זה נשמע שאת ממש סובלת, וממש כואב הלב. את מן הסתם משקיעה במקצוע שלך ומשתדלת ומנסה לעשות מה שאת צריכה, ואז מגיע ילד אחד ושובר אותך לגמרי. זה ממש קשה!
רציתי להעלות פה שני כיוונים:
1. כשיש ילדים מהסגנון שאת מתארת (ובמיוחד כשההורים לא משתפים פעולה), אני אומרת לעצמי ש"אם אין אני לי, מי לי"- זאת אומרת אם אני לא אעזור לעצמי, כנראה שבמציאות הזו שום דבר כמעט לא ישתנה. אני צריכה לעשות כל מה שאני יכולה כדי שזה ישתנה (לא נראה שההורים מתכננים לגשת לעזרה מקצועית וכד').
מה אני עושה?
אני מאד מאמינה ביצירת קשר אישי עם ילדים. פעמים רבות צריכים להיות מאד יצירתיים כדי לגרום להם להתחבר אלינו, אבל בסוף זה בד"כ עוזר.
חשוב לעשות את זה בלי שום ביקורת. בכלל לא לדבר עם הילד על ההתנהגות שלו.. פשוט להתחבר אליו. כאשר יש קשר טוב, אחוזים גדולים של בעיות ההתנהגות נפתרות (כמובן שאם יש סיבה עמוקה ומשמעותית שבגללה הוא מתנהג כך- צריך להתייחס לזה ולטפל, אך בינתיים יש דברים שאת יכולה לעשות במסגרת הבי"ס).
למשל:
- לקנות לו משהו קטן ולהביא לו את זה, עם פתק "שיהיה לך יום מתוק, כמוך!"
- לקחת אותו לגן שעשועים לשעה (באישור הנהלה והורים), ולשחק איתו.
- להוציא אותו בשיעור פרטני ורק לשחק איתו. אפשר לבקש ממנו מראש שיביא משחק שהוא אוהב מהבית (אישור מההורים).
- להכין איתו פעילות לכיתה.
- להתייעץ איתו על דברים שאת רוצה לעשות בכיתה. הוא ירגיש חשוב
- לפרגן לו מלא! (רק על דברים טובים, אפשר גם קטנים ממש)
ועוד.
תנסי לראות מה מתאים לילד הספציפי הזה, ולאט לאט, בלי מוסר ובלי שיחות שליליות, תצרי איתו את הקשר.
2. מורה חדשה- להורים מאד קל להאשים את המורות החדשות... ולנו, כמורות חדשות, הכי פשוט להישאב לשם ולהאמין בזה.. אני זוכרת שבשנה הראשונה שלי הייתי בטוחה שאני המורה הכי גרועה שקיימת, שבחרתי במקצוע הלא נכון, ואני צריכה לעזוב את ההוראה. עד שהבנתי שזה לא נכון.
לכל המורים החדשים יש התמודדויות וקשיים בתחילת דרכם, וזה טבעי מאד מאד! אל תחשבי לרגע שאת לא בסדר בגלל ילד אחד. כמובן צריך ללמוד ולהתקדם, אך אל תתני להורים האלה לשבור אותם.
שיהיה מלא בהצלחה!!