נראה לי פעם ראשונה שפותחת פה שירשורים...

חשבתי שיהיה טוב אם תהיה איזשהי רגולציה על מחירי הדירות להשכרה

ורציתי לשמוע עוד דעות

המחירים מוגזמים לגמרי, איזשהי רגולציה כתלות בשכר המינימום שתקבע מחי מקסימלי לדירת חדר אחד או שני חדרים ועבור כל חדר נוסף.

זה לא יתכן שזוגות נאלצים לנדוד יותר ויותר רחוק או לשים קרוב לחצי מההכנסה המשותפת על שכירות במקום שיוכלו לחסוך כדי לבנות את העתיד שלהם

מתנגד גדול לרגולציהארץ השוקולד
מחירים יהיו בהתאם למה שאנשים מוכנים לשלם, אם לא ישכרו במחיר הזה = המחירים ירדו.
ולגבי רגולציה אני חושב שזה עושה נזק לאנשים שכבר קנו (כי פתאום השכירות לא תשלם אפילו על המשכנתא), וגם סתם בזבוז כספים לשלם לעוד עובדים מכספי מסים.
נזק נוסף של רגולציה שזה מגביל אנשים לפי מדד שנראה למישהו אחד נכון, אבל אולי אחרים חושבים שהמצב בסדר, למה לכפות על אחרים?

אדרבה, מחירי הדיור יכולים לשכנע אנשים לעבור לפריפריה וככה לא הכל יתרכז באזור או שניים בארץ.
המשכירים עושים מה שבא להםים...

ומנצלים את המצוקה של אנשים שמחפשים מקום מגורים

לא יתכן שדירת שני חדרים מוזנחת עולה יותר מ 3 בחודש

או יחידת דיור, דירת חדר שמגיעות לסכום של חצי ויותר משכר המינימום

תלוי איפה את מחפשת, את יכולה לגור במקומות אחריםארץ השוקולד
ולזה התכוונתי בהורדת המחירים.

אם את תחליטי שתגורי במקום זול יותר ולא תשלמי את המחיר וגם אחרים יעשו זאת, אז המחירים ירדו.

לא יודע איפה את מחפשת, אבל אציע לבדוק ביד2 במקומות הבאים (מניח שברוב הרשימה או כולם תוכלי למצוא באלפיים בערך, חלקם פחות וחלקם יותר):
חיפה, חדרה, לוד, רמלה, בית שמש, שעלבים, אריאל, בית אל, תפוח, גבעת זאב, באר שבע, שדרות, אשקלון.
כל המקומות האלה בתוך שעה מתל אביב, ולגבי ירושלים, חלקם משמעותית פחות וחלקם משמעותית יותר.
ומקומות מרוחקים יותר, אבל יפים:
גולן, טבריה, צפת, קרית שמונה, בכלל באזור הגליל, אזור גב ההר, הר ברכה, ערד, מצפה רמון, אילת.
כן אזור ירושליםים...

וגם המסביב והשכונות הזולות כבר יקרות מאוד היום

הוספתי מקומות נוספים באזור ירושליםארץ השוקולד
אזכיר שוב בתוספת מקומות באזור ירושלים (עד חצי שעה):
בית אל, גבעת זאב, כוכב יעקב, בית שמש, מעלה אדומים.
זה לא חצי שעה...ים...

מה עם הפקקים 

גבעת זאב זה עשר דקות בלי פקקים, מניח שהפקקים לא מוסיפים הרבהארץ השוקולד
בית אל, צודקת - זה משתנה ביחס לשעת הנסיעה.

ושוב, החלטה שלך אם לשלם על הזמן בכסף בשביל הדירה.
אתה מדבר מהצד של מי שרוצה לעשות כסף על חשבון שכירותים...

אבל גם עם הכנסה של 1000 פחות משכירות בחודש עדין יכולה להיות הכנסה נוספת יפה מאוד

רוב האנשים בארץ מרוויחים 6-7 אלף בחודש, זוג עם ילדים שצריך מקום סביר לגור, רק השכירות יכולה להגיע ל 5 במקרה הטוב אם לא גם 6 אלף ויותר

ואז יש כל מיני תכניות של הממשלה לדיור לזוגות צעיריםים...

כי סתם ככה מאוד קשה לחסוך...

גם דירות שותפים, כשכל שותף מוכן לשלם 2000 או יותר זה מעלה את הביקוש ואת מחירי הדירות. למרות שבחישוב של כל אחד הוא יכול להרשות את זה לעצמו

שישכור רחוק יותר, בחירה שלוארץ השוקולד
לא אתייחס למחירים המדויקים של כל אדם, כי פחות בקי בכך
כמה עולה הבית שהוא קנה?ארץ השוקולד
אנשים לא מתעשרים מהשכרה, אולי מרוויחים משהו.

אגב, חצי מהאנשים במדינת ישראל כיום מרוויחים 8+ לאדם, שניה אביא מספרים מדויקים, אז הרוב זה יותר מ6-7.
תסתכל על החציון לא על השכר הממוצעים...

אני מכירה אנשים עם תואר שני ושלישיים...

שנאלצים להסתפק ב 6-7 בחודש

לא אמרתי שאין כאלה, רק הערתי מנתוני האמתארץ השוקולד
מה המספרים המדויקים יותר של רוב האנשים
אנחנו מרוויחים יחד פחות ודווקא לא חשבתי שאנחנו ברמת חייםחותמת+

פחותה.

טוב שככה אתם חשיםארץ השוקולד
אבל במציאות רוב האנשים מרוויחים יותר מכם.
אז איזה נס שאני משתדלת לא להסתכלחותמת+

בכיסים של אחרים....

נכון👍ארץ השוקולד
הבאתי את הנתונים לצורך הדיון, לא כדי שאנשים יבהו בהם ויתעסקו בהם רוב הזמן.

הערת אגב, צריך לזכור את הנתונים גם ביחס למעגל העוני, מעגל העוני מוגדר לפי הנתונים האלה ולכן בהגדרה ככל שהשכר עולה מעגל העוני גדל, כלומר גדילת מעגל העוני לאו דווקא מהווה נתון רע.
לא חושב שההגדרה הנכונה היא נס, אתם מסתכלים נכוןארץ השוקולד
והערכתי נתונה.
בתור נשוי טרימשה

חיינו מתחת לקו העוני במונחים של הוצאות (להבדיל מהכנסות). לא היה חסר שום דבר בבית. הכל היה בסדר גמור.

מורה שעובד משרה מלאה עם ותק של 10 שניםאניוהוא
עדיין לא מקבל ככה.
ממממ סופר סתם חצי משרהנחשון מהרחברון
מרוויח ככה (20 שעות בשבוע)
חוץ מזה יש המון עבודות שהם לא הוראה. הוראה (לחינוך בכללי) זה מקצוע כ''כ לא מתגמל. נכון יש חופשים וכו'. אבל תכל'ס סתם כל הדוסים והדוסות הולכים להוראה, משתלם זה לא. אידיאל כן. אבל כלכלי לא. ואנשין לא מודעים לזה... מורה מתחיל מקבל בערך מינימום. זה בעסה אבל מורים זה לא דוגמא למישהו עם וותק שאמור לקבל הרבה.

אני יודע...אניוהוא
אז זה השוואה לא נכונה...נחשון מהרחברון
לא השוואתי. רק ציינתי עובדהאניוהוא
מורים זקנים מרוויחים טוב מאודמשה

מורים חדשים מרוויחים פרוטות.

זה מושך אנשים שאין להם מה לחפש בחוץ להישאר במערכת, ולכן המערכת נראית כמו שהיא נראית.

אז אם השאיפה להרוויח יותר אל תהיה מורהארץ השוקולד
השאלה מה אדם בוחר להיות לא רק תלויה במשכורת, אבל המקצוע ישפיע על המשכורת.
ושוב, לא אמרתי שאין פחות מ8,400 נטו בחודש אלא שזה החציון, אז חצי מהאנשים העובדים (כולל נשים) מרוויחים יותר מזה וחצי פחות מזה.

אגב, לדעתי משכורת מורים נמוכה גם כי יש כה הרבה אנשים שלומדים הוראה, אבל בעיקר כי יש משרד שמנהל הכל ולמנהל יש פחות כח לבחור מורה שהוא רוצה.
וככה כל מי שטוב בורח מהוראה...אניוהוא
ואח'כ מתלוננים שהמורים דפוקים...
אם החינוך לא היה ממשלתיסביון
והסתדרות המורים לא היתה קיימת
מורים היו מרוויחים כמה שמגיע להם, ואז גם היו הרבה יותר מורים טובים במערכת.
זה נכוןמשה

או שכל מי שטוב ומורה לא גר בעיר.ענבל
בס"ד

משכורת של מורה בהחלט מספיקה למגורים ומחיה באזורים שאה"ש ציין.
חוץ מזה, שתי משכורות, אפילו של מורים, אמורות להספיק גם לדירה בעיר.
בקיצור, מי שמורה מתוך שליחות וכי זה באמת מה שהוא טוב בו, הוא מורה גם היום.
טוענים שיש מורים דפוקים סתם כי כולם לומדים את זה כי זה נוח כביכול.
זה לא קשור, מגיעים הרבה אנשים לא יוצלחים להוראהארץ השוקולד
כי מחנכים אותם שזה אידיאל, במקום לחנך שזה אידיאל אם הם מתאימים להיות מורים.

מי שיהיה מהנדס טוב, לאו דווקא יהיה מורה טוב.

אנקדוטה קלה:
אחד מחבריי מקורב מאוד לרב חשוב בציונות הדתית, אותו רב סיפר לו פעם שהחינוך הדתי עשה טעות בכך שהוא שולח אנשים להוראה בגלל שזה לא מכניס.
(נקודה למחשבה)

אמורים לחנך כמו שחינכו אותי בישיבה התיכונית שאדם ילך למקצוע בו הוא יהיה טוב, יאהב ויעזור לעולם דרכו, בין אם זה הוראה ובין אם זה תחום אחר.

ולגבי מצב המורים שרבים לא טובים, לדעתי מה שיעזור זה מחיקת הקביעות ונתינת חופשיות להורים לבחור בתי ספר, ככה בתי הספר ינסו להשיג מורים טובים.
(התקציב יחולק בהתאם למספר התלמידים ולא בהתאם למוסד, ההורים יבחרו לאן לשלוח והתקציב ילך לאותו בית ספר בעקבות החלטתם.)
החציון מוטה למטה בצורה מטורפתמשה

הוא מכיל כמות גדולה מאוד של אנשים שעובדים להנאתם, סטודנטים,  אנשים שעובדים במשרה חלקית, אנשים שעובדים בשתי משרות חלקיות ועוד.

וכמעט כל אוכלוסיית הזוגות הצעיריםים...

לא בהכרחמשה

אלו שעובדים בעבודות זמניות - נכון.

הם הרוב. זוגות צעירים כשמם כן הם- צעירים.ענבל
בס"ד

בד"כ צעירים עוד לא בשלב של עבודה אמיתית אא"כ הם לא רוצים לעשות תואר ועובדים במשהו שלא צורך אחד כזה.
זה יותר מזה. יש הרבה אנשים שעובדים במשרה חלקיתמשה

וגוררים את השכר למטה.

מקבל שהחציון של אנשים עובדים משרה מלאהארץ השוקולד
יהיה גבוה יותר.

אבל זה חצי מהמשכורות נטו, אז בהכנסה של רוב האנשים יש את המספר שהבאתי.
וזה מלפני כמעט שנה, כנראה שזה עלה עוד. (מניח שעוד חודש בערך יתפרסמו הנתונים העדכניים יותר)
וזה גם לא סכום גבוה כל כךים...

אז חצי מהאוכלוסייה מרוויחה עד ל 8000 בחודש- זו עדין אוכלוסייה ענקית

אינני מאמין בשוויון ולכן אני לא חושבארץ השוקולד
שיהיה יפה יותר אם החציון היה 30 אלף לצורך הדוגמא, כי כסף הוא יחסי.

למה את מתעקשת להוריד את המספרים?
8000 זה פחות מ8400, ושוב התלוננת על 3,000 לדירה, סך הכל זה אומר שזוג יוציא קצת יותר משליש משכורת אחת (ושניהם יכולים לעבוד) בשביל שכירות, זה לא כזה הזוי
זה גם תלוי איפה הם גריםמשה

בדימונה אפשר לחיות לא רע מהסכום הזה, במצפה רמון גם כן.

בתל אביב הוא לא מספיק לשכ"ד.

ומה החציון לפי מקומות מגוריםים...
אני לא חושבת שבדימונה מרוויחים כל כך הרבה
מורים מרוויחים אותו דבר בכל מקוםמשה
גם עובדי עיריה וארגונים אחרים.

מידיעה, במקומות כמו ערד ודימונה יש שכונות של וילות פאר שבנו אנשים רגילים לחלוטין שהייתה להם עבודה טובה באזור.

(ויש גם עוני קשה, כמובן)
זה לא 800פ זה 16000נחשון מהרחברון
אנחנו מדברים לאדם או למשפחה?
החציון הוא לאדם... משפחה עם שני הורים במשרה מלאה זה נחמד
אגב המינימום הוא 5300
⁦2 הורים עובדים משרה מלאה במינימום זה כבר 10600
בוחרים לא לעבוד לגיטימי. בוחרים לגור במרכז-י-ם לגיטימי. אבל אז להתלונן על שכירות יקרה? לטעמי לא כ''כ לגיטימי.
חוץ מזה יש המון מקומות כפי שכתבו לך שכירות זולה.

למשל דוגמא קרית ארבע 40 דק מי-ם דירות 3 חדרים במצב ממש טוב ב1700
יש גם זולות יותר. מכיר מישהו ששוכר 4 חדרים בקומה רביעית ב1650 ש''ח הבעיה היא שרוצים הכל בלי לרצות לעבוד על זה מספיק. להרוויח 5000-6000 שח לאדם זה לא קשה. קופאית בסופר, עובדי ניקיון, טלפנים ועוד. העבודה קשה, נכון. זה הרבה שעות לא בבית. נכון. זה עניין של סדר עדיפויות. לגור במקום יקר ולרצות להיות כל התנאים בבית ולעבוד בעבודה נוחה וגמישה ולהיות סטודנטים/אברך ולהחזיר רכב ולצאת לטיולים ולקנות אוכל יקר זה לא עובד
אגב, הקטע ההזוי: אנשים שיש להם כסף לרוב אין להם זמן להנותמשה

הם עובדים קשה בשבילו.

החריג זה אנשי עסקים מבוגרים יותר שהעסק שלהם כבר רץ, אבל גם אז הם בד"כ עמוק בפנים.

אם עובדים נכון. אפשר להקדיש זמן להנאהנחשון מהרחברון
וגם תלוי מה ההנאה. אני עובד קשה מאד בערבים ע''מ שאוכל לשבת ללמוד בהנאה כל היום ואשתי לא תצטרך לעבוד הרבה
מבחינתי אני נהנה.
(ומכניס יפה)

או שיש הנאה מעצם העבודה (היה לי כשעבדתי עם נוער וילדים.)

או הנאה מהדברים הקטנים במהלך היום. אוכל טוב, ספר טוב, נוחות. וזה יתרון של עצמאי שאפשר לחסוך כסף ולקחת פסק זמן של כמה שבועות לטייל ולהנות
וכאשר יש תקופות שמתקיימים ממשכורת אחת?ים...
חוסכים. קוראים לזה לחסוך ליום סגריר.משה

עשויים על משכורת אחת עובדים קשהץנחשון מהרחברון
ומצטמצמים איפה שאפשר.

לא מזיזים את הרכב כשלא חייבים - זה דלק. לא קונים קורנפלקס גבנ''צ בשר לאמצע שבוע דגים יקרים ועוד.

ועובשין קשה. כשיש משכורת אחת והשכירות היא 3000 אז קורעים את עצמך ומביאים 8000-9000 מכיר אנשים שמפרנסים לבד אז עובדים 16 שעות ביום . זה קריעה. נכון. אבל אם רק אחד עובד חרוצים רמת חיים אז אין ברירה...
אגב, הערה כללית: (את כבר שם, אז פחות רלוונטי)ארץ השוקולד
מותר להתבסס כלכלית ואז להתחתן, זה לא חכם להתחתן בגיל 20 ואז להיכנס לתקופה לחוצה כלכלית כי אין יכולת עדיין שיהיו 2 מפרנסים בבית.

תחשבו על זה גם כששואלים את עצמכם אם מוכנים לצאת.(עד כאן הערת לנו)
מותר, אבל התבססות כלכלית בימינו יכולה להגיע בגיל שלושים.ענבל
בס"ד

לא חושבת שזה נכון להציב כאידיאל התבססות כלכלית עד כדי כך.
כן מסכימה שאם אין כסף לשכירות במרכז והשיקול הזה עולה על שאר השיקולים אז שילכו פשוט לגור ביישוב.
בכל מקרה, אני לא מסכימה עם הביקורת הלא יודעת עד כמה סמויה הזאת.
כפי שאולי ידוע לך:ארץ השוקולד
1. אני לא מתנגד עקרונית שאנשים יתחתנו בגיל 30. (לא כולם צריכים לעשות זאת, אבל אינני חושב שיש בכך פגם)
2. האמירה לא הייתה שמשפחה צריכה להיות מסוגלת לשכור דירה ב5000 לפני שמתחתנים, אלא שהם צריכים להיות מסוגלים לעמוד על הרגליים כלכלית. (בלי להיסמך על ממשלה או צדקה, אם המשפחה עוזרת ומסוגלת זה נכלל כיכולת שלהם.)
החלטה שלהם מה חשוב להם ושיתנהלו בהתאם ליכולותיהם ורצונותיהם.
1 ידוע לי, 2 זאת ההבהרה שחיפשתי ענבל

לא אוהבת להיות משביתת שמחות אבלענבל
בס"ד

קופאית בסופר בד"כ לא מגיע ל5-6k.
אני הגעתי פעם אחת בכל התקופה שהייתי קופאית, ל5000 וגם זה היה בטעות כי הם היו במצוקה והשאירו אותי שעות נוספות. סתם ככה קיבלתי כ4000 שקלים בחודש.

(זאת משכורת מכובדת, בטח לרווקה שהייתי בזמני, אבל זאת לא עבודה שבאמת יכולה לפרנס בית אא"כ גרים באמת בפריפריה או ביוש. אריאל למשל כבר די יקרה יחסית ליישובים ביוש.
לא כנסת לדיון ולתלונות כי אני די בדעה של אדמין ואה"ש אבל אני כן טוענת שהמשכורת של קופאיות היא לא טובה בטח ביחס לעבודה שהן עושות)
גם במרכז?משה

אני יודע שבהרבה מקומות משלמים מעל שכר מינימום פשוט כי אחר כך אין עובדים.

ברשתות השכר הוא מינימום.ענבל
בס"ד

קצת מוזר יהיה לי אם בסניף אחד השכר יהיה איקס ובסניף אחר השכר יהיה וואי.
בכל מקרה למיטב ידיעתי במקומות כמו שופרסל ורמי לוי זה לא ככה. מה שכן, במרכז סופרים פתוחים שעתיים יותר והגדולים שבהם גם מוצש"ק אז טכנית המשמרת ארוכה יותר בשעה-שעתיים.

רק אנקדוטה קטנה לגבי סופרים במרכז-
אני שקלתי לחזור לעבוד בסופר כי זאת העבודה שתכניס לי הכי הרבה בהתאם ללוז הלימודים. עשיתי קניות בסניף שקרוב לביתנו וביררתי עם הסגן או עם המנהל אם הם צריכים עובדים. תשובתו הייתה שיכול להיות שכן אבל אני דתייה ואני בטח אעשה לו בעיות עם שישי ומוצש"ק וכו.
אמרתי לו שלא הייתי עושה לו בעיות אבל לא משנה ותודה.
קיצור, מסתבר שלדתיים זה עלול להיות קשה יותר במרכז, בטח לעומת הגולן
גם במרכז תל אביב?משה

לדעתי לא. אנשים לא מוכנים לעבוד שם בשכר מינימום (או לא יכולים, הם צריכים לממן שכ"ד) ועל מקצועות אחרים כמו נקיון משלמים שם 100 שקלים שלעה ויותר.

אני גרה באבן גבירול ארלוזורוב.ענבל
בס"ד

זה לא מרכז תל אביב?
מה קורה ברמת אביב זאת שאלה אחרת.
אגב, יש רשתות שעובדות בשבת ואז בוודאי שהמשכורת של העובדים שלהן גבוהה יותר, אבל זה לא כל כך רלוונטי לענייננו..
בכל מקרה, אפשר לברר לגבי רמת אביב אם בא לך. הימור שלי- תגלה שרוב הקופאיות שם באות מאזורים מאד אחרים של העיר.
מעניין. כי אני יודע שבת"א משלמים גורף על הכל יותרמשה

יכול להיות שהשיטה של הרשתות לתגמל יותר  את העובדים שלהן בת"א זה פשוט עבודה בשבת. 

זה לא רלוונטי לנו, אבל זה לגמרי מכניס יותר כסף בנטו.

מממ אז צר לי לאכזב.ענבל

בס"ד

גם בעבודה שאני עובדת בה עכשיו, מדריכת שיקום, אני מקבלת שכר מינימום.

רוב העבודות שהן עבודות סטודנטיאליות או עם פוטנציאל לכאלה, הן שכר מינימום.

משום מה דווקא אצל סטודנטים חושבים כנראה שהם לא זקוקים לכסף... <צ>

או שיש יותר מדי סטודנטים מול היצע המשרות האלהמשה

לא ממש, תמיד מחפשים עוד.ענבל

בס"ד

הבעיה האמיתית היא שיודעים שלסטודנטים אין ברירה, אנחנו חייבים עבודות במשמרות או שעות גמישות, אז הם מנצלים את זה.

בדיוק כמו שכסטודנטית לפסיכולוגיה אני לא יכולה למצוא כמעט עבודות במחלקות פסיכיאטריות או כעוזרת מחקר כי כולם יודעים שאני חייבת את העבודות האלה בשביל ההמלצה לתואר שני. יש מלא פרסומים על התנדבויות, לא על עבודות.

ככה זה כשמכריחים אותך לקבל המלצה בשביל שהתואר הראשון שלך יתחיל בכלל להוכיח את עצמו כשווה משהו...

סטודנטים לפסיכולוגיה הם די מסכניםמשה

דרישות הרישוי במקצוע הזה הן די פסיכיות. זה מכתיב שכר גבוה מאוד לפסיכולוגים אחר כך אבל קורע אותם עד שהם מקבלים את הרשיון הזה (אם בכלל).

במידה רבה זה המצב בכל עולם הרפואה.

לא בכל המקצועות הפרא רפואיים.ענבל

בס"ד

פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת- אלו שלוש מקצועות שבשלוף אני יכולה לומר שבסיום תואר ראשון כבר עובדים בהם.

אין ספק שפסיכולוגיה מבחינת כמות הזמן היא שוות ערך לרפואה. בשני המסלולים זה מצב די מחריד.

בכל מקרה, כשזה המקצוע היחיד המתאים אז זה מה יש ועם זה נעבוד

ואכן העלויות שלהם נמוכות יותרמשה

(לשני הכיוונים - גם השכר הצפוי וגם העבודה הנדרשת)

את יודעת מה דעתי הכלכלית בנושא הזה. אני מקווה שתצליחי שם ושיהיה לך טוב. חיוך

לא יודעת אם השכר שלהם כזה רע...ענבל

בס"ד

אל תשכח גם שהפסיכולוגים שאתה מדבר עליהם כמרוויחים הרבה, הם פסיכולוגים עם קליניקות פרטיות. מי שעובד בשירות הציבורי או בקופת חולים לא מרוויח ככה בד"כ.

בהחלט יודעת, אתה יודע בחזרה את דעתי על כלכלה לעומת בריאות נפשית. אלו שתי הסיבות שאני לומדת פסיכולוגיה ואתה לא

אמן, תודה

זה בדיוק המשמעות של היצע גבוה ביחס לביקושארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך כ' בטבת תשע"ט 15:00
ולכן אם היה היצע כדול יותר של דירות ביחס לביקוש, אז המחירים היו יורדים.
כן רק שבדירות זה טוב, במשכורות זה רע ענבלאחרונה

בכוכב יעקב את יכולה למצוא דירות מאוד יפות במחירים זולים.חותמת+

רחוק מדי, למה שאבזבז כל כך הרבה זמן על נסיעותים...

אני כבר עושה את זה וזה קשה מאוד

ומגיעה מאוחר מאוד הביתה כל יום. 

זה ממש לא מתאים עם ילדים

לי זה לא נראה רחוק מידי.חותמת+

אני יודעת שתוך 40 דק' גג נמצאים בבר אילן ואם יורדים ברכבת אז בקלות ממש מגיעים לרוב חלקי ירושלים המרכזיים.

באוטובוסים?ים...

גם אם היית גרה במרכז ירושלים היית מבזבזת זמן על נסיעות.ענבל
בס"ד

קוראים לזה פקקים.
אא"כ תגורי ממש צמוד למקום עבודתך/לימודייך.
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
עניין של סדרי עדיפויות. אם אין לך כסף לממן שכירות בירושלים אז תצטרכי להתפשר על מקומות אחרים או להפוך את סדרי העדיפויות הכלכליים ולמצוא את הכסף לשכירות בירושלים.
יכולה להגיד שאני (אני נשואה די טרייה) לא מוכנה אפילו לחשוב על לגור ביישוב באזור הרלוונטי. לא מוכנה לגור במקום בלי תחב"צ וזה לא משנה שבמקומות עם תחב"צ השכ"ד גבוה יותר. אז אני אצמצם בדברים אחרים, אני אחשוב עם בעלי ואנחנו נראה איך אנחנו מממנים את זה. כל זה אחרי חשיבה משותפת ובחינה של איזה שיקול עדיף לנו. במקרה שלנו השיקול של הבריאות הנפשית שלי חשוב יותר אבל אם זה רק נוחות זה באמת כבר לרצות הכל והכל עולה הרבה כסף.
פשוט חוצפה. המשכירים חייבים לך משהו ???בן מערבא

זה הכסף שלהם, בטח שהם עושים מה שבא להם. לא מתאים לך, לכי תגורי בנגב.

והשוכרים חייבים משהו למשכירים?ים...
יש פה טענות כאילו השכירות נועדה להחזיר את סכום קניית הבית. זו לא היתה החלטה של השוכר לקנות למה הוא צריך להחזיר את הסכום, הוא גם רוצה לקנות בית בעתיד
היא לא נועדה לכך, אבל המשכיר בוחר להשכיר את הביתארץ השוקולד
והוא יעשה זאת במחיר שמשתלם לו.
השוכר יכול לבחור אם לשכור את הבית, והוא יכול להחליט אם הוא מוכן לשלם את המחיר או לגור במקום רחוק יותר או דירה קטנה יותר.
עזבי את כל הטענות היפות שכתבואניוהוא
איך אפשר לתמחר דבר כזה?
זה תלוי בשיפוץ/גודל/כיווני אויר/קומה/חניה/מעלית/איבזור/גימור וכו' עד בלי סוף.
אין דרך לעשות רגולציה לדבר כזה.
בטעות הגבתי לך, מחילה ..

תקנות עזר לכל עירים...

בטוחה שאפשר לעשות משהו

כרגע זה נראה לי תחום כל כך פרוץ שמשעבד כל כך הרבה אנשים 

זה משעבד בגלל שיש מחסור בדירות באופן כללי,משה

ובעיקר מחסור בדירות שאנשים רוצים לגור בהם (לא מצפה רמון למשל, וסליחה).

אם מחר בבוקר יבטלו את רוב חוקי הבניה, את תראי שפתאום אפשר לבנות במרכז ירושלים דירות 2 חדרים לסטודנטים ולא רק לעשירי ירושלים, ואת כל האזור של שוק מחנה יהודה-יפו מרכז אפשר לבנות מגדלים כי אנשים רוצים לגור שם.

יהיו לזה כמובן השלכות אחרות על הצפיפות במרכזי הערים, על הפקקים ועל מצב הארנונה ברשויות.

מה זה רגולוציה?חותמת+

אני חושבת אבל שצריך פשוט לפתח יותר מבחינה כלכלית את האזורים המרוחקים ואז זה יהיה מעולה לגור שם.
יש יתרונות למקומות שיותר רחוקים מהמרכז.

רגולציה = גוף שלטוני שמגביל מחיריםארץ השוקולד
לא כל כך מבחינת מקומות עבודה ובילויים...

נסיעות זה קשה ובטח שקשה יותר עם ילדים 

למרות שכן יש יתרונות בגידול ילדים במקום מרוחק ושקט

אבל גם הנסיעות, מרחק, פקקים מורידים מאיכות החיים

רגולציה הכוונה חוקים או תקנות

תודה לך ולארץ השוקולד על ההסבר.חותמת+

אני חושבת שאם יפתחו אותם מבחינה כלכלית אז יהיה אפשרות לגדל אותם בנוחות ובאיכות חיים, כי יהיו מקומות עבודה ובילוי באזור ולא יצטרכו לנסוע.

עובדה שזה לא המצבים...

כמה שמנסים אולי לפתח אזורים שונים כבר עשרות שנים עדין יש הבדלים מאוד משמעותיים בין המרכז לאזורים רחוקים יותר

א. מצליחים לפתח אזורים נוספיםארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך י"ט בטבת תשע"ט 17:07
ב. יש הבדלים כי עדיין יש הרבה יותר אנשים באזור גוש דן וירושלים, אז הגיוני להשקיע שם יותר כסף.
ג. יותר חברות ייפתחו בהתאם לכמות האנשים שיהיו במקומות הללו, ככל שיעברו יותר אנשים גם חברות יוכלו להיפתח שם
לא אמרתי שלא קשה, עובדה שאת מוכנה לשלםארץ השוקולד
אבל תזכרי שאת לא משלמת רק על 2 חדרים אלא על מקום שאת רוצה וגם זה שווה כסף.
התנצלות קלה:ארץ השוקולד
מחילה שעל התגובה הראשונה אני מביע דעה אחרת מדעתך, אז אני מקווה שלא פגעתי בך ואם כן, אני מבקש סליחה.
אבל כתבת שאת רוצה לשמוע דעות נוספות, ולפעמים דעות נוספות יחלקו עלייך.
הגבתי באופן מכובד, מקווה שיתעורר דיון מכבד ומלמד לכולנו.
למה להתנצל, לגיטימיים...

פשוט יכל להיות שזה יצר תחושה לא נעימהארץ השוקולד
פרשתי לעיסוקיי אגיב עוד בהמשך
כשתקני בית ותצטרכי לשלם עליו כל חודש סכום נכבדיהלומ
של כמה אלפי שקלים

תבקשי שיעלו את שכר הדירה..

אני נגד לגעת בשוק.

אני כן בעד לפתח את הפריפריה שרמת החיים שם תעלה.

בסוף את צריכה להחליט אם לקנות דירה(גם מסכום זעום אפשר) או לשים את הכסף על שכירות(שזה הגיוני בהחלט במקרים מסויימים)
צריך מקדמה של סכום די גדול כדי לקנות ביתים...

ולרוב מי שקונה גם גר באותו בית ולא משכיר אותו

לפחות מי שקונה בית למגורים ולא להשקעה

יש שתי דרכים להרוס עירמשה

הראשונה זה הפצצה גרעינית

השניה זה פיקוח על שכר דירה

הפיתרון זה לשנות את חוקי הבניה בישראל כך שיהפכו את הבניה של דירות קטנות ובניה לגובה במרכז העיר למשהו קצת יותר חוקי.

כל מרכז ירושלים ההסטורי מלא בבתים של 2-3 קומות ולפעמים קומה אחת כשחצי עולם רוצה לגור שם. צריך לשנות את זה.

למה זה יהרוס?ים...

כמו שהממשלה מנסה לשלוט ברכישת דירות להשקעה, זה יעשה בדיוק אותו דבר

ויוריד מחירים

וגם זה רעארץ השוקולד
למה הממשלה צריכה לשלוט בזה?
כי יש חשיבות לצימצום הפערים בחברהים...
אמרת בעצמך שאתה לא מאמין בשיוויון ונשמע שיש לך אחלה סיבה... בכל אופן בזמן שאתה והילדים שלך כנראה מסודרים יש הרבה אנשים שרוצים לבנות את החיים שלהם
והממשלה צריכה או אמורה לפחות לדאוג לכולם
בכך אנו חלוקיםארץ השוקולד
כי אני חושב שאי השוויון נותן תמריץ לאנשים לעבוד וזה מה שדוחף אנשים לקדם דברים בעולם ולעבוד.
אם היה שוויון, אנשים לא היו מחפשים לעבוד יותר, כי הם לא היו מקבלים מכך.

מציאותית - זה הסיבה שרברית המועצות קרסה. (האמת שרבים מהקיבוצים נכשלו כלכלית גם.)

תיאורטית - חז"ל אומרים בבראשית רבה שקנאה נבראה כדי לדחוף אנשים לקדם את העולם.

מצרף נתון נוסף אודות מציאותארץ השוקולד
רוב המדינות המפותחות לא נבנו מתוך שוויון וגם לא מאמינים גדולים בשוויון, אז כנראה שיש סיבה שהם מצליחים לקדם את המצב של כולם בלי להיות שוויוניים לעומת מדינות אחרות שהיו שוויוניות והמצב של כולם היה גרוע יותר
צימצום פערים לא מבטל תחרותים...
אין לי שום כוונה או רצון בחברה מרקסיסטית כמו ברית המועצות או הקיבוצים.
אני גם לא בעד קפיטליזם חזירי כמו בארה"ב.
זה אינטרס של המדינה שלא יהיו עניים ושאנשים יוכלו להתקדם בחיים ככל שיש יותר פערים חברתיים זה משאיר הרבה אנשים מאחור מחוסר אפשרות ריאלית להתקדם.
זהו, שזה לא נכוןסביון
צמצום פערים בד"כ מוריד את רמת החיים של העשירים, אבל לא מעלה את רמת החיים של העניים. טכנית הפערים מצטמצמים, אבל בפועל כולם מפסידים מזה.
והדרך להעלאת רמת החיים של כולם היא קפיטליזם (מה שאת מכנה "קפיטליזם חזירי"). בארה"ב זה עבד נהדר, עד שהיא הפכה לקצת יותר סוציאליסטית.
אני שמחה שאנחנו לפחות בשאיפה להיות מדינת רווחהים...
ורק להזכיר לך שארה"ב עם כל הקפיטליזם שלה בחוב של 21 טריליון לסין
מה המשמעות של החוב הזה?השאלה.
זה משנה אם הוא קיים? זה משפיע איכשהו על אמריקה או על סין? הם אי פעם יחזירו את החוב? או שמלכתחילא הוא חסר משמעות ואפשר למחוק אותו?
החוב הזה קיים בעיקר בגלל משחקים של שערי מטבעמשה

מי שנדפק ממנו בעיקר זה העובדים הסיניים שמקבלים פחות דולרים תמורת העבודה שלהם, אבל לממשלת סין זה נוח.

תודה להסברהשאלה.
רווחה וסוציאליזם אלה שני דברים שוניםסביון
וכבר סיכמנו שארה"ב פחות קפיטליסטית מפעם... מדינה לא יכולה לצבור חוב ע"י התנהגות קפיטליסטית, החוב נוצר רק כשמחלקים כסף. וזה מה שהיא עושה לאחרונה.
כאילו החיים שם כל כך טוביםים...
למי שיש כסף כן אבל יש הרבה מאוד שעובדים קשה מאוד והשכירות שם בשמיים
אז אולי את לא מכירה את המצבסביון
החיים שם הרבה יותר זולים.
והשכירות בשמיים רק במקומות ממש מבוקשים. מה ציפית, שכולם יוכלו לגור בזול במרכז מנהטן?
בניו יורק יש פיקוח על שכ"ד, אגבמשה

הוא גורם לזה שיש שם כמעט ורק שכירות של דירות יוקרה (שפטורות מהחוק הזה).

ושאר הדירות שם שייכות לאלה שגרים בהם?סביון
או מוזנחות?
אני מחפש לך את הגרף שראיתי.משה

יש דירות פשוטות שעומדות בתקן של המחיר המוזל (והאיכות בהתאמה), ויש דירות יוקרה. אין באמצע.

אני לא בשאיפה למדינת רווחהארץ השוקולד
אם מישהו רוצה הוא מוזמן לתת צדקה, אבל למה לחייב הרבה?

כופין על הצדקה זה שמחייבים כל אדם לתת שליש שקל בשנה, שמבחינת כח קניה זה מאות בודדות של שקלים. ואגב, אין הבדל בכמות הזו בין עני לעשיר.

וביחס לחוב של ארה"ב, סביון העיר בצדק שחוב נוצר מנתינה ולא מיצירה, לכן מה שיצר את החוב היו דברים שאנשים קנו בלי יכולת ולא מעובדים שייצרו.
בנוסף השאלה העיר שהחוב לא אומר הרבה בפועל.
אבל אפשר ללמוד מזה לא לנסות לחיות ברמת החיים שאנחנו לא יכולים לתחזק.
אני הבנתי את זהים...
וב"ה שאתה לא בשלטון
אמרת שרצית לשמוע דעות נוספותארץ השוקולד
אז הסברתי את דעתי, מוזמנת לנמק את דעתך החולקת.

אין צורך להעיר הערות אישיות, לא נפגעתי, אבל זה סתם מוריד מאיכות הדיון ומיותר. בנוסף זה נותן תחושה שבאת לפרוק ולא לדון ולשמוע
אסביר לך למה צמצום פערים מחליש את הרצון להתקדםארץ השוקולד
אדם חכם העיר שאנשים במאה חמישים שנה האחרונות עובדים בערך אותו כמות שעות בשבוע, והשאלה היא למה?
הרי מצבנו טוב לאין ערוך מהמצב לפני מאה שנה מבחינת הדברים שיש לנו.
והשיב שכנראה אנחנו רוצים להיות במצב טוב ביחס לסביבה שלנו ולא ביחס לסביבה של פעם.

אם ניקח את ההבנה הזו, נבחין שאנחנו עובדים כדי להיות כמו הסביבה או יותר מהסביבה, אז אם בלי לעבוד נהיה דומים לסביבה נעבוד פחות כי יש לנו פחות לשאוך אליו.
אם ה' היה חושב כמוך הוא לא היה נותן את מצוות הצדקהחותמת+

מה איכפת לו שכולם יהיו באותה רמה כלכלית? זה לא שחסר לה' משהו והוא לא יכול לתת לנו.
אני מניחה שחברה בריאה יש יותר עשירים ופחות עשירים ויש גם עניים, התפקיד שלנו זה לעשות השתדלות ולדעת לשמוח בחלקינו,וכן- לדעת לשחרר מהכסף שלנו לטובת אלה שנזקקים וכן לעזור להם להצליח להתפרנס לבד גם אם ברמת מחיה נמוכה.

זה בדיוק מה שאמרתי.חותמת+

התבלבלתי בצורת השרשור, מחילהסביון
והממשלה טועה ומזיקה. זה לא יוריד מחירים. רק יפגע באיכותמשה

זה באמת יעשה בדיוק אותו דברסביון
ויעלה מחירים...
מוזמנת לשאול את שוכרי הדירות מה קרה אחרי שרצו להעביר את מס דירה שלישית (אני לא זוכר אם הצליחו בסוף)

אגב, אם אף אחד לא יקנה דירות להשקעה זה אומר שאם תרצי לשכור דירה לא תמצאי מי שישכיר לך, ותהיי חייבת לקנות.
אני שוכרת מחוסר ברירה כרגעים...
הייתי מעדיפה לקנות.
תמיד יהיו דירות להשכרה אבל לקנות במיוחד להשכרה ולצפןת שהמשכיר יחזיר לך את מה ששילמת זה מגוחך כמו זארץ השןולד התכוון ואומר זה החלטה שלו. נכון פראיירים תמיד יהיו בין אם ברצון ובין אם מחוסר ברירה.
גם הוא קיבל החלטה לקנות בית אז שיתמודד עם המשכנתא
תשני את הגישה שלךמשה

לשכור דירה יותר זול (מעשית) מלקנות אותה עם סיכון קטן יחסית (בעיקר שתצטרכי למצוא דירה אחרת).

יש לזה גם חסרונות אחרים (איכות נמוכה, חוסר רצון או יכולת להשקיע).

במקביל אפשר לחסוך כסף לדירה. ידרוש הורדת רמת חיים? כן. אז מה .

בשוויץ (ונראה לי גם בגרמניה) ישתודה לאל
והיא לא נהרסת.
ממה שראיתי בכל מדינות ה oecdים...
יש איזשהי רגולציה.
רק צריך את האיזון הנכון
אני אופתע מאוד לשמוע שבארה"ב יש רגולציה בנושאארץ השוקולד
@מושיקו מכיר רגולציה כזו?

מוזממת לעדכן באיזה מדינות בoecd יש דבר כזה
בבירת הקפיטליזם, גם אני אופתע..ים...
התכוונתי לאירופה, זה מכתבה שראיתי
את לא מעודכנתסביון
ארה"ב היתה בירת הקפיטליזם, אלא שהפופוליזם חדר גם לשם
מוזמנת לפרט את המדינות שראית ולהפנות לכתבהארץ השוקולד
אני מכיר מדינות בודדות בoecd ששואפים לצמצום פערים, המדינות בסקנדינביה ממה שאני מכיר, לא יודע על עוד
בשוויץ יש תורים של 10 שנים לדירותמשה

אתה בטוח שזה מה שאתה רוצה בישראל?

איזה תורים אתה מתכוון?תודה לאל
אני מתכוון בשוק החופשי. כמו שאתה מחפש דירה ביד 2
איפה שיש פיקוח על מחירי שכ"ד אין שוק חופשי, יש תורמשה

יש תור כמו בכל מקוםתודה לאל
אם יש בבעלותך דירה ואתה רוצה להשכיר אותה אז אתה לא יכול להשכיר בכמה שאתה רוצה כי גם אף אחד לא יקח וגם אם מישהו יקח אתה תשלם הרבה יותר מס שלא יהיה משתלם לך לקחת סכום גבוה
זה לא עובד ככהמשה

אם יש בבעלותי דירה, אני אשכיר אותה במחיר השוק.

אם מחיר השוק (או הפיקוח) לא ישתלם לי - אני אמכור אותה ואקנה בכסף ניירות ערך. זה יגרום למחסור.

ראבק. שכ"ד בישראל זה סביב 2-2.5% לשנה.  עדיף לקנות ניירות ערך.

שוב ממליץ על הסרט הזה, על פיקוח על שכר דירה:

אולי הגיע הזמן לקפוץ למיםמושיקו
ובנוסף להחלטות טובות שונות בתחום התורה והמצוות לא להיות שכיר ב100%, אלא לחשוב בגדול ולהתפתח לבד, שני הדברים הנ"ל יכולים להיות כלי לברכה שלא תאמן..
מסכימהים...
אבל כשכל המשכורת הולכת על הוצאות שונות זה קצת יותר קשה
זה יגרום לדירות פחות איכותיות ומושקעות. הפיתרוןחסדי הים
הוא להפשיר יותר מקומות לבניית דירות לשכירות, ולגרום לתחרות רצינית בין חברות הבנייה החדשות ובעלי הדירות.
עם זה אני מסכיםארץ השוקולד
אין צורך ברגולציה.מי האיש? הח"ח!

יש צורך בפתרון מצוקת הדיור.

היה בנושא דיון מעמיק וממצה, שבסיומו לא ראיתי אף לא איש שעירער על מסקנותיי, אך למרבה הצער השורה התחתונה היא שהמצוקה לא תיפתר מסיבות אותן הבהרתי בעצמי.

ראשון ראשון ואחרון אחרון. - נשואים טריים

מה זה "המחירים מוגזמים"? מחיר מבטא יחס ביקוש-הצעההסטורי
אם יש הרבה דירות ומעט מחפשים, המחיר יהיה נמוך, אם הרבה מחפשים ומעט דירות, המחיר יהיה גבוה. מה ההצדקה שהמדינה תתערב ותפגע בפרנסתם ורווחתם של אנשים, שכל חטאם הוא שהצליחו לקנות דירה?
יש בעיה בזהתודה לאל
זה לא שהכוח של הביקוש שווה פחות או יותר לכוח של ההיצע.
הביקוש תמיד יהיה קשוח (זה לא שתתחיל לגור באוהל)
לא מדוייקהסטורי
א. ככל שתהיה יותר בניה יהיה יותר הצע וממילא ירד הביקוש שכולל היום רבים שמחכים שנים.
ב.ככל שאנשים 'ירדו מעצים' ויסכימו ללכת לפריפריה - הביקוש באזורי הביקוש ירד.
נכון, כפי שהערתי, אנשים מוזמנים לצאת מהמעגל שלארץ השוקולד
חצי שעה מתל אביב/ירושלים ולשכור בחצי מחיר.
מה זה חצי מחיר?תודה לאל
נכון שבת''א דירה 2 חדרים תעלה לך 5000 שקל. אבל לא תמצא 2 חדרים במרחק חצי שעה ב 2500 שקל (תמצא חורבה)
בוודאי. מכיוון שזה לא חוקי לפצל דירות.משה

אחרת אפשר היה לשכור דירת חדר ב-2500.

אבל העיריות רודפות אזרחים שעושים את זה והיום בישראל זה לא חוקי. גם לא חוקי לבנות מעל ל-3-4 קומות במרכז תל אביב או חלק גדול במרכז ירושלים.

אם הרבה אנשים רוצים לגור איפשהו, צריך לבנות שם מגדל, או דירות יותר קטנות. שניהם אסורים בישראל של היום.

אוקיתודה לאל
אז זה לא עניין של פיקוח או לא על מחירי הדירות. זה עניין כולל של התייחסות לנושא
זה עניין שפיקוח זו דרך לא נכונה ויש דרכים אחרותארץ השוקולד
אני הגבתי יותר למעלהתודה לאל
שבשוויץ יש פיקוח על שכ''ד ובכל זאת היא לא קורסת
אני באופן אישי לא גרתי שם אבל אנשים משם אני מכיר והם אמרו לי את זה.
אני נגד פיקוח כי לדעתי זה התנהלות לא ראויהארץ השוקולד
ולכן גם אם זה עובד במקום מסוים זה לא רעיון טוב
מותר יש תקניםים...
מעל 4 קומות חובה מעלית.
והיום יש הרבה מקומות במרכז הערים שעושים פינוי בינוי ומוסיפים עוד קומות לבניינים קיימים.
רק צריך לקבל את ההיתרים אבל זה בהחלט אפשרי וחוקי
בלוד תמצא 3 חדרים באלפיים חמש מאות בלי בעיהארץ השוקולד
וזה פחות מחצי שעה מתל אביב ברכבת, שיש יותר מכל חצי שעה.
בחדרה, רמלה ואריאל סביר שתמצא גם.

ואמרתי לוותר על חצי שעה, ובתוך שעה תמצא בבאר שבע, קרית גת, אשקלון, חיפה
בבקשהתודה לאל
https://m.yad2.co.il/search/realestate/rent?location_type=2&city=7000&city_label=לוד&neighborhood_label=null&fromRooms=3&toRooms=3

Yad2 responsive exp

Yad2 responsive exp

בלוד לדוגמא יש בגני אביב אבל בלי מעלית ועוד כמה שכונות מסריחות במיוחד עם בנייני רכבות סוג ב'
בכרמי גת הארנונה שם ידוע לי די גבוהה
אשקלון לא מכיר
חיפשתי עכשיו שם, בגני אביב, רמט ולוד הצעירה ישארץ השוקולד
3 חדרים פחות מ3,000.
וקומה שניה בלי מעלית לא אמור להיות קשה מדי לרבים מהזוגות הצעירים ממה שנראה לי
ולי אין סטנדרטים מסויימים של מגוריםים...
כאילו כל כך פשוט תגורי באיזו חורבה באמצע שומקום...
כוכב יעקב וגבעת זאב הם לא אמצע שומקוםארץ השוקולד
אם יהיה פיקוח על המחירים בעלי הדירות לא יטפלו בבעיותהלמדן

של הדירות כי הם לא יקבלו על זה תוספת בכסף

יש לי רעיון יותר טוב בשבילךבן מערבא

למה שלא נלאים את הכסף של כל האזרחים ? 

מה הקשר בכלל?ים...
מה יש כל כך להתעצבן על זה, אם היתה לי דירה להשכיר הייתי עושה את זה במחיר שפוי והגיוני.
לא ברור לך ? חבל.בן מערבא

השאיפה המטורללת שלך היא מהצעדים הראשונים למשטר של קומוניזם. ואנשים עם נטיות קומוניסטיות מעצבנים אותי. מצטער. צריך לשאוף למינימום של התערבות בחיי האזרחים.

אל תדאגי, עם הלך הרוח הזה זה לא נראה שאת בכיוון של להשכיר דירה למישהו.

אני חוזר ביבן מערבא

מתנצל. לא עקבתי אחרי כל הדברים שלך במהלך השרשור, אז אני אדון אותך לכף זכות שזאת בסך הכל בעיה נקודתית שגרמה לך לרעיון הזה, ולא השקפת עולם סדורה עם נטיות קומוניסטיות.

הוצאתי עלייך את התסכול שלי מכל מיני חברי כנסת קומוניסטיים הזויים שמעלים הצעות דומות, אבל שנובעות מתוך השקפת עולם קומוניסטית (היום קוראים לזה בשם המכובס - סוציאליזים). סליחה.

תחשבי על זה קצת ותראי שזה לא הגיוני ורק ידפוק את השוכריםשוקולד לבן
כל עוד מחירי הדירות לקניה יקרים, מחירי השכירות בהתאם (ואת מחירי הדירות לקניה קשה להגביל כשאין מספיק קרקעות לבנות עליהן ולכן אין מספיק דירות)
אם יגבילו את מחירי השכירות, לאנשים לא יהיה משתלם לקנות דירה להשקעה וככה בכלל לא תהיה אפשרות להשכיר דירה כי פשוט לא יהיו דירות להשכרה
ובסופו של דבר זה רק ידפוק אותך כשוכרת, תצטרכי לריב על כל דירה (ויהיו רק דירות מונחות כי לא יהיה שווה להשקיע בהן) ולא בטוח שיהיה לך איפה לגור

הפתרון היחיד הוא להפשיר כמה שיותר מקומות למגורים (כולל ביו"ש), בלי כל ההגבלות שיש היום, וליצור תחבורה וכבישים מוצלחים לערים הקרובות, ומקומות חניה בעיר
יו"ש לא עוזר בכלום כל עוד אין דרכי גישה נוחותים...
לא ראית שחלק מהפתרון שכתבתי זה גם לדאוג לדרכי גישה?שוקולד לבן
ברור שזה חייב לבוא יחד, זה חלק מהעניין
יש אוטובוס כל רבע שעה מכוכב יעקב לירושליםארץ השוקולד
ואם את שוכרת בירושלים זה פשוט אומר שאת משלמת יותר על המיקום והתחבצ, ולא רק על המבנה הפיזי.

תכלילי את הדברים האלה בחישובייך ואז תרגישי טוב יותר עם זה שאת משלמת 3,000-4,000 לשכירות
כלנחלת

כך אוהבת לכתוב על ספרים

האם יש כאן ניקים

עם אותם תחביבים?

וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????

חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.

תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.  

תשובת Gemini:

המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.

להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:

1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה

במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.

2. קשיים בתהליך ההתנתקות

אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.

3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים

החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.

4. תקלות טכניות ותשתית

בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.

5. שיווק אגרסיבי

הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.

נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):

* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.

* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.

לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.

תודה רבהנחלת

זה לשון הרע לתועלת, נכון?

דווקא המוקדנית שפנתה אלי היתה נחמדה. אמרתי לה שאני אחשוב על זה ואענה לה והיא לא פנתה יותר (עדיין. עבר די זמן)

אמנם רימון השתפרו מבחינת זמני ההמתנה, אבל עדיין קורה לא  פעם שאני מספר 35 או משהו כזה, וקרה שהספקתי לחלום כמה חלומות

מאוד נחמדים תוך כדי ההמתנה וממש התעוררתי בחלחלה כשהם ענו....   צריך כנראה להתקשר מוקדם בבוקר.

אבל הם בסדר. תמיד אדיבים תמיד סבלניים  והאמן לי שעם חוסר הכשרון הטכני שלי - הם מלאכים!

הבעיה היא שלמרות החסימה הגבוהה, לפעמים נפתחים דברים בעייתים ולעומת זאת, נחסמים דברים לגמרי כשרים, כמו למשל: כיצד להחמיץ מלפפונים מלוחים.

כך שמעדיפה חסימה הרמטית יותר. נטפרי למשל. רק חוששת שאם ארצה להקשיב למוסיקה אחרת, הם יוקיעו אותי בשער העיר....

אני קצת מרחמת על הוט ומקווה שבכל זאת יצליחו.  

תודה לך.

אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא

גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).

ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.

תודה!נחלת
מהנחלתאחרונה

עם חוגי אמנות למשל: ציור, קרמיקה, שזירת פרחים וכו' וכו'.

או טיול פעם לחודש, או לנסוע לעיר חדשה שאף פעם לא היית בה,

או להתנדב במשהו שמעניין אותך ואת יודעת לעשות זאת טוב וללמד אחרים?

(עד כמה שזה נשמע משעמם ומעצבן, שמתי לה שללמד או לעשות משהו

חינם לזולת, נותן סיפוק; מרגישים שעושים משהו משמעותי בחיים..

או לקרוא, או לרקום לך תמונה, או לסרוג לך משהו נחמד, בשתי מסרגות

או אחת - באינטרנט אפשר ללמוד הכל - יש המון דברים...

לא שאני טובה בזה, אבל חייבים למצוא משהו שמעניין, שמעסיק

שמעשיר את החיים...

אני אומרת לפעמים לבת שלי: אסור להגיד : משעמם. אסור שיהיה משעמם בחיים. הזמניים והיקרים האלה. אסור!

(גם לעצמי אני אומרת את זה. נכון שהכי קל זה ללכת לבית קפה עם חברה, לאכול עוגה, להזמין גלידה, לראות

סרט...זה נחמד אחת ל.....אבל באמת, זה לא שנותן באמת שמחה)

לחיות כל יום בפני עצמו ולהשתדל למלא אותו בטוב, בעניין, בשמחה, בחסד כל שהוא..

לא שאני טובה בזה. לצערי. אבל יודעת שזה כך.

יש ס פר "אל דאגה" ויש לו עצה טובה שהוא קורא לה: רק היום. ומביא רשימה של דברים. מאוד יפה.

התחביבים שלי הם קריאת ספרים (אבל אין הרבה ספרים איכותיים), לאכול (אללי!), בעלי חיים, טיולים בטבע (שאני כמעט אף פעם לא עושה)

וללמוד איזו שפה. סתם כך. זה נחמד.

אבל באמת אני חושבת שצריך וכדאי לעשות מעשה חסד אחד ליום, קטן ככל שיהיה.

טוב. זו לא הטפת מוסר. זו הצעה. והיות ואני כבר סבתא (ראי הבורות שלי במחשבים...) אז אני פשוט משתפת אותך במה שאני חושבת שכדאי. בראש ובראשוה - לי. לאדם שאני.

ואז - גם לך.

אגב, אפשר ללכת לגן חיות אחת ל....הפינגווינים מקסימים ושמעתי שיש להם פנדה אדומה!

למדור של הזוחלים את לא חייבת להיכנס. אלא אם את אוהבת..

הא, יש את האתר "התבוננות פנימית" - מכירה? אם את חבדניקית אז בטח כן. ואם את לא מכירה. כדאי מאוד. נפלא. זה של ד"ר יחיאל הררי, שכתב את "סודו של

הרבי" והוא מדבר שם על כל הדברים שבעולם: שמעסיקים אותנו, שמדאיגים  אותנו, שמעציבים אותנו....הכל. הוא חבדניק חבדניק!

שבוע טוב!!

יפה מאודשלג דאשתקד

בהצלחה בהגשמת התחביבים.

לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...

באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.

זה תלוי אזוררקאני

לי יש קליטה מעולה בהוט

אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע

רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם

וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת

אני חושב שגם אצלינו זה בסדר כיוםשלג דאשתקד
יותר מדבר על הקטע שאי אפשר להשתחרר מהם...
להוט ולפרטנר אנטנות משותפותזמירות
אין בעיות קליטה באופן כללי. אולי היה לך נקודתי בבית שלך. בכל זאת מדובר בכ-1/3 ממנויי הסלולר בישראל. 
יש לי מחשב. לא פלאפון חכם. תודה רבה!נחלת
ישכויח!נחלת
זהו. התכוונתי לאינטרנט במחשב נייד.נחלת

בני הבית אומרים שלא כדאי וגם רוב התגובות כאן לא המליצו בחום...

תודה!

האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלת

הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?

זה ככהפצל"פ

יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק

ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד

אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון

ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם

מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה

אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן

יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת

אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון

אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות

אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון

בס"דנחלתאחרונה

תודה רבה.

תקלות?!   אף פעם אף פעם......אוף! שובפם הלך לי החומר......

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

בס"דנחלת

בס"ד

נשמע מעניין.

שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

אולי יעניין אותך