הנושא שקשה לי אפילו לכתוב עליואגדית

ב"ה

שלום לכן יקרות, חדשה כאן בפורום. זקוקה לעזרה והכוונה בנושא שאצלי מאד טעון והלוואי ותוכלנה להרגיע אותי קצת ולכוון אותי לידע במקומות מתאימים.

אלף סליחות על הצפת נושא כזה. פשוט לא יודעת למי לפנות.

העניין הוא כזה. בחודש האחרון הקטנה שלי בת השנה וחצי איך לאמר.. קשה לי אפילו לכתוב... השם הלפ!! מתחילה לגעת במקומות מוצנעים ונשכבת הרבה על הבטן ומתחככת.. ואני לא יודעת איפה לשים את עצמי מרב בושה דחייה ורתיעה ממנה באותו רגע. מרגישה חוזר אונים וכעס גדול עליה. ומרגישה שמשהו בי דפוק אם ילדה בגיל שנה וחצי מתעסקת בזה והרבה פעמים לאורך היום. מרגישה ריחוק גדול מאד ממנה. ולא יודעת מה לעשות. אני מנסה להרים אותה ולהסיח דעתה אך מיד שהיא יורדת לרצפה חוזר חלילה.. חשוב לי להגיד הילדה גדלה בסביבה בריאה ורגועה. ילדת תפנוקים. מקבלת שפע צומי וטיפול מסור. (נולדה אחרי הרבה שנים מהבכור) מה למען ה' קרה שהיא התחילה כך? אני מרגישה שבא להתאבד מרב שאין לי כח להתחיל לטפל בדבר כזה. אני בלחץ ולא רוצה לקחת אותה לשהיות בבתים של אחרים כי אני בבושה עצומה מכך שהיא מתנהגת כך בפרהסיה.

בבקשה מה עושים? איפה אני יכולה לקרוא חומר בנושא מנקודת מבט יהןדית. זה פשוט שבר אותי ומקשה עלי לתפקד.

ניסיתי לבדוק קצת ברשת אך יש לי סינון ברמה גבוהה וכל חומר בנושא מיד נחסם לי. אני פשוט אובדת עצות. משהי יכולה להפנות אותי לקישור כשר בנושא?

תודה וסליחה מראש על העלאת נושא כזה.

אני לא מצליחה להרדם. בקושי לנשום.

חמודה, הכל בסדר!יראת גאולה
זה לא חינוך ולא קשור אליך משום כיוון! אין לך סיבה להתבייש. וזה לא קשור לעתיד בכלל.
תודה על העידוד אבל עדייןאגדית

למה אין סיבה להתבייש? זה מביך אותי ברמות שאני מחפשת לקבור את עצמי באותו רגע..

האם יש איזושהיא הדרכה מסודרת להורים בנושא. אני מניחה שהרבה נתקלים בכך. ולי כשומרת תורה ומצוות התסבוך עם זה גדול שבעתיים.. מרגישה תסכול עמוק מכך שאף אחד בציבור שלנו לא מציג את נקודת המבט הקדושה והבריאה לטיפול בתחום זה. שנים לא הרגשתי כל כך מבולבלת ואבודה כמו עכשיו..

הכל בסדר1234אנונימי

זה כנראה נובע מסקרנות וגילוי של איבר חדש, אנחנו אלו שמרגישים מובכים ומייחסים לזה אופי לא ראוי. לכן גם התגובה שלנו חשובה מאוד, כדי שילד יגדל עם יחס בריא לגוף שלו. ממליצה לך להיכנס לאתר של מכון באר אמונה. הם מכון דתי, שמתעסק בין היתר גם בדברים האלו. יש להם כל מיני אופציות, סדנאות, טיפול משפחתי, מניחה שאם תתקשרי יוכלו לייעץ לך ולעזור.

מכון באר אמונה - בית

ואת צודקת, זה באמת נושא מאוד חשוב שלא מספיק מדברים עליו. צריך לדעת איך לדבר עם הילדים נכון כדי לפתח מיניות בריאה, גם אם הילד לא מראה התנהגות שנראית לנו חריגה. אז בעז"ה בסוף זה יצא לטובה
בהצלחה רבה! ושנצליח כולנו בעז"ה לייצר עם הילדים שלנו קשר בריא ופתוח ולחנך אותם נכון בנושא החשוב הזה

מציע להתייחס בערבון מוגבל..ד.

לא מכיר את האתר - אבל לא כל מה שב"אמונה" אומרים איך צריך לחנך, הוא בהכרח נכון.

אני לא חושב שזה נושא ש"צריך לדבר עם הילדים עליו".. צריך להיות נורמליים, מבחינת מידות יהדותיות ומבחינה אנושית - ולפי זה להגיב כשצריך. יותר לא לקלקל - מאשר מה כן לדבר, עם ילדים.

אם לפעמים - מרוב "זרמים" שונים שמתפרצים לחיינו, לא יודעים בדיוק מה נכון ומה לא - יש מקום להתייעצויות. אבל אז צריך להבחין היטב ממי לוקחים עצה. ומה השכל הישר וההרגשה הישרה אומרים לגביה.

הרבה מושגים היום, לקוחים ישר מתרבויות זרות מאד - ו"מתורגמים לעברית".. לפעמים אפילו עם הילה של "יהדות".

תרגעי...ד.

[פה בפורום זה לא רק "יקרות" אלא גם הורים אבות..]

אין שום בעיה. זה לא אומר כלום ממה שאת מדמיינת אסוציאטיבית.

אין מה להרגיש "דחיה", "חוסר אונים", "כעס".. בדיוק כמו שלא תרגישי כעס אם תכניס לפה משהו שלא ראוי למאכל כדי לבדוק את טעמו, אות תוריד את הטיטול כי הוא מציק לה. 

אין בך שום דבר "דפוק" שבגללו זה קורה..  סתם גילתה משהו בגוף שגורם לה איזו הרגשה. אין מה להתרגש מידי (אם כי אפשר להבין אי  נעימות מול אחרים, אע"פ שכל בר דעת מבין שזה לא אומר כלום).

אכן, תעסיקי אותה, תשמחי אותה בעוד דברים. תדאגי לרחוץ אותה היטב, שלא יהיו לה גירויים ופטריות (אגב, בדקת שאין לה?).

כדאי לא להגיב "מיידית" בהרמה, באופן שיצור משהו מותנה - כאילו היא חשה שזה מיד מביא תגובה כזו..

ואין כאן שום ענין של "נקודת מבט יהודית". מנקודת מבט יהודית, ילדה בגיל זה לא עושה שום דבר בכוונה רעה - וזה גם לא מראה על איזה "מידה רעה" כמובן.. וגם לא מראה על הרגל לעתיד. קל וחומר לא משהו על ההורים - כשמדובר בהורים שדואגים לספק חום (גם פיזי - חיבוקים וכו'), תשומת לב ואהבה.

הרבה נחת. תאהבי אותה לגמרי, בכל מצב. תחייכי מהגיל..

הייתי בודק תולעים..פצלש להתייעצות
נשמע לי הרבה יותר סביר שזה מה שגורם לה לגירוד ולא משהו מיני...
לא בכיוון... פעוטות מגלים את גופם, נוגעים ומתחככים.קרן-הפוך
עבר עריכה על ידי קרן-הפוך בתאריך כ"ג בטבת תשע"ט 02:08

כי זה פשוט עושה להם נעים - בדיוק כמו מציצת אצבע.

זו פעולה טבעית ונורמלית, הפעוט מגלה פעולות גופניות שגורמות לו להרגיש נעים - ואין כאן שום דבר מיני.
זו לא אוננות במונחים של מבוגר, כי אין צימוד של מחשבות מיניות מעוררות לפעולה הזו.

ההתנהגות הזו נחשבת כחלק מהתפתחות בריאה.
מה שכתבת,ד.

בשתי השורות לפני האחרונה (לגבי מה לומר לילד בן 3-4) - אינו נכון. ח"ו.

דווקא בנידון זה, זה אכן "העתק-הדבק" מתרבויות זרות מאד, ועלול להביא להשלכות שליליות, גם לטווח ארוך יותר.

[לא מתכון להיכנס כאן לדיון. פשוט שלא יקחו רעיונות]

צודק. ערכתי מחדש.קרן-הפוך
היא בסה"כ תינוקת אין מה להסביר ומה להתייחס יותר מדיחילזון 123
ולא בטוח בכלל שאנשים אחרים רואים את מה שאת רואה. רובם לא יחשבו בכלל בכיוון
מצטרפת לאחרים: היא תינוקת!מתואמת

היא בגיל שהיא מגלה את גופה, והיא ממש לא יודעת להבדיל בין הרגל לבין האיברים המוצנעים - מבחינתה הכול אותו דבר.

וזה מצוין שהיא סקרנית ככה, ומנסה להכיר את הגוף שלה מכל הכיוונים!

אין לך מה להרגיש אשמה בכלל, אלא לשמוח שאת מגדלת ילדה בריאה בנפשה.

לגמרי תמחקי מהמחשבות שלך את הרגשות הקשים האלו.

(בסוגריים אוסיף שאולי התגובה הקשה שלך לעניין קשורה בעוד דברים שמעיקים עלייך בחיים? אם זה כך - אולי כדאי לחשוב איך לעזור לעצמך בזה... בהצלחה!)

אז כרגע תניחי לה, תניחי לה להכיר את גופה בדרך הטבעית, ואל תציקי לה בנושא.

כשהיא תגדל יותר - יש מקום להסביר לה שלא נוגעים במקומות האלה בפרהסיה. ורק לקראת גיל ההתבגרות יהיה אפשר להסביר לה  שאלה מקומות מוצנעים, ולמה הם מוצנעים.

שוב בהצלחה!

תופעה מוכרת ונפוצה בגיל הזה. בת ראשונה שלך?מיואשת******
אני שאלתי את הרופא בבת הראשונה כי גם מתתי מבושה והוא אמר לי שזה הכי נורמלי בעולם ועובר אחרי זמן מה
תדמייני שזה חיטוט באף, גירוד בגב
הילדה לא יודעת שהמקום הזה שונה מכל מקום אחר והיא גילתה תנועה שעושה לה נעים כמו לגרד בגב. אין מה להרגיש דחיה או גועל, זה בראש שלנו ולא שלה .
זה יעבור עם הגיל ובינתיים אפשר להעסיק בדברים אחרים ולהציע לה תעסוקה אחרת
בגיל מבוגר יותר כמו גיל שלוש אפשר להסביר שזה לא משהו שעושים בפרהסיה ולגעת במקומות מוצנעים זה רק בשירותים. אבל בגיל כזה קטן תנשמי עמוק ותזכרי שזה לא אומר כלום
שנה וחצי נשמע קצת מוקדם, הייתי בודקת תולעים קודם כליפית8

אצל בנות התולעים עוברות לנרתיק וזה מגרד בטירוף! 

אם היא מתגרדת כל כך באטרף שברגע שאת מורידה אותה לרצפה היא שוב מתגרדת נשמע לי הרבה יותר כיוון של תולעים מאשר שהיא מגלה את גופה

וואו! תודה על כל התגובות המרגיעותאגדית

ב"ה

רק עכשיו התפניתי לגשת למחשב.. תודה רבה לכל מי שהגיב/ה, התגובות שלכם בהחלט עזרו לי להכנס לפרופורציות נכונות ובעיקר להרגע ולהתחיל לנשום..

אכנס גם בעז"ה לקישור לאתר שהופנה כאן, כי זה בהחלט עורר אותי להתחיל לבנות לי תפיסה חינוכית נכונה להקנייה לילדים בנושא זה, כדי לא להגיע למצבים שילדים כבר שואלים ואנחנו לא יודעים מה לענות..

אז בהחלט תודה, והיה זה בהשגחה פרטית כדי לעורר אותי ללמוד את הנושא. שבזמני לא היה צורך כל כך להקנותו לילדים לעומת המושגים שהילדים נחשפים אליהם היום בצורה לא בריאה.

אז שוב תודה רבה לכולם. ושנצליח לחנך את ילדינו מתוך קדושה בריאות ושמחה לעבודתו יתברך.

תתיעצי עם עמותת לתת פה.חשוב חשוב חשובמצפה לילד
בגיל שנה וחצי תתחילי בבדיקה אצל רופארפואה שלמה
זה לא מה שאת חושבת. הזוי שאת מייחסת לילדה כל כך קטנה מחשבות מיניות. קצת היגיון
לקחת את זה רחוק מידיאורי8
היא בת שנה וחצי, תינוקת, מגלה את הגוף שלה, זה הכי טבעי שבעולם. אין לה מושג מה היא עושה. בגיל הזה לא יעזור גם להסביר , פשוט תתעלמי, תעברי הלאה. אין לזה שום קשר לחינוך שלך, או למשהו שעשית. זה גילוי פשוט וטבעי של הגוף ותקין גם בגילאים קצת יותר גדולים. הכי טוב לא לעשות מזה עניין. לילדה גדולה יותר אפשר להסביר שלא מתאים לעשות את זה ליד אנשים והגוף שלנו פרטי, ולא מתאים לגעת במקומות צנועים ליד אנשים. בגיל שנה וחצי , אין טעם גם להסביר, פשוט לעבור הלאה.
אני מכירה ילדהשמש צהובה
שגם עושה את זה וגם מוצצת אצבע טיפלתי בה מגיל שנה עד שלוש במסגרת המעון ואף אחת לא התרגשה מזה או עשתה מזה סיפור ודווקא שמעתי שזה תהליך שעוברים אומנם לא כולם אבל יש כאלה.. ויש אפילו ילדה שהייתה גם באותה קבוצה שהייתה מכניסה את היד לטוסיק ועם אצבע בפה.. זה נראה שזה מרגיע אותן כמו שילד ישתמש בחיטול או לא יודעת מה..
טוב שקראתי. גם הבת שלי ככה.חולמת123

זה בהחלט מביך ולא נעים כי זה לא "נראה" טוב.

אני יודעת שאין קשר למשהו מיני וזה רק מעצם הנעים בשבילה...אבל עדיין זה מביך ולא נעים לשבת לידה ככה ובמיוחד לא ליד אנשים.

אז אני באינסטינקט מרימה אותה ומנסה לפתות אותה במשהו אחר מעניין. שמתי לב שזה קורה בזמן "שעמום", או כשאני בדיוק מטפלת בילד אחר. אז פשוט לנסות שהיא לא תשתעמם וגם לא להיבהל מזה

גם אצלי.. אשמח להתייעץשושנה מהקיבוץ
שמחה שיש שרשור כזה
אנחנו בסיפור דומה אבל בגיל אחר. הבן הבכור שלי היום בן 4.5, גיל את איבר המין בערך בשנה וחצי-שנתיים. היה מכניס ידיים לטיטול וכך נרדם בלילה, שמתי לב שהיה לזה הקשר עם הגמילה מהנקה. מאז הוא תמיד התענין, היו תקופות שפחות, תקופות שיותר. בזמן האחרון- גם הרבה דיבור על איבר המין, גם ידיים בתוך התחתונים (גם ביום, אבל בדרכ רק בבית), וגם כשמתקשה להרדם, אחכ אנחנו מגלים אותו עם ידיים בתחתונים.
הרבה פה כתבו, שלא עושים בפרהסיה. ואם הוא עושה בחדר שלו, או רק כשאני לידו, אין בכלל מקום להגיד לו שזה איבר קדוש ועדיף שלא יגע?
ועוד משהו- זה שהוא חושף את איבר מינו לתינוקת שלנו וצוחק- אני מבקשת ממנו שירים את המכנסיים. הוא בדרכ לא מקשיב מיד. עצות איך להתמודד עם זה?
ובאיזה גיל זה עובר בדרכ? לי ולבעלי לא נעים לראות את זה- ברור שזה מעלה אסוציאציות מיניות, גם כשאנחנו משננים לעצמנו שזה בריא וקורה להרבה ילדים..
תודה רבה על ההתיחסות!
אי אפשר לומרד.

שזה "בריא" בגיל הנוכחי.

אז מה אתה מציע?שושנה מהקיבוץ
זה קורה ולא קשור לחינוך.bunnicula

70-90% מהבנות עד גל 4 עושות את זה. כמובן לבדוק תולעים, להימנע מגירוי ודלקות במקום, להשתמש בסבון עדין ולאחר אמבטיה בעדינות לשים על המקום שמן שקדים כ1 סיסי (עדיף ממזרק ללא מגע). התאמת חיתולים ובהמשך תחתונים ( להימנע מלחץ ושיפשוף). טייץ מתאים (לא קטן מידי). להעסיק את הילדה כדי שתתחיל לשכוח מזה. אין שום קשר לחינוך. אם יש אודם במקום או סימני דלקת או תולעים להיבדק אצל רופא. אין סיבה לכעס. 

בנחתשומר מסך
שלב טבעי לחלוטין שמוזכר בפסיכולוגיה המלא מקומות. הכל בסדר. סה''כ ילדים מגלים את הגוף שלהם. אין שום קשר למיניות, אוננות, וכו'.. בנוסף, כל הלחץ שלך סביב זה רק מגביר את תשומת הלב של הילד לזה.

חרדה כזאת, או פאדיחה כזאת מזכירה לי אבות (ע''פ רוב, יכול גם להתקיים עם אמהות) שהבת שלהם מרימה את השמלה ברחוב והם מגיבים: נוו...תורידי את זה! זה לא צנוע!

הכל בסדר אח שלי. ילדה בת 3 מגלה את הפונקציות שיש לשמלה שלה, וכנ''ל כאן. גילוי אברי הגוף. הכל בסדר.
שוב תודה לכל המגיבים + התפתחויות טובותאגדית

ב"ה

האמת הופתעתי ושמחתי כאחד למראה גל התגובות. מבינה שזה היה בירור חשוב לעוד כמה מחברי הפורום. בעיקר שלא נבהל מהתופעה ונתנהל מולה בנחת.

ראשית לגבי תגובות שהמליצו לי לבדוק פטריות תולעים וכו, הכל תקין.

למי שלא האמינה שזה העניין שעליו כתבתי אז כן. ובהחלט זה קיים בגיל כזה.

מה שכן בזכות התגובות המרגיעות נכנסתי לפרופורציה. והצלחתי להתחיל לחשוב בבהירות ובהגיון ולהתחבר ללב הקטנה.

כיום הילדה כמעט ירדה מזה לגמרי.

בטוחה שהרבה מזה השתנה בזכות הרוגע והקבלה וההבנה שלי את המצב.

אהבתי אליה חזרה לפעום במלוא המרץ וללא כל תנאי. כבר לא נבהלת מזה.

מה שכן אני חושבת וזו דעתי. שכמו שלא אתן לילדה שלי ממתק בלי הכשר כך לא אאפשר לה לפתח הרגלי רגיעה כאלו. זה  לא בריא לנפש ובהמשך  גם בעייתי הלכתית.

ולכן מה שאצלי עבד נהדר זה ברגע שאני רואה אותה נשכבת על הרצפה ומתחילה בזה. וזה כמעט תמיד כשמשעמם לה. אני ישר מרימה אותה עלי באהבה גדולה ונחישות. ובלי שמץ לחץ בושה או גועל. ועוטפת אותה בחום ותשומת לב ומתיישבת לשחק איתה. וזה פשוט עובר לה ונשכח.

כבר שבוע שהילדה שכחה מזה לגמרי.

נחת יהודי אמיתי לכולנו.

ושוב תודה ענקית לכל מי שתרמ/ה לדיון החשוב הזהאגדית

כל הכבוד!שומר מסך
וואו! מעוררת השראה.יפית8

כיוון אחראמא מועילה
בראש ובראשונה....תנשמי!! היא תינוקת. שום דבר חלילה לא נעשה במכוון או באיסור.
לדעתי האישית , גם בגיל כזה כנראה שפשוט נעים לה, כן כן, יש כאלו שמוצצים אצבע או מגלגלים קצוות שיער להנאתם... והקטנה מצאה סוג של משהו נעים.
אין פה לדעתי שום קשר להנאה מינית או סטיה חלילה.
לפעמים צריך פשוט לחשוב פשוט-נעים לה!
לך לא נעים מאנשים...סביבה...מה יגידו...מה חושבים...איך זה נראה....
מה אכפת לך???? זאת הבת שלך, את משוגעת עליה, והכי חשוב - הכל עובר!! זה תקופה שנראית נצח, ואני בטוחה שעוד חצי שנה....גג, תיזכרי ותצחקי.

היבט נוסף וחשוב, תוודאי שהאיזור האינטימי שלה נקי ובלי תפרחת או פטריה חלילה. לפעמים זה סתם יובש שמציק... ממליצה לך להוסיף שמן תינוקות בכל מקלחת. כן כן, השמן הישן והטוב, אני משתמשת בו עם כל ילדיי שיחיו ,גילאי 3 עד 11 , בעיקר באיברים האינטימיים ובטוסיק. חחח
האיזור נשאר לח ונעים. ואחרי צרכים לא נשאר "שאריות"...בכל זאת, שמן ומים לא מתחברים.

אז אחותי...תזרמי, דאגות עושות קמטים...ורק בשורות טובות.

ברכה והצלחה,
ייתכן שזה בכלל נובע מקושי בוויסות החושיבת של השםאחרונה

הבת שלי לא הולכת לבית הספרnoach

בס"ד

שלום רב,

יש לנו ילדה בת 8 בכיתה ג. היא לא מוכנה אפילו לצאת מהבית לבית הספר.

דברנו עם המורה, יועצת, מנהלת ופסיכולוגית בית הספר, ושום דבר לא עזר.

מה לעשות?

למה? מה היא מסבירה? מה מפריע לה?הסטורי
,התחלה היא אמרה שמפחדת שאחיה לא יוציא אותהnadav244
אחכ היא לא אמרה סיבות נוספות. אמרנו לה שנוציא אותה ולא עזר
בגדול קשה לחשוב שהפורום עדיף על אנשי מקצועהסטורי
אבל בגדול, אם ווידאתם שאין משהו מאחורה (חרם/פגיעה וכד') והכל בסדר - צריך להציב לה עובדה, הולכים לבית הספר וזהוא.
הצבנו לה עובדה: באנו לקחת אותה לבית הספר, והיא ברחnoach

והיא ברחה לכל החדרים בבית. כשניסינו להלביש לה נעליים, היא בעטה בנו בכוח.

יש דרכים לעזור לילדים לחזור לבי"סמתיכון ועד מעון

האם נבנתה תוכנית בשיתוף היועצת והפסיכולוגית?

צריך לדעת שהמנעות היא דבר שמתפתח, ככל שהיא תישאר יותר בבית יהיה לה קשה יותר לחזור.

צריך מצד אחד להציב גבול ומצד שני לסייע לה להירגע וללוות אותה בתהליך.

אם בי"ס לא הצליח לסייע הייתי הולכת אפילו באופן פרטי לפסיכולוג חינוכי שיעזור לכם להחזיר אותה

בעיקרוןשלג דאשתקד

ילד חייב ללכת לבית הספר מכוח החוק. הנוכחות של ילד בביהס נאכפת על ידי קצין ביקור סדיר שהוא עובד אגף החינוך ברשות.

לכאורה הוא אמור להיות מעורב בתהליך וביהס אמור לערב אותו (שוב, מכוח החוק). הרבה פעמים יהיו לו רעיונות טובים איך לעזור.

נשמע שהיא זועקת לעזרהנעמי28

ילד לא מתעקש להיעדר מבית הספר באופן קבוע סתם בלי סיבה.

זה לא נשמע כמו סתם פינוק.

יכול להיות קושי חברתי, לימודי, מול מורה מסוימת ויכול להיות קושי או לחץ מסוים בבית שמקשים עליה ללכת לבית הספר.

אל תדחקו בה, גם במחיר של ימי חופש מהעבודה או במחיר של בית ספר רחוק יותר.

גם ילדים שטוב להם בבית הספר מעדיפים לפעמים להישאר בבית, אני מרשה לילדים שלי פעם בכמה זמן לבחור יום חופשי מבית הספר, זה לא נשמע המקרה שלכם.

ממש ממשזיויק
נשמע משהו מאד כואב וצריך לדובב אותה
מה הסיכוי שמשהו רע קרה שם?משה

אני לא מבין גדול מדי, אבל שווה לבדוק (ולו כדי לשלול) את האופציה הזו.

תראה, אני לא מאלו שאהבו ללכת וגם אצלי זה היה מאבק יום יומי בתור ילד (והיום בתור מבוגר יש לי אתגר דומה - קצת אחר עם הבכור שלי).

היא עושה בבית משהו? או שהיא כל היום מסתגרת?

משתפת מניסיוןמעניןאחרונה

הבן שלי עשה לנו את אותו הדבר. בתחילה נתנו לו להשאר כדי לוודא שהכל בסדר במוסד. אחרי כמה ימים שניסינו לקחת אותו ולא הסכים לרדת מהרכב או ברח מהחיידר, שיתפתי את אמא שלי יום אחד שההיתי חייבת לצאת לעבודה והילד לא הסכים לזוז שתבוא אלי לבית שלא יהיה לבד.

היא הגיעה, לא היה צריך הרבה, הציבה עובדה שהוא יוצא איתה תוך חמש דקות.

הוא התלבש מיד ויצא איתה. ליד התלמוד תורה היא פגשה את אחד מחברי הצוות שהיא מכירה מהשכונה. והוא לקח אתו איתו. ליד החבר צוות הנ''ל הילד התפדח לברוח .

ומאז שקט. הילד הולך ומפסוט וכל כך משוחרר.

לפעמים הילדים קולטים אותנו שאנחנו נוותר להם. וצריך מישהו חיצוני וחזק מספיק שהילד מבין שאין ברירה, הוא הולך 

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

אולי יעניין אותך