מה לעשות??
זה כבר מייאש
לדעתי, כמו רוב הדברים בחיים, הכל בראש. לא מדויק כמובן, אבל העיקר. ככול שנכשלים יותר פעמים כך הגוף מעצמו נלחץ ומתכונן לכישלון הבא. יותר כואב להיכשל בלי תכנון מוקדם, אבל זו הדרך היחידה לעבור. שכנע את עצמך, בכל דרך שהיא, שאתה מסוגל ממש ולגמרי לעבור, ובקלות. וזה נכון, לרוב המוחלט של האנשים, ואתה כתבת שאתה בכושר טוב אז גם אתה בתוכם.
כמובן שצריך להיות חכם בנושא, ולכן לא להשתגע ולעשות כל רגע כי כך הרצון רק ירד. להשתמש בשכל הישר.
טיפים ספציפיים
לגבי הקיר - לרוב נובע מלחץ סמוי. אתה חייב להשתחרר ממנו. יעזור מאוד אם בזמנך הפנוי (אם אתה יכול בכלל), להתאמן לבד או עם קבוצה קטנה. לעבור את הקיר, זה העיקר. פחות אכפת עם מה. בהתחלה בלי כלום עד שאתה עובר חלק לגמרי, אח"כ עם נשק כנ"ל, אח"כ עם ווסט ללא כוננות נניח וכו'. ברגע שתראה שאתה עובר אותו, לא משנה עם מה, יהיה לך כח לעבור עם כל הציוד. ואל תחשוב שזה לא אותו דבר כי זה בלי משקלים, זה באמת ממש משפיע.
לגבי הריצה - אני מניח שאימונים של ריצות וכו' אתה כבר עושה בתוך התוכנית הצבאית (שהיא גרועה אגב), אז אין הרבה להוסיף בעניין. אבל לגבי הריצה במבחן עצמו, קח מישהו חזק מנטלית שירוץ איתך מההתחלה עד הסוף. שיהיה תמיד קצת לפניך, שיעודד אותך להגיע אליו, שיעודד שאתה עוד רגע עובר (במידה וזה נכון כמובן) ושיהיה לך חשוב לא לאכזב אותו (משמעותי לדעתי).
בנוסף, טיפ קריטי שאני פחות אהבתי אבל מתאים לרוב, בשום אופן אל תרד להליכה בשום מקום שהוא. כן, כן, זה קשה למות, ידוע. אבל פשוט לא באופציות. הכי חשוב זה בין המתקנים, תמיד תמיד תמיד לרוץ וגם בריצה האחרונה.
לפני הבוחן - בעיקר להירגע. הפחד הוא האויב הגדול שלך, פחות הכושר. בעייתי אם זה לפני תפילה, אבל אם אפשר לאכול דברים שמביאים אנרגיה מהר (אגוזים, שקדים ותמרים), לשתות הרבה מים בלילה שלפני (לא צמוד לבוחן, רק הורס), ולהיות מעודד בעיקר.
תכלס, הכי טוב - תאמין. שה' רוצה שתעבור, ובעיקר בעצמך.
בהצלחה ממש.
(ותודה ל@מיכל318 על התיוג)
)ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?
הי לכולם,
פטור מגיוס מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.
אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה.
מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד?
כי בפועל לא הייתי בקבע
יש משמעות לצבע?
יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.
הצבע היה נגזרת של תפקיד.
ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.
מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה