הבעיה שלי היא שאני מראה לאנשים שאני מחבבת אותם ממש מהרריעות.
יש לי עין לאנשים, אין מה לעשות. ואני גם אוהבת בני אדם. מעטים האנשים שפסלתי מיד. אני אוהבת כל אדם שאני מכירה, גם אם זה לא אוהבת ברמה של להתחתן איתו או לגלות את כל הסודות שלי. אבל כן, כשאני מרגישה משהו אני מרגישה אותו חזק. ככה יוצא שאני חצי-מאוהבת בשני אנשים במקביל, או הופכת להיות החברה הכי טובה של מישהי תוך שבועיים. זו בעיה, אבל זה תענוג גדול. כל כך הרבה רגשות חיוביים. החיים שלי רצופים התרגשויות.
זה מתחיל להיות בעיה כשאנשים לא מבינים שהעובדה שאני כנה זה דבר חיובי. אני מחלקת מחמאות בכיף, אני לא מתעלמת מהודעות, אני באמת מקשיבה למה שאומרים לי וגם זוכרת.
אז נכון שאני יכולה להבהיל פתאום כשאני מספרת דברים אישיים, אבל אני אף פעם לא מבקשת לשמוע דברים אישיים שלכם בחזרה בלי שתספרו לי מעצמכם. נכון שאני אוהבת מהר, אבל אני לא מצפה מכם אפילו לחבב אותי באותה מהירות שאני כבר יודעת שנהיה חברים טובים. אני אקנה לכם מתנות סתם ככה באמצע החיים כי כיף לי להעניק, לא כי אני אני מנסה להכניס אתכם אל תוך מחויבות.
אני חברה טובה. כל מה שאני מבקשת בתמורה זה כנות וטוב לב, שתי תכונות האופי היחידות שאני חייבת שיהיו אצל אנשים שאני אוהבת.
תאהבו דויד גרוסמן או ניקולאס ספארקס, קרן פלס או טיילור סוויפט, עיצוב קלאסי או כפרי, שוקולד או בייגלה, הטינה או אהבה זה כל הסיפור, בר רפאלי או גל גדות, ג'ס או לוגן, פאלון או קימל, מילקי או חתולונובלה, לישון עם מצעים או בלי, בוקר או ערב, איפור של מאק או של סקארה. אני עדיין אוהב אתכם כל עוד תדברו איתי על זה ותשתדלו לא לפגוע בי.
היה קל לאבחן אותי כדו קוטבית כי אני אדם של אנשים. אני מתחברת בקלות לכל אחד. כולם ממש. זה נובע מאותו מקום- טווח רגשות ומחשבות קיצוני. אני לא דו קוטבית, הרופא איבחן אותי מהר יותר ממה שמאבחנים שפעת, אבל אני עדיין אוהבת כל אדם.

חבל שאף אחד אחר לא אוהב אותי.
מעניין מה תחשבי עלי..כבתחילה
כלומר?ריעות.
כתבת שיש לך עין לאנשיםכבתחילה
מעניין מה תחשבי עלי
אהה.ריעות.
האמת היא שאת רוב הניקים שלא היו כאן לפני למעלה משנה אני לא מזהה בכלל. את בין היחידים שאני כן מבחינה בינם לבין האחרים (בעיקר כי אין ניק שדומה לניק שלך), אבל עדיין לא מצליחה לקשר בינך לבין דברים שכתבת. מה גם שמעולם לא דיברנו באישי או בשרשור כלשהו, נכון?
נכון מאדכבתחילה
פחות יש לי כח וזמן להתחיל להתדיין פה על דברים או לכתוב תגובות ארוכות על דעותי וכו'..
מי שמכירה אותי במציאות יודעת שאני יודעת לדבר הרבה ועל הרבה דברים
אני אשמח להכיר אותך אם יוצא לך להגיע לירושלים ובאלך שניפגש
אני כמעט ולא נכנסת כאן לדיוניםריעות.
כן מביעה דעה ונלחמת על דברים ספציפיים שמפריעים לי, אבל כמעט ולא.
בדכ אני מגבשת דעה על אדם אחר דרך צורת הכתיבה שלו, לא משנה מה הוא כותב, כל עוד אלו מילים שלו. קל לי לנתח אנשים כי אני מנתחת את עצמי כל הזמן. אני יכולה להבין מי הבנאדם שעומד מולי רק מהבעות פנים או משפטים יומיומיים, אז דיונים לא ממש קשורים לזה.

אני בעיקר בקרית מלאכי (כלומר בחדר שלי בבית), אבל אם אני יוצאת זה לירושלים. ודווקא השבוע אני אמורה להיות שם. אבל יש ערימת כללים לפני שפוגשים אותי, אז בואי נחכה לרגע שממש נרצה להיפגש
מענייןכבתחילה
איזה ערימת כללים יש לפני שפוגשים אותך?
ממריעות.
לא אוכלים ביחד, גם בגלל המיסופוניה וגם כי זה מביך ותקוע.
חייבים חיבוק בהתחלה, גם אם חיבוק עדין.
זה חייב להיות במקום שאני מכירה.
הליכה עדיפה על ישיבה בפער.
חייב להיות מגע בין לבין, גם אם זה רק להעביר דברים מיד ליד או לחכך זרועות תוך כדי הליכה.
לא מדברים על דברים ספציפיים שכתבתי בערוץ.
לא נותנים לי לנהל את השיחה. אני יכולה לדבר שעות, אבל אני לא יכולה להעלות נושאי שיחה.
לוקחים בחשבון שאני מרחפת מדי פעם, לא טובה בהבעות פנים וישירה כשמתחשק לי.
לא מדברים על הכללים האלו.
שואלים אותי מדי פעם אם אני בסדר, זה פתח בשבילי לנהל שיחה כנה בלי להישמע טרחנית.
לא נפגשים לכמה דקות. אם נפגשים אז לפחות לשעה, אבל לא יותר משלוש שעות.
צריך להיות זמן מוגדר מראש לסיום הפגישה, אבל לא כי עברו שלוש שעות ותם זמננו, אלא כי יש משהו אחר שצריך להגיע אליו.
צריך לדעת מראש מה עושים. לא סרט/כל דבר שכולל אוכל/קניות, אז או שהולכים ממקום למקום ומדברים (בחיי שזה הבילוי המועדף עליי), או שעושים משהו משותף ששנינו אוהבים.
נסיעה משותפת היא רעיון מצוין.
לא מגיעים אליי הביתה כשאימא שלי לא נמצאת.
לא נמצאים לגמרי לבד אם אתם גדולים/קטנים ממני בארבע שנים ומעלה.
לא שואלים אותי על מה אני חושבת.
מספרים לי מראש על נושאים רגישים, טריגרים או מילים שאסור להגיד- בלי רשימה מוגדרת מראש אני פשוט לא אפגש איתכם.
לא מפחדים משתיקה ממושכת.
אם משהו לא מעניין אתכם במה שאני אומרת- להגיד לי. זה בכלל לא פוגע לעומת מבט משועמם, שאני מזהה בקלות.
לא שופטים אותי. מבינים שאני אדם מיוחד ושונה. זוכרים שהדעות שלי משתנות במהירות ושאתם לא יודעים עליי דברים מורכבים.
לא מדברים על ניקים אחרים/כל מכר משותף.
לא מחמיאים לי יותר מדקה רצופה, או שלוש פעמים בכל הפגישה. מילים בודדות לא נחשבות בכלל.
לא אומרים כלום על המראה שלי- לא על בגדים/שיער, "וואי איך רזית", "את נראית מאושרת/עצובה" או מחמאות/ביקורת.
אם אתם מציינים דברים שאתם יודעים עליי בלי שסיפרתי, אני אוטומטית משתחררת.
זוכרים שהריעות שאתם מכירים מהכתיבה היא הריעות האמיתית. ריעות של חודשים ראשונים במציאות נראית ביישנית מאוד בעיקר כדי לאסוף מידע. אני אספר לכם כמעט כל מה שתשאלו, אין נושא שאני נמנעת מלדבר עליו ואין טריגרים, אבל אני לא אגיד משהו מעצמי אם לא שאלתם/העליתם את הנושא.
לא מצטלמים.
שולחים לי הודעה מיד אחר כך. זה יכול להיות "הספקת את האוטובוס?", "היה לי כיף איתך" או "לגבי --, רציתי לומר ש...", אבל אל תתנו לי לחשוב שאתם שונאים את הריעות שפגשתם. אני חייבת הודעה אחר כך. הודעה ולא שיחת טלפון.
מבינים שאני צריכה זמן למחשבה לפני שאני עונה על שאלה.
זוכרים שאני יודעת לדבר, רק לא תמיד מרגישה צורך להכניס מילים סתמיות.
אם אני בוכה, נותנים לי לבכות. זה סימן שאני מרגישה בנוח ורוצה להמשיך לדבר.
אם אני מבקשת לעבור מקום, עוברים מקום.
לא שואלים אם קר/חם לי.
מספרים מיד אם משהו לא נוח לכם. מעדיפה את זה על להבין לבד ולחשוב שאתם פוחדים לפגוע בי. אני יכולה להיפגע בקלות, אבל רק אם לא כנים איתי.
לא מדברים באנגלית, אלא אם כן אני ביקשתי או שאתם חייבים.
אם מישהו מהרחוב פונה אלינו, אני לא מדברת איתו אלא אם כן אני מכירה אותו או חייבת לומר משהו.
במידה וכן הולכים לאכול, כי שנינו רוצים, אתם בוחרים איפה ומה. עדיף לשאול אותי מראש מה התקציב שלי. לא משלמים עליי יותר מעשרה שקלים.
לא מפתיעים אותי, אלא אם כן אתם מודיעים מראש שיש הפתעה.
אם אני מודיעה שאני צריכה ללכת, שואלים אותי אם אני בסדר. אם אני עונה שכן ופשוט צריכה ללכת, נותנים לי ללכת. אבל יש סיכוי גדול שהשאלה הקטנה הזו תחליף לי אווירה ותיתן לי הזדמנות להיפתח יותר.
לא נמצאים במקומות ריקים לגמרי או המוניים לגמרי.
לא נמצאים במקומות עם ציפורים.
נקודות בונוס לאנשים שנותנים לי להרגיש שהם סומכים עליי.
אל תיפגעו מזה שאני עם פלאפון ביד. באותה מידה זו הייתה יכולה להיות קוביה הונגרית. אני פשוט חייבת להחזיק משהו.
אם אני מדליקה את הפלאפון, זה לא כי משעמם לי. או שאני בודקת שעה/שיחה מאימא (שאני חייבת לענות כי קשר מיוחד וכו'), או שאני מחפשת משהו שאני רוצה להראות לכם.
מותר לכם להדליק את הפלאפון בכיף.
לא מרימים את הקול לידי, לא משנה מה קורה. אתם יכולים ללחוש, לדבר רגיל או בקול קצת יותר חזק מהרגיל, אבל לא לצעוק.
מקבלים את זה שהידיים שלי רועדות/בתוך כיסים בדקות הראשונות וכשאני מדברת. זה רפלקס של הגוף שלי שלא רגיל לנוכחות של אנשים זרים.
לא שואלים אם אפשר לשבור כלל מסוים.
לא צוחקים עליי. אפשר לצחוק ממני או איתי, אבל לא עליי.
לא אומרים לי "תירגעי" או דברים דומים. זה מלחיץ.
אני לא הולכת לבית שלכם לא משנה מה.
לא נכנסים למעליות.
לא נכנסים לרכב פרטי/מונית אלא אם כן יש הכרח.
לא קונים לי משהו לידי.
לא אומרים- "עברתי על כלל כרגע?" או "אוי סליחה, שכחתי שאסור ---". פשוט לא מזכירים את הכללים האלו.
לא שואלים אותי איך דמיינתי אתכם.
לא נפגשים בלי התכתבות של כמה שעות שנפרשו על פני כמה ימים לפני כן.
לא מציעים להחזיק דברים שלי.
כמה שיותר שאלות שלכם, יותר טוב.
לא נכנסים לדיונים פוליטיים או דתיים. פילוסופיה, פסיכולוגיה, אומנות וכו' זה בסדר.
לא אומרים דברים לא טובים על קרן. על טיילור זה בסדר.
לא מוכיחים אותי על שום דבר שלא נוגע אליכם ישירות.
לא עושים לי מבחנים.
לא מאחרים ביותר מעשר דקות.
אני מעדיפה לחכות לכם מאשר שאתם תחכו לי.
לא צוחקים על בני אדם. לא עדות, מגזרים, מגדרים, מוגבלויות. גם בדיחות שחורות לא באות בחשבון, אלא אם כן זה על דיכאון. אפילו בדיחות קרש עדיפות.
אני לא נפגשת עם שני אנשים זרים. או עם אדם זר אחד, או שיש איתי מישהו שאני מכירה.
בשום אופן לא רוקדים ביחד.
זוכרים שאני מקבלת כל אדם טוב באשר הוא. תרגישו חופשיים להיות מי שאתם.
אם אתם שקטים להחריד, תתכוננו לאפשרות של שקט ארוך. אני כמעט ולא מנהלת שיחות בעצמי, אבל אנחנו נמצא דרך לתקשר.
אפשר לעשות משהו ספונטני, אבל אם אני אומרת לא אז אסור לנסות לשכנע אותי.
אפשר לבקש הסברים על דברים שאני אומרת. אני אוהבת להסביר את עצמי.
זוכרים שאין מגע שאני מפחדת ממנו. יש מגע שאסור לו להתקיים כי אנחנו לא מכירים, אבל אם אתם נוגעים בי אני משתחררת מאוד.
אפשר בכיף לפתח נושא שדיברנו עליו קודם, אבל מבינים שההתבטאות שלי בעל פה שונה מזו שבכתב. זה לא אומר ששיניתי דעה.
לפעמים אני כן משנה דעות.
זוכרים שאני תמיד עם כאב בטן ובחילה. זה אומר שאני צריכה לנשום עמוק מדי פעם, אבל זה לא קשור אליכם אז אל תניחו שאני מפחדת או משהו כזה.

זהו. זו ערימת כללים ענקית שכתבתי במשך חמישים דקות, אבל כל פרט פה חשוב. זה לא קשה כמו שזה נראה. אם מישהו עובר על איזה כלל זה לא סוף העולם, אני יודעת להסתדר. אני לא עושה על זה בחנים. יש כאן רק כלל אחד או שניים שאסור לעבור עליהם בשום מצב. כל השאר נכונים רק בחלק מהזמן.
וואו וואוכבתחילה
אני אצטרך לקרוא כמה פעמים בשביל לזכור את הכל..

לא חייבים לזכור הכול...ריעות.
רק לקרוא פעם אחת ולהבין מזה שזה אומר שאני רגישה, לא פחדנית או סגורה.
הכלליםניגון של גפן
האלה נשמעים ממש הגיוניים
ובכללי את נשמעת בת אדם מעניינת מאוד.
שאלה אילך מסתדרים עם מיסופוניה? יש לי חברות ככה והם קצת משתגעות
תודהריעות.
לא מסתדרים. זה אחד הדברים הכי מחרפנים בעולם. זה סבל שאי אפשר לתאר.
משתדלים להיות עם אוזניות כמה שיותר.
תכלס כיף להיות עם אוזניותניגון של גפן
ואיך זה עם שירים?
שירים זה תענוג העולםריעות.
איזה סגנונות?ניגון של גפן
הכול חוץ מסטטיק ובן אל, אייל גולן וקייטי פריריעות.
בעצם גם ראפ שוודי לא
יהניגון של גפן
ללא סטטיק ובן אל. על השניים האחרים שמעתי.
יש לי הרגל מוזר להתאהב בשירים של המכביטס
לא שמעת על אייל גולן? וואי, את חיה בעולם מושלםריעות.
תוסיפי לאלו שכתבתי למעלה גם את קניה ווסט, חתיכת דביל.
המכביטס חמודים מכירה את רוב השירים שלהם בעל פה, אבל הם לא בדיוק מי שהייתי בוחרת לשמוע כשבא לי מוזיקה
שמעתי. יש לי עוד חברותניגון של גפן
ששומעות מזרחי בלאי
לצערי שמעתי על כל האנשים האלה וחלק מהשירים שלהם גם. אבל הישג לא לשמוע את השיר האחרון של הצמד סטטיק וכו.
הם לא הבחירה הראדונה
פשוט מרבה לאחרונה לשמוע את גרסאות הקאבר שלהם לשירים. על המחזמר של hamilton. טוב פרשתי לדוקים. מחר יש מבחן
בהצלחה ריעות.
המכישוף כושל
בס"ד

בא לי להגיד לך משהו אבל לא בטוח שזה הזמן הנכון
מתי שתרציריעות.
דבר ראשון מעניין מה את חושבת עליעל חוף מבטחים
ובכללי אם את שואלת אותי אני לא ככ אוהבת שאנשים אומרים שהם מכירים בנאדם לפי מה שהוא כותב...
וחוצמזה למה את חושבת שאפאחד לא אוהב אותך?
לא מכירה אותך.ריעות.
את יכולה לא לאהוב את זה, אני באותה מידה יכולה לא לאהוב שאנשים מגיבים לי. אין מה לעשות עם זה, זה פשוט קורה. אני קולטת אנשים לפי הכתיבה שלהם ולא מהססת לומר את זה.
אהי יודעת שאף אחד לא אוהב אותי כי העובדה היא שאף אחד לא מדבר איתי.
(המסקנה שבסוף קצת הרבה לא נכונה נראלי)הנסיך הקטן.
כי אני יכולה להעיד על ככ הרבה אנשים שאני אוהבתהנסיך הקטן.
אבל לא מדברת איתם, פשוט לא קורה
ואני יכולה להגיד על כמה אנשים שאמרו לי שהם אוהבים אותי אבל אפפם לא היה לנו יותר מדי שיח
ברור שעם מי שיש דיבור החיבור איתו הרבה יותר גדול אבל המסקנה שאם לא מדברים איתך לא אוהבים אותך זה לא נכון לדעתי
השאלה היא מה זו האהבה שהתכוונת אליהריעות.
ברור לי שדודה שלי אוהבת אותי. אבל היא בקושי מכירה אותי. ברור לי שאימא שלי אוהבת אותי. אבל היא אימא שלי.
אם אני אוהבת מישהו, אני אדבר איתו. הודעות, שיחות, פנים אל פנים. מבחינתי אדם שלא מחליף איתי מילה במשך חודשים על גבי חודשים, לא אוהב אותי. הוא יכול לומר שכן, אבל זו לא אהבה.
הדיבור מעלה את זה שלב, לגמריהנסיך הקטן.
אבל כן יש אנשים שאני אוהבת אותם באמת באמת, ולשמוע מהם עושה לי טוב וסתם לראות אותם ברחוב לשתי דקות יעשה לי תיום אבל אנחנו לא מדברים ביומיום בכלל, רק פעם ב
ואני עדיין באמת באמת אוהבת אותם
אז זו רמה מסוימת של אהבהריעות.
הייתי קוראת לזה חיבה.
אולי ההגדרה שלי לאהבה שונה משל אחרים... אני לא מחפשת שישתגעו אחריי, אבל אהבה בשבילי זה הצורך להרגיש אותי.
נכון שזאת רמה אחתהנסיך הקטן.
ואי אפשר לחיות רק איתה בחיים, צריך את היותר ואת להרגיש אותי כמו שאמרת
אבל לפעמים זה גם כיף לדעת שיש אותם ולהיזכר
זה נכון מה שאת אומרתעל חוף מבטחים
אבל אני חושבת שבאמת חברות עמוקה אם מישהי ואהבה כמו שאת רוצה לא יגיעו מהפורומים...
כי אני לדוגמא לא מתה ללכת לפגוש אנשים מפה....
האנשים שאני ירצה לעשות איתם דברים וכו.. זה חברות שלי מהיום יום שאני איתם רוב הזמן ולא אנשים מפה שאני לא באמת מכירה...
גם את חברות שלך לא באמת הכרת כשפגשת אותן לראשונהריעות.
נכון אבל המטרה שלי פהעל חוף מבטחים
זה לא דווקא להכיר את האנשים פה... זה יותר להתיעץ או סתם לשתף ולעומת זאת עם חברות בכיתה אני הולכת להעביר כמה שנים טובות יום יום... לי זה נירא ממש שונה...
קודם כל אנחנו בשלב שונה בחייםריעות.
דבר שני כל אחד ומטרתו. אין לי שום מטרה בלהיות כאן, אני כאן כי כיף לי כאן.
נכון גם אני כאן כי כיפ לי כאןעל חוף מבטחים
אבל אני לא ימשיך את זה מעבר לזה...
וסבבה אם זה המטרה שלך..על חוף מבטחים
רק קחי בחשבון שנירא לי רוב האנשים פה זה לא מטרתם ולכן אולי את לא משיגה את מה שאת רוצה...
מה אני רוצה...?ריעות.
לפי מה שכתבת למעלהעל חוף מבטחים
את רוצה שאנשים ידברו איתך הרבה ולא פעם בחודשים. בשיחות או הודעות או פנים אל פנים... ואם זה לא ככה סימן שהם לא אוהבים אותך...
ואני חושבת שכאת מדברת עם אנשים פה זה לא סוג של התחייבות מצדם או משו כזה.. הם עכשיו מדברים איתך כי זה כיפ להם ומחר הם יעזבו אותך וידברו עם מישו אחר...
שלום חברי במבהכישוף כושל
בס"ד

אם נכנסים לקשר ולא רק לשיחה אחת אסור שהמודל הזה יתרחש

לאנשים יש רגשות
הם לא קיימים כדי לעניין אותך עד שתזרקי אותם ותלכי למשהו אחר

הם לא שקית במבה
לא משתמשים וזורקים
נכוןעל חוף מבטחים
אבל מה הסיכוים שבאמת תמצאי פה מישהיא לקשר רציני... רוב באנשים פה ניראלי פשוט אוהבים לשתף ולהציע.. ולא כדי לחפש חברים או מישו שיאוהב אותם...
אני לא חושבת שאת צודקתכישוף כושל
בס"ד

מוזמנת לנסות לעשות סקר
למה?על חוף מבטחים
לאם האנשים שנכנסים לפה זה כדי לחפש חברים ושיאוהבו אותם או סתם כי זה כיף לשתף ולנסות לעזור?
לא בדיוק הניסוח הזהכישוף כושל
בס"ד

יותר כמו - כשאתם מתחילים שיחות עם אנשים זה לשם הדיון והעניין או שיש רצון מסויים לרקימת קשר?
דווקא אני חושבת שזהעל חוף מבטחים
דאי שונה ממה שאמרתי... זה לא ככ אותו דבר..
אבל לא דיברתי אל כלל האנשים שפה 🤔ריעות.אחרונה
זו פשוט פלטפורמה לפרוק בה. והאמת שכיוונתי לשניים שלושה ניקים מאוד ספציפיים
האנשים פה זה אנשיםעל חוף מבטחים
שהם מדהימים בטירוף וזה ממש כיף להתדין איתם פה או סתם לדבר על החיים... ולא דווקא להיפגש ולהיות חברות ממש טובות...
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך