רק אצלי התלמידים מעתיקים במבחנים?? מה אתם עושים עם זה? צריך לכעוס על זה ולהעניש?
כמו הרבה פעמים- תלוי..מורה-
תלוי מאד בגיל התלמידים. אם מדובר בכיתות נמוכות, לפעמים הם אפילו לא יודעים שזה אסור. צריך לפני הכל לדבר איתם ולהסביר להם למה אסור להעתיק ומה המטרה של מבחן.
בכיתות נמוכות, אם מעתיקים נראה לי שלא צריך להעתיק ולא לעשות מזה 'סרט' אלא רק לקרוא לשני התלמידים, לומר ששמת לב שהם העתיקו (רק אם את בטוחה שהם העתיקו!!) ושאת סומכת עליהם שלא יעשו את זה יותר. נראה לי שזה מספיק בשלב כזה.
אצל גדולים יותר הסיפור מורכב יותר- כאן הם יודעים שזה אסור. לכן נראה לי שיש צורך להעניש.
וברור שלא רק אצלך מעתיקים...
מנסיון עם תלמידים קטניםעזרה!!!
אצל תלמידים קטנים חשוב מאד לא לשבור את האמון. במקום לכעוס ולהעניש, אני אומרת להם: אני רואה שכתבתם את אותן תשובות, אני לגמרי סומכת עליהם שאתם לא מעתיקים וגם לא תעתיקו אף פעם. זה מחזק אותם יותר מהעונש. גם אם הם העתיקו באותו מבחן- במבחן הבא הם כבר לא יעשו את זה.
לדבר על זה עם כל הכיתהלמה ככה
לפני שמענישים חשוב לדבר על זה עם הכיתה, להעביר שיעור בנושא, להסביר את החשיבות של העניין. כמו שעשו לנו בפעולה בסניף.
אמוןחי(נ)וך
כמו בהרבה דברים, גם פה אני חושבת שכאשר יש אמון טוב בין המורה לתלמידים, זה מצמצם מאד העתקות.
זה כמובן מעבר למה שכתבו פה- שצריך לדבר ולהסביר מראש את העניין.
לעשות נוסח שונההפואנטה
לעשות שאלות שקשה להעתיק בהן(שאלות פתוחות ...)
במבחן שהישיבה תיהיה בנפרד
את עושה נוסחים שונים?למה ככה
זה מלא עבודה בשבילך, לא?
בעלי מורה, ועושה נוסחים שונים במבחנים אמריקאיםסבתא טריה
הוא פשוט מחליף מיקום של השאלות ומבלבל קצת את סדר התשובות. מאוד עוזר. ואפילו כך ראינו לפעמים העתקות שממש לא הצליחו -ענו את התשובות של העותק השני...
כדאי לתכנן שיעור חינוך בנושא. לדבר על יושר ועל כמה נעים לדעתארלט
שלא רימיתי ומה ששלי הוא באמת שלי. באחד העלונים באחת השבתות האחרונות הרב יוני לביא כתב על הנושא מקסים. יש לו מדור שבו מעין הסתמסות עם מישהו ששואל שאלה. הפעם זה היה על העתקות במבחנים.
לא צריךמשהאחרונה
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard
יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?
אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.
לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/