לא קוראת עיתונים, בטח לא הארץ. זה לא בגלל שהם עוכרי ישראל, לי בעצמי יש מורכבות עם המושג הזה (ועדיין זה לא אומר שאני שונאת אותו או שאי פעם אשמיץ אותו), אבל אני לא צבועה עד כדי כך שאקרא למגזר שלם גנבים, מסיתים, עושקים, שונאי נשים וכו'. קודם כל כי זה מגזר שלם ואיך אפשר להכליל ככה מאות אלפי אנשים, ייתכן מאוד שאפילו יותר. בכל מקום יש בעיות, אבל המילה הזו שהם הציגו כמילת גנאי- "דתי", היא בכלל מילה גרועה. מה זה "דתי"? אדם שמחוייב לדת, אוקי. אבל בכל זאת יש אנשים שמתגייסים לצבא וכאלה שלא. אחד מהם עובר על חוקי התורה? לא נראה לי. התורה מאפשרת סוגים שונים של עבודת השם. יש כל כך הרבה זרמים בדת, בדיוק כמו שבנצרות יש קתולים, פרסבטריאנים, אוונגליסטים וכו'. וקתוחי אחד לא דומה למשנהו. ואיכשהו כולם חיים יחד בשלווה יחסית.
למה עיתונאי הארץ לא מסוגלים לקבל את העובדה שישנם אנשים שמאמינים באלוהים? הם מאמינים במדע, וגם בו אפשר לפקפק. הם חסידים של דארווין. הם ממליכים עליהם את עמוס עוז.
נכון שלציונות הדתית ולדת בכלל יש עוד דברים להתפתח בהם יותר, אבל זה לא שהציונות הדתית קמה ורצחה את רבין או את שירה בנקי. אלו היו שני פושעים גדולים שצריכים לשבת בכלא עד סוף חייהם, אנשים עם סטייה במוח. תנו לי רב אמיתי אחד שתומך ברצח כזה.
נכון שלחילונים יש רגש, אבל גם חילונים פוגעים באנשים אחרים. לא כי הם חילונים, אלא כי הם בני אדם. אנחנו לא מלאכים ורובנו המוחלט לא קדושים.
יש חילוקי דעות, אבל אי אפשר להיות צבועים. אין צד רע וצד טוב. אין צד שצודק לגמרי וצד שטועה לגמרי. זה לא שאנחנו מחפשים פשרה, אנחנו צריכים להבין שהחיים לא מושלמים ושלהרפות מהצורך להצטיין ולהיות הכי יביא רק שלום לעולם.
די לטעון שאיילת שקד דתיה. היא מה שהיא, זה לא משנה.
ואדם שמאמין שאלוהים קיים בכלל לא חייב להיות דתי. קחו כל נוצרי או מוסלמי שאתם כל כך מכבדים ומוקירים. קחו כל אדם שמכבד את המסורת אבל לא שומר אותה.
די כבר להיות מעצבנים בכוח, די להצטדק. תפעילו את המוח כבר.
- לקראת נישואין וזוגיות