ראיתי איזה סרטון קישקוש ביוטיוב שמפריח את הנצרות והכל טוב ויפה
ואז הוא השווה שם בין משה רבנו להבדיל מליארדי הבדלות לאיזה אחד אכדי אין לי מושג מיזה..
בקיצור מצאתי לזה גם מקור מויקיפדיה
ככה כתוב שם , מדגיש את העיקר:
טקסט אשורי מהמאה ה-7 לפני הספירה המכונה "לידת סרגון" או "האוטוביוגרפיה של סרגון" מספר על עלייתו של סרגון בגוף ראשון. מקור הטקסט אינו ידוע, וייתכן כי הוא נכתב בחצרו של המלך האשורי סרגון השני, כדי לפאר את שמו של סרגון. הסיפור מזכיר את סיפורו של משה בתיבה: אמו של סרגון הייתה כוהנת גדולה, שהרתה אותו בסתר מאב לא ידוע. היא הכניסה אותו לסלסלה אטומה עשויה קנים, אותה הניחה בנהר הפרת סרגון נמצא על ידי גנן, שגידל אותו והכשיר אותו להיות גנן. האלה עשתר אהבה את סרגון והעלתה אותו לשלטון. מכאן, הסיפור ממשיך בתיאור הצלחתו הצבאית של סרגון.
טקסט אשורי אחר, קדום יותר, המכונה גם הוא "אגדת סרגון" או "עליית סרגון", מספר סיפור שונה. הטקסט מקוטע, ושרדו ממנו חלקים מועטים. על פי הסיפור, סרגון היה שר המשקים בחצרו של מלך כיש. מלך כיש חשש לחייו מפני סרגון, וניסה לרצוח אותו. האלה עשתר,הגנה על סרגון מפני מלך כיש והצילה את חייו מספר פעמים. המשך הסיפור לא שרד, ולא ידוע איך סרגון היה למלך לפי סיפור זה.
האם הקשר היחיד הוא שבאותה תקופה זה היה נהוג לשים תינוקות במצבים כאלה בתוך מים ולנסות להסתיר אותם?..
אם בכלל זה היה המצב ..
זה נשמע שפשוט עשו העתק הדבק לסיפור של משה..ככה אני מבין את זה..
ומה גם שיש עוד גרסה אחרת ללידה שלו ולמי הוא היה..
בהתחלה פתחתי את השרשור הזה כי לא שמתי לב שבעצם האכדי הזה היה המון זמן בלשון המעטה
אחרי משה.. , עכשיו זה יותר מסתדר..
ועכשיו אני גם קולט שהוא ניסה להגיד שהחרטה הוא בסיפור של סרגון הזה ולא בסיפור של משה..
טוב , אתם יכולים פשוט להתעלם מהשרשור הנ"ל , או שיש לכם בכל זאת מה להגיד..