שלום לכולן,
יש לי שני ילדים מתוקים. הקטן שבהם בן שש.
כבר שנתיים אנחנו מנסים להיכנס להריון ולא מצליחים.
אני אחרי הפלה מוקדמת בשבוע 7, שהתחילה בבטא 178. (בדיעבד כנראה הייתי צריכה לדעת שמשהו לא בסדר לפי הבטא. בהריונות הקודמים של הילדים שלי, תמיד הייתה לי בטא גבוהה יותר...)
אחרי ההפלה ההיא היה הריון כימי. לא הספקתי אפילו לעשות בדיקת דם, אחרי שקיבלתי תוצאה חיובית בבדיקת הריון ביתית, וכבר התחיל הדימום.
בהריון הבא כשבדקתי שבוע אחרי האיחור, הייתה בטא 76, והבנתי שמדובר שוב בהריון כימי.
הרופאה שלי לא התרגשה מזה, היא טענה שהיא לא מתרגשת מהפלה אחת והריון כימי, גם אם היו רצופים. (את ההריון שגיליתי על קיומו רק בבדיקה ביתית, היא לא הסכימה להחשיב, כי אין בדיקת דם.)
אז הפעם הכנתי את עצמי מראש כשהמחזור איחר לעשות בדיקת דם מהר ככל האפשר, כדי לבוא לרופאה שלי עם תוצאות. כי גם היא הסכימה שאחרי הפלה מוקדמת ושני הריונות כימיים רצופים עם הוכחות (בניגוד להריון שנפל שרק הבדיקה הביתית העידה על קיומו) אפשר להתחיל לבדוק אם יש בעיה.
אתמול, חמישה ימים אחרי האיחור, בדקתי.
בטא 670, שבוע 4+4.
ומאז אני לא רגועה.
זו בטא יפה, יותר גדולה מהבטא ההתחלתית בהריון הראשון שלי. אבל אני כל הזמן מפחדת שגם ההריון הזה הולך ליפול.
הרופאה בקופת חולים סירבה לאשר לי בדיקת דם נוספת לבדוק הכפלה, בטענה שלא צריך, כי אני היסטרית (ויש סיכוי סביר מאד שהיא צודקת.) תור לרופאה יש לי רק בעוד חודש.
ואני מפחדת. האי ודאות הזאת, האם ההריון הזה ממשיך להתפתח, יותר גרועה מהכל.
מה אתן אומרות? יכול להיות הריון כימי בבטא כזאת? אם אני אעשה בדיקה ביתית, יהיה אפשר לראות לפי הפס אם ההריון מתפתח?
אני רוצה את ההריון הזה נורא. לא מוכנה נפשית לאכזבה ואובדן של החלום עוד פעם.