דתיים, לאומיים ומה שבינהם או דתיים - לאומיים.אנונימי (פותח)

יש לי בעיה איתנו, בעיה רצינית אפשר לומר.

אכן, מאמינה ובטוחה אני בדרך שלנו, בתורה בהלכה ובהשתלבות במדינה- והראיה בה כאתחלתא דגאולה.

אבל הבעיה שלי היא בחדות הדברים. אנחנו לא באמת דתיים, לא באמת הולכים עד הסוף עם הדת, רובנו, רואים טלויזיה, סרטים ולא רק אושפזין...שומעים רדיו- ולא רק קול חי....לועזי, עברי עם מילים ותכנים לא משהו. מסתובבים בקניונים וחשופים לתרבות לא לנו.

יבואו ויאמרו "אנחנו משתדלים, אין בנאדם מושלם...."- הכל טוב ויפה, אבל כמה מאיתנו לא יהיו ככה בעתיד, כמה מאיתנו לא יכניסו טלויזיה לביתם שלהם, כמה יבררו את אתרים ברשת במחשב שלהם, היום אפשר להישען על התירוצים שלא אנחנו מחליטים וכו'...אבל הקטע שלרובנו תהיה טלויזיה רובנו ימשיכו לקנות בקניונים....

הפתיחות שבאה עם האמונה של דת ומדינה...חספסה אותינו...באמת הפנימית אנחנו יודעים שזה לא טוב, שזה לא נכון, אבל רק מעצם המחשבה להיות ולהראות ולחיות כמו החרדים כולנו מתפתלים בכסא......

בצלב"א וש"ש 

תנועת הנוער הפאנטית.123

האמת היא שבאסה לך, כי נפלת על החבר'ה היותר פאנטים.
אם היית נכנסת לאיזה פורום של נוער דתי אחר, אז דברייך אולי היו מתאימים; אך אנחנו כולנו בע"ה לא נכניס טלוויזיה הביתה (במידה והיא תשאר כמו שהיא בהווה; אם יחול בתכנים שבה שינוי - אז יש על מה לדון), וכולנו לא נקנה עיתונים לא דתיים, ואני מאמין שרבים מאיתנו שומעים בעיקר שירים דתיים, וכולנו מבינים שיש לנו המון משותף עם החרדים, ואנו מאוד שמחים להיות דומים להם.

בצ"ל אריאל!

אתה חי בסרט...רחלי ברק

אולי זה האידיאל וזה הרצון אבל אני לא בטוחה עד כמה זה יקרה בפועל...   

המון משותף עם החרדים? אני לא חושבת ככה...  לטוב ולרע!

בצלב"א.

סרט.123

מה את לא בטוחה שיקרה?

כן! יש לנו ממש המון משותף עם החרדים!! אנו הרבה יותר קרובים אליהם מאשר החילונים. גם אנו וגם החרדים שומרים על אותה תורה; נכון שיש מעט מחלוקות אך הן בטלות בשישים ובאלף.

בצ"ל אריאל!

מחלוקות.רחלי ברק

"נכון שיש מעט מחלוקות"? נראה לי רוב הציבור הדתי לאומי מעדיף לשהות במחיצת חילוני מאשר במחיצת חרדי שיביא לו כל מיני קישקושים על כשרויות וצבא ודברים כאלה!

אני לא בטוחה שכל הבתים של החברים התנועת אריאל יהיו כמו הבית שלך והבתים שאתה מתאר פה..

בצלב"א.

הציבור החרדי.123

מוזר לי מאוד שאת מרגישה יותר נוח עם החילוני מאשר החרדי. אני מרגיש ממש טוב במחיצת החרדי, ואני יודע שיש לי איתו הרבה יותר דברים משותפים מאשר החילוני.

אני מכיר יחסית טוב את החלק הזכרי בתנועה, וברור לי שרוב רובם של החבר'ה יהיו בתים של יהודים כשרים, עם קשר מאוד חזק לתורה (וחלקם גם יהיו ת"ח לא קטנים).

בצ"ל אריאל!

ח"ו! לא אמרתי שלא!רחלי ברק

אני לא חושבת שאני מרגישה ככה אבל בפירוש אני יודעת שיש אנשים בציבור הדתי לאומי שמרגישים ככה ואני חושבת שמספרם גדול עודיותר מאשר אלה החושבים כמוך וכמוני.

לגבי התנועה, אני לא חושבת שאתה טועה ואני גם באמת מקווה שאתה לא טועה ובעז"ה כולנו נקים בתים יהודים כשרים עם קשר חזק מאוד לתורה אבל זה לא מפתיע אותי במיוחד כי גם ככה התנועה שלנו היא די ביצה....

לפעמים זה לא עניין של דברים משותפים, אלא עניין של התנהגות ודרך חיים.

בצלב"א.

תנועתנו.123

דיברתי על התנועה שלנו, ולא על הציבור הדתי בכללו.

וגם אם יש כאלה שנוח להם יותר להיות במחיצת חילוני מאשר חרדי, זה לא בגלל שיש לו יותר משותף עם החילוני מאשר החרדי.

התנועה שלנו היא לא ביצה, אלא התנועה מורכבת מחבר'ה מתוקנים וטובים.

בצ"ל אריאל!

אני בהסכמה לגבי הדימיון עם החרדים.אנונימי (פותח)
אך עדין, עם התורה היא הבסיס לדימיון, וישנם רבים שלא רואים את הדימיון המדובר כנראה חסר מהמשותף, חסר תורה אצלנו להידמות להם.
אני מאוד... חוץ מבביגוד אני זהה כמעט לגמרי,צחקן
ב"ה
ואם אני מחליף כיפה, אני משתלב יופי בב"ב.

פרט לאינטרנט ו'בשבע'.
אני לא בטוחה שכולנו מרגישים שותפים עם החרדיםhadar
אני לא מדברת עכשיו ספציפית על עצמי,אלא בכלליות על אנשים שאני מכירה בסניף שלי, לא מזמן אחותי חזרה הביתה וסיפרה שהיתה להם פעולה ושאלו אותם למי הם מרגישות יותר קשר ודמיון-לחרדים או לחילונים,והם ענו לחילונים,ואני מבינה למה הם אמרו את זה למרות שהמצב הרצוי הוא שנדמה יותר לחילונים!אז זה לא נכון ההכללה שלך בהקשר הזה...
עצוב...123

מי שמרגיש יותר קשר לחילונים, המצב שלו רע מאוד...

בצ"ל אריאל!

טוב,רחלי ברק

אז ניקח את זה לתשומת ליבנו...

בצלב"א.

הקשר לחילוני.123

כבר מה משותף ביני לבין החילוני??

ביני לבין החרדי יש תורה אינסופית ששנינו מקיימים אותה ממש בדיוק!! (שבת, תפילין, צניעות, כשרות, ברכות, הכנסת אורחים, תפילה, לשון הרע, לימוד תורה, ציצית, כיפה וכו' וכו' וכו'; וודאי שיש גם דברים שבהם איני מסכים עם החרדי, אך כאשר אני משווה ביני לבין החרדי, אני אומר מה השוני; אך כאשר אני משווה ביני לבין החילוני, אני מציין מה דומה, כי הרבה יותר קצר לפרט את הדברים הזהים. עם החרדי יש לי שפה משותפת, עם החילוני אין לי כ"כ את אותה שפה - כאשר אני מדבר עם חרדי על הרי"ף, איני צריך להקדים ולהסביר מי זה; וכאשר אני מדבר עם חרדי על סוגיית אכילת שאור בפסח, או על סוגיית קידושי גרושה לכהן, הוא מבין מה אני רוצה ויש לנו בסיס הבנה והסכמה משותפים).

בצ"ל אריאל!

.צחי קנטור

אני אגיד לך את האמת - (ואני אשתמש בסטיגמות הרגילות - לפי אופיו של האשכול הזה - שאף אחד ח"ו לא ייעלב, אבל זה המצב באופן כללי)

גם אתה וגם החילוני לובשים באמצע השבוע בגדים שלא הולמים, לדעת החרדי, בן תורה.
גם אתה וגם החילוני עומדים בצפירה בלי ספיקות ונקיפות מצפון.
גם אתה וגם החילוני בתקופת התיכון עמלים על האפשרות לזכות בתעודת הבגרות.
גם אתה וגם החילוני מתגייסים לצבא בגאווה ובלי לגרום בעיות חברתיות (למרות שמאז ההתנתקות זה קצת השתנה)
גם אתה וגם החילוני יושבים לא בהכרח באוטובוסים נפרדים.
גם אתה וגם החילוני מתכתבים בפורומים עם בנות, וגם הן עם בנים.
והייתי ממשיך למנות עד ובקלות הרבה יותר גדולה מלמצוא את המשותף בינינו לבין החרדים, אבל חבל על השרת של ערוץ שבע ושאני אאחר לסדר ערב מחר.

דבר שני, אני בטוח שהסוגיות המשותפות שלכם מוגבלות לתחום שמחוץ ל"ויואל משה".

דבר שלישי, אתה מביא לי דוגמאות שמתאימות לך באופן אישי. כל הקטע הוא בזה שמדברים על הציבור ככלל. מה, אם אני נרדם על הגמוירא בעלעלי בינות עמודי הדף היומי, בחוטפי חום חלילה על תפיסת היותי מפגר בשלושים דף מהסדר בלי לגרוס גפ"ת, כלו כל הקיצים ואינני עוד דתי לאומי? אם ככה, אז ליטעמיך:
גם דתי וגם חילוני יכולים לדבר על הבגרות האחרונה במתמטיקה, כמה הורידו במיקוד, איזה שאלות קשות הביאו.
גם דתי וגם חילוני יכולים להתרגש משיאי הפיינל פור, לפטפט על הסגל של הנבחרת ולהחליט שהם חיים בשביל מכבי ונמני.
גם דתי וגם חילוני משתמשים (בד"כ) בפלאפונים בלי חותמת ועד הרבנים.
גם דתי וגם חילוני יכולים לשתף חוויות בנוגע למערכונים של "ארץ נהדרת" או "היכל התרבות".
גם דתי וגם חילוני יכולים להיצמד לMP3 ולשמוע את כולם מקינדרלך וגד אלבז עד אמינם מטאליקה.
גם דתי וגם חילוני יכולים לדון על מצב הפוליטיקה בארץ בבקיאות רבה.

לא אמרתי שזה מה שאני עושה, אמרתי שהדתי שאני מתאר יש לו לא פחות הזכות להיקרא דתי לאומי מאשר העילוי-ישיבע-בוחער האידאלי שאתה מתאר, תרצה או לא תרצה.

אני אגיד לך מה אני (צחקן לשעבר)צחקן
ב"ה

גם אתה וגם החילוני לובשים באמצע השבוע בגדים שלא הולמים, לדעת החרדי, בן תורה. אני לובש בגדים מכובדים, חולצה משובצת ומכנסיים רגילות (לא ג'ינס ולא דגמ"ח, כמו של שבת ליום חול...)
גם אתה וגם החילוני עומדים בצפירה בלי ספיקות ונקיפות מצפון. לא עמדתי היום בצפירה. לא אני ולא עוד חבר שלי.
גם אתה וגם החילוני בתקופת התיכון עמלים על האפשרות לזכות בתעודת הבגרות. דבר אחד.
גם אתה וגם החילוני מתגייסים לצבא בגאווה ובלי לגרום בעיות חברתיות (למרות שמאז ההתנתקות זה קצת השתנה). אני לא. גם מלפני הגרוש היו לי קצת מחשבות  כאלה.
גם אתה וגם החילוני יושבים לא בהכרח באוטובוסים נפרדים. אני משתדל שלא לשבת ליד בנות באוטובוס.
גם אתה וגם החילוני מתכתבים בפורומים עם בנות, וגם הן עם בנים. עוד דבר.
והייתי ממשיך למנות עד ובקלות הרבה יותר גדולה מלמצוא את המשותף בינינו לבין החרדים, אבל חבל על השרת של ערוץ שבע ושאני אאחר לסדר ערב מחר.

גם דתי וגם חילוני יכולים לדבר על הבגרות האחרונה במתמטיקה, כמה הורידו במיקוד, איזה שאלות קשות הביאו. אותו דבר שני מקודם.
גם דתי וגם חילוני יכולים להתרגש משיאי הפיינל פור, לפטפט על הסגל של הנבחרת ולהחליט שהם חיים בשביל מכבי ונמני. אני לא
גם דתי וגם חילוני משתמשים (בד"כ) בפלאפונים בלי חותמת ועד הרבנים. - רוב החרדים לא בדיוק משתמשים במכשיר כשר וגם בו יש תועבות.
גם דתי וגם חילוני יכולים לשתף חוויות בנוגע למערכונים של "ארץ נהדרת" או "היכל התרבות". מזה היכל התרבות? ארץ הדרת מעולם לא ראיתי.
גם דתי וגם חילוני יכולים להיצמד לMP3 ולשמוע את כולם מקינדרלך וגד אלבז עד אמינם מטאליקה. לא הבנתי.
גם דתי וגם חילוני יכולים לדון על מצב הפוליטיקה בארץ בבקיאות רבה. נכון, אבל רוב החרדים גם.

רציתי לומרצחי קנטור

ל123 שהדוגמא שהוא מביא עם הרי"ף והסוגיות לא במקום. אז הוכחתי את ההפך, בהיותי מציין תופעות שלפי ראות עיניי שכיחות יחסית במגזר החילוני והדתי יותר מבחרדי, ואני מכיר הרבה אנשים מהסוג הזה בציבור שלנו כך שאף אחד לא יכול לומר לי מילה, לפחות כמו הכמות ש123 מכיר חבר'ה מהסוג שהוא תיאר.
 - אני לא הצלחתי למצוא שום סיבה למה אתה לא עומד בצפירה. מה אתה רוצה לבטא ולהחצין בזה? שאתה לא מוכן לתת כבוד לנרצחי השואה? או לחיילים שמסרו את נפשם בשביל הבטחון והבריאות שלך ושל החולצה המשובצת שלך?
 - אני לא חוזר בי מהשורה הראשונה. גם בעיניי החולצה שלך הולמת בן תורה, וכל יהודי באשר הוא. מה זה משנה לענייננו?
 - חלילה אינני רוצה לגרום ריחוק ביננו לבין אחינו החרדים (כמו שאינני רוצה לגרום ריחוק ביננו לבין אחינו החילונים) ואם הובנתי שלא כשורה אין לי אלא להביע את צערי על כך.

צחי קנטור- תודה!אנונימי (פותח)

אכן זו כוונתי.

זהו התיאור של המצב בתכל'ס. זו האמת ככה זה בציבור בכללו. לצערי או שלא.

חבלצחי קנטור

כי אני מכיר ומוקיר הרבה חבר'ה שלפי דבריך, מצבם בלתי הפיך. ובינינו חוששתני שמצבי אינו מהיותר מרנינים, אליבא דה-123מטר, אבל ננסה לחיות עם זה... יתכן שתידרש התערבות כירורגית, חלילה ...

אתה בטח לא מדבר (או מקליד) ברצינות הפעם...

רצינות רבה.123

אתה נותן דוגמאות של פרטים, שהם לאו דווקא מראים על הכלל כולו.
אני יכול לעשות רשימה מאוד ארוכה, שבה הראה את מליארדי הדברים המשותפים ביני ובין הכלב של השכן; אז זה אומר שאנחנו דומים??

אם אתה בא ומציג איזה חפיפניק מהציבור שלנו, הגיוני שהוא ירגיש יותר קרוב לחילוני, ואז דברי תקפים במלוא עוזם ש: מצבו של בחורצ'יק זה הינו רע ומר!!

אדם רציני מהציבור שלנו, וודאי ירגיש הרבה יותר קרוב לחרדי!!

בצ"ל אריאל!

אדם רציני מהציבור שלנוצחי קנטור

ירגיש לא קירבה לזה ולא לזה אלא לדמותו של הדתי הלאומי. כי ההבדלים בין הזרמים הם שמיים וארץ.

אני הייתי מתקשה לאבחן אדם שנוהה להידמות למי שהוא לא כסובל מעודף רצינות סופני.

התורה ניתנה מרועה אחד.123

צחי, שים לב!

הבסיס שלנו ושל החרדים הינו זהה לחלוטין!! יש לנו את אותה תורה!! את אותם גדולי תורה!! ואת אותם חז"ל!! (עד לא ממזמן, לא היה לכל ציבור רבנים שונים, אלא כולם היו "חרדים"; המחלוקת היא מה זה בדיוק ה"חרדים" של פעם).

ברור שיש שינויים קטנטנים, אך אלו שינויים שלרוב אינם 'מהותיים'. רוב רובם של המחלוקות הינם בפרטים, ולא בדברים יסודיים ומהותיים. הרי כולנו בעד יראת שמיים, ובעד קיום התורה בצורה רצינית, ומאמינים בנבואת משה רבינו וכו' וכו'.

וודאי שיש מחלוקות בינינו לבין הציבור החרדי, אך זה יותר מחלוקות בסדר עדיפויות ובביטוי הדברים בפועל. לדוג': גם הם מעריכים את א"י, אך הם חושבים שכאשר א"י עומדת לכאורה מול לימוד תורה, אז וודאי שלימוד תורה קודם ועוד כל מיני דברים כאלה. או: שכאשר א"י נמצאת בסכנה, עדיף לקרוא תהילים מאשר לצאת להפגנות.

בצ"ל אריאל!

בנקודה הזאתצחי קנטור

אני אכן מסכים. נקודת ההתפצלות משותפת, ולפניה היו לנו את אותם גדולי תורה, כגון החפץ חיים, הר' חיים מבריסק, הנצי"ב וכן הרבה מגדולי הרבנים שישבו באגודת ישראל והיו מוערכים בקרב כל הזרמים כפי שהבנתי. אבל המצב השתנה מאז ועד היום, כראות עינינו.

(דרך אגב, לענ"ד המקרטעת, הכותרת לא הכי במקום, כי התורה ניתנה גם לכל ישראל בלי אבחנה. יש גם להעיר שאז גם אבות אבותיהם של היהודים שאינם שומרי תורה ומצוות היו בחלקם הגדול אם לא רובם המוחלט שומרי תורה ומצוות וחרדים לדבר ה'. המשכילים של אז, צאצאיהם כבר ממזמן מתבוללים בצרפת וגרמניה - כך שאפשר לומר שגם לחילונים יש נקודה משותפת באותו זמן גם לנו וגם לחרדים. קח בחשבון שהרבה מהציבור שלנו ושל החרדים הם גם חוזרים בתשובה, ונכנסת בכלל לבלגן ענקי.)

אבל כהערת אגב אני דווקא חושב שהם לא תופסים את ארץ ישראל כפחות חשובה מאשר אנחנו תופסים, ההבדל פה הוא השקפתי, תוקפן של שלושת השבועות או לחילופין האם רואים את אנשי הצבא המפנים כ"מומחים" לעניין פיקוח נפש ובטחון המדינה, שם הם אומרים ש"לא תחנם" נדחה מפני פיקוח נפש... ככה אם אני זוכר נכון קראתי איפשהו.

הכותרת.123

לא הבנתי למה הסתבכת עם כותרתי.
וודאי שהתורה ניתנה לכל עמ"י, אך אנו עוסקים רק באלה שמקיימים אותה.

(לא הייתי נותן את החפץ חיים ואת רבני דורו כדוג', כי זה נתון למחלוקת לא קטנה לאן הם בדיוק השתייכו).

בצ"ל אריאל!

למען האמתצחי קנטור
גם בזה אתה צודק... הסאטמרים אכן טוענים שהחפץ חיים היה אנטי ציוני בתכלית.
אבל עניין הנקודה המשותפת הוא לא ראיה לדידך, מאחר ומאז ועד היום הציבור היהודי השתנה לגמרי - לדוג' יהודים דתיים וחרדים שאיבדו את אמונתם, ציוניים שהפכו לאנטי ציונים ולהפך, יש שחזרו בתשובה וכו'... אולי מבחינה רעיונית, אבל לך תדע. מה שמעניין אותנו זה מה שהיום, על העבר אנחנו לא דיברנו בכלל.
אכן. ;צחקן
אוף 123...אנונימי (פותח)

אין מדובר כאן על הבסיס, שהרי צדק בדבריך, התורה משותפת, ופרט למחלוקות אפסיות ביחס לתורה כולה, כל הדתיים והחרדים מסכימים.

השאלה שלי היא על השמירה של תורה ומצוות, ברור שהתורה משותפת אבל למה אנחנו לא שומרים אותה כמו שצריך. כמו החרדים, וכאן המקום לסייג כי אותה טענה יש לי לחרדים שמחפפים, אני מדברת על רוב הציבור שלהם שאינו מחפף. בלי להצטדק, רובנו, אם לא יוותר מקום באוטובוס נתיישב ליד בני המין השני, חרדי (אמיתי) לא!. נכון גם אצלנו יש כאלה שלא. אבל הרוב כן.  קניונים רוב החרדים לא התקרבו למקומות האלה...

השמירה על התורה על ההלכות הידיעה של הציבור בתורה נמוכה בהרבה משל החרדים.

אדוני- דבר בשם עצמך!!!!!!ברבי
מותק אולי אתה לא תכניס טלויזיה הבייתה ואולי אתה שומע רק שירים דתיים.... אל תכליל את כולנו בזה!!!!!!!!!!!! אני שומעת לא רק שירים דתיים בכלל!!!! אפשר לומר שאני בכלל לא שומעת שירים דתיים.... ובקשר ןטלויזיה אני גם חולקת עליך..... ואני חושבת שהיא דווקא ממש הגיעה למקום הנכון אני לפחות מסכימה איתה מאודדדדדדד!!!! אז בפעם הבאה שאתה מתבטא- אל תכליל איתך את כל הפורום!!! דבר בשם עצמך!!
הוא דיבר על אראילניקים בלבדראשון_בנשמ"ה
123

שימי לב לכותרת של אותה הודעה, ותראי שדיברתי על החבר'ה של תנועת הנוער 'אריאל'.
(אפשר לראות שאת לא אריאלניקית ע"פ הסגנון שלך; אריאלניקית לא היתה פונה לבן בתואר "מותק"... ההתבטאות הזאת שלך, גרמה לי לחייך).

עם אין לך בעיה עם טלוויזיה, אז מצבך רע ומר...
ידועה בדיחתו של הרב אבינר על הטלוויזיה: אם אברהם אבינו היה בדורנו, הוא היה שובר את כל הטלוויזיות...

בצ"ל אריאל!

ואם אני יגיד לך שאני אריאלניקית???ברבי
ואם אני יגיד לך שאני אריאלניקית אז מה? מה תגיד??. בטח תגיד שזה בושה לתנועה... ככה זה ... כל מי שמתבטא טיפה אחרת וחושב טיפה אחרת אין לכם כבוד אליו נכון??? וזה ממש ממש ממש לא בסדר.. מותר לי לחשוב אחרת לא? מותר לי לחשוב שטלויזיה זה בסדר ושלהגיד לבן בצחוק ( דגש על ה- בצחוק) מותק... מה יש? אני לא מבינה למה אתם חושבים שכל התנועה צריכה להיות פס ייצור לאיזה משהו שאתם קבעתם... לכל אחד יש את הדעה שלו.. זכותי להיות חברת תנועה ולחשוב אחרת!!!!!
לא ממש נראה לי, לאריאל אמורים להיות סטנדרטים,צחקן
ב"ה
ואם את לא עומד בהם, את עושה שני דברים :
א. מחללת א6ת מה של תנועת אריאל, ומציאה שם רע עלי'ה.
ב. את מראה שאת לא באריאל...
אפילו שמעון הירש אריאלניק.123

זה לא נכון שכולם הם איזה פס ייצור של משהו אחיד, שהרי יש לנו בתנועה אפילו איזה ממלכתי;)

שכוייח שאת אריאלניק, אך את ממש לא מייצגת את ה'אריאלניק הממוצע'.

הקריטריון שלי לאמת, זו התורה. אם תראי לי תלמיד חכם אמיתי שמתיר להציץ בתועבות שהטלוויזיה מראה, אוריד את כובעי לפניך...

בצ"ל אריאל!

נו באמת...ברבי
אני חלילה לא אמרתי שמותר להציץ בתועבות שבטלויזיה... זה ממש ממש ממש לא מה שאמרתי חלילה... אבל מה, אני לא חושבת שזה סיבה להוציא את הטלויזיה מהחיים שלי לגמרי בגלל שיש שם גם תועבות... אני חושבת שאפשר להכניס טלויזיה הבייתה ולצנר ולראות רק את מה שמותר לפי התורה זה הכול....
טלוויזיה בבית.123

איך בדיוק הילדים שלך ידעו מה מותר להם לצפות? הם ידפדפו בין הערוצים, ואם הם יראו משהו פסול, אז הם יעבירו ערוץ? (הרי הם כבר פגמו בנשמתם לאחר ראיית או שמיעת אותו דבר משוקץ; ולהעביר ערוץ אחרי שרואים תועבות, זו כבר מלחמה לא פשוטה, "אין היצר שולט, אלא במה שעיניו רואות"...).

בצ"ל אריאל!

זה בדיוק העניין...ברבי
דווקא כדי שהילשים שלי לא יראו דברים משוקצים, הייתי מעדיפה שיהיה לי טלויזיה בבית, כדי שאדריך אותם מה מותר לראות ומה אסור.. איזה ערוץ אני מסכימה להם לראות ואיזה לא... כדי שאח"כ לא ילכו לשכנים או לחברים ושם יראו ככל העולה על דעתם בלי  הדרכה ובלי השגחה ובלי לדעת מה מותר ומה אסור.. והיו דברים מעולם.... אני מדברת מתוך ניסיון מר.. ואני באמת חשבתי על הנושא... ולכן דעתי היא שעדיף להכניס את הטלויזיה וכך להדריך את הילדים בעניין... פרט לחינוך הילדים... אני חושבת שטלוזיה זה כלי שיכול מאוד להועיל כשצריך... לראיית דברים כמו חדשות או סרטי שואה או כל מיני דברים שאין בהם פסול ואפילו לפעמים חשוב לראותם.... עדיף להשתדל לצנזר את הרע ולא להפסיד גם את הטוב וגם את הרע...
עירבוב של הטוב ברע.123

בעייה גדולה היא, שהטוב שיש בטלוויזיה מעורבב עם המון המון רע.

בצ"ל אריאל!

זה באמת בעיה..ברבי

אבל מה.... אין מה לעשות אני חושבת שלא מריך לבטל טוב כי מצוי בו רע אלא לנסות כמה שיותר להוציא את הרע ולהשאיר את הטוב ולהנות רק ממנו.

שאלהראשון_בנשמ"ה
אם יתנו לך כוס שיש בה חצי רעל וחצי קולה(בעצם גם זה רעל... אז חצי מיץ תפוזים סחוט וטרי), או אפילו לא חצי רעיל אלא 10%. היית שוטה ממנה? היית אומרת שאת לוקחת ממנה רק את הדברים הטובים?

בטליויזיה אי אפשר לדעת מה יהיה עוד שנייה. פתאום יכולה לצוץ פרסומת לא צנועה או איזשהו קטע לא צנוע בסרט וכבר עוברים על איסורי דאורייתא.

חוצמזה, אם את רוצה לשמוע חדשות יש רדיו, ובשביל סרטים אפשר גם להשתמש במחשב.
גם לי יש שאלהברבי
אם הייתה לך כוס עם מיץ תפוזים ורעל.... אפילו 80% רעל ו20% מיץ תפוזים..... והייתה נורא נורא רוצה את המיץ תפוזים..... והייתה לך מסננת שהיית יכול באמצעותה לסנן את הרעל.... לא היית מסנן את הרעל ולוקח את המיץ תפוזים שאתה נורא נורא רוצה??? מקוה שהבנת לבד למה התכוונתי..... אני יודעת שיש דברים נוראים בטלוזיה לא אמרתי שלא.... אבל יש שם גם דברים שאין בהם פסול שאני נורא אוהבת לראות כמו משחקי כדורסל שאני מכורה לזה..(אגב, נכון בעסה שמכבי לא לקחו גביע???) אז אם כל הכבוד, אני לא יוותר על משחקי כדורסל בגלל שיש דברים רעים בטלויזיה... אני יכניס טלויזיה ואפתח אותה רק למשחקי כדורסל שבהם אין שום דבר רע ואין שום רעל הבנת??? ככה אני חושבת... מן הסתם אתה תחלוק גם על זה... אבל אני ממש משוכנעת שחבל להוציא את הטלויזיה ולהפסיד בגללה דברים שאני נורא אוהבת....... יום טוב!!!!!!!
הבעיה היא שאין לךראשון_בנשמ"ה
אין לנו מסננת כזאת!! תוך שניות, מכיוון לא צפוי, יכולה לצוץ איזשהיא תמונה לא צנועה, מילים לא יפות, לשון הרע וכד', והיצר כידוע עובד בימינו שעות נוספות ככה שמכל עניין קטן הוא יכול לעשות גדול מאוד (חבל שאני עכשיו לא זוכר את כל הגמ' שמדברות בנושא אבל יש המון).
נתת דוגמא של משחק כדורסל. אני לא רוצה להיכנס עכשיו לנושא של כדורסל, תרבות המערב, האם מתאים, ביטול תורה וכו', אבל גם במשחק כדורסל יכולות לצאת תוך כמה שניות מעודדות או פרסומות לא צנועות. משהו הזכיר פה "לראות רק חדשות". האם בחדשות אין בעיה? בחדשות לא רואים לפעמים איש הבלבוש לא צנוע? לא מדברים שם על נושאים שלא מתאים לאדם שומר תו"צ? וממה שידוע לי, אין עדיין שום דבר בטלויזיה שמצדיק את קיומה בבית של שומרי תורה ומצוות, אולי השיחות של הרב מוטי אילון, שאני בטוח שאם תשאלו אותו הוא יגיד לך שהוא נותן את השיחות בשביל להפיץ תורה ולקרב אנשים אבל בודאי שלא בשביל אנשים שומרי תורה, שהם לא צריכים להכניס את זה הביתה.

סתם שאלה: אני לא מכיר כ"כ את הטלויזיה אבל איזה דברים טובים יש שם? כמה כבר דברים טובים יש שם?
חחח רואים שהרבה זמן לא ראית טלויזיה.ברבי
במשחקי כדורסל, לפחות בעונה האחרונה, אפילו פעם אחת אני לא נתקלתי במעודדות... תראה, יכול להיות שפתאום הם באמת יופיעו אבל... א. אני בת ב. זה קורה ממש לעיתים רחוקות. בדרך כלל בקטע של המעודדות יש את החסויות שזה לא משו לא צנוע זה רק חסויות.. מבין? תראה, בקשר לבנים, יכול להיות שאתה באמת צודק כי זה גם ביטול תורה וגם חוסר צניעות.... אבל לבנות- כן אפשר לסנן.... חוצמזה גם בן שמידי פעם רוצה לראות משחקי כדורסל- כמעט ולא  תהיה לו בעיה.. ואינ מדברת בתור אחת שראתה באמת את כל העונה....בנים שאני מכירה שמקפידים מאוד על תורה ומצוות מרשים לעצמם לראות כדורסל אתה מבין? כיום כמעט ואין בזה בעיה.... בקשר לשאר הדברים- אני באמת מסכימה איתך... לבנים זה מאוד בעייתי... יום טוב
במקרה ראיתי את זה ואני אגיבהדרדק
אביא הקדה קטנה:
אני לא בא מבית של "אריאלניקים", מהמון בחינות שלא שייך לאומרם. עם זאת אני "גדלתי" על טלויזיה. ערוצים 1, 2 בלי השאר.
אני לא מבין איך את יכולה לעשות את זה לילדים שלך? איך אני עכשיו כותב את התגובה בעינים דומעות וצריך לבכות בלילות שאני הייתי צריך לסבול את זה בלי בחירה חופשית(הייתי ילד קטן שלא הבין את הביעה, שלא ידע את הבעיתיות)- רק בכיתה ט כשאמרו לי שאסור לראות טלוזיה לא,חר תקופת התחזקות עזבתי אותה(והדרך לעזוב אותה הייתה התמכרות למחשב...)
למה שהילדים שלך יצטרכו לבכות בלילות? תאמני לי(נכון לרגע זה) הטלויזיה אין בה טוב כדי להצדיקו.
אני צריך לקנאות בחברים שגדלו בלי טלויזיה, שהם גדלו בקדושה, ואני, אני גדלתי עם החיסרון הזה.
ואני עוד מקרה טוב, אני הייתי תמים, אני ניצלתי, אבל את רוצה סיפורים, מה קרה לילדים בכיתה ה? מה היה הולך בבית בספר שלי(מעורב... ואת חושבת שההורים ידעו הכל)? למה לעולל זאת לילדים שלך? גורם מספר 1 לחזרה בשאלה ובקשר לטענה שכך הם ידעו ממה להימנע- יש לי חניכים(כמעט כולם) שגדלו בלי טלויזיה- אין אחד שלא יודע איך להימנע! מה מקורות חז"ל אינן טובות מספיק? "ואל תביאני.. ולא לידי ניסיון"- כאילו שהבעיה היחידה בדור זה שאין מספיק ניסיונות ולכן מביאים אותם להרבות בשכר, תמהני אם על זה נאמר "...חגיכם ומועדיכם שנאה נפשי, היו עלי לטורח..." לא זה מה שקוב"ה דורש מאיתנו!
הדבר הכואב שאם היה בזה קצת טוב, אז אויל במלא, אבל אם כאשר את היתרונות אפשר למנות ביד אחת, ואת החסרונות, ספר של 700 עמודים לא יכול למנות(יצא ספר), תראי את הדור, את ה"חילונים", תראי מה קרה לאידאלים שהתנפצו, הימין של היום הוא השמאל של פעם. הפעיל של היום הוא עצלן של אז. תראי את הקריסה הנוראה את הנזק העצום.
לא, אני לא אעולל זאת לילדי, אני אתן להם לגדול בקדושה וטהרה נניח וח"ו הם ירצו אחר כך לראות- לא יזיק.
תראי את הרגלי הלימוד שנפגמו- תראי את הציונים במתמטיקה, אנגלית וכו'- בעבר היינו מקום ראשון, נכנסה התרבות הקלוקלת של המערב ותראי מה קרה.
ועוד מה מראים? התוכניות, כולם, מראות את החשיבה העצמית, בלי חשיבה על הכלל- בקלות ניתן לראות את ההשפעות של המכשיר המזוהם הזה, למה לעולל זאת?
נכון, בוא יבוא יום שיראו בו הלכות כלים ואהולות, אבל בנתיים "אין הנזק שווה בצער המלך", ויש הרבהמה להרחיב, אבל דברים מונעים בעדי ואין צורך כי לעולם לא נוכל למנות את כל הבעיות בתועבה הזאת
סורי, אבל אני חולקת עליך....ברבי
ואין לי כוח לפרט כי כבר אמרתי את מה שיש לי להגיד כבר ממקודם..... זכותו של כל אדם לחשוב אחרת לא? יום טוב
יבשנית!דורותי

הבנאדם מדבר מדם ליבו ואת עונה בכזאת קרירות? ציפיתי ליותר!

בכל אופן, אני חייבת להודות שאני אישית לא ראיתי את הדברים כך, לפחות לא בצורה כ"כ חזקה, ואני בטוחה שאני אזכור את מה שכתבת כאן, כאשר אני אגיע להחלטה אם להכניס טלויזיה לביתי. (אני נוטה להאמין שאני לא אכניס...)

תגובה(מצטער, אין לי כותרת!)הדרדק

דבר ראשון תיקונים על מה שאני כתבתי:
את חושבת שההורים יודעים מה הילדים רואים?(לא היה סימן שאלה)
לא יזיק- הכוונה שגם אם ירצה לראות טלויזיה, גם אם ח"ו זה יקרה לא נגרם לו שום נזק בזה שלא ראה(לאפוקי הצד ההפוך)

לא קראתי השרשור, לכן איני יודע מה כתבת; יש גבול, ביהדות האדם מצווה לשלוט גם על החשיבה, יש דברים שאסור לחשוב, ויש דברים שאסור לעשות, תמהני אם להדליק טלויזיה אינו אחד מהם.

"דורותי"
כבר היה על זה דיון לפני הרבה זמן, וכבר שם אמרת שאת מקבלת את שיטת התורה- האוסרת(נכון לתכנים העכשויים)...

אני מהתנועה....אנונימי (פותח)

אני בתוכה, עם העם שבה וגם עם מי שלא בעמך של התנועה, נכון, פנאטים כאן, אבל בעיקר בדיבורים מה גם שישנם רבים שלא רואים טלויזיה, או שומעים מוסיקה פגומה, הינם קוראים ספרות זולה וכו' וכו ...לא סתם בררתי פורום מהאינטרנט.

.צחי קנטור

לא נתנה תורה למלאכי השרת, כידוע. מה לעשות... אבל בכל זאת בן אדם צריך להשתדל ולהתמודד עם הנסיונות, ואם נכשלים - מה לעשות... אם יש למישהו נוסחת פלא - מה הוא מבזבז את זמנו כאן!?? אבל מובטחני ומובטחכם ומובטחנו שאין אותה ולא תהיה אותה לאף אחד. הפתרון הפשוט והכואב - אל תדאגו, אין לי שום תרופת סבתא - הוא להתגבר בכוחות עצמנו על המכשולים, לא ליפול ולהכנע, לעלות מעלה מעלה מעלה אחרי מעלה, ולהאמין. ואל תדאגו, הבעיות הללו אינן חדשות, אף פעם לא היו חדשות (מה, בציבור החרדי כולם מלאכים קדושי עליון? גם אחינו היקרים הם בשר ודם עם כל הסימפטיה להם).

חוץ מזה, אתם מדברים כאילו הדמות הדתית-לאומית לא מגובשת מספיק בפני עצמה, או שאתם מתביישים מלהזדהות איתה בפומבי - כך הבנתי. יתכן והפרץ הפתאומי של הרצון - המשונה, יש לומר - להידמות למישהו שהוא לא אתה, נובע כתוצאה של אכזבה ורצון להתבדל מהחילונים שנראים לכאורה כל כך לא אידאליסטים. אני לא מסכים עם הטון הזה. לפעמים נדמה שאולי הם הציבור לא פחות אידאליסטי (במבט כללי) אפילו מציבור הדתי לאומי, וזה לא המקום לפרט.

בקיצור, לא צריך להתרחק מאף אחד, ולא צריך להתבייש מאף אחד. חייבים לגבש את הדמות של הדתי-לאומי שאותו אנחנו רואים כאידאל, לשלב בדברים טובים גם משל החרדי, גם משל החילוני, ובעיקר משלנו. אולי זה יהיה הפתרון לבעיה שהוצעה בצמרתו של אשכול זה. אמנם רוצים אנו באחדותו של עם ישראל, אבל יש להבחין בינה לבין אחידות. עם ישראל צריך להיות ססגוני יחד עם היותו מאוחד, איחוד של כל הכוחות השונים הפועלים בתוך הקולקטיב שנקרא עם ישראל.

וידועים (לענ"ד) דברי החפץ חיים, אם אינני טועה, שהובאו אמנם בהקשר מעט שונה (התפלגות העדות בעם ישראל, למיטב זכרוני) אך כוחם יפה גם לנידון דידן. משל לצבא במלחמה. הצבא לא יכול לפעול רק באמצעות חיל הרגלי, הוא צריך גם את המחץ של חיל השריון, הזריזות של חיל האוויר, ההכוונה של חיל המודיעין, וכן על הדרך הזאת. ככה זה גם עם ישראל. הוא קולקטיב שמכיל בתוכו הרבה זרמים שביחד צריכים ליצור, לבנות ולהתפתח.

נכון ב 100%אליעזר

ב"ה

מסכים ביותר. כבר הרבה זמן אני טוען שאנחנו "מערביים" מידי. אם תלכו לישיבות התיכוניות שלנו ותקשיבו לצורת הדיבור של הנוער, לא תוכלו להבדיל בינם לחילוני ממוצע. הכיפה בשאיפה לקטון, והשיער בשאיפה לצמוח כמה שיותר. בכל ארון שני בפנימיה יש דוגמניות וזימה מטורפת. ניבולי פה עם קצת תורה, טלויזיה עם קצת שידורי תורה. בקיצור, יש הרבה מאוד תיקונים לעשות לציבור שלנו.

תנסה לשמור הודעות כאלה לפורום לשון הרע. ;שמעון
אי אפשראליעזר

ב"ה

להתעלם מהעובדות האלה. עם כל הכבוד והכאב שבזה, אלו הן עובדות קיימות. אולי זה לשון הרע, אבל אני לא יכול להשאר אדיש למצב הזה. חייבים לתקן. אתה לא יכול לצפות ממני לא לבקר את הציבור שלנו כשהוא כזה.

תלוי איפה אתה לומד, חבוב.עוזיה

בפנימיה שלי - אין דברים כאלה. ואני מאמין שגם בישל"צ לא.

מה שכן, מסקנתך הסופית, נכונה.

גם בישל"צ לאאלעזר
לפחות מה שאני יודע...
...אליעזר
עבר עריכה על ידי 123 בתאריך כ"ה ניסן תשס"ו 16:07

ב"ה

הרוב המכריע של הנוער שלנו זקוק לתיקון. נכון שיש ישבות כמו ישל"צ וכמו שעלבים או חורב או מכון לב שהנוער שם היוצא דופן(במובן החיובי) מכלל הנוער שלנו, אבל זה לא אומר שהציבור שלנו הוא לא נהיה יותר ויותר חילוני.

הנוער שלנו.123

הנוער שלנו מתחזק תמיד יותר יותר. ראה את דור ההורים, וראה את ילדיהם, ותגלה עולמות שונים לגמרי. הנוער שלנו נמצא בעלייה מטורפת!!

בצ"ל אריאל!

הנוער משאתה מכיראלעזר

בעליה מטורפת לא מחייב לגבי שארק הנוער הדתי (שהם כידוע לא באריאל...)

הנוער הדתי.123

אני מכיר טוב מאוד את הנוער הדתי (לצערי/שמחתי אני ממש לא חי באיזו בועה, ואני מכיר טוב מדי את הנוער שלנו על כל גווניו).

שוב: תסתכל מי הם ההורים של אותו נוער, ותראה שילדיהם בכלליות נמצאים במצב הרבה יותר טוב.

בצ"ל אריאל!

למה ערכת את ההודעה שלי?אליעזר

ב"ה

היה משהו לא בסדר בה?

מסרישי.123

קיבלת מסרישי.

בצ"ל אריאל!

מקומות רבים.123

יש לנו ישיבות קטנות, ויש לנו הרבה ישיבות תיכוניות מאוד רציניות (לא רק בני צבי וישל"צ...).

בצ"ל אריאל!

לשון הרע.123

במידה ויש בעיות: האם יש להתחבא מזה, או שיש צורך לדון בזה ולחפש לתקן ולשפר?

בצ"ל אריאל!

לדון, לתקן ולשפר! אסור להתחבא מזהאליעזר
זה אף פעםצחי קנטור
לא היה חדש, לידיעתך. אדרבה, אפשר לומר שאז היה יותר גרוע, ואין זה המקום לפרט.
מכל מקום אין משהו יוצא דופן בזה.
נכון...חעחעחמור ואנונו
אצל החרדים יותר טוב ? ;צחקן
דיברתי על החרדים?צחי קנטור

לא תייגתי אף אחד כמלאך ממלאכי השרת.

אתה לא כ"כ צודקראשון_בנשמ"ה
אצלנו זה לא ככה למרות שבקושי יש אצלנו אריאלניקים, אבל כבר הזכירו פה את הישיבה שלי אז אין לי הרבה מה להוסיף.

גם אני לא חושב שאליעד צודק כ"כ. יש היום תופעה של התקצנות (מלשון "קיצוניות", בניין התפעל (יש בגרות בלשון בקרוב...)) גם אצלנו וגם אצל החילונים. פעם, נגיד לפני 30 שנה, החילונים היו יותר קרובים לתורה ולדתיים וגם הדתיים היו יותר קרובים לחילוניים ולתרבות שלהם. היום החילונים הרבה יותר רחוקים וגם הדתיים ב"ה יותר רחוקים מהתרבות החילנית. ככה זה גם בציבור שלנו, לענ"ד, יש כאלה שממש מתחזקים יחסית להורים שלהם ויש כאלה שממש נופלים.
התקצנות.123

לפני 30 שנה החילונים היו יותר קרובים לתורה?? לא...
אם כוונתך שהם היו קרובים לציבור שלנו, לתורה שלנו, לתורה הקטנה והמצומצמת שהיתה לנו, לתורה החלשה העלובה והמתרפסת שהתביישנו בה, אז באמת נכון לומר שלפני 30 שנה החילונים היו יותר קרובים לתורה...

בצ"ל אריאל!

לאראשון_בנשמ"ה
אני מתכוון שהם באמת היו יותר קרובים ליהדות. היית יכול לראות חילונים אצל אדמו"רים ואפילו אצל הרב קוק. אתה יודע כמה חילונים היו בהלווייה של הרבי מגור באותה תקופה? נכון שהם הרגישו קרובים אלינו בגלל התורה המצומצמת וכו' ובל בכל זאת היה להם רגש של כבוד לדברים שבקדושה. משהו חשב אז על מכירת חזיר בפומבי? על חמץ בפסח? על חנויות בשבת? על נישואים אזרחיים? אולי היו כמה אבל מעטים.

אבל זה לא העיקר. התכוונתי להדגיש שקיימת כזאת תופעה: או שאנשים נהיים מאוד חזקים בתורה ומצוות או שרחוקים מאוד.
סיכום בניים...אנונימי (פותח)

ושוב נישארתי עם שאלות.

לדעתי, הדתי הלאומי צריך לשאוף לקיום התורה והמצוות במלאן מה שאומר להידמות לחרדים בכל, מלבד:

הבגדים, שכל עוד צנועים מותרים.

מוזיקה, נקיה עם מילים נקיות. בלי חיוב לחסידי.

שירות צבאי/ לאומי. בצניעות, בכשרות (משו כמו הנחל החרדי)

טלויזיה לא. מחשב כן. אינטרנט עם חסימה.

קניונים לא. ספרים נקיים. עיתונים של חרדים (באלה ששלנו יש דברים לא צנועים ולו"ז שידורים)

הודאה לה' ביום העצמאות. ישוב א"י.

האם זו הדרך??!

תודו שזה נראה קשה...

-----צחקן
ב"ה
הבגדים צריכים להראות מכובדים, לא רק צנועים (לא גי'נס משןפשף...)

הודאה לה'? רק על המלחמות. הלל בדילוג (=תודה, אבל צריך לתקן את המדינה).

פחות או יותרראשון_בנשמ"ה
אני מסכים איתך פחות או יותר. אבל אני חושב שזה רק דברים קטנים יחסית. כל אלה צריכים לצאת מזה שאדם יודע שהוא עושה הכל, אבל הכל, לפי התורה (בקיצור, "תורת חיים בעוז"...). הוא תופס לו רב שלפי פסקיו הוא הולך ואותם הוא מקיים. זה לא משנה אם בלי אינטרנט / אינטרנט עם חסימה, מוזיקה נקיה / דווקא חסידי אלא הכל לפי איך שפסק לו הרב שלו.

אם מסתכלים לפי התפיסות, אז ברור שזאת תפיסה מאוד קרובה לחרדים, או אפילו אותה תפיסה בדיוק. זה לא להדמות לחרדים חוץ מ... אלא פשוט יש הבדל בפסקים ולא בתפיסה. בצורה כזאת זה נכון שמן הסתם לא תהיה לא טלוויזיה (לא שמעתי על רב מתיר), הוא לא יראה למונות לא צנועות וכו'.

מזל טוב לי! זאת ההודעה ה-300 שלי!!
אמת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)

אגב בפורום רענון יש מאמר מעניין שנוגע בנושא הזה!

די להקפצות- עולה!פלספניתאחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך