אביא הקדה קטנה:
אני לא בא מבית של "אריאלניקים", מהמון בחינות שלא שייך לאומרם. עם זאת אני "גדלתי" על טלויזיה. ערוצים 1, 2 בלי השאר.
אני לא מבין איך את יכולה לעשות את זה לילדים שלך? איך אני עכשיו כותב את התגובה בעינים דומעות וצריך לבכות בלילות שאני הייתי צריך לסבול את זה בלי בחירה חופשית(הייתי ילד קטן שלא הבין את הביעה, שלא ידע את הבעיתיות)- רק בכיתה ט כשאמרו לי שאסור לראות טלוזיה לא,חר תקופת התחזקות עזבתי אותה(והדרך לעזוב אותה הייתה התמכרות למחשב...)
למה שהילדים שלך יצטרכו לבכות בלילות? תאמני לי(נכון לרגע זה) הטלויזיה אין בה טוב כדי להצדיקו.
אני צריך לקנאות בחברים שגדלו בלי טלויזיה, שהם גדלו בקדושה, ואני, אני גדלתי עם החיסרון הזה.
ואני עוד מקרה טוב, אני הייתי תמים, אני ניצלתי, אבל את רוצה סיפורים, מה קרה לילדים בכיתה ה? מה היה הולך בבית בספר שלי(מעורב... ואת חושבת שההורים ידעו הכל)? למה לעולל זאת לילדים שלך? גורם מספר 1 לחזרה בשאלה ובקשר לטענה שכך הם ידעו ממה להימנע- יש לי חניכים(כמעט כולם) שגדלו בלי טלויזיה- אין אחד שלא יודע איך להימנע! מה מקורות חז"ל אינן טובות מספיק? "ואל תביאני.. ולא לידי ניסיון"- כאילו שהבעיה היחידה בדור זה שאין מספיק ניסיונות ולכן מביאים אותם להרבות בשכר, תמהני אם על זה נאמר "...חגיכם ומועדיכם שנאה נפשי, היו עלי לטורח..." לא זה מה שקוב"ה דורש מאיתנו!
הדבר הכואב שאם היה בזה קצת טוב, אז אויל במלא, אבל אם כאשר את היתרונות אפשר למנות ביד אחת, ואת החסרונות, ספר של 700 עמודים לא יכול למנות(יצא ספר), תראי את הדור, את ה"חילונים", תראי מה קרה לאידאלים שהתנפצו, הימין של היום הוא השמאל של פעם. הפעיל של היום הוא עצלן של אז. תראי את הקריסה הנוראה את הנזק העצום.
לא, אני לא אעולל זאת לילדי, אני אתן להם לגדול בקדושה וטהרה נניח וח"ו הם ירצו אחר כך לראות- לא יזיק.
תראי את הרגלי הלימוד שנפגמו- תראי את הציונים במתמטיקה, אנגלית וכו'- בעבר היינו מקום ראשון, נכנסה התרבות הקלוקלת של המערב ותראי מה קרה.
ועוד מה מראים? התוכניות, כולם, מראות את החשיבה העצמית, בלי חשיבה על הכלל- בקלות ניתן לראות את ההשפעות של המכשיר המזוהם הזה, למה לעולל זאת?
נכון, בוא יבוא יום שיראו בו הלכות כלים ואהולות, אבל בנתיים "אין הנזק שווה בצער המלך", ויש הרבהמה להרחיב, אבל דברים מונעים בעדי ואין צורך כי לעולם לא נוכל למנות את כל הבעיות בתועבה הזאת