שגיאות כתיב....עזרה!!!

לפי מה שאני רואה- שגיאות כתיב אצל התלמידים זו ממש תופעהמטורלל

אתם מתעסקים עם זה או מוותרים מראש?

אם אתם עושים משהו- מה אתם עושים עם זה? אשמח לשמוע רעיונות איך לעזור ולקדם את התלמידים בתחום הזה (שאני מרגישה שדי זנוח..). 

באיזה גיל התלמידים?קן ציפור
בס"ד
רוב שגיאות הכתיב עוברת עד כיתה ו' מתוך התרגול של הצלילים משמעיות וכו שיש ביום יום.

מבער לזה אפשר לבדוק עם זה שגיאות קבועות בתחום מסיום(פונמות גומות כגון כ' וח')
מורפלוגי(כגון סיומות של מילה רבים נקבה וכו)
או משהו אחר אם יש משהו מסיום שקשה אפשר לעבוד או להציע עזרה באותו תחום.

זה ממש מלמעלה, יש לזה אבחונים כמובן ועוד אבל שוב לא צריך להרתיע מזה יותר מידי אם זה יסודי כי ביסודי זה נורמלי שיש שגיאות כתיב פה ושם, אם זה יותר יכולה להתייעץ עם עוד אנשי צוות.
יסודיעזרה!!!

אני אכן שואלת על יסודי. לא כל כך הבנתי את כל המושגים שכתבת כאן. בעצם לפי מה שאת שכותבת, אני לא אמורה לטפל בזה? או שכן מטפלים ביסודי?

אני בן, בכל מקרה, תמיד אפשר לעזורקן ציפור
בס"ד
בעיקר אם רואים תבנית של שגיאות כתיב.
כתבתי שתי תבניות מרכזיות יחסית שקשות בשפה העברית
פונמות- יחידות הצליל הקטנות ביותר, יש מגוון של אותיות דומות בצליל ואם רואים שבאופן שיטתי הטעיות נמצאות שם, כנראה לא בהכרח אבל כנראה שהקושי שם
מורפלוגי- כלומר היחידה הקטנה במילה בעל משמעות, כגון ים של רבים, ה בנקבה הטיות ועוד.. כנ"ל פה אם יש טעיות שיטתי כדאי ללמד את הכללים השייכים לדגוא אני תמיד כשכתבתי בלשון נקבה כתבתי בלשון נקבות/רבים גם לבת אחת.

בקשר לגיל מחקרים מראים שרוב שגיאות הכתיב עוברות עד סוף כיתה ו' כלומר זה טבעי הם רק בתחילת לימוד השפה, אפשר להעיר(בעדינות כי זה טבעי שהם עושים טעיות ולא כדאי שהם יתביישו בהם ויפסיקו לכתוב בגלל התחושה הרעה) ולראות אם הבעיה היא נובעת ממשהו מסיום ולהציע עזרה.
רוב הפעמים הטעיות חולפות כי הילד נחשף שוב ושוב לתבניות הנכונת בספרים ובדיבור וכו כדי להיות ערניים למקרים שהטעיות הם ממש גדולות ורבות שאז זה יכול להיות משהו אחר קצת אבל לא להילחץ יותר מידי ולא להלחיץ יותר מידי, להיות שם לתת עצות ונקודות תוך כדי שיעורים ועוד.(וממליץ שוב להתייעץ עם מורים מנוסים מהבית ספר שגם מכירים את התלמידים יותר אם יש משהו שאת חוששת)
אופס.. סליחה, חשבתי שאתה בתעזרה!!!

תודה רבה על ההסבר המפורט. עכשיו הבנתי יותר..

רעיונות נוספיםחי(נ)וך

1. האתר "הכתבה" מאד מומלץ לעבודה על שגיאות כתיב. כותבים בגוגל את המילה "הכתבה" ובוחרים את האפשרות הראשונה שיוצאת. במקרה הצורך- ניתן לבקש מההורים שיתרגלו עם התלמידים בבית באתר הזה. האתר חינמי.

2. יש דבר נוסף- די ידוע- בשפה העברית יש קבוצות של מילים, למשל: מילים רטובות- מילים שקשורות למים תמיד יהיו באות ט- למשל: מטריה, מטר, ממטרה, אמבטיה. מילים של טבע- באות ע- עץ, גזע, עלה. מילים של משפחה באות א- אבא, אמא, אח, אחות, סבא, סבתא ועוד ועוד. 

- באתר "הכתבה" ניתן לתרגל גם את קבוצות המילים האלה. 

- באינטרנט אפשר למצוא פירוט של הקבוצות.

- אם את רוצה- תכתבי לי את המייל שלך ואשלח לך קבצים עם הקבוצות.

מגניב. לא הכרתי את הקבוצות האלהאנונימי (2)

גאוני ממש!

עברית שפה יפה

מילים נפוצותלמה ככה

אני שמעתי שאומרים שכדאי לעבוד עם התלמידים על מילים נפוצות, כמו: אז, על, אם, הוא, היא, אני. לעשות על המילים האלה הכתבות, לתלות אותם בכיתה, ולעשות הכל כדי שהמילים האלה יהיו להם בראש, ואז אוטומטית ירדו הרבה טעויות..

חכם להתחיל עם המילים האלהאנונימי (2)אחרונה

תודה רבה על כל הרעיונותעזרה!!!

נראה לי שאתחיל לעבוד עם הדברים שכתבתם לי. אולי רק עם חלק מהילדים. נראה. תודה.

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך