דיון רציני על שירים. מוזמנים להצטרף גם ולהביע דעותמילי דשטותא

אבל בבקשה לכתוב דברים הגיוניים, ולנמק אם אפשר, וגם לשים סימני פיסוק ולהשתדל לשרשר נכון..

@גבר עד הקבר @ציונייי

בעקבות השרשור הזה:

תודוו שאין על עידן עמדייייי!!!!!!!!!!!!!!!!! - נסיונות פעילים

מה אתם חושבים על שירים טובים של זמרים חילונים?על חוף מבטחים
דעתי כתובה בתוך הקישורמילי דשטותא

גם דעתי כתובה שם😏על חוף מבטחים
לצערי טיפה שומעת אבל חושבת שזה בעייתי.הסבר:גיטרה אדומה

זה ידוע שכל אדם שכותב/מלחין שירים,הנפש שלו ניכנסת באיזהשהו אופן,לשיר.

כך שאם שומעים שירים של חילוני,גם אם המילים בסדר גמור,עדיין,היא ניכתבה מהנפש שלו,והנפש שלנו מתחברת ונימשכת לנפש של אותו זמר.

עובדה ברורה היא שכאשר שומעים שירים קדושים/ניגונים-מרגישים התעלות רוחנית וכו'..מכיוון שזה מגיע מנפשות קדושות.

וכאשר שומעים שיר חילוני,הנפש לאט לאט נהיית יותר פרוצה ומתחילה ירידה קטנה..

אגב,אדמוה"ז כתב אתזה  גם בתניאחיוך

מקווה שהוסבר טוב.

אממ מה יש לחשוב?ניגון הלב
זה שיש לו כיפת שמיים ולא כיפה מבד/סרוגה לא הופך את השירים שלו לדבר משוקץ
אני אישית אם אני מתחברת למסר של השיר וזה בדרך כלל קורה כשאין קללות או מילים מחפיצות/דוחות על נשים או על גברים אז אני אשמע
תאמיני לי שאם אדמו"ר הזקן כתב שזה משפיע,הוא לא טעה..גיטרה אדומה

אוקי סבבה ואם אני חושבת שזה לא מפיע וגם אם כןניגון הלב
זה לא אכפת לי, אז?
אז תמשיכי בכיף לשמועגיטרה אדומה

ודאי שזה משפיע. אבל בצורה ככ מינורית שזה חסר משמעות...נילס.
נשמה..שיר אחד משפיע טיפה,ואז עוד שיר.ועוד אחד..אני אומרת לךגיטרה אדומה

מנסיון.

גמאני שומעת לפעמים שירים כאלה והם באמת שירים טובים אבל מלעשות,זה משפיע!

וואו. ככ לא.נילס.
א. כמו שכבר כתבתי יש לך בחירה איך לתת לשיר להשפיע עלייך
ב. ככל שזה יותר רגיל ופחות מיוחד ככה זה עוד פחות משפיע...
ממ..ישלי מלא מה להגיד.לא חושבת שאת צודקת.השאלה אם באלך לשמועגיטרה אדומה

תשמיעי. אשמח. ואגב אני בן...נילס.
ההשפעה של שיר על הנפש שלך שוות ערך להשפעה של חביתה על הנפשנילס.
וואוו ככ לא!!גיטרה אדומה

מה את חושבת שחביתה לא משפיעה על הנפש שלך?!נילס.
נוו בחייאת.מה אתה מרגיש אחרי שאתה שומע ניגון?גיטרה אדומה

מה את מרגישה אחרי שאת אוכלת חביתה?נילס.
משפיעה אולי על המשקל..גיטרה אדומה

לדעתיפלפלחריף

לא כדאי לשמוע.

למרות שזה קשה רצח

קשה רצח. אבל תלוי למימילי דשטותא

למי שקצת מכיר- קשה מספיקפלפלחריף

תאמיני לי שאני מכירה ממש טוב. אני הדוסה היחידה בערך ביישובמילי דשטותא

(בגיל של הנוער, יש עוד כמה זוגות אברכים, בערך 6\7 עם תינוקות וזה לא נחשב כלכך)

ולא קשה לך? אשרייךפלפלחריף

לא. זה אפילו מגעיל אותי. אני פשוט מאמינה שזה מזה לא טוב לימילי דשטותא

אין בעיה אבל תלוי איזה שיריםטיל&ישראלי!

למשל רון נשר - רוב השירים שלו מגעילים ממש. אבל יש לו גם שירים מצוינים שאותם אני לפעמים שומע בלופים.

תלוי מה התוכן. לא צריך להשתגע ולא צריך להיות סגור מידי.

כמובן יש גם שירים אחלה שהקליפים שלהם על הפנים אז צריך לדעת מה לשמוע, מה לראות ומה שתיהם או מה לא אף אחד מהם...

ממש לא נכון צריך להיות סגור בעיניינים מסוימים כמו זה למשלבוער לארץ השלמה

רבי נחמן כותב על הנושא הזה בתורה ג' וזו דעתי.

אָמַר רַבָּה בַּר בַּר חַנָּה: לְדִידִי חָזִי לִי הַהִיא אַקְרוּקְתָּא, דְּהַוֵי כְּאַקְרָא דְּהַגְרוֹנְיָא. וְאַקְרָא דְּהַגְרוֹנְיָא כַּמָּה הֲוֵי ? שִׁתִּין בָּתֵּי ! אָתָא תַּנִּינָא בַּלְעָהּ. אָתָא פּוּשְׁקַנְצָא וּבַלְעָה לְתַנִּינָא, וְסָלִיק יָתִיב בְּאִילָנָה. תָּא חָזִי כַּמָּה נָפִישׁ חֵילֵיהּ דְּאִילָנָא
רַשְׁבַּ"ם: אַקְרוּקְתָּא = צְפַרְדֵּעַ: כְּאַקְרָא דְּהַגְרוֹנְיָא. = גָּדוֹל הָיָה כְּאוֹתָהּ כְּרָךְ: וְאַקְרָא דְּהַגְרוֹנְיָא כַּמָּה הֲוֵי ? שִׁתִּין בָּתֵּי = תַּלְמוּדָא קָאֲמַר לָהּ: אָתָא תַּנִּינָא = רַבָּה קָאֲמַר לָהּ: פּוּשְׁקַנְצָא = עוֹרֵב נְקֵבָה
הִנֵּה מִי שֶׁשּׁוֹמֵעַ נְגִינָה מִמְּנַגֵּן רָשָׁע
קָשֶׁה לוֹ לַעֲבוֹדַת הַבּוֹרֵא.
וּכְשֶׁשּׁוֹמֵעַ מִמְּנַגֵּן כָּשֵׁר וְהָגוּן, אֲזַי טוֹב לוֹ

כְּמוֹ שֶׁיִּתְבָּאֵר
כִּי הִנֵּה קוֹל הַנְּגִינָה נִמְשֶכֶת מִן הַצִּפֳּרִים
כִּדְאִיתָא בַּמִּדְרָשׁ . מִפְּנֵי מָה מְצרָע טָהֳרָתוֹ תְּלוּיָה בִּשְׁתֵּי צִפֳּרִים חַיּוֹת טְהוֹרוֹת ?
יָבוֹא קַלַּנְיָא וִיכַפֵּר עַל קַלַּנְיָא. כִּי נִלְקָה מֵחֲמַת קוֹלוֹ שֶׁדִּבֵּר לָשׁוֹן הָרָע.
נִמְצָא, מִי שֶׁהוּא כָּשֵׁר נִמְשֶׁכֶת הַנְּגִינָה שֶׁלּוֹ מִן הַשְּׁתֵּי צִפֳּרִים חַיּוֹת טְהוֹרוֹת שֶׁהַשְּׁתֵּי צִפֳּרִים הַנַּ"ל, יוֹנְקִים מֵאֲתַר דִּנְבִיאִים יַנְקִין
לְכָךְ נִקְרָא הַמְּנַגֵּן חַזָּן מִלְּשׁוֹן חָזוֹן, הַיְנוּ לְשׁוֹן נְבוּאָה כִּי לוֹקֵחַ הַנְּגִינָה מֵאֲתַר דִּנְבִיאִים יַנְקִין וּכְשֶׁהַמְּנַגֵּן הוּא רָשָׁע אֲזַי הוּא לוֹקֵחַ הַנְּגִינָה שֶׁלּוֹ מִצִּפֳּרִים אֲחֵרוֹת שֶׁבִּקְּלִפָּה וְכָתוּב בַּזוהַר: כִּי הַצִּפֳּרִים שֶׁבַּקְּלִפָּה יוֹנְקִין מִדַּדֵּי הַמַּלְכוּת.וְכַד אִתְפָּלֵג לֵילְיָא
כְּדֵין כְּרוֹזָא כָּרִיז: "כַּצִּפֳּרִים הָאֲחוּזוֹת בַּפַּח, כָּהֵם יוֹקְשִׁים בְּנֵי אָדָם" .
וְהַתִּקּוּן הוּא שֶׁיּוּכַל לִשְׁמעַ נְגִינָה מִכָּל אָדָם הוּא עַל יְדֵי שֶׁיִּלְמַד בַּלַּיְלָה תּוֹרָה שֶׁבְּעַל פֶּה הַיְנוּ גְּמָרָא שֶׁהִיא בְּחִינַת לַיְלָה
כִּדְאִיתָא בַּמִּדְרָשׁ, 'כְּשֶׁהָיָה משֶׁה בָּהָר אַרְבָּעִים יוֹם וְאַרְבָּעִים לַיְלָה,. לא הָיָה יוֹדֵעַ מָתַי יוֹם ומָתַי לַיְלָה, רַק עַל יְדֵי זֶה כְּשֶׁהָיָה לוֹמֵד תּוֹרָה שֶׁבִּכְתָב, הָיָה יוֹדֵעַ שֶׁהוּא יוֹם, וּכְשֶׁלָּמַד תּוֹרָה שֶׁבְּעַל פֶּה, הָיָה יוֹדֵעַ שֶׁהוּא לַיְלָה' נִמְצָא, שֶׁהַתּוֹרָה שֶׁבְּעַל פֶּה הִיא בְּחִינַת לַיְלָה
וּכְמוֹ שֶׁאָמְרוּ רַבּוֹתֵינוּ, זִכְרוֹנָם לִבְרָכָה "בַּמַּחְשַׁכִּים הוֹשִׁיבַנִי" 'זֶה תַּלְמוּד בַּבְלִי' וזהו: "וְלַחֹשֶׁךְ קָרָא לַיְלָה" הַיְנוּ עַל יְדֵי שֶׁיִּלְמַד שַׁ"ס
יְתַקֵּן הַשִּׁית עִיזְקָאִין שֶׁבַּקָּנֶה, שֶׁמֵּהֶם יוֹצֵא הַקּוֹל וְזֶהוּ: "קוּמִי רנִי בַלַּיְלָה" הַיְנוּ שֶׁתִּהְיֶה תְּקוּמָה לְהָרִנָּה הַיְנוּ עַל יְדֵי הַלַּיְלָה שֶׁהִיא גְּמָרָא שַׁ"ס
אַךְ כְּשֶׁלּוֹמֵד שֶׁלּא לִשְׁמָהּ, הַיְנוּ בִּשְׁבִיל שֶׁיִּתְקָרֵא רַבִּי הַלִּמּוּד אֵינוֹ בַּחֲשִׁיבוּת כָּל כָּךְ וכשלומד בלילה חוט של חסד נמשך עליו
וּמֵגֵן עָלָיו שֶׁלּא יַזִּיק לוֹ הַמַּחֲשָׁבָה הַנַּ"ל וְאִיתָא בְּכִתְבֵי הָאֲרִ"י זַ"ל כִּי צִפֳּרִים שֶׁבִּקְלִפָּה הֵם מחִין שֶׁבְּמַלְכוּת דִּקְלִפָּה
וְהַשְּׁתֵּי צִפֳּרִים חַיּוֹת טְהוֹרוֹת, הֵם בִּנְיַן הַמַּלְכוּת דִּקְדֻשָּׁה לפיכך נשתבח דוד לפני שאול: "וְיוֹדֵעַ נַגֵּן" כִּי הַנְּגִינָה הִיא בִּנְיַן הַמַּלְכוּת
לְכָךְ רָאוּי הוּא לְמַלְכוּת וזה שכתוב אצלו: "מֵאַחַר עָלוֹת הֱבִיאוֹ" הַיְנוּ מֵאַחַר הַמֵּינִיקוֹת, הַיְנוּ נֶצַח וָהוֹד כִּי הֵם מְנִיקִין לַנְּבִיאִים
וְהֵם בִּנְיַן הַמַּלְכוּת וְזֶה שֶׁאָמַר רַבָּה בַּר בַּר חָנָה: לְדִידִי חָזִי לִי הַהִיא אַקְרוּקְתָּא. וּפֵרֵשׁ רַשְׁבַּ"ם: צְפַרְדֵּעַ, הַיְנוּ צִפּוֹר דֵּעָה דַּהֲוֵי כִּי. אַקְרָא דְּהַגְרוֹנְיָא
מִלְּשׁוֹן "קְרָא בְגָרוֹן" הַיְנוּ שֶׁהַנְּגִינָה נִמְשֶׁכֶת מִמֶּנּוּ וְאַקְרָא דְּהַגְרוֹנְיָא כַּמָּה הֲוֵי ? שִׁתִּין בָּתֵּי. הַיְנוּ עַל יְדֵי מָה תְּתַּקֵּן בְּחִינַת קְרָא בְגָרוֹן ?
עַל יְדֵי שִׁתִּין בָּתֵי, הַיְנוּ עַל יְדֵי שִׁתִּין מַסֶכְתּוֹת וּפֵרֵשׁ רַשְׁבַּ"ם: תַּלְמוּדָא קָאֲמַר לָהּ, הַיְנוּ שֶׁיִּלְמַד תַּלְמוּד אָתָא תַּנִּינָא בַּלְעָהּ וּפֵרֵשׁ רַ"שׁ: רַבָּה קָאֲמַר לָהּ
הַיְנוּ עַל יְדֵי שֶׁיִּלְמַד שֶׁלּא לִשְׁמָהּ, יִבְלַע אוֹתָהּ הַנָּחָשׁ וְזֶה שֶׁפֵּרֵשׁ רַשְׁבַּ"ם, רַבָּה קָאֲמַר לָהּ הַיְנוּ עַל יְדֵי שֶׁיִּלְמוֹד בִּשְׁבִיל שֶׁיִּתְקָרֵא רַבִּי
אָתָא פּוּשְׁקַנְצָא וּפֵרֵשׁ רַשְׁבַּ"ם: עוֹרֵב הַיְנוּ עַל יְדֵי שֶׁיִּלְמַד בַּלַּיְלָה, מִלְּשׁוֹן עַרְבִית וּבַלְעָהּ הַיְנוּ וּמֵגֵן עָלָיו מִן הַנָּחָשׁ הַנִּזְכָּר לְעֵיל וְסָלִיק יָתִיב בְּאִילָנָא
פֵּרֵשׁ הַמַּהַרְשָׁ"א, שֶׁהוּא בְּחִינַת אַבְרָהָם שֶׁכָּתוּב אֶצְלוֹ: "וַיִּטַּע אֵשֶׁל" שֶׁהוּא בְּחִינַת חֶסֶד הַיְנוּ שֶׁהַחוּט שֶׁל חֶסֶד שֶׁנִּמְשָׁךְ עָלָיו
מֵגֵן עָלָיו מִן הַנָּחָשׁ הַנַּ"ל תָּא חֲזִי כַּמָּה נָפִישׁ חֵילֵיה דְּאִילָנָא הַיְנוּ שֶׁרַבָּה מַתְמִיהַ אֶת עַצְמוֹ שֶׁכָּל כָּךְ גָּבַר עָלֵינוּ חַסְדּוֹ, שֶׁאֲפִילּוּ עַל זֶה יָכוֹל לְהָגֵן
וּבָזֶה יִתְיַשֵּׁב הַסְּמִיכוּת שֶׁל הַמִּשְׁנָה . 'עֲשֵׂה לְךָ רַב, וּקְנֵה לְךָ חָבֵר, וֶהֱוֵי דָּן אֶת כָּל הָאָדָם לְכַף זְכוּת' כִּי עַל יְדֵי שֶׁשּׁוֹמֵעַ הַנְּגִינָה כַּנַּ"ל
הוּא מְתַקֵּן בִּנְיַן הַמַּלְכוּת שֶׁלּוֹ וְזֶה 'עֲשֵׂה לְךָ רַב', הַיְנוּ שֶׁיְּתַקֵּן בְּחִינַת מַלְכוּת וְזֶה. עַל יְדֵי 'קְנֵה לְךָ חָבֵר' הַיְנוּ עַל יְדֵי קָנֶה, שֶׁהַקּוֹל יוֹצֵא מִמֶּנּוּ
שֶׁמְּחַבֵּר הַשְּׁנֵי כְּרוּבִים לִהְיוֹת פָּנִים בְּפָנִים "כְּמַעַר אִישׁ וְלוֹיוֹת"בִּזְמַן שֶׁיִּשְׂרָאֵל עוֹשִׂין רְצוֹנוֹ שֶׁל מָקוֹם'וַאֲזַי כְּשֶׁיְּתַקֵּן בְּחִינַת מַלְכוּתשֶׁלּוֹ וְיוּכַל לִמְשׁל בְּכָל מַה שֶּׁיִּרְצֶה וְיוּכַל לְהָמִית לָזֶה וּלְהַחֲיוֹת לָזֶה
וְנִמְצָא עוֹלָם חָרֵב

לָזֶה אָמַר: 'וֶהֱוֵי דָּן אֶת כָּל הָאָדָם לְכַף זְכוּת'
שֶׁצָּרִיךְ לָדוּן אֶת כָּל אָדָם לְכַף זְכוּת כִּי אֵין הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא חָפֵץ בְּחֻרְבַּן הָעוֹלָם
"כִּי לא לְתֹהוּ בְּרָאָהּ, לָשֶׁבֶת יְצָרָהּ" 
וּבִשְׁבִיל זֶה מַרְגְּלָא בְּפוּמָא דְּאִינְשִׁי עַכְשָׁו לוֹמַר שֶׁהַחַזָּנִים הֵם שׁוֹטִים, וְאֵינָם בְּנֵי דֵּעָה כִּי עַכְשָׁו מַלְכוּת דִּקְדֻשָּׁה בַּגָּלוּת
וְעַל כֵּן הַנְּגִינָה שֶׁהִיא נִמְשֶׁכֶת מֵאֲתַר דִּנְבִיאִים מִבְּחִינַת מחִין וְדַעַת דְּמַלְכוּת דִּקְדֻשָּׁה וְעַכְשָׁו שֶׁהַמַּלְכוּת בְּגָּלוּת, וְעַל כֵּן הַנְּגִינָה נִפְגֶּמֶת וְעַל כֵּן הַחַזָּנִים הֵם בְּלא דַּעַת
כִּי אֵין לָהֶם כּחַ עַכְשָׁו לְהַמְשִׁיךְ הַנְּגִינָה מִשָּׁרְשָׁהּ שֶׁבִּקְדֻשָּׁה שֶׁהוּא בְּחִינַת מחִין וְדַעַת שֶׁל מַלְכוּת דִּקְדֻּשָּׁה, כַּנַּ"ל אֲבָל לֶעָתִיד שֶׁיִּתְעַלֶּה מַלְכוּת דִּקְדֻשָּׁה וְיִהְיֶה "ה' לְמֶלֶךְ עַל כָּל הָאָרֶץ" אֲזַי תִּתְעַלֶּה וְתֻשְׁלַם הַנְּגִינָה בִּבְחִינַת דַּעַת דְּמַלְכוּת דִּקְדֻשָּׁה
שֶׁמִּשָּׁם נִמְשֶׁכֶת הַנְּגִינָה כַּנַּ"ל וזהו: "כִּי מֶלֶךְ כָּל הָאָרֶץ אֱלוהִים, זַמְּרוּ מַשְׂכִּיל"
כִּי אֲזַי כְּשֶׁיִּהְיֶה ה' לְמֶלֶךְ עַל כָּל הָאָרֶץ וְיִתְעַלֶּה. מַלְכוּת דִּקְדֻשָּׁה אֲזַי: "זַמְּרוּ מַשְׂכִּיל", הַיְנוּ שֶׁהַחַזָּנִים הַמְזַמְּרִים יִהְיוּ בְּדַעַת וּבְשֵׂכֶל עַל יְדֵי שֶׁיִּתְעַלֶּה מַלְכוּת דִּקְדֻשָּׁה
וִיקַבְּלוּ הַנְּגִינָה מִשָּׁרְשָׁהּ שֶׁבִּקְדֻשָּׁה שֶׁהוּא בְּחִינַת דַּעַת וּמחִין שֶׁל מַלְכוּת דִּקְדֻשָּׁה כַּנַּ"ל
[שַׁיָּךְ לְעֵיל] "כִּי גָּדל מֵעַל שָׁמַיִם חַסְדֶּךָ" 'שָׁמַיִם' הוּא בְּחִינַת קוֹל, כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב: "מִשָּׁמַיִם הִשְׁמַעְתָּ קוֹלֶךָ" כִּי עַל יְדֵי הַחֶסֶד
הַיְנוּ בְּחִינַת חוּט שֶׁל חֶסֶד, הַנִּמְשָׁךְ עַל יְדֵי שֶׁלּוֹמֵד תּוֹרָה בַּלַּיְלָה עַל יְדֵי זֶה נִתְתַּקֵּן הַקּוֹל כַּנַּ"ל וְזֶהוּ: "כִּי גָּדוֹל מֵעַל שָׁמַיִם חַסְדֶּךָ" כַּנַּ"ל
הַשְּׁתֵּי צִפֳּרִים דִּקְדֻשָּׁה, שֶׁמִּשָּׁם הַנְּבוּאָה נִמְשֶׁכֶת, הֵם בִּנְיַן מַלְכוּת דִּקְדֻשָּׁה
וְעַל כֵּן הַעֲמָדַת מֶלֶךְ הָיָה עַל פִּי נְבוּאָה כְּכָל מַלְכוּת בֵּית דָּוִד שֶׁהָיָה עַל פִּי נְבוּאָה וְהַנְּבוּאָה נִמְשֶׁכֶת מִן הַכְּרוּבִים שֶׁהֵם בְּחִינַת שְׁתֵּי צִפֳּרִים הַנַּ"ל
שֶׁהֵם בִּנְיַן מַלְכוּת דִּקְדֻשָּׁה כַּנַּ"ל מֵאַחַר עָלוֹת הֱבִיאוֹ, הַיְנוּ מֵאַחַר הַמֵּינִיקוֹת כִּי הֵם יַנְקִין לַנְּבִיאִים וְכוּ' כַּנַּ"ל וְזֶהוּ "מֵאַחַר עָלוֹת"
הַיְנוּ שֶׁדָּוִד הַמֶּלֶךְ, עָלָיו הַשָּׁלוֹם הָיָה יָכוֹל לְתַקֵּן וּלְהַעֲלוֹת גַּם הַנְּגִינָה שֶׁאֵינוֹ מֵאָדָם כָּשֵׁר לְהַעֲלוֹתָהּ אֶל הַקְּדֻשָּׁה וְזֶהוּ: "מֵאַחַר עָלוֹת הֱבִיאוֹ"
הַיְנוּ גַּם הַנְּגִינָה, שֶׁהִיא מֵאֲחוֹרֵי הַקְּדֻשָּׁה בִּבְחִינַת "מֵאַחַר עָלוֹת", מֵאַחַר הַמֵּינִיקוֹת כִּי הַנְּגִינָה דִּקְדֻשָּׁה הוּא מֵאֲתַר דִּנְבִיאִים יַנְקִין
וְהַנְּגִינָה שֶׁאֵינוֹ בִּקְדֻשָּׁה הִיא בְּחִינַת מֵאַחַר עָלוֹת, מֵאֲחוֹרֵי הַקְּדֻשָּׁהוְדָוִד הַמֶּלֶךְ, עָלָיו הַשָּׁלוֹם,. הָיָה יָכוֹל לְתַקֵּן נְגִינָה זוֹ גַּם כֵּןוְעַל יְדֵי זֶה נִתְעַלָּה מַלְכוּת דִּקְדֻשָּׁה כַּנַּ"לוְזֶהוּ: "מֵאַחַר עָלוֹת הֵבִיאוּ לִרְעוֹת בְּיַעֲקב" וְכוּ'כִּי עַל יְדֵי זֶה זָכָה לְמַלְכוּת כַּנַּ"ל

אבל אני לא מסכימה עם רבי נחמון...על חוף מבטחים
יש מצב שתגיד אתזה במילים שלך למען פשוטי העם? תודהמילי דשטותאאחרונה

בתור בני אדם הם עוד כמה בדרנים נחמדיםנילס.
בתור האם לשמוע את המוזיקה שלהם? למה לא?!

יש טיעון שהזמר והשיר משפיע על הנפש
א. כל דבר משפיע עליה ב. יש לאדם בחירה איך כל שיר ישפיע על נפשו
רוב השירים שאני שומעת בכלל לא בעבריתחופשיה לנפשי
ובכלל מעטים הזמרים הדתיים שאני מתחברת לסגנון שלהם (גם אם המילים של השירים שלהם מדהימות), למעשה אני יכולה לספור בערך על 2 אצבעות שירי דוסים שיש לי בפלאפון, "תוכו רצוף אהבה" ו"ראו באורי".
טוב, נראה לי שהבנתי. אחלה. דרישת שלום!אלעזר300
מכל הסרטונים של אנדרדוס דווקא את זה?😅תמימלה..?
דווקא סרטון חמוד מאוד ל המשוגע היחידי
נכון... פשוט יש עוד כל כך הרבה שלדעתי לפחות-טוביםתמימלה..?

פי מאה....

אבל כן, מערכון נחמד .....

ומה שהוא עשה פה בכללל המשוגע היחידיאחרונה

זה בדיקה אם הקישור של אמצע הסרטון עובד...

תפתחי את הסרטון הראשון בתוך ההודעה.

ꭥ סטטיסטיקהקפיץ

מעניין אם זה עובד

סטטיסטיקת הודעות
קפיץ: 6
ההוא גברא: 152
ינאעל העולם: 2
בעל ענווה: 1
ההוא חפצא: 2
נפש חיה.: 14
טיפה של אור: 37
ירא ורך לבב: 22