משמעתיוניס

נשמח לעצתכם

יש לנו ילדה מתוקה ומהממת בת 4 עם אופי מאוד עוצמתי.

בעלי משתמש במגוון שיטות על מנת שתקשיב לו, ולפעמים נראה לי שהוא מאבד שליטה , הוא טוען שכך כדאי לחנך אותה.

לדוג' הוא תופס אותה חזק ולא נותן ללכת עד שתיכנע....(ותבקש סליחה וכדו')

אני חושבת שיש יותר להכיל והשיטה שהוא משתמש לא נראית לי ... 

מה אפשר לעשות , כיצד להתנהג איתה שתיהיה יותר ממושמעת ובדרך חיובית.

תודה לכל העונים

מקפיצהאורי$

ממליצה לשמוע שיעורים בחינוךggg
חינוך זה לא אילוף והורים הם לא מפקדים בצבא של הילדים. חינוך לא פועל כקסם. הוא לוקח זמן.
העיקר לאהוב את הילד כמה שיותר ולדבר איתו בנחת עד כמה שאפשר. (גם תקיפות אפשר ברוגע)
אנחנו לא מלאכים ולכולנו יש רגעי משבר, אבל צריך להתחזק וללמוד את הדרך הנכונה. בעיקר עבודת המידות שלנו ההורים.
יש ספר מעולה בנושאפרח חדש
"איך לדבר כך שהילדים יקשיבו, איך להקשיב כך שהילדים ידברו" ספר רב מכר ומאוד מומלץ
להציב גבולות זה לא משהו שליליבת של השם

זה לטובת הילד..

לכן אם צריך לתפוס את הילדה ולהעמיד אותה על המקום, או לדבר בטון חד משמעי וכדו', עושים את זה. בלי נקיפות מצפון כי ילדים קולטים את זה.. וכמובן בלי כעס אמיתי

...יוניס

מסכימה שצריך להעמיד גבולות לילד וזה מאוד חשוב.

הכוונה בתפיסה פיזית (כמו חיבוק שלא ניתן להשתחרר ממנו ...)

וזה מה שאני לא אוהבת....

אבל זה משהו שמאזן, בייחוד ילד תוסס ואנרגטיבת של השם

אלימות זה מחוץ לתחום. כדאי שיקבל כלים להתמודדמצפה לילד
לאחוז בילד חזק.על מנת לבקש סליחה קלוקל בעיני.
בדיוק כמו שלא יאחוז בך על מנת שתבקשי סליחה
זאת לא אלימות, זאת עקביותבת של השם

אם נותנים לה ללכת כאילו כלום איבדנו את כל האפקטיביות.

ואין הכוונה לאחוז בצורה כואבת אלא לאחוז בצורה שמפקסת את הילדה. 

לא רואה איך אחיזה כזו חזקה עוזרת לפוקוסמצפה לילד
מה הפניות הרגשית שלה להבין.איזו דוגמא זו??
תודה לעוניםיוניס

לא מדובר באחיזה חזקה אלא יותר בחיבוק כובל

יש ילדים שנכנסים לפעמים להתקפת עצביםיפית8

ואז יש דרך מסוימת של אחיזה ב*חיבוק דב* כשההורה סמכותי ושליו, רגוע ויחד עם זה תקיף. בשום אופן לא עצבני.

זה מאד עוזר לילדים האלה להתמודד עם ההתפרצות של עצמם.

הרעיון הכללי הואאמת1
עידוד התנהגות טובה, שזה למעשה החינוך, כי זה מחזיק לטווח הארוך
להכריח ילד לבצע משהו זה הפעלה שנדרשת לנקודה הספציפית אבל זה לא עובד לטווח הארוך.
גם כשהילד לא מבצע משהו שאנחנו רוצים כדאי להפעיל בדרכים יצירתיות ועקיפות יותר למעלה דיברו על צעצועים ובמקרה הזה גם הוצע לאסוף כל צעצוע כאשר אני נתקל בו, במקרה כזה הילד מימלא גרם לעצמו ולא אני גרמתי לו.
ככה ההפעלה היא הגיונית וטבעית יותר ופחות יוצרת אווירה של קונפליקטים קבועים, שבכללי אנחנו שואפים לכמה שפחות הערות וכו׳.
כמובן צריך גם יצירתיות.
זה עפ״י ׳אל תחטאו בילד׳ של הרב יעקובסון.
בעיניי ספר מבריק ושווה קריאה
תודה אנסה להשיג את הספר..יוניס

זה מעניין, גם בעלי עושה את זהבבש28
הבת שלנו בת שנתיים אמנם, מקסימה וחכמה אבל תוססת ושובבה...ולפעמים מאתגרת בצורה ממש מתישה ומטריפה!!
אז גם בעלי לפעמים מחבק אותה ב"חיבוק דב" כדי שתיכנס לרגיעה..ולפעמים זה מה שעוזר.

לא פשוט!
שנזכה ללמוד לחנך באהבה ובסבלנות..
איך את מרגישה עם החיבוקיוניס

מתחברת לגישה ?

מודה שבהתחלה היה קצת מוזר..זה גם לאו דוקא כגישהבבש28
ולא ממש בקטע אידאולוגי/חינוכי
אבל לפעמים יש כזה חוסר אונים מול הילד.. וכששום דבר אחר לא עוזר(למשל כשרוצים להלביש/להחליף טיטול וכו' והילד קופץ ומתפרע ומתגלגל...) אז החיבוק הזה קצת מרגיע את הילד ומאפס אותו..
חלילה לא במטרה להכאיב!! אלא להוציא אותו מה"טרפת".
כמובן שיש דרכים אחרות כמו שאנחנו שרים לה וכו' אבל זה לא תמיד עובד.

לדעתי זה תלוי<מריומה>
אני חושבת שיש טווח די גדול של אינטראקציות שיכול להימצא תחת הגג הזה של 'חיבוק דוב'. צריך לבדוק במה בפועל מדובר. 
במה מדובר מבחינת הילדה - האם היא באמת מרגישה מחובקת, באמת נענית ומתרפקת, נרגעת בטוב... תשמח לעוד חיבוק כזה... או שהיא מרגישה כלואה ונאבקת עד שמתייאשת ומבינה שלא תהיה לה ברירה? 
ובמה מדובר מבחינת ההורים - האם תוך כדי החיבוק הזה מוצפים בתחושות של רוך וסבלנות והכלה, או יותר לכיוון של קוצר רוח, של צורך לפתור את התקלה ולהמשיך הלאה, וזאת השיטה שעובדת טוב למסמס התנגדויות?
אני חושבת שאם זה יותר אווירה של הכנעה, עדיף להיפתח לדרכים אחרות להתמודד עם התנגדויות. נראה לי שעם השנים והילדים, רוב ההורים לומדים פחות לראות את עצם ההתנגדות כבעיה וכקושי, ויותר דווקא כדבר חמוד ומשמח, כשיעור וכמתנה מה'. וואללה, הילדה עכשיו מלמדת אותי שהדרך לא פחות חשובה מהמטרה.. ושלא קריטי שתוך שתי דקות היא תהיה מחותלת ולבושה טיפ-טופ. וכשרואים את זה ככה מגלים עוד ועוד דרכי תגובה אפשריות.זה גם תלוי בנסיבות. לפעמים כשלא קר מדי אפשר למשל לתת לה להתרוצץ חמש דקות בלי חולצה, ואחר כך כבר להלביש לה מתישהו בין משחק למשחק. או כן להלביש לה ישר עכשיו, אבל לא על המיטה אלא תוך ריצות וקפיצות ברחבי הבית. או לנסות ללבוש את החולצה מעל למטפחת ולהצחיק אותה נורא, ואז בתוך אותו צחוק להלביש את זה גם עליה, ושוב לצחוק. או עוד המון דרכים ושיטות, שהעיקר שלהם - לעזור לילדה לזכור את הרגעים האלה בשמחה, כזמן איכות עם אבאמא, ולא כזמן כפייה... לומדים גם ליהנות ולהשתעשע מזה. באמת, יש המון מה ללמוד מהקטנטנים האלה, וכשנפתחים לזה זו ממש מתנה... 
סליחה, התגובה שלי התייחסה לבת שנתיים שהוזכרה פה. אח"כ ראיתי<מריומה>

שבהודעה הפותחת מדובר על גיל אחר והתמודדויות אחרות.

להחזיק עד שתבקש סליחה נראה לי לא מוצלח, ובעיקר לא יעיל (מגביר בלב את רצון ההתמרדות). אבל אם זה מה שנכון בעיני האבא, ולא הוא זה שמבקש עצות, אין מה להתערב לו לדעתי. גם זה עלול רק לקומם... שאבא יחנך איך שנכון בעיניו, ואמא תחנך איך שנכון בעיניה. הקב"ה ידע מה הוא עושה כשברא לילדה שני הורים. דעתי...

תודה על התגובות המושקעותיוניס

יש לי ילד גם בן שנתיים וממש אהבתי את התגובה חיוך

תודה<מריומה>

אגב, אני אוהבת את החתימה שלך.

נשמע שהוא נכנס איתה למאבקי כחיפית8

אני בעקרון חושבת שזו לא דרך נכונה עם ילדים 

השאלה איך את בתור אשתו צריכה להתמודד עם זה - כמו כל דבר בזוגיות, לפתוח את הדברים, ללבן.

את צריכה לפעול בחוכמה, לא להכנס איתו לעימותים על זה אבל כן לפתוח את זה

אולי להציע שתלכו ביחד להנחיית הורים או תשמעו ביחד קורס הנחיית הורים ברשת

להכריח ילדה בת 4 לבקש סליחה זה די מגוחך, אם היא עשתה משהו לא בסדר צריך להתמודד עם הדבר עצמו, מה העניין לבקש סליחה?

אני מתכוונת למשל אם ילדה בת 4 מציקה לאחותה בת שנתיים אז הכי לא קשור פה בקשת סליחה, לא רק שזה לא פותר את הבעיה זה אפילו מחמיר אותה, היא מציקה כי משהו מציק לה ובמקום לפתור את מה שמציק רק גורמים לה להרגיש עוד יותר גרוע. היא מציקה כי היא מבטאת מצוקה כלשהיא, צריך להבין מה עומד מאחורי זה ולתת מענה לצורך האמיתי. 

את יכולה לתת דוגמא לסיטואציות כאלה אצלכם??

ריסוןיוניס

לבעלי מאוד חשוב שהילדים ילמדו לשלוט על עצמם, ולכן הוא מרגיש שזו הדרך שבה הם  יכלו ללמוד שליטה עצמית.

גם לי ענין זה חשוב אך אני בגישה של חיזוקים חיוביים לילד ולא של ענישה.

זה קורה לדוג' אם אמרנו לה לעשות משהו מסוים והיא לא רוצה אז בעלי תופס אותה בצורה שלא תוכל לצאת עד שהיא תסכים..

הוא שמע פעם מאיש חינוך על הרעיון הזה  שנקרא ריסון..

אישית אני לא מתחברת לשיטה אבל באמת אנו צריכים לבדוק ביחד מה יתאים לנו ...

אבלשירה_שמבהאחרונה

השיטה הזאת לא מלמדת את הילד לשלוט על עצמו, אלא מלמדת אותו שאבא שולט עליו.

אני לא אומרת שזה בהכרח רע, ללמוד לציית. אבל כדאי לקרוא לדברים בשמם.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך