ב"ה
אני חדש פה.
ברוך הבא לי! 
אני אשמח אם תסבירו לי למה עדיף לי להיות בתנועה זו מתנועה אחרת... (אני חב"ב...)
שבת שלום...
יכול להיות שיש סניפים של תנועות נוער אחרות שיותר מתאימים לך.
אצלנו בתנועה משתדלים לקיים את שו"ע כראוי; מי שחפץ בכך - מוזמן! מי שזה לא מתאים לו - יכול להיות שיהיו מקומות אחרים שבהם הוא יותר הסתדר.
בצ"ל אריאל!
ממש קלאסה. (ברצינות!)
באופן כללי - אריאל משתדלת לפעול באופן של 'לכתחילה' ולא לחפש קולות.
אם אני הייתי שואלת ככה וככה הייתי עונים לי, הייתי בורחת מפה!
בכולופן, איך רואים שהזמן שוחק אנשים.... פעםם היינו עונים על דבר כזה בהשקעה ומתחילים להתפלסף..
בצלב"א.
מה שאמרתי, אלה המילים של המזכ"ל. כשהוא אמר לי את זה, נהנתי לשמוע את המילים האלה, וקניתי את המשפט הזה.
(ולכן עוזיה, הזכויות שמורות למזכ"ל).
בצ"ל אריאל!
ברוך הבא לפורמינו הקט...
אתה מוזמן לפה ולתנועה בשמחה..
ושיהיה בהצלחה!!!
ולכם ילדי פורום כשרים וחסידים-מה קורה לכם?איפה הכנסת אורחים???קצת כבוד לאנשים חדשים...לי כשנכנסתי לתנועה הסבירו שאנחנו פונים לכל העם (תנועה ישראלית...)ומאיפה שכולם נמצאים מנסים להעלות בקודש...וזה לא רק בענין הזה..
תחשבו פעמים..
שבאעס!
בצלב"א..

היכן השו"ע מדבר על הכנסת אורחים?
בצ"ל אריאל!
ומה שלא כתוב בשו"ע לא נחשב? 
שבוע צח ומוצלח
בצלב"א.
יש מה שנקרא 'החלק החמישי של שו"ע' (כידוע לשו"ע יש 4 חלקים, אך יש גם את החלק החמישי, שבו יש את רוח ההלכה, ואת השכל הישר של ההלכה).
[תגובתי היתה קטנונית, על אותו משקל של דבריו הקטנוניים].
בצ"ל אריאל!
"בל תוסיף" מוסב על התורה, ווודאי שאינו מוסב על השו"ע. השו"ע לא מתייחס להרבה נושאים: הוא לא נוגע בהלכות בית המקדש, והוא לא מזכיר את הלכות לשון הרע וכו' (לא חקרתי את הנושא, אך וודאי שעוד לנושאים רבים הוא לא מתייחס).
בצ"ל אריאל!
אם זה כתוב בספר בראשית זה לא מספיק???? 
במקום ללמוד פילסופים פשוט חוזרים למקורות... (רחל-י מוסיפה...)
שבוע טוב..
בצלב"א...
שהגיע הזמן לענות תשובה מסודרת.
טוב, אז בגלל שהתעצלתי לכתוב בעצמי, לקחתי דברים שנכתבו ע"י מישי בשם 'שיר' לפני זמן רב.
בבקשה.
במשפט אחד: "תורת חיים בעוז"
ובהרחבה-
תנועת אריאל שואפת לגדל את חניכיה מתוך יצירה עשייה ועמל של תורה בכל תחומי החיים, התורה אינה משהו שמודבק מידי פעם(כמו כל האלה שמציירים כיפות בספרים) ואינה בגדר המלצה בלבד,
התורה היא התוקף לכל קיומו של העולם, ועליה מושתת קיומו של עם ישראל.
בגלל זה עלינו לחיות את כל חיינו, ללא יוצא מהכלל כחיים של תורה שלמה,
כתנועת נוער המחנכת לקיום תורה שלם, התנועה מחנכת לעשות זאת מתוך עוצמה ומסירות, ועל כן נכתב 'בעוז',
עלינו להנהיג מהפכה אמונית בעמ"י, ולהצעיד את האומה קדימה, וכל זה לא יתכן ללא עשיה אמיתית של עוצמה ומסירות נפש.
והנה ציטוט ממשהו שפורסם לא מזמן, ואני משערת שדי מקיף את הענין, קצת ארוך, אבל חשוב!
תנועת אריאל חרטה על דגלה שלושה תחומים יחודיים:
*אמונת חכמים- התנועה מודרכת על ידי רבנים באופן שוטף, הם אלה שקובעים את סדר היום, כל ויכוח מוכרע על ידם. בתפקוד השוטף של הסניפים ישנו רב סניף שנמצא בקשר קבוע עם הסניף ומכריע את כל ההתלבטויות וכמו כן מייעץ לסניף לגבי תפקודו השוטף.
הרבנים אינם עוד גורם בהחלטה אלא מי שמכריע באופן סופי את ההחלטה עפ"י דעת תורה.
כל התנועה כולל ההנהלה כפופה להחלטות הרבנים.
*היחס לקיום מצוות- חניכי התנועה מתחנכים להתאמץ ולהגיע לקיום מצוות מרבי ולא להסתפק ב'שלבי בינים' ו'ציוני דרך', עקרון זה של התנועה מתבטא בנסיון להגיע למקסימום ההלכתי, ובבחירה בדרך של הליכה אמיתית לאור ההלכה גם אם זה בא על חשבון תתי ערכים, כמובן שהתורה משולבת עם החיים ואין אנו מנסים לנתקם זה מזה אך בכל סוגיה יכולת ההכרעה שלנו היא רק מעבר להחלטה התורנית.
תחום לדוגמא שבו זה מתבטא זה קיום סמנריונים גם בשטחים בא"י הנחשבים מעט מסוכנים גם כאשר זה בא לידי ביטוי בהפחתה מסוימת של כמו חניכים.
*הפרדה בין בנים ובנות- בשאיפה לחיים של קדושה וטהרה, ומתוך הבנה שערכי החינוך והגשמה של הבנים והבנות שונים ולכן התנועה פועלת בשתי מערכות נפרדות.
לדג'- שבוע שבת הארגון(שישתנה השנה עפ"י החלטת המליאה) נבחר להתקיים בשבוע של חנוכה כדי למנוע ביטול תורה מחניכי ומדריכי התנועה.
ומתוך חוקת התנועה-
תורת ישראל- התנועה פועלת בשאיפה לישון חיי תורה בשלמותם מתוך יראת שמיים ואומנת חכמים. התנועה מחנכת להעמקת הלימודים התורניים(בחידוני תנ"ך שנתיים לדוגמא) במגמה לגדל דור של תלמידי חכמים.
עם ישראל- התנועה מחדירה את ההכרה ביעודו של עמ"י ובאחריותו הלאומית. התנועה מחנכת ליחס של כבוד והערכה לכל חלקי העם. בוגרי התנועה שותפים במשימות לאומיות. ומתחנכים לתרומה למדינה כל אחד בדרכו הוא.
על דגלה של התנועה חרוט ערך החסד בבחינת "עולם חסד יבנה". הנתעוה פועלת למעורבות וסיוע בקהילה(ומתוך כך צמחה החלטת המליאה לגבי התנדבות קבועה על בסיס קבוע של כל חניכי התנועה). התנועה מתווה יסודות עשייה, הגשמה, ופיתוח מנהיגות חזקה(מחנה סיירים השנה נבחר להיות מחנה מנהיגות והכנה למנהיגות חברתית במסגרת חב"ב).
במסגרת השאיפה לאחדות תנועת אריאל שואפת לאיחוד כל(כולל עזרא, שמרבים לשכוח פה)הנוער הדתי תחת מסגרת אחת תוך הקפדה על הליכה מקסימלית בדרך ההלכה.
ארץ ישראל- תנועת הנוער אריאל מונעת על ידי השאיפה התמידית בחיי הרוח וחיי המעשה לבנין בית המקדש. התנועה פועלת לחיזוק הקשר לארץ ישראל, בהכרה באהבה ובידיעת הארץ(במחנות לדג' שמים דגש מאוד גדול על נושא המחנה ועל טיולים מרובים, המטרה היא לטייל ולא לשבת כל הזמן במחנה) ובחיזוק ההתישבות תוך מתן עדיפוץ לאיזורים הזקוקים לחיזוק(סמנריונים בנווה דקלים, ביתאל, עופרה, הגעה במסגרת תנועתית לכנס הנוער בנצרים וכו') התנועה מדגישה את ערכה של מדינת ישראל כמבטאת את "ראשית צמיחת גאולתנו".
בציפייה לבניין אריאל!
יש פה מספר דברים שלצערנו כבר לא רלוונטים (כגון: נתינת עדיפות לעשיית סמינריונים בנווה דקלים...).
בצ"ל אריאל!
לא נעים....
בצלב"א.
לוויכוחים איזו תנועה עדיפה.
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
😜
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
מאוד
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
בואו נעשה מאגר פעולות