''בת תחילה סימן יפה לבנים''הריוניסטית
לא מובן לי העסק הזה... לא שחלילה אני מפקפקת בדברים,
אלא רוצה להבין, כי זה לא מתחבר לי.

א. ברמה העובדתית- אני רואה נשים שיולדות בת תחילה ואחר כך עוד ועוד. ולא חסרים סיפורים. אז מה הפשר?

ב. ברמה הרגשית הגיונית-
אישה ילדה בת - למה ישר צריך לנחם? איפה השמחה ביש? בת היא עז? ממש כמו ניחום אבלים ''לא נורא, הבא בן."

אחרי שילדתי את הנסיכה שלי, גיסתי ילדה בן. בהפרש פיצי.
ואני זוכרת את אח של בעלי מתרברב "כולם שאלו מה עשיתי בשמים שלנו נולד בן ולכם בת..."
ושבוע אחרי הלידה שלי, הדבר היחיד שמדברים עליו זה הברית שלהם. והברית והברית והברית והברית והברית.
וכולם שנוסעים לברית, ואני שוכבת בבית בלי בעלי,
עם תינוקת בת שבוע, גוף כואב ולב מחוץ מהרגשה של לבד. ומהרגשה שהבת שלי לא מעניינת, כי היא לא בן.

יש כזאת התלהבות סביב בנים, מן הילה זוהרת.
כשמישהי לידך יולדת בנים ברצף ישר מגיע''וואו'', וכשזה מישהי שיולדת בנות ברצף, זה קצת הרבה פחות וואו. יותר כמו מסכנה.
וזה פשוט שובר אותי כמה שזה משפיע על הנפש של האישה.
משפיע על החיבור שלי עם העוברית שלי.
למה מגיע לה שירד לי החיוך מהפנים ברגע שהרופא אמר שהיא בת?
בת זה עז? קללה? שם גנאי?
למה היא לא זכתה שישמחו בה כמו שהיא?

אולי זו הצפת הורמונים והפתעה מהתגלית אבל אני מוצפת בשאלות האלו עכשיו... ונראה לי שגם לא כתבתי מובן בכלל.
ולא מוצאת מנוחה לנפשי.

מתפללת להשם שיתן לי שלווה.
את בהריון עכשיו ואמרו לך שיש לך עוד בת?אמא בשעה טובה
יש נשים שיש להם הרבה בנות ואני מכירה מישהי עם 11 או 12 ילדים בן פורת יוסף שאחרי 2 בנים התפללה שתיהיה לה בת ובאמת יש לה 4 בנים סך הכל וכל השאר בנות והיא מאושרת שיש לה הרבה בנות, אנחנו הנשים מביאות חיים לעולם גם אני לא הבנתי למה כשיולדים בת מברכים שהחיינו וכשמדובר בבן זה הטוב והמטיב, האמת שגם אני שואלת את עצמי למה לא שמחים בבנות מבחינת חוץ כמו בבנים🙄
לא מובן לך...שמחה
כי זה באמת לא מובן. זה שטויות!
הקב"ה נותן לכל אחד מה שיהיה הכי טוב בשבילו
מי שחושב שבנים יותר "שווה"- בעיני זה ילדותי, ארכאי ומגוחך.
חזל אמרו: בת בבית- שמחה בבית. בת בבית- אור בבית.
זה ממש לא ככה.. אני שמחתי בכל בת שנולדה לימעין אהבה
וכשאני שומעת על משפחה עם מלא בנים אני לא אומרת וואו איזה כיף
אלא

וואו שה' יתן לה כח

ואני מעדיפה רוב בנות מאשר הרוב בנים

ככה שתדעי שזה לגמרי תחושה אישית שמשתנה מאחד לשני

ולגבי הטררם אחרי הלידה- עם זה מזדהה
גם לי חסר שלבת אין 'ברית' במובן של התכנסות חגיגית לשמוח ולהתרגש איתנו יחד
ואנחנו עושים קידוש ופעמיים עשינו גם סעודת הודיה
ועדיין אין מה להשוות לברית..כי הברית עצמה מרגשת ונותנת תוכן..לפחות כאן הבריתות הן מגגשות מאוד

ועדיין המחשבות שהעלית רק מכניסות למרמור ותסכול ודכאון
הן לא בריאות לך
אל תתני לעצמך להכנס אליהן
כי הן בחירה
זה לא באמת המציאות
זאת דרך שאת בוחרת לקרוא ולפרש אותה
ויש אפשרות לבחור אחרת

להפנים שילד זאת ברכה
שהמין לא משנה
שהטררם של אחרי לידה נמשך בדיוק שבוע בכל מקרה ולפעמים הוא גם מתיש
ולא זול..
שה' מנהיג אותי בהשגחה ובדיוק מה שנכון לי
וחבל להתקע על השוואות ומחשבות מיותרות

שעכשיו זאת בת
אולי אח''כ יבואו בנים
ש
סתם בסוגריים..לא כרגע
מצחיק איך אנשים כל כך שונים והחויות האישיות שלהם שונות אחד מהשני...
לא באמת אכפת לי אם יהיו לי בנים או בנות.
הסיבה היחידה שמוסיפה לי העדפה לבנות - היא הברית.
זה זכור לי כטראומה..לקחת את הילד שלי שבקושי הגיע לעולם והכל חדש וזר לו ולהכאיב לו (לא השתכנעתי..זה כן יותר כואב מחיסון. יודעת שזו מצווה חשובה, אבל הרגש גבר), היה לי נורא. בכיתי המון (יותר ממנו נראה לי).

זה לגמרי תלוי-חברה (ואומרת בזהירות: תלוי-עדה).מתואמת

בסביבה ובמשפחה שלנו שמחים בהולדת בנות בדיוק כמו בהולדת בנים. יש את הבדיחה שאוהבים לומר, שעדיף שתהיה ברית כי ככה יש סיבה לחגיגה, וסיבה לשחרור מהלימודים... אבל בהחלט שמחים כשנולדת בת.

אישית, אני ממש שמחתי כשנולדה לי בת בכורה, ושלא הייתי צריכה שבוע אחרי הלידה, כשכולי כאובה ובהלם מרמת ההורמונים המשתוללים (בלידה הראשונה היה לי הכי קשה) - להיות בברית מילה ולתפקד ולחייך לכולם...

(גם שמחתי מאוד כשהשני היה בן, אבל בעיקר כי כך יכולנו להיות "רגועים" שכבר קיימנו מצוות פרו ורבו...)

אני דווקא מקנאה במשפחה שיש בה סדרה של בנות בזו אחר זו - זו נראית לי אנרגיה אחרת, הרבה יותר שלווה, הרבה יותר תומכת, הרבה יותר יעילה... מהניסיון שלי - בנים שווה בלגן בד"כ .

מקווה שתצליחי להתעלם מכל תגובות הסביבה שלך, ולפתח לעצמכם גישה שונה מהם - ולשמוח בפשטות בנסיכה שלך!

מצטרפת,בחברה שלנו מקנאים ממש במי שיש לה בנותלמה לא123

ולבריתות כמעט ולא הולכים כבר,כי יש המון ומפסידים עבודה וזה ממש טירחה

יש המון בריתות שמזמינים רק מניין ועושים בבית

התנהגות תרבותית פרימיטיבית - אין מילה אחרת לתאר זאתקרן-הפוך
בעולם העתיק, שהיה מבוסס על ציד, חקלאות, חיים בחמולות בשבטים - בנים היו חיוניים להישרדות הפיסית של המשפחה.
למזון, להגנה, לקיום היום יומי.

ישנם עדיין אנשים שנשארו בתודעה בהתנהגות הפרימיטיבית הזו.
אני חושבת שזה גם קשור ללימוד התורהלמה לא123

את יודעת שאם בן ובת טובעים בים,צריך להציל קודם את הבן-כי הוא ילמד תורה

מזעזע, איפה שמעת דברים כאלה?אורי8
מעתיקהלמה לא123

מקורות ראשוניים קביעת הקדימות להצלת חיי אדם נידונה במקורות ראשוניים אחדים. המדובר במצבים שניתן להציל רק אדם אחד, ללא אפשרות להציל את כל הזקוקים להצלה, והצלת היחיד באה על חשבון אחר או אחרים[17].

"האיש קודם לאשה להחיות וכו', כהן קודם ללוי, לוי לישראל, ישראל לממזר, וממזר לנתין, ונתין לגר, וגר לעבד משוחרר; אימתי, בזמן שכולם שווים, אבל אם היה ממזר תלמיד חכם, וכהן גדול עם הארץ - ממזר תלמיד חכם קודם לכהן גדול עם הארץ"18].

צריך להציל את הבן כי הוא מחוייב ביותר מצוותאיזה יום שמח

מצד שני אם בת ובן נופלים בשבי צריך להציל קודם את הבת כי בטוח יתעללו בה יותר ממה שיתעללו בבן

זה היה מאמר מוסגר קורץ

ניראה לי בגלל שהבן ממשיך את שם המשפחהכלה נאה
אני ובעלי דוקא שמחנו בבנות הראשונות רק שהחברה מבאסת.
במיוחד שלי היתה חסרה אחות.
אני בכורה ואחרי 6 בנים ובת.
סבא שלי היה אומרצופית123

"בת תחילה - סימן יפה" נקודה.

לא יודעת למה נכנס אצלינו המושג שבן שווה הכל

הרי אנחנו בנות בעצמינו קורץ

גם לי מציקה מאוד הגישה

בהריון הראשון אמרו לי בת וכ"כ רציתי בן לא רציתי להרגיש דפוקה כזאת

בסוף נולד בן ולא היתה מאושרת ממני..

למה זה ככה למען ה'??

אהבתי את האמירה של הסבאמק"ר
זוכרת שכשהייתי בהריון אחיין שלי כל הזמן אמר שהוא רוצה שייולד לי בן, כי בנות זה איכסה(ילד קטן...)
אז אמרתי לו: אתה רוצה פעם שתהיה לך אישה שלך שאתה תאהב? כן
ושיהיה לך בעזה ילדים חמודים? כן
ומה אם יהיה בעולם רק בנים? איך תהיה לך אישה? איך יוולדו לך ילדים?
אח שלי גם היה ככהנקודה טובה
בהריון הראשון שלי הוא כל הזמן ציפה לבן וככ רצה וחיכה, ובסוף יצאה בת. לא זוכרת אם הוא התאכזב אבל זוכרת ששאלתי אותו אחרי כמה חודשים אם הוא היה רוצה במקומה משהו אחר, אז הוא אמר לי, "נראה לך?! מה פתאום..פשוט לא ידעתי איך זה בת..." חחח..יצא חמוד.
חמוד מק"ר
מאיפה באמת לקוח המשפט-בת תחילה סימן יפה לבנים?למה לא123

..שלומצ'

זבד הבת- "סימן יפה לבנים"

חלק מהטקסט שבקישור:

"סימן יפה לבנים"

הגמרא במסכת בבא בתרא (דף קמא עמוד א) מביאה:

"אמר רב חסדא: בת תחלה סימן יפה לבנים" 

שני טעמים לדבר:

יש אומרים שהיא תגדל את האחים שיוולדו - תשמש עזר להוריה בגידולם

ויש אומרים שלא ישלוט בהן עין הרע - כשרואים אנשים שיש בת בראשונה לא באים לומר: "וואו... כמה בנים יש להם..." 

המהרש"א מסביר את עניין העין הרע באופן הבא:

התורה מצווה לתת לבן הבכור פי שניים מיתר האחים: "כִּי אֶת הַבְּכֹר בֶּן הַשְּׂנוּאָה יַכִּיר לָתֶת לוֹ פִּי שְׁנַיִם בְּכֹל אֲשֶׁר יִמָּצֵא לוֹ כִּי הוּא רֵאשִׁית  אֹנוֹ לוֹ מִשְׁפַּט הַבְּכֹרָה". כל זה דווקא בבן אך אם נולדה בת מתחלקים בירושה שווה בשווה. 

יוצא איפה שהולדתה של בת בכורה (במידה והיא ראשונה...)  משכינה שלום בין האחים שכולם נוטלים שווה בשווה ואין עינו  של האחד צרה באחיו.

כמה ברכה שורה בבית שאין בו קנאה וכל זה בזכות הבת הראשונה.

^^^חדשה כאן 111

גם אני רציתי להגיד שאני מכירה את המדרש הזה. 

ושאולי היום מתייחסים לזה בציניות כסימן שיהיו בנים במשפחה, אבל נראה לי שבמקור זו באמת היתה ברכה שעניינה היה שבנות ראשונות יוצרות אווירה טובה בבית (ובנים צריכים ללמוד מהן)

האמת שלא הכרתי. רק עשיתי חיפוש בגוגל שלומצ'

כדאי לדייקפסידונית
זה לא בזכות הבת הראשונה, אחר בזכות שהבת הראשונה לא הייתה בן
מזה אני מבינה שכשנולדת בת,זה לא סימן שיבואו בנים אחריהלמה לא123

אלא שהיא סימן יפה ,ז"א דוגמא יפה לאחים שיבואו אחריה.כלומר עדיף בת תחילה בבית

ככה אני מכירה את זה חדשה כאן 111

שטויותים...

הרבה שמביאים רק בנים כמהים לבנות ולהפך

יש משהו בבן כי יותר מצוות-ברית ופדיון הבן למי שזוכה, כביכול המשכת השושלת

תראי מה קורה במזרח הרחוק, מכל הרדיפה שלהם אחרי בנים ושנפטרו מהבנות ועכשיו יש שם כמה מיליונים יותר בנים מבנות.

אלה מיליוני אנשים שלא יתחתנו לעולם ולא יביאו ילדים. וכעבור זמן דור, יעברו מהעולם בלי להשאיר זכר אחריהם.

בנות זו ברכה, לא פחות אם לא יותר. ואשמח לבת וגם לבן.

לקנות לה כל מיני דברים יפים..

תשמחי במה שיש לך, הכל לטובה

מכירה את זהמק"ר
כמו שכתבו לך, זה תלוי חברה. לא בכל מקום זה היחס, אבל בפרוש יש כאלה, לצערי.
כאילו יש איזה גבר או אישה בעולם שיוכלים לקבוע ולפעול איזה מין יהיה העובר...
זה הזוי, מטומטם, תנסי עד כמה שאת יכולה לחשוב על זה ככה. מי שחושב ככה הוא קצת תינוקי, הוא לא מבין, הוא מצומצם מחשבה. תשמחי בבת שתהיה לך בעז"ה!

בפן האישי- אני לא מגיעה ממשפחה כזאת, אבל בהחלט ראיתי ושמעתי כאלה דבורים, כאילו מנחמים איתי על זה שילדתי בת בריאה ושמחה! הזוי בעיני!
אני תמיד חלמתי על בן בכור, יש לי סבא שנפטר ומאוד מאוד הייתי קשורה אליו, ונורא רציתי לקרוא על שמו. נולדה לי בת בכורה ב"ה ועכשיו אני רוצה עוד בת... שהבן והשם של הסבא יחכו בת זה כזה אהבה 💘

בריאות ושמחה!
קחי לך כלל לחיים ובעיקר לאמהות- לסנן לסנן לסנןמהמרחקים

הרבה אנשים גדלים על דעות קדומות וכל מיני רעיונות- שיבושם להם חצי חיוך

יהיו עוד הרבה דודות וסתם אנשים חצופים ברחוב שיצקצקו לך- מה היא לובשת, מה היא אוכלת, איך היא עושה ככה וככה...

את צריכה להיות באמונה שלך בביטחון שאת האמא הכי טובה בעולם, ויש לך את הילדה הכי נהדרת בעולם!

ואנשים יכולים לומר ולחשוב מה שהם רוצים. העיקר שאת שמחה במה שיש לך.

אני ממש מבינה את ההרגשה שלך כי באמת המשפחה שלו התנהגה ממש לא יפה בהקשר הזה. סליחה אבל אח של בעלך ממש לא בוגר ולא חכם אם זה מה שהוא בוחר לומר לאחר לידה. כל אחד מה שה' נותן לו והכל מבורך!!! אין שום קשר ל"מעלה" גבוהה יותר למי שנולד לו בן.

תחשבי שטבעי שידברו על אירוע כמו ברית. פשוט כי זה אירוע שבו כולם מתכנסים לדבר משמח. אם תרצי, תוכלו גם לערוך מסיבת הודיה לתינוקת שלכם בצורה שלא נופלת מאירוע של ברית. שמח, מכובד ומשפחתי.

הדעה ש"בן שווה יותר" השתרשה מהתקופה העתיקה בה הגבר היה המפרנס העיקרי ומי שדואג למשפחה. מצב שיצר עובדה שאישה לא יכולה להסתדר לבדה בלי גבר. כיום, הדעה הזו פשוט לא רלוונטית כי הזמנים השתנו ואישה יכולה להצליח לא פחות וגם יותר מגבר בלי להיות תלויה בו.

(יכולה להעיד על עצמי שיש לי בת בכורה ועכשיו אני רוצה שוב בת. בנות זה כיף )

אוי, איך שאני עצובה איתך!!!תיתי2
יש לי גם בת בכורה... אצלנו אין משמעות, מתלהבים באותה מידה
וזה נשמע כואב מאוד מה שאת עוברת, שכולם מתרגשים ומתייחסים ללידת הבן ואת בבית לבד שבוע אחרי לידה...
נורא.

את יודעת כמה כיף זה בת בכורה?
יש מצב שכולם מתלהבים מבן בכור רק כדי לנחם את האמא שאין לה בת בכורה. אולי ככה זה התחיל..
בת בכורה זה החיים!!
זה ברכה שאת תשמחי בה כל חייך!
אין כמו קשר של אמא ובת בכורה! יכול להיות מורכב, יכול להיות מאתגר, אבל אין קרבה כזאת!
עזרה בבית- מגיל 6,8, הכי מאוחר 10, יש לך עוזרת בית אהובה שעושה בכיף ובהנאה כלים, כביסה, רצפה, ובייביסיטר
ואת כבר מדברת איתה לפעמים כאילו היא חברה
זה משהו שלא קורה אצל בנים. בן בכור נהיה בוגר אי שם בגיל 16,18. עד אז את מרגישה עדיין אמא לקטנים
עם בת בכורה את מהר מאוד נהיית אמא בוגרת שיש לה יותר זמן ויותר עם מי לדבר
בת בכורה זה תענוג!
ואם תגידי- טוב, שיהיה בן ואז בת.
בדרך כלל זה לא אותו דבר.
הבכור מושך אחריו את כולם. אם היא בת, כולם יתבגרו יותר וכולם יעזרו יותר ובבית תהיה שיחה יותר רגשית ונעימה
ואם הבן הוא בכור, אז הכל ילך יותר לאט.
לא תמיד, אבל בהרבה מקרים.
בקיצור,
אין דבר יותר כיף מבת בכורה
אז לבן יש ברית ופדיון, וזהו. זה נגמר. תינוקת זה שמלמלות וקוקיות ותכשיטים... כיף!
אני זוכרת שלי לא היה אכפת, אבל בכל זאת כשאמרו לנו בת- הייתי מאושרת. זה מתנה.
מבחינתי וגם מבחינת בעלי (!!!) רק בנות... (כן כן, בהתחלה בעלי חשש מבנות כי זה לא מוכר לו, היום מבחינתו שנלד רק בנות, מת על האווירה הרגשית בבית)

הצלחתי לשמח אותך?
תאמיני לי, אין לך בכלל מה להצטער.
את תהני יותר ממנה בשנים הראשונות.
והמשפחה גם תהנה מהבת שלך ומהמתיקות שלה ומהרוגע (בנים הם שובבים יותר כבר בגיל שנה, רצים ומתרוצצים, ובנות אוהבות להתכרבל וחיבוקים ונשיקות וקשר עם המשפחה!)
אצלנו זה כמעט הפוךשלומצ'

בנות הרבה יותר נחשבות. אף אחד לא יגיד כלום כמובן, ושמחים בכל ילד שמגיע ומצטרף למשפחה המורחבת, אבל איכשהו... תמיד יש איזו הערצה נסתרת לבנות. 

כמו מתואמת, גם אני חושבת שיתכן שזה תלוי עדה. 

בכל מקרה, ההתנהלות של גיסך לא לעניין בכל כך הרבה רמות. 

מבינה מאוד את התחושה שלך (קורה לי לפעמים, בסיטואציות אחרות, שבן/בת משפחה זורקים משפטים בכוונה או שלא וזה פוגע מאוד). כבר הגיבו לפני- צריך ללמוד לסנן (משימת חיים, בטח עם ההורמונים של הלידה...).

ועם כל הכבוד ל"הצלחה המסחררת" של גיסך, אין לו במה להתפאר. זו לא היתה החלטה שלו מה יוולד למי. בשביל זה יש את הקב"ה. 

אצלי בן תחילה סימן לבנות- ואני מאוד שמחה ברכת ה
שמחה ואוהבת את הבנות שלי (וגם את הבן כמובן)
אישית לא גדלתי ולא נמצאת בחברה כזו.
אז רק רוצה לשמח אותך-
קודם כל לא כולם בגישה הזו.
דבר שני כיף לך שיש לך בת! ובת בכורה בכלל!!
תהני ביותר ומאחלת לך עוד בנות ובנים בשמחה ואהבה!
ושימי פס על כל אמירה אחרת- כמו בכל תחום אחר בחיים..
מזל טוב!!! תגדלי אותה בנחת, שמחה, אהבה ובריאות!!
טוב, אז כתבו לך דברים ממש יפים!! מצטרפת מהמקום שלי..נעם א-ל
גם לי בת בכורה, וגם אני בסתר לבי ציפיתי לבן, ובאולטרסאונד מעט התאכזבתי.. אבל עכשיו כשהיא בת שנה אני פשוט מטורפת עליה שאין דברים כאלה! כ"כ שמחה שיש לי בת בכורה, זה בטוח יכניס הרבה שלווה ורוגע לבית ולשאר האחים. פשוט ברכה!! רואה את זה גם בהבדל בין המשפחות של בעלי ושלי. איפה שיש בת בכורה, האחים יותר רגישים ומחוברים לבית, איפה שיש בן- פחות.. כמובן שזה לא אומר כלום, אבל אולי יותר מאפשר..
חייבת לומר שלי יש בת ראשונהחני 28
ועכשיו בן,
ואני לא מרגישה שום שמחה יתרה מזה שהוא בן דווקא.
מבחינתי היה אפשרי עוד ועוד בנות 🙂
כמובן שבן זה אחלה, אבל לא שזה מה שריגש אותי כשהיתה הסקירה הראשונה וגילינו את מין העובר.
העיקר שיהיה בריא ושלם.
בת זה באמת שפע. אור וברכה. ומי שאין לו בת עדיין, עדיין לא יכול להבין.
ועם כל הכבוד, נשמע שאח של בעלך הוא קצת הזוי...
תתעלמי, תשמחי מהברכה והאור שיש לך בבית.
שמעתי פירוש שבת תחילה סימן לבניםבתי 123
זה שהבת הבכורה מחנכת את הבנים
בכל אופן אין כמו בנות במיוחת בת ראשונה
ולא משנה בן או בת העיקר שיהיו בריאים!
אצלנו הבת הבכורה-+mp8
מחנכת גם את הבנות
הבית של ההורים שלי הוא ממש בית של בנותטארקו
אני הבכורה, אחרי יש בן ואז עוד 4 בנות
אני ואח שלי נשואים, ושאר הבנות בשלבים שונים של גיל ההתבגרות, ובית של בנות זה פשוט כיף!!
בזה שאפשר להחליף עם האחיות בגדים
בזה שאף פעם אין סיכוי שיהיו חסרים פדים- כי קונים תמיד בסטוקים
בזה שעושים ערב בנות
בזה שכשאחת האחיות מקבלת מחזור- יוצאים לחגוג לה עם כל האחיות הגדולות..

באמת שזה כיף גדול!
יקרהמיואשת******
יש לי דלקת בעד וקושי לכתוב
בבקשה תעשי חיפוש על הודעות שלי בעבר ותקבלי הרבה חיזוקים
ליבי איתך
מבינה את המקום שלךבעיקר קוראת
גם במשפחה של בעלי מאוד מתלהבים מבנים. בעיקר בנים שנושאים את שם המשפחה שלהם...
אני לא אוהבת את איך שהם מגיבים אבל לא כ"כ מפריע לי.
בכ"א יש לי שלוש בנות (בינתיים)
ואני מאוד מאוד שמחה בהן
אני כן רציתי בן בהריון ראשון ושני
אבל בהריון השלישי מאוד קיוויתי שתהיה עוד בת.
בנים יגיעו בתורם בעז"ה...
הבנות כ"כ קשורות אחת לשניה וכל היום חיבוקים ונשיקות ונראה לי שבבית של בנים זה פחות קורה.
תהני!!!!
גם תמיד מאחלים לי 'בן זכר עוד השנה'. ואם אני רוצה בת??אמון מחדש
אבל שתדעי שזה ממש תלוי מנטליות במשפחה
אצלנו זה ממש לא ככה
בן או בת
העיקר שיש ילדים..
אם זה מנחם אותך - העולם התקדם וב"ה לא אצל כולם זה ככה
בת תחילה סימן יפה לבניםדבורית
החינוך של הבנים מוצלח יותר כאשר יש בת בכורה בבית
לא שאחרי בת מגיעים בנים זה קשקוש
לכל מי שכותבת כמה הבת תעזור , זה ממש צורםמיואשת******
לא מביאים ילדים לעולם שהם יהיו עוזרו בית ויעשו ספונזה ובייביסיטר כמו שנכתב פה וזה מאד צורם שזה מה שאמור לשמח בלידה בת.. הי, נולדה לך מנקה בפוטנציה.
לא לענין
וחוץ מזה, מה זה, אנחנו בתקופת אבן? בנים גם עוזרים בבית ועושים ספונזה ושומרים על אחים קטנים וכל מי שלא מחנכת את הבנים שלה לעזרה בבית עושה עוול לנשים שלהם בעתיד.

אבל ברצינות , בנות ובנים זה כיף גדול וכיף שונה, אבל ממש צורם לקרוא כשמתייחסים ללידת בת כ״עוד תראי כמה היא תעזור לך״ נשמע כאילו לידה של בת זה השקעה בעזרה פיזית, סליחה על החריפות, כמו שפחה שתעזור לך לגדל את ילדים הבאים. אני מוחה בתוקף.
זהו
פרקתי
את צודקת בהחלט.מתואמת

צריך אולי להתנסח אחרת...

בכל אופן - נראה לי שהכוונה היא על האווירה השונה שנוצרת בבית כשיש בנות לעומת כשיש בנים. חלק מהאווירה הזו נוצרת מה"עזרה" שהבנות בד"כ יותר קל להן להגיש...

סליחה עם מה שכתבתי היה צורם..אורי$

את צודקת בהחלט שלא בגלל זה מביאים ילדים לעולם.

כוונתי הייתה על האווירה שנוצרת שיש בנות בבית לעומת שיש בנים בבית.

וזה לא אומר שאם יש בנים האווירה לא טובה , אלה פשוט שונה..

מקווה שריככתי את דברי!!  

לא כתבתי לך ספציפית 💐מיואשת******
יש כמה בשרשור וגם בעבר כשאני סיפרתי על כמיהתי לבן עודדו אותי באמירות כאלו אז חשתי צורך להביע את דעתי
אני חושבת שזה המון חינוךמיואשת******
מכירה כמה בתים שיש בהם רב בנים והבנים מדהימים עושים ספונזה בערב שבת מבשלים ואופים, וגם יודעים להפעיל מברגה 😝
וזה חינוך של האמא אולי דווקא בגלל שאין לה בנות היא מפעילה את הבנים מה שמראה שהכל סטריאוטיפים וכולם יכולים הכל. כמו שאבא שלי לימד אותי לתקוע מסמר בקיר ולפתוח סתימה כי לא היה בן באיזור..
מה שבטוח אני מתפללת לבנות שלי שיהיו להם בעלים שחונכו להיות חלק מהבית אפילו שהם בנים

סהכ בשביל ספונזה וכלים צריך שתי ידיים ואת זה יש לשתי המינים
ספונג'ה וכלים הם דווקא תפקידים גבריים מבחינתי מתואמת

בכל אופן, בעיקר התכוונתי על הנכונות לעזור, ועל לקיחת האחריות הטבעית יותר אצל בנות מאשר אצל בנים. אי אפשר להכליל כמובן! אבל נראה לי שזה מה שבד"כ.

(בכל אופן, אני אוהבת את האווירה שבנות יוצרות בעיקר בתחום של השלווה בבית, והרוך הזה - כשיש חבורה של בנים יש בד"כ הרבה יותר בלגן ורעש מאשר כשיש חבורה של בנות...)

אוי נו, זה לא הכוונה...תיתי2
אני כתבתי את זה
ואני בעצמי בכורה שעזרה המון בבית. המון.
אף פעם לא הרגשתי מנקה או שמטילים עלי אחריות.
נהניתי.
עד היום אני נהנית מעבודות הבית (בגבול הסביר... כשיש זמן לבצע...)
ואני חושבת שזה במידה רבה עניין של חינוך והרגל.
אם מתייחסים לזה בכיף גם הילדים מתייחסים בכיף
וזה באמת ההבדל בין בנים לבנות. אחים שלי לא זרמו כמוני ולכן הם לא היו שותפים בעשיה בבית כמוני.

וככה אני מתייחסת גם עם בנותי.
מגיל שנה הן אוהבות לעזור להכניס כביסה ולבשל ולשטוף איתי כלים.
כשמגיעות לגיל שרוצות לבד ועצמאות, אז גם עושות את זה לבד ובכיף!
הן לא משרתות, הן שותפות ונהנות להיות מועילות ולחוש סיפוק של עשיה למען כל המשפחה.
ואני נהנית מהשותפות שלהן!
כן, יותר כיף לי לבשל ביחד
יותר כיף לי להכניס כביסה עם בת השנה שדוחפת בגדים גם היא ובת השלוש שלוחצת על כפתורים.
יהיה כיף להנות מבישול ארוחת ערב של הבת ולהעצים אותה על זה ולראות את הכשרון מתפתח ולפרגן במצרכים שבד"כ אני לא קונה, כדי שיהיה לה כיף וטעים.
ואני לא זורמת על ניקיונות ולא אוהבת אותםמיואשת******
ועדיין למדתי לעשות
וחבל שאת לא מלמדת גם את הבנים שלך לאפות דברים שווים ומפרגנת להם המצרכים
מצטערת בכתיבה שלך די הוכחת את מה שאמרתי ויצאתי נגדו
אבל זו זכותך המלאה לחשוב ככה שרק בנות זורמות על ניקיונות ונהנות מהם. בעיני זה מאד לא נכון ולא בריא ואני אישית ועוד כמה בנות שאני מכירה שונאות לנקות
ובאמת שאני לא מבינה. ילד בן שלוש לא אוהב ללחוץ על כפתוריםמיואשת******
של מכונת כביסה?
ילד בן שנה לא יהנה לדחוף כביסה למכונה?
את יודעת כמה בנים אני מכירה שאוהבים לאפות ולבשל ארוחת ערב לכל המשפחה?
אצלנו גם הבנים שותפים בבישולים ובנקיונותטארקו
אבא שלי מבשל יותר מכולם ביחד..

אח שלי מבשל יותר מאשתו..
אתן כולכן לא מכירות אותיתיתי2
ועפות עלי, לא כל כך ברור למה.
ניסיתי לעודד מישהי
אתן רוצות לבאס אותה שאין שום דבר מיוחד בבת? תהנו.

סתם לידיעתכן
אמא שלי לא נכנסת למטבח, אבא שלי הבשלן
ואחים שלי למדו לעשות הכל אבל לא אהבו את זה משום מה כמו שאני ואחיותי אהבנו (והיום כנשואים חלק מהם מבשלים וכולם מנקים כי הם למדו)
כנל בעלי. יודע.
וגם הבנים שלי אני מקווה שישתתפו ואני אשמח מאוד אם מי מהם יאהב לבשל ולנקות ולשחק עם הקטנים ממנו! זה לא יהפוך אותו לנשי או משהו.
אבל בואו, תסתכלו מסביב, תראו שברוב המשפחות יש נטיה של הבנות להיות מעורבות ושותפות בבית וליצור שיח רגשי
לעומת בתים של בנים שרואים יותר אנרגיות ויותר אקשן
כל אחד והמתנות שלו
אבל אני שמחה במתנת ההרבה בנות שלי, ומשתפת את הפותחת בשמחה!

להיות כמהה לבן זה בדיוק, אבל בדיוק בדיוק בדיוק אותו דבר, אם כן הוא כמו בת, ובת כמו הן, וזה לא באמת משנה
אז למה לכמוה לבן?
אז כמו שאת מרגישה כמיהה לבן, אני שמחה בבנות שלי, מה הבעיה פה?
במשפחות בהן הבנים הם העיקר ובנות הן אכזבה -קרן-הפוך
הגברים כנראה לא נכנסים למטבח, ולא משתתפים בניקיון הבית, ויש נורמות מסויימות של ציפיות הגבר מהאישה.

עניין של מנטליות.
ברור שיש הרבה דברים מיוחדים בבת+mp8
מה שניסו לחדד- שלא רק הכלים והבישולים והספונג'ה זה מה שמיוחד בה...
^^^^ בדיוקמיואשת******
זה בחירה במה להתמקדתיתי2
עברתי שוב על התגובה שלי, 50% ממנה דיברתי על הקשר בין אמא לבת, שיח רגשי, אווירת הבית, שותפות ואחריות.
אני האחרונה שאהפוך את הבת שלי לעוזרת
ובטח לא אשים עליה אחריות על הילדים הקטנים כדי להקל על עצמי.
בעצמי יש לי שריטות מזה, על אחריות שהוטלה עלי במצבים מסויימים והפכה אותי להורית (לא בכוונה אלא בלית ברירה בשל מחלה במשפחה)

אבל כן, לא רואה רע בשותפות במטלות הבית! בללמוד להנות מזה! בלעזור לאמא! כן! זה דבר מספק מאוד וממלא אושר, לגלות את היכולות שלי ואת האחריות שלי ולשמח אחרים בזה!
ככה אני מתייחסת לזה, וכן בד"כ בנות יותר מתחברות לזה.

אולי זה באמת פערי מנטליות שאני לא תופסת
אני אשכנזיה
ואולי בעדות אחרות זה נחווה אחרת, יותר כבד, יותר מאולץ, יותר "נחמה" שאם כבר נולדה בת, אז לפחות שתהיה אמא במקומך.
קחו את הדברים שלי כאשכנזיה בת אשכנזים שאין לה שום מטען סביב בן/בת, ותפקידים בבית.
וכשאני אומרת שבנות זה כיף, זה בא ממקום נקי נטול סטיגמות, ציפיות, טענות ומענות.
אצלנו אין שום שום שום שום שום הבדל בין ללדת בן ללדת בת. וגם בגידול אנחנו הכי פתוחים לשינויים בתפקידים. גדלנו בבית הפוך בתפקידים. אמא קרייריסטית, אבא בבית מבשל מכבס מקלח מנקה.
ולי לא אכפת שיש לי רק בנות, ואולי אף פעם לא יהיה לי בן. לא אכפת גם לבעלי. אין אפילו כמיהה. שמחים במתנות ותודה רבה.
הבנו את הנקודה?
לא התכוונתי לעוף עלייךמיואשת******
ולא כתבתי שאין שום דבר מיוחד בבת ברור שיש ויש גם המון הבדלים
כתבתי שמפריע לי שמעודדים שתבוא הבת ותעזור לך כאילו בשביל זה יש בנות וכאילו זה מה שצריך לשמח אותנו. כי באמת יש המון דברים מיוחדים בבנות .

לא התכוונתי לעצבן רק להביע דעה שלי ה״עידוד״ הזה מפריע מאד
שבת שלום 💐
המשפט הזה הוא סתם משפט מותר לפקפק בואורי8
זה לא אחד מעיקרי האמונה. אין איזה עניין ביהדות שבנים עדיפים מבנות. זה קיים בעדות מסוימות ובאמת לא מובן לי כ"כ. אצלנו במשפחה זה ממש הפוך. יש יותר בנים מבנות. גם לאמא שלי גם לחמותי יש כמיהה לבנות שלא היו להן/ היה להן מעט. כל לידה של בת זה התלהבות כאילו זה איזה יהלום קשה להשגה. כשנולד בן שמחים כמובן ויש ברית ב"ה, אבל כשנולד בת יש תחושה של זכיה בפייס. מבינה את התחושה שלך, באמת קשה ומעצבן שככה היחס לבנות במשפחה. מוזמנת לשנות את זה במשפחה הפרטית שאת מגדלת.
אגב לרשי ולארי הקדוש היו בנות ולא בניםמיואשת******
מכירה את זה. אצלי 3 בנות רצופות והרגשתי ככה😕כלה נאה
במיוחד המשפחה של בעלי.
זה כזה מעליב

וכשנולד הבן... התנהגו כאילו ילדתי אחרי 10 שנים מהחתונה
לא קראתי תגובות. רק אומרת משהו נכון ששמעתיזכיתי
בן- חוגגים אותו כשנולד
בת- חוגגים אותה כשהיא מתחתנת.
(תחשבי על כלה מול חתן...)
דווקא זה הכי מפחיד אותי..תיתי2אחרונה
לחתן בת זה מפחיד!!!
רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

אז אני נכנסתי עכשיו למקלחת מפנקתעוד מעט פסח

והאיש זכר לבד לחמם את המרק לפני שבת וגם להכין מיחם.

תוך כדי תפעל את הילדים שיכנסו למקלחות וישמרו על הקטן.

כיף להכניס שבת בנחת בזכותו!

תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

אין מה להלחץ מזה.... כשזה יגיע יגיע ונלמדשיפור
למישהי יש רעיון מה לשלוח לזוג שצריך להשאר שבת בביתקופצת רגע

חולים עם התינוקת?

בהנחה שאוכל לשבת יהיה להם ואני רוצה לשלוח פינוק.

בית חולים מאיר, כשרות מהדרין. למי שיש רעיון, או עוד יותר טוב גם קישור מאיפה להזמין, אשמח

עוגה/ עוגיות/ פיצוחים/ שוקו/ אייס קפה/ שוקולדיעל מהדרום

לק"י

אולי מגש פירות לא גדול.

רק לברר מראש אם יש מקרר למאושפזים. 

בתור מישהי שנשארת עכשיו לשבתאנונימית בהו"ל

חוץ מאוכל גם חומר קריאה יהיה רעיון טוב

לא נעים אבל ביום חול הטלפון מעסיק אותי

בשבת- קצת משעמם...

גם אני חשבתי על זה. אבל אין לי כל כך איך לשלוח אתקופצת רגע

זה.

אולי צריך להתחיל עסק, ספרייה ניידת עם משלוחים או משהו 😅

אולי יש חנות ספרים שם בלובי ואפשר לשלם ולהגיד להםלפניו ברננה!
שאחד מהם ילך לקחת?
אין שם סטימצקי או צומת ספרים או משהו?מרגול

בבית חולים עצמו…

זה נשמע הזוי, אבל גם וולט מגיע עם ספרים 

וואי ממש!!!אין כמו טאטע!אחרונה
כשהייתי מאושפזת בשבת זה היה חסר לי ממש. ולא היה מאיפה לקחת.זה ממש הצלה
כשאני הייתי באשפוז בשבת עם הבן שלי (במחלקת ילדים)בארץ אהבתי

עברה שם מישהי ביום שישי והציעה לי לשאול ספרים ומגזינים חרדיים לשבת מספריה ניידת שיש בבית החולים (שערי צדק).

זה לא היה הכי הטעם שלי, אבל בהחלט היה במקום...

באמת שבת אחר כך אח שלי וגיסתי באו לבקר ביום שישי ושאלו מה להביא, אז ביקשתי ספר וזה היה ממש נחמד... (תודה @לפניו ברננה!🩷)

וחיבוק לך על האשפוז... לא כיף להיות בשבת בבית חולים❤️

מגש פירות אוליאחת כמוני
סלטים ולחמניות ביתיותאמאשוני

אם ממילא את מכינה לבית, אפשר קצת להגדיל כמויות ולתת לה קצת מכל דבר.

לא יודעת מה הרמה של האוכל שם, אבל אם הוא לא משהו, אז סלטים ולחמניות ממש משדרג.

ובקבוק מיץ ענבים קטן אם יש לכם, זה ממש נוח שלא תלויים בזמני הקידוש של בי"ח.

שאלה מרווקהמים כחולים

שלום לכן, סליחה על הפלישה לפורום אבל רוצה לשמוע תשובות מנשואות..

אני בשנות השלושים אז מטבע הדברים כבר פגשתי הרבה והייתי בכמה קשרים משמעותיים. כרגע בקשר עם בחור כבר מספר חודשים. יש שיחות טובות ולאט לאט נוצרה חברות ויותר פתיחות, אבל די מההתחלה הוא לא הכי מצא חן בעיני מבחינה חיצונית, גם בגלל סגנון הלבוש וגם המראה הכללי וגוון הקול שלו פחות התחברו לי. אני כרגע בצומת של החלטה האם לנסות עוד להעמיק את הקשר ולהיפתח בתקווה שהלב יתעורר או לוותר.. האם יש כאן נשים שחוו קשר כזה? האם אפשר להתקדם ולקוות שהרגש יתפתח עוד יותר אחרי חתונה? זה אפשרי להתחתן למרות שלא הכי מוצא חן בעיני?

בקשרים אחרים חוויתי יותר התרגשות ומשיכה, אבל מצד שני הם נפלו כי משהו בקשר לא היה טוב כל כך ופחות יציב מהקשר הנוכחי, שבו הבחור מכיל את ההתלבטויות שלי והקשר נמשך כבר זמן ארוך למרות חוסר מציאת החן..

אצלי זה היה משהו דומהזמינה

ודברים נפתחו ממש אחרי החתונה

גם אצלי זה היה הקשר הכי יציב והבנתי על עצמי שאני מעדיפה מישהו ללכת איתו יחד במיוחד שהיו לי לפניו קשרים מרגשים אך כמו שהם עלו מהר כך הם נגמרו

זה לא שהיום הכל מושלם אבל מי שהוא, מה שהוא עבורי ובעיקר הדרך שעשינו יחד מחפה על הכל

חשוב לי להדגיש- זה היה נכון לי

אני הבנתי שמבחינתי נישואין זו עבודה משותפת וראיתי בבעלי אדם שעונה על ההגדרה הזו,  זו לא הייתה החלטה שכלית,  היה בקשר מציאת חן והיה לי כיף, חיכיתי לפגישות. עם זאת, היו לי קשרים מרגשים יותר, אך הבנתי שמבחינתי  אני מעדיפה את מה שיש לי עכשיו מאשר לדמיין לעצמי מציאות אחרת.  

בזוגיות תמיד יהיה משהו מאתגר, זוגיות היא חלק מהתיקון שלנו (במובן החיובי, אתגר שמפתחת אותנו)

מקווה שזה עזר ולו במעט

בהצלחה🙏🏻

תודה!מים כחולים

זה עוזר לשמוע..

אצלי זה קצת שונה

כיף לי בזמן הפגישה, אבל בין לבין אין ציפיה כל כך וגם מציאת החן בשאלה.. 

אבל באמת יש פחד שאין הרבה אפשרויות אחרות וגם בבחור אחר אמצא משהו שמפריע..

היה לי משהו דומהשלומית.

מההתחלה היו כמה דברים ש"קפצו" לי במראה שלא היו כמו שציינתי, וגם לא ממש הייתי "מאוהבת".

אבל היה כיף יחד, היה "קליק" מיידי והתקשורת הייתה מאוד זורמת.

אחרי החתונה דברים ממש נפתחו.

עדיין אולי היה לי כיף אם בעלי היה קצת יותר גבוה למשל, אבל זה, ושאר הדברים החיצוניים, כ"כ שוליים וחוורים בחיים האמיתיים. וברור לי שבעלי, כמו שהוא, הוא המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים...

מה שכן, אם מחליטים שכן, אסור שזו תהיה 'התפשרות' אלא החלטה שלמה ושמחה, לקבל אותו על סך חלקיו הטובים ואלו שפחות.

אבל בשלב שלך- קודם כל לפתוח עוד את הלב, זה הבסיס לתת למשהו לקרות

לא יודעת כמה זה יעזור לך אבל משתפת מהנסיון שליאנונימית בהו"ל

אם יש דחיה אז לא.

מה שהפריע לי חיצונית בבעלי מפריע לי עדיין היון אחרי הרבה שנות נישואים ואהבה גדולה ובוערת.

היה לי מאד מאד טוב איתו מבחינה נפשית ורגשית וזה מה שבסוף עזר לי לקבל את ההחלטה.

והלב נפתח והיום רואה בו מלא יופי שלא ראיתי אז 

ונשיאת חן כן נבנית גם מקרבה רגשית.

אבל, 

בנישואים יש כל מיני תקופות

ולפעמים יש בלב גם עוד דברים לצד האהבה

ואז פתאום מאד בולט

האף הבולט/השין השורקת/הצורה שבה הוא נוגע באף או ווטאבר.

ומציק.

ועוד יותר כשזה עובר לילדים.... זה עוד יותר מעצבן... (במיוחד אם את אוהבת את איך שאת נראית)

סגנון לבוש אצלי זה משהו שהתאזן ביננו מאד עם השנים וזה לדעתי זניח.

זהו זה השיתוף הכי כנה שאני יכולה לתת לך...

מסכימה לגבי דחייה/רתיעהמרגול
כלומר, יש לא להימשך, אבל להיות כזה פרווה כלפיו בנושא הזה (לא אוהבת לא סולדת), ויש ממש להירתע מהמראה שלו וכו.

אם אין משיכה אבל גם אין רתיעה, מניסיוני זה עובד לגמרי. כלומר לגמרי קיימת משיכה (עכשיו, אחרי החתונה וכו). המשיכה לא חייבת להתבסס על מכלול הפרטים שלו - גובה, משקל, רמת שיעור, צבע עור, צבע עיניים וכו' וכו. אבל אני מרגישה ששילוב של משיכה רגשית יחד עם פרטים שכן יפים בעיניי (גם אם אובייקטיבית הם קטנים), זה לגמרי עובד, והמשיכה חזקה. לא כאיזו פשרה, אלא כעובדה בשטח. לשם הדברים התגלגלו.

אבל מהתגובה הנוספת שכתבת, אני תוהה האם המראה נותן לך "סיבה טובה" לחתוך כי גם ככה את בסימן שאלה לגבי הקשר ביניכם, או שבאמת המראה הוא מה שמקשה כרגע על הקשר להתקדם. (שני הדברים לגיטימיים לחלוטין, כן? רק כדי לדייק לעצמך את המצב בשביל שתחליטי מה שנכון ומתאים לך❤️)

תודה על הדיוקמים כחולים
באמת אני מרגישה שגם קרבה רגשית אין מספיק כי קשה לו להיפתח רגשית, אז השיח הוא יותר ברמת החוויות והיומיום, עם קצת עומק לפעמים, אבל לא נוצר שם השיח שגורם לאינטימיות רגשית. ואני לא יודעת אם זה בגלל האופי  וזה מה שיכול להיווצר בקשר בינינו בלי קשר, או בגלל המראה שחוסם אותי ואז גם הוא לא מביא את עצמו עד הסוף.. 
כמה פעמים נפגשתם?ממתקית

המראה עדיין חוסם אותך?
גם הקול עדיין
הלבוש? (למרות שלבוש אפשר לשנות בהמשך, מה שכן יכול שמפריע לך למשל סגנון- פשוט מידי, ציציות בחוץ...

עדיין..מים כחולים

בעיקר כשאני רואה אותו "מבחוץ" יותר.. מרחוק.  בזמן שיחה כשיושבים אחד ליד השני אני פחות ממוקדת בזה.

הקול די מעצבן אותי בטלפון, אבל פנים מול פנים יותר טוב.  הלבוש מציק כי הוא בסגנון ממש שונה משלי..

יוצאים כבר זמן מכובד.. יותר מ4 חודשים

נשמע שזה הנקודהרקאני

שאין אינטימיות רגשית

יותר קשה להתחבר לבנאדם אם אין מספיק חיבור רגשי

הייתי ממליצה לך לנסות לדבר איתו שתעבדו על זה

שיהיו יותר שיחות עומק

אני לא יודעת מה ההגדרה שלך האינטימיות רגשיתזמינה

בעיני זה דבר שלוקח הרבה יותר מארבעה חודשים

מה גם שיש דברים שמרגישים בנוח לומר רק אחרי החתונה

אבל יתכן מאוד שכל אחת מאיתנו מגדירה אינטימיות רגשית באופן אחר

חשוב לשים לב שיש גם את השוני הטבעי בין גברים לנשים בעניין

יש לך מישהי להתייעץ איתה? יועצת שמבינה בתחום, במיוחד על רווקות מאוחרת?

בגדול אסור אסור אסור שתהייה דחיה!ממתקית

משיכה לא חייבת להיות, יכולה להגיע גם לאחר הישואין.

אבל אסור שתהייה דחיה.

את לא מתארת דחיה, את מתארת חוסר חיבור לקול, ללבוש, לחיצוניות.
תנסי לחשוב עם עצמך, האם זה דוחה אותך, מגעיל אותך, לא מסוגלת לשמוע אותו. או פשוט חוסר נשיאת חן למראה, לקול.
יכולה לשתף שגם אצל בעלי לא אהבתי דברים מסויימים (סגנון דיבור, משהו נוסף בחיצוניות)אבל זה לא דחה אותי, פשוט לא נמשכתי לזה כל כך והיום זה כלל לא מפריע לי (אגב, מפריעים לי דברים אחרים...חחחחח).
הייתי אומרת לך להמשיך לנסות,לחשוב עם עצמך מה לא מוצא חן בעינייך בדיוק. 

להתפלל ואם מרגישה שיש חיבור אבל מה שציינת מציק עדיין, להתייעץ עם מישהי שאת מכירה.

לגבי מציאת חןאישהואימא

תחשבי אם יש איברים מסויימים שכן מושכים אותך בו- פנים/עיניים/ ידיים/ מבנה גוף וכו'. אם אין שום דבר כזה אלא להיפך- יש דחייה, לדעתי עדיף לסיים. אם את כן מוצאת אפילו משהו אחד או שתיים שמושך אותך במראה- תמשיכי.

גםoo

אחרי החתונה כנראה יהיו דברים שיפריעו לך

דברים שלא ראית קודם/ שיתפתחו עם הזמן/ שיגיעו בעקבות שינויים שלך/ שלו/ של החיים

יש אשליה שבוחרים בן זוג

אבל רב הנסתר על הגלוי

מה שכן בוחרים

זה עם מי לעשות את הצעד של החתונה

זה צעד שכנראה עושים אחרי שהמעלות עולות על החסרונות (או שנמצאים תחת האשליה הנ"ל)

גם כשנשואים

טיב הקשר תלוי בהסתכלות

אם מתמקדים ביתרונות ומתמודדים נכון עם החסרונות

הזוגיות תהיה יותר טובה

אם מתקשים להתמודד עם קיום החסרונות

הזוגיות תהיה פחות טובה

(כולנו אנשים פגומים

גם לאנשים עם תכונות מרשימות

יש פגמים משמעותיים שקשים להכלה)

אני חושבת שהמיקוד צריך להיות

1. בבשלות שלך להתמקד ביתרונות ולהתמודד עם חסרונות

(גם שלך וגם שלו)

2.  בהתפתחות הקשר לשלב שנראה/ מרגיש שהיתרונות שלו עולים על החסרונות 

אני מאמינהסטודנטיתאמא

שלא מסתכלים על חתונה כזה האדם שאיתו אני רוצה לחיות לנצח, זה נורא מלחיץ ככה.

חתונה זה החלטה שזה האדם שאיתו אני רוצה לעשות יחד עבודה כדי לבנות את הזוגיות שתהיה הכי טובה עבור שנינו (ברור שהשאיפה היא שזה יחזיק תמיד)

בעלי לא מושלם אבל גם אני לא מושלמת. התחתנו עם רגש אבל ממש לא היינו מאוהבים עם פרפרים, בהתחלה זה קצת הלחיץ אבל היום אני יודעת שאני פשוט לא הבנאדם שמתאהב כמו בסרטים. אני אוהבת אותו מאוד מאוד ומקורקעת לא פחות.

לגבי סגנון לבוש זה הדבר שהכי קל לשנות בערך.

אולי כדאי ללכת יחד לפגישה עם מטפלת לפני החתונה, יש זוגות שזה מאוד עזר להם להחליט.

תודה לכולןמים כחוליםאחרונה
יש לי גם ליווי ויעוץ, אבל עזר לשמוע מהשיתופים שלכן..
יומולדת חגיגה נחמדתשמחה כפרוייקט

ימי הולדת זה קטע אצלנו. הרמנו רף רציני של השקעות.

הוא עושה לי הפקות וגם אני משקיעה בו ממש. והכל בהפתעה כמובן.

קיצר, אני בתקופה עמוסה בהיסטריה. פשוט שחוקה. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי קודם. האמת שאין לי טיפת אנרגיה לזה וגם המוח שלי לגמרי סתום.

אני יודעת שזה לא אמור להיות מתוך לחץ אבל לא רוצה שהוא ייפגע. למען האמת גם אני באה עם ציפיות ואוהבת שהוא משקיע כי זה רק פעם בשנה אז כל השאר תירוצים…

בואו לעזרתי

מציעה רעיוןאיזמרגד1

שייך לארגן חופשה לשניכם לכבוד היומולדת? זה גם הפקה שווה וגם משהו שכנראה יקל עלייך אם את שחוקה...

הלוואיישמחה כפרוייקט

יש לי שני קטנים צפופים שדבוקים אלינו ממש (אחד יונק) והגדולים יותר גם דורשים סידור ראוי… לא רואה כל כך אופציות למי לתקוע אותם

עשיתי את זה לפני כמה שנים כשהיו לנו פחות ילדים והתינוק התורן היה בבטן אז חמותי זרמה

אפשר לעשות יציאה זוגית שווהמתואמת

(תינוק יונק אולי יכול להצטרף)

למשל - חדר בריחה או ניווט זוגי.

ולהזמין לו מתנה באינטרנט, כדי שלא תצטרכי להתרוצץ.

(בתקווה שמבחינה כספית אתם יכולים לאפשר את זה...)

מצטרפת להצעהואני שר

אם יש לכם בוקר חופשי בלי הילדים אז ניווט זוגי זאת חוויה מהממת בעיניי (יש עוד אפשרויות כמובן, אפשר גם צניחה חופשית אם אתם בעניין 😅)

סדנא זוגית (בבית/בחוץ)

בריכה

לא יודעת מה הרף שלכם, אני ביומולדת הראשון של בעלי הכנתי עוגה שווה וזהו, אפילו על מתנה לא התארגנתי, וזה היה יומולדת עגול 🙈

אז בעצם הצבתי רף כזה נמוך שהכל טוב יותר ממנו... (אם כי עדיין אוכלת את עצמי על ההזנחה ההיא)

אולי בריכה זוגית?שיפור
תודה חברותשמחה כפרוייקט

רעיונות מהממים אשמח ממש להמלצות ספציפיות

סדנא/בריכה/ניווט

לא מכירה מומלצים בתחום אבל נשמע לי כיף.

יש לי תקציב לזה אבל ממש אין לי ראש.

חלק ממה שעשיתי עד היום כלל בתי מלונות בהפתעה, מתנות יקרות וכמובן ארוחות משוגעות ועוגות מעוצבות מעשה ידי. קיצר די השתגעתי על זה

ניווט זוגי- ראיתי המלצות של חוויה מתוכננתיעל מהדרום
לק"י

תחפשי בגוגל.

ובהצלחה!

מציעה בלי קשר ליומולדת הקרובדיאן ד.

לדבר על זה מתישהו והחליט להוריד את הרף.

זה מאוד מלחיץ החובה הזאת לארגן משהו רציני כל שנה.

נכון ועוד משהונעומית

אני לא אוהבת הפתעות

הם יוצרות ציפיות מוגזמות שלא תמיד ניתן לממש

הרבה הצלחה!מאמינה-בטובאחרונה

נשמע לי סיוט לעשות הפקה בהפתעה ועוד פעם בשנה אבל כי זה האופי שלי, כנראה שאתם אוהבים את זה.

בכל מקרה, נראה לי גם כשיש רף וציפיות גבוהות אפשר לדבר על זה ביניכם.. את יכולה לשתף אותו בקושי ואולי תורידי טיפה את הרף

איזה כיף לגלות פתאם שהמתבגר שלידובדובה

אוהב אותי. או לפחות נראה לי...

הוא בא להראות לי משהו בטלפון ואז ראיתי את השם שלי. ואתן יודעית מה כתוב שם?!

"אימוש היקרה"

ובכלל עברנו איתו עד לפני חצי שנה תקופה לא פשוטה... הוא גמר עלי עם העצבים שלו האגואיזם היה מחובר לחבר'ה שלא השפיעו טוב...

הוא עזב אותם התחבר לילדים חמודים שמשפיעים עליו טוב. הוא כל הזמן שואל אותי אם להכין לי או לקנות לי משהו טעים... הוא מרבה לדבר איתי לאחרונה.. והכי הכי מרבה לחייך... הוא סיפר לי שכבר חודשיים חבר'ה שלו מהישיבה לא מניחים תפילין כי קשה להם עם הכפיה של הישיבה ושמעיפים הביתה מי שמאחר. הוא אמר לי אמא אמרתי להם מה אין לכם מוח?? מה הקשר שזה גורם לכם להיות באנטי?! ואני פתאם קולטת שכל ההשקעה שלי בו והאהבה והגבולות של בעלי וזה שבעלי למרות הקשיחות משחק ויתחבב עליו בכדורגל בפיפא  בדיבורים על מה שמעניין אותו.. (מי ניצח אתמול בית"ר? את בעלי זה לא מעניין בעליל אבל עשה הכל להראות לו חיבה והתעניינות)אני רואה את הפירות של זה ואיך הוא מחובר אלינו ואוהב אותנו. באמת שנתתי את כולי לילד הזה ועברתי איתו לא מעט הייתי המון בצער על המצב שלו. והנה לקראת 17 אני רואה שינוי. שינוי לטובה עצום. ואני סוף סוף מתחילה לנשום....

והכי חשוב לי לציין שלא הפסקתי לרגע להתפלל

כל ערב שבת בלי סוף על כל ילד על כל דבר כבר שנים. והנה אני רואה שינוי בו ובעוד ילדה.. יש לי כל כך הרבה נחת לאחרונה. לפני רגע לא הפסיקו להתקשר אלי מבית ספר... ופשוט אני רואה אור סוף סוף..ניסי ניסים.

תודה לה'

וואוו.. מרגש ממש ממשיעל...
איזה מרגש זה!יעל מהדרום
לק"י

פתאום לראות איך הוא התבגר, ולקצור את הפירות שעבדתם עליהם כל כך קשה.

ב"ה! תודה רבה על השיתוףריבוזום

משמח מאוד!

הוא נשמע מותק ממש.

שרק יהיו לכם עוד ועוד נחת ושמחה

מקסים ממש, תודה ששיתפתממתקית

וטוב שיש תמיד תקווה

וואוו איזה מרגש שהשקעתם בתהליך ואתם קוצרים פירות!שיפור
אני ממש דומעת מהתרגשות🥹
שיתוף ממש מרגש ומחזק! תודה!!בארץ אהבתי
מרגש ממש.אנונימית בהו"ל

תודה על השיתוף!!!

נותן כוח ותקווה. משתדלת להתפלל גם על הילדים אחד אחד בהדלקת נרות. וזה ממש מחזק ונותן כוח  ותקווה לשמוע. ואני צריכה את זה..

בע"ה שתמשיכו לקצור את הפירות על כל העבודה הקשה שלכם.

לא רואה סיבה לכתוב הודעה כזו מאנונימיבארץ אהבתי
בטעות....אנונימית בהו"לאחרונה
עשית לי דמעות. בהחלט אמוש היקרה!באתי מפעם
הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11

בת עוד שניה שלוש

בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!

כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?

וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים

התעייפתייי

מזה הדבר הזה?

היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה

תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??

יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון

קור יכול לגרום לזה,

אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.

היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11

ואני מכסה בשמיכה ופוך

תנסי להוסיף גרביים חמות ואפילו עוד שכבהיראת גאולה

השמיכה הרבה פעמים נופלת להם.

אם הייתה יבשה לפני כן - התיאור קלאסי לקור ולחורף.

יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית

בגן?  גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר

התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
מזה לחישות לילה? 
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקית

ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.

אצל הבת שלימקלדתי פתח

כמו שאמרו כאן, מעבר לחורף או קור היה גורם לזה, אז את כבר מלבישה חם, לודא חימום.

דבר שני אצלינו תולעים(!) היו גורמים לפספוסים.

דבר שלישי וירוס, או מחלה לפעמים קודם היה פספוס ומצברוח עצבני ואז שאר התסמינים.  אבל אל אין שום תסמין אחר לא הייתי קופצת לזה.

היא לא מצאה כשהיא קמה, נכון?

פרקטית, וזה למדתי מהפורום, לשים מגן מזרון/שעוונית+סדין+שעוונית+ סדין, ככה בלילה מורידים סדין ושעוונית ויש מיטה יבשה מוכנה.

הייתי מחכה קצת רואה שזה עובר ואם זה עובר לא נראה לי בגיל הזה הייתי מייחסת לזה חשיבות. גם אם כבר גמולה

לא הבנתישירה_11

מה שאלת במשפט

"היא לא מצאה שהיא קמה"?

איך תולעים גורמים לפספוסים?

ובאמת אאמץ את העניין של השכבות במיטה לא חשבתי על זה 

זה ממש נכון שתולעים גורמות לפיספוסים.שיפור
אצלי גם ילד בן 5 שכבר היה יבש שנתיים פעם אחת פיספס כמה ימים ברצף, נתתי וורמוקס ועבר
סליחהמקלדתי פתח
שהיא לא צמאה
הייתי שוקלת מעבר לתחתוני לילהשיפור
זה עוזר?שירה_11
אבל היא שוכבת אז זה עדיין מרטיב את המיטה לא? 
זה אמור לספוג כמו טיטולשיפור
אנחנו לוקחים בן 4.5 קבוע לשירותים לפני שאנחנואחת כמוני

הולכים לישון.

אחרת בוודאות מפספס. נראה לי תקין לחלוטין לגיל הזה.

לפני חודש היתה ישנה לילה שלם וקמה יבשה?

כן קמה יבשהשירה_11

וזה הקטע שנניח ופספסה פעם אחת א זזה כאילו עשתה בשירותים

מאיפה יש לך מלאי שאת יכולה לפספס עוד פנמיים??

לגמרי😵‍💫אחת כמוניאחרונה
תבדקי תולעים (אצלנו היה הסיבה להרטבה) ואם קר לה...אמהלה
אז גיליתי הריון...עודהפעם

אני בשבוע 4+4... וכמובן חוץ מבעלי אף אחד לא יודע אז בא לי שמישהו יתרגש איתי.

אני בשוקקקקקק... שמחה מאד וגם בלחץ (היפראמזיסית...)

בשעה טובה, והלוואי יעבור לך בקלות הפעםמתיכון ועד מעון
בשעה טובה!!!!ראשונית

בעז''ה שיהיה כמה שיותר קל!

וידיים מלאות

מרגש!!! בשעה טובה!בידיים פתוחות
בעז"ה שיהיה הריון קליל ובריא ובידיים מלאות♡
בשעה טובה!!!!רקאני
בשעה טובה, שיעבור ממש בקלות, בנחת ובבריאות מלאהנייקיי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובשמחה!!יעל מהדרום
תודה לכן על ההשתתפות בשמחה,עודהפעם

זה באמת מרגששש

בשעה טובה איזה מרגש.ממתקית

ולא מחייב שיהיה לך גם ההיריון הזה היפרמאזיס.
לי לא היו בכל ההריונות...
הריון קליל ומשעמם.

היה לי היפראמזיס ב5 הריונות....עודהפעם

אמנם בעוצמות משתנות אבל קשה לי להאמין שלא יהיה בכלל.
בהריונות הקודמים תמיד אמרו לי:
תחשבי טוב, אולי הפעם זה לא... ותמיד היה קשה.
אז מעדיפה לא להשלות את עצמי ולהיות מוכנה לבאות...

ממש מבינה אותך!הבוקר יעלה

רוצה הריון ובלחץ מהריון. זה תמיד הולך יחד.

והעיקר בשעה טובה וידיים מלאות בע"ה! 

ואי מזדההאור מאיר
מובן ממש.ממתקית

מתה על אלו של "תחשבי טוב" כאילו אם אחשוב טוב לא יהיה היפרמאזיס

ככה הגוף שלי וזהו.
דווקא בהריונות שהייתי בהם הכי הכי בהיסטריה והתכוננתי נפשית ופיזית להיפרמאזיס- זה לא הגיע.

היו לי הריונות עם היפרמאזיס, הריונות עם בחילות והקאות סבירות ממש, והריון אחד מושלם בלי כלום

תקשיבי אין לי היפראמזיס ב"הכבת שבעים
וזה פשוט נשגב מבינתי איך מסיפורים שאני שומעת, נשים עם היפראמזיס נכנסות שוב להריון. אני פשוט נפעמת!! ❤️
היה לך היפראמזיס קשה בחלק ובחלק כלום?אמא לאוצר❤

או שהיה לך רק קל?

כי בדר"כ מי שיש לה היפראמזיס קשה זה חוזר שוב ושוב...

אצלי היה בכולם וכל פעם רק החמיר

וככה היפראמזיס רציני מתנהג בדר"כ...

היה לי 4 הריונות נוראים,עודהפעם

באחרון היה קל יותר (לא התאשפזתי, קבלתי עירויים רק בקופ"ח... כזה...)

והיינו בטוחים שזה מין אחר חחחח
אבל בסוף ילדתי מהמין הקבוע אצלנו בבית.
אולי הפעם יפתיע...

נכון, קורה שיש רמות שונותאמא לאוצר❤
אבל לא שאין בכלל... כי ככה הגוף מגיב להריון
איך מתנהג היפרמאזיס רציני? מי החליט?ממתקית

לי היה בחלק מההריונות ברמה של עירוי, ורק במיטה בלי יכולת לעשות כלום (בכל קימה הייתי חייבת לרוץ להקיא, לדבר לא יכלתי).
ובחלק מההריונות היה לי סתם בחילות רגילות כמו של כל אישה סטנדרטית בתחילת הריון.
לא הבנתי מי החליט מה זה היפרמאזיס רציני?
היפרמאזיס לא מחייב להגיע בכל הריון לאותה האישה. עובדה.

לא קשור למי החליט... וגם לא באה להגיד שאין לךאמא לאוצר❤

אם את אומרת שיש ..

פשוט ממה שאני מכירה ומניסיון אישי, נשים שיש להן היפראמזיס קשה, נדיר מאד מאד שיש להן גם הריונות בלי בכלל...

זכית😉

נכון זכיתיממתקית

אבל עברתי הרבה הריונות בלי עין הרע, אז אולי זה גם סטטיסטיקה בסוף, אם יהיו לי 4 הריונות למשל, יהיה לי בכולם, אם יהיו לי יותר מ-4 הריונות, סיכוי גדול יותר שיהיו לי גם הריונות בלי היפרמאזיס.

קשה לדעת כי לרוב מי שיש לה היפרמאזיס לא יולדת הרבה.

אצלי בראשונים לא היה לי היפרמאזיס
התחיל לי בכל האחרונים...

באמת יכול להיות! לגמרי נכון!אמא לאוצר❤אחרונה
לפחות הספקת ללדת כמה לפני שהתחיל לך😉🩷
לי מתוך 3 הריונות היה רק בראשון (קל) ובאחרון (קשה)אנונימיות
השני היה הריון רגיל לגמרי
שיהיה בשעה טובהאנונימית בהריון

ובקלות!

תודה יקרותעודהפעם

כל תגובה משמחת ומחזקת..

וואי בשעה טובה שיהיה כמה שיותר בקלות ובנחת!!!שיפור

אולי יעניין אותך