מדינה של אפסים סתומים
עריכת הנהלה:צורת התבטאות לא נאותה.
מדינה של אפסים סתומים
עריכת הנהלה:אבל מכיון שהם באים לפנות אפשר להכות
זה הדין גם בלי קשר לענין ארץ ישראל אאלט
צריך להיאבק גם בצורה פיזית.. ברור שסתם ככה אני לא יחטיף להם סטירה, אבל אם יבואו לגרור אותי אני כן ינסה לא לתת לזה לקרות סתם ככה ויגן על עצמי
כתבת: אין מה לכעוס הם בסך הכל מבצעים ףקודות מגבוה
אז אני רוצה לתקן את זה ל: אין מה לכעוס, גם אנחנו במקומם, אם היינו נולדים לתוך מגזר עם דעות מעוותות מן הסתם היינו כאלה.
צריך לרחם עליהם המון ולהודות שברוך ה' נולדנו לציבור דתי שמאמין בה' ובתורתו
וברור שמותר לכעוס, אבל לדון אותם לכף זכות.. הם די בגדר תינוקים שנשבו
אין שליח לדבר עברה הוא פינה הוא רשע הוא בוגד כלב
והאלימות הזאת צודקת אם לא היה דבר כזה תקיפת שוטר הם היו חוטפים הרבה יותר מגיע להם הכלבים בוגדים מסריחים האלה
הם נילחמים בנו לכל דבר ועיניין הם נילחמים בארץ שלנו בה' יתברך.
ואנחנו לא ניתן להם לעשות את זה,לא בשתיקה ולא בקלות נעשה את המאמץ שלנו
כל היסמ הם חבורת פושעים שנהנים להכניס מכות לרסס וחהטריד בנות,הם סתם כלבים ראיתי אותם מספיק בחיים שתכירי דברי איתי
דבר שני כן זה מה שה' רוצה זה לא אשמתי.הוא רותצה שנילחם על הארץ שלנו .
אם היו שולחים מישהו מהמערכת לירצוח אותך מי היה האויב שלך באותו רגע?
יופי כנראה שהזה שבא להרוג אותך,זה גם בפן ההלכתי אין שליח לדבר עברה
ויש עוד קטע שלהפרושי מאיסורא שהוא רוצה למנוע ממני לקיים מצוות ארץ ישראל אז מותר לפוץץ אותו,כן אני יודע שלדתיים יש קטע כזה שמפחיד אותם לישמוע משהוא שנוגד את השכל הגדול שלהם.
יש לו בחירה חופשית הוא החליט לבא הוא יחטוף על זה,ומקווה שהרבה מאוד.אם היו אומרים לו לרצוח זה גם לגיטימי?
אני שמח שאני חוטף מכות ולא יוצא כמו ילד כפות
ברור שהם לא הכלבים הראשיים הכלבים הראשיים זה הבכירים ואלה שנותנים את הפקודות. הם הרשעים הגדולים. אבל זה לא סותר את זה שיש גם רשעים קטנים שזה היסמניקים והמגבניקים שבאים לפנות.
כמו שבמאפיה ראש המאפיה לא רצח אף אחד אבל הוא העברין הגדול, אבל זה לא שהשליחים שלו הם לא עברינים. הם גם עברינים פשוט יותר קטנים.
כל האלה שלא ראו אף פעם יסמניק עם רצח העיניים ומדברים... תבואי תבואי לפינוי ואז נראה אותך מדברת...תנסי
דַּע כִּי צָרִיך לָדוּן אֶת כָּל אָדָם לְכַף זְכוּת
וַאֲפִילּוּ מִי שֶׁהוּא רָשָׁע גָּמוּר
צָרִיך לְחַפֵּשׂ וְלִמְצא בּוֹ אֵיזֶה מְעַט טוֹב, שֶׁבְּאוֹתוֹ הַמְּעַט אֵינוֹ רָשָׁע
וְעַל יְדֵי זֶה שֶׁמּוֹצֵא בּוֹ מְעַט טוֹב, וְדָן אוֹתוֹ לְכַף זְכוּת
עַל יְדֵי זֶה מַעֲלֶה אוֹתוֹ בֶּאֱמֶת לְכַף זְכוּת
וְיוּכַל לַהֲשִׁיבוֹ בִּתְשׁוּבָה
וְזֶה בְּחִינַת "וְעוֹד מְעַט וְאֵין רָשָׁע וְהִתְבּוֹנַנְתָּ עַל מְקוֹמוֹ וְאֵינֶנּוּ"
הַיְנוּ שֶׁהַפָּסוּק מַזְהִיר לָדוּן אֶת הַכּל לְכַף זְכוּת
וְאַף עַל פִּי שֶׁאַתָּה רוֹאֶה שֶׁהוּא רָשָׁע גָּמוּר
אַף עַל פִּי כֵן צָרִיך אַתָּה לְחַפֵּשׂ וּלְבַקֵּשׁ לִמְצא. בּוֹ מְעַט טוֹב, שֶׁשָּׁם אֵינוֹ רָשָׁע
וְזֶהוּ וְעוֹד מְעַט וְאֵין רָשָׁע
(ציטטתי את רבינו)
פרק לב בתניא נראלי יעזור לך קצת להבין...
אין עניין לצטט פסוקים בלי קשר
)מילי דשטותאאני אלמד נראלי כי גם אותי מעניין
חשוב מאד
בכללי תניא זה טוב לנפש
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד