האם אתם נהנים בעולם הזה יותר מעוברי עבירה?חסדי הים
(אני מרגיש שאישית לא. מעניין מה אתם תגידו.
הרבה מחזירים בתשובה אומרים שדווקא המצוות מביאות יותר הנאה, ולכן הצדיקים נהנים יותר אפילו בעולם הזה.)
בתחושה שלי? כן, לא זכיתי להרגיש שאני יותר נהנהקוד אבל פתוח
במציאות? אין לי מושג...

כמובן שצריך גם להבין ולהגדיר מה זו בדיוק הנאה
בתור בעלת תשובהחסויה55

כן. כן כן כן כן כן. כןןןןןןןןןןן. 

(אכן לא תמיד רואה את זה, אבל תמיד תמיד התשובה שלי היא כן.)

טוב לי - האם זה נקרא 'להנות'? תלוי איך מגדירים.ק"ש
בפשטות מהמשנה והגמרא בסוף סוטה, משמע שבזמן שאין מקדש, 'הנאה' במובנים החומריים שלה, יש דווקא לעוברי עבירה. וכמ"ל.
רק תוהה איך זה מסתדר עם "צדיק ורע לו רשע וטוב לו"🤔אמא לנסיך קטן
ושכחתי לענות..אמא לנסיך קטן
אצלי יש דברים שממש רואה ויש דברים שממש לא.
לדוג'- מבחינת שלום בית אני יודעת שאי אפשר שתהיה זוגיות כזו בעולם החילוני כי באמת המצווה מאוד מקרבת.(טהרת המשפחה) ופה רואים שהמצןוה גורמת ליותר טוב.
מצד שני פרנסה- אנחנו אברכים(ובבקשה לא לתקוף. זה מבחירה מושכלת אז את העקיצות תשאירו אצלכם) והפרנסה די קשה לעומת כל אלה שלא לומדים. במיוחד לאור העובדה שלא למדתי מקצועות מסוימים רק כי הם לא מתאימים לאורח החיים שלנו. והלכתי ללמוד מקצוע שהרבה פחות מדבר אלי.

אז אמנם עבירות לא יתנו מענה אבל פחות הקפדה כן.
תקראי תניאאאא ;)לב אוהב

התניא לא בא לחלוק על הפשטברגוע

ולשאלה הפותחת-
לדעתי זה תלוי במשקפיים שהאדם בוחר להסתכל על העולם.
"מי שיש לו אמונה, חייו חיים והוא מבלה ימי חייו בטוב תמיד. כי כשהולך לו כראוי ויש לו טוב בודאי טוב לו. ואפילו כשאינו כך (דהיינו שאין מתנהג לו כסדר ויש לו יסורין חס ושלום) גם כן טוב. כי הוא בטוח שאף על פי כן השם יתברך ירחם עליו להבא וייטיב אחריתו, כי מאחר שהכל מאתו יתברך בודאי הכל לטובה. אבל מי שאין לו אמונה חס ושלום חייו אינם חיים כלל, כי תיכף כשעובר עליו איזה רעה שוב אין לו שום חיות, כי אין לו במה לנחם עצמו כלל מאחר שאין לו אמונה כלל ואין לו שום חיות ושום טוב מאחר שהולך בלי השם יתברך ובלי השגחה רחמנא ליצלן. אבל על ידי אמונה מה טוב ויפה החיות שלו כנ"ל" (שיחות הר"ן נג)
,,חידוש

לא כתוב שכל צדיק רע לו וכל רע טוב לו, אלא 'יש צדיק ורע לו ויש צדיק וטוב לו, רשע ורע לו, רשע וטוב לו"

אני לא מוצאת שום דבר שחסר לי בחיים ב"הים...

שעבירות יתנו לו מענה...

ב"ה טוב לי ומודה לה' על זה

שומעת פה ושם למשל על כמה בייקון טעים, מאנשים שפעם אכלו ועכשיו חסר להם

ולי אין לי מושג מה הטעם ולא חסר לי...

אמנם בשבת לא יכולה לנסוע לטייל אבל מצד שני יש לי את המנוחה של יום שבת  (גם אם קצת לחוץ בשישי)

מעבר לזה- לא חושבת על משהו 

לא הייתי שם, אבל כןדעתן מתחיל

לא, וזאת ההנאה היותר גדולה.אורות מאופל
כשרואים כמה עלובים החיים, החיים הפרטיים, החברתיים, הלאומיים והאנושיים כשהם מיוסדים על הנאות תאוותניות בזויות שטחיות ורגעיות, כמה אפסי ועלוב כל מי שמשקיע את זמנו ומרצו במרדף שבהגדרתו נועד לכישלון אחר הזרמת הורמונים נותני תחושת הנאה למוח בכמות הגדולה ביותר האפשרית, וכמה נאלחים וקצופים כל אותם האנשים כשכמעט ומיישירים מבט אל מעבר לסף חייהם, ובפתע כל מצגי דימיונותיהם קורסים והם נהפכים גלמים קודרים וחסרי כל ערך בעיניי עצמם, או הגרועים מהם שאף טרם מותם לא זוכים לאותו שביב מבט אל אמיתת המציאות, כמה עונג מתמלא אז לב כל עובד אמיתי וכמה יושר ושמחה ואורה מוצא הוא אז בעמלו ובלחם זיעת אפיו. לא יסכין אז בעד שום הון לכאוראי חיצוני וערפילי לוותר ולו על קמצוץ מיגיעתו עצמה, ונהפכת אז כל עבודתו לעבודת אושר עונג ושמחה. "עובד אדמתו ישבע לחם ומרדף ריקים חסר לב."
אני מרגישה שכן.. מאוד אפילולב אוהב

כאילו אפילו חשבתי על התחושה של לעשות הרבה דברים שהם אסורים ולא לא אהבתי לאן שזה לוקח אותי.. 

אני משתדלת לא להשוות את עצמי לאחריםחופשיה לנפשי
אבל בגלל שאני מהמשתדלים לא לחטוא כל פעם שאני חוטאת יש לי יסורי מצפון וקריזה, ונוצרים כל מיני מצבים מבעסים, נגיד-זה הרבה יותר מסובך להיות יהודי דתי שיוצא לטייל בחו"ל.
לרוב המוחלט כן.בחור שמח

אני מרגיש תחושת סיפוק.

ושליחות.

וחיבור למשהו גדול.

ועוד מליון תחושות שממלאות לי את היום יום.

שמאמין שסתם אדם שלא שומר תורה ומצוות, לא מרגיש אותם.

מידי פעם תוך כדי נפילות אני מרגיש תחושה של פספוס של העולם הזה...

אבל באמת מאמין שזה לא תחושה אמיתית.

קשה לומרהבל הבלים
כי לכל דרך יש יתרונות וחסרונות. אני חושב שבאופן כללי החילוני, העובר עבירה, חיי יותר טוב מהדתי. משתי בחינות :
1) החילוני נהנה ממה שהוא יכול בזמן שהדתי מסתגף.
2) לחילוני אין ייסורי מצפון אם הוא לא מתקדם מבחינה רוחנית.

בחילוני אני מתכוון לאדם בלי אמונות פנימיות שלא שומר תורה ומצוות ובדתי לאדם עם אמונות ששומר תורה ומצוות. (יכול להיות שילובים - דתי בפנימיות וחילוני בחיצוניות וכן חילוני בפנימיות ודתי בחיצוניות)

אם החילוני לא בטוח שמשהו אמת הוא לא "יאמין" שהוא אמת. תמיד הוא יתן מקום לספק במחשבתו.
לעומת זאת הדתי יתייחס אל דבר שהוא חושב שהוא נכון כוודאי נכון.
לאוהוא ישמיענו
ומצוות לאו ליהנות ניתנו

הנאה זה דבר רגעי, חולף; חיי שעה. אדם צריך להחליט האם הוא בוחר במשמעות- בחיי עולם- בתורה ומצוות או בהנאה- בחיי שעה
לפי אברהם מן ההר 'תורה ליהנות ניתנה':חסדי הים
"עיקר הציווי הוא כדי לצייר האמת ולהתענג וליהנות במדע לשמח לבבו ושכלו"
מי זה?לא מכאן
ראשון מפרובנס. חבר של המאירי.חסדי הים

מבחינה מסוימתהבל הבלים
החילוני חיי בעולם הבא של הדתי.
הרי חיים עם משמעות = חיים עם תכלית/מטרה.

בעולם הבא לכאורה אנחנו מקווים להשיג את המטרה ולחיות ללא מטרה = חיים חסרי משמעות.

אז החילוני חיי כבר במעין עולם הבא
למה אתה חושב ככה?חותמת+

הרי העולם הבא תהיה פסגת ההנאה כי זה יהיה חיי נצח שרק אם אתה מכין את עצמך בעולם הזה להנות מרוחניות תוכל להנות גם שם. 

זה לא אומר שלא נהנים..ברגוע
ואני גם לא מסכים עם ההמשך, ההנראה מקרבת ה' קיימת גם בעולם הזה, ולא כל הנאה היא דבר רגעי וחולף.
"פיקודי ה' ישרים משמחי לב מצוות ה' ברא מאירת עיניים"
"ואני קרבת אלוהים לי טוב"
אזוהוא ישמיענו
צריך להבדיל בין הנאה גשמית להנאה רוחנית. בכל אופן עצם ההשוואה להנאה של עוברי עבירה איננה נכונה
ברורברגוע
אין מצבלא מכאן
לאמיכל318
(הייתי קוראת להם "לא שומרי תורה ומצוות" ולא "עוברי עבירה", למרות שזה בכללי אותו דבר).
אני מרגישה מלאה יותר ותמיד בעשיה נכונהחותמת+

כי כל המטרה שלי היא להתקרב לה' יתברך אז גם אם נכשלתי מרגישה שזה חלק מעשיה טובה שנקראת לתקן את מידותי, חוץ מזה אני תמיד מרגישה מוגנת כזו ואהובה.
וגם תמיד יש לי עניין בחיים ואני לא צריכה לרדוף אחרי אקשן ודרמות.
לא יודעת איך הייתי מרגישה אם לא הייתי דתיה אז לא יכולה לומר שזה בהכרח רק כי אני דתיה ברוך ה'.

מי אמר שבאנו לפה כדי להנות?משיח נאו בפומ!
כן, גם מבחינה רוחנית וגם מבחינה גשמית.............
המצוות חוץ מההנאה הרונית והסיפוק שהם מביאות, גורמות גם לכך שלאדם לא ימאס מכל ההנאות הגשמיות. מי שחי ללא מצוות הוא כמו אדם שאוהב פיצה וכל הזמן אוכל, עד שבסוף כבר לא יוכל להסתכל על פיצה. כך גם ההנאות. אם נהנים בלי גבול בסוף נמאס, המצוות שומרות שההנאה תמשיך להתקיים.
כמו שאומר החכם באדם: "דבש מצאת אכול דייך פן תשבע ותקאו".
בתווך הארוך או הקצר?נילס.
די ברור שלתווך הקצר אין יותר כיף מרווק הולל
ודי ברור שלתווך הארוך אין יותר כיף מאדם עם משפחה ומשמעות

ואידך זיל וגמור
הייתי אומר שאני מעריך עד נמלא רחמים וחמלהאורות מאופל
כלפי כל אלה שהגיבו כאן ומשמע מדבריהם שהיו מעדיפים להיוולד חיולניים ולא לדית בכלל על ההמצאה שנקראת תורה ומצוות...
באמת, אילו חיים עלובים ועצובים הם חיים כאלה, ומלאי קנאה..
וואיוהוא ישמיענו
הזכרת לי את הפיסקה הזאת של הרב קוק זצ''ל מאורות התשובה (ד', ח'):

''מה הוא מקור הרוגזה של רשעים, מהו הקצף על העולם כולו, מה הוא יסוד העצבות המרה, האוכלת את הרוח ואת הבשר, הממלאת ארס את החיים, המצוים אצלם, מהיכן מקור משחת זה נמשך ?
בבטחון פנימי ברור אנו משיבים על זה : ממקור הרשעה כל זה נובע, "מרשעים יצא רשע".

חפשי הוא הרצון, ולהיות גבור ובן חורין אמיתי באו החיים. והרשעה השרויה בעמק הנשמה, כשהרצון איננו חפץ לעזבה, הרי היא סותרת את המשקל השוה של החיים, את היחש הישר שיש לנשמתו של האדם עם כל היש, עם כל ההויה כולה בכללותה ובפרטיותיה, והרוס ההרמוניה מכאובים רבים הוא מסבב, וכשהוא חודר אל הרוח, עצומים יסוריו שהם מתגלים בצורה של זועה, של קצפון, של חוצפא של קלון ויאוש.

ולזאת קוראים הם הצדיקים אנשי הטוב והחסד, אנשי האושר של החיים, אל הרשעים האומללים : באו וחיו, שובו שובו מדרכיכם הרעים ולמה תמותו, התעדנו על טוב ד' וראו חיים של עונג ושל אורה, של שלום ושל שלות השקט, של בטחון ושל כבוד, "כטל מאת ד, כרביבים עלי עשב" ''
לא ראיתי מישו כזה כאן. ראיתי כאלה שכן חושביםאמא לנסיך קטן
שאולי היה להם טוב יותר(בראייה שיטחית כמובן ומדברים על העלום הזה ולא מה שמחכה לך שם..) אם היו יכולים לעשות מה שמתחשק להם. ומש בזה הרהה מן האמת. אף אחד לא חולק על זה שלחילונים יש יותר "הנאות". וזה בסדר גמור!
ואולי אפשר להסתכל על זה כמה זה יפה שהם מוכנים להקריב כלכך הרבה בשביל להיות קרובים יותר לבורא עולם.
בכל אופן קנאה לא נראה לי שיש פה.
נא לא לקבוע בשבילי אם אני חולק או לא..אורות מאופל
לא קבעתי בשבילך. פשוט לא נוח שאמרת משפטיםאמא לנסיך קטן
לא נכונים. אז תיקנתי אותך. ולא צריך להתרגז זה פורום ומותר לי לחלוק עליך יום נעים
כנראה לא הובנתי.אורות מאופל
אמרת שאין חולק על כך שלחילונים יש יותר הנאות.
אני חושב שכל אדם חפץ חיים שהוא גם דתי, חולק על הקביעה האומללה הזאת, שאם לא כן הוא בעצם מודה שחסרה לו חתיכת חיים משמעותית עליה נאלץ לוותר, ושלעד יביט בקנאה מסוימת בחילונים להם "מותר" לנצל אותה.
בורא עולם הוא קודם כל הבורא של העולם (מפתיע, נכון?), ולכן כדי להתקרב אליו דרך מידותיו צריך ללמוד לחיות חיים חובקי עולם, ומי שחושב שלא כן, אלא על ידי קימוט והקטנת החיים הוא עושה את זה, כנראה דבוק בהשפעות חוץ-יהודיות באמונתו וביחסו לאלוקות.
ממ.. כתבתי "הנאות" ולא הנאות. כי אני לא חושבת שההנאות שלהםאמא לנסיך קטןאחרונה
הן אמיותיות. אבל כן נראה שהם נהנים יותר. אני לא רוצה לתת דוגמאות במה הם כן נהנים יותר מאיתנו אבל זה לא משהו שאפשר להתווכח עליו.
מי ששומר תורה ומצוות נתקל בהמון קשיים שחילוני לא חווה אותם. לי אישית יש נסיון שהוא בחר לתת לי להתמודד איתו שאם הייתי לא דתייה הבעיה לא הייתה קיימת. אז כן אני דתייה מבחירה ומתמודדת עם זה אפילו שקשה וכואב. אז אני אדם חפץ חיים שחווה את ההתמודדות הזו מול מה היה יכול להיות אם.. כן כואבת אבל לא מקנאה. כי אני שמחה ומאושרת במה שיש לי אבל זה לגמרי לא מוריד מהקושי של הנסיון. אז אולי אני קטנת אמונה אבל לגמרי שלימה עם הבחירה באורח החיים שלי.
יש מצב שלא הייתי מובנת. מתנצלת זה מתוך סערת רגשות..
איך אוכל לדעת ?שמן פשתן
אבל מניסיון, שליטה מביאה בד'כ תחושת סיפוק.
נכון אבלימ''ל

שליטה שלך בעצמך, לא של אחרים בך.

לכן לדעתי עיקר השאלה היא אם קיום התורה והמצוות הוא מרצון ובשמחה או מתוך הרגל או כורח.

כאילו דתיים הם אף פעם לא עוברי עבירה?מקרוני בשמנת
באלי ללכת עוד פעם לסליחותאורי ציון

חראם עד שאני ערה בשעה הזאת.

יש עניין?

זה סוג של תחושה של בזבוז?משה

כאילו שאסור לי לחיות בלי שאני עושה משהו?

זה פשוט ניצול הזדמנויותאורי ציון

לא הלכתי אגב

לפחות ניסית לישון?משה

(פעם היה לי פה שרשור של התמודדות עם אתגרי שינה, אבל היום אני כבר לא עומד מאחוריו עד הסוף)

כן, בהצלחה רבהאורי ציון

מעניין, חוששני אבל שפה זה לא העניין, אין לי שום בעיה ללכת לישון או להרדם..

אז למה בעצם נשארת ערה עד כזה מאוחר?משה

חסרות סיבות?אורי ציון

בכל מקרה, אני מאוד אוהבת את הלילה, אז אם לא צריכה לקום מוקדם למחרת לא ממהרת לישון.

נגמר לי הערב, רוצה את הלילהמשה

מה בעצם את אוהבת בלילה מאוחר?

אני יודע להגיד קצת על הרקע שלי מתי אהבתי לילות ומתי בקרים. וזה היה מאוד קשור למסגרות שפעלתי בהן.

הלילה הוא קסוםאורי ציון

אוהבת את השקט, את העולם הרדום, הרוגע שיש.

אבל מסכימה שהלילה שייך למביני עניין בלבד.

אני פשוט סידרתי את הלוז שלי כך שיתאים לי לאופי הזה. אפילו העבודה שלי היא בין היתר בלילה.

במה את עובדת?משה

אני יכול להגיד שמתישהו הגוף התהפך ואהב את הבקרים. אבל זה בעיקר בגלל סיפורי עבודה וזה שנגמרו המסגרות שתופסות את הבוקר.

עם נועראורי ציון

כשיש שגרה שלא מאפשרת אז אין ברירה. השאלה מהי ברירת המחדל של ההעדפות.

אז רגעמשהאחרונה

איזה עבודה עם נוער יש שהשיא שלה בלילה?

יש עניין לחזור בתשובהאריק מהדרום

אז יש הרבה על מה😅אורי ציון

מי זוכר אותי?😉 ואת השרשור הישן שליכתר הרימון

שמדי פעם אני חוזרת אליו לרעיונות.

סקר - משפט לקישוט לסוכה - צעירים מעל עשרים

בקיצור, אשמח לרעיונות נוספים למשפטים מהמקורות לכתוב בקישוטים לסוכה.

יאללה שוטו

זוכרים 😃משה

(שמחתי לראות אותך)

יאא, זוכרתנערת טבע

כשהייתי בישיבה הגבוההאריק מהדרום

אנשים היו כותבים פסוקים וציטוטים אהובים על הבוקסות שלהם.

אני כתבתי על הבוקסה שלי "את הכבש האחד תעשה בבוקר ואת הכבש השני תעשה בין הערביים".

המשפט הזה משפיע עלי עד היום.

תמיד לזכור את קרבן התמידכתר הרימון

גםאריק מהדרוםאחרונה

יִשְׂמַח יִשְׂרָאַל בְּצַל סֻכָּתוֹדורש טוב לעמי

מתוך הפיוט סוכה ולולב לעם סגולה

אותך כן, אותו לאנוגע, לא נוגע
ולחשוב מה חושב צבי סוכות אם הוא יראהנוגע, לא נוגע

את השלט הראשון תלוי בסוכה. דיסוננס לא קטן

מקווה שאתם זוכרים לטובה😉כתר הרימון

זה היה ביתינוגע, לא נוגע

סוכת חירות, מהבחירות

איזה כיף שהשנה סוכות בשבת

אני חושב שאם זה אפשרי אז לעשות המחשות יותר מעביר את המסר.

נניח לעשות משהו יפה של עננים ושמיים ואופק בצבע מתאים ולכתוב באמצע "שכינה".

אפשר גם לעשות שני כלים שבורים בהתאמה (או אולי לא שבורים), ולכתוב על אחד "ויהי בשלם סוכו" ועל השני "ומעונתו בציון" (ככה זה ממחיש את החיבור ביניהם)

יש לי באמת משהו עם כלי שבורכתר הרימון

ועל אחד השברים כתוב: הרחמן הוא יקים לנו את סוכת דוד הנופלת.

ויש עננים - לענני הכבוד

ויש לויתן גדול

ויש עוד מלאאא קישוטים מיוחדים ב''ה😊

אבל אני אף פעם לא שבעה...

נשמע מיוחדנוגע, לא נוגע

חשבתי עכשיו על לעשות אותיות גדולות כאלו בנפרד ולכתוב "בשעה שמלך המשיח בא", אבל לא יודע אם זה ישים.

אולי אפשר לשים אותם על מסגרת עם רקע של צהוב ואור (ראו באורי שזורח)

(המדרש הקצר הזה הוא תמצית העבודה שלנו בדור הזה של טרום המקדש: שעובדים בשביל המקדש ולא מחכים שיצנח, ומאידך מבינים שהשלמות שלו - הגג- השראת השכינה בו, לא תלויה בנו, וזו ענווה אמיתית ושלמה ולכן אנחנו נקראים "ענווים ענווים". ויש רצון כל כך גדול עד שקשה להאמין שהדבר העצום הזה, תכלית כל הבריאה, מתממש, ואז ההארה שזורחת)

אני לא בעד לכתוב פסוקיםדורש טוב לעמי

אך אם כבר כותבים, אפשר

יֵשְׁבוּ בַסֻּכָּה לְמוֹ־אָרֶב - עם של אריות!

(הפסוק הקודם הוא "הֲתָצוּד לְלָבִיא טָרֶף וְחַיַּת כְּפִירִים תְּמַלֵּא")

איוב לח, לט - מ

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאר

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

תהא שנת פחות זמן מסךוהוא ישמיענו

תמיד שטענדיג פרייליך זיין (להיות בשמחה תמיד)אביעד מילוא

זה הרמז שנתן הרבי ר' ישראל מויז'ניץ שליט"א

תהיה שנת פז 😏מבקש אמונהאחרונה

או שזה נוטריקון של "תתאשפז"

לא, לא כמו שחשבתם 😁

הכוונה שהקב"ה יחזור להתארח (מלשון אושפיזין) אצלנו בבית המקדש

אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןoo

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

תמיד זה קורה. גם בלי שנתכוון לזהנפשי תערוגאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

אולי יעניין אותך