יום העצמות.123

יום העצמאות קרב ובא, ויש לי תחושה מאוד מבולבלת כלפי היום הזה.

לאחר כל מה שעם ישראל עבר בחודשים האחרונים: כן נצא השנה ביום העצמאות כמו כל שנה ונעשה מנגלים ונרקוד קצת ונוותר על התחנון; או שכבר הגענו למסקנה שהמדינה היא לא בדיוק ראשית צמיחת גאולתנו כמו שחשבנו קרוב ל-60 שנה?

אני הקטן והשפל, לא איזה מבין גדול בנושא, אך איני חושב שצריך לוותר השנה על המנגלים, אך אני כן חושב שאסור שהשנה יהיה למנגל את אותו טעם.
מי שממשיך לחיות כאילו שום דבר לא היה, מי שממשיך את חייו על מי מנוחות בלי להמשיך להרים על גאון את צעקת העשוקים, את צעקתו של עמ"י, יש לו בעיה גדולה!! מי שנותן הרגשה שהכל בסדר, והכל פה תקין ומושלם, אז הוא המסייע היותר גדול לחורבנו של עם ישראל!! 
אסור השנה לחגוג את יום ההולדת של מדינתנו האהובה כמו כל שנה, ולשכוח שהיא מתנהגת כמו בן סורר ומורה. אנו שמחים בשמחת מדינתנו, אך עם כל השמחה יש גם לזכור "וגילו ברעדה".

בצ"ל אריאל!

אני מתכוון לומר הלל בלא ברכה,צחקן
ב"ה
ולא לומר תחנון.

אבל לא יותר מזה, אולי נסיעה לקראוונים החדשים בגוש, תתוב"א.
מה הקשר?אנונימי (פותח)
אם כל שנה אמרת הלל עם ברכה ולא חשבת (אתה ורבותיך) שיש עם זה בעיה הלכתית אז מה בהלכה השתנה השנה ואם זה בעיה הלכתית אז מה זה קשור להודעה הקודמת 
מ'זתומרת לנסוע לגוש?רוחמה הקראסיבה
אני אישית חוגגת כרגיל-תארו מה היה קורה בלי מדינה. מיכל160
למה לא לחגוג?רעות =)

אנחנו חוגגים על זה שקמה לנו המדינה (עד כמה שידוע לי..)

וזה שיש שלטון מושחת זו לא סיבה לא לחגוג, צריך להתפלל שתבוא הגאולה והשלטון הזה יגמר.

בע"ה אני יחגוג כמו כל שנה.

בצל"א.

מיכל ורעות!עוזיה

אליעד כתב שהוא אינו חושב שיש לשנות משהו. רק יש לחשוב פעם נוספת.

אני מתכוון לומר הלל שלם בברכה. אבל לא לעשות זאת בלי לזכור מה עוללו לנו זדים בכל חמישים ותשע השנים האחרונות.

כדי להסביר ת'צמי, אני אתן דוגמה.

ביום הגירוש של חומש, אסף המג"ד של הנחל החרדי את חייליו ואמר: "מי שלא חשב שוב הבוקר לפני שלבש את המדים - שילך הביתה. אין מקומו כאן." איני זוכר את הציטוט המדויק, אך זו רוח הדברים. בטוחני שלמג"דאין ספק שצריך להמשיך לשרת בצבא, אך יש לחשוב שנית על הדברים, ולא לעשותם כמימים ימימה.

בציפייה לבנין אריאל ולהמשכה המהיר של אתחלתא דגאולתא.

כן אמרתי לשנות!123

אמרתי לשנות את הטעם של המנגל;)

בצ"ל אריאל!

אני ממש מסכימה עם רעות!אנונימי (פותח)

ואני בעזרת ה' הולכת לחגוג את יום העצמאות! ולהגיד הלל! אני הולכת לחגוג יומולדת למדינה שלי...למרות שיש לנו ממשלה מושחטת...אני לא מבינה מה זה קשור??? אני חוגגת כי לפני 57 שנים כמה המדינה שלו [בזכות הרבה חבר'ה ואנשים טובים...]

אני הולכת בעזרת ה' להר הרצל ואחר כך לאולפנא שלי, לחגוג למדינת ישראל כמו כל שנה יומולדת ה-57!!!

לא רוצה להפריע אבל...רחלי ברק

עד כמה שאני יודעת המדינה בת 58, אז לכל אלא שרצים לחגוג... תבדקו קודם....

בצלב"א.

אופס..עוזיה
אני כתבתי 59...
זה סתםרחלי ברק

מעור גיחוך שאתם מתכתבים פה ומתדיינים בכזו התלהבות ואתם לא יודעים בת כמה המדינה.....

קצת הזוי ואם תרשו לי-אבסורדי...

בצלב"א.

ומה כ"כ הזוי???? -אפשר לטעות לפעמים...!!!אנונימי (פותח)
טוב סליחה טעיתי...[לפחות יש פה אנשים שחוגגים...]אנונימי (פותח)
ועוד משהו שאני חייבת להוסיף- כל האלה שלא הולכים לחגוג השנה את יום העצמאות...-זה יעבור לכם עם השנים...  [זה רק עניין של כעס כלפי הממשלה-שאתם הופכים אותו לכעס גם כלפי המדינה!] שנה הבאה בעזרת ה' כולנו נמשיך ונחגוג ביחדאת היומולדת למדינה ה-59!
אני הייתי מעונייןצחי קנטור

לומר אי"ה הלל בברכה גמורה בלי ספק, באמונה גדולה, בהודיה לקב"ה שהקים לנו מדינה פה בארץ הקודש, בנס אוטופי על טבעי יוצא דופן וחסר תקדים בצורה היסטורית עולמית, מתוך הכרה שלא הכל מגיע בקלות וצריך לפעול בכוח על מנת לכוון את המדינה לדרך הנכונה והאמיתית, ומתוך אמונה יותר גדולה שאכן נזכה לגאולה שלמה במדינה יהודית ממסד ועד טפחות, שמנותבת על ידי אהבת התורה, העם והארץ, ובטחון שאם הגענו עד לפה בכולה בחמישים ושמונה שנים וסייעתא דשמיא אדירה ונאדרת, אנחנו בקצב הנכון.

אם יש לי ממי להתבלבל, זה מהאומרים "לא לילד הזה התפללנו". אפשר להבין אותם, ולו בגלל מהאסון הנורא שחוו, אבל צריך להסתכל על כל המציאות.

צריך לזכוראלעזר

שדגל ישראל שמנופפים בו ביום העצמאות הוא אותו דגל שהיה על מדי החיילים בגירוש גוש קטיף.

כלומר מדינת ישראל ששמחים על הקמתה ביום העצמאות היא אותה מדינה שהחריבה את היישובים בגוש קטיף (הממשלה לא החריבה סתם מעצמה, אלא בשליחות ובעידוד המדינה)

מה הקשר?!עוזיה

"יאבד עולמו בגלל השוטים?"

אם מישו רוצה לעבוד לשמש, בגללו אלוקים יהרוס אותה? אם מישו מחלל את דגלו של עם ישראל,בגלל זה הוא יפסיק להיות דגלנו?

צא מהסרטאלעזר
זה לא הדגל שלך, זה הדגל של מדינת ישראל הציונית - חילונית לא של הדתיים, ואם חשבת שזה הדגל שלך למרות ש57 שנה לא היה נראה ככה באה עכשיו התנתקות והוכיחה את זה באופן סופי. זה לא הדגל שלנו!!!
קשקשן.עוזיה

סליחה על הביטוי, הייתי חייב. קח זאת בידידות.

הדגל היה דגלו של עם ישראל הרבה לפני שקמה המדינה. חוץ מזה, איני מוכן לשמוע שהמדינה שייכת לחילונים. היא שייכת לי באןתה מידת שייכות ואני אלחם עליה. נניח שיש לי מפעל, וחבורת ליסטים השטלתה עליו. זהו?! אני אעזוב הכל?! מה פתאום! אני אלחם בהם עד חרמה. כנ"ל מדינת ישראל.

זאת לא הדוגמהאלעזר

הדוגמה היא כך:

יש לך שדה ששייך לך, אתה עזבת אותו להרבה זמן, יום אחד ראית חבורת לסטים שאמרו לך שהם בדרך לבנות מפעל בשדה שלך. מסיבה לא ברורה אמרת להם: אני אבוא איתכם ואעזור לכם לבנות את המפעל, וחשבת לעצמך אולי יום אחד אחזיר אותם בתשובה ואז אוכל להשתמש בכל המפעל ולא רק בחלק שנתנו לי הלסטים. זה המשל

לילה טוב

לילה אור!עוזיה

אז אתה תבוסתן.

בא נראה את דוגמתך:

"יש לך שדה ששייך לך, אתה עזבת אותו להרבה זמן,"

השדה שייך לי. עזבתי אותו בעבר לאלפיים שנה. עכשיו, כשחזרתי, לא אעזבנו לעולם ביד ליסטים.

חוצמזה, לע"ד משלך לוקה בחסר. אני באתי יחד עם אנשים טובים, שמתוכם צמחו כמה פושעים כריזמתיים וסחפו את כולם נגדי.

אלעזר!ענת=)אחרונה

לבי הטיעון שלך אני רוצה להשמיע בפניך בפני כולם את דבריו של הרב אבינר (שמעתי צאת ממקור ראשון.) שלמדברו אכן מצווה לומר הלל בים העצמאות מפני שבכך אתה בעצם מודה לבורא עולם (שאליו מופנת תפילתך) על שעה לך ניסים ועשה עימנו חסד לנו והשיב את הריבונות על ארצנו. נכון שהמנהיגים ד'אז וגם קיום שאיפתם לא היתה לקים מדינה היודית כשרה כמו אנו רוצים. אך לא בזכותם אנו פה אלה בזכותו בלבד! ועל כן אנו מחויבים להודות ולשבח ולפאר אותו!

תלמדו קצת תורה. בבקשה.שמעון

לא יודע בני כמה אתם, אבל כדי שתתבגרו ותלמדו קצת על מהות יום העצמאות. זה יפקח קצת עיניים עיוורות, או לפחות עצומות בחוזקה מפחד "טולא דכופתא דחמרא".

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=2251&q=יום%20העצמאות  שיעור נפלא של הרב ויצן מפסגות (מלמד בישיבת בית אל) על מהות החג. נראה לי שמאמר זה די מבוסס על המאמר של הרצי"ה  בלנתיבות ישראל חלק א', "לתוקף קדושת יום עצמאותנו", גם הוא מומלץ בחום.

כמו כן מתקים מחר יום עיון בנושא- הפרטים מפורסמים ב"מעייני הישועה" של השבת. אבל זה רק למי שלא מפחד מממלכתים, כלומר למי שלא מפחד להשכיל. הפחדנים שבינכם מוזמנים להסתפק ברצי"ה וברב ויצן. אני מקווה שהם "כשרים" אצלכם.

המאמר של הרב ויצן בword:
קובץ מצורף: https://a7.org/?file=200642304140.doc

אוף אתה מעצבן.עוזיה

חששתי שתעשה דבר כזה.

אני אישית שונא שנותנים לי קישורים כי אני לא טורח להיכנס אליהם.

חוצמזה, היינו שמחים לשמוע זאת מפיך (מאצבעותיך?) בסגנונך האישי. בטוחני שכל אחד לו היה רוצה היה משיג שיעורים כאלה או הפוכים מהם. יכולנו פשוט למחוק את השירשור. או שהוא היה מתנהל ככה: "שמעון, תיכנס לאתר... יש שם שיעור של הרב דודקביץ', תקשיב לו." בתגובה - "אלעזר יקר, תכנס לאתר ותקשיב לשיעור של הרב לבנון, מתאים לך במיוחד." וכן על זה בדרך...

שבוע טוב!

אתה באמת רוצה שאני אכתוב?שמעון

פעם שעברה שעשיתי את זה כתבו לי שזה ארוך מדי ולא מובן. ולקח לי שבועיים לכתוב את זה. אני לא אשקיע בהודעה אם אף אחד פה לא יקרא אותה כי היא ארוכה מדי. אבל מה לעשות, בלימוד אמונה צריך "מהלך ארוך", אין קיצורי דרך. אז שמתי קישור. והרב ויצן באמת תותח. חוץ מזה שהוא הרב של עזרא.

מה?!עוזיה

מה רע לך שאיזשהו רב יהיה הרב של עזרא? אם לא יהיה כזה, עזרא באמת תהיה תנועה של פושעים(ע"ע הודעת המנהל).

פה טמונה נקודונת שאמרתי מזמן שאתה לא מסתדר איתה.

הפורום אינו טל שמים באינטרנט. זה לא המקום למאמרים ארוכי טווח. זה מקום להחלפת משפטם או קטעים קצרים.

יכולתי לכתוב פה שני עמודים על השקפתי בכל הנוגע ליום העצמאות. אבל זה פשוט לא היה שיך. כתבתי משפטים ספורים והוא הגיב עליהם. ואז הגבתי שוב בקצרה וכך התפתח לו דיון נחמד(שאגב, נערך מזמן בפורום לקראת גיוס, בשירשור שפתחה hodya, "יש כאן אנשים שמתכוונים להתגייס בכלל?). כאשר נכתבים פה מאמרים ארוכים מידי, אנשים נרדמים. קשה לקרוא טקסטים ארוכים וכבדי על המסך. לכן, לענ"ד, חוץ מההוגעה הראשית של השירשור, זה חסר טעם לכתוב נאומים. לא נורא, מתרגלים.. גצלי זה היה קשה בהתחלה.

שבוע צח ומשובח!

תודה על היבוש.שמעון
והקטע על הרב של עזרא, זה היה בצחוק. כנראה שהחוש הוצור שלי הערב ואתה לא זורמים על אותו גל. לא נורא, רוב האנשים לוקחים אותי ברצינות רבה מדי, אתה לא לבד.
אוהו!עוזיה

כנראה גם אתה לא קלטת שאני צחקתי...

וסליחה אם נפגעת, לא היתה לי כוונה לייבש, אבל רציתי להעיר הערה שנראתה לי חשובה. מצטער.

לילה.

וכן למר.שמעון
מאמרים כאורך הגלות.123

אני דווקא חושב שהפורום כן מיועד למאמרים ארוכים רציניים וכבדים.
הבעיה העיקרית בהווה, שאין פה בפורום עדיין מספיק חבר'ה בוגרים שמוכשרים למאמרים כבדים וארוכים, אך בע"ה עוד נגיע לזה בעתיד.

בצ"ל אריאל!

אני רואה שההודעה לא נגמרת, אני פשוט מדלג עליה....אר"צ
חבל...123

בע"ה נקווה שתיווצר בפורום אווירה של יותר השקעה; להבין שהפורום לא מיועד רק לקריאת הודעות קצרות ונחמדות, אלא מטרת הפורום היא גם לדיונים רציניים ועמוקים, ושכדאי להשקיע על כתיבת וקריאת הודעות כאלה.

שנזכה...

בצ"ל אריאל!

האם זה מורידצחי קנטור

מתוקפו של הנס העצום שקרה בהקמת המדינה? המתנה האדירה שקיבלנו משמיים?

מי יכול לבוא ולומר "סליחה, הקדוש ברוך הוא, לא למדינה הזאת התפללנו, אתה יכול לקחת אותה בחזרה"!?

חוץ מזה, לא המדינה אלא הממשלה והעומדים בראשה הם האחראים להתנתקות. יש הבדל.

מישהו פה חוגג את חנוכה?אר"צ

נכון שאלה טובה? זה לא דומה בכלל....

בחנוכה, היה נס הצלה ענקי... היה ניסים כמו מפך השמן, שהיו ניסים גלויים ורוחניים, והיה אח"כ שלטון יהודי 400 שנה!!!

אופס, על מה חוגגים? אתם יודעים איזה שלטון זה היה, בא נגיד ש:שרון + אולמרט + פרס + כל ראשי הממשלה שהיו ייהיו למדינת ישראל אי פעם > בהרבה מהרוע והרשע של חלק מהשולטים דאז.... שרון גירש אותנו מהבית (שהוא שלח אותנו לבנות)? SO WHAT? הם ר-צ-ח-ו !!!! אנשים סתם, כי התחשק להם, כי הם היו ימניים מדי....

רק להיכנס לפרופורציות... חוצמזה, מישהו פה אמר שחוגגים על זה שיש לנו מדינה? ואם מחר לא תהיה מדינה, לא נגיד הלל יותר? למה מה קרה? הנס בוטל? אז רק שתדעו, אחרי 400 שנה, לא היה שלטון יהודי, מישהו חוגג היום את חנוכה?

אם לא הובנתי מספיק, אני יכול לכתוב את זה גם בעברית.... אז תגידו לי....

קלעת בול!עוזיה
אפשר לקחת לך את הרעיון? אהבתי את הסגנון וכושר הניתוח שלך, כרגיל.
בדיוק מהסיבה הזאתאלעזר

חוגגים בחנוכה את נס פח השמן ולא את הנצחון במלחמה. חוגגים את החזרה לבית המקדש ואת הנצחון הרוחני ולכן חנוכה 8 ימים כמו אורך נס פך השמן. את הנצחון במלחמה אין סיבה לחגוג כי השלטון היהודי נעשה מושחת ורשע (ממש כמו היום).

לכן אי אפשר להוכיח מחנוכה על יום העצמאות. ((ביום העצמאות יש נצחון פיזי אבל לא רוחני)

אתה מתחיל להבין.עוזיה
גם ביום העצמאות אתה חוגג את היציאה מהגלות, ולא את 'שמחתנו' על כך שבן גוריון הוא (בזמנו) ראש הממשלה.
טעות.שמעון

פתח ברמב"ם בהלכות חנוכה. נס פח השמן לא מוזכר בהלכה א' כסיבה לחג אלא הנצחון והתשועה הצבאית, וחזרת מלכות ישראל ל"יתר על מאתים שנה". רק בהלכה ב' מוכר נס פח השמן!

אהבתי את ההשוואה. ישר כח!

זכרתי משו כזה..עוזיה
אך רמב"ם זמנים שלי אינו נמצא בבית, וחששתי לכתוב משו שגוי.
ונחזור לעניננו (אם אף אחד לא עונה לי...)שמעון

עוזיה- בקשת שאפרט (אך לא ארוך מדי) אז אשתדל (לא ארוך מדי, אני יודע יודע). הרצי"ה כותב במאמר שהזכרתי למעלה שני ענינים בקשר ל"תוקף קדושת יום עצמאותנו". אחד הלכתי ואחד "אמוני". אני בלי הספר, אז אם זה לא מדויק- התקלה בי.

א. הלכתית, הכרזת העצמאות והקמת מדינת ישראל יצרה מצב חדש- כעת, כל יהודי שחי בגבולות מדינת ישראל מקיים את מצוות כיבוש הארץ. עד הכרזת העצמאות קימו רק את מצוות ישוב הארץ. ההבדל בין שתי המצוות הוא ההבדל בין כלל לפרט- את מצוות ישוב הארץ מקיים כל יחיד, בכל זמן, אך מצוות הכיבוש ניתן לקיים רק בכלל, כאומה, כמדינה. לא הלח"י אצ"ל או ההגנה יכולים לקיים מצווה זו. הם רק פרטים, לא משנה כמה הם גדולים. הם לא עם, לא מדינה. אך ברגע שהוקמה המדינה, כל יהודי שנמצא במדינה, וכך עוזר לכיבוש הארץ- מקיים את מצווה זו. זה מה שהתחדש מבחינה הלכתית ביום העצמאות, וזה כבר סיבה לחגוג- שלאחר שנות הגלות הארוכות אנו זוכים לישות לאומית ובכך שוב מקימים את מצוות ושוב וכיבוש הארץ במלואן!

ב. אם א' לא היה סיבה מספקת לומר הלל בברכה (כי הרי ממתי אומרים הלל על שנתנה אפשרות לעשות מצווה?) יש להבין שהקמת מדינת ישראל, ובמיוחד הכרזת העצמאות היה שלב חשוב בגאולה האחרונה. יש שינוי גדול בעם ישראל! הוא מתחיל להיות עצמאי! מתנער משלטון הגויים ומאחיזתם הרוחנית והחומרית! הראי"ה אומר ש"אופיה של הגאולה הבאה לפנינו, שראשית צעדיה הננו חשים ומרגישים, הוא בתוכיותה של כנסת ישראל" (אורות עמ' עט). זה השינוי הצפוי בגאולה, וזה התבטא בצורה גלויה לעין בהכרזת העצמאות, בהתנערות מאחיזת הגויים, ובמילותיו הנפלאות של הרב ויצן (עוזיה, אני לא מצליח להתאפק) "הכרזת המדינה ביום העצמאות היתה מעשה שביטא את המדרגה החדשה הציבורית והלאומית שאליה אנו נכנסים. עם ישראל חוזר אל עצמיותו, אין הוא מפחד מהגויים, מההתמודדות עם בניית מדינה וממפגש עם הטבע והחומר אותו הוא נדרש לתקן ולרומם. נפש גלותית לא היתה מסוגלת להכריז על מדינה, היא היתה מבררת תחילה 'מהי דעת הפריץ', ואילו הכרזת המדינה אמרה באופן ציבורי שיש דברים בהם אין אנו קשורים יותר להתחשבנות עם הגויים. להכרזת המדינה נזקקנו לכל כך הרבה התגברות על חשבונות ופחדים, והיא אף הוכרעה לבסוף על חודו של קול."(מתוך המאמר שלו שהזכרתי למעלה).

אני משתדל שלא להאריך, אך אני חייב להוסיף עוד משהו- סיבה זו (ב') לחגוג ולומר הלל ביום העצמאות לא תשתנה לעולם, גם אם המדינה תלך ותרשיע. הרי הארוע שקרה לא השתנה! הכרזת העמצאות היה חלק מההיסתורי-ה! פסקה ל"ב באורות התחיה (ממנו ציטטתי קודם את הרב קוק)הינו מאמר נפלא שכל אחד חייב ללמוד לפני יום העצמאות! כותב שם הרב (כן, זצ"ל): "אופיה של הגאולה הבאה לפנינו, שראשית צעדיה הננו חשים ומרגישים, הוא בתוכיותה (ההדגשה במקור) של כנסת ישראל. מתפתחת היא האומה, בכל כוחותיה, מגדלת היא את רוחה, את טבעה ואת עצמיותה, אינה מכרת עדיין את עומק הישות העליונה שהיא כל יסוד תקומתה. עינה לארץ, ולשמים עדנה לא תביט" האומה לא מבינה שכל זה תהליך אלוקי, לא מבינה את ההתחיבות שלה כלפי ה', לא מקיימת מצוות.." היא אינה שבה עדין אל אישה הראשון" הקב"ה "בפועל...אמנם בלא קריאת שם, בלא מגמה מבוררת הכל הוא אור ד' וכבודו, אך לא היא" האומה "ולא העולם מכיר זה" שהכל אלוקי "בבליטה," בבירור, "שם שמים לא שגור בפיה,אומץ וגבורה רודפת היא, אבל באמת הכל קודש ואלוקי הוא. רק ביגמר התוכן, בהעלות האומה למרום מצבה, אז יוחל אור אלוקי נקרא בשם המפורש להגלות,יגלה ויראה, שכל מה שהאיר וכל מה שיאיר...הכל אור אלוקי עולם אלוקי ישראל הוא...והמשך הזמן העובר בין ההופעות המיוחדות המרוכזות בכנסת ישראל, עד שיופיע אור תפארת ישראל לדעת כי שם ד' נקרא עליה, הוא זמן חבלי משיח, שרק אמיץ אונים כרב יוסף היה אומר עליו, בניגוד לכל האומרים ייתי ולא אחמיניה-"ייתי ואזכי דאיתיב בטולא דכפתא דחמריה". 

אנו חיים בזמן זה של חבלי משיח, בצל גללי החמור. אמנם הסירחון גובר, וימשיך לגבור, אך וב יוסף אומר שזו זכות גדולה! ואנו זכינו למה שהוא לא זכה! אז גם אם הריח יגבר, והצל יגבה- נמשיך לומר הלל בברכה!

באמת לא הבנתי למה אתה מחובר ולא מגיב..עוזיה

עכשיו הבנתי מה העסיק אותך.

שמעון - מילה בסלע. אפילו בתרי.

ישר כח!

אגבאלעזר
כיש סירחון אסור להתפלל ולברך....
ליצנות אחת דוחה אלף תוכחות.שמעון
במיוחד ליצנות מוצלחת כמו זאת...(זה מחמאה).
אבל באמתאלעזר
אם כל כך מסריח ורע לנו במדינה הזאת, איך אפשר להודות על זה ועוד עם ברכה?
כי אתה לא מודה על המדינה....אר"צ

אתה מודה על הניסים שהיו, ויש בכל יום...

אם המדינה היא לא נס, איך היא החזיקה פה בין כ"כ הרבה ערבים כבר 58 שנה? את זה עוד לא הצליחו להסביר בדרך הטבע.....

על אותו משקלאלעזר

זה נס שהקב"ה נותן חיים לכל הערבים כל יום כל הזמן.

מה הקשר? זה אולי נס שהמדינה קיימת אבל היא מדינה רעה ולכן לא צריך להודות על כך.

אני אמשיך להגיד מודה אני כל בוקר!אר"צ

ונכון, באמת הקב"ה נותן לערבים לחיות יום יום....

אבל תשים לב להבדלים, להם הוא נותן לחיות, עלינו הוא שומר....

השגחה פרטית.123

ה' לא שומר גוים? 'ערבים' זה יוצא דופן?

בצ"ל אריאל!

לא, ה' לא שומר גויים....אר"צ

בטח לא כמו שה' שומר על עמ"י... (חילונים, יש הבדל?)

השגחה פרטית זה על יהודים....

השגחה כללית.123

הספרים שלי בישיבה, אז אין לי אפשרות להאריך בצורה רצינית בנושא, אך וודאי שהשגחה פרטית זה על כל יצור ועל כל עלה.

אתה לא מכיר את השיר המפורסם של אברהם פריד על ה'תולעת הקטנה עם העלה'?

אם ה' שומר על מישהו, זה לא אומר שאותו אחד שנשמר לא יחטוף מכות וייסורים.

לפי הרמב"ם יש לחלק בהשגחה פרטית בין צדיקים לרשעים (נראה שהרמב"ם הוא דעת יחיד). 

(עי' מורה נבוכים חלק ג' פרק י"ז, ועי' ב"אהבה ואמונה" חלק ג' של הרב שלמה אבינר במאמרים על השגחה פרטית).

בצ"ל אריאל!

יש השגחה על כל בריה, יש השגחה על כלל הבריות...אר"צ

ויש השגיה (פרטית) מיוחדת על עמ"י...

ויש השגחה ענקית על מדינת ישראל... אבל זו לא הנקודה, בסה"כ רציתי להגיד שחייבים להגיד שקיום המדינה הוא נס... (גם אם קיום הערבים הוא נס, אז שיודו, אגב, זה ממש לא נס. זה נס שדבר נושם, אבל זה טבעי שהערבים עדיין חיים..)

נראה לי שכל הדיון שלכם -מוריונת

זה פשוט על השאלה-

האם אנחנו אומרים הלל ביום העצמאות בגלל ניסי העבר או תודה על מה שיש לנו היום...

יש לכם מושג?

בצלב"א.

גם וגם.אנונימי (פותח)

אנחנו קודם כל מודים על זה שהוקמה מדינה בעבר ומצב היהודים בארץ השתפר,

אבל אנחנו מודים גם על זה שהיום יש מדינה.

המדינה עשתה דברים נוראיים שצריך וחובה להלחם בהם הכי הרבה שאפשר,

אבל שלטון של גויים יותר גרוע משלטון יהודי הכי גרוע שיש (כמו בית חשמונאי)

אתה אומר הלל על ההשגחה הפרטית על המחבלים??אלעזר
אני לא, ולכן על מדינת ישאל שהיא רעה לא ארוץ לומר עליה הלל (וגם לא בגלל שהקימו אותה, זה אפילו יותר גרוע).
למה שאני אגיד הלל? שהם יגידו!!!אר"צ

אני לא אומר הלל בשביל מישו אחר, אני אומר בשבילי... כמו שאני לא אומר הגומל בשביל מישו אחר.... שיגיד לעצמו!

טוב, אז אתה תתנהג בכפיות טובה, אני מעדיף לעצמי שלא... המלצתי גמלך, אבל לא'כפת לך....

אתה לא אומר הלל בשבילך (ביום העצמוות לפחות)אלעזר
אתה אומר על המדינה. והמדינה היא רעה. אז יוצא שאתה אומר הלל על משהו רע
טוב, אולי כדאי שתקרא שוב את "מישו פה חוגג את חנוכה (ל"תאר"צ
חוצמזה, אין השגחה על מחבלים...אר"צ
אם הם מצליחים זה כי אנחנו לא זכאים מספיק... לא בגללם....
תקרא שוב.שמעון
הסברתי למה. להסבר נוסף על עניין הגללים של חמורו של משיח, ולהבנת כל העניין שהמדינה הוקמה על ידי חילונים כופרים, עיין במאמרו של הרב קוק זצ"ל "ההספד בירושלים" על ד"ר הרצל ז"ל. מאמר חובה נוסף למי שרוצה להבין את מה שקורה... 
אני מצטט מהרמב"םאלעזר

"בבית שני כשמלכי יון גזרו גזרות על ישראל ובטלו דתם ולא הניחו אותם לעסוק בתורה ובמצוות... ונכנסו להיכל ופרצו בו פרצות  וצר להם לישראל מאד מפניהם.. עד שריחם עליהם אלקי אבותינו והושיעם והצילם וגברו בני חשמונאי... וחזרה מלכות לישראל יתר על מאתים שנים עד החורבן השני"

רואים בבירור שהבעיה של עם ישראל הייתה רוחנית ובבית המקדש  ועל כך היה הנס שקבעו עליו חג,  ולא על המלכות בישראל שהיא מוזכרת בסוף ובדרך אגב.

בהלכה ב' מוזכר נס פך השמן ומייד אח"כ בהלכה ג' "ומפני זה התקינו חכמים.."

אנחנו חוגגים את חנוכה בעיקר על הנס הרוחני (פך השמן) ושחזרנו לבית המקדש. אמנם גם על הנצחון במלחמה אבל זה פרט שולי במיוחד שהנצחון כלל לא מושלם ובסוף הרומאים כבשו את א"י.

א. מהרב"ם שציטטת מבינים הפוך....אר"צ

אמנם הגזירה הייתה על הדת, אבל כשהוא מפרט את הנס, פתאום אין נס פך שמן....

וב. אם לא הייתה הצלה רוחנית, איך אתה מגדיר את מה שהיה?

אתה באמת חושב שאם לא הייתה לך מדינה היית יכול ללמוד תורה היום איפושהוא בעולם?

איפה אתה לומד? באיזה מדינה זה? מי מתקצב את זה? מתי זה הוקם???

ד.א. שמעתי מישו שאמר שהקמת המדינה לא היתה נס, ושמאז שהקימו אותה היא לא עשתה כלום חוץ מלהרוס את הדת... כמה עיוור בנאדם יכול להיות? מה כן נס, אם זה לא? (אגב, מדענים הצליחו להסביר את קריעת הירדן, בימי יהושע בדרך טבעית, אז אולי גם זה לא נס....)

אגב, סליחה על הטעות, אני כתבתי 400 שנה.... אז זה עוד פחות...

בכל מקום שמוזכר חנוכה...אר"צ

מוזכר נס המלחמה! לעומת זאת, לא בכל מקום שמוזכר חנוכה מוזכר נס פך השמן....

ב"על הניסים" אתה לא מודה על "גיבורים ביד חלשים, ורבים ביד מעטים, ורשעים ביד צדיקים, וטמאים ביד טהורים וזדים ביד עוסקי תורתך"? אצלך יש נוסח כזה: "ואתה ברחמיך הרבים, עמדת להם בעת צרתם, ואח"כ באו בניך..."? מדלגים על המלחמה נכון? לא מודים על זה, כי השלטון שאחרי היה רשעי. נכון? לא אומרים אצלכם "ולעמך ישראל עשית תשועה גדולה ופורקן כהיום הזה". נכון?

ואת פורים בכלל לא חוגגים, כי זה היה ממש על הגוף, ולא היתה בכלל גזירה על הנפש, אז לא צריך לחגוג.... מה עוד ששם שלט לא רק רשע, אלא גוי.....

חג עצמאות שמח, דבר אחד בטוח ממש אסור לנו, להיות כפויי טובה, ולהגיד שה' לא הביא לנו את כל זה....

אין שחיתות גדולה יותר מכפיות טובה, אז לפני שאנחנו צועקים שאחרים מושחתים, והמדינה מושחתת, בואו לא נהיה אנחנו מושחתים, ועוד כלפי שמיא....

חיימטובים, שנזכה לביאת משיח כבר....

המאירי והרב קוק חושבים אחרתאנונימי (פותח)
המאירי עונה על שאלת הבית יוסף (למה חוגגים 8 ימים ולא 7 הרי הכד הספיק ליום אחד) שיום אחד חוגגים על נצחון המלחמה  וכך גם עונה הרב זצ"ל (שכנראה לא ראה את המאירי) וגם בעל הניסים מודים רק על נס המלחמה וגם מלשון הרמב"ם משמע שהחג הוא על כך ש"חזרה מלכות ישראל יתר על 200 שנה" ויש עוד מלא מקורות 
המאירי.123

המאירי זה ספר שיצא לאור לפני עשרות שנים מועטות, או שאני מקשקש?

בצ"ל אריאל!

אתה צודקאנונימי (פותח)
כלומר המאירי הוא ראשון אבל חלקים גדולים ממנו נדפסו רק לפני שנים בודדות ובדיוק לכן הרב לא ראה אותו
קראתי את זה במאמר של הרב שפיראראשון_בנשמ"ה
כוונת לדעת גדולים...
די! תפסיקו לכפור בזה!!!אר"צ

על נס אומרים תודה! לא "לא צריך ניסים כאלה"...

זה ממש כפיות טובה....

הערה:123

אדם חכם וחשוב העיר לי שלא מתאים להשתמש בבדיחה החרדית על יום העצמאות "יום העצמות". במיוחד בתקופה טעונה זו.

במידה ויש מישהו שזה הפריע לו או פגע בו וכדו', הנני מתנצל...

בצ"ל אריאל!

זה לא בדיחה חרדית, זה הרבה לפניהם....אר"צ
יחזקאל מתאר את מדינת ישראל, הוא רואה עצמות יבשות, גלות, סבל, שואה, ואז העצמות קמות לתחיה! בונות מדינה מ-0! אז יחזקאל מתאר את זה בלי מדינה.. רק עם עצמות.... SO WHAT?
חשוב לי שהשרשור הזה ישאר...אר"צ
ושאנשים יקראו את "מישו פה חוגג את חנוכה"... זה עלול לעזור.....
זה קצת מסוכןאלעזר
עבר עריכה על ידי 123 בתאריך כ"ז ניסן תשס"ו 01:54

אם אנשים יקראו את כל השטויות שכתבת, אולי הם ישתכנעו (-;

נוו זה יותר טוב....אר"צ
תודה 123.....
אהאנונימי (פותח)

כן אני הולכת לחגוג.

יום העצמאות מסמל בשבילי אחדות ישראל,אז למה שאני לא אחגוג?

ובכלל,הממשלה היא לא המדינה! המדינה הם כל אלו שחרפו את נפשם בשביל העם הזה,ולא אולמרט ושות'.

תשמעו, אנשים!רחלקה

זה לא הולך ככה!!!!!!!!!!!!

מדינת ישראל היא המדינה שלנו!!!!!!!!! ואנחנו צריכים להאבק עליה בכל כוחנו!!! אי לכך ובהתאם לזאת עלינו כן לחגוג ביום העצמאות את הקמתה של מדינת ישראל!!!!!!! זה שכמה רשעים לקחו מאיתנו את השלטון זה לא אומר שאנחנו צריכים להתייאש!!!!!

מומלץ מאוד לשמוע את השיעור של הרב אליעזר מלמד שליט"א  (שהיה המזכ"ל הראשון של התנועה......) בנושא: "המשבר ולקחו" חלק רביעי........

שנזכה כולנו לגאולה השלמה.......  

בשביל אלעזר וכל מי שמחזיק בדעותיוראשון_בנשמ"ה
נהוג אצל האשכנזים להתענות בה"ב אחרי כל אחד משלושת הרגלים. פעם אחת נפלה אחת התעניות שאחרי פסח על יום העצמאות והרצי"ה התענה ואמר סליחות וגם אמר הלל. שאלו אותו התלמידים כיצד הוא עושה את שניהם ביחד. ענה להם הרצי"ה "הלל אני אומר על המדינה, סליחות - על הממשלה".

צריך להפריד בין המדינה שהיא נס מהקב"ה וראשית צמיחת גאולתנו לבין הממשלה והשלטון שהם הגורם הרע בכל הסיפור הזה.

אני מציע לך לקרוא גם את מה שכתב יהודה גיזבר בטל שמיים האחרון. באמת מגיע לו ישר כח!!
הממשלה מייצגת את המדינהאלעזר

ואם לא ככה, איך יכול להיות שלממשלה יש זכות להחליט בשביל העם? לטוב ולרע?

אי אפשר להתחמק. העם = המדינה, בחר את הממשלה ומכוח זה הממשלה יכולה לעשות דברים בשביל העם (הויכוח בהתנתקות היה האם העם רצה או לא,ואם היה משאל עם והיינו מפסידים לא היה כמעט שום מאבק,בגלל הממלכתים).

בקשר לרב צבי יהודה - אנחנו לא חקיינים שלו ולכן צריך לבדוק טוב טוב מה היה בדיוק ולמה הוא עשה את זה. חוץ מזה שהרב צביודה היה דמות ענקית ויש עליו כ"כ הרבה סיפורים קצת סותרים כך שאתה לא יכול להביא ראיה מסיפור אחד.

את הטל שמים האחרון (של ניסן?) לא קראתי, אבל את יהודה גזבר אני מכיר טוב ובאמת מגיע לו שכוייח עצבני. ואנחנו מתווכחים הרבה בנושא הזה ולא נראה לי שמאמר אחד שלו ישכנע אותי (-;

יש לך טעותראשון_בנשמ"ה
הממשלה מנהלת את המדינה וקובעת איך היא תראה, מה יהיה בה, כיצד היא תתנהל וכו'. הממשלה היא לא המדינה. המדינה עצמה,כלומר עצם המהלך שעמ"י מתכנס בארצו במדינה משלו, היא אתחלתא דגאולה. הממשלה נבחרה ע"י העם. אני מסכים ב100% שיש בעיה קשה בעם של התנתקות מהתורה, מהערכים וכו' ולכן העם בחר בטעות האיומה הזאת של קדימה. הממשלה והשלטון בכל התחומים הם הבעיה שלנו וצריך להתפלל שהם יתחלפו מהר אבל זה לא אומר שבגלל שלטון רשע זמני אז עצם התהליך של הקמת המדינה הוא לא נס ואתחלתא דגאולה.

לגבי הרב צבי יהודה, שמעתי את הסיפור הזה מהרבה מקורות נאמנים, אם אתה באמת רוצה אני יכול לחפש שוב ולהגיד לך איזה בדיוק. וחוצמזה ידוע ומפורסם שהרב צבי יהודה ראה במדינה כאתחלתא דגאולה למרות שהוא התנגד מאוד בתקיפות כלפי השלטון שהיה בתקופתו, שגם אז שם רגל ליישוב ארץ ישראל.

לילה טוב!
במקום להתווכח-רחלקה
תקראו את טל שמיים האחרון- את המאמר של יהודה גזבר.....
גם את זה הצעתי...ראשון_בנשמ"ה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך