אתם חוגגים ימי הולדת בביס? לכל ילדי החודש ביחד? לכל ילד בנפרד? עם הורים? כמה זמן? מה עושים ביום הולדת עצמו?
אשמח להכי הרבה פירוט שאפשר.
ביקשו ממני עזרה בזה ואני לא ממש יודעת מה כדאי.
אשמח לכל הנקודות שכדאי לחשוב עליהן.
בגילאי יסודי (א-ג בערך) בדרך כלל חוגגים בבי"ס, בכיתות הגבוהות יותר לא תמיד חוגגים. תלוי בבי"ס.
אצלנו בלי ההורים.
לכל ילדי החודש ביחד.
בין שיעור אחד לשניים.
מבקשים מהילדים להביא פעילות / יצירה / משחק.
בכיתות הנמוכות אצלנו עושים יום הולדת משותף לכל ילדי החודש. בלי הורים. בדרך כלל באורך של שיעור.
מחלקים בין הילדים את הדברים שכדאי להביא: כמו פעילות, עוגה, הפתעות קטנות לכל הילדים וכד.
בעבר היינו מבקשים שיביאו גם חטיפים ושתיה מתוקה, אך הורדנו את זה בגלל הצד הבריאותי.
ועל אותה הדרך- אפשר לחשוב יחד עם התלמיד על מעשה של חסד שאפשר לעשות באותו יום (לא חייב להיות חסד גדול.. מספיק לעזור לאמא) או לתת משהו לצדקה.
שבתחילת השנה כל אחת היתה מקבלת שם של ילדה אחרת ואז היא צריכה להביא לה עוגה ביומולדת. בדרך כלל זה היה עוגה וקצת שירים. לפעמים גם משחק קטן.
נקודה טובהבתור אמא ששומעת את הילדים שלה:
בכיתות הנמוכות מבחינת הילד יש חשיבות גבוהה מאוד לחגיגת יום ההולדת. וכיף להם יותר יום הולדת לעצמם ולא עם ילד אחר.
המורה יכולה לקבוע סטנדרטים של מה מביאים וכך לחסוך בהוצאות. ההורים אצלנו באים עם פעילות כלשהי וממש כיף לילד שהמשפחה שלו מעורבת.
בכיתה ד המורה של הבן שלי חוגג עם דבר תורה ועוגת הבית (קנויה) שהילד מביא, הילדים מאוד מאוכזבים ולא רוצים לחגוג כך.
לדעתי בכל גיל כיף לילדים לחגוג, ולכן בכיתות גבוהות יותר שאפשר לחגוג בלי ההורים, עם דבר תורה או משהו מענין שהילד מעביר, עוגה שהילד בוחר, ברבע שעה אחרונה של השעור (אם לא רוצים ל"בזבז" זמן), זה כיף לילדים.
מורה יכול לנצל את זה לחיזוק הילדים, לחיזוק ילד שפחות מקובל בחברה על ידי הדגשת תכונה או חוזק שיש בילד. או לנצל לאחדות הכיתה, יחס יפה לחברים....
אפשר לבקש מהילדים לברך את הילד - דגש לברכה חיובית ולא לצחוק על הילד, או לציין משהו שהילד טוב בו.
קונים לכל התלמידים מתנה זהה. אני קונה בד"כ בתחילת שנה לכולם ושומרת אצלי, ובכל יום הולדת מוציאה לילדים שחוגגים.
אני הולכת בדרך כלל למקסטוק או הכל בשקל וקונה משהו פשוט וזול. אבל נחמד.
כל שבת מברכין חוגגים ילדי החודש.ללא הורים. הם מכינים פעילות לכיתה בהדרכה שלי. ההורים מביאים ארוחת בוקר בריאה ללא ממתקים. רק עוגת יום הולדת כרגיל.
יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?
אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.
לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/