מה אתם עושים בימי הולדת לתלמידים (בבי"ס)?אנונימי (פותח)

אתם חוגגים ימי הולדת בביס? לכל ילדי החודש ביחד? לכל ילד בנפרד? עם הורים? כמה זמן? מה עושים ביום הולדת עצמו?

אשמח להכי הרבה פירוט שאפשר.

ביקשו ממני עזרה בזה ואני לא ממש יודעת מה כדאי.

אשמח לכל הנקודות שכדאי לחשוב עליהן. 

באיזה גילאים?עזרה!!!

בגילאי יסודי (א-ג בערך) בדרך כלל חוגגים בבי"ס, בכיתות הגבוהות יותר לא תמיד חוגגים. תלוי בבי"ס.

אצלנו בלי ההורים. 

לכל ילדי החודש ביחד.

בין שיעור אחד לשניים.

מבקשים מהילדים להביא פעילות / יצירה / משחק.

זה מה שעושים אצלנוחי(נ)וך

בכיתות הנמוכות אצלנו עושים יום הולדת משותף לכל ילדי החודש. בלי הורים. בדרך כלל באורך של שיעור.

מחלקים בין הילדים את הדברים שכדאי להביא: כמו פעילות, עוגה, הפתעות קטנות לכל הילדים וכד.

בעבר היינו מבקשים שיביאו גם חטיפים ושתיה מתוקה, אך הורדנו את זה בגלל הצד הבריאותי.

אם רוצים שיהיו לתלמידים יותר פעילויותאנונימי (3)

אז עושים יום הולדת לכל תלמיד/ה בנפרד, ואז הוא אחראי להביא את הפעילות והכיבוד. יש מקומות שעושים את זה.

נראה לי שלא כדאי להטיל על ילד אחד את הכיבודקן ציפור
בס"ד
לא כל המשפחות במצב כלכלי וואו וזה הוצאה של כמעט 100 שקל בקלות..

ביחס לפעילות זה בהחלט יכול להיות מבורך ונראה לי אבל כדאי להציע עזרה בדבר כזה(תלוי גיל גם אבל חלק מהילדים מתביישים או לא ידעו מה להכין וכאלה)

באופן אישי מה שהייתי עושה כמורה(תלוי בגיל כמובן) אבל הייתי מנסה להכין ברכה לכל ילד בין אם נעשה מסיבה לכל ילדי החודש בשיעור אחד או משהו לכל אחד בנפרד. זה הרי החלק הכי משמעותי בשמחה לקבל עוד ערך עצמי ומשמעות לגדול משהה לשנה לא רק במובן הפיזי אלא גם באופן רוחני והדרך שלנו לעזור בזה זה במילים שלנו, מילות הערכה כיוון ועידוד לגדול עוד ועוד..
^^^ נכון מאד!עזרה!!!

ועל אותה הדרך- אפשר לחשוב יחד עם התלמיד על מעשה של חסד שאפשר לעשות באותו יום (לא חייב להיות חסד גדול.. מספיק לעזור לאמא) או לתת משהו לצדקה.

תודה רבה!!!אנונימי (פותח)

אני זוכרת מכיתות ז-ח שלימקלידה משהו

שבתחילת השנה כל אחת היתה מקבלת שם של ילדה אחרת ואז היא צריכה להביא לה עוגה ביומולדת. בדרך כלל זה היה עוגה וקצת שירים. לפעמים גם משחק קטן.

זה רעיון מקסים לכיתות הגבוהות!!אנונימי (פותח)

זה הלך טוב? הבנות אהבו את זה?

גם אצלנו עשו ככה, היה כיףנקודה טובה
רק כדאי שהמורה תתזכר..כי לפעמים שוכחים וזה ממש לא נעים...
גם אצלנו עשו ככהחנה צוריה
יש מצב שבתחילת חודש הזכירו "מי שצריכה להכין עוגה ליום הולדת חודש ____ לא לשכוח".
כיף לחגוגפרה

בתור אמא ששומעת את הילדים שלה:

בכיתות הנמוכות מבחינת הילד יש חשיבות גבוהה מאוד לחגיגת יום ההולדת.  וכיף להם יותר יום הולדת לעצמם ולא עם ילד אחר.

המורה יכולה לקבוע סטנדרטים של מה מביאים וכך לחסוך בהוצאות.  ההורים אצלנו באים עם פעילות כלשהי וממש כיף לילד שהמשפחה שלו מעורבת.

בכיתה ד המורה של הבן שלי חוגג עם דבר תורה ועוגת הבית (קנויה) שהילד מביא, הילדים מאוד מאוכזבים ולא רוצים לחגוג כך.

לדעתי בכל גיל כיף לילדים לחגוג, ולכן בכיתות גבוהות יותר שאפשר לחגוג בלי ההורים, עם דבר תורה או משהו מענין שהילד מעביר, עוגה שהילד בוחר, ברבע שעה אחרונה של השעור (אם לא רוצים ל"בזבז" זמן), זה כיף לילדים.

מורה יכול לנצל את זה לחיזוק הילדים, לחיזוק ילד שפחות מקובל בחברה על ידי הדגשת תכונה או חוזק שיש בילד. או לנצל לאחדות הכיתה, יחס יפה לחברים....

אפשר לבקש מהילדים לברך את הילד - דגש לברכה חיובית ולא לצחוק על הילד, או לציין משהו שהילד טוב בו.

ממש ממש תודה!אנונימי (פותח)

עזרת לי מאד והעלית לי כמה דברים חשובים שאני צריכה לקחת בחשבון! לא חשבתי על זה כך. תודה!

ומה אתם עושים עם מתנות?אנונימי (פותח)

קונים להם? יש לכם תקציב לזה? מה קונים?

מתנה זהה לכולםעזרה!!!

קונים לכל התלמידים מתנה זהה. אני קונה בד"כ בתחילת שנה לכולם ושומרת אצלי, ובכל יום הולדת מוציאה לילדים שחוגגים.

אני הולכת בדרך כלל למקסטוק או הכל בשקל וקונה משהו פשוט וזול. אבל נחמד.

אצלנוהפואנטה
יש מסיבת יומולדת לכל ילדי החודש, בה בית הספר מביא את הכיבוד, ומתנה סמלית זהה לכל תלמידי בי"ס. בדר"כ באורך של שיעור אחד.
בנוסף יש אפשרות גם לעשות יום הולדת בכיתה, מה שקורה בגילאים הקטנים יותר, כשהחוגגת מביאה את הכיבוד והמתנות, ואחראית על הפעילות והמשחקים. גם זה נחגג כשעה אחת.
בכיתה ד שליאמאשה

כל שבת מברכין חוגגים ילדי החודש.ללא הורים. הם מכינים פעילות לכיתה בהדרכה שלי. ההורים מביאים ארוחת בוקר בריאה ללא ממתקים. רק עוגת יום הולדת כרגיל.

אצלי חוגגים פעם בחודש.אנונימי (4)אחרונה
כל ילדי החודש במסיבה אחת...
ההורים מחלקים ביניהם עוגה- חייבת להיות קנויה.
ממתק סגור אישי לכל ילד (בלי להתחיל לחלק לצלחות, הרבה לכלוך ובלאגן. כל אחד חבילה סגורה ודי- בגלל רגישות אז חייבים דברים ספציפיים)
המתנה אחת לכיתה. במקום שכל ילד יקבל מתנה של שקל שתלך לאיבוד או תהרז אחרי יומיים. קונים מתנה אחת לכיתה כמו ספר או קלפים או משחק שווה אחר ...וזה שלהם בע"ה טמשיך איתם בין לשנה הבאה...
ואני עושה כפעילות- כל אחד מילדי היומולדת עומד.בתורו עם הגב ללוח ועם הפנים לכיתה. מציירים מעליו שלהבת. כמו נר . וכל פס באור- זה ברכה/תכונה טובה שחבר מהכיתה האומר עליו..במה הוא מוסיף לכיתה....
וילדים מאד אוהבים את זה!!
אני מצלמת את זה ומניילנת. והילדים יוצאים עם התמונה הזאת למזכרת!!

כתבתי הרבה, מקווה עזרתי! =)
התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך