הלכות תולעים למעשהנחשון מהרחברון
בס''ד
סדר טו בשבט כשר ושמח.
ע''מ שהסדר יהיה שמח תאכלו הרבה מפירות א''י. אבל שיהיה כשר ומהודר חשבתי לכתוב כאן בהזדמנות זאת מעט מההלכות הנוגעות לסדר. ואין מזרזים אלא למזורזין.

הלכות חרקים במזון (פירות יבשים ואגוזים למיניהם)

כשאכתוב הלכה סתם או יש מחמירים - דין זה הינו לפי הנחיות 'כושרות' וזה הכי מהודר.

עיקר הדין – הכוונה שכך פסקו הרבה מפוסקי דורינו

כשאכתוב ניתן להקל – הכוונה שישנו לפחות פוסק אחד בעל כתפיים המתיר זאת אך רוב הפוסקים סוברים שראוי להחמיר.

פירות מסוכרים (פפאיה אננס מנגו וכו') – עיקר הדין שאין צורך לבודקם כלל ויש מחמירים להסתכל בניהם לראות שלא נדבקו נמלים יתושים וכו'.

שזיף מיובש – עיקר הדין אין צורך לבדוק שאיני מצוי בו נגיעות. יש מחמירים לבדוק מדגמית 3 שזיפים והשאר מותרים באכילה ללא בדיקה.

תמר מיובש – לבדוק אחד אחד (עדיף מול מקור אור) אם יש כמו אבקה/פירורים זה לא תמיד נגוע אך א''א לבדוק. הנגיעות שם זה תולעים שמנמנות

תמר לח – לרוב אינו נגוע אין צורך לבדוק.

משמש – לבדוק אחד אחד (עדיף מול מקור אור) הנקודות מבחוץ הם לא מגיעות. זה כתמים טבעיים מהשמש

דבלה – יש מחמירים לא לאכול כלל. עיקר הדין שמותר לאכול לאחר הסרת האיזור של העוקץ ובדיקה מדוקדקת (ע''י גדול.)

צימוקים – מעיקר הדין אין צורך בבדיקה מעבר להסתכלות זריזה שאין בין הצימוקים נמלים וכו' יש המחמירים לשרות למשך 3 דקות במים פושרים ולשטוף. אם יש במים ג'וקים להחמיר לא לאכול.

אגוזים למיניהם בקליפה – לראות שאין קורים.

אגוזים מקולפים – מעיקר הדין ניתן לאכול ויש מחמירים לסנן במסננת דקה, להסתכל באבקה ואם יש תולעים או ג'וקים לא לאכול.

אגוזי קשיו – לפתוח ולבדוק מדגמית ויש מחמירים אחד אחד.

פירות חיים

פירות הדר – ראוי לשטוף לפני קילוף/אכילה. ויש מחמירים לשטוף ידיים ואת הפרי לאחר ה-ילוף שמא עברה כנימה מהקליפה לפרי.

תותים – יש מחמירים להשרות במים סבון למשך מספר דקות ולשטוף 3 פעמים ע''י שפשוף במברשת שיניים. עיקר הדין השריה ושטיפה אחת (ללא מברשת שיניים) כמובן כל זה לאחר הורדת העלים. יש מחמירים לא לאכול כלל תותים עם הקליפה.

אפרסמון – לא נגוע. השחור זה חלק מהפריטים

ערמונים – לא צריך בדיקה

שנזכה לאכול קדושה בפירותיה של ארץ ישראל כפי שכתב הב''ח בסימן רח.

וכתב עוד וי"א ונאכל מפריה ונשבע מטובה ואין לאומרו וכו' תימה הלא קדושת ארץ הנשפע בה מקדושת הארץ העליונה היא נשפעת גם בפירותיה שיונקים מקדושת השכינה השוכנת בקרב הארץ כי על כן הזהיר ואמר בסוף פרשת מסעי לא תטמא את הארץ אשר אתם יושבים בה אשר אני שוכן בתוכה כי אני ה' שוכן בתוך בני ישראל ואמר אם תטמא את הארץ נמשכת הטומאה גם בפירותיה היונקים ממנה וכבר נסתלקה השכינה מקרב הארץ אשר אני שוכן בתוכה ממש בגוף הארץ נסתלקה מפני הטומאה שטמאתם ונמשך מזה כי ג"כ אנכי מסלק שכינתי מתוך בני ישראל כי עד עתה היכל ה' המה היו בני ישראל לפי שהשכינה היתה שורה בקרבם ממש ועתה באכלם פירות היונקים מטומאת הארץ נסתלקה השכינה כי כשהטומאה נכנסת עם אכילת פירות בתוך בני ישראל יוצאת כנגדה הקדושה מקרב ישראל ועל כן ניחא שאנו מכניסין בברכה זו ונאכל מפריה ונשבע מטובה כי באכילת פירותיה אנו ניזונים מקדושת השכינה ומטהרתה ונשבע מטובתה:

@אניוהוא אשמח שתדייק אותי אם לא דייקתי.
כנ''ל @הדוכס מירוסלב @ארץ השוקולד @ימ"ל @היא שיחתי @מי ששכחתי
אוךךך. נמחק לי באמצע שכתבתי.אניוהוא
בלנ'ד אכתוב שוב מחר
יפה מאוד!היא שיחתי
כמה הערות קטנות, לענ''ד חייבין לבדוק את התמר היבש והמשמש מול מקור אור.
אלו פירות נגועים מאד, והרבה פעמים התולעת בצבע זהה לפרי או לחילופין מתחפרת מעט בתוך הפרי ואי אפשר לראותה במבט רגיל.
בנוסף, גם צימוקים זה פרי נגוע מאד ונראלי שמעיקר הדין ראוי/צריך להשרות ולבדוק טוב.

שנזכה לאכול מפריה ולשבוע מטובה.
אכן כך היה בשנים האחרונות יש פחות ופחותנחשון מהרחברון
שנים בדקתי מול אור. כיום גם מול האור פחות פחות פירות נגועים ולכן ניתן להקל יותר גם בתמר וגם המשמש וגם הצימוקים וכל אמר לי הרב ליאור שנה שעברה.
שכוייח! הערות כי ביקשת...אניוהוא
פירות מסוכרים - הבעיה היא איך האחסון הפתוח בחנות - ולכן להסתכל שלא נדבר איזה זבוב זה לא 'חומרא'.

לגבי תאנים מיובשות - דבלה-
השנה פורסם סרטון מבית מכון התורה והארץ - של אקריות שמסתובבות באזור העוקץ של התאנה - ומעט פנימה - מי שלא בקיא במציאתם לא יראה כלום.

צימוקים - לא מבין כיצד מעיקר הדין לא צריך להשרות
יבוש הצימוקים - נעשה בשדה הפתוח, בוצרים את הענבים וזורקים אותם בין שורות הגפנים על יריעת יוטה עד שהם נהיים צימוקים - בנתיים מתיישבים עליהם ג'וקים - והם נלכדים בין הקמטים ולא יכולים לצאת חזרה
לכן ההשקיה במים פושרים (כ40מעלות) שפותחת את הקמטים - משחררת את החרקים.
חשוב לדעת שהחוק האמריקאי (רוב הצימוקים הבהירים מקליפורניה) מתיר כמות מוסיימת של זחלים כמות נוספת של חרקים וכו'..

פירות הדר - שטיפה לבד לא ממש מועילה. צריך ממש לשפשף
אבל יש פתרון יותר טוב - לחתוך עם סכין בקטנה את האזור שיש בו כנימה.

ערמונים - כדאי להסתכל בפנים לפני שנוגסים...
הכי טוב- פירות טריים מהארץ.נפש חיה.
זה נכון בלי קשר לכל הנ''ל.אניוהוא
אענהנחשון מהרחברון
הזבובים והנמלין שמגיעים לפירות אלו הם א לא מיעוט המצוי ב גדולים יחסית ובולטים לעיין. לכן להצריך להסתכל על כל אחד ואחד זו חומרא.

דבלה - לכן כתבתי להסיר את איזור העוקץ. הם לא נכנסות פנימה מידי...

צימוקים דווקא הרב ויא כותב שמקליפורניה נקי ולא צריך השריה. רק מאחרים... מצטט...
צימוקים צהובים המיובאים מקליפורניה בדרך כלל נקיים וקל לבודקם. מפזרים על כף היד ובודקים מצד אחד ואחר כך הופכים ליד השניה ובודקים את צדם השני.

צימוקים צהובים מתוצרת הארץ וצימוקים חומים לבדוק כנ”ל ואחר כך:

להשרות כמה דקות במים פושרים ולערבב.

אם יש נגיעות, התולעים יצופו למעלה. אם נגוע אין להשתמש בצימוקים, היות והם עלולים להיות נגועים במפנים ואין אפשרות לבדוק.

ושוב, היום מייבשים בהרבה דרכים....

לגבי הכנימות. השטיפה שאמורה להוריד את הכנימות מורידה חלק. מה שלא ירד בשטיפה לא ירד לידיים שלך...

ערמונים - אינו מיעוט מצוי. תמיד טוב לבדוק שלא נפלת על ערמון רקוב מגעיל אבל זה לא חובה
תודה רבה!~moriya~
לגבי חמוציות הבנתי שלא צריך בדיקה. אשמח לדעת אם זה וודאי.
ולגבי לדר?
תודה~moriya~
יישר כח! מצרפת פה משהו שקיבלתיפה לקצת
עבר עריכה על ידי פה לקצת בתאריך ו' בשבט תשע"ט 23:15

20190112231417

הצלחתי?
הצלחת, אבל אעיין בהמשךארץ השוקולד
יש נגיעות באפרסמון, אני לא יודע באחוזים מה המצב.11111

אינני יודע מה מקור האפרסמון המצולם (אם הוא מגידול מסחרי או ביתי).

מה שאני בדקתי וראיתי זה נקודות שחורות (גם קטנות) בקליפת הפרי כאשר בתוך הפרי מתחת לנקודות רימות חיות רבות, סרטון שצילמתי לדוגמה:

שכוייח, אבל שתי הערות:ארץ השוקולד
1. הפתיע אותי שאת כושרות הבאת כהלכה סתם.

2. ביחס לדבלה,
א. למה צריך בדיקה דווקא על ידי גדול?
ב. נשמע מהרב מאזוז בהסכמה שלו ל"לכם יהיה לאכלה" שמספיק בדיקה נורמלית לתאנים, ולא הקפיד מול מקור אור.
(הם היו מסתכלים מעט בליל ראש השנה ואוכלים, מוזמן לחשוב על מקור האור...)

בתיאבון לכולכם
עונהנחשון מהרחברון
איפה 'כושרות' נתנו הנחיות שהם לא מסובכות. ואף אחד אחר לא אומר אחרת (למשל אגוזים בקליפה. הסתכלות רק לראות שאין קורים רצויה) כתבתי שאם אני כותב בסת''ם זה כושרות זה ע''מ שמי שמחמירים כמותם ידע שגם לפי שיטתם זה בסדר...

ב לא כתבתי מקור אור. כתבתי בדיקה. למה גדול? מניסיון. שקונים חושבים שכל דבר הוא תולעת. וכשיש תולעים הם לא רואים. גדול לא הכוונה בר מצווה אלא הכוונה שלא תתן לילד בן 7 לבדוק. לא הייתי מובן...
שכוייח, תשובות טובותארץ השוקולד
תתרי דסתרימאמע צאדיקה

אמרת שאף אחד לא אמר אחרת- אחרי ההודעה של ארץ השוקולד שהביא את ספר לכם יהיה לאכלה

אז הנה, מישהוא שאמר אחרת. 

הנהנחשון מהרחברוןאחרונה
הנה מה שכתבתי.

דבלה – יש מחמירים לא לאכול כלל. עיקר הדין שמותר לאכול לאחר הסרת האיזור של העוקץ ובדיקה מדוקדקת (ע''י גדול.)

הנה מה שארת השוקולד כתב

ביחס לדבלה,
א. למה צריך בדיקה דווקא על ידי גדול?
ב. נשמע מהרב מאזוז בהסכמה שלו ל"לכם יהיה לאכלה" שמספיק בדיקה נורמלית לתאנים, ולא הקפיד מול מקור אור.
(הם היו מסתכלים מעט בליל ראש השנה ואוכלים, מוזמן לחשוב על מקור האור...)

איפה הסתירה? הרב מזוז כתב לבדוק היטב.
לגבי הסרת איזור העוקץ שלא כתב הרב מזוז מכיוון שהאיזור מאד יבש א קשה מאד לבדוק שם ב גם ככה החלק הזה לא טעים כ''כ.

לגבי דבלים לא הבאתי בסת'ם... לכן לא חושב שזה נחשב שאין מי שאומר אחרת

כתבתי זאת לגבי האגוזים...
אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..אחרונה

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

אולי יעניין אותך