אוווףףף!!שואף להתנחל
פעם הייתי שומע רק חסידי,ופתאום התחלתי לשמוע ישראלי,ולועזי..למרות שאני נגד זה!!למההה???איך יוצאים מזההה???
רק חסידי???וואו!!יפהה...|מתרשם עמוקות!|איך אפשר?מתו"ש
גמאני שומעת רק שירים נורמלים.... משתדלת.....בת אל123
נראלי שקוראים לזה חסידי....
אבל תמידיש את השירים שאני שומע באוטובוס או מבנות בכיתה שאני לא רוצה לשמוע וזה מלווה אותי כל היום וזה באמת מעצבן..... 
ושואף להתנחל אם אתה רוצה יש ספר של הרב יגא צבי מינצ הצדיק {שלצערי אין לי אותו...}
שמדבר על המזנגינות והאנשים שמנגנים אותם....
קוראים לזה "ניגון כשר מנגן כשר"
תךשמע , מוזיקה לועזית פשוט משחיטה את הנפשש7*ת!ש
ואם אתה רוצה לצאת מזה, זה תלוי רק בך..
גם אני הייתי ככה פעם , אני שומעת רק חסידי ועברי בלי שירי אהבה, וזה טוווווווב..
יש כמה שירים באנגלית או אהבה שאני שומעת אבל אני לא אחת שמתמכרת לשירים כאלה אז מבחינתי זה בסדר..
שמעו מה שכיף..<^TNT^>
שמעו מה שכיף לכם....מה איכפת לי מי שר.....
אממ... גם אניאיטר יד ימינו
פעם הייתי שומע רק חסידי עד שהתחלתי לאט לאט לשמוע שירי אהבה וכאלה

אבל בזמן האחרון הפסקתי
והתחלתי לשמוע רק אודי דוידי ושולי רנד...
מוחקים בפעם אחת את הכל מהאמפי...מלמעלה אלוקים
זה מה שאני עשיתי...
ושומעים שירים טובים של נשמה יהודית..
תגיד לי סגנון ואני ימצא לך זמרים טובים מהמגזר שלנו..
ואתה תשמע אותם ותראה שאתה לא צריך אתכל שאר החרטה...

בתקווה להמשך שירים יהודיים בלבד!
הרשו לי לחלוק ולהחליק..סתם..תקשיבו שניה:בקטנה
כולכם.
נכון שזה נחמד ויפה וטוב ומקסים וממש מעלה את הדימוי העצמי לשמוע רק מוזיקה יהודית,כשרה,טהורה,עיברית וכו'..
כן גם לי היה קטע כזה, אני לא רוצה לבאס לך ת'חיים וולומר לך שזו רק תק', אבל זה מה שהיה אצלי, אכן אחרי שיחה עם גיא-צבי, ואחרי הרבה תהליכים..כמעט כמעט הפסקתי עם הכל..איכשו נמחק לי ככלל האמפי!(בדיוק באותו הזמן) ואז שמעתי כשר והכל,וקניתי דיסקים כאלה..
ואז זה פשוט הפסיק,ישלי בבית עדי רן,אודי דוידי,גיא-צבי,עוד כל מיני אוספים יהודיים(כרם-זלת\שירים שאלעזר אהב) וכו'..
ואתם יודעים?כמה שהאמנתי שזה מטמא ת'נפש,הורס ת'נשמה(כן,ישלי גם את הספר של גיא-צבי) חזרתי לשמוע מוזיקה לא יהודית,ולא הרגשתי כלום!לא הייתי פחות שמחה,יותר עצבנית..לא יודעת. נשארתי כמו שאני,
(ואם קרה איזה שהוא שינוי..זה קרה הרבה הרבה אחרי ששינתי מוזיקה..)
זהו בערך.
אני לא כ"כ מבינה את הקטע עם השפעת המוזיק על הנפש..אבל אם אתה באמת רוצה לשמוע רק כשר..אם רוצים מצליחים..לא חסרות שיטות..חוצמזה אם תשמע פעם בטעות רינגטון לא כשר של מישו אתה לא תמות.
לילה קסום.
טוב ושמחה.
יש שירים שכשאני שומע אותם אני מרגיש רע...מלמעלה אלוקים
אבל יש גם הרבה מאוד שירים באנגלית שכיף לי לשמוע ואין בהם שום בעיה כמו honesty וכאלה ואני חולק על גיא במקרה הזה...

המפ..הסנה-בוער
לה"ו
יש הבדל בין איזה רינגטון, לבין לשמוע שיר בכוונה, להקשיב לו ,וכו'.
נראה לי שדווקא החבר'ה פה אמורים להבין את זה- מוזיקה זה דבר עמוק, עמוק, עמוק.. אפשר ללמוד כל היום תורה, לדבר על אמונה ולהתחבר, וכו'- אבל שיר אחד לא כשר יהרוס את זה..
מוזיקה נכנסת למקומות העדינים בנשמה שלנו. כמו שלא תכניסי הביתה ספר תועבה, למה שתכניסי לך שיר כזה?
עכשיו השאלה מה זה שיר כשר? יש המון זמרים גם לא דתיים וכו' ששרים שירים ממש יפים.. אפילו גוי'ים ששרים שירים עם מילים עמוקות ואמיתי'ות. אבל הקטע הוא שהם מכניסים לשיר קצת מעצמם. מה מי'וחד בזמר אמיתי? שהוא מכניס את עצמו לשיר, שהוא 'נוגע' במאזינים.
זו הנפש שלך, אל תטמאי אותה, אל תשתיקי אותה. אל תגידו שה'מוזיקה הזו עושה לי טוב'. ואם עושה לי טוב כל היום לשבת ולאכול מול הטלויזיה? זה עושה טוב לבהמיות שבנו, לא לנשמה שלנו באמת. לפעמים אנחנו בטוחים שמשהו הוא טוב לנו, אבל הוא באמת רק שוחק את הנשמה שלנו.
אכן אכן...מלמעלה אלוקים
ושוב.. ישנם גם שירים לועזים שרואים שהם שונים... יש שיר על יושר... שאני כ"כ אוהב... מדהים...

אז...
שישפיע!!!!!מה איכפת לי!!!<^TNT^>
כל עוד אני נישאר שמח עם כל הדיכאון...אז מה איכפת לי..אבל העיקר שיהיה רועש!!!!
כן איכפת לי שזה ישפיע..Michal1
הקטע הוא שזה לא משפיע וכל זה רקק בולשיט!!
אני יכולה להראות לכם אנשים פי אלף עם ראש כחול יותר מאשר מי ששומע את מוזיקה לועזית וכאלה..
מוזיקה לא נכנסת יותר מדי.. היא רק עושה קצב טוב בחיים!!
לא יותר מזה..
אם כבר הצעת....אליו2
מכירים זמרים דתיים ששרים בסגנון מזרחי???
אני שומעת הרוב לועזית...חרות(=
ובכלל לא מרגישה רע...
כשאבא שלי עבר לי על ה-MP הוא רק אמר שאיך אני יכולה לשמוע את זה, וזה הורס לי את הנפש...
אבל אני לא מרגישה ככה- הלב שלי באמת מחובר לזה...
נמממ..דוגרי המוזיקה שהייתי ועדיין שומע ממש משחיתה.ארנאו
נגיד להקות כמו דסט'רס דרקונייאן וכל המוזיקה הנוצרית המאטליסטית באמת הופכת אותך לאדם שאוהב זוועות..והסיפוק הרגשי והרוחני שלו בא לידי ביטוי בהתעללויות בכאב בדם ובאכזריות..ואולי גם במין..

אבל לכל אחד יש את הזמנים שלו שהוא אוהב להתפרק..לכל אחד יש את הנפילות שלו שהוא חייב בשביל להרגיש ''נמאס לי מכל העולם..בלה בלה טיפש עשרה..''

לדעתי כל אחד יודע איזה מוזיקה עושה לו רע והופכת אותו לאדם אחר והוא פשוט צריך למעט בה..זותומרת ודאי שאם אתה מחליט לעשות מהפך ולזרוק את כל השטויות המועדנים המסיבות והבנות מחייו ולהשקיע רק בתורה ובעבודת ה' אז זריקת המוזיקה ה''רעה'' היא חלק אינטגרלי מהמהפך..

אבל לסתם בנאדם שרוצה לחיות את החיים שלו בסבבה ולהינות והוא הולך בדרך החיים שלו בהשקט והוא באמת שלם עם עצמו..''תשמע מה שבא לך''.

לי ספציפית נשארו עוד חודשיים להיות מטאליסט מרושע וזוועתי..אח'כ..צריך כבר משו חדש..
ארוך וחשוב תכנסו!אנונימי (פותח)
בס"ד
כל שיר שאינו נכון לפי ההגדרות הבאות _(של הרב אבינר שו"ת עולם קטן) אסור לשמוע אותו-
1. מנגינה כשרה (אפשר להתווכח אבל הסוג היחיד שאני מכיר של זה זה מזרחי אבל פה יש יוצאי דופן {עיין/י למטה})
2. תוכן נקי- לא אהבה לא אלימות וקללות זה הכי פשוט לזהות
3. הדבר הכי מגביל- הזמר!!! גם הוא צריך ליהיות כשר אם יש לו שיר נחמד, נקי, המנגינה בסדר אבל לאותו זמר יש שירים אחרים לא נקיים וכו' אז אסור לשמוע אותו!!! (זמרים בולטים כאלה- המ.. הראל מויאל אברהם טל אין לי כח לחשוב... קיצר יש)
למסקנה מותר על P ההלכה לשמוע "רק" יהודי אלטרנטיבי וחסידי

לאליו2
אני מכיר 2 זמרים דתיים שאחד הוא ממש מזרחי (עמיר בניון- הדיסק עומד בשער לא לפני שהוא חזר בתשובה!)
ועוד אחד ששכחתי את שמו אבל יש לו קול של הראל מויאל קופי

לחרות(= ובעצם לכולם
זה יפה שיש לכם מוזיקה או סתם משהוא שאתם באמת אוהבים ולא הושפעתם בהם ע"י אחרים (אני מקווה) אבל יש לכם נשמה ש"נדפקה וירדה פה לעולם הזה תתקנו את עצמכם ולא תתצתרכו גילגולים (הבבא שקוף באורות הנשמה פ' ה' פסקה ג'...)
גם אני עד שנה שעברה שמעתי כמעט הכל אבל בסוף שנה עשיתי סוויץ' והפסקתי ושוב חזרתי והפסקתי השנה אחים זה אפשרי 
מקווה שלא נרדמתם למה זה התגובה הכי ארוכה שלי
בהצלחה!

תראה, אני די משתדלת...חרות(=
בעיקרון את כל השירים העבריים הלא צנועים שלי מחקתי לא מזמן...
ולועזית אני גם ככה לא מבינה... (באנגלית אני מבינה כמו בהיסטוריה של אפריקה, אולי אפילו פחות, וכנ"ל לגבי שאר השפות שאני שומעת..)
חוץ מזה, מוזיקה זה החיים שלי, ושיא הקשה לי להפסיק...
גם שמעתי את גאי צבי מינצ וזה לא כל כך עזר לי...
שואף להתנחל מבין אותך לגמרי.אנונימי (פותח)
אבל אחי זה העולם זאת אומרת שגם זה מלחמה עם היצר הרע כמו בכל עניין. מי שחושב שהוא שם לב אם הוא מושפע ממוזיקה שהיא לא נקייה אז הוא טועה. אי אפשר לשים לב לשפעה הרעה של המוזיקה בגלל שזה השפעה על הנשמה ורוב ההשפעה מתבטאת בפנים בלי שמרגישים וזה מביא אותנו לעשות מעשים ולחשוב מחשבות בלי שאנחנו מודעים לזה. ההשפעה הרעה גורמת לנו מסך (בד"כ לא מורגש)בהרגשה קשה לנו להרגיש את ה' בצורה אמיתית. נכון שזה קשה לא לשמוע מוזיקה מבן אדם שלא מאמין בה' וזה מהסיבה שהמוזיקה הזאת יש לה כוח ורואים את בחוש איך ששומעים שניה אחת בטרמפ שיר והוא מתנגן במוח שבוע..... ובכלל  השירים האלה נתקעים בראש ומופיעים בזמנים לא כל כך רצויים... תכלס מי שמאמין בבורא עולם שיחשוב אם השירים האלה ישמחו את ה', אם זה מקרב אנשים לה'? אם זה מקרב אותך לה?   
מי שרוצה באמת להפסיק שיעשה את זה לאט ואנונימי (פותח)
ובשלבים. ההשפעה העיקרית מהמוזיקה מגיעה מהזמר זאת אומרת אם יש לו אמונה בבורא עולם ואם זה מתבטא בחיים שלו. מי שלא מאמין אולי שר יפה, אבל אי אפשר להרגיש את הדרך שהשירה שלו משפיעה ועוד פעם זה בלתי מורגש.
עכשיו עצה דוגרי:s/m/d/4
תמחק הכל מהאמפי (כמו שאמרו קודם),
ותתחיל לשים עליו מלא שירים של שוואקי. הוא שר יפה, יש לו עיבוד טוב, מלא כלים- למה לא?
אנשים..<^TNT^>
אין לי בעיה להיתקלקל גם בלי מוזיקה..היא ממש לא עוזרת להיתקלקל..לק קשור....
TNT תראה משו-בקטנה
לפי מה שהולך כאן אתה אמור להבין שהם צודקים,נכון שאתה יכול להתקלקל גם בלי מוזיקה אבל..אם המוזיקה היא עוד גורם ואתה לא רוצה להתקלקל,אז אולי כדאי להוריד מינון..
טוב ושמחה!
אתה לא יכול לבקש מבנאדם לעשות את זה.Sapir xD

זה כמו כפיה.

אולי פשוט כולנו נמחק את כל השירים שלנו באנגלית ונשמע שוואקי? הא? ככה זה הכ-י טוב.

אבל מה שלי אכפת, זה לשמוע שיר ולהינות ממנו.. באותו רגע אני לא חושבת עד כמה הדבר הזה רע בשבילי. כל עוד זה מעביר לי את הדיכאון למי איכפת?!

וחוץ מזה... אי אפשר פשוט למחוק הכל. זאת "בעיה" שצריך לטפל בה באיטיות.. ותנו לו לגלות את זה בעצמו.. בלי לחפור ולגרום לו לזלזל בעניין.. 

אני אומר שאם או בלי מוזיקה<^TNT^>
הבנאדם יגיע לאותו מצב בידיוק..זה ממש לא משנה...
יש גם שירים לועזים ועברייםL ענק
שגם הם אחרי הכל בסדר
נכון הזמר לא הכי כשר (עברי לידר ברי סחרוף דניאל סלומון) שמדברים אולי גם קצת על אהבה אבל אנשים תפסו פרופורציה בנאדם שזה מה שמקלקל אותו הוא..............
וואו.....<^TNT^>
אני לא שומע שיר ביגלל שהזמר שלו מוסרי..מה כאילו רגע תקשיבו איזה מפגר זה:וואו איזה שיר יפה...לזמר יש פאות..
כאילו מה הקטע??????!
חח.. Michal1
הם לא נראה לי התכונו לאם לזמר יש אות או אם הוא דוס או לא..
הם (נראלי) התכונו למילים..
שאם הוא מכניס מילים של אהבה זה לאו דוקא רע..
אבל אם הוא מכניס גם מילים מגעילות בשיר.. אז אולי זה רע..
חוצמזה שאני לא חושבת שזה רע..
מילים לא נכנסות עד כדי כך לשכל, וגם אם כן, יש הרבה מקומות אחרים שיכניסו לי אתזה יותר טוב..
ואם שיר באנגלית שאוהבים ת'מנגינה כי היא מרגיעה?!?!אנונימי (פותח)
ולא מייחסים חשיבות למילים ?!
גם זה אסור לשמוע ?

משפט חזק כשמבואסים או עצובים :
"תן חיוך והמצב יהיה הפוך"
בת מלך =] (בתאל)
אין דבר כזה "לא לייחס חשיבות"שירושקי
זה נראלך שזה לא מייחס חשיבות,אבל בתת מודע שלך זה אחרת...

השאלה איזה חשיבות את נותנת לחשיבות הזאת[סיבכתי אותך?] באמת צריך לשמור לא לשמוע את השירים המגעילים באנגלית[ובחייאת,לא חסר כאלה] אלא לשמוע את השירים היפים באמת[כל אחד והטעם שלו..כן?]
אויי..באמא שלכם מה תתמודע עכשיו?בקטנה
זה משפיע  ישר,חיצוני,בצורה הכי אמיתית..אתם יודעים מה צריך לעשות כדי להכניס פרטים לתת מודע??
(כן,למדתי פסיכולוגיה..)
טוב ושמחה.
אני מאז ומתמיד אהבתי לועזיאנונימי (פותח)אחרונה
ותמיד אמרו לי שזה לא טוב וכו... אבל לא עשיתי כלום...לפני שלושה חודשים בערך מחקתי את רוב השירים בלועזית שהיו לי.זה היה בערך 600 שירים.אים אתה מחליט שזהו זה לא טוב סיימתי עם זה, תמחוק בלי לחשוב יותר מידי....
                        בהצלחה!!!
ולדעתי מוזיקה עיברית זה סבבה....(רוב השירם)

מי כאן מנגן על קלידים (אורגנית)?נ א

אתם גם אוהבים את הכלי הזה?

אני מנגן על קלידים...

....צאצא

אני מנגן, וגם די עושה אירועים בקטנה, אבל האמת שלא אוהב את הכלי הזה

יש כלי אחר שאתה אוהב?נ א
יש כאן עוד מי שמנגן על זה?נ אאחרונה
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
תווים לחלילית לשיר מי אוהב את השבתאהבנו
היי זקוקה בבקשה לתווים מלאים לשיר מי אוהב את השבת. תודה ענקית!
הינה:מטרינולוגאחרונה

C  C  D  E  G   G  F  E  D  C

מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
ולא לפסנתר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי

היי לכולם,

אשמח לעזרתכם.

מנגנת בפסנתר קלאסי.

רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.

מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.

מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד

אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?

תודה!

אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16

קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)

ושל 3\4 לעשות 3 פעמים

כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר

פירוק אקורדיםחובביםאחרונה

אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.

מקווה שסייעתי לך.

משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
איך אפשר להרגע מהנגינה?אנונימי (פותח)

יש לכם רעיונות איך אפשר להשתמש בנגינה לריפוי, להרגע?

זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות

מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.

שאלתי את הAI:

נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:

1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.

2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.

3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.

4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.

לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו

מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.

מחפש כלי לכתיבת תוויםחופר
ואם הכלי יודע להעביר סולמות ולשנות מקצבים- זה בכלל בונוס

אולי יעניין אותך