איי. הכאבבתוך בני ישראל
(זה כבר היה לפני חמש שנים. אבל המצב עכשיו שונה אז זה בבירור לא בגלל זה.)


מילא כואב, מילא לסבול, אבל זה גורע מהלימוד. וצריך לשבת איתה היום בערב, היא ביקשה ואני חושבת שזאת בערך ההזדמנות האחרונה שיש לי. אבל כשאני מטושטשת מכאב? לא ילך. מצד שני, אי אפשר לדחות את זה

אוךדינועדמתיהאולפנההזאת. לא יכלו לשלוח אותי למקום דתי תורני שלא יהיו בו דילמות כאלו?!
מה הדילמה?מילי דשטותא
ממבתוך בני ישראל
חברה שלי. היינו באמצע ויכוח על אמונה. ואת מכירה את האולפנה שלי, יודעת לאן זה עומד להוביל.

רצתה שנדבר על זה אתמול. אמרה שזאת הזדמנות אחרונה שהיא תקשיב. בסוף ב"ה היא לא יכלה אז קבענו לדבר מחר, לפני שבת. בתקווה שאני כבר אוכל לחשוב נורמלי, כרגע אני די מטושטשת.
חשוב מאוד להכיר בחוסר ההבנה כדבר לא מאיים להפיל הכלנחמיה17

להיות בענוה.

 

אם ממש צריך אפשר תמיד להפנות לגדולים (אוכל לשלוח מספרים של רבנים באישי, אם תרצי)

וחו"מ- לקבוע חברותא בספר.

ריה"ל פותח את הספר בכך ששאלו אותו על הטענות שיש כנגד החולקים עלינו (הפילוסופים, הדתות האחרות והקראים)

כתשובה- הוא כותב ספר שלם מלא במשא ומתן שלכא' ממש לא קשור- הטענות כלפי החולקים באות מכיוון 'תם אוניברסאלי' כביכול (בלי להכנס להקשר של מאפייניו המיוחדים של הכוזרי שלכא' שונים מגדר כל אדם) ואילו טענת היהדות באה מתוך שאלות של התם הנ"ל- אף אחד לא דוחה או עונה לשני. משני הצדדים. כולם כנגד צד שלישי, שפשוט בא לשמוע.

 

זו הדרך הכי טובה. איננו "חייבים" תשובות לאף אחד. הא- הוא רוצה תשובות! בצדק! אבל לא תמיד אפשר בדרך של לקלוע בדיוק לנבכי נפשו ומצוקתו השכלית/ קיומית/ רגשית. לפעמים פשוט צריך לתת להם להקשיב.

"טעמו וראו כי טוב ה'"

וזה כמובן נובע מענוה.

 

בהצלחה רבה!

אני לא יודעת.בתוך בני ישראל
לא יודעת בכלל. היא רצתה שנדבר ביחד ונברר. הפניתי אותה לכמה אנשים אבל היא אמרה שהיא רוצה תשובות, פנים אל פנים, בין חברות. אמרתי שיכול מאוד להיות שלא תקבל כך תשובה מספקת, אבל היא התעקשה ואמרה שנחפש ביחד.

לא יודעת למה בכלל חושבים שאני יודעת דברים כאלו. אני לא בנאדם טוב במיוחד ולא למדתי הרבה. אבל משום מה בשכבה איכשהו אני הכתובת לזה. ולא שאכפת לי, כלומר, אם אני יכולה לעזור ליהודי אני אשמח. פשוט בחירה לא נכונה שלהם לדעתי, יש כ"כ הרבה אנשים גדולים בחוץ שחבל להסתפק במישהי כמוני, שעד כמה שאני אנסה לחפש לא אמצא יותר מדי טוב.

נכון. בכנות- אין לי מושג. אין לי מושג מה אני אמורה לומר. משתדלת להתאים את כמות השתיקה ואם יש צורך הדיבור, התוכן - יותר דיבור כללי או אישי או ציטוטי, תלוי בבת. אבל אין לי מושג מה נכון לומר מתי ולמי. זה עולם אחר לגמרי שב"ה ולצערי קשה לי להבין בו.
אז מנסים. לשלב. מה שנראה שיכול להיות מתאים. אם רמב"ם, אם כוזרי, אם רמחל, אם סיפור אישי. אבל בסופו של דבר הכל קם ונופל על תפילה, ועל בקשת עזרה מהקב"ה.
משתדלת גם שלא לענות תשובות. אין דבר כזה תשובה לשאלה אמונית. יש דיוק בשאלה עד שהיא נעלמת. ולענד זה משהו שעושים ביחד. אני יכולה לדבר עד מחר וזה לא ישנה כלום. יש עניין דווקא בביחד הזה שככ הרבה יותר חזק.

וניסיתי חברותא. זה לא אפשרי. המערכת שלה עמוסה מדי ואין זמן. המערכת שלי גמישה יותר כי רוב הזמן זה לימוד וכו ואז אפשר להזיז, אבל שלה לא ממש אפשרית. ואני מפחדת מה יהיה גורלו של הספר.
ה- מ.נחמיה17

טוב. מסכים.

גם בהפצות זה ככה.

הרבה תפילות.

 

 

הרבה נחת.

ושוב- ענווה ענווה.

 

 

אכן.בתוך בני ישראלאחרונה
משתדלים.
קשה. קשה. אבל לכך נועדנו.

תודה.
..זית שמן ודבש

למה לחיילות דתיות אין מדי ב'?

יש… העיצוב לא משהו… חצאיות דגמ"ח עם כיסים של דגמ"חזמירות

..זית שמן ודבש

מעניין

את/ה היית בצבא?

כן, בוודאיזמירות

בהזדמנות אם אתקל בחיילת בבגדי ב' עם חצאית, אנסה לצלם עבורך.

🤵‍♀️זמירותאחרונה
שנה טובה!זית שמן ודבש

שנה טובהמשה

שנה טובה, גמר חתימה טובהזמירותאחרונה

..זית שמן ודבש

הם לא רוצים שתדעו: שאת תאיר- בני נער רצחו.

אולי יעניין אותך