רעיונות לדברים אינטלקטואלים שאפשר לעשות יחדאמונה שלמה
בעלי היקר תלמיד חכם ואוהב ידע.

לא מסוגל לחשוב על לשחק יחד או ליצור משהו או כל הרעיונות שתמיד עולים פה...

אנחנו מחפשים משהו שאפשר לעשות יחד שמצד אחד כיף ומעניין ומצד שני מוסיף ידע.

אשמח לקבל רעיונות למשהו כזה.

משחק שמוסיף ידע או ברמת חשיבה גבוהה.

סדרה שנותנת מידע בתחום המדעים, היסטוריה וכדו' אבל חייבת להיות ממש ממש נקיה.

או כל רעיון יצירתי אחר.

תודה!
תשבץ היגיוןלחוח
חוברת חידות חשיבה, משחק חשיבה בשם-''שם קוד'',set, swish
זמן אמתואילו פינו
סדרה שיש אותה ביוטיוב.
ראיתי רק את פריצה בלב אהרן ואת קארין A
זה על הסטוריה.. ממש מעניין! ואני לא מהחובבות היסטוריה..
חברותא בגמרא עם ראשונים ואחרוניםהלוי מא
חחחחאמת1
היום זה לא הזויק"ש
יש כמה נשים שכנראה יכולות ללמד את בעליהן.
ממליצה!שוקולדד ציפס

באמת, אנחנו עושים את זה וזה כיף!

וחוצמזה זה גם גורם לי ליותר שותפות בחייו כי אני יודעת מה הוא עושה כל היום (תלמיד ישיבה עדיין) והוא יותר יכול לשתף אותי במה שעובר עליו...

ומאד מחבר.

הרב זמיר כהן בהידברות.כלה נאה
מה איתו?אריק מהדרום
למה אתה מתכוון??כלה נאה
איך הוא קשור למשהו אינטלקטואלי לעשות ביחד?!ק"ש
קודם כל לשבת מול מסך ולצפות במי שיהיה, או לשבת ליד רמקול ולהאזין למי שיהיה - זה לא עיסוק זוגי משותף (כן, אני גם לא מבין את אלו שהולכים כעיסוק זוגי לסרט - אפילו בלי להכנס לשאלת התכנים).

בכל מקרה, הסגנון של הרב זמיר כהן, מתאים לאנשים מאוד מסויימים. לא חושב ש'תלמיד חכם אוב ידע' - ימצא הרבה עניין בדברים שלו.
תיקרא את השאלה שלה שוב...כלה נאה
בעלה תלמיד חכם ואוהב ידע.

לא מסוגל לחשוב על לשחק יחד או ליצור...

ביקשה סידרה שנותנת ידע במדעים היסוריה ושתיהיה נקיה..

אז הרב זמיר כהן לא רק תלמיד חכם הוא גם מדען וגאון! ועוד לפי רוח תורה. שזה בטח חשוב לו.

ואם לך הוא לא מתאים יכול להיות שלו כן יתאים.

ומותר לי לתת כיוון שניראה לי כמו מי שנתן רעיון על שחמט.. שזה באמת לא מענין תלמיד חכם.

צודקת חלקית, היא באמת ביקשה (משום מה) סידרהק"ש
כמי שיצא לו להציץ בעלוני הידברות, שהילדים מבאים מבית הכנסת בשביל החלקים לילדים - הם באמת מדברים על מדע והסטוריה, לא ברור שמה שהם נותנים שם זה ידע ולא פסדו ידע, שמתאים לתפיסה מאוד מסכנה, שאנחנו צריכים להגן על פשטי התורה (שחז"ל אמרו שאינם כפשוטם), מפני העובדות המדעיות.
למה עלונים של בית כנסת. תקשיב להרצא אחת שלו ותחליטכלה נאה
קראתי דברים שלו, מספיק כדי לדעת שהדיוק בעובדות לא מעניין אותק"ש
זה מאוד אינטלקטואליספק

מקשיבים להרצאה שלו בנושא מדעי כלשהו ועושים תחרות מי מוצא יותר שטויות שהוא אמר...

פששש לא ידעתי שאתה מבין במדע.. למה אתה מתחבא??כלה נאה
אני ממש לא מתחבא.ספק

אני עוסק במחקר ויש לי תואר מתקדם במדעים מדויקים.

אני חושב שתוכלי למצוא את הפרטים הללו בפורומים בהם אני יותר פעיל (בעיקר הפורום סטודנטים). 

אם תרצי, אשמח לעבור איתך על סרטונים "מדעיים" שלו ולהראות לך דוגמאות. 

מעניין. באמת מעניין אותי מה לא מדוייק.. לא שאני יושבתאמא לנסיך קטן
ורואה את ההרצאות שלו אבל מעניין אותי איפה תפסת אותו..? איך הוא מוכן לקחת על עצמו לומר דברים לא מדוויקים בפני ציבור שיכול להעמיד אותו על הטעות? אשמח אם תתן לי דוג'
אפשר להתחיל ב"מים שקופאים מושפעים מהצורה שבה מדברים אליהם".ספק

שאת זה הוא לקח מאתר אוונגליסטי. (כמובן שאין צורך להסביר שמדובר בשטות גמורה). 

אבל זו סתם דוגמא אחת. יש עוד המון. 

אגב, יש סדרת סרטונים שלמה שהוא מככב בה. היא נקראת: "למה צוחקים על דתיים?". 

חילול ה' עצום. 

חבל לדבר ככה.. הקידוש ה' שהוא עושהכלה נאה
יותר גדול ממה שניראה לך בתוכנית.
לא מכירה את הסידרה.
אני מכירה אותו בתור תלמיד חכם וירא שמים.
והספיק הרבה יותר מהרבה מדענים ופילוסופים.
ואם כבר.. יש דבר כזה..חכמה בגויים תאמין.

את קוראת לזה קידוש אני קורא לזה חילולספק

אנשים רואים אותו מדבר וחושבים שכל הדת והדתיים זה חרטא ודי בצדק. 

אולי הוא תלמיד חכם - אבל טוב הוא יעשה אם הוא יפסיק לדבר על "מדע". 

גם תלמיד חכם לא פטור מחילול ה' - אם כבר, אז להיפך - עליו יש הקפדה גדולה יותר. 

יש לו אי דיוקיםבת 30
קראתי מילה במילה את כל הספר שלו 'ארכיאולוגיה תנכית''.
אין ספק שהוא למד את הנושאים, אבל יש שם כמה דברים מאוד בעייתיים מבחינה מקצועית, סתירות פנימיות ועוד.

המטרה שלו היא להראות שהכל בכל מכל כל מסתדר עם התורה, ו לפעמים המטרה מקדשת את האמצעים כנראה...

הוא לא מקור מוסמך לעניינים מדעיים.

ראיתי פעם סרטון שלו על הפרעון המזוהה כפרעה של יציאת מצריםעוד סתם אחד
אי דיוקים זו צורה עדינה מאד לנסח את זה. כמעט אף פרט לא היה נכון: לא בקונטקסט הארכאולוגי שהוא התייחס אליו, וצר לי לומר, אבל גם לא בהבנת המדרשים שהוא התייחס אליהם.
אז אתה חושב שהוא מדבר שטויות?כלה נאה
אני מאמינה שכל מה שהוא אומר זה לפי התורה.
וזה האמת.
אני לא חושב - אני יודע. וזו האמת.ספק

שוב, אם תרצי, אוכל לעבור איתך יחד על סרטונים שלו. (אגב, רוב המקורות ה"מדעיים" שלו, הם אתרים של נוצרים אוונגליסטים. סתם שתדעי). 

אני מוחה על דברייךעלומה!

לדבר על רבנים זה אסור 

גם אם מה שהוא אומר לא מדויק הוא משתמש בזה כדי להמחיש רעיון יותר עמוק לכן זה לא כ'כ משנה 

זכותך למחותספק

אבל הוא לא אומר דברים לא מדויקים, אלא דבריים שגויים ומופרכים לחלוטין. 

המחלל שמים בגלוי - נפרעים ממנו בגלוי. 

חשוב לציין שאין מדובר בידע של מיעוט משכילאוויל מחריש

אלא ניתן לראות את השגיאות האלה גם בתור אדם פשוט שמכיר מעט מדע ולוגיקה.

הבעיה המרכזית שקיימת בנושא המדעי שם היא בורות בהבנת התורה, שמתווספת אליה התכחשות למציאות שהמדע מתאר. (בשאר הנושאים לא יצא לי לשמוע, למעט שיעור על זוגיות שהיה דווקא טוב, לכן אני מגביל את דבריי רק לנושא המדעי)

אם מעדיפים לימוד באינטרנט ניתן לראות שיעורים בנושא באתר של מכון מאיר/ ישיבה.

טוב.. אני די בהלם. אבדוק את זה יותראמא לנסיך קטן
לעומק.
אגב.. לגבי המים הקפואים- שמעתי שהוא אמר את זה לגבי מים רגילים. ולא מזמן ראיתי עוד כתבה בנושא שלא קשורה בשום צורה לרב זמיר.. באסה שלא שמרתי אתזה😒
גם אני די בהלם.. משתדלת לא לקבל את הלשון הרע עליוכלה נאה
נשמה, למה את קוראת לזה לשון הרע?בת 30
כי הצלחתם להוריד קצת את הערך שלו בעיניכלה נאה
זה שהוא לא מדייק. או אומר דברים לא נכונים...
בכל זאת מנסה לא לקבל את מה שאמרתם
אז תבדקי בעצמךבת 30
אם יש לך דרך לעשות זאת.
אני לא חושבת שזה מוריד את הערך שלו בתור תלמיד חכם ובתור מזכה הרבים.
אישית, כשאני שומעת מישהו, אני מעדיפה לדעת מיהו ומהו.
ואם הוא לא מדען, אז לא אלמד ממנו מדע.
גם אם הוא לא מדייק בענינים מדעיים זה לא צריךיפית8

להוריד את הערך שלו בעיניך

כמו שאמרה פה למעלה עלומה:

"גם אם מה שהוא אומר לא מדויק הוא משתמש בזה כדי להמחיש רעיון יותר עמוק לכן זה לא כ'כ משנה "

את הרעיונות והמסרים הוא מעביר בצורה מאד בהירה, ברורה ויפה ויש המון מה לקבל ממנו מבחינת מוסר והשקפת התורה. את הרי לא שומעת אותו בשביל ללמוד מדעים..

לא הבנתי אתכן...היא שיחתי
הרעיון שהוא בא להעביר זה להוכיח שהתורה אמיתית ואלוקית כי היא ידעה דברים שרק היום המדע מגלה או שההיסטוריה שלה תואמת לממצאים בשטח ודברים דומים.
האם ההוכחות שלו לא מחזיקות במדע או בממצאים ארכיאולוגיים, אז הרעיונות שלו 'נופלים' וגורמים לאנשים לזלזל בתורה.
האמת שלא כל כך שמעתייפית8

הרצאות שלו על עניני מדע אז לא כל כך יודעת. מה שאת אומרת נשמע הגיוני, לא יודעת מה להגיד.

אני שומעת הרצאות שלו בנושאים אחרים ביהדות, חגים, פרשת שבוע - ויש לו הרצאות מקסימות ממש! 

השיח פה היה על ההרצאות המדעיות שלוהיא שיחתי
בדיוק זה מה שהבנתי שהוא עושהכלה נאה
נכון את צודקת.. אני לא שמעתי אותו בשבילכלה נאה
ללמוד מדעים.
אבל כשאת שומעת משהו ואומרים לך שהוא לא מבין ומדבר שטויות זה מהרהר קצת.
מיצד שני הוא ניראה לי מספיק חכם לא להגיד דברים לא נכונים
זה מהרהר על הידע המדעי שלוהיא שיחתי
נו שווין, לא מתרגש לומר שהוא לא יודע מדעים...
לא פוגע ביראת שמיים שלו
אז אתה בא לומר שהוא סתם מדבר על נושא שלא מבין בו?בת של השם

ח"ו

זה מה שקשה לי להביןכלה נאה
אדם שמרצה ברבים לא יכול להגיד דברים לא נכונים או לא מדויקים. לכן קשה לי להאמין.
הייתי מבינה אם יש מחלוקת במדע.
אני לא מבין ככ במדעהיא שיחתי
אני בא לומר שככה''נ הוא מסתמך על מחקרים. אבל רוב
מוחלט של המדעניםם חולקים על ההוכחות אלה
הוא לא מסתמך על שום מחקריםספק

הוא פשוט אומר דברים שהם לא נכונים. 

חד וחלק. 

אין שום מחקר שאומר שאם תדבר למים לא יפה, הם יקפאו בצורה אחרת מאשר אם תדבר אליהם יפה. 

ישנם שני גורמים שמשפיעים על קפיאת מים: טמפרטורה ולחץ. 

אין שום מחקר עלי אדמות שטוען אחרת. 

זה פשוט לא נכון. 

תסתכל בספרים שלוהיא שיחתי
הכל מגובה במקורות ממחקרים שנעשו.
שוב, אני מסכים איתך שסה מחקרים שגויים ולא מוכחים במעבדה וכו'. אבל אני לא חושב שהוא פשוט ממציא מעצמו.

ניסוי המים, פרופ' אמוטו. אתה צודק שזה לא ניסוי רציני, אבל הרב זמיר מגבה את עצמו בעזרת כאלה מחקרים.
הסתכלתי.ספק

הגיבוי המדעי הכי מרשים שלו הוא מסורו אמוטו - יפני שיש לו תואר דוקטור מהאוניברסיטה הפתוחה לרפואה אלטרנטיבית של הודו - מוסד שכמובן לא מוכר ע"י אף מוסד או מדינה כלשהם. 

באותה מידה הוא יכול להחזיק בתואר מושל הגלקסיה מאוניברסיטת ליליפוט לציד חדי קרן. 

Masaru Emoto - Wikipedia

לכנות אותו "פרופסור" זו קצת הגזמה. 

כשהוא אומר: "המדע המודרני גילה" - אז לא. 

פשוט לא. 

ואגב, ה"מחקרים" שלו התפרסמו לראשונה באתרים של נוצרים אוונגליסטים. 

הו לא... זה מתפשט...ספק

משפט מתוך תשובה שניתנה באתר הידברות ע"י אדם בשם דניאל בלס:

"פחמן 14 יכול למדוד רק עד 5200 שנה, כי זהו זמן מחצית החיים שלו". 

פחמן 14

אוי ואבוי. 

איך מישהו עם ידע פחות מזה של תלמיד תיכון ממוצע, מרשה לעצמו לכתוב כאלה שטויות??? 

זה כל מה שיש לי להגיד על זה. 

לא יאמן, אבל אני מסכימה איתך בנושא הזהבת 30
תשובה כזו על פחמן 14 מעידה על הכותב שהוא פשוט לא מבין.
לא מבין מה זה זמן מחצית החיים
לא מבין את השיטה.
לא מבין.
מבייש.
גם אני קצת בהלם... ספק

כנראהבת 30
שבכל זאת יש קצת שכל בקודקודי, ואני לא בורה לגמרי בענינים מדעיים.
ואולי אפילו יודעת לקרוא מאמרים באנגלית!!
( ניסית פעם לקרוא דו''ח חפירות באנגלית? )
האמת היא שתיארוך פחמן 14, זה משהו שלומדים בתיכוןספק

אני לפחות למדתי בתיכון על זמן מחצית החיים. 

אין צורך לקרוא מאמרים בשביל זה. 

מצטער, אבל זה לא מוכיח משהו מעבר לזה.

(לא בכוונה להעליב, זה פשוט מה שזה).  

חחחבת 30
אתה יודע שבמסגרת הלימודים שלי, אחד המרצים היה קצת משוגע לדבר, וקיבלנו הרצאות בנושא מראש המעבדה, בשילוב ביקור במעבדה ברחובות שהיא היחידה בארץ שעושה את הבדיקות הללו.
כך שהמדע שלי הוא לא ממש מהתיכון.
אבל נו שוין...
אני לא מכיר את ההיסטוריה שלך ואין לי מושג מה למדתספק

אבל זמן מחצית חיים הוא נושא שלומדים לבגרות בפיסיקה בתיכון. 

שם אני למדתי את זה. 

הנה מה שאני לא מבין:ספק

כתבת על מה שענה אותו דניאל בלאס בנוגע לתארוך פחמן 14 באתר הידברות שהוא לא מבין וזה מביש. (ואני מסכים איתך לחלוטין). 

אני מניח - ותקני אותי אם אני טועה -  שלא היית מקבלת ממנו עצות בנושא מדעי כלשהו בכלל ובתחום הספציפי הזה בפרט. 

זאת למרות שאין למה שהוא כתב שום השפעה על אף אחד.

הוא לא באמת פוגע באף אחד. 

מצד שני, כשאנשים מפגינים בורות בנושאים מדעיים אחרים (תולעי מעיים נוצרות מעצמן ולא נדבקים בהן, ויטמין B1 בביצה נמצא בחלבון ולא בחלמון וכו') שהם לא פחות שגויים עובדתית ממה שכתב אותו דניאל בלאס - זה לא מפריע לך. 

את אפילו מקבלת מאדם כזה עצות בנושאי בריאות ותזונה ויוצאת נגד מי שמעלה את זה למודעות. 

וכאן, בניגוד לאותה תשובה הזויה של דניאל בלס באתר הידברות - יכולה להיות השפעה על בריאותם של בני אדם. (ואפילו השפעה קטלנית במקרים קיצוניים). 

אז ממה נובע ההבדל הזה? 

אני באמת שואל. 

זו לא קנטרנות - אני באמת ובתמים מנסה להבין. 

פחמן 14בת 30
הוא לא נושא שנוי במחלוקת, אין לו אינטרסים כלכליים מאחוריו ואין לו השפעה שלילית או חיובית על החיים או על איכותם.
בחיסונים לעומת זאת- כל הנ''ל מתקיים.
ובלי להיכנס לדיון- אני נחשפתי, ב15 שנים האחרונות לפחות, להרבה עובדות, מדעיות לחלוטין שמאירות את הנושא באור מאוד אחר ממה שאתה מציג אותו.
לא, לא כולם קשקשנים שרלטנים. יש רופאים מוסמכים ובכירים שמעלים נקודות מאוד מאוד מטרידות בנושא החיסונים.
אז לא, אני לא מקבלת כאמת מוחלטת כל מה שאני שומעת או קוראת, אבל להגיד שהכל שקר ושרלטנות אצל מתנגדי החיסונים- זה שקר בעצמו.
הו לאאלעד

רק אל תתחילו עם זה שוב

אין לי כוונה כזו, זה בסדרבת 30
גם אין מחלוקת לגבי היווצרותן של תולעי מעייםספק

ולגבי העובדה שהן לא "נוצרות מעצמן" או לגבי ההרכבים התזונתיים של חלבון וחלמון הביצה.

גם כאן אין שום אינטרס כלכלי. 

אני בכוונה לא הזכרתי חיסונים כרגע. זה נושא אחר.

אני שואל אותך אם זה לא מביש באותה מידה להגיד שתולעי מעיים נוצרות מעצמן במעיים או לכתוב ערכים תזונתיים לא נכונים של מוצרי מזון. 

אני חושב שהייתי מאוד ברור במה ששאלתי. 

(בלי קשר, כמובן שכל מה שכתבת  על חיסונים הוא לא נכון בעליל, אין "רופאים מוסמכים ובכירים" שמעלים נקודות מטרידות לגבי בטיחות חיסונים וכמובן שהכל שקר ושרלטנות, אבל לא זה הנושא ואני גם לא רוצה להיכנס לזה כרגע).

אני לא מבינהבת 30
למה אתה תמיד משייך אלי כל דבר שהיא כתבה. האם אני זו היא? האם אני תמיד מביעה הסכמה עם כל דבר שהיא כותבת?
לא מצליחה להבין. גם אם שתינו משתתפות באותו דיון, זה לא אומר שיש תמימות דעים.
ואל דאגה, אני מבינה מצוין מהיכן התולעים מגיעות.
כי את תמיד מגנה עליהספק

הייתי מצפה מכל אדם שלא יגן עליה - ואת זו שתמיד מגנה עליה למרות שהיא אומרת דברים שהם לא נכונים עובדתית - ולא רק זה - היא גם מייעצת לאנשים ומעמידה פנים של בעלת סמכות כלשהי. 

כלומר, כאן, את אומרת שמה שהבנאדם כתב זה מביש, אבל כשאני כותב שמה שהיא כותבת מעיד על ידע אפסי בתחומים שעליהם היא מדברת - את מחזקת אותה. 

אם אותו דניאל בלאס היה מתחיל להסביר לאנשים איך לבצע מחקרים בכימיה או גיאוגרפיה - כנראה שלא היית שועה לעצותיו והיית מבינה שאין לו שום ידע רלבנטי. 

אבל באה מישהי ואין לה מושג בביולוגיה - או באיך לחפש ערכים תזוניים בגוגל, לצורך הענין - ואת מקשיבה לה ומעמידה פנים שהיא יכולה לומר דברי טעם בנושא. 

זה נראה לי סותר. 

זה הכל. 

אבלl666
גם שוק הומאופתיה, מרפאים שונים ותובפי תזונה הוא שוק שמכלכל לא פחות כסף משוק חיסונים אם לא יותר. תעשי חיפוש ברשת, יש חברות גדולות וותיקות בגרמניה וקנדה שמייצרות תכשירים בסגנון. אני לא אתפלא שאותן חברות שייכות לחברות תרופות עצמן. גם לא ברור למה תוסף תזונה נחשב טבעי, חסה זה טבעי אבל ברגע שהוציאו ויטמינים מינרלים הכניסו לבקבוק, מן הסתם זה עבר תהליכים כימיים, אין מצב שלא.
מה שמעצבן גם שברגע שרופאים ממליצים על תוסף או ויטמין ישר מספרים שזה מסוכן אבל בעצמם באים וממליצים על תוסף חילופי או אחר.
גם בנושא חיסון הומאופתיה, מישהי מצפון כתבה בפייסבוק שכל המושב שלהם לקח את זה כולם נדבקו בחצבת בלי יוצא מן הכלל. אבל משום מה זה לא גרם להם לשנות גישה.
כשששתי נשים בגיל חמישים יושבות בפורום הריון ולידה ודוחפות עצות כאילו רפואיות ואף פעם לא מתייעצות, די ברור שהן מחפשות לקוחות. זה דומה שאנחנו נשב בפורום גיל ההתבגרות או אולפניסטיות בקביעות ונציע שיעורים לקראת בגרות.
אגב חצבת. נכנסתי לחדשות אוקראיניות
חצבת התחילה שם באמצע 2017, ועכשיו לא רק שלא נגמר, הם עומדים להכריז על מגפה, טבעיים מספרים לנו על מחזוריות, איפה בדיוק המחזורית הזאת? והם כן נותנים ויטמין A. בקיצור דוגמא חיה מה קורה כשמפסיקים לחסן, שם וברומניה אחוזי התחסנות נמוכים ודי הרבה מתים ונכים. למרות שיש שם מחלקות נפרדות למחלות מדבקות ולפעמים אפילו בתי חולים. כנראה שמישהו עושה הרבה כסף עלינו מכל הקטע הטבעי הזה
לא, אל תכנסו כאן לחיסוניםהסטורי
מספיק בחשו בזה.
(אני מסכים שצריך לחסן)
וואובת 30
העלית כאן בערך חמישה נושאים שונים.
מצטערת, אבל לא נראה לי שזה המקום לדון בכל זה.
זה הרי לא יגמר.
את לא תשכנעי אותי
ו אני לא אשכנע אותך.
ואני לא יודעת אם התכוונת אלי בתיאור המלבב של שתי נשים בנות חמשים, אבל אני עוד רחוקה משם..
ברור שלא אלייךl666אחרונה
כל מה שכתבת נכון, אבלספק

אתה לא תשכנע אנשים שחברים בכת הזאת. (אחת ממנהיגות הכת היא באמת סיינטולוגית. זו אשכרה כת במלוא מובן המילה). 

כשהנושא עולה לדיון בצורה קונקרטית, שם המקום לנסות לשכנע את מי שניתן לשכנע ולא את אלה שעושים מזה כסף או את חברי הכת. 

מעבר לזה, כל הורה בעל מודעות צריך לרשום את ילדיו רק למחוסגן - ברגע שכל הגנים יהיו מחוסגנים (או רובם המוחלט) - אז שאותם חברי כת יתעללו בילדים שלהם כמה שהם רוצים - העיקר שזה לא יזלוג אל יתר האוכלוסיה. 

יש לי מילה אחתנחשון מהרחברון
ה-ז-י-ה
אני מסכים עם דבריךהיא שיחתי
ואני אוסיף שזה אותו סגנון של הוכחת אמונה מתקשורת עם אוטיסטיים, רוחות רפאים ומוות קליני.

אני רק רוצה לדון אותם לכף זכות, שהם לא מרמים בכוונה.

בכל מקרה צריך לראות מה הדרך לפנות לאותם אנשים שבונים את האמונה שלהם על הדברים האלה, האם הדרך היא להרוס הכל או להתקדם לאט לאט.
ברור שהם לא מרמים בכוונהעוד סתם אחד
זה בדיוק מה שגורם לאנשים לזלזל - לא רק שהם אומרים שטויות, הם אומרים שטויות כי הם לא מבינים כלום מהחיים שלהם. ואחר כך מנסים לבוא ולשכנע אותי ש'הפוך בה והפוך בה דכולא בה', כשרואים שה'כולא' שיש בה זה חרטא ברטא.
אם כבר משוואת הקלפרוןאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ז בשבט תשע"ט 08:43

שכחת את הנפח והמסה (ומקדם הטמפ' של המים שלא ישתנה).

אתה מתכוון לקלאוזיוס-קלפרון?ספק

כי במשוואה זו אין מסה.

בנוסף, היא מתארת את הקשר בין הלחץ לטמפרטורה במעבר הפאזה (מעבר בין שני מצבי צבירה) וקושרת את הקשר האמור לחום הכמוס ושינוי בנפח, אבל אין בה התייחסות לסוג הגביש שנוצר. 

כדי לדעת את סוג גביש הקרח שיווצר יש צורך לדעת את הלחץ והטמפרטורה בלבד, כפי שאפשר לראות כאן: 

hase_diagram_of_water.svg">דיאגרמת פאזות – ויקיפדיה

אין מסה כי מדובר בנפח סגולי ולחץ סגוליאריק מהדרום

אם אתה רוצה לעשות משהו בפועל אתה צריך להכפיל במסה.

ואכן זה מסתבך במעבר פאזה.

הנוסחה מדברת אך ורק על מעבר פאזה.ספק

אם אין מעבר פאזה, אין חום כמוס והמשוואה מתאפסת. 

ואני לא מכיר את המושג לחץ סגולי. (אולי פיספסתי משהו במהלך שני התארים שעשיתי בפיסיקה..). 

אני מכיר מסה סגולית הידועה בכינויה "צפיפות". (שהיא 1 חלקי "נפח סגולי"). 

אבל הקפאה איננה מעבר פאזה?אריק מהדרום
מנוזל למוצק?
אגב חיפשתי את הלחץ הסגולי הזה שוב בספרים ובמחברת ולא מצאתי, כנראה אתה צודק, על כל פנים צריך להכפיל במסה וכל הסיפור הזה באמת שלא רלוונטי לשרשור הזה בין כה.
התייחסתי לכך שכתבת: "אכן זה מסתבך במעבר פאזה"ספק

הנוסחא הזאת היא רק עבור מעברי פאזה. בכל מצב אחר, היא פשוט תיתן 0. (אין חום כמוס). 

משהו סגולי צריך להיות קשור ל"חומר עצמו". לחץ הוא משהו "מערכתי". 

(אקסטנסיבי ואינטנסיבי). 

גם הנפח עצמו חסר משמעות - אלא רק הפרש הנפחים בין המצב הראשון לשני - ואין שום צורך להכפיל במסה בשום שלב.

הנפח בנוסחא הוא נפח רגיל לכל דבר וענין. (כמובן שהצפיפות משתנה כיוון שהמסה נשמרת והנפח גדל או קטן).  

דבר עם המרצה שלי.אריק מהדרום
גם לה יש תואר שני.
איך קוראים לו? אני למדתי אצל אלי ברקאי.ספק

נכוןבת של השם

אם תקראו את הספרים שלו על מדע אתם תראו שזה בדיוק ההפך, המדע הוא זה שלא מדוייק. הוא מראה שם המון סתירות בין המדע לבין עצמו, דברים לא הגיוניים ולא מדוייקים במדע. 

למשל הארכיאולוגיה היא "מדע" ממש לא מדויק. רק לאחרונה גילו שהתאוריה ה"מוסכמת והמקובלת" על פיר וורן בכלל לא נכונה.

ואילו לגבי התורה אין לנו בכלל ספק שהיא נכונה, אבל מעבר לזה-יש המון הוכחות ודברים מדוייקים ומפליאים, לעומת חוסר נאמינות של נמדע

*חוסר האמינות של המדעבת של השם

אני פשוט טוען משו אחרהיא שיחתי
התורה והמדע לא מדברים אחד עם השני. כ''א מתייחס למשו אחר.
ראו הודעות קודמות שלי.

הדוגמה שהבאת לחוסר דיוקבת 30
היא לא ממש טובה.
זה נכון הארכיאולוגיה היא לא מדע מדויק אבל גם בה יש כמה בסיסי הגיון מדויקים..ץ
בוא נגיד שכל עוד אף אחד לא היה שם,זה לא חד משמעיבת של השם

ולעומת זאת התורה כן.

אתן עוד דוגמא- בדיקת הפחמן שנועדה לתארך תקופות של דברים ותמיד הסתמכו עליה בלי פקפוק התגלתה כמה פעמים כלא מדוייקת בכלל

מה ככ לחוץ לך לומר שהמדע לא נכוןהיא שיחתי
כדי להסביר שהתורה מתאימה.
למה לא לומר שהם לא מדברים על אותו נושא?...
זה חלק מהעניןבת 30
ברגע שיוצרים התאמה מלאה, מגובה בהוכחות, בין התורה למדע, כדי להוכיח את אמיתות התורה,
מה יקרה אם המדע ישתנה? אם יתפתחו תיאוריות חדשות? אם יתגלו גורמים נוספים?
אז כל אמיתות התורה קורסת!!
חס ושלום.

אמיתות התורה לא צריכה להיות תלויה במדע.
ומי שתולה אותה במדע עלול, בטווח הרחוק, לגרום לנזק לתורה, ולא למדע.
מדוייק.היא שיחתי
הרמב"ם הביא הוכחה למציאות ה' על בסיס הפיזיקה האריסטוטליתאריק מהדרום
עכשיו כשהפיזיקה האריסטוטלית הגלתה כשטויות, נגיד שגם מציאות ה' זה שטויות? לא.
אני לא יודעת.בת 30
זה קצת שונה, כך אני מרגישה.
הרמב''ם תלה את אמונתו בהוכחות האלה?
לא נראה לי.
אבל לצערי, היום לפעמים זה נשמע כך. ש''הצלחנו להוכיח את אמיתות התורה''.
מחילה, אמיתות התורה לא צריכה הוכחות.
לא כך הבנתי את הרמב"םק"ש
לענ"ד כל הסבריו הם שגם בהנחה ש... אין סתירה לאמיתות הבורא, השגחה וכד'. לא שעל זה הוא בנה את האמונה.
בסופו של דבר..משוטט
ההרצאות שלו הן "תורה להמונים" הן לא נועדו לאנשים משכילים. הן עובדות מעולה על אנשים חסרי השכלה בסיסית ומשפיעות לרעה על אנשים עם קצת הגיון והשכלה.

חבל שכךבת 30
למה חבל?היא שיחתי
יש אנשים שנמצאים במקום הזה, וזו האמונה שמתאימה להם והם צריכים אותה. ואם נהרוס להם אותה לא ישאר להם כלום
יש אמת בדבריך.בת 30
ומה יקרה כשהם יגלו שרימו אותם?ספק

כשהם יספרו לחבר עם קצת יותר ידע על התגליות המדהימות הללו וייצאו טיפשים ושרימו אותם והם האמינו לשטויות?  

וזה קורה ויקרה. 

ומה לגבי החילול ה' שנגרם כשכל יתר האנשים צופים בסרטונים הללו וחושבים שכל הדתיים הם בורים וטיפשים וצריכים לרמות אנשים כדי להחזיר אותם בתשובה? 

לרמות אנשים זו לא הדרך לעשות שום דבר. 

כדברי ספר הכוזרי: "מחשבותיך רצויות, אך מעשיך אינם רצויים". 

אני לא מסכים איתךהיא שיחתי
א. וודאי שלא מרמים, כמו שאמרו פה, נדון את הרב זמיר לכף זכות שהוא חושב שזה נכון.

ב. כל האמונה של האנשים האלה בנויה על הרב זמיר ועל ההוכחות שלו, במצבם, הם יתפתלו להסביר למה הוא צודק ומזה הם יכולים להתקדם. אם תהרוס להם את זה, תשאיר אותם ללא שום קרקע והם פשוט יתרסקו. צריך לבנות בהם אמונה עמוקה אבל לא לרסק אותם בלי שום מעמד יציב שיהיה להם לשבת עליו
חבלספק

א. הוא לא חושב שזה נכון. אין סיכוי שעד עכשיו הוא עדיין מאמין בזה. 

ב. אז הם בעצם מאמינים באיזושהי דת אחרת עם מנהגים דומים ליהדות. 

בשום שלב, היהדות לא התבססה על בורות והטעיות. 

במצבם, הם יהפכו לבדיחה מהלכת של כל מי שייתקל בהם. 
שקרים היא לא קרקע יציבה. 

ג. חילול ה' שהוא גורם לו, הוא עצום בקרב רוב מוחלט של אנשים. 

יש פער בין להרוס לבין לבנותק"ש
אם אנשים חיים במקום כזה - לא צריך לבלבל אותם עם דברים גבוהים מידי. אבל אם על זה תבנה את האמונה שלהם, אז כשהם (או ילדיהם) יגלו ש'עבדו עליהם' - הכל יקרוס.
בדיוק להפךבת של השם

הן מכוונות לאנשים משכילים ואלו הם קהל היעד והקהל המרכזי שלו

בדיוק להפך..משוטט
אנשים משכילים אחרי חצי משפט לא יכולים להקשיב לו יותר..
^^^ יאפ ^^^ספק

למה את מתכוונת משכילים?בת 30
את מכירה אדם אחד שמבין במדעק"ש
שהשתכנע מהרצאותיו בענייני מדע?!
המון.לא אחדבת של השם

זה למשל, פשוט לא נכון.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ט"ז בשבט תשע"ט 23:53
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ט"ז בשבט תשע"ט 23:52

זה לא סוד שתארוך פחמן זו שיטה לא נכונה לבדוק בעלי חיים ימיים. 

שם, השיטה באמת גרועה ומסיבה ידועה ומובנת לכל מי שמכיר קצת את הנושא. 

זו בדיוק הדוגמא שהוא מביא. (כלב ים, אם אני לא טועה). 

ואגב, עד כמה שאני זוכר, ה"הוכחה" שלו (אותו כלב ים מסכן) היא מספר שמסביר למה תיארוך פחמן לא עובד על בעלי חיים ימיים ומביא את אותו כלב ים כדוגמא. 

אם הוא היה טורח לקרוא את כל הפרק או לפחות את כל הפיסקה הרלבנטית, הוא היה אמור להבין את זה. 

הארכיאולוגיה היא באמת מדעה לא מדוייקהסטורי
כלומר ארכיאולוגיה כשלעצמה, בלי ביסוסים הסטוריים לדברים אחרים. ככל שיש לנו יותר ידע הסטורי, על המקום הנחפר/תרבותו וכד' - יש יותר מה להעזר גם בארכיאולוגיה. לכן גם הארכיאולוגים עצמם מדברים מאוד בזהירות (אני מתייחס לארכיאולוגים רציניים, לא למדריכי טיולים, שככל שהצ'יזבט יותר בומבסטי - הם מרויחים יותר). אגב, נכון שוורן טעה בנקודה אחת משמעותית, אבל צדק ב95% ממה ששיער שעוד יתגלה - למרות שבזמנו עוד לא חפרו שם.

לעומת זאת, הפיזיקה, הכימיה והביולוגיה - הם מדעים מאוד מדוייקים. זה לא אומר שאין טעויות ואף מדען רציני, לא יטען שלא יתכן שימצאו טעויות בדבריו. אבל יש בהם הגדרות מאוד מדוייקות, כולל כללים מאוד ברורים למה ההגדרה של 'תאוריה ומה ההגדרה של' הוכחה'. מה צריך כדי להפריך 'תאוריה' ומה צריך כדי לסתור הוכחה.

אם מהעובדה שוורן טעה בנקודה אחת בחפירות עיר דוד - הוא מביא ראיה לזה שלא צריך לקחת ברצינות את כל 'חקר המינים', במחילה, הוא באמת לא יודע על מה הוא מדבר.
אתן לך דוגמה מהספרבת 30
זה מתחום הארכיאולוגיה.
יש למשל אירוע מסוים שנזכר בתנ''ך. הוא משתמש בדעה מסוימת של תיארוך ולפיה מראה ממצאים בשטח שהוא טוען שמוכיחים את אמיתות האירוע.
בפרק אחר הוא משתמש בדעה אחרת של תיארוך ולפיה מראה ממצאים של אירוע אחר.

אז מי שלא מצוי בענינים- זה נשמע ומצטייר פשוט מושלם.
ומי שכן- מבין שזה לא הגיוני לעבוד ככה. כל פעם לבחור מה שמסתדר.
האם הוא עושה בכוונה?
לא נראה לי.
הוא פשוט לא מבין עד הסוף את הנושאים המדוברים.
אי אפשר להשתמש בשתי דעות?הן סותרות?בת של השם

לא.בת 30
כי אם הולכים לפי דעה אחת, אז סיפור תנכי אחד מסתדר מצוין והשני ממש לא...
והפוך.
להשתמש בשתי הדעות זה ממש לקחת את הנושא וללוש אותו היטב כדי שישמש אותי לצורך מה שאני מנסה להוכיח.
אפשר אם מבהירים שאלו השערות סותרותהסטורי
ורק השערות.

כלומר אם שיטת התארוך המקובלת נכונה - המזבח בהר עיבל מתאים לזמן המשוער של יהושע, אבל לא מצאנו עדיין ראיות תומכות ליציאת מצרים. ואם שיטת וויליקובסקי נכונה, מצאנו ראיות שאפשר אולי להתאים אותם ליציאת מצריים ולעוד כמה אירועים בתנ"ך, אבל המזבח שנמצא בהר עיבל לא מתאים מבחינת תיארוך.

זה וזה אנקדוטות מעניינות, שלא מוכיחות שום דבר מוחלט.

לעומת זאת במדעים המדוייקים, יש דברים הרבה יותר מוכחים ומהם הוא מתעקש להתעלם.
הוא מן הסתם משוכנע שהוא מבין בדברים שהוא מרצה עליהםאריק מהדרום
צריך ללמד עליו זכות.
אופס.היא שיחתי
כמובן.
"נכון לא נכון, דבר בביטחון"ספק

הוא נשמע מרשים וחכם. 

זו לא ערובה לדברי טעם או אמת. 

מצטער על האכזבה. 

(וזה "מערער" ולא "מהרהר")

יודעת תודה. קורה לי לפעמים כשכותבת מהרכלה נאה
אין זה לשון הרע לומר על תלמיד חכם שהוא לא מבין במדעאריק מהדרום
כשם שאין זה לשון הרע לומר על מדען שאינו מבין בתורה.
אף אחד לא חולק על כך שהרב זמיר כהן הוא תלמיד חכם אבל האם ספרי "המהפך" נכנסו לספריה של אוניברסיטה או מכללה? אפילו לא במכון לב, אלה לא ספרי מדע, הם נמכרים רק בחנויות לספרי קודש.

פוסקי הלכות כשהיו צריכים עזרה בפיזיקה או בביולוגיה או ברפואה פנו לפיזיקאים, לביולוגים ולרופאים ולא ניסו להוציא השגות מדעיות מתוך הזוהר או התנ"ך.
זה לא משנה באיזה מים מדוברספק

דיבור לא יפה לא משפיע על הקפאה של מים כלשהם בשום צורה שהיא. 

וזו היתה רק דוגמא אחת. יש עוד הרבה.

להבדיל, על צמחים דיבור חיובי משפיע.היא שיחתי
לפחות לפי ניסוי אחד שראיתי בפועל...!
גם לא.ספק

מעניין.. אם זה באמת נכון זה עלול להיות ממש בעייתי..אמא לנסיך קטן
לא ניסית לשלוח לו הערה כלשהי?
אני בטוח שהוא מודע לענין אחרי שחצי עולם הסתלבט עליו בגלל זה.ספק

האמת שאני חשבתי לשלוח לו מיילבת 30
עם פירוט מפורט של הבעיות שראיתי בספר שלו.
אבל מה שהלב חושק הזמן עושק...
איך אתה מעז לדבר ככהיאיר_
חצוף הוצאת שם רע ברבים. שמור את הדעות המחפירות שלך לעצמך.
מי אתה שתדבר ככה אפס.
חמוד, קח אויר ותירגע.ספק

אתה מטומטם. 

קפוץ לי. 

שמח לעזור

יש פה דברים חשובים וחבל להוריד את הרמההיא שיחתי
אל תדברו לגופו של כותב.
אם מישהו כותב לי כמו שהוא כתבספק

זו התגובה שהוא יקבל. 

נכון, זה מוריד את הרמה - אבל כל אחד צריך לקבל את ההתייחסות שראויה לו. 

אני בטוח שאתה אדם רציניהיא שיחתי
ותצליח להיות מהנעלבים ואינם עולבין.
בטח שהוא לא מכיר אותך אישית, תעביר ליד האוזן אך מה דהוא אמר. זה פוגע בך להגיב לכזה אמירה
תודהספק

אני אשתדל. 

למה הוצאת שם רע?אוויל מחריש

ספק מדבר על דברים שנאמרים בציבור וידועים לכל.

לא צריך לרדת לרמות אישיות. אפשר לכתובאמא לנסיך קטן
ולדבר בכבוד. ולא היה פה זלזול באף אדם שמצאת סיבה לקפוץ. חבל להרוס את השרשור
..בת של השם

וֶהֱוֵי מִתְחַמֵּם כְּנֶגֶד אוּרָן שֶׁל חֲכָמִים, וֶהֱוֵי זָהִיר בְּגַחַלְתָּן שֶׁלֹּא תִכָּוֶה, שֶׁנְּשִׁיכָתָן נְשִׁיכַת שׁוּעָל, וַעֲקִיצָתָן עֲקִיצַת עַקְרָב, וּלְחִישָׁתָן לְחִישַׁת שָׂרָף, וְכָל דִּבְרֵיהֶם כְּגַחֲלֵי אֵשׁ:

אפשר גם לצטט משנה?ק"ש
אַבְטַלְיוֹן אוֹמֵר, חֲכָמִים, הִזָּהֲרוּ בְּדִבְרֵיכֶם, שֶׁמָּא תָחוֹבוּ חוֹבַת גָּלוּת וְתִגְלוּ לִמְקוֹם מַיִם הָרָעִים, וְיִשְׁתּוּ הַתַּלְמִידִים הַבָּאִים אַחֲרֵיכֶם וְיָמוּתוּ, וְנִמְצָא שֵׁם שָׁמַיִם מִתְחַלֵּל.

אין חילול ד' יותר גדול מזה שתלמידי חכמים מרשים לעצמם לדבר בנושאים שהם לא מבינים בהם. ההשלכות של זה על יחס הציבור לתורה הן הרסניות.
מעניין מה הרב יגיד על מה שאתה אומרכלה נאה
אולי צריך לדבר איתו על זה ולהגיד לו מה אנשים חושבים על הדברים.. לא בעיה להשיג אותו.
עדיף, במקום לדבר ככה על ת"ח
אז תשלחי לו קישור לשרשור הזה ותגידי לנו מה הגיבאריק מהדרום

בבקשה, אני בטוח שזו לא פעם ראשונה שהוא מתמודד עם ביקורת כזו, נביא אותו לכאן שיגיב.

נתחיל לשאול אותו שאלות על הסתירות בספריו, באמת אני אומר.

כמה שאנחנו רוצים להעריך את הרב זמיר כהן שלמד אצל גדולי הדור ומזכה הרבים ועומד בראש ארגון ענק, כשהוא מדבר על מדע הוא פשוט נופל בקטנות ומביך את עצמו.

למה הוא מתחמק מתשובות? סליחה, למה הוא עונה תשובות מתחמקות?

אין לי אפשרות לשלוחכלה נאה
מי שיש לו שאלות וספקות בערוץ ובשלוחיוחן'
שיפנה בעצמו ויבדוק.
גם אם יש אי דיוקים כאלו ואחרים לא מורידים כמלוא נימה *מערכם ואמינותם* של כל הרבנים שבערוץ ובפרט של הרב דניאל בלס .
והמספרים של החוזרים בתשובה הם התשובה המנצחת לכל מי שמנסה לזלזל ולהוריד מערכם בעבודת הקודש. במסירות נפש ולשם שמיים.
אני מעריכה אותו מאוד. וכבר אמרתיכלה נאה
שקשה לי לקבל את מה שאומרים.

ולא היה אכפת לי לשאול את הרב אם הייתי יכולה. בשביל שידע שיש אנשים שחושבים שהוא מטעה.
וגם לקבל הסבר.
מאמינה שיש לו.
לגלות דבר כזה על מושא הערצה, זה שבר. אני יודע.ספק

אבל אני לא רואה איזה הסבר יכול להיות לזה מלבד התבטאות של אותם רבנים בתחומים בהם אין להם שום ידע. 

גם אם מישהו מדבר בביטחון ונשמע מרשים - זו לא ערובה לאמיתות דבריו. 

בכל פעם שאדם מדבר על נושא שהוא לא בתחומי ההתמחות שלו - כדאי לפנות לפנות למקור אמין (איש מקצוע או ספר) כדי לודא את הדברים. 

אבל אין שאלות וספקותאריק מהדרום

אנחנו יודעים שזה לא נכון.

אם זה היה 'כאלו ואחרים' החרשנו...ק"ש
אין כמעט מאמר שלו בנושאי מדע, שלא לוקה באי דיוקים חמורים.
ולמרות זאת אדם נבחן בעבודה ובתוצאה.חן'
וכדי להעפיל למקום שהם הגיעו. גם אם תחיה 300 שנה ותנסה להשמיץ אותם ולמצוא בהם דופי לא תצליח.
ובטח לא להוריד אותם מערכם של רבבות רבבות של יהודים וגרים.
את מכירה מישהו מהכותבים כאן?ק"ש
אף אחד לא הוריד מערכם של רבבות. כן טענו כאן, שאלו שבדרכם להחזיר בתשובה משתמשים באי דיוקים חמורים במציאות. או גרוע מכך משתמשים בפסדו-מדע שהומצא ע"י נוצרים, כדי להעמיד את הנצרות - טועים וגורמים הרבה נזק ובוודאי שלא זה מה שיתן עניין לאנשים אינטלקטואלים.
ממש לא וגם אם הייתי מכירה זה לא היה משנה את דעתיחן'
מה שכן את ערוץ הידברות ודומיו אני מכירה ומוקירה.
זה יפה מאוד שאת מכירה ומוקירהאריק מהדרום
מה לעשות שהם לא מדייקים בלשון המעטה?
מספרים הם ראיה למשהו?עוד סתם אחד
כי הכנסיה הנוצרית גייסה לקרביה הרבה יהודים לאורך הדורות, וגם כיום היהדות היא בסך הכל דת קטנה ושולית (מבחינה מספרית) בעולם. הטענה לא רלוונטית. השטויות שהם אומרים רק מעידות על מי שחוזר בתשובה בגללן, לא על גוף השטויות עצמן.
מערכם ואמינותםבת 30
באיזה תחום?
בתחום התורני?
בתחום המדעי? .
אם את יודעת שיש אי דיוקים מדעיים אז את יכולה להאמין לכל פרט מדעי שתשמעי?
ואף אחד לא מזלזל במסירות הנפש ובהשגים שלהם.
באמת.
אשריהם.
אבל מותר גם להודות שמדענים הם לא.
האמת שקצת התיאשתי, מאז שהם תקפו את ויקיישיבהק"ש
על 'כניעה' למדענים, בזה שהם הזכירו אפשרויות (שגדולי ישראל הזכירו), להסביר את הלכאו' סתירות בין תורה למדע.
(כמדומני שזה לא היה הרב זמיר בעצמו, אלא דניאל בלס. בכל מקרה זה היה בעלון של הידברות.

עם מי שלא מוכן לקבל שיתכן שחלק מתאורי הבריאה בתורה אינם כפשוטם, אין לי מה לדון.

במליצה אומר ש"לא רק בשאר נביאים (וחז"ל, רש"י, כוזרי, רמב"ם ורמב"ן ועוד אין ספור ראשונים ואחרונים) הוא טועה, גם בתורת משה רבינו עצמה הוא טועה - שהרי בלי להסביר לפחות חלק מהתיאורים שלא כפשוטם, פרק ב' סותר בכמה דברים את פרק א'".
אגב, התקיפה השטותית לאללה שלהם את ויקישיבהאריק מהדרום
לא נעשתה על ידי הרב זמיר כהן עצמו עד כמה שראיתי.
ציינתי זאת. אבל הוא ראש הארגוןק"ש
ואחראי על הכתוב בעלון
'תקפו' את ויקישיבה? לא בטוח שזו המילה הנכונהחן'
ויקישיבה עד כמה שידוע לי הם לא תורה מסיני. תתקן אותי אם אני טועה.
ויקיישיבה אינם תורה מסיני, כמו שהידברות אינה תורה מסניק"ש
יש דרכים לומר שיש לנו מחלוקת עם שיטה אחרת של תלמידי חכמים.
נכון שהם לא תורה מסיני. אבל הן הורידו את התורה מסיניחן'
לרבבות בעם וזה מה שחשוב.
ובגלל זה אי אפשר לחלוק עליהם?היא שיחתי
ק''ו שהמחלוקת עליהם היא לאו דווקא על תורה (גם, אבל זה לא עניינו פה) אלא על מדע...
נו, גם אתר ישיבה מפיץ הרבה תורהק"ש
ונראה לי שהדיבורים על רבבות הם הגזמה.

בכל מקרה, אני מאוד חושש מתורה שבנויה על טעויות ומה יקרה כשהאנשים שאת אמונתם בנו על זה, יגלו שסיפרו להם דברים לא נכונים.
ועוד לא התחלנו לדבר על הראיון הדמיוני עם חנן בן אריאריק מהדרום
וואי וואי כמה אנחנו מנסים למחוק את דארווין ואז בא איזה זמר וטוען שלא כל הדתיים מוחקים את דארווין יא אללה איזה מעצבן זה, הוא הורס עבודה של שנים, טוב בואו נעשה לו ראיון דמיוני, אנחנו נצא מטומטמים אבל העיקר שהאמת שלנו תישמע.
מה היה? לא מכיר את הסיפור..היא שיחתי
נכון, תוקפים זו לא המילה המתאימהאריק מהדרום
מביכים את עצמם זה הביטוי המתאים.
אפשר לצטט גם מה אומרים חז"ל על מי שמדבר על תלמיד חכםטוב ומטיב
רכילות ולשון הרע "שאין תרופה למכתו" אם המניעים שלך טהורים ומתוך אהבה ודאגה לשמו, ואם זה מאוד מטריד אותך. יכולתה בזמן שבזבזת בפורום לפנות אל הרב בדרך מכובדת וראויה.

אם היה כדברייך - זו לא היתה בעיהק"ש
ההסבר הפשוט (מסכים שיש רבדים עמוקים יותר) לסתירות לכאורה בין פשטי התורה למדע, הוא שהתורה לא באה לספר הסטוריה, אלא לימדה אותנו את הסדר האלוקי של העולם.

אם הוא היה מסביר ככה, הכל היה בסדר. הצרה היא שהוא מתעקש, שהתורה כנראה בפשוטה, זה מה שהיה. לצורך כך הוא מפגין 'ידע' מדעי, בדברים שהם פשוט לא נכונים. יותר משמפריע לי הזלזול במדע - מפריע לי הזלזול בתורה שיוצא מזה. כאילו נכונות התורה תלויה, באיזה שהיא שיטה מדעית כזאת או אחרת, שבגלל זה צריך להשקיע כ"כ הרבה.
יכול להפריע לך זה לא אומר שמותר לך לדבר עליועלומה!

עם כל הכבוד לדמוקרטיה יש תורה ויש כבוד לתורה

יפה כתבת.היא שיחתי
ולמעוניינים, שאין זמנם בידם להיכנס לנושא לעומק מדי יש שיעור של הרב אורי שרקי בנושא תורה ומדע. פשוט וקולע. כרגיל.

''יש 5 דעות ביחס בין תורה למדע. 4 דעות הם טעויות. הדעה החמישית היא של הרב קוק''. סוף ציטוט

וספר של הרב אלי הורביץ הי''ד.
לשון פשוטה ובהירה
כמה פעמים המלצתי על הכיווןק"ש
בעיקר למי שרוצה להעמיק בסוגיא - ללמוד בעיון את ספרו של הרב אלי הורביץ 'תורה ומדע'.

מה שכן, אם הוא היה חולק רק על הרב אלי הורביץ /הרב שרקי, או אפילו על מרן הרב קוק זצ"ל - לא הייתי נלחץ, מחלוקות הן חלק מדרכה של תורה. לא כולם חייבים לסבור כרבותי.
הסכנה כאן היא לתורה. כאשר אנשים עם ידע בסיסי במדע, שומעים רב שאומר דברים לא מדויקים - מה שניזוק זה לא המדע, אלא התורה. הדברים הללו גורמים לייחס מזלזל לתורה.

(והאמת שהשורש אצל האומר, היא תפיסה קטנה של התורה, שצריכה כביכול להתגונן מהגילוי האחרון של המדע ואם לא חושבים שהתורה מוטלת בספק)
מסכים שזה עלול לפגוע באנשים שיודעים מדעהיא שיחתי
ומסכים שאנחנו צריכים לשאוף לאמונה גדולה שלא תלויה במדע.
יש הרבה לימודי אמונה המתבססין על המציאות, בין אם זה מדע, צפנים בתנ''ך או הרב אמנון יצחק
אנחנו שואפים לאמונה הרבה יותר גדולה ועמוקה, אבל צריך מאד להיזהר, כי יש אנשים שכל האמונה שלהם מתבססת על זה ולפי מדרגתם ומצבם זה מה שהם צריכים.
את יודעת מה קרה עם כמה רבניםבת 30
שלא דיברו עליהם????
תשמעי חדשות.
זה שאדם הוא רב זה לא אומר שכל מילה שיוצאת מפיו היא אמת צרופה.
אף אחד לא אומר שהרב זמיר כהן הוא איש רע.
רק אומרים שמבחינה מדעית הוא לא מקצועי כמו שהוא מציג את עצמו.
יש לו אג'נדה, והמדע צריך לשרת את האג'נדה שלו. לפעמים זה יוצא נכון, לפעמים לא.
אני חושבת שאת טועה במקרה הזהבת 30
הרצון להמחיש רעיון עמוק הוא יפה ונכון.
השימוש במדע בשביל זה- גם יכול להיות נכון.
אבל שיבוש של עובדות מדעיות, במטרה להוכיח את מה שרוצים- זה לא נכון ולא יפה
ו אפילו יש בכך הטעיה של המאזינים.
א''א לקחת מדע מדויק, לשבש אותו ולטעון שהמדע מדויק ע''פ התורה.
באיזה מקום זה מעמיד את התורה?

אמיתות התורה תלויה בגילוי זה או אחר???
כמו שכתבת. שיטת הבראיתנותהיא שיחתי
שונא לכתוב את זה, אבל אתה צודקאלעד

זכויות רבות יש לו, וגם ידע רחב בתורה.

במדעים הוא מבין פחות ממה שהוא כותב, לצערי. אני עצמי שאינני מדען כבר נוכחתי בכמה שגיאות בולטות שלו

זה לא הוריד את ערכו התורני בעיניי

מה?נקדימון
התורה לא עוסקת במדע. המדע עוסק במדע.
נוצל"ש לגמרי, אם כי הבירור הזה חשובק"ש
מנהלים, אולי כדאי לפצל את השרשור?

@אלעד @כתר הרימון
הלכנו לאיבוד אלעד

טריוויהנשימה ארוכה

חדר בריחהספק

יש בבני ברק חדר בריחה שמנוהל ע"י חרדים ופונה לציבור הדתי. (סודות המלך שלמה). 

אשתי ואני היינו שם ומאוד נהנינו. 

אפשר מספרי טלפון/אתר?איך אפשר לעזור?
בבקשה:ספק

סודות המלך שלמה, חדר בריחה

אשתי ואני היינו רק בחדר בריחה אחד , אז אין לנו כ"כ איך להשוות לחדרי בריחה אחרים - אבל מאוד נהנינו שם. 

בתור מי שהיתה בכמהשוקולדד ציפס

אז אם מחפשים משהו אינטלקטואלי זה לא זה..

זה חדר נחמד כחדר ראשון

אבל גם בעיצוב וגם ברמת הקושי 

לא מאתגר למנוסים

זה היה החדר הראשון שלנוספק

והוא באמת לא היה קשה מדי - אבל זה היה בילוי נחמד והוא כן הצריך מחשבה. 

היה כיף בסה"כ. 

ללכת למוזיאוןבת של השם

תודה לכולם!אמונה שלמה
נשתמש בחלק מהרעיונות
לימוד כלשהו ביחד?אוויל מחריש

מוסיף היבט רוחני לקשר ויש לזה תועלת שכלית ורגשית רבה. אפשר אמונה / תנך / מידות / חסידות דברים יותר נפשיים...

מוזיאון הטבע החדששירה515
באונ' ת"א.
לא ידע עמוק במיוחד, אבל מרחיב אופקים, על הטבע בישראל, המגוון, המערכת האקולוגית.
כולל אוספים היסטוריים של פוחלצים. (כל המוזיאון כמעט הוא פוחלצים.)
אם אתם ירושלמים1111111111111

אז יש המון אתרים ומוזאונים שמאוד מעשירים גם מבחינת ידע וגם מבחינה תורנית.

עמוד האש ועוד סידרה ששכחתי שמה על אחרי קום המדינה. אפשר ללמוד יחד דברים יותר קלילים שאפשר לדון עליהם דברים שמדברים על גבול המחשבה נפש.

יש סדרות מאוד מעניינותבת 30
יש ''אללה איסלם'' של צבי יחזקאלי
יש דברים מעניינים בארכיון המדינה
יש תכניות על אירועים שונים בתולדות המדינה, על קהילות ישראל השונות, על אישים שונים.
מציעה לך לעשות חיפוש בעצמך ו לבדוק מה מענין אותכם ומתאים.
סדרהחיים של

המרדף של כאן 11.

זה טריוויה.

אני די מאוהבת בלשבת ולענות את התשובות שאני יודעת

בושה זו המילה ! אני מזועזעת כמה היד קלה על המקלדתחן'
יש דרך להעביר ביקורת עאכ"ו כשמדובר בתלמיד חכם .

ההשכלה והידע ככל שיהיה לא נותנת לשום אדם לגיטימציה להתנשאות באופן 'ציני ובלעג' כאילו מדובר בחבר לכיתה. גם עם חבר לכיתה הייתי נזהרת עאכ"ו שמדובר בתלמיד חכם שזכויותיו ופועלו לקירוב רחוקים בארץ ובעולם אין להם אח ורע בדורנו!
אני במקומכם הייתי מהרהרת בתשובה ומתנצלת בפומבי ובאופן
אישי בפני הרב.
צודקת!!! על זה נאמר.. "אין אומן מתקנא אלא בבן אומנותו"כלה נאה
למה "משחק"? למה "סדרה"?..ד.

תלמיד חכם (וגם סתם הרבה אנשים), אינו מעונין דוקא במשחק, בוודאי לא ב"סדרה"..

אפשר ללמוד משהו ביחד. זה יכול להיות פורה ומקרב.

אפשר לפנות זמנים, לשוחח, להקשיב זה לזה. לדון.

אפשר לצאת לטיולים - גם קצרים - ולקחת חומר על המקומות בהם מטיילים.

מתוך ניסיון.נחשון מהרחברון
זמן של לימוד הוא זמן יותר 'רציני'
חלק מהזמן הזוגיות זה החופשיות הקלילות השיחרור. ללמוד משהו לא סותר ולא רע. (אגב אנחנו לומדים על בסיס קבוע) אבל לא עונה על הצורך של לייף ביחד להנות ביחד. ובעיקרון להשתחרר ביחד...

אז נכון לשוחח זה חשוב. לטייל זה מצויין. אבל זה לא עונה על הצורך של לעשות משהו קליל וחוםשי יחד.
(טיול לחלק מהאנשים כן ולחלק לא. לי למשל - לא עושה את זה.)
אין בעיה..ד.

יש אנשים שבשביל "לשחק" זה מטופש. ביחוד גברים.

גם את זה לא צריך לעשות "בכח"..

אפשר גם לצאת לשֶבת ביחד באיזה מקום, בית קפה.

יש כאלה שיהנו ללכת למוזיאונים, תערוכות..

נכון מאד. לא אמרתי משחקנחשון מהרחברון
למרות שאני נהנה מאד לשחק...

מצטט את מה שהיא ביקשה...

לא מסוגל לחשוב על לשחק יחד או ליצור משהו או כל הרעיונות שתמיד עולים פה...

אנחנו מחפשים משהו שאפשר לעשות יחד שמצד אחד כיף ומעניין ומצד שני מוסיף ידע.

אשמח לקבל רעיונות למשהו כזה.

משחק שמוסיף ידע או ברמת חשיבה גבוהה.

לא סתם לשבת ללמוד אלא בצורה חוויתית
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעשאחרונה

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטוריאחרונה

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויקאחרונה

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה

לכי לאיזו גבעה  או מקום דומה. מעניין אותך?

התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..אחרונה

אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת

או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.

אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:

למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.

כנ"ל לאיחוד האמירויות.

לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

קראתי חלק מהתגובותלאחדשהאחרונה

והאמת בכלל לא מעניין אותי אישית אם זו הטרלה או לא..
לגופו של עניין, קודם כל חיבוק אחותי, קשוח ממש.
אני אישית נגיד, קנאית בהגזמה, בורכתי בבעל שלא מסתכל על אף אחת (
לפעמים זה גם מוזגם) ובטח שלא מדבר איתי על זה.
כמו שאמרו לך פה,
העלית את הנושא מולו, צריך לדעת שהתגובה מהצד השני תהיה כלשהי ואולי לא תמיד נעימה.
כמה דברים
1. למה הוא המשיך לחזור על זה כל כך הרבה, אמרת לו שזה לא נעים לך? מה דחוף היה לו לציין את זה?
2 הוא הבין בכלל כמה זה פוגע בך והתנצל?
3. לא ראיתי התייחסות כלשהי לזה אבל, חשבת מה זה גרם לו להרגיש כשציינת שבעל של מישהי אחרת בהה בך? אולי זה הכניס אותו למגננה למקום של פעולה הפוכה? נקודה למחשבה..

נשמע שיושב כאן משהו קצת עמוק יותר..
פתחת את הנושא לא מיד כשזה קרה אלא אח"כ, משמע הלכת עם זה תקופה עד שבחרת לדבר על זה באותה השבת.
במיוחד אם את אומרת שזה הולך בינכם,
כדאי לעשות פה עבודה.
קודם כל מול עצמך,
אח"כ אולי גם איתו
שוב חיבוק ענק...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחחחחחחחחחלאחדשה

אולי יעניין אותך