סיפור לפנות ערב\ריעותריעות.

איך יודעים שאני אוהב את הסיפור שלי? אני מוסיף לו מקפים.

"או-הדי! בוא הביתה!"
"עוד דקה אמא! אני באמצע משחק!"
והכדור עף אל תוך השער.
כל ילד רץ הביתה, רק אוהדי מתיישב על הגדר. הוא מוציא מגבון חצי-יבש מכיס מכנסיו ומעביר על נעלי הספורט החדשות עד שכל האבק יורד. את החולצה והמכנסיים הוא מנער ומיישר, ושוטף בברזייה הקטנה שבסוף רחבת החול והאבנים את הברכיים והציפורניים.
כשהוא עולה במדרגות הקטנות השבורות הביתה, הוא יכול לשמוע רחש טלוויזיות, משפחות אוכלות, דיבורים. בדיוק כמו בבית שלו. רק שאל הבתים האלה נכנסים הילדים מייד בסוף המשחק, בעודם מלוכלכים ומקומטים, ואל הבית שלו חייבים להיכנס מסודרים ונקיים.

ואיך יודעים שאני שונא סיפור שלי? כשיש בו יותר מדי מילים שניות.

אבא של אוהדי מת במלחמה כשהוא היה בן שנתיים. אין לו זכרונות, אבל יש כמה תמונות במסגרות ברזל שחורות דקות על השידה בסלון. תמונות של אבא, אמא ואוהדי. 
פעם אוהדי שמע שכנה אחת, שמנה עם צמידים, אומרת "רבקה גולדמן פשוט לא יודעת לשחרר. אם הייתה הולכת לפסיכולוג שהמלצתי לה עליו, ד"ר מורגנשטיין, כבר מזמן הייתה מקימה משפחה חדשה ומשתלטת על הילד המופרע שלה."
אוהדי מופרע? הוא דווקא מתנהג יפה.
חוץ מפעם אחת, שהיה צריך לשירותים באמצע חנות בדים, אבל אמא הייתה עסוקה בלדבר עם המוכר, אז לא הייתה לו ברירה.
אבל זה לא קרה שוב, באמת.

חלק מהעניין בלהיות בן לאבא עם מוגבלות, זה לדעת להכניס דברים למקומות שהם לא צריכים להיות בהם. כמו משפטים, למשל.

ארוחת הערב מונחת על השולחן המרובע במטבח. סלט חתוך דק, חביתה, גוש גבינה ושתי פרוסות ישרות של לחם. אמא מהצד השני של השולחן, אוכלת ותוך כדי כך מביטה בו, דוחף בקושי עוד ריבוע מלפפון, עוד חתיכת בצל, נאבק בעיניים שלא יפזלו לו. 
כשכל האוכל בצלחות נגמר, אמא מפנה הכול ורוחצת כלים. הוא הולך להאכיל את הדג. 
לפני שנתיים, כשהיה בן ארבע והכל רק התחיל, לקחה אותו אמא לרופא. הוא אמר לה שלאוהדי יש בעיות. הוא כמו כל ילד רגיל, רק שלפעמים יש לו רגעים כאלה, שבהם הוא לא מבין שמה שהוא עושה הוא לא בסדר. אמא ביקשה מרשם לתרופה, והרופא צחק. הוא אמר שזו בעיה עם השכל, ואולי כדאי לחכות קצת עם תרופות. הוא כן אמר לה, שכדאי למצוא לו תחום אחריות. אולי פינה בגינה, אולי חיה.
אין גינה בשכונות העוני של תל אביב, אבל בחנות של ז'ביק יש צנצנת מלאה דגי זהב.

אבא שלי זוכר את ארוחת הערב הזו במיוחד, כי אחריה הוא גילה שהדג מת.

שנים אחר כך, אולי שתי דקות, אוהדי עדיין עמד פעור פה. אמא הגיעה מהמטבח. בלי הסינר, ידיה נקיות. שלא יופר הסדר. ללא מילים, היא אוספת את שברי הצנצנת הקטנה בכף-יד אחת, ואת הדג המת בכף-היד השניה, וזורקת הכל לפח הקטן במטבח. אחר כך היא מניחה סמרטוט יבש על כתם המים ומנגבת. אוהדי עדיין שותק.
שנים אחר כך, הפעם שתים-עשרה שנים שלמות, אוהדי יושב מול כוס מים מנופצת. בלי לומר מילה, הוא אוסף את השברים, נוטל מפית ומנקה את המים, ומחייך אל הנערה שמולו.

אמא שלי נטשה את אבא כשגילתה שפעם בכמה חודשים, הוא פתאום מגיב אחרת. הוא צועק, או בוכה, או מתנהג כמו שיכור. אף פעם לא מרביץ. אבא שלי לא אלים, הוא פגיע. לפעמים.
לרוב הוא פשוט איש טוב.

מילה או שתיים על הסיפור הזה:ריעות.

קודם כל לא הקפצתי את השרשור המקורי בו הוא פורסם, כיוון שיש שם בעיקר אנשים ישנים וקצת מכאיב לקרוא את התגובות. משמח- אני אוהבת אותם, את כולם, ובכל זאת. מכאיב. סוף כיתה י' הייתה תקופה מאוד מאוד קשה.

דבר שני כתבתי שם שלאוהדי יש מאניה דיפרסיה וקצת אוטיזם (שזה מאוד יפה לאבחן את עצמי שלוש שנים לפני האבחנה האמיתית), אבל אני לא חושבת שמדובר באוטיזם, אני חושבת שמדובר בתוצאות של החיים.

דבר אחרון- הסוף קצת מבולבל ואני חושבת שאני צריכה לשנות שם משפט או שניים.

אבל העניין הוא בדידות, אהבה, משפחה, כאב ומה שקורה כשכל אלו חיים בדירה קטנה אחת בפרברי תל אביב של שנות השישים.

...פרפר בכלוב

לא ממש הבנתי על מי הסיפור, אבל נכנס לי ללב, הכאב שבמרובעות הזאת. כל כלך הזדהיתי כשכתבת שנשברה הקערה עם הדג, והאמא רק אספה בלי לומר מילה, זה כואב נורא. 

הצלחת להעביר בלי מילה כל כך הרבה מהכל. 

נדיר נדיר!

באלי לקרוא עוד דברים שלך..

היי, תודה ריעות.

אולי אאסוף מלא סיפורים שפרסמתי כאן לשרשור אחד...

(את. אני זוכרת אותו. ממש ממש זוכרת.יומנים נשרפים

הוא מדהים. 

את מדהימה.

הוא כואב כ"כ.

מה שלום הבן של אוהדי עכשיו?)

ריעות.

אני חושבת שהוא במסלול טוב

הו, זה נורא משמח לשמועיומנים נשרפים

וואומחפשת^
זה וואו, פשוט.
אני ממש אוהבת את הכתיבה שלך.
היא טובה, זורמת ומבטאת. הכל
תודה ריעות.

תזכורת לקרוא את זה.לעבדך באמת!
תודה לךאשליה
המילים שלך בדרכ פותחות חלון בנפש
תודה אהובה. איך את תמיד משמחתריעות.

..אליה2
זה יפה נורא
את כותבת ככ טוב
תודה ריעות.

ריעות.לעבדך באמת!
זה הדבר הכי מושלם שקראתי לאחרונה.
ומצאתי שם אותי.
רק בסיטואציה קצת אחרת.
הצילו, מה שעשית לי בלב.
יאו, מרגשת.ריעות.

ריעות.שעות של אמת.

אני ככ אוהבת את הכתיבה שלך.

זה נוגע ממש.

תודה אהובה ♥ריעות.

יאו זה יפה ככ.מלכות דקדושה

זה. זה.

אין מילים. באמת.

הכתיבה שלך זה וואו.

תודה לך ריעות.

את כותבת מדהים!מהלך בדרך...

ואם תוכלי לאסוף את כל הסיפורים שלך לשרשור אחד זה יהיה מטורף...

ואם גם תוכלי לתייג אותי זה יהיה מושלם..קורץ

אשתדלריעות.אחרונה
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך