מהם סימני האזהרה - מתי לחשוש שבחור הוא בעל אלים בפוטנציה?בנחת...
שואלת בשביל בחורה שנפגשת..
(רק אל תפחידו סתם יותר מדי...)
ממליצה לראות את הסרט "אחת מעשר" של אולפנת נוה דקליםבעוז וענווה!

יש ביוטיוב.. הוא מאוד עוזר להבין מה הסימנים האדומים.

בגדול זה מאפיינים שנגיד הוא משתלט עך כל הפגישות ולא משאיר לך מרחב או דעה, ומדבר הרבה מאוד על עצמו בלי לתת לך להגיב, חסר סבלנות כלפי איחורים וטעויות, דוחף מהר מדי את הקשר גם אם זה לא מתאים לך... לא נותן לך זמן ומחיה בתור בנאדם עצמאי.

יפה. ומוסיפהחדשה ישנה
בעיקר תחושה כללית שלא מרפה של משהו לא בסדר
מכיררוצה להיות טוב!

אדם כזה וכל מה שצויין לעיל יושב עליו אחד לאחד....

כזה יפה לראות עזרה הדדית בפורום המדהים הזה!

בנוסף- מזלזל בה ובסביבה.44444
מדבר על עצמו זה לא בהכרח תכונה כזואתגר מתמשך

זה סתם שהוא עסוק בעצמו ובמה שחשוב לו, זה לא אומר שהוא כופה את זה עליה.

הסרטון הזה אמיתי? אני שואל כיבשביל השאלה
ראיתי את זה באחת התגובות, ושאבא של הבחורה חשד, שאל מה קרה ושמע מספיק בשביל להודיע שהחתונה מבוטלת ואפילו לשחרר את הבת שלו בלי גט
מנסה לנתק לאט לאט ממשפחה וחברותואילו פינו
מבטלות את הדעה שלך..
כדאי להתייעץ עם נועה אריאל. ראיתי בעבר הצגה שלה על זה והיא עוזר לבנות שנפגשות ולנשואות שנפגעו..
"דעתן" ששבוי בדעות קדומות לגבי נשיםאלגריטי
וניכר שרוב הדעות משקפות פחד וחוסר אמון באופי הנשי.
יש בו מידת חוסר סבלנות בולטת עם אנשים שהוא חולק עליהם.
יש לו רקע של חיכוכים עם "המערכת" שבהם הוא "מתקרבן" בגלל המצב.
כתבו לך יפהיוניס

אבל אני רוצה להוסיף

שהרבה פעמים האישה עצמה ,מחזקת ואפילו הייתי אומר מקיימת ,את האלימות .

בזה שהיא מכילה ,ובאיזה שהוא מקום מקבלת אותה.

ולא מתנגדת ומבהירה לו בצורה ברורה שאינה משתמעת לשתי צדדים שאלימות=סוף הקשר

לצומת ליבך זה נכון גם לאלימות של האישה לבעל

בנוסף למה שאמרו- מתנות שלא תואמות את השלבNTC
נגיד תכשיט ממש יקר כשהקשר רק התחיל.
המתנות בפועל גורמות לבחורה תחושת מחויבות כלפיו.
מבין כל סימני האזהרה שנתנו כאן,שלג בירושלים

לרוב זה יהיה הסימן הראשון שאמור להדליק נורה אדומה!

ולנתק מהמשפחה והחברות זה יהיה הסימן השני.

(אבל לזה בד"כ לבחורה עצמה יהיה לה יותר קשה לשים-לב, אלא יותר המשפחה והחברות.

ובד"כ זה כבר יהיה בשלב שכבר לא יהיה להם כמעט השפעה עליה ויהיה להם מאד קשה לחלץ אותה)

דווקא לרוב בהתחלה הוא יהיה מאד אמפתי, קשוב וסבלן אליה ויתן לה את המקום שלה.

רק לאחר שהוא ירכוש את אמונה, אז הוא יתחיל "לחנוק" אותה.

הבעיה העיקרית בשאר הסימנים שהביאו לך כאן,

זה שהבחורה תוכל לראות אותם רק בשלב מתקדם שבו היא כבר תלותית בו,

ואז זה כבר יהיה קשה בשבילה ובשביל אחרים לחלץ אותה מזה..

לגבי הסימנים האחרים, אם הם מגיעים כבר בתחילת הקשר, לרוב זה פחות מעיד על אדם אלים:

משתלט על כל הפגישות ולא משאיר לך מרחב או דעה - זה כנראה סתם מישהו שאוהב לדבר וחושב שהוא תמיד צודק

חסר סבלנות כלפי איחורים וטעויות - זה כנראה סתם אדם יקה

דוחף מהר מדי את הקשר גם אם זה לא מתאים לך - זה כנראה סתם בל"ח

לא נותן לך זמן ומחיה בתור בנאדם עצמאי - זה כנראה סתם אדם תלותי

וגם רוב הדעתנים והשובניסטים אינם אלימים.

לא מספיק שהוא שובניסט הוא צריך להיות גם אלים?אלגריטי

הרבה כוחות יקרה!

הלוואי שהיתי יכולה לעזור לך

אין פה שום משפחה חדשה בשכונה חושף שיניים

נכוןלא שייך

הסברים מצויינים להתנהגויות מסויימות, אבל נראה לי שאם יש כמה סימנים ביחד זה כבר מחשיד!

וואו. מניסיון.. אשכרה קונה דברים. הזוי.נביעה
קנה לי בפגישה שניה חולצה יותר 'צנועה'
טען שהחצאית-שהגיעה לקרסול, 'לא מספיק ארוכה'.
.
אבל עם זאת היתה משיכה מטורפת. צריך להזהר
מפחידארלט

הזוי, אמאלה!כל זמן

בס"ד

הגוף שלך הוא שלך! בפרט בתחילת קשר אבל נראה לי גם בהמשך. הוא רק צריך לחשוב   ב י נ ו    לבין    ע צ מ ו  אם זה מתאים לו הרמה הדתית / צניעותית שהוא רואה.

לגמרי.נביעה
ב'ה שחברה פקחה את עיניי....
.
שוב, כי הייתה משיכה מינית מטורפת ממש
אם יש חשש כזהאות והדר
לו קטן ביותר הייתי בודק את הכתב שלו אצל גרפולוג
לא נכנס לזהנפשי תערוג
אבל מחקרים מראים שאין ממש בגרפולוגיה
נכנסתאות והדר
איזה מחקרים בדיוק?בת של השם

חפשי בגוגל. יש שם לכאן ולכאןנפשי תערוג
נו אז מי אמר לך איזה נכון? זה שנגד או זה שבעד..בת של השם

עצם הספק מראה שאין מה לסמוך על זהבוריס
המדע נגדנפשי תערוג
מדע נגד הרבה דבריםאות והדר
במציאות זה עובד
גם ה"מדע" מתקן את עצמו מדי פעםכותבת המחקר
אז אם ל"מדע" מותר לטעות, מותר גם לבני אנוש...
של בן-שחר ובר-היללאמא פולניה2

גרפולוג זה בדיה העולם המדעי יודע את זהאהוד כהן
אתה יכול לחפש כתבה שעשו על הגרפולוגים הכי טובים בארץ נתנו להם 2 כתבי יד אחד של פושע בכלא ואחד של פרופסור לפיזיקה או משו בסגנון ושאלו את הגרפולוג מי יוכל לנהל חשבונות בחנות מכולת יותר טוב.. התשובה ברורה.. תכתוב בגוגל מבחן הגרפולוגים הגדול
התשובה בכלל לא ברורה ליכל זמן

עצם היותו פושע לא אומר שהוא לא טוב בניהול חשבונות. לא הבנתי בכלל את מסקנתך.

תראי את הכתבה ותביני..אהוד כהןאחרונה
תודה רבה לכולכם! הדברים שכתבתם נלקחים לתשומת לבבנחת...

באמת תודה רבה לכם!בעוז וענווה!

גם לי זה עזר לחדד את הדברים ולשים לב.. אני מתחילה בע"ה לצאת בקרוב אז...

לרוב בהתחלה קשה לראותתופסת אומץ
כמו ש@שלג בירושלים ציין מעליי.
וחשוב להבחין בתגובה שלו כי בעיניי היא מדויקת.

למרות מה שניתן לחשוב לפי הדוגמאות והסיפורים שסיפרו לנו, זה לא צעדים שתלטניים שבהכרח ניתן להבחין בהם מיד על ההתחלה. זה סימנים שמבחינים בהם רק אחרי תקופת זמן, כשכבר נרכש אמון והתפתח רגש.
הבעיה היא שכשהרגש קיים אז הרבה יותר קשה להבחין בנורות אדומות. ואם הוא שחקן מעולה או סתם לא מודע לעצמו אז הדברים צפים רק בנישואין בלי שהיתה דרך לדעת לפני כן.
ולכן צריך להיות מאוד קשובים, להתייעץ (עם מישהו קרוב, ואם זה איש מקצוע - שיהיה לה בוודאות מידע שהוא מקצועי ומבין בתחום ולא רק מחפש לקוחות) ולקבל שיקוף. במיוחד אם מבחינים בהתחלה בדבר כלשהו, אפילו קטן מאוד, שמעלה תהיות.
לי קרה שלא הייתי בטוחהאמונהל'ה
ורציתי הפסקה והוא פשוט התחרפן לגמרי וצעק וכעס ממש והבנתי מי הוא באמת מאחורי הפנים הטובות..

(וכמובן שיניתי את הגרסא וחתכתי)
ממה נובעים החששות?הריון ולידה

בתור אחת שהיתה בזוגיות אלימה רגשית..

שזה משהו שקשה יותר לזהות ולקלוט

את מאשימה את עצמך בהתחלה

מנסה לשנות

משנה את עצמך.. מאבדת את עצמך

אני מבינה שלא סתם את באה ושואלת את זה

בחורה "רגילה" לא תחשוש מזה (כן גם אני חששתי ועדיין נפלתי שם)

היום אני מבינה שהיה לי גם חלק במערכת השלילית הזאת...

אני לא אשמה אבל עדיין הצורה שבה גדלתי והחינוך שקיבלתי תרמו לזה

הייתי ממליצה לך ממש ממש חשוב ללכת לטפל בעצמך אם היית אי פעם באיזה מעגל אלימות או חווית את זה אצל ההורים או מישהו קרוב

לא להאמין כמה זה משפיע!

אני הייתי בטוחה שאלימות אצלי זה קו אדום.. אבל היה לי קשה לזהות אותה עדיין

אם הייתי מטפלת בעצמי כנראה שלא הייתי עוצמת עיניים כל כך הרבה זמן

קיים הבדל עצום בין אלימות פיזית לאלימות רגשיתדור רביעי
בעוד שסימני אלימות פיזית אפשר לפעמים לזהות מראש ( הסרטון הנ"ל די נותן מושג), אלימות ריגשית - צריך להיות בתוך מערכת יחסים יותר זמן כדי להבחין.

לכן אין לך מה להאשים את עצמך. זה לא שאת לא זיהית אלא להפך - הוא זיהה בך נקודה רכה, וידע שאת "מתאימה לו".

בכל זאת יש כמה נקודות שכדאי להכיר:

1. מתנות בכמות יוצאת דופן.

2. לחץ למסד את הקשר ( מצד הבחור או מצד הוריו) כשהבחורה מהססת. אדם נורמלי לא ילחץ, אלא יאפשר להכיר אותו יותר לעומק. לחץ להפגש באינטנסיביות כל יום וכד' או הרבה מאד שעות כשהבחורה לא מעוניינת כ"כ הרבה, זה לא נקרא להכיר לעומק- זהו לחץ למסד את הקשר בהקדם לפני שתבין עם מי יש לה עסק.

3. תחושה פנימית שלא רוצה להתחתן עם האדם הזה. גם אם לא מצליחים להסביר לסביבה - להאמין לתחושה.
עוד נקודהיוניס

צריך להבין שגבר סטנדרטי הוא יצור שתלטן וניתן לראות זאת בחיות בטבע.

כל חיה,  בפרט הזכרים קובעים טריטוריות ואוי למי שיכנס אליהם...

אצל האריות זה נגמר בפציעה קשה של אחד מהצדדים.

אצל אנשים יש נטיה לשליטה /שתלטנות .

השאיפה לשליטה אינה רעה לכשלעצמה. 

הבעיה מתחילה כזה נהיה על חשבון השני,

וששליטה נהפכת לשתלטנות זה השלב שזה נהיה רע, והשלב הטוב בזה כשהשליטה נהפכת לשליטה עצמית.

גבר סטנדרטי הוא יצור שתלטן?אורי8
עבר עריכה על ידי אורי8 בתאריך י"ז בשבט תשע"ט 20:38
מאיפה הקביעה הזו? מכירה המון גברים לא שתלטנים ומכירה לא מעט נשים שתלטניות, וגם כאלה שלא.
הטבע הביולוגי של גבר הוא שליטה וצידדי שרוט
הטבע הביולוגי של אישה הוא לקנן ( מלשון nest).

פשוט היות ויש לנו גם שכל ומודעות אז אנחנו מונעים מעצמינו להתנהג כמו חיות על ידי ריסון עצמי.
אובססבי או קנאי יכול להיות סימןצועקת לך

אם הוא מתקשר המון- זה לא בהכרח אומר אבל כדאי לשים לב

אם יש לו הרבה שאלות: מה עשית? לאן הלכת? עמי מי דיברת ובעיקר התקפי זעם/קנאה

כמובן שכל תמרור אזהרה יכול סתם להתפרש לא נכון וכדאי לדבר עם איש מקצוע.

יש נשים שנמשכות לזהים...
כי מראש יש להן איזו חולשה נפשית
לדעתי יותר חשוב לטפל בזה מאשר לחפש סימנים.
זה גם לא חייב להיות ממש אלימות פיזית אלא כל התנהגות שיש בה התעללות וזה קיים גם מצד גברים אבל גם מצד נשים.
הרבה פעמים אלה דווקא הגברים הכריזמטיים מאוד שמנסים/מעוררים אהבה מאוד מהר. ודווקא הגברים הטובים והרציניים פחות יעניינו נשים כאלה.
נשים בודדות שרוצות אהבה ימשכו לזה יותר. ככל שהאישה חזקה יותר ובטוחה יותר במי שהיא, מעריכה ואוהבת את עצמה, היא פחות תימשך לזה.
בגלל זה יש הרבה נשים שמחליפות זוגיות פעם אחרי פעם בגבר מכה או מתעלל.

לדעתי לשים לב, האם את נדרשת לוותר על מי שאת בשביל הקשר עם אותו בחור, אם הוא מרחיק אותך מעצמך גם אם זה מתוך הישחפות ריגשית שלך.
או להפך אם יש קבלה והבנה אחד של השני ואת נשארת מי שאת כמו שזה צריך להיות
קודם כל, סתם אדם כשר, אינו "אלים בפוטנציה"...ד.

צריך להבין למה "הבחורה שנפגשת" חוששת....

כי אם זה סתם, שהיא חושדת בכל בחור שנפגשת שמא הוא "אלים בפוטנציה" - גם זו קצת "אלימות"... לא חושב שהרבה בחורים היו מעוניינים להיפגש עם אחת כזו..

אם יש לה סיבה לחשוש, עדיף שתסביר מה הסיבה. אפשר יותר להתייחס. 

וזה עדיף לדעתי, על פני הפחדה של עוד כמה בנות מלהיפגש...

^^^ צודק ^^^שלג בירושלים

כתבת דברי טעם

היום כבר בשמינית מעלים את הנושא. יש הצגה תאטרון בובותארלט

על הנושא ויש מודעות, גם כי אחוז מסוים של גברים מתגלה כאלים. לכן לא מפתיע שהיא רוצה להיות זהירה. זה לא אומר שהיא תחשוד בכל אחד.

גם זו בעיה.ד.

וגם ה"תיאטרון בובות".. ברגע שדבר הופך להיות מקור לתעסוקה ופרנסה, הוא עלול גם לתפוס נפח - וגם לייצר את עצמו.

ומה זה "אחוז מסויים של הגברים מתגלה כאלים"... הרי "אחוז מסויים" של נשים - ואולי אף גבוה יותר - "מתגלה" כאלים-מילולית. אז עושים מזה "תופעה"?.. החכם עיניו בראשו, ובודק את המידות של מי שמתחתן/ת איתו/ה.

בוודאי אפשר להבין מי שנבהלה ורוצה להיות זהירה. זה בדיוק מה שציינתי כנזק שעולה מהפרזה בנושא הזה.

בחורות "נבהלות", אח"כ "חושדות", אח"כ "מפרשות" (כבר מישהי כתבה כאן הרי רק כעת על "בעל אלים מילולית".. כשלכל היותר, לפי תיאורה, אינו מספיק מבין שהיא לחוצה רגשית בתוכה... זו תוצאה ישירה של תרבות-הדיבור הזו). בסופו של דבר, בעצמן מגלות יחס שיש בו "אלימות" בגלל המגדלים שבנו בתוכָן.

כמובן, שבצדק בחורה אינה רוצה להיות נשואה חלילה למישהו אלים. כמו שבחורים אינם רוצים להיות נשואים למישהי תוקפנית ומשפילה. זה בסדר גמור.

אבל אם מישהי מראש שואלת, על מישהו שנפגשת, "מתי לחשוש שמא הוא אלים בפוטנציה".. אז על זה אמרתי: אם יש לה סיבה ספציפית לשאלה הזו, שתסביר מה הסיבה, יהיה קל יותר להתייחס.

אם סתם שואלת על בחור כשר שנפגשת איתו, ושאינה רואה כל בעיה, את השאלה הזו - דומני שלא מעט בחורים שהיו יודעים שזה מה שהיא שואלת לגביהם, היו מנתקים על המקום. לדעתי - בצדק. גם אם אפשר ללמד עליה זכות, שאחרים הבהילו אותה, בדיוק כמו שהודעה כזו יכולה לעשות לעוד בנות...

פעם שמעתי שיחה של רבבורא עולם נתן
הוא אמר שאחד מהסימנים לבדוק בעל אלים זה לאחר לפגישה ולראות איך מגיב
אז הרה הזה אמר ואם הוא בחור ישיבה שכל דקה חשובה לו ופתאום בת החליטה לאחר בשעה כדי לבדוק אז למה שלא יכעס
נקודה למחשבה לא לדרוך על השני בבדיקות
זו שאלה שכל אחת צריכה לשאול את עצמהסוסה אדומה
כל שכן אחת שלא מריחה את זה באופן אוטומטי.

בחור אלים הוא בחור שאת לא תרגישי בנוח לידו. הוא יתן לך להרגיש שאת לא ברמה שלו.
זה יכול לבוא לידי ביטוי באובססיביות.
במניפולציות.
בכעסים "מוצדקים"...
תחושות אשמה שיש לבחורה...
קנאה קיצונית...

כל קשר שלא מעצים אותך, ואדרבה, מקטין אותך... סימן רע.

לרוב הבדיקה שאני מציעה לעשות היא האם הבחור אוהב אותך או אוהב להיות איתך. זה מדליק לי נורה אדומה (בלי קשר לאם הוא אלים או לא...)
למשל "אני עייפה, נדבר מחר, בסדר?" אם את אומרת את זה ואת רואה שחוזר על עצמו שהוא ממש לא עומד לסיים כי כיף לו, אל תהי מוחמאת. הוא לא אוהב אותך, הוא אוהב להיות איתך.
עצה ששמעתי מהרב אבינריום מאיר
לאחר בכוונה לפגישה. איחור משמעותי. ולראות איך התגובה של הבחור. מנסיון של חברה שלי שאיחרה פעם לא בצורה מתוכננת, הבחור זעם עליה ולא נרגע והתפוצץ והתפוצץ מכעס. תודה לא-ל שהיא איחרה וראתה את זה בשידור חי...
וואו.. ברוך ה'בעוז וענווה!

דרך ארץדי שרוט
לא מנומס לאחר בשביל לבחון בני אדם.

יש דרכים אחרות מקובלות.
באמת נשמע קצת מוזרק"ש
(פעם ראשונה שאני מסכים איתך)

העצה הזאת נראת לא הגונה. בחור התארגן, פינה זמן, יצא מלימודים/עבודה/עיסוקים אחרים במיוחד. לאחר בכוונה זה לזלזל בזמן ובהשקעה של הבחור.

מה שכן, אם איחרת עקב תקלה, זה באמת זמן טוב לבחון את התגובה.

נ.ב. היום בעידן הפלאפון, דרך ארץ בסיסית, להודיע כשמאחרים.
אם תשוחח איתי לעומקדי שרוט
תווכח לדעת שמן הסתם יש עוד דברים שאתה עשוי להסכים איתי חרף כל מה שאתה חושב עלי
זה מוזרסוסה אדומה
אבל יש נשים שלא יודעות לבדוק את זה, ואם זו דרך לבדוק, אני חושבת שהבחור יתמודד... זה עדיף על לקחת סיכון ושאישה תינשא לגבר אלים.

אני אישית לא חושבת שזה יעזור. בין היתר כי הבחורים האלימים מכירים את התרגיל הזה. אבל בעיקר כי אישה שהיא לא אישה מוכה, תשים לב לזה אם לא מיד אז עם הזמן ולא תתן לעצמה להינשא לאדם כזה.
הפיתרון הוא לטפל בשורש של העניין. לא למשוך אלייך בחורים כאלה.
עד אז, אם נפלת על בחור כזה, תדעי להשתחרר ממנו. ואם הוא אלים, כל האמצעים כשרים.

אומרת את זה מניסיון של אחת שהיתה לה חברה שכל הזמן היתה נופלת על כאלה.
באחת הפעמים אחרי פרידה של יומיים, הוא לא חיכה והציע לה נישואים. ברוך ה' הצלתי אותה ממוות. (אישתו שהוא נישא אליה מיד אחריה מתה בשבע ברכות. אני מאוד מאוד מקווה שלא באשמתו).
מה??? וואי ה' ישמור..בעוז וענווה!

איחור יכול לקרות פעם ב.. ולכן זו דרך טובה לבדוקארלט

העקום בכל העסק הזה הוא,ד.

שאת מדברת על כאלה "שלא יודעות לבדוק"; על איזה מישהו שהצלת את חברתך, וכו'.

אבל הרי רוב הבחורים אינם כאלה. ובחור כשר נורמלי - מה פתאום "שהבחור יתמודד"... הוא לא אחראי לכל מיני סיפורים צדדיים שקיימים, ובצדק גמור יאמר לבחורה, שאם זה מה שחשדה בו - אינו רוצה אותה. הוא לא בעלה, לא מדובר שחטפה איזה מצב רוח והוא "צריך להתמודד"... שהבחורה תתמודד עם זה שבחורים נורמליים לא רוצים את המבחנים שלה.

וכמו שיש סימנים שמחשידים בחור, כפי שכתבת, יש גם סימנים שמחשידים בחורה.. ואעפ"י שאכן יתכן שמישהי רק בודקת "חד פעמית" ליתר ביטחון, ואח"כ משתחררת מחששותיה - יתכן גם שמישהי ש"חושדת", תמשיך להיות כזו, תפרש גם אחרי הנישואין כל דבר כאילו זה "מראה משהו", תתנהל כאילו נישואין זה מאבק כחות - גם זה סוג של אלימות.

בחור חכם, יזהר מזה. לא פחות מאשר ההיפך.

אני לא חושבת שבנות מחפשות אלימיםסוסה אדומה
יש מקרים שבהם עולה למישהי חשד, והיא חייבת לדעת להבחין בזה.
כל אחד יעשה את הבדיקות שלו, אם למישהו מפריע שמישהי בודקת משהו בצורה הזאת (שמבחינתי הבדיקה הזאת לא ממש אפקטיבית) שיפרד ממנה. כל אחת תעשה את השיקולים שלה מה היא מעדיפה, להסתכן בפרידה או בגבר אלים.
אני לא חושבת שיש מישהי שהולכת לצוד גברים אלימים.
אם למישהי עולה שאלה, מחובתה לברר את זה ביסודיות.
אני משוכנעת שאם למישהי עולה שאלה כזאת, יש סיבה.
לא תמיד הסיבה אצל הבחור דווקא, לפעמים אולי הסיבה היא שהיא חוותה דברים כאלה בבית.
בכל מצב, להיות ערניים ולבדוק, אף פעם לא מזיק.

וכמו שאמרת, בחור נורמאלי הוא לא בגדר חשוד. אבל אם למישהי עולה חשד, היא *חייבת* לפתור את החשד הזה.

מבחינתי הדרך היא לא לאחר (מי שישמע שאף פעם לא יוצא לאחד מבני הזוג לאחר. תמיד יכול לקרות גם בלי לתכנן), הדרך היא לצאת עם מישהו ולבדוק אם טוב לי איתו, אם אני אני, או שהוא גורם לי להרגיש רע עם עצמי, שהוא גורם לי להרבה רגשות אשמה, שהוא תוקפני, שהוא אגרסיבי. וזו לא צריכה להיות אלימות פיזית. אלימות מילולית ורגשית היא לא פחות גרועה.
אם עולה חשד, ספציפית,ד.

מאיזושהי סיבה סבירה, אז ראוי לבדוק. לא על זה דיברתי.

"לבדוק אף פעם לא מזיק" - כבר הסברתי שכן יכול להזיק. אם, כמו הדוגמה שנתת, הסיבה אינה בגלל משהו אצל הבחור, אלא דברים שחוותה/שמעה, אז הבחור הנורמלי בצדק גמור יכול לא לרצות בה. וגם לחשוב שזה לא ייגמר שם.

אם מישהי חושבת על סתם בחור נורמלי, שהברירה היא "להסתכן בפרידה או בגבר אלים", הייתי לגמרי מבין אותו אם היה מנתק איתה מיידית. הוא לא אשם ב"מחשבותיה".

ואכן השאלה היא מה "הסיבה" שעולה למישהי שאלה כזו. אם "הסיבה" היא למשל שרשורים כמו זה - אז בחור טוב וישר, יאמר לעצמו, שתעשה חקירות על אחרים...

ולגבי מה שכתבת בסוף, זה נכון. אבל לא מתוך ראש מעוקם, "לבדוק אם הוא אלים".. - כמו שגם בחור לא צריך לגשת כך - אלא מתוך ראש פשוט וישר, לבדוק מי האדם. מה מידותיו, מה התייחסותו. אכן, שני הצדדים צריכים לבחון, האם טוב להם עם הצד השני, האם הוא מתחשב, האם לא מרגישים רע עם עצמם, וכו' וכו'. כמו שאדם נורמלי אמור לבדוק לנושא חשוב כזה..

אני אגיד לך את האמתסוסה אדומה
כאישה, אני מאוד דואגת לנשים שחוו אלימות... לצערי הכרתי כמה כאלה. בין אם אלימות פיזית ובין אם אלימות רגשית (הרבה פעמים זה בא ביחד... ולרוב אישה מוכה לא מודעת ולא מודה בזה בהתחלה לצערי).
שוב, אני לא בעד להתעלל בבחור כדי לבדוק אותו, אבל אם מישהי תגיד לי שאין לה ברירה, אני אגיד לה בלי אף מצפון - לבדוק את זה, ובמקרים כאלה כמעט כל האמצעים כשרים כשעולה חשד כזה.
אני אישית הייתי בקשר עם גבר וחצי שהיו אלימים. אחד מהם גם התגרש בגלל זה אחרי תקופה, ואחד מהם אני לא יודעת מה איתו.
מאוד מאוד קשה לקבוע דבר כזה, ואני עוד בחורה מאוד מודעת ולא פראיירית - לעומת קורבנות שאפשר להבין למה הן נופלות לזה. הנטיה האוטומטית היא להתכחש לזה... כי מה הסיכוי שהוא באמת גבר אלים, הרי הוא אדם ירא שמיים, מתפלל, לומד, והכוונות שלו טובות... והם גם אלופים בלהאשים.

אני חושבת שבחור שיבין את המצוקה של הבחורה, שהיא בסה"כ דואגת לחיים שלה, יקבל אפילו בדיקה כזאת בהבנה. הרי הבדיקה הזאת לא אישית (כשמדובר על בחורה שעושה את זה כי היא לא בטוחה בעצמה והיא חרדה לגבי זה). ולכן הסיכון הזה בעיניי שולי ביחס לסיכונים אחרים. גם אם הוא אכן יפרש ממנה בגלל זה.

אני מסכימה שלא צריך להפחיד בחורות ולגרום להן לחשוד בכל דבר שזז, אבל לדעתי הרווח רב על ההפסד במקרים כאלה. ולכן, אם זה לספוג את החשד הזה או ליפול ברשת של גבר אלים, עדיף להקצין וליפול לחשדנות יתר.
נכון, זה לא אידאלי, אבל עדיף בעיניי.

סליחה שאני חוזרת על עצמי והדברים מבולבלים, אני באמצע כמה דברים בבת אחת..
לא רואה מחלוקת לגמרי עקרונית,ד.

השאלה כמו שאמרתי, מה זה "אם מישהי תגיד שאין לה ברירה". אם זה כי יש לה סיבה ספיצית באדם - אכן בסדר.

אבל, אם "אין לה ברירה" כי זה מה שהיא  חושבת על "גברים" - הייתי ממליץ, במקביל לדברייך בכיוון השני, לא להתחתן איתה..

אני לא מקבל את האופנה של "כאשה דואגת לנשים"... כבן אדם, דואג הן לגברים והן לנשים. לבני אדם, שלא יסבלו, משום כיוון.

כמובן, אפשר להבין שאם את חוִית נסיון כזה, אז את מגלה יותר רגישות. לצערי, דומני ששמעתי על לא פחות מקרים שחוו אלימות מלולית רגשית מניפולטיבית, מהצד השני. שני הדברים, דומני, לשמחתי, שהם מיעוט אצל אנשים כשרים. חוששני שהתופעה השניה מצויה אולי יותר. וגם  היא מלווה באומנות של הטלת "רגשי אשמה"...

ואכן, רוב הסיכויים שגבר ירא שמיים וכו' אינו אדם "אלים". לא סותר שיש חריגים.

כמובן, כבר אמרתי, אי אפשר להאשים מישהי שיש לה בראש פחד כזה (אם כי כן אפשר לפעמים להאשים את מי שהכניסו לה את זה לראש בצורה מופרזת). השאלה של הסיכון מול הסיכוי בבדיקות מעין אלו - כשלא מדובר במי שמתעורר כלפיו חשד ספציפי - היא שאלה של הערכה.

את סבורה שעדיף להקצין וליפול לחשדנות יתר - ושהסיכון שבחור טוב יעזוב אותה בגלל זה שולי ביחס לסיכונים אחרים - 

ואני סבור, לאזן, שהסיכון לגבי בחור, שמדובר במישהי שהחשדנות הזו אינה "נקודתית לרגע", אלא היא תמשיך למרר לו את החיים עם הגישה שלה.. - גדול לעתים מהסיכוי שהיא לגמרי בסדר וזה רק היה משהו רגעי. אז, כלשונך, אם זה "לספוג את החשד הזה" או ליפול ברשתה של מישהי עם אלימות מוסווה של "חשדנות", אולי עדיף לו לוותר עליה...

ואני דווקא לא חושב שבחור כשר ונורמלי "יקבל בהבנה" בדיקה כזו. גם אין סיבה. "היא דואגת לחיים שלה" - גם הוא דואג לשלו...

אולי אם יראה בביטחון, שזה משהו לגמרי חד פעמי, והיא תסביר את המצוקה שגרמה ותתנצל, יתכן. לא ברור.

אין ספק שיש יותר גברים שנוטים לאלימות פיזית,שלג בירושלים

אבל דווקא לאלימות רגשית, נשים נוטות לא פחות ואפילו כנראה יותר.

(כנראה שאף מגדר לא מושלם, ולכל מגדר יש את הנטיות שלו.)

היום ישנן לא מעט נשים, שחוטפות קריזה לוקחות את הילדים,

ומשאירות את הגבר גרוש עם דמי-מזונות גבוהים ובלי לראות כמעט את הילדים,

וכבונוס חלקן גם תכנסנה אותו למעצר והליך פלילי,

ומהנתונים כיום יש יותר נשים שמפלילות את הבעלים שלהן על לא עוול בכפיהם מנשים שבאמת מוכות.

אז נכון שרוב הנשים הן הגונות (ובאחוז דומה לגברים),

אבל איך היה מרגיש לך אם היו חוקרים אותך על הצד האפל של הנשים?

מעמידים אותך במבחנים ובדיקות על-מנת לראות שאת באמת הגונה ושאין לך שום קריזות?

נ.ב.

האגדה מספרת שנשים יכולות לבצע הרבה מטלות ביחד, אז הסליחה שלך לא מתקבלת

לגבי הנ.ב.סוסה אדומה
הן יכולות כפי שאתה רואה, אבל יוצא להן מעפן...
סתם, מדברת רק בשמי
זה נכון במצב רגיליוניס

אבל אם הבחור\ה חוששת .בגלל עניינים מסוימים שראתה ,הייתי אומר ללכת על זה.

עצה לא לגמרי ברורה..ד.

נכון שזה יכול לברר במקרה כמו שתואר כאן - 

אבל גם יכול לגרום ההיפך.

בחור נורמלי, אינו בגדר "חשוד". אז סביר שאכן לא יתרגז במקרה כזה. ישאל מה קרה, יתעניין. אבל יתכן שאם אח"כ הבחורה תגיד שרק "בדקה" אותו - הוא פשוט ינתק. לדעתי, צודק לגמרי. וזה שהיא צאמר "הרב אבינר אמר".. לא יעניין אותו.

האם בטוח  שבחורה שהיו עושים לה כך, היתה מקבלת?  או שמא היתה רואה בכך (בהתאם לסימנים שהביאה למשל "סוסה אדומה - שאגב מתאימים ברובם גם לכיוון ההפוך, של בחורות) סימןמחשיד ל"בחור אלים" שאוהב רק את הפגישה ולא את הבחורה?...

שמעתי פעם, על מישהי שנסעה עם בחור ברכב, ופתאום אינו מוצא את המפתח. חיפש הרבה, בסבלנות, עד שהבחורה הושיטה לו אותו, לקח. אמרה לו: עמדת במבחן..

המשיך לנסוע, עצר באיזה מקום, אמר לה: תרדי בבקשה, את לא עמדת במבחן....

👍👍👍דור רביעי
ולא להודיע שמאחרים?נפשי תערוג
יש סיכוי שאני פשוט הייתי הולך אם מישהי הייתה מאחרת לי בשעה בלי לעדכן אותי

מעניין איך מישהי תגיב אם גבר יבדוק את מידת הסבלנות שלה בזה שהוא יאחר שעה
כשהוא לא חושב על הבחורה ועסוק רק בעצמובת של השם

כשהוא לא מתחשב בה, לא מתעניין, לא מבין לרגשותיה, אין לו הכלה וסבלנות

בנוסף,אם בסיטואציות מסויימות (לאו דווקא שקשורות אל הבחורה) הוא מראה אופי של "פתיל קצר", שתלטנות וקוצר רוח קיצוניים.

או חושב יותר מדי.. מתקשר כל הזמן וחשוב לו לדעת כל הזמןארלט

איפה היא

יש הרבה ואכתוב מה שראיתי בעינייםמבוכת התודעה
סימן חזק ביותר הוא גבר שאין לו שליטה על ההתנהגות שלו, הוא כל פעם עושה משהו ומתחרט עליו ומבקש סליחה, מתחנף, מתנהג כמו מלאך, ואז חוזר חלילה, בא יום והוא מתנהג שוב אותו דבר, ואז מתחרט , מבקש סליחה וככה הגלגל חוזר.

גבר שכועס בצורה לא פרופורציונלית, למשל אם העליבו אותו או לא נתנו לו מספיק כבוד כמו שהוא מצפה, או שהוא מתייחס לשלמות הגוף שלו בצורה קיצונית.
יש גברים חסרי ביטחון עצמי שהופכים לתוקפניים מאוד כשהם מרגישים לחץ/חנק מהסתכלות של אנשים בסביבה או מה יגידו, בוויכוחים הם עלולים להרגיש שלוחצים עליהם וישר יתקפו בחוסר שליטה.

מהם סימני האזהרה - מתי לחשוש שאישה היא אלימה וקלאפטע?אביר הקרנפים

ולא... זה לא מצב מופרך. זו מציאות יומיומית לנתח גדול מידי של גברים. 

באחוזים, יותר מאשר בעלים מכים, יש נשים אלימות או שמשתמשות בשיטות אחרות של סחטנות והפחדה.

מכיר אחד שהיה נשוי לאישה אלימהאיינשטין

והוא סיפר לי שלפני החתונה היא הייתה מאוד אכפתית ממנו, דאגה לו כל הזמן, קנתה לו מתנות - היא הייתה אובססיבית כלפיו. ואחרי החתונה היא התחילה להשתלט עליו מילולית ונפשית. הוא היה צריך לדווח לה על מה שהוא עושה, קונה וכדומה.

אולי גם אלו סמנים.

בלבולי שכלנביעה
לצערי הרב יש לי לא מעט נסיון עם אלימות ובמיוחד בתוך המשפחה,בשביל השאלה
והתסמינים של כל אלימות, ולאו דווקא של בעל מכה, הם לדעתי 2 עיקריים:
חוסר סבלנות
חוסר יכולת לראות את האדם מולך עם רצונותיו. מה זה אלימות? כוחניות כלפי אדם. ומה עומד מאחוריה? רצון לכפות דברים על אדם בעיקר בגלל התעלמות או חוסר יכולת לראות אותו כבן אדם עם רצונות משלו וצרכים משלו.
נכון מאודאביר הקרנפים

יש הרבה אנשים מרוכזים בעצמם שלא ינסו לכפות את הרצונות שלהם על אחרים. במקרה של ויכוח, הם פשוט לא יבינו מה השני רוצה, אבל ימשיכו הלאה.

אלה שגם מרוכזים בעצמם וגם מוכנים לכפות את הדעה או הרצון שלהם על השני, אלה המסוכנים.

הם ישתמשו באלימות פיזית, או בסחטנות, או במניפולציות, או בכל כלי אחר שיעמוד לרשותם.

ממה שאני זוכרת משיחה בנושאאו"ר
סימנים יכולים להיות
גבר קנאי, קנאי לך, עם מי דיברת? איפה היית? צריכה להיות רק שלו.
גבר שנוטה למלחמות כבוד/אגו. כדוגמא, בכביש רכב עוקף אותו לא יתן לו לסיים את העקיפה, יאיץ וכשהעוקף יוותר וירצה להשתלב חזרה מאחורה הוא יאיט.
ובאופן כללי אם היה אלים פעם אחת, לא להאמין שישתנה. לא לסלוח ולהתרצות. לברוח!. דפוס חוזר : אלים, מצטער בטרוף וחוזר חלילה.
לפעמים לאט זה מהר ⌚נגמרו לי השמות

* נכתב בלשון נקבה אך כמובן שמופנה לכולם.

לפעמים לאט זה מהר.

ולפעמים מהר זה לאט.

ויש פעמים שהתנועה שלנו דווקא כלפי פנים, פנימה, היא הדרך היותר מהירה ובטוחה

מאשר תנועה רק קדימה.

ויש פעמים כאלה, שלאט לאט זה בעצם מהר מהר

ומהר מהר זה בעצם לאט לאט

ודווקא העצירה

או הקצב האיטי

או ההתבוננות

או העומק

או ההעמקה פנימה

או הכיוונון למעלה

הם הדרך הנכונה לנו ביותר.

ולא רק קדימה כל הזמן

ולא רק מהר ובריצה ובלי אוויר כל הזמן

כי לפעמים יש שם בלאט בעצם הכל

"ואני אתנהלה לאיטי" אמר יעקב אבינו לעשיו.

ודווקא שהות שם, בלאט הזה, יכולה להיות מפתח להרבה מאוד דברים.

ואולי השלווה בראש ובראשונה.

השלווה הפנימית.

לדעת מי אני, מה הערך שלי, מה המשמעות שלי

להקשיב גם לראש וגם ללב וגם לגוף.

להקשיב לקצב הפנימי שלנו שיכול להשתנות עם הזמן.

להקשיב לו כאשר הוא מבקש להאט.

לאט לאט

אל תדאגי יקרה

לאט זה בעצם מהר.

דווקא כך.

את תגיעי.

את תגיעי

תקשיבי לך

לקול הפנימי הזה שבך, קול הנשמה שבך, חלק אלוק ממעל ממש, אלוקות שבתוכך!

הוא יודע.

את יודעת.

ויש בו בלאט הזה כ"כ הרבה רוך

וחמלה

ועומקים

ודיוקים

וכיוונון

ונשימה

ולקחת אותו, את הלאט, לא אומר שהפסדת או שתפסידי במירוץ הזה שנקרא החיים

כי מי בעצם החליט שהם חייבים להיקרא ולהיות דווקא מירוץ?

אולי מירוץ זה לא מה שנכון וטוב ומתאים לך כרגע? או בכלל?

כך או כך את לא מפסידה. את מרוויחה.

את מרוויחה גם הספקים, כן כן דווקא בלאט מצויים דברים שלא נוכל להספיק או להגיע או אפילו לשים לב במהר.

אבל בעיקר את מרוויחה את עצמך.

ואת השלווה ואת הנשימה שלך.

ושתגיעי ל120 בבריאות ובשמחה

מה תרצי לראות שם במבט לאחור?

אילו תחנות בחיים? אילו תמונות?

מה הכי חשוב לך שבטוח יהיה בתמונה הזו?

ומה לא כזה חשוב בעצם שיהיה שם?

ואם אני מבינה שבעצם נקודת המוצא שלנו כבני אדם היא שנדרשת השקעת אנרגיה אקטיבית כדי לחיות בעולם הזה, וכדי להשיג טוב.

גם במשפחה, גם בגוף בריא ונפש בריאה, גם בזוגיות, בילדים, בלימודים, בעבודה, בספורט, בקשר עם ההורים, האחים החברים.

בעצם כל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים

אז ממילא באנו לעולם הזה כדי לעבוד, להשקיע

ובעצם רק כך יהיו לנו חיים בכלל ואיכות חיים בפרט.

אז במה אני *בוחרת* להשקיע?

ובמה אני בוחרת להשקיע גם בלאט?

ובמה אני בוחרת להשקיע גם ביותר לעומק?

ואיפה אני מוצאת בחיים שלי ובבחירות שלי שדווקא הלאט יכול להיות מהר?

אז לאט לאט

לבחור להתבונן

להאט

ולהגיע למה שהלב שלנו מבקש ❤️

כי לפעמים לאט זה מהר.

להגיע לבהירותנגמרו לי השמות

קרה לך פעם שהגעת לבהירות טובה כזו דווקא אחרי התבוננות איטית? או מהלך איטי?

לפעמים בתוך המהירות מתפספסים דברים מהותיים.

דווקא הלאט מאפשר להגיע אליהם, לתפוס אותם, לנשום אותם, ולאמץ אותם קרוב ללב.

ע"י כך פעמים רבות ניתן להגיע לבהירות מרגיעה, טובה כזאת.

בהירות שהיא לכשעצמה מקצרת תהליכים ומקצרת את הדרך.

לכן לפעמים דווקא הדרך הארוכה כביכול היא הקצרה באמת.

דווקא הלאט הוא מהר. 🩵

לפעמים מהר זה לאט-מסכים לגמריאריק מהדרום

לפעמים לא מספיקים לעשות כלום והופ עברו 40 שנה, יש כאלה שאם לא ירוצו במרוץ העכברים הם לא ירוצו בכלל וימותו לוזרים בלי שום יכולת לחיות חיים טובים יותר בלי הון, בלי בית, בלי משפחה, בלי מקצוע.

קורה ליותר מידי אנשים סביבי, לפעמים אתה נתקע בהתפתחות שלך ומגלה שהלכת בנחת יותר מידי וזה הזמן לספרינט או למות חסר כל.

כנראה כאן בא הדגש על המילה "לפעמים"נגמרו לי השמות

כי מה שאני התכוונתי אליו כמובן שונה,

ומדבר על משהו אחר.

יותר על הדרך הקצרה שלפעמים היא בעצם ארוכה ולא מובילה אותנו למטרה שלנו, או למטרת העל שלנו.

ודווקא הדרך שהיא ארוכה, במקרה הזה הלאט, יכולה להיות הקצרה באמת, זו שתניב לנו את המטרה בסופו של דבר. יחד עם השלווה, הבהירות, העומק, הבחירה, הכיוונון למה שנכון וכן הלאה.

הבנתי למה את מתכוונתאריק מהדרום

אני פשוט לא חושב שנכון להאט, לפחות לא לפני שכל פרמידת מאסלו אצלך ביד.

זה העניין, לפעמים גםנגמרו לי השמות

פירמידת מאסלו תושג דווקא ע"י הלאט.

ראיתי את זה המון אבל אם אתמקד רגע בעצמי ובניסיון אישי -

בתור אדם שבעבר היה בקצב מאוד מהיר גם של המחשבות, גם של הדיבור, גם של המעשים - באמת שפיספסתי דברים דווקא מהקצב המהיר הזה.

ודווקא כאשר למדתי להאט - הגעתי לדברים שלא הייתי מגיעה אליהם לולא ההאטה.

גם דברים מהותיים וגם אפילו הספקים טכניים.

אם אני יושבת ועוצרת רגע להאט את המחשבות שלי שהיו רגילות רק לרוץ ולעשות סדר ובהירות,

אם אני מאיטה גם בדיבור, אפילו בתפילה להגיד את המילים לאט יותר ובכוונה,

אם אני במקום לרוץ מדבר לדבר מאטה גם את קצב ההתנהלות - כל אלו גרמו לי הרבה מאוד טוב ב"ה.

הלאט גורם פעמים רבות ליותר צלילות, בהירות, ריכוז, מיקוד במה שחשוב ובעיקר יותר נחת.

ובאמת שזה בדברים הכי קטנים ועד הגדולים.

אפילו לחתוך סלט מהר מהר ולפעמים להיפצע בטעות בגלל זה, או להאט ולשים יותר לב.

לחשוב קודם על היום או השבוע או השנה או כל כיוון החיים שלי רגע לאט ובהבנה והתבוננות עצמית מאשר רק לרוץ ולרוץ ולהספיק עוד ועוד,

להוריד עוד סלט ועוד תבשיל ועוד מרדף להכנות לשבת או חג ולהגיע דווקא עם יותר אוויר ושלווה,

לדבר עם הילדים יותר לאט ובנחת מאשר רק להספיק לסמן "וי" מהיר על כל מה "שצריך" להספיק,

לנשום נשימות עמוקות ואיטיות יותר ולא רק מהירות ושטחיות, מה שהגוף עצמו מפרש כמוריד סטרס, וכמקום לא הישרדותי, ונהיה רגוע יותר וכן הלאה.

לעצור באמצע היום להביט בשמים, בפרח, בחיוך, במילה, בכל דבר בעצם ודווקא הקצב האיטי הזה גורם להתפעלות פנימית וחיבור לקב"ה, לבריאה, לטוב שבעולם ובחיים, וממילא יוצר יותר שלווה פנימית ומוטיבציה וכוח גם להמשך היום.

לשתות לאט כוס תה ולהתמקד בטעם ובמרגש ובלגימה האיטית והנינוחה ולהכניס עוד רוגע וכיף לחיים, זה גם נותן עוד כוח הלאה וגם בפני עצמו ממלא ומרפא.

לעצור להקשיב לגוף, לשהות ברגע, להיות בנוכחות.

לחשוב, לנשום, לבחור מה שייך לי ומה לא שייך לי, מה נכון ומתאים ומה פחות.

זה בכ"כ הרבה דברים לבני אדם באשר הם. גם חיבוק בין בני זוג יכול להיות בלאט שלו ובשהות שלו יותר ממלא ומקרב, גם כל קירבה שהיא רגע לאט יותר וקרוב יותר יכולה לתת מה שרק מהר לא מאפשר, גם לחשוב על הפן התעסוקתי שלנו אפילו או השליחות והייעוד שלנו בעולם יכול לקרות יותר מהר דווקא כשחושבים על זה יותר לאט ומקדישים לזה את הזמן בנחת ובבירור עומק.

גם איך להגיע ליעדים כולל כלכליים יכול להתאפשר פעמים רבות דווקא מהלאט שנותן רגע התבוננות במבט-על וכולל דרכי פתרון יצירתיות ואפקטיביות יותר,

גם לתת לעצמי כבן אנוש את התנאים הכי טובים כדי לתפקד בעולם הזה, ולזכור שאני כולל גוף פיזי ונפש ורגש ושכל ורוח ובכל אחד מהם לפעמים הלאט הוא ברכה שרק דרכו ודווקא דרכו נוכל לגלות ולהעצים עוד יותר את עצמינו ואת התפוקה שלנו.

אז ודאי שזה לא 0 או 100

זה לא או ללכת בהילוך איטי וכמו צב להתנהל באיטיות תהומית 24/7 בכל רגע ורגע, וזה גם לא לרוץ בלי הפסקה ובלי אוויר ואם לא אז להגיע לפת לחם ובלי קורת גג...

ודאי שיש הרבה באמצע.

וודאי שיש פעמים שאחרי הלאט הזה יגיע המהר, אבל רק על גבי הנדבך שהיה קודם הלאט ומה שהוא איפשר - הבהירות הזו והצלילות הזו - ועל גבי זה אפשר לרוץ קדימה בביטחון ובשלמות יותר.

וודאי שיש פעמים שהלאט לכשעצמו הוא יותר נכון.

וודאי שיש מצבים שגם מהר יהיה אפקטיבי ונכון.

וודאי שיש גם אנשים שונים וגם מצבים שונים והכל בהתאם למקרה המדובר.

לכן כתבתי שלפעמים הלאט הוא מהר. לא תמיד, אבל פעמים, ואפילו פעמים רבות, כן

מה שאני רואה סביביאריק מהדרום

בעיקר בציבור הדתי, שאנשים הולכים לאט מידי וצריך לדרבן אותם להתחיל לרוץ במקום להאט, את אומרת לא 0 או 100 ולפעמים וכו אבל לעיקר האנשים צריך לבעוט בהם להכנס לכושר ולא להוריד דופק.

אני רואה אחרת לגמרינגמרו לי השמותאחרונה

בכל הציבורים ובטח בדתי.

אבל יותר נראה לי שאנחנו פשוט מדברים על דברים שונים.

הסברתי קצת בהודעות שלי למה אני אישית מתכוונת.

נחת 🙂‍↕️נגמרו לי השמות

נ - נוכחות

ח - חמלה

ת - תיעדוף

כאשר אנחנו בנוכחות בחיים שלנו, באמת נמצאים בכאן ועכשיו וחיים אותו ובו,

וכשאנחנו בחמלה עצמית (וגם על הזולת כמובן),

ומתעדפים בסדרי עדיפויות את מה שיותר חשוב ויקר לנו, מה שיותר שייך אלינו מאשר מה שלא -

או אז יכולה להיות לנו יותר נחת.

ונחת זו אחת הברכות המשמעותיות ביותר שיכולה להיות לנו כבני אדם.

בעזרת ה' שתהיה לכולם גמר חתימה טובה עם המון נחת ושלווה 🤍

קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

לכאורהoo

אתה גם אמור להצטער

אבל בחרת אחרת

אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה

ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור

האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!

ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?

אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).

אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.

אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+

מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.

תפנים שיש מלך לעולם.

הרב יעקב חזן ז"ל:

לפני מספר שבועותפשוט אני..

ניק חביב שאל האם לצאת עם בחורה דתייה שהוריה מסורתיים, ואתה ענית לו שעל מקרה כזה נאמר ארור שוכב עם כל בהמה.

היהדות שלך היא לא היהדות שלי, ולכן מבחינתי התשובות התקיפות שלך לאורך השרשור הזה לא רלוונטיות יותר מאשר שכומר קתולי מפולין יגיד לי את דעתו.

ולא, לא ביקשתי רחמים. בטח לא מאדם חסר רחמים.

אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות

אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה

אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+

אין פה תשובה.

בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.

והחליט לאסור דברים מסויימים.

זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.

אלא אתה מלך העולם."

מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה

ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.

גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.

להביע דעות הפוכות.

אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות

עדיף על כלום

מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+

אני לעולם לא אצטער על חטאים.

איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??

עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'

הפוך בדיוק. צריך להתבייש.

וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.

ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.

אמר ר' עילאי הזקן:

ילבש שחורים ויתעטף שחורים.

לילך למקום שאין מכירים אותו.

ואל יחלל שם שמים.

כאןאדם פרו+

📚 עין יעקב — 3/9/2026

ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:

אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות

ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.

אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.

לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.

חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+

מה יעזור 100 פורומים תומכים.

הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"

תקשיב קצת.

אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא

הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,

ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור

שאינו אוהב את הצביעות

אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנות

על כך שאינו מצטער כאמור.

הריני שמח בכל עימקי נפשי ומאודי שמישהואדם פרו+

מצטער, על כך שיודע, שאיננו מצטער כראוי.

וכל רצונו הכמוס והגלוי.

להיות בקשר טוטאלי עם ה'

בלב שלם.

איך אינו יכול.

רגע רגע רגע.

מה זה אני רודף אחר חוקיך מחד.

שו הדא מחד. רודף וזהו.

מחד ומאידך.

יש פה תפיסה מוזרה להאדיר ולתת מקום לחולשה,רדיפת חוקיך מחד, ותשוקות זרות (שבטעות מתפרשות כשתשוקה עצמית) מאידך, בראש כל חוצות.

השיר הזה הוא לפי עניות דעתי.

בעייתי. איך בן אדם מכריז בפומבי שמאידך. אין מאידך.

רודף אחר חוקיך מחד ומאידך.

ובד בבד מתגנבת חולשה שאני מצטער עליה עד עמקי נשמתי.

לא באותו לבל של רצון. לא מכריז עליה בקול היא המאידך הזה.

במאידך מתביישים ומסתירים.

השיר מקומם.

אז אתה לא רודף אחר חוקיך.

זה הופך את הרודף אחר חוקיך על רמת הדקלום. ובתכלס אני עושה מה שבא לי.

ועל השיר הזה.

על הצביעות שבו היה צורך לצוררי הצביעות, להתקומם.

שו הדא שיהודי אומר לקב"ה לעיני כל העדה מאידך.

הרגשתי שאתה לא צודק, ושגם במקורות מקובלים יש לפעמימתוך סקרנות

ביטויים כאלו, אבל לא זכרתי בדיוק.

ביקשתי את עזרתו של ידידנו gpt:

Worked for 49s

כן. ובעצם הדוגמאות המדויקות יותר מחלישות מאוד את הביקורת שבתמונה. יש בשירה התורנית המקובלת מקום לא רק לווידוי שכבר מסודר בתוך מסגרת של חטא–חרטה–תשובה, אלא גם לשהייה בתוך נפש קרועה, עוד לפני שההכרעה נאמרת — ולעיתים אפילו בלי הכרעה שלמה בסוף השיר.

הדוגמה החזקה ביותר היא דווקא “שקעה חמה” של הרב אברהם אליהו קפלן:

> “שקעה חמה, שקעה נפשי

בתהום רעיונות רב כים;

כי נלאיתי מלחום את מלחמתי

עם הבשר, עם הדם.”

ובהמשך:

> “האם לשכוח ולשמוח,

או לזכור הכול ולבכות?”

זה ממש מבנה של שני קטבים נפשיים. המשורר אינו מתחיל בהצהרת האמת, אינו מספר שכבר ניצח ואפילו אינו מכריע בין האפשרויות. הוא מביא לפני הקב"ה את הבלבול עצמו: “חוסה אלי כי לא אדע”. בנוסח המקורי המובא ב“בעקבות היראה”, השיר מסתיים ב“אולי אפתור את החלום” ובשקיעת החמה — לא בפתרון חגיגי. גרסאות שבהן נוספת אחר כך “זרחה חמה, זרחה נפשי” אינן בהכרח הנוסח המקורי. זה שיר שנחשב נכס מובהק של עולם הישיבות הליטאי. הטקסט והנוסחים באתר זמרשת, הפיוט בספרייה הלאומית.

גם אצל ריה"ל, “לבי במזרח ואנכי בסוף מערב” מתחיל בפיצול חד בין המקום שבו נמצא לבו לבין המקום שבו נמצאים גופו וחייו. אמנם כבר במילה “לבי” ברור היכן נאמנותו העמוקה, ובסיום הוא אומר שיקל בעיניו לעזוב את טוב ספרד; אבל רוב השיר חי בתוך הקרע ולא מדלג מיד להכרעה. נוסח השיר.

והדוגמה המקראית המדויקת ביותר היא תהילים ע"ג. אסף אינו רק מודה שנכשל; הוא נותן ביטוי ממושך ומשכנע לקוטב האחר:

> “וַאֲנִי כִּמְעַט נָטָיוּ רַגְלָי… כִּי קִנֵּאתִי בַּהוֹלְלִים, שְׁלוֹם רְשָׁעִים אֶרְאֶה.”

הוא ממשיך לתאר באריכות מדוע הרשעים נראים מצליחים, ואף אומר: “אַךְ רִיק זִכִּיתִי לְבָבִי” — אולי כל עבודתי הייתה לשווא. רק הרבה אחר כך, “עַד אָבוֹא אֶל מִקְדְּשֵׁי אֵל”, התמונה מתהפכת. כלומר, מזמור קנוני נותן תחילה במה מלאה למשיכה ולספק, ורק אחר כך מגלה את נקודת האמת.

מכאן ההבחנה החשובה: סימטריה ספרותית אינה בהכרח סימטריה ערכית. כשמשורר אומר “מחד אני רודף אחר חוקיך ומאידך…”, הוא עשוי להעמיד שני כוחות נפשיים זה מול זה בעוצמתם החווייתית — בלי לומר ששניהם טובים, נכונים או רצויים לו באותה מידה.

אפשר עדיין לומר שהניסוח בשיר המסוים עמום מדי, ושבשונה מ“שקעה חמה” לא נאמר בו במפורש שמדובר ב“מלחמה עם הבשר והדם”. זו ביקורת ספרותית לגיטימית. אבל עצם הדרישה שמשורר דתי חייב לסמן כבר באותה שורה מהו הצד הנכון, ולא רשאי להשהות את ההכרעה ולתת קול לקרע — אינה עומדת במבחן השירה התורנית עצמה. לפעמים עצם הבאת שני הקטבים לפני הקב"ה היא התפילה.

יהודי שמחובר לעצמולאחדשה

ומחפש להיות טוב מבלי לדרוך ולרמוס אחרים בשם הצדקנות והצדקות

אז לאנקדימון

אני לא רואה שום פסול ב"צידוק הדין". יש דברים שהקב"ה קבע שאסור, ואני מקבל עלי כי אני מקבל אותו עלי.

זה לא אומר שאני משוכנע, זה לא אומר שאני אוהב את זה, זה לא אומר ש"הייתי מחליט ככה בעצמי".

במילים של הרב מיכי אברהם, להקב"ה יש "סמכות מהותית" וזהו.

האם מישהו אמור להצטער על זה שהוא לא מצטער שהוא לא מצטער? מה שאלה כזו מוסיפה בכלל?

אגב, על מה בכלל מוסב אותו צער? בפשטות, הצער הוא פשוט על כך שלא התגברתי כמצוות האל.

זה אפילו לא קשור בדווקא לתוכן המצווה/עבירה. זה קשור ליחס עם ריבונו של עולם.

ורק אני חושבת שעצם הסתירה היא התשובה.?לאחדשה

הרי אם לא היה לך אכפת בכלל שום דבר, זה לא היה מזיז לך.

וזה שמזיז לך, מעיד על הכל ...

מצב מוכר.. אפשר להתפלל שנזכה להרגיש כאב על העבירותמבקש אמונה

זה חלק מאיך שנבראנו וצריך לעבוד ולהתפלל על זה.

לא סתם ר' נחמן הקדיש לזה תורה (תורה קמא) שזאת זכות להגיע לדרגה להרגיש כאב על העבירות שעשינו.

"אִם יִזְכֶּה שֶׁיַּרְגִּישׁ בֶּאֱמֶת כְּאֵב חֲטָאָיו, הַיְנוּ כְּשֶׁיָּמוּל אֶת עָרְלַת לְבָבוֹ, כִּי כָּל זְמַן שֶׁלִּבּוֹ עָרֵל וְאָטוּם, אִי אֶפְשָׁר לוֹ לְהַרְגִּישׁ בֶּאֱמֶת, רַק כְּשֶׁיָּמוּל אֶת עָרְלַת לְבָבוֹ, וְיִהְיֶה לוֹ חָלָל בַּלֵּב, וַאֲזַי יַרְגִּישׁ לְבָבוֹ בֶּאֱמֶת גּדֶל כְּאֵבוֹ, וְיִצְטַעֵר וְיִתְחָרֵט בֶּאֱמֶת"

ור' נתן מתפלל על זה בתפילה ו' "שֶׁאֶזְכֶּה לְהַרְגִּישׁ כְּאֵב חֲטָאַי וַעֲווֹנוֹתַי הַמְּרֻבִּים, וְלָשׁוּב בִּתְשׁוּבָה שְׁלֵמָה לְפָנֶיךָ"

אני לגמרי לא חושב שזאת צביעות לבקש סליחה למרות ההרגשה,

אנחנו לא מנסים לעבוד על הקב"ה וגם יודעים שאי אפשר, אלא רוצים שיסלח לנו (מכל סיבה שהיא) למרות שעדיין לא מרגישים רע עם מה שעשינו

נשמע מסקרן. תסביר?אליפ

אני שואל לא בעוקצנות

זה משהו שאתה מרגיש שהוא נכון לאחרים אבל לא לך?

משהו מיושן בדת?

אתה כועס על הקבה והחטא כאילו מוציא אתכם במקום מאוזן?

מה מדובר?

מה נכון ללמוד ממך ומה לא נכון?

רק תיארתי הרגשהפשוט אני..

לא אמרתי לאף אחד ללמוד ממני, ואני לא יודע מי זה ''אתכם''...

לדעתי יש דברים שאין עליהם מחילההפי

שקשורים לבין אדם לחברו

אם הקב"ה יכול לסלוחרק לרגע1

וודאי שאנחנו גם

אני לא מדברת עלינוהפי

מדברת על דברים קיצוניים שאנשים עוברים..

כלומר, כל עוד לא פייס את חבירו. נכון?מבקש אמונה

אני חושב שיום כיפור עצמו זה הזדמנותמתוך סקרנות

באותו יום יש להבנתי הדלה, משהו שיורד מלמעלה שמוריד לנו את המשיכה לעברות (קרוב קצת לאדם הראשון קודם החטא), האתגר שלנו שם זה בעיקר לתפוס את זה, ולראות איך משמרים משם דברים הלאה...

ניכר מדברךוהנה חלוםאחרונה

שאתה מצטער שיש דברים שאתה לא מצטער.

אתה אמיתי וכנה. זה מהמם!

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

זה לא מקורנשוי שמח

מה המקור של הפסיקה הזו.. איזה אחרון דורנו התיר ואיפה

בקושי עוגה התירו לאכול וגם זה בדוחק עצום!

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

אולי יעניין אותך