עונה לכולכם במרוכזבוז
הלכתי לראות את השרשור כדי לראות במה מדובר.
פשוט עצוב. עצוב ונוראי שזה מה שקורה בבתי ספר.
אבל לצערי, אני מכירה את התופעה.
אותי החרימו לזמן קצר בכיתה ז', שיניתי את המצב בעצמי אבל לא כל אחד מסוגל לזה.
ואני זוכרת שבכיתה א' היתה אחת ששנאו אותה ממש ושמו אותה בתוך הפח פעם אחת

העניין הוא כזה- חרם הוא דבר רע, אבל תמיד יש לו סיבות. לא תמיד הן פתירות.
זה יכול להיות כי הילדה מכוערת, מוזנחת, שמנה, מתנהגת מוזר, מדברת מוזר.

הילדה בסרטון מדברת מוזר. לא קשה להסיק שהיא גם מתנהגת מוזר. זה שהיא נראית טוב ומטופח זה לכבוד הצילומים. הבית שלה לא נראה בית עשיר במיוחד, אז כבר אפשר להגיע למסקנה שכנראה לא קנו לה מותגים בגלל קושי כספי כלשהו, תוסיפו לזה הזנחה כללית ודיבור מוזר- והנה לכם מליון סיבות לצחוק על בנאדם!!!

האם זו אשמתה? לא. האם זו סיבה להחרים??? לא ולא ולא!!!
אבל ילדים זה עם רע. בפרט כשהם קטנים. אין להם מושג מה ההשפעה של מה שהם עושים.

לרוב יש קבוצה מתנשאת שדורכת על אחרים כדי להעלות את עצמה. והכי קל לדרוך על הילדים האלו.
ילדים שלא נראים כל כך טוב, מוזנחים, לא יודעים לפתח קשרים חברתיים טובים... כולנו מכירים את הילדים האלו שהיו בשוליים, לפעמים היינו הם בעצמנו.

מה שחוני מנסה לומר זה שזה לא בגלל מותגים. בוודאי שלא. לילדים קטנים אין את המושגים האלו. זה תירוץ שהיא אומרת, אבל לא היא עשתה את החרם על עצמה, אין לה מושג מה הסיבות כי אם היה לה היא היתה פותרת אותן!!! ככה שזה וודאי לא מותגים.

(אם כי, בבתי ספר חילונים לא קשה להאמין שזו יכולה להיות סיבה מספקת. הם שטחיים להחריד. אבל זה לא העניין של "לא לובשת מותגים". מי שלא לובש מותגים = בדר"כ מצב סוציואקונומי (כלכלי) נמוך. אולי הם לא מגדירים את זה ככה, אבל לצחוק על ילד עני זה דבר שקורה. מגעיל, אבל קורה. והיא לא תגיד את זה בשידור.)

כמו כן, יש הרבה ילדים שפשוט לא יודעים להתנהג בחברה. זה כבר לא קשור לסיבות לצחוק על בנאדם. אולי היא העליבה פעם מישהי, פגעה בלי כוונה, לא התנסחה טוב- מה שלא יהיה, זה מספיק בשביל לגרום למישהו אחר למצוא סיבות לחרם עליה.
זו סיבה התנהגותית וגם עליה היא לא תספר בשידור.
מה היא תגיד? יש לי קשיים חברתיים, אני מוזנחת ומכוערת ולכן אין לי חברים??? א. למה שהיא תודה בזה? ב. זה לא דברים שאדם מודע אליהם בדרך כלל, זה דברים שאחרים חושבים עליו. ג. זה עדיין לא סיבה לחרם!!! ולכן זה לא משנה.

@ריעות. @נילס. @המקדש השלישי בדרך@עברי אנכי
מוסיפה- אחריות ההורים.בוז
הורים שנותנים למצב שכזה להימשך, זה נורא ואיום.
לומר ניסינו לטפל בזה ולא הלך זו שטות.
אין מצב שמנסים לטפל במשהו כזה כמה שנים ולא הולך, ואז פשוט מרימים ידיים!
תעבירו אותה בית ספר!!!
תבקרו למה שונאים אותה! אם זו בעיה פתירה כל כך כמו מותגים, תקנו לה מותגים לעזאזל!!! נראה לכם שהיא לא רוצה מותגים ולא לובשת כי לילדה בת 6 יש רצון עז ללכת נגד הזרם??? אין מצב, בחייאת. בעיה של ההורים.
אולי אין להם כסף לזה?
סבבה!!! אל תשימו אותה בבית ספר של ילדים עשירים ומפונקים שבטוח יצחקו עליה בגלל זה!!!

תהיו מודעים למה שקורה עם הילדים שלכם!
זהו
בגדול אני מסכימהריעות.
שאם מנסים ולא הולך או שיש פער גדול מדי, צריך להעביר בית ספר.
וחוץ מזה גם צריך להעלות את כל הנושא למודעות. אם החרימו אותה, גם יחרימו ילדה אחרת כי היא ג'ינג'ית. ואין בתי ספר לג'ינג'ים.
זה וודאיבוז
זו בדיוק הנקודה שלי- איפה המבוגרים בסיפור???

לאף ילד לא מגיע לסבול ככה!!!

(לגבי ג'ינג'ים- היה מקרה שצחקו על ילדה ג׳ינג׳ית, וכתגובה בית הספר לקח אותה לדגמן בתור המייצגת של בית הספר. ובתמונות היא היתה יפה ממש- אף אחד לא צחק עליה יותר)
אז אולי לא חייבים לעבור בית ספרריעות.

אולי עדיף לפתור את הבעיה מהשורש

הנה, לא עברה בית ספר. סבלה 6 שנים.בוז
משהו פה נשמע לך הגיוני?

ההורים שלה מבוגרים, כנראה היא לא רצתה לצער אותם ולכן לא סיפרה להם בדיוק מה הולך.
וודאי שזה לא הגיוניריעות.

ההורים שלה מבוגרים ומישהו אחר היה צריך לקחת אחריות אם הם לא עושים את זה. מי שנשאר זה בית הספר שנראה שלא עשה כלום, או עשה מעט מאוד.

אני גם הייתי בשולי החברה במובן הזהמשה
מזדהה עם חלק מהתופעות. לא החרימו אותי רשמית אם זה העניין, אבל כן התקיפו אותי ואחר כך גם המערכת הענישה בחומרה כשתקפתי בדרכים יצירתיות בחזרה.

כמה טוב שיש אינטרנט.
האם אתה לפחות מודע לזה שהיו סיבות לכך שהיית בשוליים?בוז
הנקודה היא שזו לא רק החברה אשמה, אלא הילד גם, או ההורים שלו, גם אם לא באשמתו או בכוונתו.
בואי נתחיל מזהריעות.
שהילדה בסרטון לא מדברת מוזר, היא מדברת כמו ילדה בת 13 שמתראיינת לטלוויזיה בפעם הראשונה בחייה.
דבר שני, זה לא מה שחוני אמר. חוני אמר שזו אשמתה.
דבר שלישי לילדים קטנים בימינו יש מושגים של מבוגרים בני 30, אז בואי. אם החרימו אותי כי החצאית שלי הייתה מתחת לברך ולא מעליה, אז בטח שיחרימו אותה כי היא עם אולסטאר ולא עם ואנס. ילדים יודעים יפה מאוד לזהות מי כמוהם ומי לא.
נכון, ההורים שלה מבוגרים יחסית, אבל לא ראיתי איזה בית חריג. אני עדיין גרה בבית כזה. לא רק שזו לא סיבה לחרם, זה גם לא דבר לא תקין. ההורים שלה אוהבים אותה וזה ניכר.
(עצבן אותי ה"בתי ספר חילוניים". למה, בבתי ספר דתיים זה לא קורה? קורה וחצי ויעידו אלפי ילדים ויותר)

את יודעת מה?
זה מחזיר אותי לאיזה שרשור ישן ופתאום אני מבינה משהו. יש יותר מדי אנשים בעולם שמחלקים בני אדם לקבוצות ותתי קבוצות וגם מדרגים אותם.
את לא יכולה לומר שהיא מכוערת או עניה. את לא יודעת את זה. את יכולה להסתכל, אבל אם את רואה אדם מכוער- אז כמו שאמרתי לחוני. משהו *אצלך* לא בסדר.
לא ראיתי שהמראיינים נמנעים מלחבק אותה.
את מסיקה עלי מסקנות לא נכונות.בוז
אני מבינה שזה נושא רגיש אצלך, אבל תנסי להסתכל על זה אובייקטיבית ולא ממבט של אחת שנפגעה מזה, כי אם ככה שתינו ניכנס לבוץ הטובעני של רחמים עצמיים ולא נוכל לראות את המציאות.

אני סיפרתי שעברתי חרם בעצמי, ושראיתי מקרים מזעזעים שקורים לבנות בבית הספר שלי. בית ספר חרדי, לא רק דתי.
כן, בבתי ספר חילוניים ההסתכלות היא יותר שטחית. מעצבנת אותך העובדה הזו? אין מה לעשות. זה מה שמעסיק אותם. בבית ספר חרדי לאף אחד לא אכפת עם איזה נעליים את הולכת, אבל אכפת מאד שייראו טוב.

הילדה ספציפית ששמו אותה בפח אצלנו היה לה קבוע ריח של שתן. היא לא התקלחה במשך ימים שלמים. שוב, כמובן שלא צריכים לנדות אותה על זה, אבל מה עם המבוגרים באזור??? הם לא יודעים שזו עילה לירידות והשפלות? למה אף אחד לא דאג לזה???

לא אמרתי על הילדה בסרטון שהיא מכוערת או ענייה לדעתי, אמרתי שאת לא יכולה לדעת ושאלו מסקנות שאפשר להסיק.
יש לה בהחלט דיבור מוזר. אני מכירה הרבה בנות בנות 13. וודאי יותר ממך.
פעם ראשונה בטלוויזיה? וודאי שהיא תראה הכי טוב לכבוד המאורע!!! יש לה החלקה בשיער, נראה לך שילדה בת 13 הולכת ככה קבוע???
ברור שמחבקים אותה!!! היא עברה דברים לא פשוטים! לי בא לחבק אותה גם! לאף אחד לא מגיע לעבור דברים כאלו!

אני רק אומרת שזה דברים שתלויים בה ובהורים שלה, אף אחד לא שונא מישהו אחר סתם כי הוא לא בא לו טוב בעין.

לגבי הבית שלהם לא הראו אותו, ואני לא ראיתי את הסרטון לעומק. פשוט נשמע מהסיפור (ילדים שמבינים המותגים וכו') שהיא בבית ספר עם משפחות ברמה כלכלית אחרת, ועם כמה שרוב המדינה חיה ככה, אני בטוחה שראית מספיק סרטים בשביל לדעת ששונאים ילדים כאלו.

כמובן, שוב. זה לא מצדיק שנאה. אבל ילדים זה עם רע.
אז ככה
זה לא נושא רגיש אצליריעות.

כבר אמרתי שהחרם שהיה עליי היה יחסית עדין מאוד וחוץ מזה שעברתי טיפול בשביל זה והכול בסדר. זה לא מזיז לי אפילו קצת ועכשיו אני זוכרת את בית הספר היסודי כחוויה די נחמדה. זהו, עבר.

את מכלילה הכללות גסות מאוד. את יכולה לומר שברוב בתי הספר החילוניים ההסתכלות היא שטחית, סבבה, הגיוני לי. זה עדיין לא אומר שהם מאפשרים חרם בגלל מותגים. ברוב האולפנות שאני מכירה (כי למדתי בהן או שחברות טובות למדו) ההסתכלות היא על לימודים נטו. אין שום ראייה מעבר. הרצאות של חוזרים בתשובה בחודש אלול לא נחשבות. 

אבל זה בדיוק מה שאני טוענת. איפה ההורים? איפה צוות בית הספר? הגיוני שילדים יחרימו ילדה אחרת, השאלה היא איפה המבוגרים. 

אני מכירה מספיק בנות 13. אולי לא עשרות, אבל מספיק. בחיי, יש לי ראיון שלי מגיל 13 בטלוויזיה. היא מדברת כמו ילדה בוגרת בת 13 שמנסה לדבר כמו מבוגרת. כל כך כל כך הגיוני וטבעי.

לא הבנתי מה הבעיה עם המחליק. חוץ מזה שאני מכירה מספר בנות שעשו החלקה קבועה בגיל 14, לפני כן הן היו מחליקות כל בוקר\פעם בכמה ימים. לא בת אחת.

אני רק אומרת שאין בה משהו שאמור לדחות אחרים. וגם אם אחרים נדחים ממנה, הם לא צריכים להחרים אותה עד כדי אלימות.

האמת היא שזה לא נכון. וודאי שההורים שלה צריכים להיות הרבה יותר אקטיביים. וודאי שצריך לבדוק איך אפשר לעזור לה. אבל ילדים יכולים לנדות ילדים אחרים כי הם לא באים להם טוב. גם מבוגרים הם כאלה. לא יודעת איפה את חיה, אני מכירה משפחה עם עשרה ילדים (היי, אני אחת מהם), שרק שתיים מהם נודו מהחברה באיזשהו שלב. אז לא, זה לא קשור למשפחה. זה לא קשור לילדות האלו שברגע שעירבו את בית הספר העניין נפתר ולא חזר על עצמו. זה קורה נטו כי לילד יש יתרון על ילד אחר והוא מנצל את זה כדי לקדם את עצמו.

בטח. מצד שני- היא בכיתה ו'? ז'? אם משפילים אותה בגלל נעליים אז בית הספר צריך להתערב, כי אחר כך הילדים האלו יגדלו להיות אנשים שצוחקים על ימנים, דתיים, ג'ינג'יים, מרוקאים, או כל אדם אחר ששונה מהם, אפילו בדבר קטן.

אני כן ראיתי את הראיון לעומק, וגם ראיונות אחרים, והדבר שבולט לעין הכי הרבה הוא- איפה בית הספר. אם מתרחקים ממנה וחמנדים אותה ומרביצים לה, צריך קודם כל לטפל בילדים האחרים. להאשים אותה זה להאשים את היהודים שהם נרדפים וחוטפים מכות. אין שום הבדל בין הטענה שלך לטענה הזו.

ילדים זה עם רע אז ככה? כן, הילד שלי מרביץ לילדים, מה נעשה. ככה זה בנים.

כן, הילדה שלי מפזרת מלא צעצועים ולא אוספת, מה נעשה. ככה זה ילדים בני חמש.

אם משהו לא בסדר צריך לתקן אותו, לא לברוח.

לא קראתי באמת.עברי אנכי

ראיתי שריעות כתבה שבגדול היא מסכימה אז זה מספיק לי

הסכמתי עם ההערה שאחר כך, לא עם התגובה הפותחתריעות.

עברי אנכיאחרונה

כשנילס כתב שטויות. מחיתי בו. וגם את מחית בו. וגם המקדש מחה.

אם את די מסכימה.. מספיק לי

התבלבלתיאיגנוטוס פברל

כשפתחת את הדלת, כבר ידעת שאסור היה לך לפתוח אותה.
איך ידעת?
כי על הרצפה היה מונח מכתב בכתב ידך.
במכתב היה כתוב:
"אם אתה קורא את זה, נכשלת."
נכשלתי במה?
בלפתוח את הדלת.
אבל אם כתבתי את המכתב לפני שפתחתי את הדלת, איך ידעתי שאפתח אותה?
כי כבר היית כאן.
מתי?
מחר.
איך אפשר להיות כאן מחר?
זו בדיוק השאלה ששאלת כשמצאת את המכתב בפעם הראשונה.
איזו פעם ראשונה?
הפעם שבה עדיין האמנת שיש פעם ראשונה.
למה הפסקת להאמין?
כי בכל חדר שמצאת היה מכתב נוסף.
ומה היה כתוב במכתב הבא?
"אל תשאל מי כתב את המכתבים."
אז שאלת?
כמובן.
ומה גילית?
שהשאלה עצמה היא המלכודת.
איך שאלה יכולה להיות מלכודת?
כי ברגע שאתה שואל "מי כתב את המכתבים?", אתה מניח שמישהו כתב אותם.
אז אולי אף אחד לא כתב אותם?
אם כך, מאיפה הם הגיעו?
אולי מהעתיד.
אבל מי בעתיד כתב אותם?
אולי אתה.
אם אני כתבתי אותם, למה אני מזהיר את עצמי?
ממה אתה מנסה להגן על עצמך?
לא יודע.
אז למה המשכת לקרוא?
כי במכתב האחרון היה כתוב:
"החדר הבא יכיל את התשובה."
והוא הכיל?
כן.
מה הייתה התשובה?
שהחדר הבא יכיל את התשובה.
אז מעולם לא מצאת תשובה?
מצאת אלפי תשובות.
למה אתה קורא להן תשובות?
כי כל אחת מהן פתרה את השאלה הקודמת.
אז למה המשכת?
כי כל תשובה יצרה שאלה חדשה.
ומה הייתה השאלה האחרונה?
למה אני עדיין ממשיך לפתוח דלתות?
ו... מה התשובה?
...
למה אתה חושב שאני מספר לך את הסיפור הזה?
כי גם אתה עומד עכשיו מול דלת.
והשאלה האמיתית היא לא מה יש מאחוריה.
השאלה היא:
מי הניח שם את הידית? 
ואם כבר שאלת את זה —
למה הנחת שמישהו בנה בכלל את הדלת?

וואו זה מורכבשִׁירָהאחרונה
..זית שמן ודבש

כל הכבוד לה!

למרות שלא קראתי את זה.

עוד יש פה חיים???יאיר_
לא כ"כזית שמן ודבשאחרונה
פעם היו מסקנות. אתם לא זוכרים אני זוכרת.שִׁירָה

היום יש תהיות.

תהיותשִׁירָה

למה אני קוראת הודעות מפעם

למה כבר בשני ספרים גדליה הוא גבר חסון גבוה ומושך שכל קוראת רוצה כמוהו ואז באמצע הספר הוא מאכזב למה

למה אני מרגישה שהכל עליי 

למה קשה להיות עצמאית (לא בעסק)

למה אני לא הולכת לישון בכאלה שעות

איך החיים הולכים להשתנות מסוף השבוע הזה ואני מקווה ממש שישתנו לטובה

למה תמיד אבא עוזר ועוזר ועוזר ואז בסוף אני כועסת עליו

למה הוא כאילו עוזר לי אבל באמת נראה לי שהוא עושה את זה בשבילו

למה כל התהיות שהיו לי בראש שבשבילם נכנסתי, כדי להוציא ותם, נעלמו פתאום וחוץ מגדליה אני לא זוכרת מה עוד הפריע לי

למה החיים כאלה עליות וירידות

ולמה גם דברים פשוטים מסתבכים לפעמים

לא תמיד, אבל לפעמים כן

למה אי אפשר להרוויח 20 אלף שח לגדל ילדים בנחת לאפשר לבעלך לגדול בתורה להיות רגועה עם בית מסודר בגדים מקופלים בארונות כיורים ריקים בלי שימוש בחדפ ארוחצ מוכנה חמה כל יום למה

תהיות נוספותשִׁירָה

איך יכול להיות שכל כך הרבה הודעת ורק אחת שלי

אני זוכרת שהיו הרבה יותר

ללכת ביישוב בלילות מזכיר לי את פעם

מעניין אם יגיעו אנשים מעניינים בקיץשִׁירָה

מעניין

אולי בקיץ יהיה מעניין יותר? אולי לא

תהיות נוספות נוספותשִׁירָה

למה הפסיקו לייצר נוקיה208

למה לא המציאו עוד טלפון חדש בדיור כמו נוקיה 208

למה אני בטלפון הרביעי או החמישי ב7 שנים האחרונות זה לא תקיןןןןן

ואין לי מספרים של אנשים מפעם ואין איך לשחזר

אפילו בנות מפה שפעם היו לי

שתדעי שאני ממש זוכרת אותך.אונמר

מה שלומך?

ואת עדיין כותבת באותו סגנון שהיית לפני מאה שנה.

היי גם אני זוכרת אותך. את הניק כאילושִׁירָה
עוד תהיות? דברים על החייםשִׁירָה

ללכת עם אילה בלילה ולדבר על חשופיות ישר הזכיר לי את האולפנא

למה אני האישה היחידה בגילי שעדיין מתגעגעת לאולפנא

למה אני אומרת בגילי וזה נשמע שאני זקנה אני לא זקנה

אני רוצה להיות קשורה לבנות המתוקות הצדיקות קדושות צנועות האלה

אני רוצה לחזור לאולפנא ואני מוכנה להתפקשר גם אם זאת לא ה- אולפנא

אני רוצה להיות עצמאית

אני רוצה שירים זמינים בלי לפתוח מחשב

עקיבא בחור שנוןשִׁירָה
אי אפשר לקחת ללב את מה שעובר על אנשים אחריםשִׁירָה

מספיק לי די והותר מה שעובר עליי

והעומס הזה שמגיע

מכל מיני סיפורים שקורים מסביב

עושה לי אדרנלין לתקופה ואז בבת אחת ריסוק עז מלווה בדכאון לא ברור

עד שהבנתי שהוא ברור

אסור לי להיות שם יותר מידי

ואני מוגבלת

אני יכולה להיות נחמדה

להתעניין בשלום

להביא משהו נחמד אם מסתדר לי

אני לא יכולה לתת את הבית שלי

או את האוכל שלי

או את הלב שלי

וזה גם לא יעזור

עכשיו צריך להתפלל

ואיפה אני ואיפה להתפלל

ויערה עושה לי פה 3 תפילות ביום מעמידה אותי במצב שאני מרגישה הכי לייטית בעולם

אבל יש לי תפקיד

כרגע במסגרת התפקיד אני נותנת תנאי חיים לאלה שבאחריותי

הלוואי שאצליח גם לתת להם תנאים רוחניים מיטביים

הוי טאטע רחמים עלינו

אנחנו רוצים להתפלל

חסרים לי כמה ימים בשבוע להספיק כל מה שצריך גם ככה אני בעומס לא יאומן

מתלבטת אם לישון או לאכול או ללכת לשיעור

בקיצור גאולה עכשיו

זה בוודאי יפתור את כל בעיותינו

ובלי הנחת של אביגייל

אנחנו רוצים בית דוד

מהר עכשיו אין זמן לחכות

חיכינו מספיק אביגייל

טאטעעעעעע רחמיםםםם עלינו

ותן לנו שמחה!

משה

קוראים לזה מובחנות

ייתכן... טרם עברתי הכשרה כלשהי בענייןשִׁירָה

אולי יום אחד אהיה פסיכאטרית

אולי בגלגול אחר כשיהיה לי יותר הבנה בשפה האנגלית

לא צריך "הכשרה"משה

צריך פשוט להכיר את הנפש לחיות איתה בשלום ולא לתת לה לנהל אותנו למקומות אסוניים.

מובחנות פירושה-שִׁירָה
מובחנותמשה

מובחנות היא היכולת של אדם לזהות ולהחזיק בזהות, במחשבות, ברגשות וברצונות שלו, מבלי להיות תלוי באישור, בלחץ או בציפיות של אחרים.

אדם בעל מובחנות מסוגל לשמור על עמדתו ועל גבולותיו האישיים, ובמקביל לקיים קשרים קרובים ומשמעותיים עם הסובבים אותו.

אגב, רגישים לפעמים מתקשים בזה. הם ממש מרגישים פיזית את הסביבה שלהם.

אהה לא יודעת אם זה בדיוק מה שהתכוונתי על עצמי.שִׁירָה

לא שאני תלויה באישור ובציפיות. פשוט לוקחת ללב כאבים של אחרים וחושבת שראוי שאעזור להם כמה שאני יכולה.

כאילו אם זאת היתה אחותי, לא הייתי מארחת אותה?

אבל כאן בדיוק הנקודה, היא לא אחותי ואני באמת לא יכולה ארח אותה.

ואז לשחרר את זה והלבין שלמרות שזה נשמע אגואיסטי וגם בתיה אמרה לי מה פתאום מה פתאום ולאה אמרה זה לא שייך איפה תשימי אותה

אז למרות שבהתחלה חשבתי איזה אנוכיות זו לדבר ככה

להבין שזה המצב ואין לי ברירה אלא לשחרר

כי לחשוב עליה בלי  יכולת לעזור זה קשה

ולעזור זה לא אפשרי

אז מה נותר?

להתפלל

ואולי אולי. אולי גם יש בי את יצר הסקרנותשִׁירָה

והוא זה שמוביל אותי לרצות לעזור ולהיות קשורה ולהתעניין

ההיא התגרשה, בא נהיה איתה בקשר אולי ככה נדע מה הסיפור שהיה שם

ההיא בודדה, נהיה איתה בקשר אולי נבין משהו על הנפש. אולי נקבל כבוד כי היינו שם בשבילה.

ההיא בעלה עובר מה שעובר, בא נעזור לה, ואז תכנס בפנים והיא תפתח את הלב.

אולי, אני לא יודעת.

בינתיים לא קיבלתי שום מידע על שום דבר וזה גם לא ייתן לי שום דבר, וגם כבוד לא קיבלתי חחח

איזה יצר הרע יש בעולם הזה! לרצות לעזור כדי לקבל כבוד. אז זאת האנוכיות האמיתית בעצם. עכשיו הבנתי.

הנה אמרת לעצמך את האמתמשה

זה סקרנות בלבוש אחר. ואולי את בסוף באמת נותנת את הלב שלך (ואז נשארת מרוקנת). ולגבי כבוד - אולי. אבל לא מקבלים ככה כבוד. גם הצד השני מרגיש אותך כמו שאת מרגישה אותו ולפעמים הוא נרתע בלי לדעת למה.

(אגב, נשים, ובמיוחד דתיות, הרבה פעמים אומרות "הוא הטריד אותי" על כל שיחה שהיה שם אנרגיה לא ברורה שהייתה לא נעימה להן ולא היה להן טוב שם, כלומר - הוא פעל בסדר לפי הכללים אבל האנרגיה שלו הייתה מרוקנת ולא נעימה והן מרגישות את זה, רק שבהעדר מילים לתאר את זה הן אומרות "מטריד")

כן כנראה זאת האמת האמיתיתשִׁירָה

לא חושבת שהן הרגישו אותי ככה, כי באמת עשיתי את מה שעשיתי לא בשביל הכבוד, באמת באמת באכפתיות.

בסדר 

להבנתי את המציאותמשה

אנחנו גם וגם וגם וגם. גם רוצים (כבוד, סקרנות,...) וגם רוצים להביא טוב לעולם. שני הגורמים האלה חיים בתוך הגוף ביחד. לא תמיד הם סותרים אחד את השני.

גם מול אחותך או אנשים קרובים אחריםמשה

אנחנו צריכים להציב גבול רגשי.

הדבר הכי חשוב.

אם אני יכול לעזור או לעשות משהו. בשמחה. אבל סתם לכאוב אותם ולסבול יחד איתם? למה? למה זה מועיל?. אותו כנ"ל אגב חדשות ואקטואליה שהייתי מכור כבד וקצת נגמלתי במידה ואני רואה מהצד מכורים אחרים. זה נוראי.

צריך לדעת חדשות. צריך להתעדכן. צריך לפתח דעה. אבל לא צריך להתכווץ בגוף על כל דבר שקורה בעולם.

לגבי חדשות לא מסכימה...שִׁירָה
תסבירי?משה
(זהירות נאום ארוך בפנים)שִׁירָה

כבר שנתיים ושלושה חודשים שרוב החדשות שאני שומעת מגיעים מהמשפחה בשיחות טלפון (ואז מן הסתם זה הדברים היותר עיקריים שקרו השבוע)

ומידי פעם כשאני ממש מרגישה מנותקת אני פותחת ערוץ 7 ועוברת על הכותרות.

ואז אני מגלה כמה לא קרה שום דבר משמעותי בזמן שעבר.

כלומר, ייתכן והיו דברים משמעותיים שקרו, אבל מה יעזור לי לדעת בזמן אמת ומה יעזור להם שאני אדע?

אין לי דרך ממשית להשפיע על מה שקורה.

אני יכולה להתעצבן אם מחוקקים חוקים גרועים או אם היועמשית עושה מה שבא לה או הפצרית בכללל......

אבל כל העצבים שלי לא מועילים כלום! מתסכל אבל זה ככה.

פעם ב לשמוע על חייל שנפל... אבל גם כאן אני לא באמת משפיעה. 

בעלי אמר: כמה פעמים קראת תהילים עליהם? אז מה זה עוזר לראות חדשות לראות שמישהו נפל?

בשבילי זה כן חשוב כי ככה אני מרגישה מחוברת לעמ"י אבל בתכלס...לא באמת עשיתי כלום. אפילו תהילים בקושי קראתי.

אז לונורא לא להיות מחוברים לחדשות.

ולגבי הלפתח דעה- אותה דבר. לא באמת משנה מה הדעה שלי. היא לא תשנה משהו.

אתם יודעים מה? אולי היא רק תגרום יותר פירוד ומחלוקות.

ובכלללללל

אם ניזכר לרגע בשיחת נשים ביום שישי, לצרוך חדשות ו"אקטואליה" דרך התקשורת בישראל, זה ממש לא רק להיות מעודכן, אלא זה משנה לך את הדעות ואת המחשבה. אתה כבר לא עצמאי כמעט בכלל. אתה מסכים עם ההוא או עם ההיא, אבל מה אתה חושב לך לעצמך?

אבל אם אתם בכל זאת רוצים לדעת מה דעתי אני אולי אפתח את זה בתגובה אחרת פה בשרשור.

((ודעתי, אגב, פותחה לבד באופן עצמאי. כלומר, זה היה רעיון שלי בלבד בלי ששמעתי עליו מאף אחד אחר.

ואז כעבור שנה פתאום מוריה (שגם היא לא צורכת חדשות) אמרה אותו ביום שישי.

והרגשתי ממש, אמממ לא יודעת איך קוראים להרגשה, כשאמרתי לה- נכון! גם אני אמרתי את זה! ממש!

ההרגשה כנראה היתה, מה זה עוזר שאמרתי. מי בכלל מקשיב את מי זה מעניין))

אני חושב שאני מסכיםמשהאחרונה

לכן עברתי לצרוך חדשות בקריאה ולא בצפיה.

צריך את המינימום כדי לדעת מה קורה בעולם ואיך אנחנו חיים ומה המשמעות של זה. אפילו קצת יותר (נגיד קצת תקשורת כלכלית). אבל לא להתחרפן ולפרק את הלב בשביל ארועי דרמה חדשותית חולפים.

שלא לדבר על זה שכמו שאת יודעת אני עובד בחדשות. 90% זה הזיות שצריך להמציא כדי למלא נפח. ברוך השם רוב הזמן לא קורה כלום וצריך להמציא כל מיני שטויות כדי שיהיה על מה לכתוב.

(לפעמים אני כותב בעצמי, אבל זה תוכן מעניין בנושאים אחרים שלא קשורים לחדשות).

אגב,

אני כן פיתחתי דעות עצמאיות וכאלה. היו לזה כמה סיבות ואחת מהן היא חשיפה להרבה סוגים של תוכן מגוון. מקצועי. ופחות מפעיל רגשית.

איזה דעות עצמאיות את מרגישה שפיתחת ששונים מהסביבה שלך?

אתמול הגיע בחור חדששִׁירָה

לא חדש, כבר חודש. אבל חדש. אולי אפשר לומר: הבחור החדש.

והוא אמר לי תודה רבה.

יותר מששמחתי על התודה שמחתי על עצם זה שהוא אמר לי משהו.

כאילו, חמודים, אני אוהבתתכם והכל אתם ב"ה טפו טפו יחידי סגולה בדור הזה

ואשריכם לגמרי כמו שנאמר

אבל

לומר תודה למי שהכין לך אוכל וטרח בשביל שיהיה לך נעים ונחמד זה דבר בסיסי

ואם האדם הזה הוא אישה אז כן

צריך לומר תודה גם אם זו אישה

עכשיו אני דנה לכף זכות וברור לי שהם בסדר ואף פעם לא הקפדתי עליהם בעניין הזה

(למעט שבועות? אולי)

אבל פתאום כשמישהו פונה אליך ומכיר בעצם קיומך ובעצם זה שנתת מעצמך בשבילו

וואו

אשריך לגמרי

והוא הזכיר לי את יהודה פתאום זה היה לי כזה אווץ

אבל יהודה אומר שהוא לא אותה בחינה אז כנראה שלא

להבדיל בין החיים, כן.

את עובדת במקום של גברים דוסים?משה

(יהודה זה מי שאני חושב שזה?)

לא עבודה, התנדבות קטנה פעם ב....שִׁירָה

הבחור שאמר תודה הזכיר את יהודה שכנראה אולי אתה חושב. לא שהכרתי אותו מידי בחייו אבל נדמה לי שהוא היה מהסוג של האנשים שיגידו תודה לאישה למרות שהיא אישה והוא בחור. נכון?

נדמה לי שהוא היה כזה שיותר מאומר תודהמשה

אחרי שהוא נרצח, פתאום התחילו לחפש שיחות איתו. גם נשים וגם גברים.

ברור לי...שִׁירָה
טוב אז בא נסכם את שהיהשִׁירָה

כי מחר שום יום שלישי והפעם לא אוכל להבריז כמה אפשר להיות בת 16 בגיל שאני עכשיו

אז דיברנו

ושאלתי

והוא שאל אם אני רוצה לשמוע מה שאני רוצה לשמוע או מה שהוא חושב

ואמרתי שיענה מה שהוא חושב

והוא הסביר

והוא אמר שבחור בגיל הזה זה כך וכך

וניסיתי להבין ככל יכולתי

בכל זאת, אני לא בחור בגיל הזה, אז יכולת ההבנה שלי מוגבלת

ושאלתי למה ההוא כשהיה מאורס כן דיבר איתי יפה

ומה, האם כשמתארסים פתאום מבינים שכן אפשר לדבר

אז הוא אמר שכנראה בגלל שזאת היתה שיחה עניינית

ואולי זה גם האופי

ושוב הקשתי

ושוב ניסה לתרץ

אז בסדר נו הבנתי

אבל לא יודעת למה זה עשה לי הרגשה לא טובה

..זית שמן ודבש

זה חרא

יש מתאםזית שמן ודבשאחרונה
הגנהיצחק מזרחי
איך אפשר לפרוץ הגנת בלוק פון (blockphone) ?

דחוף!!!! ההגנה הזאת תוקעת לי את הטלפון...

מעניין אם יש פה אנשים שעוד זוכרים אותידי"מ
קודם תתחיל - מעניין אם יש פה אנשיםל המשוגע היחידי

אח"כ אם זוכרים אותך

חחחדי"מ
כןזית שמן ודבשאחרונה

אולי יעניין אותך