עונה לכולכם במרוכזבוז
הלכתי לראות את השרשור כדי לראות במה מדובר.
פשוט עצוב. עצוב ונוראי שזה מה שקורה בבתי ספר.
אבל לצערי, אני מכירה את התופעה.
אותי החרימו לזמן קצר בכיתה ז', שיניתי את המצב בעצמי אבל לא כל אחד מסוגל לזה.
ואני זוכרת שבכיתה א' היתה אחת ששנאו אותה ממש ושמו אותה בתוך הפח פעם אחת

העניין הוא כזה- חרם הוא דבר רע, אבל תמיד יש לו סיבות. לא תמיד הן פתירות.
זה יכול להיות כי הילדה מכוערת, מוזנחת, שמנה, מתנהגת מוזר, מדברת מוזר.

הילדה בסרטון מדברת מוזר. לא קשה להסיק שהיא גם מתנהגת מוזר. זה שהיא נראית טוב ומטופח זה לכבוד הצילומים. הבית שלה לא נראה בית עשיר במיוחד, אז כבר אפשר להגיע למסקנה שכנראה לא קנו לה מותגים בגלל קושי כספי כלשהו, תוסיפו לזה הזנחה כללית ודיבור מוזר- והנה לכם מליון סיבות לצחוק על בנאדם!!!

האם זו אשמתה? לא. האם זו סיבה להחרים??? לא ולא ולא!!!
אבל ילדים זה עם רע. בפרט כשהם קטנים. אין להם מושג מה ההשפעה של מה שהם עושים.

לרוב יש קבוצה מתנשאת שדורכת על אחרים כדי להעלות את עצמה. והכי קל לדרוך על הילדים האלו.
ילדים שלא נראים כל כך טוב, מוזנחים, לא יודעים לפתח קשרים חברתיים טובים... כולנו מכירים את הילדים האלו שהיו בשוליים, לפעמים היינו הם בעצמנו.

מה שחוני מנסה לומר זה שזה לא בגלל מותגים. בוודאי שלא. לילדים קטנים אין את המושגים האלו. זה תירוץ שהיא אומרת, אבל לא היא עשתה את החרם על עצמה, אין לה מושג מה הסיבות כי אם היה לה היא היתה פותרת אותן!!! ככה שזה וודאי לא מותגים.

(אם כי, בבתי ספר חילונים לא קשה להאמין שזו יכולה להיות סיבה מספקת. הם שטחיים להחריד. אבל זה לא העניין של "לא לובשת מותגים". מי שלא לובש מותגים = בדר"כ מצב סוציואקונומי (כלכלי) נמוך. אולי הם לא מגדירים את זה ככה, אבל לצחוק על ילד עני זה דבר שקורה. מגעיל, אבל קורה. והיא לא תגיד את זה בשידור.)

כמו כן, יש הרבה ילדים שפשוט לא יודעים להתנהג בחברה. זה כבר לא קשור לסיבות לצחוק על בנאדם. אולי היא העליבה פעם מישהי, פגעה בלי כוונה, לא התנסחה טוב- מה שלא יהיה, זה מספיק בשביל לגרום למישהו אחר למצוא סיבות לחרם עליה.
זו סיבה התנהגותית וגם עליה היא לא תספר בשידור.
מה היא תגיד? יש לי קשיים חברתיים, אני מוזנחת ומכוערת ולכן אין לי חברים??? א. למה שהיא תודה בזה? ב. זה לא דברים שאדם מודע אליהם בדרך כלל, זה דברים שאחרים חושבים עליו. ג. זה עדיין לא סיבה לחרם!!! ולכן זה לא משנה.

@ריעות. @נילס. @המקדש השלישי בדרך@עברי אנכי
מוסיפה- אחריות ההורים.בוז
הורים שנותנים למצב שכזה להימשך, זה נורא ואיום.
לומר ניסינו לטפל בזה ולא הלך זו שטות.
אין מצב שמנסים לטפל במשהו כזה כמה שנים ולא הולך, ואז פשוט מרימים ידיים!
תעבירו אותה בית ספר!!!
תבקרו למה שונאים אותה! אם זו בעיה פתירה כל כך כמו מותגים, תקנו לה מותגים לעזאזל!!! נראה לכם שהיא לא רוצה מותגים ולא לובשת כי לילדה בת 6 יש רצון עז ללכת נגד הזרם??? אין מצב, בחייאת. בעיה של ההורים.
אולי אין להם כסף לזה?
סבבה!!! אל תשימו אותה בבית ספר של ילדים עשירים ומפונקים שבטוח יצחקו עליה בגלל זה!!!

תהיו מודעים למה שקורה עם הילדים שלכם!
זהו
בגדול אני מסכימהריעות.
שאם מנסים ולא הולך או שיש פער גדול מדי, צריך להעביר בית ספר.
וחוץ מזה גם צריך להעלות את כל הנושא למודעות. אם החרימו אותה, גם יחרימו ילדה אחרת כי היא ג'ינג'ית. ואין בתי ספר לג'ינג'ים.
זה וודאיבוז
זו בדיוק הנקודה שלי- איפה המבוגרים בסיפור???

לאף ילד לא מגיע לסבול ככה!!!

(לגבי ג'ינג'ים- היה מקרה שצחקו על ילדה ג׳ינג׳ית, וכתגובה בית הספר לקח אותה לדגמן בתור המייצגת של בית הספר. ובתמונות היא היתה יפה ממש- אף אחד לא צחק עליה יותר)
אז אולי לא חייבים לעבור בית ספרריעות.

אולי עדיף לפתור את הבעיה מהשורש

הנה, לא עברה בית ספר. סבלה 6 שנים.בוז
משהו פה נשמע לך הגיוני?

ההורים שלה מבוגרים, כנראה היא לא רצתה לצער אותם ולכן לא סיפרה להם בדיוק מה הולך.
וודאי שזה לא הגיוניריעות.

ההורים שלה מבוגרים ומישהו אחר היה צריך לקחת אחריות אם הם לא עושים את זה. מי שנשאר זה בית הספר שנראה שלא עשה כלום, או עשה מעט מאוד.

אני גם הייתי בשולי החברה במובן הזהמשה
מזדהה עם חלק מהתופעות. לא החרימו אותי רשמית אם זה העניין, אבל כן התקיפו אותי ואחר כך גם המערכת הענישה בחומרה כשתקפתי בדרכים יצירתיות בחזרה.

כמה טוב שיש אינטרנט.
האם אתה לפחות מודע לזה שהיו סיבות לכך שהיית בשוליים?בוז
הנקודה היא שזו לא רק החברה אשמה, אלא הילד גם, או ההורים שלו, גם אם לא באשמתו או בכוונתו.
בואי נתחיל מזהריעות.
שהילדה בסרטון לא מדברת מוזר, היא מדברת כמו ילדה בת 13 שמתראיינת לטלוויזיה בפעם הראשונה בחייה.
דבר שני, זה לא מה שחוני אמר. חוני אמר שזו אשמתה.
דבר שלישי לילדים קטנים בימינו יש מושגים של מבוגרים בני 30, אז בואי. אם החרימו אותי כי החצאית שלי הייתה מתחת לברך ולא מעליה, אז בטח שיחרימו אותה כי היא עם אולסטאר ולא עם ואנס. ילדים יודעים יפה מאוד לזהות מי כמוהם ומי לא.
נכון, ההורים שלה מבוגרים יחסית, אבל לא ראיתי איזה בית חריג. אני עדיין גרה בבית כזה. לא רק שזו לא סיבה לחרם, זה גם לא דבר לא תקין. ההורים שלה אוהבים אותה וזה ניכר.
(עצבן אותי ה"בתי ספר חילוניים". למה, בבתי ספר דתיים זה לא קורה? קורה וחצי ויעידו אלפי ילדים ויותר)

את יודעת מה?
זה מחזיר אותי לאיזה שרשור ישן ופתאום אני מבינה משהו. יש יותר מדי אנשים בעולם שמחלקים בני אדם לקבוצות ותתי קבוצות וגם מדרגים אותם.
את לא יכולה לומר שהיא מכוערת או עניה. את לא יודעת את זה. את יכולה להסתכל, אבל אם את רואה אדם מכוער- אז כמו שאמרתי לחוני. משהו *אצלך* לא בסדר.
לא ראיתי שהמראיינים נמנעים מלחבק אותה.
את מסיקה עלי מסקנות לא נכונות.בוז
אני מבינה שזה נושא רגיש אצלך, אבל תנסי להסתכל על זה אובייקטיבית ולא ממבט של אחת שנפגעה מזה, כי אם ככה שתינו ניכנס לבוץ הטובעני של רחמים עצמיים ולא נוכל לראות את המציאות.

אני סיפרתי שעברתי חרם בעצמי, ושראיתי מקרים מזעזעים שקורים לבנות בבית הספר שלי. בית ספר חרדי, לא רק דתי.
כן, בבתי ספר חילוניים ההסתכלות היא יותר שטחית. מעצבנת אותך העובדה הזו? אין מה לעשות. זה מה שמעסיק אותם. בבית ספר חרדי לאף אחד לא אכפת עם איזה נעליים את הולכת, אבל אכפת מאד שייראו טוב.

הילדה ספציפית ששמו אותה בפח אצלנו היה לה קבוע ריח של שתן. היא לא התקלחה במשך ימים שלמים. שוב, כמובן שלא צריכים לנדות אותה על זה, אבל מה עם המבוגרים באזור??? הם לא יודעים שזו עילה לירידות והשפלות? למה אף אחד לא דאג לזה???

לא אמרתי על הילדה בסרטון שהיא מכוערת או ענייה לדעתי, אמרתי שאת לא יכולה לדעת ושאלו מסקנות שאפשר להסיק.
יש לה בהחלט דיבור מוזר. אני מכירה הרבה בנות בנות 13. וודאי יותר ממך.
פעם ראשונה בטלוויזיה? וודאי שהיא תראה הכי טוב לכבוד המאורע!!! יש לה החלקה בשיער, נראה לך שילדה בת 13 הולכת ככה קבוע???
ברור שמחבקים אותה!!! היא עברה דברים לא פשוטים! לי בא לחבק אותה גם! לאף אחד לא מגיע לעבור דברים כאלו!

אני רק אומרת שזה דברים שתלויים בה ובהורים שלה, אף אחד לא שונא מישהו אחר סתם כי הוא לא בא לו טוב בעין.

לגבי הבית שלהם לא הראו אותו, ואני לא ראיתי את הסרטון לעומק. פשוט נשמע מהסיפור (ילדים שמבינים המותגים וכו') שהיא בבית ספר עם משפחות ברמה כלכלית אחרת, ועם כמה שרוב המדינה חיה ככה, אני בטוחה שראית מספיק סרטים בשביל לדעת ששונאים ילדים כאלו.

כמובן, שוב. זה לא מצדיק שנאה. אבל ילדים זה עם רע.
אז ככה
זה לא נושא רגיש אצליריעות.

כבר אמרתי שהחרם שהיה עליי היה יחסית עדין מאוד וחוץ מזה שעברתי טיפול בשביל זה והכול בסדר. זה לא מזיז לי אפילו קצת ועכשיו אני זוכרת את בית הספר היסודי כחוויה די נחמדה. זהו, עבר.

את מכלילה הכללות גסות מאוד. את יכולה לומר שברוב בתי הספר החילוניים ההסתכלות היא שטחית, סבבה, הגיוני לי. זה עדיין לא אומר שהם מאפשרים חרם בגלל מותגים. ברוב האולפנות שאני מכירה (כי למדתי בהן או שחברות טובות למדו) ההסתכלות היא על לימודים נטו. אין שום ראייה מעבר. הרצאות של חוזרים בתשובה בחודש אלול לא נחשבות. 

אבל זה בדיוק מה שאני טוענת. איפה ההורים? איפה צוות בית הספר? הגיוני שילדים יחרימו ילדה אחרת, השאלה היא איפה המבוגרים. 

אני מכירה מספיק בנות 13. אולי לא עשרות, אבל מספיק. בחיי, יש לי ראיון שלי מגיל 13 בטלוויזיה. היא מדברת כמו ילדה בוגרת בת 13 שמנסה לדבר כמו מבוגרת. כל כך כל כך הגיוני וטבעי.

לא הבנתי מה הבעיה עם המחליק. חוץ מזה שאני מכירה מספר בנות שעשו החלקה קבועה בגיל 14, לפני כן הן היו מחליקות כל בוקר\פעם בכמה ימים. לא בת אחת.

אני רק אומרת שאין בה משהו שאמור לדחות אחרים. וגם אם אחרים נדחים ממנה, הם לא צריכים להחרים אותה עד כדי אלימות.

האמת היא שזה לא נכון. וודאי שההורים שלה צריכים להיות הרבה יותר אקטיביים. וודאי שצריך לבדוק איך אפשר לעזור לה. אבל ילדים יכולים לנדות ילדים אחרים כי הם לא באים להם טוב. גם מבוגרים הם כאלה. לא יודעת איפה את חיה, אני מכירה משפחה עם עשרה ילדים (היי, אני אחת מהם), שרק שתיים מהם נודו מהחברה באיזשהו שלב. אז לא, זה לא קשור למשפחה. זה לא קשור לילדות האלו שברגע שעירבו את בית הספר העניין נפתר ולא חזר על עצמו. זה קורה נטו כי לילד יש יתרון על ילד אחר והוא מנצל את זה כדי לקדם את עצמו.

בטח. מצד שני- היא בכיתה ו'? ז'? אם משפילים אותה בגלל נעליים אז בית הספר צריך להתערב, כי אחר כך הילדים האלו יגדלו להיות אנשים שצוחקים על ימנים, דתיים, ג'ינג'יים, מרוקאים, או כל אדם אחר ששונה מהם, אפילו בדבר קטן.

אני כן ראיתי את הראיון לעומק, וגם ראיונות אחרים, והדבר שבולט לעין הכי הרבה הוא- איפה בית הספר. אם מתרחקים ממנה וחמנדים אותה ומרביצים לה, צריך קודם כל לטפל בילדים האחרים. להאשים אותה זה להאשים את היהודים שהם נרדפים וחוטפים מכות. אין שום הבדל בין הטענה שלך לטענה הזו.

ילדים זה עם רע אז ככה? כן, הילד שלי מרביץ לילדים, מה נעשה. ככה זה בנים.

כן, הילדה שלי מפזרת מלא צעצועים ולא אוספת, מה נעשה. ככה זה ילדים בני חמש.

אם משהו לא בסדר צריך לתקן אותו, לא לברוח.

לא קראתי באמת.עברי אנכי

ראיתי שריעות כתבה שבגדול היא מסכימה אז זה מספיק לי

הסכמתי עם ההערה שאחר כך, לא עם התגובה הפותחתריעות.

עברי אנכיאחרונה

כשנילס כתב שטויות. מחיתי בו. וגם את מחית בו. וגם המקדש מחה.

אם את די מסכימה.. מספיק לי

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך