לאחרונה הבנתי שבבית הספר בו אני עובדת, מסרבים לתת שעות תגבור וסיוע לימודי לתלמידים שזקוקים לרטלין, אך ההורים מסרבים לאבחן ולתת להם רטלין. זה ממש הכעיס אותי! מה הילד אשם?!
מסכימים עם זה?
זה שאלה נכונה לדעתי. מצד אחד- מה הילד אשם שההורים שלו לא רוצים לטפל בו. מצד שני- בי"ס אמור לעזור להורים, אבל לא לעשות במקומם את העבודה. לכן שני הצדדים ברורים.
לדעתי הילד אמור לקבל את השעות. מספיק שהוא לא מטופל ברטלין- לפחות נעזור לו להתקדם במה שאפשר. כמובן שאם הוא היה לוקח את הרטלין הלימוד היה טוב ואפקטיבי יותר. אולי אחרי שניתן את שעות התגבור, ההורים יפתחו לתת לו גם עזרה מצידם.
לכמה שבי"ס צריך לעשות מעבר למה שההורים עושים. אך באמת טובת הילד נמצאת מולנו. לכן הייתי נותנת לו כמות שעות בסיסית, ונותנת עדיפות לילדים שההורים שלהם כן נותנים להם דברים נוספים.
זה שאלה מורכבת שנמצאת כמעט בכל בית ספר. בעיני, צריך לזכור את טובת התלמיד מול האפקטיביות של העזרה שהוא יקבל, והאם זה על חשבון תלמידים אחרים שיכולים להרוויח יותר.
גם לי מאד קשה עם זה שבי"ס לא מעוניין לתת שעות. אבל אם הבנתי אותם נכון העניין הוא כזה:
יש כמות מצומצמת של שעות שניתן לתת לתלמידים. אם הם יתנו לילד שצריך לקחת רטלין, שקשה לו מאד לשבת בלי הכדור, השעות לא יהיו מנוצלות. לכן הם מעדיפים לתת למי שכן מטופל, ואז השעות יהיו טובות יותר.
בנוסף, מישהי אמרה לי חצי בצחוק: אולי אם לא ניתן את השעות, זה יעורר את ההורים לעזור לו יותר.
אולי זה גם שיקול.
יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?
אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.
לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/