מזה יתאלניקים?מכאל 2 3
בתאלניקיםhadar
מה דיני?עוזיה
בית-אלניקיםהודיה
אלה שגרים בבית-אל...
צחקן
"טובה הארץ מאוד מאוד, עלה נעלה וירשנו אותה"!הדרדק
נפגעתי בשם התושבים...עוזיה
סתם.. יש כאן מספיק ביתאלניקים שיעלבו לבד, הם לא צריכים אותי.
אה, ויש גם הרבה דברים שאני אוהב ביישוב.
לא הבנתם!אנונימי (פותח)
אמרתי שזה יישוב דוחה כי הוא ענק, וזה אומר שאין לו את כל הדברים הטובים שיש ביישוב כמו לדוגמה שכולם מכירים את כולם וכו' וגם אין בו את כל היתרונות של עיר- אין חנויות נורמליות(לא שאני צכה אבל לומשנה), אתה תקוע בתוך בועה...
זה לא האידיאל לגור בעיר אבל אם גרים ביישוב אז ביישוב נורמלי!!! ולא בבית-אל!
האנשים בבית-אל שאני מכירה הם C החמודים, אבל בתור יישוב- גועל נפש!
בזה אני ממש מסכימה איתך!hadar
לא צריך להסחף...אנונימי (פותח)
"גועל נפש"?!
נסחפנו!!!!
אם כל הביתאלניקים שאת מכירה הם שיא החמודים, מסקנה שיש משהו טוב בישוב והוא:
שהוא מגדל אנשים שיא החמודים! (כן , כן, טפיחות על השכם... זה הזמן...)
נכון יש דברים מעפנים בישובנו אבל יש בו גם דברים שהם אחלה בחלה...
ולדוגמא-
* יש הרבה טרמפים (וכאן כל מי שלומד בישוב צריך באמת להכיר תודה!!!! וגם סתם כל מי שלוקח טרמפים...)
* כשעושים סיבוב בישוב יש לאן ללכת!
* שהגודל שלו דוקא ורפורציוני למספר האנשים והוא לא ישוב מפוזר בין הרבה גבעות ואז קשה לשמור על קשר פנים-ישובי (ככה באמת קשה להכיר את כל התושבים...)
* יש לנו מחנה צבאי גדול וזה נותן המון הזדמנויות לקירוב חיילים - כתבתי בכוונה קירוב!
חס וחלילה שלא נגרום בתוך ישובנו להרחקת החיילים ולעוד שנאת חינם נגד אנשים טועים מעמנו... (במידה ואלו חיילים שאנו חלוקים עמם בדעותינו - שמעתי על חיילים דתיים שהיו להם תאקלים לא נעימים עם מישהו מהישוב)
* יש עוד הרבה דברים - אבל הי!
אני לא הייתי בבית כבר פפפפפפפפפפפפפפול זמן.....
עוד 3 חוים אני בבית! ישששששש!
אולי אז אני יוסיף.....
אני מסכימה איתך-אבל במשהו אחד!hadar
אכןהדרדק
השמיעו קול!
הסניף שלכם הוא אחד משלושת הכי גדולים בתנועה, אנחנו רוצים לשמוע אתכם; יותר כתבות בטל שמים.
ליזום יותר פעילויות דרך גרעין י-ם(תעשו לי טובה, אתן יכולות להתנדב יותר מפעם בחודש, אלו שמתנדבות, במיוחד מי שבנצח ו/או לא מדריכה). הבנו שיש לכם בוגרים(שמעון ואליסף), היכן החב"ב?
הקימו מועדוניות, פרסמו זאת בטל שמים!(השמיעו קול...)
רוצים לשמוע עשייה(אני יודע שיש הרבה שלא מפורסם, אבל עדיין), לא רוצים שיושר במליאה "מרכז מרכז מרכז" בלי שיושר לצידו "ירושלים"!
רוצות עוד רעיונות?
אתן עושות, עושות הרבה, אבל רוצים לשמוע יותר!
יאיר, שסיים מתכונת באזרחות ואמא שלו אמרה לו ללכת ולהתרענן(לא הצלחתי להירדם...)
אמלה..מוריונת
מה שמתכונת באזרחות יכולה לעשות לנפש..
רפואה שלמה וקרובה לגוף ולנפש! 
בצלב"א!
הסניף הגדול ביותר והסניף שבעצם הקים את התנועהאביעד
סניף גב"ש.רחלי ברק
הסניף הזה נותן לעצמו מספיק הרבה כבוד גם בלי שאנשים אחרים יעשו לו רוח...
בצלב"א.
אם כבר מדברים...ענת=)
על סניפים אז אני רוצה גם לדבר... אני לא שאטוף אותכם עכשיו אבל הסניפים שעשו ותרמו ובנו את התנועה שלנו הם הסניפים הוותיקים!!! בלעדיהם התנועה לא היתה מגיעה לאן שהיא כיום. ואף אחד פה לא יכול לחלוק על זה!
לגביך יאיר- אני ממש חושבת שאתה צודק, הגיע הזמן שגם תושבי הבירה וסביבותה יעשו ויפעלו יותר. במליאה יצא לי לשמוע על כך שכן מתנדבים, כך למה אנחנו לא כמו המרכז?! למה רק עליהם תמיד שומעים?!
בצל"ס ולבנין אריאל!
קוקוריקו תרנגול! סתאאם... אני לא מבית-אל...3יפי
אפשר לחשוב...מילאי
לא גאווה גדולה להיות ביתאלניק! בטוח לא יותר מלהיות גב"שניק!!!!!
אבל על זה כבר צריך לפתוח שרשור חדש...
בכל מיקרה, אני לומדת שם, ולא גאה בזה כ"כ, כי אין על מה!
לא דובר על הסניף...עוזיה
דובר פה על היישוב.. (נראלי..)
בקשר לסניף - תודה לאל שאני לא באף אחד מהם...
אבנ"צ כבוד!
אבנ"צ?הדרדק
בכל אופן קובל אני על הגישות כאן(בעע זה מזכיר לי אזרחות)- כבוד גדול להיות בא"י!! יש לעשות(אם כבר) את הדיון מה יותר נעלה, וידוע הגמרא בסוטה לד: (פאדיחה, כמעט כתבתי לה: ...<צ>)על "וחברון מבונה שבע שנים לפני צוען", ואומרת על זה הגמרא שצוען היא הטובה שבעולם(חוץ מא"י) ואין טרשיים יותר מחברון- עובדה ששם קוברים את המתים. ועם זאת חברון פי שבע יותר מצוען.
וידועים גם הדברים הרבים בדף לה. על המרגלים, אז בואו ננסה לשמור על חיבת הארץ, ולא, חלילה לפגוע בה.
בכל אופן כולכם תודו שהייתם רוצים סניף כמו בסניפי גרעין מרכז(שוב, תחשבו יחסית למספר החניכיפ והחב"ב, אני לא מצפה מסניף ראשון בנים שלא עובר את החמישים(וגם לא את ה35) לעשות יותר מגב"ש ובית אל שהן יותר מ200, אם לא 300/400)
סליחה?!עוזיה
לסניף אריאל אבנ"צ יש חב"ב פעיל!! הוא מונה חניך אחד....
גרעין צפון השומרון...
זה יותר טובשלומית16
מסניפים שיש בהם 100 חבבניקים והם לא עושים כלום...
תמשיך כך...
תודה תודה!עוזיה
בהזדמנות אני אפרסם כאן ש:
דרושים חבריא א' ומדריכים לסניף בשומרון. קומונר כבר יש...
כל שבת אני מעביר מפקד לעצמי.. אני דוקא די ממושמע, לא מפריע לעצמי במפקד..
דפקא...יוכי
לא ניראלך קצת מפריע לקומונר שהחניך אומר בדיוק כל דבר שהוא אומר?
...
סתם, דוגרי מגיע צל"ש לסניף אבנ"צ על נוכחות של 100% של חב"ב במליאה... הייתי מעניקה לך פרס... אבל ניראלי אתזה רכז חב"בנים צריך לעשות...
תבקש...
כבר הענקתי.עוזיה
בתור רכז חב"ב לשעבר וחבר מזכירות.
ועכשיו אני מרים כוסית לחיי.
לבריאות.ענת=)
ויהי רצון שנזכה לנוכחות כזו (של 100% חב"ב) בכל סניפי תנועתנו!
ובהצלחה בחיפושים, שתדעו זה לא דבר כ"כ פשוט...
מי כמוך יודעת זאת...עוזיה
אהההדרדק
"אם למדת לא שנית ואם שנית לא פירשו לך"(ברכות יח.)
"אחד הקב"ה מקשיב לדבריו, שתיים הקב"ה רושם בספר הזכרונות, שלוש אתיא שכינה, 10 שכינה מגיעה לפניהם- ואם אין מניין שואל הקב"ה "מדוע באתי ואין איש, קראתי ואין עונה""(מבוסס בעיקר על ברכות ו.)
מכאן שיש עניין גם למספר!
אבל ידוע גם התשובה שהשיבו(ר"מ?) לר' יהודה(מגילה כז: ) "אם כן אף לא מעיר גדולה לעיר קטנה!"- משמע שאין לחוש למספר בקגע שיש את המינימום
אי לכך ובהתאם לזאת אני מודיע על פי החלטה של פה אחד:
שסניף שמבחוץ נראה שלא עושה כלום(עכשיו קטע רציני- אין סניף שלא פועל בכלל!) עדיף מסניף אבנ"צ(וסתם שאלה, אם אתה סניף אבנ"צ, למה כתוב בכרטיס הנא"ר, אה? מה יש לך לומר?, יש אותך ועכשיו וועדת יישום הפכו להיות החב"בניקים של ההנהלה(מךיאה=ישב"ץ, מזכירות=קומונר)- עוד מעט גם יהיה חב"א!)- תחשבו על זה, ההנהלה- הסניף המעורב היחיד בתנועה
חחחחחחחחחחח
תיקוןם טעות(לפני שיהרגו אותי)הדרדק
התיקון האמיתי-
ההנהלה נפרדת, אבל יחסית לשאר הסניפים היא מעורבת(בואו נגיד שאין בניין לבנים ובניין לבנות(חדרים כן) כמו בסניפים)
אני הולך על רוב בניןעוזיה
ולא על רוב מנין.
באיזה כרטיס כתוב הנא"ר? בכרטיס פלסטיק? זה לא לפרסום!
מי הסניף הגדול?עוזיה
גב"ש?? הם תנועה נפרדת.. 
ואיך שהקראוונים שלכן נראים, הקראוון שלי כבר נראה יותר טוב...
אמרתי משלושת הגדוליםהדרדק
אבל בעשייה, "מרכז מרכז מרכז..."(מי שהיה במליאה מבין, הבאסה היא שאיני זוכר את המגינה שהם שרו)- למרות שיש עוד שעושים ולא מפרסמים(וחבל מאוד)
אם הייתם פועלי בנין..עוזיה
אולי זה היה מועיל משהו...
מה שכן - חניכי בית אל כיכבו במבצע הסרטים האדומים! שכוייח!
והסרטים הכתומים כן עזר?עוזיה
חבל שלא הקשבת ליוסי במליאה. הוא הסביר יופי מה התועלת בזה.
וסניף בית אל ע"פ מילון נ.ע.ל. לעברית זה -
"מאפיית הפשע הגדולה בתנועת אריאל. תככים ומזימות הם חלק אינטגרלי מפעילותו הבלתי חוקית של הסניף".
מילון נ.ע.ל?רחלי ברק
פספתי משהו?
בצלב"א.
פיספסת.עוזיה
כמו תמיד.
נתנאל עוזיה לוי. = נ.ע.ל.
ברור?
במקרה שלךרחלי ברק
זה פשוט מתלבש מצויין ההגדרה זאת של
"ארוך כמו שרוך טיפש כמו נעל"!
בצלב"א.
אכן.עוזיה
אינ טיפש כמו נ.ע.ל.
או חכם כמו נ.ע.ל.
אני פשוט מה שאני, וטוב לי כך. תארו לעצמכם שהייתי מישו אחר, איזה שחר למשל... זה היה מוזר, לא?
יותר מדי פעמים שמעתי..אנונימי (פותח)
ת'הרצאה שלי יוסי בנושא ואני עדיין לא מסכימה עם זה. לא ראיתי בזה עדיין תועלת, חוץ אולי מזה שהתנועות התאחדו.. זהו.. הסרטים הכתומים היו הרבה יותר מועילים, כי לפחות אנשים שמו אותם! וידעו על מה זה..
זה כמו שהיה לי על התיק סרט סגול של האולפנא, מה זה עוזר? מישו בכלל יודע מה זה? לא.. זה סתם סרט לקישוט, אותו דבר זה, אנשים לויודעים מה זה.
ובקשר למילון נ.ע.ל- ההגדרה הזאת תלושה מכל מציאות קיימת..! ותיזהרו לפני שאני יתחיל להגדיר אותכם..
בואנה בלי איומים!!!מוריונת
אחרת אני אתחיל להגדיר לכם פה צמחים!!!
חודש ממצוין ושבת שלום!
בצלב"א..

משוגעות!עוזיה
מזל שלא הבאת ציטוטים מהבגרות מה שמה.. משפט עברי.
ועוד רגע רחלי ברק תצטט את הגיאוטופ שלה..
אז הריני להגדיר את המבחן בהסטרויה שאני עושה היום:
איגרת הבזק היא איגרת אשר נשלחה על ידי ריינהרד היידריך, ראש המשרד הראשי לביטחון הרייך, אל ראשי האיינזצגרופן אשר היו ממוקמים בפולין הכבושה. האיגרת נשלחה ב21 בספטמבר 1939, שלושה שבועות לאחר כיבוש פולין.
באיגרת כתב היידריך את ההוראות הראשונות בנושא יהודי פולין. צויין בה כי:
· יש לשמור על האמצעים המתוכננים כסוד כמוס;
· יש להבדיל בין המטרה הסופית שמחייבת זמן רב ובין שלבים בביצועה שיוצאו לפועל בזמן קצר;
· התוכניות מצריכות הכנה יסודית, טכנית וכלכלית.
העברת היהודים
יש להעביר את כל יהודי השטחים למקומות קרובים (גטאות לעתיד) ליד צמתי רכבות.
הקמת מועצת זקנים
צריך להקים מועצת נכבדים (יודנראט), אשר תרכז בתוכה את מנהיגי היישובים. המועצה תרכז בתוכה עד 24 מנהיגים, בהתאם לגודל הגטו.
השארת סוחרים
ניתן להשאיר בלית ברירה סוחרים יהודיים אשר יספקו מזון לצבא הגרמני.
השארת מפעלים יהודיים
ניתן להשאיר מפעלים יהודיים אשר יפעלו למען הצבא הגרמני.
מיון היהודים
היודנראט צריכים למיין את כל היהודים לקבוצות של גיל ומין.
העברת רכוש לפולנים
שטחים חקלאיים של יהודים יועברו לידי איכרים פולנים וגרמנים שימשיכו את עיבודם.
תיאום ודיווח
מפקדי האיינזצגרופן ידווחו באופן שוטף להיידריך. למען השגת המטרה יופעלו כל כוחות הביטחון. מפקדי גדודי האיינזצגרופן המוצבים בסמיכות יקפידו על תיאום ביניהם
האיינזצגרופן בתחילת המלחמה
האיינזצגרופן הוקמו ב–1938 על ידי ריינהרד היידריך, ראש משטרת הביטחון בגרמניה הנאצית, ושימשו כיחידות למשימות מיוחדות. מטרתן, בראשית פעילותן, הייתה לטפל בגורמים עוינים למשטר הנאצי, לאתר מתנגדים פוליטיים ולעוצרם, להחרים נשק, ולאחר סיפוח אוסטריה וצ'כוסלובקיה - לבצע פעולות טרור נגד מתנגדי המשטר.
ערב הפלישה לפולין הוקמו שש קבוצות מבצע. עם פרוץ מלחמת העולם השנייה הצטרפו האיינזצגרופן לצבא שפלש לפולין: קבוצות 1-5 סופחו אחת לארמיה וה-6 פעלה עצמאית. האיינזצגרופן חולקו ל-15 איינזצקומנדו (אחד לכל קורפוס במסגרת הארמיה). אנשי היחידות גויסו מקרב המשרד הראשי לביטחון הרייך, שהיה הגוף תחתיו פעלו היחידות ובראשו עמד היידריך.
האיינזצגרופן הסתייעו בצבא רק בעניינים לוגיסטיים (מזון, אספקה וכד') ולא בעניינים מבצעיים מה ששחרר את הצבא מביצוע רציחות ו"ניקה" את מצפונו. תפקידם היה ריגול נגדי וטיפול ב"אויבי העם הגרמני" בהתאם להוראות ב"איגרת הבזק" של היידריך. משימתם העיקרית הייתה לרכז את יהודי פולין המערבית לתוך גטאות בערים. יחד עם זאת הם נדרשו להשיג רשימות של אנשי ההנהגה הפולנית ולהוציאם להורג. מעשיהם לוו באכזריות, בהשפלה ובהתעללות. הם ביצעו רציחות של יחידים ומעשי טבח של קהילות שלמות. הנס פרנק, האחראי על אזור הגנרלגוברנמן, טען שהגרמנים לא יכולים להקריב דמם בכדי להציל את אירופה מהיהודים, ושהגזע היהודי ימשיך להתקיים. הוא דרש את השמדת היהודים.
כאשר גרמניה הכינה את מבצע ארי הים (הפלישה לבריטניה) הוכנו 6 איינזצקומנדו ע"י היידריך שהיו אמורות להיות תחת פיקודו של פרופ' זיקס. הם הוקמו למטרת לכידת אויבי המשטר ולשם כך הוכנו שתי רשימות ע"י שאלנברג (מהאס-דה). הכנתם הייתה חפוזה מכיוון שהלה היה עסוק בתכנון חטיפתו (שלא בוצעה) של הדוכס מווינדזור בליסבון. רשימה אחת כללה שמות אנשים: צ'רצ'יל ושאר חברי הקבינט, סופרים רבים (ה' ג' וולס, וירג'יניה וולף ועוד), מלומדים, מהגרים זרים וגרמנים (כמו חיים ויצמן וזיגמונד פרויד). הרשימה השנייה כללה מוסדות: כמו ה"פאבליק סקול", תנועת הצופים, והכנסייה האנגליקנית. למזלם של הבריטים (והעולם כולו) הפלישה לא יצאה לפועל ואף ישנם היסטוריונים הטוענים שהיטלר כלל לא התכוון ברצינות לפלוש לבריטניה ושהייתה זו תרמית.
[עריכה]
האיינזצגרופן בפלישה לברית המועצות
ב–1941, עם הפלישה לברית המועצות, (מבצע ברברוסה), האיינזצגרופן אורגנו מחדש לארבע קבוצות - אחת לכל קבוצת ארמיות פולשת - ובכל קבוצה כמה מאות חיילים. היחידות חולקו לאיינזצקומנדו (EK) שייעודם פעולה מאחורי החזית וזונדרקומנדו (SK. אין מדובר באסירים הפועלים של מחנות ההשמדה!) שייעודם פעולה בחזית עצמה. בפועל כל יחידה כזו קבלה גזרה גאוגרפית משלה כך שלמעשה לא היה הבדל ביניהן. בנוסף פעלו גם יחידות מבצע זמניות - טיילקומנדו (חלקי קומנדו) או פורקומנדו (קומנדו קדמי) כפי שנקראו לפני פלישתם לעיר. מכיוון שהאיינזצגרופן עצמן לא כללו מספר רב של אנשים הם נעזרו ביחידות משטרה מקומיות (מהם של אוקראינה הידועה ביותר לשמצה) ולעתים רחוקות ביחידות צבא עורפיות.
האיינזצגרופן פעלו לריכוז גורמים לא-רצויים לנאצים בגטאות ולחיסולם. הם עברו ביישובים שנכבשו מידי הרוסים, והשמידו - טבח על ידי ירי או גז - קרוב למליון איש, רובם יהודים והשאר צוענים וקומוניסטים, שנחשבו לגורמים המסוכנים ביותר בעיני הנאצים. טוענים כי אופי פעילותם העיד, כבר בשלב זה על כוונת הנאצים לפעולה מקיפה לחיסולם הפיסי של היהודים (התחלת "הפתרון הסופי").
· חיסול בירי – המוני היהודים רוכזו במרכז היישוב, בתואנה כי הם מועברים ליישוב אחר או נלקחים לעבודות כפייה. משם הובלו היהודים ברגל לאזור מרוחק מהיישוב, והומתו בירי אל בורות ואל מחפורות שהוכנו מראש. לעתים אולצו היהודים לחפור בעצמם את הבורות לפני הירי, או לכסותם בעפר על-מנת להסתיר את המתים. מעטים בלבד מבין היהודים הצליחו להינצל מן הירי, בזחילה מן הבורות אל היערות הסמוכים. נערך טבח של 60,000 יהודים בפונאר שבליטא, והטבח שנערך בבאבי יאר ליד קייב, בירת אוקראינה, היה סמל לזוועת החיסול בירי. בחודש ספטמבר 1941 חוסלו בדרך זו 35 אלף יהודים ביום אחד.
· המתה במשאיות – האיינזצגרופן נהגו לסגור את תא הנוסעים של המשאית, לחבר אליו את צינור המפלט של המנוע ולחנוק את היהודים בגז.
הטבח הגדול של היהודים החל בבריה"מ והמשיך לפולין. הוא נעשה במסווה ובהיחבא, ללא עדים, והיהודים שהומתו נקברו מיד לאחר הרצח. על-פי דוחות שנתגלו ניתן להעריך את מספר הנרצחים בדרך זו בכמיליון וחצי יהודים, כבר בשלב זה של המלחמה.
[עריכה]
· כלכלה - הירי אל הבורות גזל תחמושת רבה מן הצבא, ועלויות ההרג היו גבוהות.
· יעילות - כמות הבורות שנחפרו להסתרת הגופות הייתה מוגבלת וגזלה זמן רב. קצב ההריגה בירי איטי מדי ואילו מספר היהודים הגדול חייב יתר מהירות. מספר היהודים הנכנסים למשאית מוגבל, ומפחית את יעילות ההשמדה.
· פסיכולוגיה - ההשמדה במשאיות יצרה התנגדות של מבצעיה, משום שהייתה כרוכה באי-נעימות עקב ההמתה האיטית וקולות הסבל של הגוססים. הירי הישיר באנשים גרם לנזק פסיכולוגי ליורים, למרות ריכוך הבעיה ע"י דה-הומניזציה של הנטבחים ושיכור הטובחים.
· סודיות - קבוצות הביצוע התקשו לשמור על סודיות המבצע, משום שתושבי הסביבה הלא-יהודים הבחינו לרוב במתרחש, והיו עלולים לחשוף עדויות על הרצח ההמוני.
פעולות האיינזצגרופן כחלק מהפתרון הסופי
הטענה כי השמדת היהודים השיטתית החלה עם הפלישה לברית המועצות, נתמכת בכמה נימוקים:
· מספר היהודים – עם הפלישה לבריה"מ נוספו לשטח השליטה הגרמני 2.5 מיליון יהודים. יחד עם היהודים שחיו בבריה"מ הגיעה האוכלוסייה היהודית לחמישה מיליון נפש. הכפלת מספר היהודים תחת השליטה הגרמנית "חייבה" את השמדתם. מספר היהודים שהושמדו בידי האיינזצגרופן (מיליון וחצי) ושיטות ההשמדה העידו על כוונת הנאצים לפעול להשמדה שיטתית של העם היהודי.
· ההישגים הצבאיים של הגרמנים – הפלישה לבריה"מ נערכה לאחר שנתיים של ניצחונות, שבמהלכן נכבשו מזרח אירופה ומערבה. הישגים אלה תרמו לתחושת הביטחון של הגרמנים, שהתבטאה בשאיפתם להשמדת העם היהודי.
· האידיאולוגיה הנאצית על "מרחב מחיה" במזרח – האידיאולוגיה הנאצית הושתתה על התיישבות גרמנית רחבת היקף במזרח אירופה. הפלישה לבריה"מ נועדה להרחיב את תחום המחייה הגרמני, ולשם כך נדרשו הגרמנים "לטהר" את השטח.
ב־22 ביוני 1941 (שהוא גם תאריך פלישת נפוליון לרוסיה יותר מ-100 שנה לפני כן), נפתח המבצע שנקרא מבצע ברברוסה ("אדום-הזקן" - על שם קיסר גרמני מימי הביניים). שלושה מיליון חיילים גרמנים ובעלי-בריתם ב-190 דיביזיות פלשו לרוסיה לאורך גבול בן 2,000 ק"מ. סטלין הופתע מן הפלישה למרות ההתרעות שקיבל מהמודיעין שלו, של בריטניה ושל אמריקה.
הגרמנים פעלו בשיטת "מלחמת בזק", כלומר כיבוש שטחים נרחבים ככל האפשר, בזמן הקצר ביותר האפשרי. בתחילה, התקדמותם של הגרמנים הייתה מהירה מאוד. הצבא הרוסי התפזר, הפיקוד איבד את השליטה עליו, וחיל האוויר הרוסי, שמנה 5000 מטוסים, חוסל כמעט לגמרי עוד על הקרקע (כ-4000 מטוסים). נראה היה שתוך זמן קצר ינצחו הגרמנים, אבל לאחר מספר ימים הפכה התנגדות הרוסים לצבא הגרמני ליעילה יותר, אך לא מספיקה בשביל לעצור את הגרמנים. הוורמאכט התקדם ב- 3 קבוצות ארמיות:
· קבוצת ארמיות "צפון" לעבר לנינגרד עליה הוטל מצור ארוך שארך כשלוש שנים אך לא הביא לכניעתה.
· קבוצת ארמיות "מרכז" לכיוון מוסקבה אליה הגרמנים אף-פעם לא הגיעו הודות להתנגדות העיקשת של הרוסים.
· קבוצת ארמיות "דרום" לעבר הקווקז שם שדות-נפט רבים וגישה למזרח התיכון.
· חוקי נירברג.
· "חוק דגל המדינה" – באמצעותו הוחלף דגל המדינה בדגל שעליו מצויר צלב הקרס.
· "חוק אזרח הרייך" – קבע כי רק לבעלי דם גרמני, התנהגות נאצית ותושבי גרמניה תינתן אזרחות גרמנית. נוצרה הפרדה בין "אזרח" לבין "נתין". לחוק זה נלוותה תקנה חשובה שהגדירה מיהו יהודי - יהודי הוא מי שמוצאו לפחות משלושה סבים, שהם יהודים גמורים ע"פ גזעם, וכן כיהודי יחשב גם בן תערובת שמוצאו משני סבים יהודים. כן התקנה קבעה שיהודי לא יכול להיות אזרח הרייך, ולכן לא מגיעות לו זכויות פוליטיות, ובהן זכות הצבעה ואפשרות כהונה במשרות ציבוריות.
· "החוק להגנת הדם הגרמני והכבוד הגרמני" – החוק אסר על נישואים בין יהודים לבין גרמנים, ואף ביטל נישואים קיימים; נאסר קיום יחסי מין עם יהודים; נאסר על היהודים להעסיק עוזרות בית ופועלים גרמנים, כדי למנוע את עליונות היהודים על הגרמנים וקיום יחסים עם המועסקים (שעלולים להביא לילודה); נאסר על היהודים להניף את דגל גרמניה או לעשות שימוש בצבעיו, כדי שלא לטמאו, אבל הותר להם להציג סמלים יהודיים כמו מגן דוד.
אתה זה שאמור לעשות ת'בגרות!hadar
זה בבחינת "צרת רבים נחמת שוטים"עוזיה
החומר למבחן הזה כלל 72 עמודים. זה המבחן הכי קצר שהיה לנו...
ועכשיו ברצינות: אני מוכרח לציין שהיה משהו מעניין בזה שלמדנו למבחן על השואה יום אחרי יום השואה.. זה נתן למבחן פרספקטיבה אחרת. עכשיו סיימתי אותו והרגשתי שהפעם 'נכנסתי' למבחן והשקעתי בתשובות. הנושא נגע לליביב יותר מאשר כל נושא אחר בהסטוריה שאי פעם נבחנתי עליו..
אויי לא...הפחדת אותי!hadar
הדראנונימי (פותח)
הן לא אוכלות וגם לא טורפות ולפעמים הן ממש קלות...
חוץ מזה, צריך להשקיע בהן אבל לזכור שיש חיים גם אחרי הבגרויות (שכוללים גם פסיכומטרי נחמד- שלא להאמין אבל אני גאה להיות כבר שנה וחצי אחריו!!!!!!!!!!!- ווואו זה עושה אותי זקנה להגיד דבר כזה, הא?)
בקיצר, אין מה לפחד ובהצלחה לכולם!
נ.ב. רציתי להוסיף שמי שאמר שבית אל זה סתם בועה צודק חלקית כי זה תלוי באדם, מי שרוצה לחיות בבועה יכול לעשות זאת בכל מקום, וזה לא קשה עובדה שאנשים ממציאים לעצמם בועות בכל העולם וכל אחד שבטוח שהוא אינו בבועה, אני בטוחה שנצליח למצוא לו איזושהיא "בועה" בה "מוקף" (כוונתי היא שיש לכל אחד איזושהיא אשליה על המציאות שאינה נכונה.... ואני בכיף מוכנה להוכיח...)
וחוץ מזה בשלבים מסוימים בחיים האדם זקוק לבועה כלשהיא....
תודה שהחכמת אותנו....רחלי ברק
ממש לא נראה לי שהייתי יכולה להכניס שבת בשקט אם לא הייתי יודעת שהאיינזצגרופן הוקמו ב–1938 על ידי ריינהרד היידריך...
שב"ש ובצלב"א.
את קראת את זה?!עוזיה
הייתי שולח לך באימייל ת'מבחן, תעשי במקומי...
נעשה לך בוחן קצר: למה קרויה ועדת ואזנה בשמה? יש לך 40 שניות.
כי היארחלי ברק
התקיימה במקום שנקרא כך.
חוצמזה טיפ קטן,
בד"כ הוועדות האלה נקראותע"ש המקום בו הם התקיימו או ע"ש המנהלים שלהם..
בצלב"א.
רואים שגמרת גיאוטופ...עוזיה
כי אני עדיין מבלבל בין פיינברג למרדכי אנילביץ'.
סתם.. קיבלת 6/7 בבוחן. עלי והצליחי.
שבת שלום לכולכם!
קובב.רחלי ברק
למה 6/7 יא אשכנזי קמצן... 
טוב טוב, רק אל תעלב....
בצלב"א.
אוי לא, רק לא זה!ראשון_בנשמ"ה
בבקשה אל תעלו חומר בגרויות לפורום. אחרת אני אעלה את הבגרויות שלי וזה יהיה ממש נורא...
דרך אגב, איך יש לך את החומר על המחשב?
תגיד יש לך עוד סיכומים מוקלדים?דורותי
זה נראה תותח העסק הזה, בדיוק מחר יש לי מתכונת בנושא...
רק 72 עמודים? עכשיו אני מבינה איך הבנים עוברים תבגרויות...לנו יש 523 עמודים לא כולל מושגים...
אם את אומרת..3יפי
ענינוהלל92
מי אמר שאין פה בתאלניקים??
מי אמר שהית אל זה ישוה דוחה???
אה מי אמר??
אני לא אמרתי אבל אני אומר עכשיופילוני
תתבגרdrizt05

אתה מבית אל?...3יפי
לכל האנשים ה"נחמדים" שכתבו לפני...אנונימי (פותח)
זה נראלי ממש לא קשור באמצע יום הזיכרון להתחיל לדון על דברים שכאלה.. ובכ"ז לא הייתי מסוגלת להתאפק..
אתמול הייתי בטקס שהבהיר לי כמה המצב שלנו קשה ואבוד.. (מצטערת על הפסימיות) אפילו בתוך עצמנו הדעות הפוכות- חצי שרים התקווה וחצי לא וזה רק סימפטום קטן שהבהיר לי לאן הגענו.. קרע כזה נראלי לא היה בעם הקטן שלנו כבר המון שנים!! קרע שנמצא בתוך עצמנו לא ביננו לבין החרדים,לא ביננו לבין החילונים אלא ממש בתוכנו! וכשלא מאוחדים לא מצליחים..
עכשיו בטח אתם שואלים את עצמכם מה הקשר, ובכן- השירשור הזה כבר ישן, אני אישית שונאת לכתוב בפורום ומעדיפה רק לקרוא ולמסרש אבל עכשיו הרגשתי שאני כבר לא מסוגלת!!
דבר ראשון שיגע אותי הרעיון שחצי מהדברים שנאמרו פה כ"כ לא נכונים שזה מדהים!!! אנשים כתבו פה דברים רק מסטיגמות וזהו!! למשל שזה ישוב ענק- נכון, אני מסכימה, בית-אל זה ישוב גדול ב"ה, אבל זה עדיין ישוב ואני אישית מכירה את רוב רובו וככה גם רוב החברות שלי!! אין כל קשר בין הישוב הזה לעיר!! זה שהוא גדול זה לא אומר כלווווום!
אני יכולה להמשיך ולכתוב עוד המון, ולהכחיש את כל הטיעונים חסרי השחר שעלו פה, אבל קשה לי ואני לא מסוגלת להמשיך לכתוב..
צריך לדעת שלמילים של יהודי יש משמעות ואחריות והשפעה חזקה למעלה.. ולכן משפטים שהיו כתובים פה יכולים לגרום לכל מיני תוכניות מכונסות להתבצע.. וככה אני מקשרת את זה להתחלת הדברים שלי, האיחוד בתוכנו כ"כ חשוב דווקא עכשיו ודברים מהסוג שנאמרו פה רק מרחיקים אותנו..
נפגעתי וכמוני עוד כמה אנשים מפה, וזה לא שאני נפגעת בקלות משטויות..
ואני אסיים בתפילה שהגאולה תבוא בקרוב וכל הקרעים יתפרו..
אמן ואמן!ענת=)
אני מצטרפת לקריאתך! רוב הטיעונים פה היו באמת סטיגמות- שזה דבר דוחה לדעתי! והם היו צריכות לעבור עריכה או להימחק כליל.
ובכלל איפה המנהלים פה בזמן האחרון? לא רואים לא שומעים אותכם!
קשה? אולי. אבוד? לעולם לא!3יפי
לשון הרע על א"יראשון_בנשמ"ה
כולנו יודעים טוב מאוד שצריך להיזהר בלשון הרע. אבל צריך לדעת שגם על ארץ ישראל אסור לדבר דברים לא טובים, גם על יישוב מסוים. אז גם אם אתם לא כ"כ אוהבים את בית אל (אני דווקא חושב אחרת) תמצאו דרכים יותר יפות להגיד את זה.
נעלבתי...אנונימי (פותח)
כן, אני מבית אל.
וכן, אני גאה בזה. כמו שכל אחד כאן אוהב את הישוב שלו ואת הבית שלו.
וכשאני פותח את השרשור הזה, ואני רואה חבר'ה רציניים(?!) מחבריא ב' מדברים כמו החניכים שלי, (מעלות) ואני מצטט:"אבל היישוב הזה-דוחה" "אבל בתור יישוב- גועל נפש! "לא גאווה גדולה להיות ביתאלניק!" "
הישוב הזה מעפאן..." אני נעלב. אני נעלב בשביל התנועה, בשביל הפורום, בשביל האנשים שכתבו את המשפטים חסרי הרמה האלה, ולמרות שאני כבר ילד גדול, גם בשבילי ובשביל הישוב החמוד שלי. אז נכון, נהגו בתנועה לפתח יריביות בין הסניפים, ובעיקר בין הסניפים לסניף בית אל... אבל אני חשבתי, שזה נשאר ברמת החניכים. חשבתי שבתור חב"בניק ומדריך, אני יכול להסתחבק עם מישהו רח"ל מגבש או מהר נוף, כי בעצם, אין שום דבר שונה ביננו. וטעיתי. חבל.
אם אני לא טועהראשון_בנשמ"ה
אל תיקח את זה כזה קשה!שלומית16
נראה לי זה בא ממקום ילדותי סטיגמתי ושטותי...לא נראה לי שזה היה יותר מידי רציני אתה וכולנו יכולים להסתחבק עם אנשים מכל סניף.
הכי חשוב להפסיק לקחת רציני את כל השטויות שחבר'ה כותבים בפורום בשעה של חוסר שפיות...
סליחה - ?!אנונימי (פותח)
וזה רק מלמד אנשים לא לכתוב דברים שהם לא היו אומרים בעל פה!
המילה הכתובה היא לא פחות חשובה מזו הנאמרת ולפעמים אף יותר!!!!
אז באמת הגיע הזמן שנוציא משהו טוב מהשרשור הזה....
ואולי נלמד לכתוב דברים יותר נחמדים.
ולאואילן - כל הכבוד! רואים שאתה ביתאלניק!!!!
חפירות.עוזיה
לתקומה ואילן - אנשים פה כתבו את מה שהם מרגישים. ואם פילוני חש שהיישוב מעפן, זכותו להרגיש את זה.
כנ"ל אם מישו מרגיש שם כמו בעיר.
אני בכולופן, חושב שזה אחד היישובים הנפלאים שיש, ועצם זה שיש בו מגוון דעות והוא די גדול מוסיפות לו נופך מעניין.
לכל המעליבים והנעלביםdrizt05
לכל המעליבים והנעלבים כידוע או שלא ידוע הססמה החדשה של סניף בית אל (לפחות הבנים) הוא
סניף בית אל לא רק בגלל הכמות
וזה פשוט אומר הכל אז נכון שאנחנו לא יוצאים למחנות ונכון שבפעם האחרונה שסניף ביתאל (בנים) יצא למסע היה לפני מי יודע כמה זמן ונכון ונכון ונכון.
אבל זהו כידוע אחד הסניפים הגדולים בתנועה סניף שלא זקוק למדריכי חוץ אלא משווק מדריכים לסניפים אחרים, סניף שחילק במבצע של הסרטים האדומים קרוב ל-א-ל-ף סרטים כן א-ל-ף סרטים, שזה הרבה יותר מכל סניף אחר בתנועה אז כדאי שתזכרו:
סניף בית אל לא רק בגלל הכמות
חחחחחחחחחח....שלומית16
חיכיתי לרגע שתיכנסי ותכתבי את זה. זה היה צפוי ממש!!!!!!!!!!!!!!!!!
פעם הבאה תדעי שיש נושאים רגישים שלא מתאימים לבמה הזאת...
מה לא הבנת?שלומית16
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
למה ערוץ 7קעלעברימבאר
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
כן גם ליקעלעברימבאר
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה
😜
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל
מאוד
לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
הכנסה נוספת 4נטע ברזני
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
יש פה איראלנקים?בת סוד
בואו נעשה מאגר פעולות