מה עושים??????? תביאו עצהאשה של בעלי
נסעתי לשבת להורים של בעלי אני שלוש שבועות אחרי לידה ויש לי תינוקת מאד קטנה (נולדה 2.800) אני טיפוס פחדן מאד ולא סומכת על ילדים שמחזיקים את התינוקים
אצלינו במשפחתי הילדים מתחת לגיל 12 בערך בכלל לא חושבים על הרעיון לבקש להחזיק את התינוקת
אני הכלה הראשונה וילדתי היא הנכדה הראשונה מהכלות(אין עוד כלות רק בנות)
אצל ההורים של בעלי לא מתרגשים שם מזה ואפשר לראות את גיסתי בת החמש מסתובבת עם תינוקת בת שבוע ואף אחד לא יגיד לה כלום.
יש לי עוד גיסה בת 11 אבל ממש לא ילדה שאפשר לסמוך עליה היא שובבה ותינוקית שאני ממש לא סומכת עליה
כשהגעתי לשבת בעלי (בגלל שהוא ראה את הפחד שלי ) קרא לגיסתי בת 11 והבעיר לה שאת התינוקת שלנו לא מחזיקים
כשהילדה בת החמש ביקשה להחזיק אותה הסברתי לה שאני פוחדת וכשהיא תגדל אני ייתן לה להחזיק אותה
והנה בשבת אמא שלו החזיקה  את התינוקת שלי ובעלי קרא לי לשניה החוצה יצאתי לשלוש שניות החוצה אני חוזרת חזרה ואני רואה שגיסתי מחזיקה אותה כ"כ כעסתי לא ידעתי מה לעשות אמא שלו יודעת מצויון שאני לא מסכימה שיחזיקו אותה ילדים קטנים והיא נתנה לה כי יצאתי לרגע בעלי שנכנס יחד אתי אמר לה "הי מה זה ?אני לא רוצה שיעשו מהבת שלי משחק" כולם שם התחילו לצחוק עלינו וזה היה לי ממש לא נעים הרגשתי שאני רוצה לפרוץ בבכי
לקחתי את הבת שלי ואמרתי לה שאני הולכת שניה עם בעלי אז היא אמרה אולי תשאירי אותה אז הגבתי לה "אני לא סומכת תעשו ממנה צעצוע ותביאו אותה לכל מי שירצה "
יצאתי מהבית והרגשתי איך שכולם מדברים עלי שם והרגשתי דפוק עוד יותר בקיצור יצאתי משם ממש עצבנית נשארתי עם הרגשה דפוקה מהשבת שמזלזלים בי וברצונות שלי
זה הבת שלי , לא ?! זכותי לקבוע מה יעשו אתה לא?! אין לי שום חשק לסוע לשם שוב כי אני יודעת שהם שוב יעשו אתה מה שהם רוצים בשניה שאני לא יראה .
איך אני יכולה להסביר להם בצורה יפה שזה ממש מעליב אותי??? ושזה ממש לא בסדר מצידם???
בטח שזכותך לקבוע מה יהיה איתה.יהודיה מא"י
מה שנשאר זה למצוא איך מבהירים את זה להורים של בעלך בצורה נעימה שלא תגרום למריבות.
אני בעד שיחה שלווה של בעלך עם הוריו, שתבהיר בצורה מנומסת אבל בלתי ניתנת לויכוח שהילדים הקטנים לא רשאים להחזיק את התינוקת, ושבאופן כללי אתם, ורק אתם מחליטים איך לגדל אותה. שזה נכון גם למה ומתי שהיא אוכלת (שלא תשאירי אותה יום אחד כמה דקות אצל סבתא ותחזרי ותמצאי שהיא אוכלת גלידה בזמן שאת עוד נותנת לה רק לינוק...) מה היא תלבש, לאיפה היא תלך וכו'. באותה שיחה כדאי שהוא יסביר לאימא שלו כמה נפגעת, ואיך שזה גורם לך להרגיש לא בנוח אצלם וכו'. בתוך השיחה צריך להכניס בצורה מרומזת שאם לא יכבדו את הרצונות שלכם זה ישפיע על תדירות הביקורים שלכם, תאמיני לי שזה יעבוד, כל סבתא רוצה לראות את הנכדים שלה אצלה בבית.
ובסכ"ה אני חושבת שאת לא צריכה לדאוג יותר מדי - חמותך לא התכוונה לרעה, היא פשוט באה ממנטליות שונה. ומזה שיש לך גיסה בת 5 אני מבינה שיש לחמותך גם הרבה ילדים, כך שהיא בטח לא צחקה עליך, היא יודעת מה הלך הרוח של אישה אחרי לידה. החסרון כמובן שזה הולך לשני הכיוונים, היא יודעת טוב מאוד מה זה תינוק קטן ולא מבינה מה את עושה סיפור כ"כ גדול.
בכל מקרה שיחה של בעלך עם אימא שלו יכולה לפתור את הבעיה בצורה הטובה ביותר. (או אולי את בקשר טוב עם אחת הגיסות, ויותר קל להסביר לה ולבקש ממנה שתסביר?) ועוד משהו קטן שיכול לעזור - תדאגו אתם תמיד לעשות את כל מה שקשור בטיפול בתינוקת ולהשאיר לסבתא שלו רק את הכיף. אתם מחליפים טיטול, אתם מרגיעים אותה כשהיא בוכה, אתם מקלחים אותה, מלבישים אותה, מאכילים אותה משכיבים אותה לישון וכו'. זה יעביר מסר תת מודע חזק שרק אתם מטפלים בה ומחליטים מה יהיה איתה. 
לפעמים זה קשה להתגבר על הבדלי המנטליות, אבל תזכרי שבחרת את בעלך, לא את המשפחה שלו. ההורים שלו הם ההורים שלו לא חשוב כמה הם מעצבנים ואת חייבת להם הכרת טובה כי הביאו וחינכו את בעלך ורק בזכותם יש לך אותו. ואני בטוחה שאם תחשבי קצת תראי שהיית יכולה לקבל משפחה הרבה יותר גרועה... וזה בהחלט משהו להתנחם בו.
ושיהיה במזל טוב!!!
מזל טובשרבוב
(הזדמנות לאחל...)
ו...אני ממש מבינה אותך,
זאת זכותך המלאה.
גם חברה שלי אמרה שרק מגיל 18 אפשר להחזיק את הבן שלה,
ואפילו שבמשפחה של בעלה פחות מקפידים על כללים כאלה (כמו אצלך, גם היא כלה ראשונה)
אז כולם קבלו את זה בכבוד והבנה.
אז את ממש צודקת...

ואל תעלבי, שיעשו מה שהם רוצים מאחורי הגב שלך,
העיקר שב"ה בעלך איתך, ואכפת לו
גם אני פחדנית כמוך...נווה מדבר
ואני כבר בילד ה-5 ...  (והחשש רק הלך וגדל...)

אני פשוט "עושה קצת צחוק" מעצמי כדי להקדים תרופה למכה:

כשמבקשים ממני אני פשוט אומרת עם חיוך על הפנים משהו בסגנון של:

"אני משוגעת קצת בקטעים האלה ואני מפחדת לתת אותם לקטנים"

"לא כדאי לך לנסות, אני פחדנית ..."  וגם אם מתעקשים אני חוזרת על אותם משפטים...

עכשיו,בכלל  יש לי סיבה אמיתית "לרדת" על עצמי:שזה לא הולך ומשתפר עם מספר הילדים

והאמת, שאת צודקת, אצלי באחד האירועים המשפחתיים ילדה בת 11-12 החזיקה את הבת שלי שהיתה אז בת חודשיים (בלי רשותי כמובן), היא נתקלה במרצפת עקומה (זה היה בחצר של בית) ונפלה יחד איתה על הרצפה: הראש של הקטנטנה פגע בקצה מדרכה ולא פחות ולא יותר זו שהחזיקה אותה נפלה עליה!
הרגשתי שעוד רגע אני מתעלפת... אבל ב"ה לא קרה לה כלום (חוץ מפס "יפה" לאורך הראש שבלט לנוכח זה שלא כ"כ גדל לה שיער...)
והיום היא שובבה כמו כולם אצלי!
האמת,שהילדה שהחזיקה אותה באמת היתה אחראית ובוגרת, עובדה גם שהיא לא עזבה את התינוקת תוך כדי נפילה, אבל בכל זאת, אדם מבוגר יציב יותר וגם יכול להפיל את עצמו במקרה כזה לפעמים לכיון אחר על מנת להגן על התינוק.

(ומאז יש לי גם תירוץ...)

ואיך אני אומרת : "ילדים, זה לא משחק ילדים!"

אם את לא רגועה, אין שום סיבה שתאפשרי זאת.

מקסימום- או שיעבור עם הגיל ומספר הילדים, או שלא (כמוני) - העיקר לשדר שאת שלימה לגמרי עם עצמך איך שאת!

ממש בהצלחה!!!!

דבר ראשון, חיבוק גדול!יוקטנה
נשמע בכלל לא נעים ומאוד מעליב
דבר שני - אני מצטרפת ממש לכל מילה של יהודיה מא"י! כמה חוכמה בדבריה, וכמה צלילות של רוגע! אני שמה דגש במיוחד על זה שהתקשורת צריכה לעבור דרך בעלך! זה תפקידו (ונהניתי לקרוא שהוא לגמרי תומך בך, ומגונן. יש על מי לסמוך ב"ה!).
דבר שני - נהניתי לקרוא שממש לא יצאת פראיירית. מיד אמרת את אשר על ליבך, ולמרות התגובה שקיבלת (ואני יכולה רק לתאר לעצמי כמה נורא הרגשת) - חזרת והדגשת בפעם השניה! התמוגגתי לקרוא! אני, בעבר, נוכח סיטואציה כזו, רוב הסיכויים שהייתי מתאמצת לחייך ומורידה את הראש. איזה יופי שלמרות שאת צעירה, וגם אמא צעירה, את לא מורידה את הראש, אלא יודעת לעמוד על שלך.
שתדעי לך שזו מתנה מאוד גדולה שאת מעניקה לבת שלך: כח לעמוד על שלה, לגיטימציה להאבק על שלה, וביטחון עצמי עם האמת הפנימית שלה, אל מול הערות החברה והסביבה (גם הקרובה מאוד!).
דבר אחרון - הרגעה. אל תחששי מאי נעימות כתוצאה מעמידה על שלך בסיטואציות משפחתיות - מנסיון. את דורשת יחס מכבד, וזו זכותך המלאה לקבל וחובתם המלאה להעניק. מכיוון שכך, נסיוני מראה שזה לא ישפיע על האווירה ביניכם לרעה, ולהיפך - יהיה נעים יותר לכולם!
מזל טוב לך, וגידול קליהודית פוגל
את עדיין רגישה מאוד כי את זמן קצר כ"כ אחרי לידה. הרצון שלך שהגיסותיך לא יחזיקו את התינוקת מובן, ורצונו של אדם כבודו אעפי"כ הכעס והתיסכול שלך מוגזמים ואני תולה זאת ברגישות שלאחרי לידה. אם בתך היא התינוקת הראשונה במשפחה אז ברור שהיא מהווה אטרקציה גדולה. , וקצת קשה לגיסות להתאפק ולא לנסות להחזיק אותה. זה הרי כיף גדול. אבל מכאן ועד לעשות מזה ענין כ"כ גדול הייתי אומרת שיש הגזמה. ואולי אם את כ"כ חרדה לא היית צריכה לבוא לשבת בשלב כ"כ מוקדם. אבל שוב אומר שאין כאן סיבה ממשית להתפרצות שלך, רק הרגישות.... חיזקי ואימצי.

הבת שלי היא לא הנכדה הראשונהאשה של בעלי
הבת שלי היא הנכדה הראשונה מהכלות ז"א פעם ראשונה שיש להם נכדה שאמא שלה לא אוחזת כמוהם אצלם זה בכלל לא בקטע רואים תינוק תופסים אותו ומרימים אותו
השבוע ילדה גיסתי(הבת שלהם) תינוקת היא בת חמשה ימים וגיסתי בת החמש מסתובבת אתה בעמידה חופשי ומטילת אתה בבית בשבת היתה גם גיסתי שילדה אז היה להם עוד תינוק להחזיק ולהתלהב
אני מבינה את הרצון שלהם ובאמת הרגשתי מגעילה אבל אני מבינה שאני פוחדת שיחזיקו אותה ויעשו ממנה צעצוע ויריבו עליה כשהיא על הידים (דבר שקרה עם התינוקת של גיסתי)
ושלא תחשבי שאני הסטרית אני ממש לא. רק  שאני באתי מבית שמאד שמר על התינוקים הקטנים וגם אני זוכרת שלא החזקתי את אחינים שלי עד שהם נהיו לפחות בני שלושה חודשים
אז מה את רוצה שאני ישנה את כל הצורה שגדלתי עליה זה פשוט בלתי אפשרי . צר לי!!!!!11!
כמספר האימהות - מספר הגישותיוקטנה
וכולן צודקות, כמובן ;)
לא משנה מה ההיא חושבת, או מה ההיא חושבת, או שלהיא יש יותר ניסיון (כי מיד נמצא מישהי עם עוד יותר ניסיון, שחושבת בדיוק ההיפך ממנה).
חשוב רק מה שהאמא של התינוקת חושבת, והיא לא חייבת הסברים לאף אחד. זה לא עניין של "מגעילה". אם לא מכבדים אותך, אז הם ה"מגעילים", ולא את
אני לא רוצה שתשני את הרגשתךיהודית פוגל
רק שתקבלי גם את אלה שנוהגים אחרת ולא תיכנסי לכעסים ושלא תעשי מזה תקרית בינלאומית... עוד יהיו הרבה דברים שבביתכם נהגו כך ובבית הורי בעלך נוהגים אחרת. הרבה יותר נחמד לכבד את צורת החיים של כולם, ואם הם לא נהגו כך, היי את יותר חכמה ויותר נחמדה והביעי בנעימות שאת פשוט פחדנית ויהיה יותר נוח אם יתחשבו ברגישות שלך.
יהודית היקרהנחשונית
אני מאוד מעריכה את דעותיך וניסיונך הרב ולומדת ממך רבות, אבל לדעתי הפעם את טועה. כמו שאמרו כאן, זו התינוקת שלה וזכותה להחליט איך לטפל בה. אם חס וחלילה יקרה אסון, מי יקח אחריות? ולפעמים זה כבר מאוחר מדי.
מהאנונימי (פותח)
בודאי שזכותה להחליט, אני מתנגדת רקיהודית פוגל
לתגובה האגרסיבית מידי לטעמי ותולה אותה ברגישות שלאחרי לידה. כאילו בבת אחת היא שמה את כל משפחת בעלה בצד עויין וזה מטריד מאוד.
סליחה!!??בילי
כאילו מה? זאת התינוקת שלה והגיוני מאוד שהיא לא תסכים שילדה בת 5 וגם לא 12 תחזיק תינוק של 2 ומשהו קילו.
ואגב זה בכלל לא פחדני בעיני זה מאוד הגיוני ואחראי לדרוש את זה.

וגם אם היא היתה דורשת דבר הרבה יותר מופרך זו זכותה כי זו בתה ועליהם לכבד את דרישותיה.

את האמת היא דווקא הגיבה יחסית בעדינות, עם כל הכבוד חמות כזאת צריך להעמיד במקום.
איך היא אמורה לסמוך עליה מעכשיו? אם בקשה כ"כ פשוטה שלה לא מולאה מאחורי גבה ביודעין?

אשה של בעלי, חזקי ואמצי, האינסטינקט שלך לגמרי בריא. המשיכי לעמוד על שלך ואל תוותרי (וצודקות הבנות שאומרות שזה צריך להיות דרך בעלך).

מצטערת יהודית, ממש מוזרה לי תגובתך, חוץ מעניין הסכנה יש פה ממש בעיה של כבוד ואמון...
אולי זה יכול לעזורירוק זית
במקום לריב איתם ואולי גם לא להשאיר פתח לתסבוכות,
אולי תנסי להיעזר בתינוכיס?או במנשא אחר?
ז"א אם את מתחברת למנשאים אז את פשוט משאירה אותה עליך ואפילו שבעלך קורא לך את ניגשת אליו איתה  במנשא.ואם שואלים אותך את פשוט מסבירה שבגיל הקטן לתינוקת עדיף להיות צמודה אליך  ולהרגיש את חום גופך ואת קירבתך,שזה בונה בטחוןעצמי עצום.
ולגבי שמדברים או צוחקים עליכם .אליכם להרגיש שלמים עם עצמכם ואם ההרגשה לא טובה אז לבקש לשוחח עם ההורים בנעימות ולשטח את החששות ואת הדרך שלכם בניגוד לדרכם ולבקש שהם יקבלו אתכם כמו שאתם.
ואז בגיל שזה כבר לא יפריע לך שמרימים אותה חופשי  את תוכלי להפסיק .
הייתי רוצה להבין , יהודית למה את חושבת ככהאשה של בעלי
די נפגעתי כשקראתי את מה שכתבת , למה את חושבת שזה תגובה אגרסיבית
וחוץ מזה למה זה מטריד אם שמתי את בעלי בצד עוין . אחרי כזה דבר זה די ברור לא ???
סליחה תיקון טעותאשה של בעלי
לא שמתי את בעלי בצד עוין (בחיים לא!!!!!) אלא את צדו של בעלי ( לפי דבריך)
זאת היתה ההתרשמות שלי, מה לעשות?יהודית פוגל
כאילו איכשהוא הענין עם התינוקת שימש מעיין וונטה לעוינות נסתרת ולמתחים בינך לבין משפחת בעלך. עכשיו, אם התגובה הדי קיצונית שלך נבעה מהמתחים עם משפחת בעלך שלא קשורים למי ומתי מחזיקים את התינוקת, הרי שלא תקבלי תוצאות כי התגובה שלך היתה מכוונת לכעסים הקודמים שלך עליהם, וכאן הם מצאו דרך ביטוי. לכן התקוממתי על התגובה שלך. צריך להפריד. את קובעת מי מחזיק את התינוקת אבל זה לא מחייב פרץ כזה של רגשות. אבל אם יש לך ממקודם טעינות רבה עליהם וכאן זה התפרץ - צריך לטפל בזה בנפרד מהשאלה למי מותר להחזיק את התינוקת. בנסיבות רגילות ענין כזה לא היה גורם להתפרצות כזאת. אז תליתי את זה ברגישות שלך אחרי הלידה, וגם ב"חשבון" שיש לך עם משפחת בעלך.

מקוה שהבנת, ואם לא את מוזמנת להתקשר אלי ונלבן יותר. אם יתברר שלא צדקתי אז אני מתנצלת כאן ועכשיו.
אולי את צודקת ..................אשה של בעלי
אין לי מושג ממה זה נובע אולי בתת מודע זה באמת ככה כי את כל האמת אני לא אוהבת לסוע אליהם , למה??? ככה !!! לא יודעת.  לא מצליחה להסביר לא לעצמי ולא לבעלי  ככה.!!!! תכלס נורא התעצבנתי ממה שקרה
דבר שני - כל דבר אפשר לתלות בהורמונים וזה דווקא מאד מעצבן אשה נהית חתיכת הורמונים לפני ואחרי לידה
בכל  אופן נראה מה נעשה אין לי ספק שאת הילדה שלי אני לא אתן להחזיק ולהשתגע לפחות עד שהיא תהיה בת שלושה חודשים אבל אולי נתגמש קצת וניתן להחזיק אולי רק בישיבה למרות שזה קטן עליהם כי את שאר התינוקים במשפחה הם ................
טוב הם הצטרכו להבין שהילדים שלי זה אחרת
בכל אופן פתחת לי כיוון  חשיבה שונה להבין דברים קצת אחרת
תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!........................
הורמונים...שלה שוב
מתי לא מאשימים את ההורמונים שלנו? כשאנחנו לפני מחזור, כשיש מחזור, בהריון, בהנקה, אחרי לידה עם גלולות, אז מתי אנחנו מגיבות נורמלי בכלל???
בעיני לא הגבת קשה מדי, אין שום דבר רע ברצון להגיב בבכי על משהו שפגע בך, כתבת שכולם צחקו ממך, גם אני הייתי נעלבת מהזלזול בדעות שלי.
 ביחוד כשביקשת שלא.
א-ב ביחסים משפחתיים זה להבין שלכל אחד יש גישה שונה בחיים ולכל דבר (חינוך,דת, פרנסה, וכו וכו)
וכל מה שנשאר לנו כדי להיות בכל זאת קרובים במשפחה זה לכבד ולקבל.
לרוב הנשים יש בעיה עם בית החמות, כי מה לעשות? פתאום יש מישהי שהיא אמורה להיות מבחינת היחס שלי עוד 'אמא', אבל...היא לא באמת. זה לא המקום בו גדלנו, ותמיד יהיה פער עם מה שהורגלנו אליו.אז לא נראה לי שצריך להתחיל להתעסק פה עם מודע או תת מודע, ופשוט לקבל שנפגענו...כאב לנו לכן הגבנו ככה ולחשוב איך אפשר למנוע פגיעה חוזרת ואווירה טובה יותר עם הסביבה השונה.
בהצלחה...
בקשר להורמוניםיוקטנה
מעניין לדעת שהמילה "היסטריה" מקורה במילה הלטינית "בהיסטרום" - שמשעותה "רחם"! כלומר, היסטריה=רחם=נשים
("היסטרום" ולא עם האיות השגוי שיצא לי)יוקטנה
אני מזדהה איתך ,ומסכימה עם זהירותך,זו אחריותך לילדריבקאחרונה
זכור לי מקרה אצל בני הבכור שהיה תינוק, ואחייניתי אז בת 12 ,בקשה והתחננה לקחת אותו לסיבוב.
הוא היה כבר בן חצי שנה, אבל היה קריר בחוץ ,בירושלים...
אחרי הפצרות רבות הסכמתי שהיא תטייל איתו בעגלה לכמה דקות. הורדתי את המדרגות של הבנין והתפללתי שתשוב במהירות,
אלא שהיא חזרה רק כעבור שעה וחצי, כשאני מתה מדאגה. ודואגת שלילד קר. היתה שם רוח.
והנה היא שבה, עם תינוק קפוא, היא אפילו הורידה לו את הנעלי צמר ששמתי לו, כי זה היה מיושן מידי ולא מתאים לבגד. הרגלים שלו היו קרח, ואני פשוט צווחתי עליה. הילד השתעל אח"כ חודש.
מאז- אין יותר טיולים, לא מחזיקים תינוק בלעדיי ,רק ביחד איתי,
ומה לעשות?
האחינים שומרים מרחק, עד גיל שנה.
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך