שירים בספירת העומר.123

הרמב"ן אומר שלימי ספירת העומר יש מעלה כמו ימי חול המועד, אך לצערנו בימים אלה עם ישראל עבר קשיים כבדים מאוד, ולכן נוהגים מנהגי אבילות מסויימים.

שמיעת שירים -

בעיית שמיעת השירים בימי הספירה, הינה בעייה שכיחה מאוד.
האם יש בכלל בעיה בשמיעת שירים בימי הספירה? מותר רק שירי נשמה? או אסור בכלל שירים עם כלי זמר וצריך להסתפק בשירים ווקאלים? ומה קורה אם זה שיר קופצני שגורם לי לרקוד, אך הכל נעשה בצורה ווקאלית? ורגע, שירים בפה מותר בכל מצב? ומה קורה עם מדובר על שירי חול, האם עדיין שייך להקל במצבים מסויימים? ומה קורה עם כל הכשרוניים שבינינו שלא מסוגלים להיפרד מהחלילית בימי הספירה?
ובכלל, האם במשך השנה מותר לשמוע ולנגן מה שרוצים, כמה שרוצים??

תשובות רציניות, אלה תשובות עם מקורות, ולא תשובות של "נדמה לי ו-"נראה לי"...

בצ"ל אריאל!

וואי...רחלי ברק

איך חיכיתי שאחד הביני"שים יפתח שירשור כזה...

יאללה, מי שיש לו דברים רציניים- גמגמו!

בצלב"א.

אני שמעתידורותי

שהרב אברהם שפירא אמר שמותר לשמוע שירים שמוסיפים יראה ואהבה!

וזה גם נשמע נורא הגיוני, זאת המטרה שלנו בחיים, נכון? גם מנהגי האבלות אמורים להוביל אותנו בסופו של דבר למטרה הזאת (הוספת יראה ואהבה לבורא) , ז"א שאם בנאדם מרגיש חיבור יותר קרוב לבורא על ידי שמיעת שירי נשמה וכד' הגיוני מאד שיהיה מותר לשמוע אותם גם בימים אלו.

בכל אופן, לא שמעתי את זה ממנו ישירות, אבל שמעתי ממקור מאד אמין.

מה זה ביינישים?יערה

בחיים לא הבנתי

והרב שלי באולפנא אמר שבהחלט מותר לשמוע שירי קודש ויש מקילים ששומעים שירים עיבריים אבל בעיקרון עדיף רק חסידי

מקווה שעזרתי

בייני"שיםראשון_בנשמ"האחרונה
ראשי תיבות של בני ישיבה/בחורי ישיבה, יעני אנשים שלומד בישיבה גבוהה/הסדר.

מה שהרב אמר הכוונה לשמוע בספירת העומר או בכלל?
שמיעת שיריםראשון_בנשמ"ה
באופן עקרוני אסור לשמוע בכלל כלי שיר, זה מנהג עתיק ומנהג ישראל תורה הוא (שו"ת מנחת יצחק ח"א נראה לי סימן קנ"א ושות אגרות משה אור"ח חלק א' סימן קס"ו וחלק ג' סימן פ"ז). שיירה בפה המרוממת את האדם ולא מביאה אותו לריקוד אין חיוב להמנע ממנה ("בין פסח לשבועות" פרק ט"ו וכך פסק ר' שלמה זלמן אויערבך). אבל ראיתי תשובה של הרב יעקב אריאל או של הרב דב ליאור ששירים שקטים מותר גם עם כלי זמר אם זה מביא ליראת שמיים.

מי שלא מסוגל להיפרד מהחלילית לא נראלי שיש קולא. אני יודע שמי שיש לו הפסד בגלל שהוא לא ינגן אפשר להקל. אני נאלצתי להיפרד מהחלילית שלי לצערי.

לגבי שירים במשך כל השנה, יש לי רשימת מקורות אבל אין לי אותה עכשיו, אולי אח"כ אני אכתוב אותה. אבל באופן עקרוני אם זה מביא ליראת שמיים מותר.
נכון שזה לא קשור לשירים אבל זה לא פחות חשוב! לבניםאביעד

השבת שתבוא עלינו לטובה ( תזריע מצורע) מותר להתגלח לפי כל הדעות כיוון שזה ר"ח שחל בשבת

לא מדוייקראשון_בנשמ"ה
זה לא לכל הדעות. יש הרבה שחולקים (עפ"י צוואת רבי יהודה החסיד)
תיקון טעותראשון_בנשמ"ה
מנחת יצחק סימן קי"א ולא קנ"א.

שירה בפה דרך הודאה לקב"ה מותרת (יחוה דעת חלק ו' סימןל"ד).

שמישהו מהבייני"שים יכנס ויהפוך ת'דיון ליותר רציני...
לימוד נגינהראשון_בנשמ"ה
מותר ללמוד וללמד לנגן בימי הספירה הואיל ואין בזה שמחה (פסקי תשובות תצג, ד). אבל תלמיד שממילא אינו רגיל ללמוד רצוף כל השנה, טוב להחמיר ולהפסיק את לימודי הנגינה בימי האבלות שבספירת העומר.

(מתוך פניני הלכה של הרב אליעזר מלמד)
קושיה.ענת=)

יצא לי לדבר עם מישהו אל הנושא של שמיעת שירים בימי הספירה ולאחר מכן עלתה לי קושיה: האם מותר לשמוע שירים עוד בימיי חודש ניסן מפני שזהו חודש שלא נוהגים בו מנהגי אבלות וכן לא אומרים תחנון ומספידים ת'מת.

אם לאחד האנשים/בינישי"ם פה יודע משהו לגבי הענין אשמח אם הוא יגיב.

בצל"ס ולבנין אריאל!

...אנונימי (פותח)
אני יודעת שמותר לשמוע שירים בימי שישי מהשעה 12:00 בצהרים עד כניסת שבת ובמוצאי שבת עד חצות.מותר לשמוע גם בראש חודש.ואם יש לך יום הולדת אז מותר גם לשמוע שירים...
זה לא חד משמעישלומית16

לא כזה ברור שמותר ביום שישי ובמוצ"ש-כרגיל:יש דעות שונות וחלוקות...

מאיפה המקור שמותר ביומולדת?

ביום שישי הזהיוכי
מותר חד משמעית להתגלח- כי זה ערב שבת וערב ר"ח... ומותר!  אז מסבר שגם על מוזיקה זה אותו דבר לא?
הרגע דיברתי על זה עם אבא שלי...שלומית16

לאשכנזים אין היתר להתגלח/ להסתפר/לשמוע מוזיקה בר"ח...

האמת כואבת.

מה??יוכי
אחשלי אמר לי שבמשנה ברורה בדיני ספירת העומר אומרים שאם ר"ח יוצא בשבת אז מותר להתגלח וכו' בער"ש!
מה, מותר להתגלח?3יפי
מזל!!! כבר חשבתי שכולם יראו לי את הזקן... סתאאם... לומצחיק... בלעע... יש לי בחילה ואני יבשה ומטומטמת מדי...
הגיוני שזה מנהגים....שלומית16
בבעעעעעעעעע...כל אחד פה נוהג אחרת!
מקורותראשון_בנשמ"ה
יש לך מקורות שמותר לשמוע ביום שישי אחר חצות (שזה לא 12 בצהריים אלא בסביבות רבע לאחת)? אני שמעתי את זה ממישהו אבל אני מחפש לזהמקורות ולא מצאתי עד עכשיו.

לגבי ראש חודש, שאלתי כמה רבנים והם אמרו לי שאין היתר כזה.
בקיצוש"ע לא מצאתי על זה כלום.3יפי
בדיוק דיברנו עם הרב שלנואנונימי (פותח)

והוא אמר שאסור לשמוע כלום. ולא כתוב על זה בשולחן ערוך כי על פי השולחן ערוך אסור לשמוע מוזיקה במשך כללל השנה (איזה חיים שחורים..) כזכר לחורבן, אבל הפוסקים של ימינו התירו (אנחנו דור בעייתי).., לכן לא כתוב כלום בקיצשו"ע.

בנוסף הוא אמר שאסור לשמוע גם בחודש ניסן

מה לגבי יומהעצמאות והזיכרון?

יום העצמאותראשון_בנשמ"ה
הרב שלי התיר לשמוע מוזיקה ביום העצמאות ואח"כ ראיתי ב"בשבע" של השבת שגם הרב אליעזר מלמד כתב ככה.
משנ"ב מפורשת שמותר ביום שישי שיבוא (לפי האשכנזים)אביעד
שאלתי את הרב אבינר...אנונימי (פותח)

האם מי שבשבילו מוזיקה זה לא שמחה יתירה אלא חלק נורמלי מהחיים האם מותר.

והוא אמר שלא אלא רק מוזיקה שעוזרת לעבודת ה' וזה לא כל מוזיקה חסידית אלא כל אחד יבדוק בעצמו האם המוזיקה עוזרת לו או שלא.

בקשר לראש חודש, יש 3 מנהגים בקשר לימים. 1. מההתחלה עד ל"ג בעומר. 2. מר"ח אייר עד 3 ימי הגבלה 3. הכל חוץ מר"ח שבתות ל"ג בעומר וכו'

אז לפי המנהג ה3 שיוצא 33 ימי אבילות ללא ר"ח ושבתות וימי הגבלה- אז מותר בבירור. ולפי 2 המנהגים האחרים, לא יודע וזה לא רלוונטי אלי.

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך