אורי זוהר. אומנם לא הכרתי אותו בארבעים שנה שבו " בזבז את הזמן במשחק בארגז החול", כלשונו, אלא רק אחרי המהפך שעשה בחייו ובחר לחיות בדרך התורה, אבל גם אני ראיתי קצת בהזדמנויות שונות את מקצת מעלליו כ"מעצב התרבות" של אותם השנים.
מי שמכיר אותי שמע לא פעם איזו "נימת" ביקורתיות על התרבות המערבית הדוגלת ב"אין אמת אחת" כאידיאל אלא הכל אמת, ב"בא לי" ובשבירת כל מוסכמה שורשית כדוגמת גרעין המשפחה וכדו'.
התרבות הזו התפשטה בציבור עד שאין בית אשר אין בו מת.
לכל מקום שבו נלך נשמע את צמד המילים "היי" ו"ביי" כחלק מרפרטואר עשיר מאד הכולל במקרה גם את המילים אחלה וסבבה.
מה הבעיה?
שפת הקודש המיוחדת כשפה עם משמעות, נדחקת לפינה כחלק מהתפשטות המחלה הזו.
לא מעטים האנשים המשיבים לטענות הללו בהינף יד ואומרים שהשפה העברית לא נדחקת בכוונה אלא כתוצאה מהתקדמות והשתכללות כלשהיא.
אך לא כך. אני סבור כי יד מכוונת עומדת מאחורי כל זה. העולם הולך לכיוון ברור של אי משמעות. אי משמעות מחשבתית, אידיאולוגית וממילא גם אי משמעות בשפה המדוברת.
שלום ולהתראות הן מילים עם משמעות מעבר למוסכמה ששלום היא מילת מפגש ולהתראות היא מילת פרידה.
לעניינינו. אורי זוהר עשה מהפך. מ"איש העולם הגדול", "מעצב ה"תרבות" הישראלית", לאדם חובש כיפה שחורה המוגדר כחרדי המשקיע את מרצו וכוחו ללימוד תורה.
או במילים שלי, מאדם שעסק במיץ של הזבל לאדם שעוסק בחיים האמיתיים. בחיים של משמעות.
אדם שעזב את כל התהילה והכבוד שהיו לו, ועבר לגור בדירה קטנה ורעועה כדי ללמוד תורה.
הראיון הזה שנתן ל סיון רהב-מאיר ריגש אותי עד דמעות.
במובן מסוים אני רוצה להיות אורי זוהר. מייחל ומאחל לכולם להיות אורי זוהר.
בואו נהיה אורי זוהר שמגלה ובוחר באמת ובמשמעות! בואו נהיה אורי זוהר שמניח את כל תרבות השקר הזו בארגז החול, ובוחר לחיות בקדושה.
אם אורי זוהר יכול- גם אנחנו יכולים.
פורום נסיונות פעילים
בהנהלת: ענבל
מכתב פתיחה
אפשר להגיד מורי ורבי הרב אורי זוהר?המקדש השלישי בדרך
אשריך. שנזכה.להיות בשמחה!!!
אחח הוא איש טוב, יהודי קדוש.לעבדך באמת!
אשרינו שזכינו.
תודה ששיתפת אותנו בראיון הזה.
תודה ששיתפת אותנו בראיון הזה.
וואו... זה נראה לי ממש אחד ממאמרי הדגל שלי...המקדש השלישי בדרךאחרונה
פניה לשי מיקהזית שמן ודבש
שי מיקה, שלום.
אני בעבר חשדתי בך שאת קשורה לרצח תאיר ראדה וזה מה שכתבתי.
מסתבר שטעיתי.
תביני אותי- הושפעתי מההסתה נגדך ברשת.
אני מבקש סליחה ממך.
אני מאחל לך חיים מלאים באור וטוב.
שי מיקהזית שמן ודבשאחרונה
הקפצה
..זית שמן ודבשאחרונה
נסיון פעיל.
מראים כאן מה ההפרש בין הטמפ' בגובה 850 מ"ב הצפויה ביום ראשון לבין הטמפ' הממוצעת ליום זה.
..זית שמן ודבש
אולי גשם קל בצפון ובחוף ביום ראשון
נסיון פעילקפיץ
מאוד
קצת מכוער, אבל נתרגל
ועכשיו חזרתי למחשבקפיץ
את החיצים כאן צריך לתקן ואת כל השאר גם קצת
אבל נראה נחמד, ואכן מהיר יותר ופחות מציק