עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך ה' באדר תשע"ט 04:33
ויש בו שאלות מעניינות וחשובות ביותר (!

), אז אנסה לענות בקצרה:
1. יש כמובן הרבה, אבל כמה ב'שלוף': למען אחי ורעי ועל אלה אני בוכיה של ר' שלמה, יהי רצון של מרדכי גנון ומתיקות התורה של הרב הלל פלאי.
2. המקור של העולם והתכלית, ממנה יוצאת הוראה לכל העולם. הביטוי הכי עמוק לקשר בינינו לארץ ישראל ולריבונו של עולם. עיר שעושה את כולם חברים;
ובעצם- השורש המאחד של עם ישראל
3. להיות קשור לגמרי לכלל ישראל. כלומר שכל חיי וכל מעשי וכל מחשבותי יהיו רק למען עם ישראל
(פסקה כ''ד באורות התחיה ומקורות נוספים..

)
4. להשתדל להקשיב לכל אדם שמדבר, גם אם זה משעמם אותי או שאני עייף (למשל בבית כנסת בער''ש..)
5. שאלה טובה.. אני חושב שלפני שנולדתי המלאך כבר אמר את כל מה שהייתי צריך לשמוע. אבל אולי ''אני בריה וחברי בריה, אני מלאכתי בעיר והוא מלאכתו בשדה. אני משכים למלאכתי והוא משכים למלאכתו. כשם שהוא אינו מתגדר במלאכתי כך אני איני מתגדר במלאכתו. ושמא תאמר אני מרבה והוא ממעיט שנינו אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוין לבו לשמים'' (גמרא ברכות י''ז. העתקתי כרגע.. לצערי איני זוכר בע''פ עדיין). אה, וגם את הקמתו הידועה של המהר''ל לתפארת..
6. לא הבנתי כ''כ את השאלה..
7. שינוי אמיתי, קבוע. למשל- תיקון מידה ממידות הנפש. הצלחה פנימית ולא חיצונית
8. ללמוד תורה, לשרת את עם ישראל היכן שאני נמצא תוך מסירת כל כוחותיי לצורך כך. הקמת משפחה. לעסוק בגמילות חסד
9. כן. מאוד. אבל רק דברים שאני מאמין בהם
10. כל פעם אני מניח שמשהו אחר. אבל בגדול- מתפלל ושר שירים. מה שעשיתי למשל בשבוע שעבר כשנקלעתי לסיטואציה כזו- אמרתי כמה פעמים 'יושב בסתר עליון' ושרתי כל הזמן גם כי אלך..
11. אנחנו שונים מאוד באופי, אבל קיבלתי ממנו (ועדיין מקבל) כ''כ המון.. בעיקר בעניין היחס הנכון ללימוד תורת ה' וכבוד תלמידי חכמים
12. כן, כי זה שם שמבטא סוג מסויים של איזון ואני אדם יחסית מאוזן (כמובן.. לא אגלה לכם את השם... חבר שלי גילה לי את זה לפני כשנה

)
13. בוודאי. הגיל שלי! לכל גיל ולכל תקופה יש משמעות ייחודית
14. וואו... כ''כ הרבה.. פעם קראתי ב'טור אישי' בשבע מישהו שענה על שאלה דומה- 'אין שום דמות שאני מעריך'.. כל כך הזדעזעתי!
כמה מהדמויות שאני מעריך (למרות שמי אני בכלל שיעריך אותם....):
דוד המלך
הרמב''ם
המהר''ל מפראג
הרב קוק
הבעש''ט הקדוש
בעל התניא
רבי שלמה קרליבך
הקדוש עידודי זולדן הי''ד
הקדוש רועי קליין הי''ד (ובעצם, כל מי שמסר נפשו עקד''ה למען עם ישראל.. )
ויבדל''א הרב שמואל אליהו והרבנים שהאמת שגורה תדיר בפיהם
ועוד הרבה מאוד אנשים....
15. המשבר עצמו. ההבנה שמתוך המשבר עצמו מגיעה הלידה, שה' הוא בעל מלחמות ומתוך כך זורע צדקות. שבטך ומשענתך המה יעזרוני.
כלומר הביטחון בה'. ואמונתך בלילות
16. ענווה ועדינות
17. לספר להם כמה הם חשובים לפני המקום. שיש להם משמעות, תפקיד וחזון שעליהם לממש ולהוציא מהכח אל הפועל
18. צפת, חברון, הכותל המערבי. בישיבה שלי (גיחות מהצבא..). וגם מדי פעם- הר הרצל והר המנוחות
19. אוהו... להיות נאמן לעצמי
20. שאני לא נשבר. לוקח דברים בצורה טובה, לא מתייאש מנסה ומנסה עד שמצליח