עצות! ילד פחדן ותקוע בצורה מוגזמת!!!קמה !
סורי על הכותרת הבוטה.. אבל אני כותבת את אשר על ליבי בלי מסננים.. אני כבר נורא עצבנית ומתוסכלת ממנו.

ילד בן 5 בעיקרון ממש חכם, הוא בוחן מצבים וסיטואציות בצורה מאוד בוגרת.
עד כאן הכל טוב ויפה..
אממה, מרוב שהוא חושב על כל דבר הוא פשוט תקוע ברמה בלתי אפשרית.
כל סיטואציה טיפה פתאומית שמצריכה זרימה היא בלתי אפשרית מבחינתו.
כל מה שלא מוכר ובטוח לו באלף אחוז הוא לא יעשה.
(אבל מה לעשות, החיים הם לא סיפור יודע מראש)

אז הוא לא עוזב לי את היד באירועים המוניים, לא מסכים להישאר לשנייה לבד ברכב, לא יורד קומה אחת במדרגות בלעדיי..
עד כאן אני סבלנית ומנסה להכיל.
איפה אני מתפוצצת? שכל המשפחה נאנסת בגלל הפחדים שלו.
יצאנו למתחם הפעלות, הוא מפחד ממשו, זהו. הלך עלינו.
צרחות והיסטריה והוא לא עוזב אותנו.. משו מעיק.

הילד לא הסתפר כבר חצי שנה (דמיינו לבד איך זה נראה..) כי הוא מפחד. פעם הוא לא מכיר את הספר, פעם הוא לא רוצה שישימו לו גלימה שחורה.. בקיצור, כל פעם קישקוש אחר.

פשוט אין לי סבלנות לשטויות שלו. (עכשיו אני יודעת שזה לא שטויות.. הוא באמת מפחד.. אבל צריך לזוז בחיים והתקיעות שלו וחוסר האונים שלי מול זה יוצא בצעקות עליו וכו')

ואני באמת לא יודעת איך לעזור לו וגם איך לעזור למשפחה.
הבן זוג שלי אומר שפשוט צריך 'לדחוף אותו למים' ושיילמד את עצמו לשחות מה שנקרא..
לויודעת.. זה קצת מרגיש לי אכזרי ולא בטוחה שזה ממש יעיל.

אשמח מאוד גם לתמיכה (כן, יש לי ייסורי מצפון בקשר לנושא הזה) וגם לעצות..

תודה לכם
הקושי שלך מובן לגמריבת 30
קשה לשמור על מאגרי סבלנות לאורך זמן.
אני חושבת שטיפול רגשי יעשה לילד ולכם הרבה טוב.
המטפל/ת יוכל להסביר לכם את הילד שלכם, והילד עצמו יוכל להתחיל לגלות בטחון עצמי.
יש הרבה סוגי טיפול, שווה בדיקה...
רכיבה על סוסים, גינון, אמנות, מוזיקה ועוד.
וואו. לא פשוט.מפצלש"ת

איך הוא בגן?

בכל אופן לפי מה שאת מתארת אני חושבת שכדאי לפנות לאיש מקצוע או לאבחון.

יכול להיות שיש לו מצוקה אמיתית וזה צריך התערבות מקצועית.

המון הצלחה.

כמה עצות פרקטיותאני חושבת

1) מה שמדברים עליו הוא מה שמחזקים. לא לקרוא לו פחדן. להיפך, למצוא הזדמנויות להראות לו כמה הוא אמיץ. נניח, הוא טיפס והתגלש על מגלשה, להגיד "וואו, זה כ"כ גבוהה. אני הייתי מפחדת. אתה כל כך אמיץ". ירד חצי קומה במדרגות בלעדייך כשהוא רואה אותך מסתכלת עליו מלמעלה, תחמיאי לו. תספרי לאבא מה הוא עשה כשהוא שומע ברקע. בקיצור לחפש כל הזדמנות לתת לו מחמאות על האומץ. 

2) לספר סיפורים על ילד שפחד ממשהו והתגבר. תבחרי שם של דמות, נניח שמעון, ותספרי עוד ועוד סיפורים עליו. תתחילי בדברים שהילד שלך לא מפחד מהם. נניח על שמעון שפחד ללכת לגן כי הוא פחד להיות בלי אמא. תשאלי את הילד שלך מה הוא היה ממליץ לשמעון ותציעי גם את הצעות. תספרי איך הוא התגבר בסוף והיה מאד גאה והם התקשרו לסבתא וספרו לה וגם היא היתה גאה וכו... תמשיכי באותו אופן על סיטואציות שעולות בחיי הילד שלך שהוא מפחד מהם. בפרט לפני משהו שעשוי להפחיד, תקדימי את הסיפור כדי שיראה איך שמעון התמודד ואיך הוא יכול גם.

3) לא לוותר על דברים בסיסיים בחיים בגלל הפחד. בזה שאת מוותרת, את מלמדת אותו שיש בזה משהו מפחיד באמת ושהוא לא יכול להתגבר. נניח לגבי להסתפר, תספרי לו על שמעון שפחד ובסוף החליט ללקק סוכריה על מקל בזמן התספורת ואיך זה עזר לו. תקנו סוכריה ותלכו להסתפר. גם אם יבכה קצת לא נורא. בסוף תספרי לו כמה את גאה בו שהתגבר וכמה הוא אמיץ ויפה עם התספורת ותשלחי תמונה לסבתא של הילד האמיץ והיפיפה עם התספורת. וכך על אותו הדרך לגבי דברים אחרים שהוא מפחד מהם. לתת חיבוק, אבל בהחלט לאט לאט להכניס אותו למצבים שבו הוא מפחד ושיראה שהוא מתמודד.

בהצלחה!

יפה!היום הוא היום
הייתי מוסיף כאן גם ללכת לטיפול רגשי אצל מישהו רציני ועם הרבה המלצות אמינות. יש פה משהו קצת יותר קיצוני מהרגיל
לקחת לאבחון לברר את מקור החרדה.הסטורי
מגיבה לכן..קמה !
קודם כל, תודה לכן...

בגן הגננת אומרת שהוא ממש חברותי וכו'.
אם כי הוא כן מספר על כל מיני קשיים חברתיים.

לגבי טיפול, מה התחנה הראשונה? למי פונים? קופת חולים? פסיכולוג ילדים?

וחושבת, לגבי הנקודה השלישית בדברייך.
את לא מבינה... זה פשוט בלתי אפשרי...
הוא כאילו נכנס לטרנס,
אם זה במספרה, הוא יברח, יצרח, ישתולל.
אין לי באמת איך לשלוט על זה
וגם כל ההבטחות / עונשים לא מועילים.

כך יוצא שאנחנו כן מוותרים על דברים בסיסיים בחיים וכמו שאמרת, זה רק מחמיר את התופעות...
פסיכולוג ילדים/מטפלת במשהו בהתפתחות הילדבת של השם

או מטפל פרטי

ותבדקו גם ויסות חושי אצל מרפאה בעיסוק, יש מצב שזה קשור (למשל הרתיעה מתספורת)

ותנסו כמה שיותר להכיל,לקבל ולהבין אותו,בת של השם

אבל "הכלה סמכותית", כזאת שדורשת ולא מוותרת על כל דבר. כמובן לא דרישות מוגזמות אלא לפי המסוגלות המקסימלית

ולהיות כמה שניתן בגישה של אמון בו,בת של השם

שהוא יכול ואתם סומכים עליו ובטוחים שיש לו את הכוחות להתמודד

אמפתיה...תיקונים
אכן התנהגויות מאתגרות... לדעתי השאלה עכשיו היא איך את ואתם מגיבים כשזה קורה.
כי תגובה טובה יכולה לווסת, להביא רגיעה ושינוי.
תתחילו בהמון אמפתיה...

וגם טיפול רגשי אולי כמו שכתבו כאן...

וגם לגבי הספר אולי תעשו מפגש ללא תספורת. רק ללכת להכיר. ותכינו מראש את הספר. וגם תבחרו אותו בקפידה... או שהילד יבחר אצל מי הוא מוכן מתוך שנים שלושה שהייתם אצלם. ושהספר יקדיש לכם זמן אמיתי...
הבעיה שאני מרגישה שאמפטיה תוקעת אותו (אותנו)קמה !
עוד יותר ..
הוא עוד יותר נכנס לתוך הפחד שלו
פשוט כשלא נותנים לפחד מקוםתיקוניםאחרונה
זה הופך למן "דרקון אין דבר כזה"..
מכירה את הסיפור?
גם כל רגש שלילי אחר שלא מקבל מקום יוצא מפרופורציות ומתעצם...
כשנותנים לרגש מקום (לגיטימציה) וגם תמיכה הוא יכול להישאר במימדיו האמיתיים והתמיכה מאפשרת להתמודד איתו.

אבל האמת שאמפתיה זה דבר עדין והסיטואציה מורכבת..
העניין הוא לא להתבחבש עם הילד בפחד ולהזדהות איתו...
רק להגיד שאת רואה שקשה לו.. מבינה שמשהו מפחיד אותו מאד ושתחשבו ביחד מה יכול לעזור לו להתגבר ולעשות את מה שזה לא יהיה...
כשהוא בטנטרום לא הייתי מנסה לעבוד איתו. רק מתוך שליטה ורוגע. נגיד אם משתולל אצל הספר אז הולכים משם. ובבית בזמן ממש רגוע מעלים את הנושא וחושבים מה יכול לעשות ומתכננים מה נעשה.
וככה כל סיטואציה שמעוררת חרדה - עוצרים אותה וחושבים בבית איך נתמודד.

נשמע ממש מאתגר. בהצלחה!!!!!!!
את יכולה לפנות לקופ"חמפצלש"ת

רופא משפחה יידע לאן להפנות אותך

תבדקי בקופת חולים אצלכם מה הם מציעיםבת 30
בטיפול רגשי צריך לברר היטב, על הטיפול ועל המטפל.
יכולה להעיד על הבת שלי שהיתה בגיל 5 בטיפול באמנות וב''ה ראינו תוצאות טובות מאוד.

לגבי הקטע שהוא נכנס לאורך כזה. אהמ..מוכר.
מבאס, יש לציין, אני מבינה אותך.
אני בעצמי לא תמיד יודעת מה נכון לעשות
אבל תמיד לנסות, במצב הזה, להישאר ''מלמעלה''. לא להיכנס איתו לדו שיח או עימות שבסוף אתם משתגעים וכועסים. לזכור שהוא ילד קטן במצב מצוקה והוא צריך אתכם עכשיו רגועים מוחזקים, לא עצבניים ומתקפלים בגלל ההתנהגות שלו.

אפשר גם לדבר אחרים מה הרגשת, ממה פחדת,האם באמת הפחד היה מוצדק וכד'
ו כמובן להבטיח הפתעות נחמדות אם יצליח להתגבר.
יש לו חרדה ממשהו אולי נשמעלטובה
תנסי אולי לחשוב מה יכול לגרום לו לזה.. תשאלו אותה ממה מפחד, חושש כאשר לא במצב של פחד תראו מה יגיב.
גם אצלי היתה הבעיה עים הילד פחד וגם תיספורתאימא הדואגת
לגבי הספר מצאנו מישהו שממש עשה בעדינות וגם נתן לילד סוכריה על מקל.ואח"כ רק בבית אחרי המון דברים גילינו שיש לו בעיה בוויסות התחושתי הילד עוד מעט בר מיצווה ויש הרבה בעיות עים בגדים ונעלים וסכום וכו.ולגבי פחדים המון שיחות חיזוק אבל המון המון המון סבלנות ותבקשי מרופא ילדים הפניה למכון להיתפתחות הילד חייב איבחון ועזרה בהצלחה רבה
אנחנו פנינו ישירות למכון להתפתחות הילד באיזורינואמאלומדת
יש לנו סיפור דומה.
אנחנו בהדרכת הורים שעוזרת מאוד והילד בטיפול רגשי. עם בדיקה אם צריך גם טיפול של ריפוי בעיסוק.
הומאופטיה ועודשם קיים במערכת
יש לנו במשפחה ניסיון ממש טוב עם טיפול בהומאופטיה קלאסית לחרדה. כשזה מצליח, זה ממש וואו! שווה למצוא מישהו/י עם המלצות.
חוץ מזה, יש לי חברה פסיכולוגית שממש מומחית בהפרעות חרדה בילדים. מהסיפורים שלה אני מבינה שהחרדה לא ככ קשורה באופן ישיר למה שהילד מפחד ממנו. לפעמים זה אכן ויסות חושי או פחד עקיף.
אז טיפול אצל מי שמומחה בחרדות אצל ילדים יכול גם לעזור. אצלה למשל זהו טיפול קצר מועד של מספר מפגשים חד סיפרתי...

כיוון מעניין שלא חשבתי עליו. תודהקמה !
נרשמתי בשביל לענות לך, כנסי -אורית_

קודם כל - מבינה אותך מאד מנסיון מאד דומה. זה מאד מאד מתסכל להתמודד עם כזה דבר.

משתפת אותך אחרי שעברנו לא מעט ומכל מה שניסינו, הגישה שהכי הוכיחה את עצמה, פעם אחר פעם, היא זאת:

יש לי עצה שאולי תשמע לך מוזרה בהתחלה - ללכת ליעוץ או טיפול - רק ההורים (או רק את אם בעלך לא משתף פעולה) בלי הילד.

הרציונל שעומד מאחורי זה הוא שהילד מגיב לנו, אולי הכל התחיל ממשהו קטן שבאמת הפריע לילד, אולי משהו באמת הפחיד אותו או שעבר איזה טראומה קטנה אבל משם והלאה התגובות שלנו הן אלה שהחריפו את המצב והפכו אותו לכדור שלג שהתנפח ויצא מכלל שליטה.

את אומרת שאת מתפוצצת, זה מאד מובן - אבל אין ספק שזה מזיק מאד לילד ולמצב, קשה לך לשלוט בזה ולכן את זאת שצריכה עזרה (לא הילד), את צריכה מקום מבין ומכיל שיאפשר לך לפתוח את כל מה שאת מרגישה עם המצב, בליווי של איש/אשת מקצוע שיעזרו לך לגלות איזה ילדה קטנה בתוכך יוצאת משליטה כשהילד שלך מביא אותך לפינות האלה, טיפול מתאים שיעזור לך לרפא את פצעי הילדות שלך עצמך (לכולנו יש!) וכתוצאה מזה התגובות שלך לילד שלך יוכלו לרפא גם אותו.

במצבים כאלה אני ממש נגד לקחת את הילד לטיפול רגשי - אין בזה שום טעם! הילד יחזור מהטיפול וכששוב לא ירצה ללכת להסתפר למשל אמא שוב תתפוצץ עליו וכל הטיפול שהוא עבר הלך לפח הזבל. זה לא רק חסר טעם אלא יכול להחריף את הבעיה עוד יותר כי התסכול שלך יחריף יותר. 

רק אחרי שאת בעצמך (ועוד יותר טוב - יחד עם בעלך)  תלכו לטיפול/יעוץ, תעברו תהליך ותלמדו איך לטפל נכון בילד בנושא הזה - רק אז, אם עדיין תגיעו למסקנה שגם הילד צריך עוד קצת תמיכה מקצועית בשבילו - אז תוכלו לקחת אותו לטיפול וזה יוכל להועיל. הרבה פעמים אחרי שההורים עברו את הטיפול כבר אין צורך בטיפול לילד.

מקווה שהועלתי, המון הצלחה!

אני חושבת שיש הרבה צדק בדברייך.. חווינו בבית תקופה לא קלה.קמה !
גם אני הייתי במשבר, גם הבן זוג שלי..
וכמובן שזה השליך גם על הזוגיות.
אכן תקופה לא קלה, נראה שצלחנו אותה בשלום.

אז בהחלט ברור לי שלא תמיד הגבנו בצורה נכונה.
ויותר מזה, ברור לי שהמצב בבית לא הייטיב איתו.

אבל זה משו מולד, הוא ממש מגיל קטן, היה פחדן כזה. והססן .
עוד לפני גיל שנה (!!) אני שמתי לב לזה אצלו.

בכל מקרה, שנינו בטיפול (לא על הנושאים האלו, אבל זה תמיד משליך על עוד תחומים בחיים) וייתכן שגם הדרכת הורים כדי להתמודד איתו בצורה נכונה יכולה להועיל כאן.

תודה לך על הזווית הזו!!
קודם סבלנות, הסברים, וסבלנות.עוד חזון למועד

ילדים מנסים ללמוד על העולם ולוקח להם זמן. אם דוחקים בהם (חזרה על אותו משפט שוב ושוב כאילו הם לא הבינו אותו בפעם הראשונה, מוסיפים לו איזה "נו כבר! כמה זמן לוקח לך להבין את מה שאני אומר... זה פשוט..." או איומים למיניהם ואף אם מבטיחים פרסים) הם רואים זאת כזלזול באינטלגנציה שלהם. כי אם בראש שלהם הם לא רוצים לעשות את זה, אז נגיד אם מציעים להם פרסים, זה יוצר מצב של שכנוע והפעלת לחצים על משהו שהם לא רוצים, וניסיון לשכנע על משהו שהם יודעים כביכול, גורר תגובה הפוכה.

תחזרי רגע לחשוב מעיניים של ילד קטן על אירועים המוניים, החנק הקלאוסטרופובי שהוא חש כאילו בתוך קופסא כשכל כך הרבה אנשים הולכים הלוך חזור ולא רואים אותו, רגליהם דורכות על רגליו הקטנות ברכיהם נדפקות בבטנו ובחזהו והוא בתוך מנהרה כזו ארוכה של אנשים נהנים שאיבדו במקצת את זהירותם (מוזיקה גבוהה, אלכוהול וכו') ולא חושבים עליו הקטן. אולי גם קרה שמישהו פעם נדפק בו כשהוא לא אחז בידך, ולקח לו זמן ארוך בעיניו למצוא את הביטחון של אמא שוב, כי בעיני ילדים כל רגע ארוך יותר, הם עוד לא יודעים להעביר את הזמן ולהמתין עד שמה שהם רוצים יקרה. ואם זהו מצב סכנה "אני לא אמצא את אמא יותר לעולם אם לא אמצא אותה עכשיו" ו"כל רגע שעובר הסיכויים קטנים", אז הפחד משתק אותם והם עושים הכל כולל הכל (כולל בושות, צעקות, דיבור עם זרים, או אי דיבור איתם תלוי בחשש ובחינוך).

כחלק מלימודו על העולם, הוא רוצה לדעת מה אמא עושה, להשתתף איתה בבישולים, ביציאות ובביחד. אם אמא יוצאת מהרכב, הוא רוצה לדעת מה היא עושה, המנגנון שלו סקרן ואם הוא לא ידע, הוא מפחד שהוא לא ידע מה עושים בחיים. אולי המורה בביה"ס סיפר לו על ילדים שמתו באוטו לבד כי שכחו אותם שם, וכשהוא שמע על זה, ברור שהוא יפחד. אולי יצא לך עצמך לדבר על המוות האחרון של ילד שנשכח ברכב עם חברה כשהוא שומע. והם מבינים כל מילה ומפנימים אותה ברגש חזק יותר מלנו המבוגרים.

במתחם הפעלות רצוי לבלות עם הילד, עד שהוא מתחבר אל אחד הילדים האחרים לפחות. כי הוא לא מכיר אף אחד. בכל מקרה איך אפשר להתרכז במסך כשכל כך הרבה חיים ורעשים במתחם? הפחד ממקום לא מוכר הוא פחד שיש לכולנו, בין בעבודה חדשה, שכונת מגורים אליה עברנו לאחרונה וכו'.

אז סבלנות! בחדר המדרגות, למה הוא צריך לרדת לפניך? אז יקח שתי דקות יותר שהוא ירד איתך. לא סוף העולם. לשחק איתו במגרש ולנדנד אותו בנדנדה במתחם ההפעלות, הקשר שתבני איתו יהיה שווה כל מאמץ. למה לנוח יותר חשוב? אפשר לקנות ציוד סיפור ולקצוץ בבית, גם חוסכים את זמן הנסיעה, לחכות בתור וכו' וגם את הכסף לספר והנה גם פה זהו זמן איכות עם הילד ולא זמן עצבים לחכות בתור. לאט לאט הוא ילמד להתמודד עם העולם. להסביר גם הסבר פעם אחת ואז לחכות, לא צריך ללחוץ עם אותו הסבר שוב ושוב.

בהצלחה!

יישר כח על האומץ והכח לפנות עם הקושי בצורה אמיתית.שיתוף

ב"ה

כפי שנכתב לפני ההורה הוא המפתח לשינוי,הוא האחראי המבוגר,

הילד מגיב לתגובה שלנו,גם אם לא נומר מילה וגם אם נצעק בשני המצבים הילד מרגיש היטב את המסר הפנימי שלנו

ומפרש אותו בצורה גרועה. אני לא אהוב,אני לא רצוי,אני דחוי,ועוד...ואז המצב יחריף כי הילד בפאניקה מהרגשות הנ"ל

כהורים עלינו ללמוד כלים איך להישאר האחראי המבוגר ולא ליפול לבור שנפער לרגלינו.(זה לא קל,אך חובה לבריאות הנפשית 

של ההורה והילד) .

בהצלחה רבה .

הייתי חותמת על כל מילה, אם זה לא היה תוקע לו את החייםקמה !
עשיתי קורס פעם בפסיכופתלוגיה.. והמרצה נתנה לנו כלל אצבע כזה כדי להגדיר מתמודדי נפש:
היא אמרה שלכולנו יש לפעמים תחושות של דיכאון, מניה, דיפרסיה, חרדה וכו'.
כל עוד זה לא משתלט לנו על החיים ומונע מאיתנו לחיות, הכל בסדר..

זה לא המצב עם הבן היקר שלי,
אני נכנסת לשירותים לעשרים שניות, לא יותר,
הוא יכול לעמוד ליד הדלת ולמרר בבכי.

זה מוגזם. זה פוגע בו ביכולת לקשור קשרים חברתיים, להיות עצמאי, להינות מדברים...
בקיצור, לא נורמלי בגיל הזה
(וגם, מאוד מאוד מתיש אותי...)
כפי שכתבו מומלצת הדרכת הוריםבוזי נוזי
על ידי פסיכולוג או תרפיסט( זהירות מכל מיני מטפלים, לדעת לחפש בעל תואר שני או בהתפתחות הילד)
ולא הייתי פוסלת במקביל טיפול רגשי גם לילד, ייתכן על ידי אותו מטפל, אם עובד עם ילדים, על מנת לעבד את תכני הפחדים.
בנוסף ממליצה מאוד על הספר של חיים עומר "איך להתמודד עם פחדים אצל ילדים" ספר מקסים שנותן הדרכה ממש לעניין.
בהצלחה!
תפני לרופא לקופת חולים. צריך להיות להם טיפול ריגשיכלה נאה
הוא מנש מסכן. פחד ה סבל לו ולכם.
יש לי ילדה בת 9 שעושה סיפור מכל יטוש שרואה.
אני במאוחדת ועשו לה קודם איבחון ואחר כך טיפול.
יש גם תרפיה במים, תרפיה באומנות ובמוזיקה ורכיבת סוסים,
אבל אל תותרי על איבחון קודם.
ואם אין לך סבלנות תתיעצי עם הגן שהוא נמצא שיפנו אותך לפסיכולוג ילדים.
ממליצה לך להשיג בהקדם ספר בשם:"ילד רגיש מאוד" של ד"ר אייליןבת של מלך העולם

איילין ארון.אני מנחמת אותך שיש לי כמה!! ילדים בסגנון הנ"ל,גם אני הייתי לא רחוקה מזה...

כשתקראי את הספר,או בהתחלה את תקצירו,ממש תועלתי!תביני את החברה האלה,ותדעי טוב

יותר מה לעשות.

כל הכבוד שאת מכילה אותו,זה נותן לו ביטחון אדיר.הוא לא יישאר כך לתמיד.

שימי לב אם הוא בגן רגוע,מוגן וחם,אם טוב לו שם.אחרת אם הוא באוירה,לוחצת,תובענית,מלגלגת

זה משפיע גם על הבית.

באופן כללי במצבים של תספורת,או משהו אחר שחייבים לעשות,חשובה ההכנה מראש ונתינת בחירה מוגבלת.

נאמר,את אומרת לו היום,נלך להסתפר אצל פלוני.תרצה שנביא סינר מהבית או גלימה?תרצה ספר זה או אחר?

באיזו שעה נלך?אח"כ תבטיחי לו פרס/ממתק קטן.

לגבי בילוי משפחתי,אולי בשלב הזה לתת לו את הבחירה אם ללכת או לא.אם לא,יישאר אצל חבר,שכן וכו'.

ממש לא לזרוק אותו למים!זה יכול לפגוע בו ריגשית.

המון הצלחה,מחזיקה לך ידיים,זה לא קל!

לגבי התספורת-___

לא פתרון לבעיה הכללית, אבל אולי לתספורת- תקנו מכונת תספורת ותספרו אותו בעצמכם, פשוט וקל. תספורת פשוטה זה ממש לא מסובך. וגם אם זה לא יצא כמו ספר מקצועי, זה עדיף מהמצב הנוכחי.

בנוסף, אם תשווקו לו את זה בצורה נכונה זה אולי יכול לעזור גם לבעיה הכללית. אבל זה שייך לתגובות האחרות... 

הי קמהטל ואור
נשמע שהילד מבוהל מאד ממשהו. מציעה לקחת אותו לטיפוח רגשי.יש לא מעט אפשרויות.
יש מטעם הקופה טיפול בבע"ח וכאלה דברים.
יש גם אפשרות לשיטות פחות קונבנציונליות כגון מח אחד וכדו' שהרבה פעמים יעילות יותר.
בכל מקרה מציעה לטפל בנושא ואם צריך גם לקבל הדרכת הורים טובה.
רוצה להודות לכולן על התגובות. חיממתן לי את הלב.. אעדכן שקבעתקמה !
לו תור לפסיכולוג ילדים שאמור לעשות לו אבחון..
משו מהקופה.

תודה על העצות המגוונות, פתחתן לי את המחשבה.

אעדכן בהתפתחויות בעז"ה
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך