אני שמחה מאוד לשמוע שיש לך איש תומך, חשוב שתלכו יחד את הדרך. שתפי אותו בחששות ובפחדים שלך, לצד נצחונות יומיום קטנים ושמחות קטנות וגדולות. עברו את זה יחד.
אפילו שווה לעשות פעם ביום עצירה לטעינת מצברים או לריקון הלב... שווה לתחזק את היחד סביב ההריון.
טוב מאוד ומדהים שמצאת רופא קשוב ורגיש, שמזמין אותך לאו"ס פעם בשבוע! וואו! כמה לא מובן מאליו!! מדהים ומיוחד מאוד.
נוסף על התמיכה שלהם, אני ממליצה לך לעבוד עם דמיון חיובי בתוכך. יש לי שני סוגים של דמיון שאני ממליצה לעבוד עליהם:
1- דמיון של מקום בטוח, שעושה לך רק טוב בנפש. שמרגיע ומשמח אותך להיות בו. היי במקום כזה בדמיון, ונסי לראות אותו לפרטיו. מה הצבעים, הריחות, הצלילים שם. האם את לבד או שמישהו איתך? באיזו שעה ביום זה? מה הנוף, באיזה אזור את נמצאת? באיזה זמן? האם קורה שם משהו או שדווקא לא קורה כלום, וכן הלאה.
ככל שתתרגלי את המקום הזה כמקום מרגיע ובטוח לשוב אליו בדמיון- כך הוא יהיה לך זמין במקומות ובזמנים מלחיצים.
היתרון הגדול במקום הבטוח הזה- שאת יכולה לקחת אותו איתך לכל מקום... הוא הרי בתוכך. והוא בהחלט מרגיע.
נסי לעשות זאת פעם ביום, כשיש לך עשר דקות פנויות (או כמה שמתאים) וכמובן עשי זאת בסיטואציות מלחיצות.
2- דמיון של ההריון הזה מסתיים טוב. תראי את הסוף של ההריון בטוב, ראי את השלב שאת שואפת אליו כשלב שמעודד אותך לדעת שתגיעי אליו. גם דמיון כזה עושה טוב.
נוסף על דמיון, אני ממליצה לעבוד עם הנשימה. כל פעם שאת מרגישה מתח או לחץ- נסי לנשום, ולהרפות את הגוף במקביל.
דבר אחרון- קחי כל יום בנפרד. אל תראי את ההריון הזה כדבר אחד ענק, פרקי אותו לשלבים קטנים, ותתי שלבים, וכך תעברי כל שלב בהצלחה. קל יותר כך, מאשר לעבור הכל בבת אחת.
וסתם כך, שיתוף, בהריון לאחר אבדן שהיה לי- עשיתי הרבה יוגה. אולי יתאים לך? נסי לראות מה מרגיע אותך פיזית ונפשית.
מאחלת בריאות ושמחה!!
חיבוקים!!