הגזמתי?אמאשוני
היום לא הרגשתי טוב, אבל אין חופשת מחלה מטיפול בילדים...
הגענו הביתה, כמו תמיד התחלתי לבשל/ לחמם אוכל. הקטנה תינוקת בת שנה+ בוכה המון, רעבה ובררנית באוכל.
צריכה לנסות כמה סוגי מאכלים עד שמשהו מוצא חן בעיניה (בסוף היא אוכלת ב"ה)
במקביל אני צריכה לתפעל אוכל ושאר צרכים של הילדים.
לעצמי אין לי שניה מנוחה.

היום הכנתי לעצמי אוכל לפני שהגדולים הלכו לישון. (בני 7 ו5) כבר הייתי חסרת כוחות ממש וחשבתי שזה אולי יחזק אותי.
לא הספקתי בקושי שני ביסים וישר שני הגדולים באו אלי כל אחד בתורו וניג'סו לי שהם רוצים גם (אחרי שהם אכלו מוקדם יותר אוכל)
בהתחלה סירבתי אבל הם לא עזבו אותי
לא היה לי כח להכין עוד גם להם אז נתתי להם את שלי.
אח"כ כשהלכו לישון אמרתי להם שאני כועסת עליהם שביקשו ממני את האוכל שלי.

האם הגיוני בגילאים האלו ללמד את הילדים לא לבקש את האוכל של אמא או שהגזמתי ותמיד אני צריכה לקחת בחשבון שאם הם יראו את האוכל שלי הם יבקשו גם? (בד"כ אני מוותרת על ארוחת ערב בגלל זה כי עד שהם הולכים לישון כבר אין לי כח להכין לי אוכל)

אציין שלפי הקצב שהם אכלו הם בהחלט לא היו רעבים זה נטו רצון כי הם ראו אז נהיה להם חשק...
ברור שמותר להגיד לילד שזה שלך ולא בשבילו.חרותיק
אני עכשיו עם 2 בגיל שנתיים וחצי.
אוכלת מולם (אפילו עוגה אבל זה פחות קורה) ואומרת להם שזה רק לאמא.

אם זה היה תרופה היית יודעת להגיד להם שזה רק לך ולא להם, נכון?

אז מבחינתי אין הבדל.
את התונה שלך את צריכה לקבל.
הם קיבלו כבר ארוחת ערב? מצוין. אז אין סיבה שיאכלו את האוכל שלך.

אם זה יהיה לך ברור, זה יהפוך להיות ברור גם להם אחרי כמה פעמים.

לדעתי אפילו נכון וכדאי שהם ידעו שיש דברים שרק אמא עושה או אוכלת והם לא.
מסכימה עם חרותיקשירהלי
במקרים כאלה עולה לי מושג מלימודי ימימה-
זה מה שמדויק לי כרגע.
אני רעבה. הם אכלו כבר. קיבלו את מה שהם צריכים.
במחויבות שלי כלפי עצמי אני דואגת לצרכים שלי, וכרגע אוכלת. הם מבקשים גם. אם לא מתאים לי לתת, זה מה שמדויק לי ואני שלימה עם הסירוב.
ככה הם יקבלו אמא שלימה ורגועה יותר.
מסכימה ולא מסכימהיראת גאולה
לדעתי מותר לומר להם לא, הם מספיק גדולים כדי לשמוע שאמא עכשיו רעבה וזה האוכל שלה.
אבל יש לי 2 הסתייגויות -
א. אם מדובר במאכל מגרה, את בעצם מצפה מהם לדחיית סיפוקים כפולה, אפילו שהם שבעים. במקרה כזה הייתי נותנת לדוגמא רק קצת, שיטעמו, ויישאר לך הרוב.
ב. אני חושבת שלא הוגן לומר להם אח"כ שאת כועסת. כי בעצם את כועסת על כך שנשארת רעבה, ובזה הם בכלל לא אשמים. כן אפשר לומר - נשארתי רעבה וזה לא נעים לי, כשאמא אומרת לא, לא ממשיכים לנדנד. או כל ניסוח אחר שלא מאשים אותם, אלא מלמד מה לא לעשות בפעם הבאה.
לדעתי,ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"ח בשבט תשע"ט 23:30

להגיד אח"כ, פחות כדאי יעיל.

אבל מראש, אם הם אכן אכלו טוב, את יכולה בשקט לומר להם, בחיוך גוער: זה אוכל של אמא.. אמא הכינה לכולם מספיק אוכל - גם לכם, אתם לא רעבים כבר.. כעת גם אמא צריכה לאכול, שיהיה לה כח לטפל בכם, להכין לכם, לעזור לכם... גם אמא בן אדם..

לא יקרה להם שום רע מזה.

למרת שכהורים, קשה לנו מאד לומר כך (וכנראה שאישית לא היית אומר... אבל תגידי..)

בטח שהגיוניבת 30
אפילו בגיל צעיר יותר.
אותי היה משגע שתמיד אוכלים לי מהצלחת, עם הגדולות, כשהיו קטנות בנות 2-4, תמיד אמרתי להן שבו הצלחת של אמא, וכל אחד אוכל מהצלחת שלו.
נכון שאם זה מגרה אותם אז אפשר לתת לטעום, אבל זכותך המלאה לרצות לאכול בנחת.
לא הגזמת אבל לפעם הבאה היה עדיףאורית_

שלא תתני להם את האוכל שלך ולא תיצרי להם אח"כ רגשות אשמה

בעצם בסיטואציה שקרתה את היית זו שצריכה להציב את הגבולות ולאמר את הלא וזה היה הנכון לדעתי - שתאמרי להם שהם כבר אכלו ועכשיו את אוכלת. נקודה.

את מתוסכלת שלא עשית את זה ואת התסכול הזה את משליכה עליהם ואומרת להם שאת כועסת - יש בזה משהו קצת לא הוגן.

לסיכום - את שואלת אם הגיוני ללמד אותם לא לבקש את האוכל שלך - כן! 

איך לעשות את זה? להציב גבולות. כשהם מבקשים לאמר להם לא בצורה נעימה אבל ברורה והחלטית. (כמובן כשאת בטוחה שהם אכלו מספיק ולא באמת רעבים) אם האוכל שלך ממש מגרה את יכולה לתת להם קצת לטעום... 

זה לא הרגל טוב לוותר על ארוחת ערב בגלל זה.

חוץ מכל הדברים הנכונים שכתבובהתהוות

(וחוץ מזה שגם היית חולה! אני מקווה שכבר הבראת. מחלה זה ממש ממש לא הזמן לשאוף לגדולות בחינוך. אם את שורדת והבית שורד, זה כבר יפה.)

- אז חוץ מכל אלה, לטווח ארוך יותר, הייתי מציעה לך לשקול ארוחת ערב משותפת עם הילדים. איך את עם הרעיון הזה? ניסית פעם?

ברור לי שיכולים להיות בזה הרבה קשיים, אבל אולי שווה להתאמץ, להשקיע, לשנות לו"ז, ולנסות בכ"ז, משתי סיבות עיקריות:

הסיבה העיקרית היא את-עצמך. זה נראה לי בלתי נסבל הרעיון שרוב הימים את לא אוכלת ארוחת ערב. את צריכה תדלוק, על מה תפעלי? ומגיע לך, מגיע לך לקבל לפחות את הצרכים הבסיסיים ביותר, שבחיים לא היית משלימה עם מצב שהילדים שלך לא יקבלו.

הסיבה הנוספת היא הילדים. כי בגדול עצם העניין של ההפעלה שלהם בדוגמה האישית, הדבר הזה שטבוע בהם שאם אמא אוכלת אז הדבר הנכון לעשות הוא לאכול - בגדול זה דבר חיובי, וזה מבסיסי החינוך. ילדים מתוכנתים לחקות את ההורים, וזה נכון להם ובונה אותם. ליתר ביטחון אני אבהיר שוב, שאני לא מדברת על המצב הנקודתי שנוצר. בטח שאת צודקת שיש לך זכויות, והילדים חייבים ללמוד לכבד את הצרכים שלך. אבל אם במצב אחר, כשיהיו בך יותר כוחות, תוכלי לנסות לכתחילה לאפשר את המצב הזה - שהם רואים אותך אוכלים באותו זמן שגם הם אמורים לאכול, ייתכן שתהיה בזה תועלת גדולה לך ולהם.

ענ"ד...

תגובה כללית לא לאותו יום שהיית חולה..או"ר
פחות מבינה את התגובות "אוכל של אמא" ועוד אוכל שונה...?!

אצלנו ארוחת ערב היא ביחד, כולם אותו סיר, מי שרוצה יכול לקבל עוד. אם אני צריכה משהו מתוק אחכ, אני מציעה גם לילדים. גם כילדה ארוחות ערב היו משפחתיות, היינו מחכים לאבא שיחזור מהעבודה, זה היה מפגש משפחתי. כיום אני אוכלת עם הילדים לרוב בעלי חוזר מאוחר מדי בשביל שנחכה לו. הילדים רואים איך אנחנו אוכלים, מה אוכלים, מדברים יחד. איזו התנהגות יפה ראית היום בגן? איזו שאלה שאלת היום את המורה? וגם אנו ההורים מספרים....
היה ולא אכלתי עם הילדים, והכנתי לבעלי משהו שהוא יותר אוהב בשבילו ויצא ילד מהמיטה ורוצה לאכול איתנו, בבקשה שיטעם כמה כפיות (יקבל חיבוק וישלח חזרה למיטה. חחח) פעם אפילו הזמנו לשובב התורן מנת המבורגר שיאכל איתנו...
לא בכל גיל אפשר לאכול עם הילדיםחרותיק
אנחנו למשל עסוקים מדי עם הילדים מכדי לאכול בעצמנו.
או שלא רוצים כי הם אוכלים ממש מוקדם.
זה לא שייך למציאות שעליה דיברה.ד.

הנתון היה, שהיא לא מספיקה לאכול עם הילדים.  אם אפשר, בוודאי טוב.

מי אמר שזה אוכל שונה.. ואם אמא אוכלת מאוחר יותר - אז אכן זה אוכל של אמא. היא לא בן אדם?.. זה דבר טבעי, שאם ילדים רואים מישהו אוכל, תופסים טרמפ...  גם בחינה חינוכית, אם בטוחים שילד שבע, אין כל סיבה שיתחיל מחדש.

אני מניח שהיא יודעת לא פחות טוב, שנחמד מאד אם אפשר לאכול סעודה משפחתית. אז הפירוט הזה כאן, החביב לכשלעצמו, אינו שייך לענין. תארי לך שמישהי היתה כותבת, ש"אצלנו אוכלים עם האבא".. בעלך חוזר מאוחר יותר, אז אי אפשר. ואצלה, אי אפשר לאכול עם הילדים, כי עסוקה בגילאים השונים. מצב נתון ולא נדיר.

ושם זה לא היה "כמה כפיות", ולא כמו שאת מתארת שקורה לפעמים שאת אוכלת עם בעלך (משהו יותר טעים..) ומישהו קם. הילדים קמו, לאמא לא היה לב לסרב, לא נשאר לה. על זה יש להתפלא מהפירוש "אוכל של אמא"?... כפשוטו לגמרי.

אני בטוח במאה אחוז, שגם האמא הזו, היתה מזמינה לאיזה שובב מהילדים מנה מיוחדת שהזמינה לה ולבעלה, אם זו היתה המציאת שעליה דיברה..

לכן כתבתי בכותרת "תגובה כללית"או"ר
והדגשתי שזה לא תגובה על אותו יום. פשוט העלתי העניין שאתה עצמך אמרת "אם אפשר וודאי טוב". פשוט לא ככ התייחסו לזה שארוחות משפחתיות הן "וודאי טוב"...
(אגב גם אצלי זה 4 גילאים שונים מאפס עד שבע. אבל זה לא משנה פשוט העלתי הנקודה לשאוף לאכול יחד איתם. ולי אישית השתמע שאוכל של אמא זה אוכל שונה, כמו שחרותיק חיזקה ואמרה "אפילו עוגה")
וכן יש דברים של אמא לא לגעת, אצלנו לדוגמא חדר ההורים לא מקום למשחקים (כן עושים ערמת ילדים בבוקר פעם ב... אבל כעיקרון לא נכנסים)
בסהכ הם לומדים מאיתנו גם באוכל...
כמדומני שהרבה אישי חינוך ימליצו על ארוחות משפחתיות.
לא הבנת אותי עד הסוף.חרותיק
האוכל שלי יכול להיות בדיוק אותו דבר כמו שלהם.
אבל הוא שלי. כי זו הצלחת שלי והזמן שלי לאכול.

יכול להיות גם מקרה של אוכל שונה- כמו עוגה.
רוב הזמן הם ירצו גם, אבל- אז מה?אנונימית לרגע1

מותר לך בהחלט לומר להם שזה אוכל של אמא.

הם מבינים זאת היטב

אם תרצי- יכולה לתת לטעום

אם לא- גם בסדר

להבא פשוט לא כדאי להכניס אותם לסיטואציה בה הם שואלים, נענים בחיוב, ואח"כ ננזפים..

תאמרי בתור עובדה מהצד שלך. ללא התייחסות לצד שלהםהעני ממעש
תודה רבה על התגובות!אמאשוני
קראתי את כל התגובות כמה פעמים וחשבתי על כך הרבה.
לוקחת לתשומת ליבי,
ממש מודה לכל אחד מכם.
היטל ואור
לדעתי בהחלט יש מקום ללמד אותם את זה. לא רק לגבייך אלא באופן כללי
לומר שיש סעודה שאינה מספקת את בעליה ולכן לא מבקשים ממנה.
כן אפשר להביע אמפתיה לזה שהם רוצים. אני אישית גם מכבדת מהסוף בקצת, אבל זה באמת לא נעים כשרוצים לאכול בשקט.

מהצד השני אני כן משתדלת ללמד את הילדים לא להוציא עיניים, ואם יש לילד ממתק שאינו מעוניין לכבד בו אני מדריכה לא לאכול אותו ליד כולם.

הצעה עבורך- להכין לעצמך צלחת אך לשבת לאכול אותה רק כששקט.
הגזמת שהסכמת להםמיואשת******
אמא שלי לימדה אותי לומר לילדים- עכשיו אני עושה לכם אמא
אם הילד לא באמתרעב ואת תריכה לאכול כדי לתפקד אז טובת הילד האמיתית (!!) זה שאת תאכלי. ואם את רוצה באמת באמת להיות אמא טובה זה מה שתעשי
אמא שלי היתה לפעמים סוגרת את דלת המטבח ואומרת עכשיו עשר דקות לא נכנסים , אמא הולכת לעשות לכם אמא טובה יותר.
זה עובד וזה חשוב מאד מאד!
הזכרת לי - פעם הסברתי לילדים שליהריון ולידה

שבנאדם צריך להטעין את עצמו באנרגיות כדי שיהיה לו כח לפעול ולעשות מה שצריך, כמו פלאפון שצריך להטעין לו את הבטריה

דברנו על שעות שינה מספקות ועל אכילה בריאה וכאלה

ומאז זה הפך לסוג של מושג - אני יכולה לאמר להם - חברה, הבטריה שלי בסוף אני הולכת עכשיו קצת להטעין את עצמי - לאכול/לנוח כמה דקות על הספה - עוד מעט אני אתאושש ואמשיך לשחק/לדבר/לעזור בש"ב וכו

👍🏻👍🏻מיואשת******
ממש יפהאדרת7אחרונה

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך