הגזמתי?אמאשוני
היום לא הרגשתי טוב, אבל אין חופשת מחלה מטיפול בילדים...
הגענו הביתה, כמו תמיד התחלתי לבשל/ לחמם אוכל. הקטנה תינוקת בת שנה+ בוכה המון, רעבה ובררנית באוכל.
צריכה לנסות כמה סוגי מאכלים עד שמשהו מוצא חן בעיניה (בסוף היא אוכלת ב"ה)
במקביל אני צריכה לתפעל אוכל ושאר צרכים של הילדים.
לעצמי אין לי שניה מנוחה.

היום הכנתי לעצמי אוכל לפני שהגדולים הלכו לישון. (בני 7 ו5) כבר הייתי חסרת כוחות ממש וחשבתי שזה אולי יחזק אותי.
לא הספקתי בקושי שני ביסים וישר שני הגדולים באו אלי כל אחד בתורו וניג'סו לי שהם רוצים גם (אחרי שהם אכלו מוקדם יותר אוכל)
בהתחלה סירבתי אבל הם לא עזבו אותי
לא היה לי כח להכין עוד גם להם אז נתתי להם את שלי.
אח"כ כשהלכו לישון אמרתי להם שאני כועסת עליהם שביקשו ממני את האוכל שלי.

האם הגיוני בגילאים האלו ללמד את הילדים לא לבקש את האוכל של אמא או שהגזמתי ותמיד אני צריכה לקחת בחשבון שאם הם יראו את האוכל שלי הם יבקשו גם? (בד"כ אני מוותרת על ארוחת ערב בגלל זה כי עד שהם הולכים לישון כבר אין לי כח להכין לי אוכל)

אציין שלפי הקצב שהם אכלו הם בהחלט לא היו רעבים זה נטו רצון כי הם ראו אז נהיה להם חשק...
ברור שמותר להגיד לילד שזה שלך ולא בשבילו.חרותיק
אני עכשיו עם 2 בגיל שנתיים וחצי.
אוכלת מולם (אפילו עוגה אבל זה פחות קורה) ואומרת להם שזה רק לאמא.

אם זה היה תרופה היית יודעת להגיד להם שזה רק לך ולא להם, נכון?

אז מבחינתי אין הבדל.
את התונה שלך את צריכה לקבל.
הם קיבלו כבר ארוחת ערב? מצוין. אז אין סיבה שיאכלו את האוכל שלך.

אם זה יהיה לך ברור, זה יהפוך להיות ברור גם להם אחרי כמה פעמים.

לדעתי אפילו נכון וכדאי שהם ידעו שיש דברים שרק אמא עושה או אוכלת והם לא.
מסכימה עם חרותיקשירהלי
במקרים כאלה עולה לי מושג מלימודי ימימה-
זה מה שמדויק לי כרגע.
אני רעבה. הם אכלו כבר. קיבלו את מה שהם צריכים.
במחויבות שלי כלפי עצמי אני דואגת לצרכים שלי, וכרגע אוכלת. הם מבקשים גם. אם לא מתאים לי לתת, זה מה שמדויק לי ואני שלימה עם הסירוב.
ככה הם יקבלו אמא שלימה ורגועה יותר.
מסכימה ולא מסכימהיראת גאולה
לדעתי מותר לומר להם לא, הם מספיק גדולים כדי לשמוע שאמא עכשיו רעבה וזה האוכל שלה.
אבל יש לי 2 הסתייגויות -
א. אם מדובר במאכל מגרה, את בעצם מצפה מהם לדחיית סיפוקים כפולה, אפילו שהם שבעים. במקרה כזה הייתי נותנת לדוגמא רק קצת, שיטעמו, ויישאר לך הרוב.
ב. אני חושבת שלא הוגן לומר להם אח"כ שאת כועסת. כי בעצם את כועסת על כך שנשארת רעבה, ובזה הם בכלל לא אשמים. כן אפשר לומר - נשארתי רעבה וזה לא נעים לי, כשאמא אומרת לא, לא ממשיכים לנדנד. או כל ניסוח אחר שלא מאשים אותם, אלא מלמד מה לא לעשות בפעם הבאה.
לדעתי,ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"ח בשבט תשע"ט 23:30

להגיד אח"כ, פחות כדאי יעיל.

אבל מראש, אם הם אכן אכלו טוב, את יכולה בשקט לומר להם, בחיוך גוער: זה אוכל של אמא.. אמא הכינה לכולם מספיק אוכל - גם לכם, אתם לא רעבים כבר.. כעת גם אמא צריכה לאכול, שיהיה לה כח לטפל בכם, להכין לכם, לעזור לכם... גם אמא בן אדם..

לא יקרה להם שום רע מזה.

למרת שכהורים, קשה לנו מאד לומר כך (וכנראה שאישית לא היית אומר... אבל תגידי..)

בטח שהגיוניבת 30
אפילו בגיל צעיר יותר.
אותי היה משגע שתמיד אוכלים לי מהצלחת, עם הגדולות, כשהיו קטנות בנות 2-4, תמיד אמרתי להן שבו הצלחת של אמא, וכל אחד אוכל מהצלחת שלו.
נכון שאם זה מגרה אותם אז אפשר לתת לטעום, אבל זכותך המלאה לרצות לאכול בנחת.
לא הגזמת אבל לפעם הבאה היה עדיףאורית_

שלא תתני להם את האוכל שלך ולא תיצרי להם אח"כ רגשות אשמה

בעצם בסיטואציה שקרתה את היית זו שצריכה להציב את הגבולות ולאמר את הלא וזה היה הנכון לדעתי - שתאמרי להם שהם כבר אכלו ועכשיו את אוכלת. נקודה.

את מתוסכלת שלא עשית את זה ואת התסכול הזה את משליכה עליהם ואומרת להם שאת כועסת - יש בזה משהו קצת לא הוגן.

לסיכום - את שואלת אם הגיוני ללמד אותם לא לבקש את האוכל שלך - כן! 

איך לעשות את זה? להציב גבולות. כשהם מבקשים לאמר להם לא בצורה נעימה אבל ברורה והחלטית. (כמובן כשאת בטוחה שהם אכלו מספיק ולא באמת רעבים) אם האוכל שלך ממש מגרה את יכולה לתת להם קצת לטעום... 

זה לא הרגל טוב לוותר על ארוחת ערב בגלל זה.

חוץ מכל הדברים הנכונים שכתבובהתהוות

(וחוץ מזה שגם היית חולה! אני מקווה שכבר הבראת. מחלה זה ממש ממש לא הזמן לשאוף לגדולות בחינוך. אם את שורדת והבית שורד, זה כבר יפה.)

- אז חוץ מכל אלה, לטווח ארוך יותר, הייתי מציעה לך לשקול ארוחת ערב משותפת עם הילדים. איך את עם הרעיון הזה? ניסית פעם?

ברור לי שיכולים להיות בזה הרבה קשיים, אבל אולי שווה להתאמץ, להשקיע, לשנות לו"ז, ולנסות בכ"ז, משתי סיבות עיקריות:

הסיבה העיקרית היא את-עצמך. זה נראה לי בלתי נסבל הרעיון שרוב הימים את לא אוכלת ארוחת ערב. את צריכה תדלוק, על מה תפעלי? ומגיע לך, מגיע לך לקבל לפחות את הצרכים הבסיסיים ביותר, שבחיים לא היית משלימה עם מצב שהילדים שלך לא יקבלו.

הסיבה הנוספת היא הילדים. כי בגדול עצם העניין של ההפעלה שלהם בדוגמה האישית, הדבר הזה שטבוע בהם שאם אמא אוכלת אז הדבר הנכון לעשות הוא לאכול - בגדול זה דבר חיובי, וזה מבסיסי החינוך. ילדים מתוכנתים לחקות את ההורים, וזה נכון להם ובונה אותם. ליתר ביטחון אני אבהיר שוב, שאני לא מדברת על המצב הנקודתי שנוצר. בטח שאת צודקת שיש לך זכויות, והילדים חייבים ללמוד לכבד את הצרכים שלך. אבל אם במצב אחר, כשיהיו בך יותר כוחות, תוכלי לנסות לכתחילה לאפשר את המצב הזה - שהם רואים אותך אוכלים באותו זמן שגם הם אמורים לאכול, ייתכן שתהיה בזה תועלת גדולה לך ולהם.

ענ"ד...

תגובה כללית לא לאותו יום שהיית חולה..או"ר
פחות מבינה את התגובות "אוכל של אמא" ועוד אוכל שונה...?!

אצלנו ארוחת ערב היא ביחד, כולם אותו סיר, מי שרוצה יכול לקבל עוד. אם אני צריכה משהו מתוק אחכ, אני מציעה גם לילדים. גם כילדה ארוחות ערב היו משפחתיות, היינו מחכים לאבא שיחזור מהעבודה, זה היה מפגש משפחתי. כיום אני אוכלת עם הילדים לרוב בעלי חוזר מאוחר מדי בשביל שנחכה לו. הילדים רואים איך אנחנו אוכלים, מה אוכלים, מדברים יחד. איזו התנהגות יפה ראית היום בגן? איזו שאלה שאלת היום את המורה? וגם אנו ההורים מספרים....
היה ולא אכלתי עם הילדים, והכנתי לבעלי משהו שהוא יותר אוהב בשבילו ויצא ילד מהמיטה ורוצה לאכול איתנו, בבקשה שיטעם כמה כפיות (יקבל חיבוק וישלח חזרה למיטה. חחח) פעם אפילו הזמנו לשובב התורן מנת המבורגר שיאכל איתנו...
לא בכל גיל אפשר לאכול עם הילדיםחרותיק
אנחנו למשל עסוקים מדי עם הילדים מכדי לאכול בעצמנו.
או שלא רוצים כי הם אוכלים ממש מוקדם.
זה לא שייך למציאות שעליה דיברה.ד.

הנתון היה, שהיא לא מספיקה לאכול עם הילדים.  אם אפשר, בוודאי טוב.

מי אמר שזה אוכל שונה.. ואם אמא אוכלת מאוחר יותר - אז אכן זה אוכל של אמא. היא לא בן אדם?.. זה דבר טבעי, שאם ילדים רואים מישהו אוכל, תופסים טרמפ...  גם בחינה חינוכית, אם בטוחים שילד שבע, אין כל סיבה שיתחיל מחדש.

אני מניח שהיא יודעת לא פחות טוב, שנחמד מאד אם אפשר לאכול סעודה משפחתית. אז הפירוט הזה כאן, החביב לכשלעצמו, אינו שייך לענין. תארי לך שמישהי היתה כותבת, ש"אצלנו אוכלים עם האבא".. בעלך חוזר מאוחר יותר, אז אי אפשר. ואצלה, אי אפשר לאכול עם הילדים, כי עסוקה בגילאים השונים. מצב נתון ולא נדיר.

ושם זה לא היה "כמה כפיות", ולא כמו שאת מתארת שקורה לפעמים שאת אוכלת עם בעלך (משהו יותר טעים..) ומישהו קם. הילדים קמו, לאמא לא היה לב לסרב, לא נשאר לה. על זה יש להתפלא מהפירוש "אוכל של אמא"?... כפשוטו לגמרי.

אני בטוח במאה אחוז, שגם האמא הזו, היתה מזמינה לאיזה שובב מהילדים מנה מיוחדת שהזמינה לה ולבעלה, אם זו היתה המציאת שעליה דיברה..

לכן כתבתי בכותרת "תגובה כללית"או"ר
והדגשתי שזה לא תגובה על אותו יום. פשוט העלתי העניין שאתה עצמך אמרת "אם אפשר וודאי טוב". פשוט לא ככ התייחסו לזה שארוחות משפחתיות הן "וודאי טוב"...
(אגב גם אצלי זה 4 גילאים שונים מאפס עד שבע. אבל זה לא משנה פשוט העלתי הנקודה לשאוף לאכול יחד איתם. ולי אישית השתמע שאוכל של אמא זה אוכל שונה, כמו שחרותיק חיזקה ואמרה "אפילו עוגה")
וכן יש דברים של אמא לא לגעת, אצלנו לדוגמא חדר ההורים לא מקום למשחקים (כן עושים ערמת ילדים בבוקר פעם ב... אבל כעיקרון לא נכנסים)
בסהכ הם לומדים מאיתנו גם באוכל...
כמדומני שהרבה אישי חינוך ימליצו על ארוחות משפחתיות.
לא הבנת אותי עד הסוף.חרותיק
האוכל שלי יכול להיות בדיוק אותו דבר כמו שלהם.
אבל הוא שלי. כי זו הצלחת שלי והזמן שלי לאכול.

יכול להיות גם מקרה של אוכל שונה- כמו עוגה.
רוב הזמן הם ירצו גם, אבל- אז מה?אנונימית לרגע1

מותר לך בהחלט לומר להם שזה אוכל של אמא.

הם מבינים זאת היטב

אם תרצי- יכולה לתת לטעום

אם לא- גם בסדר

להבא פשוט לא כדאי להכניס אותם לסיטואציה בה הם שואלים, נענים בחיוב, ואח"כ ננזפים..

תאמרי בתור עובדה מהצד שלך. ללא התייחסות לצד שלהםהעני ממעש
תודה רבה על התגובות!אמאשוני
קראתי את כל התגובות כמה פעמים וחשבתי על כך הרבה.
לוקחת לתשומת ליבי,
ממש מודה לכל אחד מכם.
היטל ואור
לדעתי בהחלט יש מקום ללמד אותם את זה. לא רק לגבייך אלא באופן כללי
לומר שיש סעודה שאינה מספקת את בעליה ולכן לא מבקשים ממנה.
כן אפשר להביע אמפתיה לזה שהם רוצים. אני אישית גם מכבדת מהסוף בקצת, אבל זה באמת לא נעים כשרוצים לאכול בשקט.

מהצד השני אני כן משתדלת ללמד את הילדים לא להוציא עיניים, ואם יש לילד ממתק שאינו מעוניין לכבד בו אני מדריכה לא לאכול אותו ליד כולם.

הצעה עבורך- להכין לעצמך צלחת אך לשבת לאכול אותה רק כששקט.
הגזמת שהסכמת להםמיואשת******
אמא שלי לימדה אותי לומר לילדים- עכשיו אני עושה לכם אמא
אם הילד לא באמתרעב ואת תריכה לאכול כדי לתפקד אז טובת הילד האמיתית (!!) זה שאת תאכלי. ואם את רוצה באמת באמת להיות אמא טובה זה מה שתעשי
אמא שלי היתה לפעמים סוגרת את דלת המטבח ואומרת עכשיו עשר דקות לא נכנסים , אמא הולכת לעשות לכם אמא טובה יותר.
זה עובד וזה חשוב מאד מאד!
הזכרת לי - פעם הסברתי לילדים שליהריון ולידה

שבנאדם צריך להטעין את עצמו באנרגיות כדי שיהיה לו כח לפעול ולעשות מה שצריך, כמו פלאפון שצריך להטעין לו את הבטריה

דברנו על שעות שינה מספקות ועל אכילה בריאה וכאלה

ומאז זה הפך לסוג של מושג - אני יכולה לאמר להם - חברה, הבטריה שלי בסוף אני הולכת עכשיו קצת להטעין את עצמי - לאכול/לנוח כמה דקות על הספה - עוד מעט אני אתאושש ואמשיך לשחק/לדבר/לעזור בש"ב וכו

👍🏻👍🏻מיואשת******
ממש יפהאדרת7אחרונה

הבת שלי לא הולכת לבית הספרnoach

בס"ד

שלום רב,

יש לנו ילדה בת 8 בכיתה ג. היא לא מוכנה אפילו לצאת מהבית לבית הספר.

דברנו עם המורה, יועצת, מנהלת ופסיכולוגית בית הספר, ושום דבר לא עזר.

מה לעשות?

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

אולי יעניין אותך