סיפור לספירת העומר (ולתחילת זמן קיץ... בהצלחה!)שמעון

(נכתב לפני שנה, שופץ השנה.)

זקן ספירה

כבר בתחילת השנה כששמתי לב שהזיפים שלי צומחים יותר מהר ושאני צריך להתגלח גם  באמצע השבוע, ידעתי שיהיו צרות עם זקן הספירה. ניבאתי ולא ידעתי מה ניבאתי.

זמן קיץ מתחיל בישיבה בא' אייר ועם היציאה מהאוטובוס הממוזג מקדם את פנינו גל החום הראשון של העונה. לילה- וחם. וזוהי רק ההקדמה- מחר כשהשמש תזרח החום של האספלט יהיה מספיק בשביל לבשל על המדרכה ביצה קלה. עולים לדירות לפרוק בזריזות את הציוד, כדי להגיע כמה שיותר מהר לבית המדרש- הרי בשביל זה חזרנו לישיבה, לא? אולי נתפוס כמה שעות לימוד לפני שנלך לישון, ככה להתחיל את הזמן ברגל ימין. חוץ מזה, בית המדרש הוא המקום היחיד בישיבה עם מיזוג אוויר...

21:24- אני מתיישב במקום שלי, פותח גמרא. יו, כמה שזה קשה, לא עשיתי את זה כבר חודש. אני מנסה להיזכר איך הרב הסביר בשעור האחרון לפני בין הזמנים את מחלוקת רב ושמואל בעניין בניין בכלים ולא עולה לי כלום. אוף! אני ישבתי על הדף הזה שעות, איך אני לא זוכר שום דבר?

22:09- נעבור למשהו פחות כבד, ברור שאני לא מרוכז מספיק בשביל לעשות חזרות בעיון. אם רק החברותא שלי היה מגיע באוטובוס ולא מתעקש לינסוע רק בטרמפים לא הייתי נאלץ להתפשר כל כך מהר. אולי נלך על מסילת ישרים?

22:41- איזה מצפון הספר הזה עושה אחרי הבטלה של בין הזמנים. חוץ מזה אני מתחיל לנקר. כדאי שאלך לישון. לפחות סדר בוקר של מחר יראה נורמלי.

22:53- השכן מקומה חמש עולה עם הכלב שלו יחד איתי במעלית. הוא מצמיד אליו את הכלב (רויאל אמסטף אימתני) ומסתכל עלי במבט מוטרד. מה הבעיה שלו? מבט קצר במראה של המעלית מאיר את עיני בסוגיה- הזיפים שמכסים את פני גורמים לי להראות כמו תמונת WANTED של אסיר נמלט. אני יודע מה עובר לו עכשיו בראש- אחרי חצי שנה שהדוסים האלה של הישיבה מנסים לעשות עלינו השכנים רושם טוב, סוף סוף הם חושפים את פרצופם האמיתי (והמזוקן). כדאי להתחיל לשמור על הכלב שלא יסתובב בבנין בלי השגחה, לך תדע מאיזה דם הם מכינים מצות... רגע לפני שהשכן יצא בקומה שלו ניסיתי למלמל משהו על ספירת העומר ומות תלמידי רבי עקיבא, אך מגרוני הניחר יצא רק קול שהזכיר לי את הגעיה של השור שגירשתי מהשביל בנחל צבעון  בשבוע שעבר. נו, השכן הזה במילא אף פעם לא אהב אותנו הבייני"שים.

23:32- כבר חצי שעה אני שוכב במיטה והשינה לא מגיעה. זה החום המעיק הזה ששורר בחדר שלא נותן לי להרדם. אוף, איך שוב שכחתי להביא מאוורר מהבית?

00:17- זיפים של שבועיים וחום של 41 מעלות זה שילוב קטלני. זה כמו לישפוך אבקת גירוד על כל הפרצוף. נשטוף את הפנים, אולי זה יעזור.

01:09- זה לא עזר. אני מעביר את המיזרון שלי לרצפה מול החלון, אולי תעבור במיקרה איזו בריזה תועה ותקרר את האש שאוחזת בלחיי. איך הרבנים מגדלים זקנים, תגידו לי?

02:23- אני לא מצליח להפסיק לגרד את הפנים. ניראה לי שנעשה עוד מקלחת ארוכה.

03:42- אני מתחיל לצאת מדעתי. אני מסתובב בדירה, בודק אם כל החבר'ה חזרו מבין הזמנים. איך הם מצליחים לישון בשקט? הרי רק לאורי התימני מותר להתגלח  כל ערב שבת...אם אני לא אלך לישון אני אירדם מחר לחברותא. בעצם, הוא עוד לא הגיע לישיבה...

03:56- אם אני אשב על הידיים אולי אצליח להרחיק אותם מלחרוט תעלות בעור הפנים. העור שלי כבר כל כך משופשף שזה כואב. תלמידי רבי עקיבא מתו מפני שלא נהגו כבוד זה בזה. אם נארגן איזה חג של אהבת חינם, אולי יהיה מותר להתגלח?

ניראה לי שנרדמתי. אני חולם שהפרצוף שלי נמצא בתוך קן של נמלים אפריקניות אדומות וארסיות שצועדות לי על כל הפרצוף.

06:34- ביפ ביפ ביפ ביפ ביפ ביפ ביפ איזה שעון מעורר מעצבן. לא סתם קוראים לו נודניק. עד שנירדמתי... טוב, אם לא נקום נאחר לתפילה.

בין הניקורים על הגמרא בסדר בוקר הצלחתי לחשוב רק מחשבה אחת-

מזל שעוד יומיים יום העצמאות.

(נ.ב.- אפשר להתגלח גם מחר- ערב שבת ור"ח יחד...)

ממש יפה!אנונימי (פותח)
צרות של בנים...
חחח אהבתי!שרית

אם זה מה שעושים זיפים לבנאדם אז מה עושה זקן?

"ברוך שעשני כרצונו"...שלומית16
באמת תהיתי לעצמי איך אנשים חיים עם זקן...מסתבר שהם לא חיים.
כל מי שלא תמני נדפק (מהבנים)אביעד
מה אתם רוצים?!רחלי ברק

פסח וספירת העומר זה הזמנים היחידים בשנה, שהאשכנזים מרגישים נדפקים יותר מהספרדים...

בצלב"א.

קודם כל גם הספרדים וגם האשכנזים לא מתגלחים בספירתאביעד

העומר

וגם בפסח האשכנזים נדפקים (קטיניות)

ועוד בהרבה דברים      קיצור נדפקתם!!!

סתם שתדע שרק לאשכנזים מותראנונימי (פותח)

להתגלח בערב שבת שחל בר"ח ....

ואני שוב נדפק... כי מזמן עברתי את שלב הזיפים ... ועברתי לשלב שבו אני נראה כמו מחבל...

מה???יוכי

ת-מ-י-ד חוץ מבאלול שהספרדים אומרים סליחות כל החודש האשכנזים מרגישים נדפקים!!! ספרדים יא סטלנים!!

יוכי......אפוש

בס"ד

בשביל זה הם מתחילים לומר סליחות פוווול

זמן לפנינו לכפר על הכל זה לא קל!

אפרת.ענת=)

זריזים מקדימים למצוות. -לכן אנחנו מתחלים חודש לפני בסליחות. ותחשבי איזה הרגשה זו אחרי חודש שלם של סליחות להגיע לר"ה ולימים הנוראים, עשו לנו גמול שקבעו שאמר חודש שלם סליחות.

(ענת, שבא לה לקפוץ כי שוס להיות ספרדי דוס )

שני דברים.פינקיו
עדיף לומר 10 פעם סליחות שלנו מאשר פעם אחת ש\סליחות של אשכנזים(זה כל כך משעשמם.. אפשר למות באמצע.. ) והדבר השני שהיה ממש כיף לאכול בפסח.. מה איתך?
חחחחחיוכי
צרות של בנים.... והעיקר אתם אומרים "שלא עשני אישה"...
"שלא עשני אישה!"עוזיה

ובהזדמנות, בדיחה קלה על נשים.

איש אחד טייל להנאתו על שפת הים. מצא בקבוק.
הרים את הבקבוק, ולפתע קפץ מתוכו שדון ובישר לאיש שיש לו משאלה להביע.

האיש הרהר רגע ואמר: "מעולם לא הייתי באמריקה. רצוני שתסלול לי כביש עד ניו יורק!"
השדון התרתח: "אתה יודע מה זה לסלול כזה כביש?! מלא כסף, ועוד עם עמודי תמך וכל זה... תבקש משו אחר."

האיש הרהר שנית וביקש להבין כיצד עובד שכל של אישה.

נאנח השדון ואמר: "כמה נתיבים אמרת שאתה רוצה?"

ומי שלא ראה אותי בספירת העומר, לא ראה מחבל מימיו.

לעוזיהפילוני
לפני ההצגה הראשונה נראת יותר גרוע
חצוף!אנונימי (פותח)
שלא יהיה פה ירידות על בנות!!!
מותק, תירגעיענת=)

קחי את זה בקלות, סה"כ בדיחה. אני בוחה שהוא לא התכון לזה ברצינות.

ואם כבר העומר אז בנים ממש נדפקתם ובמיוחד האשכנזים. חחח... (תמיד טענתי ששוס להיות ספרדי) אשכרות ברוך שעשני כרצונו! אני לא רוצה לחשוב אפילו על הסיוט שאתם עוברים בחודש הזה. מיסכנים...

סליחה ענת!מוריונת

אני מוחה!!!
גם אנחנו סובלות...אסור לחדש בגדים...

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח........

יומצוין!בצלב"א...

מוריה צודקת.ענת=)

אני מורידה בפניך ת'כובע, בשבת  הלכתי עם נעלי שבת שכבר קטנות עלי והם קרעו לי ת'רגליים. אני יצטרך לסבול אותם עוד חודש! זה באמת סיוט. אבל נראה לי שזה עדיף מלסבול את המראה והכאב של הזקן.. אני לא יודעת מה הייתי עושה אם הייתי בן.  

מוריה תמיד צודקת!! ;)מוריונת
תזהרישלומית16

עוד תתחילי לחוש בטעות...

לי ידוע שמותר לחדש בגדים בשבת או ביום העצמאות.

נו באמת!מוריונת

תתחילי?אני עוד מעט מסימת...

חוצמזה מי אמר ששבוע זה לא הרבה זמן...צריך להתחשב גם באלה שקשה להם יותר...

חח..סתם!

בצלב"א...

זה נשמע לי כמופינקיו

אויואויואוי... אסור לחדש בגדים..

אני בטוח שכל מי ששומע את זה מתמלא רחמים על כל הבנות..

הבדיחה חמודהצופ
אבל תודה ששווה להיות אישה כדי לא להראות כמו מחבל!!!!!!!!!(חחחחחחח)
חחחחחחחחחמשה
כנראה שההתעללות הממושכת שלי בעצמי (ע"ע - לא לאכול כדי לשמור על משקל נמוך) הועילה בהקשר הזה.

היתה תקופה שבשיא הקיץ הייתי מניח לידי שקית מלאה במים  או בלון בשביל לקרר את עצמי. זה עבד יפה מאוד עד שהשקית הזו התפוצצה ואז גם היה לי ממש קר.
ממש יפה!!!!חממה
מזל שאני לא בן!!!!!!
מזל שאני לא בן,hadar
אבל בלי קשר לזה..
חחח... למה עוד לא?3יפי
צרות של בנים.3יפי
חמוד מאוד!!ברבי

חחחחחחחחחח אהבתי.... אתם רואים בנים- גם לנשים יש פריווילגיות!!!!

חחח... כותבים את זה פריבילגיות, לא?!3יפי
אולי את צודקת אין לי מושג..... ;ברבי
וזה הודעה עתיקה...שמעון
אבל רלוונטית...
ואני לא הבנתיתמר_דר
מאיפה הגיעו כל האנשים הישנים האלה כמו עוזיה, רחלי, שלומית ויוכי... עד שהסתכלתי על התאריך...
אני לא חושבת...ענת=)
לה"ו.

שיש אריאלניק/ית שלא קרא את הקטע הזה.
ואם יש מישו כזה יש לו חסך רציני!!!
הקטע פורסם בכל מקום אפשרי.
נראה לי רק בטל-שמים הוא פורסם3-4פעמים...
לחפור?צחקן
מבין בצער...!~אהרלה~!נתניה
מאחד שלא מזהה את עצמו במראה...
אני צריכה סיפוראנונימי (פותח)אחרונה
אני צריכה סיפור על ספירת העומר!!! מזה מעניין אותי הצרות של הבנים?? אנחנו סובלות כל השנה, תסבלו חודש אחד, מה קרה..
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך