בסוף החלטתי לכתוב ולשלוח.שִׁירָה

שמונה פעמים כבר כתבתי את זה בראש ואפפעם לא במקלדת אז עכשיו.

עוד מתלבטת מעט אם באמת לשלוח אבל בינתיים נכתוב ובסוף נחליט.

בטוחה שלא כולן יסכימו אם הכל או לפחות עם חלק, ומוכנה לשמוע..

זה נראה לי מקום בוגר ומבין אז מרשה לעצמי.

ותודה על המקום. גם אם אף אחת לא תקרא לפחות לי זה עזר.

קשה לי להבין מה העולם ככ יוצא על הטרדות מיניות. 

אני לא באה לשפוט אף אחד ולא הייתי במקום שבו היו הרבה אנשים אחרים כך שממש אין לי זכות להגיד מה הייתי עושה במקומם, ועדיין יש לי השגות על העולם הככ משוגע ולא ברור הזה.

אני לא מבינה למה כועסים על גברים שנוגעים מדברים מציקים מכריחים בנות לעשות דברים שהן לא רוצות.

כלומר, רגע רגע, ברור שאני כועסת על אנשים שעושים דברים שאין להם זכות ואסור להם לעשות אותם.

אונס כמו רצח כמו גניבה כמו התעללות בבעלי חיים זה דבר חמור ביותר ביותר.

ועדיין.

הרבה פעמים אני שומעת או קוראת או לפעמים עוברות מחשבות בראש- אני אתלבש איך שאני רוצה והבנים יתמודדו.

זאת ההתמודדות שלהם ושהם יבחרו מה לעשות איתה. לי יש את ההתמודדויות שלי ולהם ההתמודדות שלהם.

הלוו

בנים הם בני אדם. בדיוק כמו שבנות הן בני אדם.

כמו שלך יש חשק ורצון להתלבש בצורה מסויימת, חוסר צניעות כזה או אחר (ובלי קשר עכשיו להלכה(

ככה בדיוק גם לבן יש חשק, רצון כשהוא רואה מישהי שלבושה בצורה מסויימת או מריחה בריח נעים או הולכת בצורה מסויימת, לגעת בה, להתקרב אליה, להימשך אליה, לרצות את קרבתה.

ואפילו לא תמיד זה בשליטה.

(תגידו שאין כזה דבר ותמיד אפשר לשלוט. נכון. אבל גם לי לפעמים קורה שאני עצבנית או עצובה בלי שליטה, כי יש ימים עם הורומונים..בני אדם. סהכ. דיי נורמאלי. קורה)

למה לבנות מותר לעשות מה שהן רוצות גם אם זה להצטלם כמעט ערומה ולפרסם את זה איפה שאפשר, ולבנים אסור

למה תמיד מאשימים אותם ואומרים שהם צריכים להתגבר על היצרים שלהם?

ומה איתך?

מה עם הבנות בעולם הזה? הן לא צריכות להתגבר על היצרים ועל התאוות?

כשהייתי קטנה, וקטנה זה קטנה, פחות מגיל עשר, הייתי שוכבת במיטה ומדמיינת שאיזשהו בן רואה אותי ומלטף אותי. כל פעם זה היה בן אחר, בן דמיוני.

זה הרצון הטבעי שלנו. אנחנו בנות. שיראו אותנו שילטפו אותנו. שיגידו לנו שאנחנו יפות, מהממות ויש לנו את העיניים/ שפתיים/ כל איבר אחר הכי יפים בעולם.

אבל, תודה לה' הטוב שגדלתי איפה שגדלתי, ולמדתי מה שלמדתי והבנתי מה שהבנתי ושאני מעם ישראל וניתנה בי בושה מסויימת, וכל הרצונות והדמיונות האלה לא התממשו.

כשהייתי קצת יותר גדולה, אי שם בגילאי העשרה רציתי חבר. האמת שאפילו לא דמיינתי קרבה גופנית. רק מישהו לשבת לדבר איתו. מישהו שיבין את מה שעובר לי בלב ולא יבגוד לעולם ותמיד יהיה ביננו אמון.

גם זה רצון טבעי שלנו. של בנות ושל בנים. אני בטוחה. של כל אדם בעולם.

גם זה לא קרה אז. לא היה לי חבר. היה מישהו שהייתי מאוהבת בו אבל למזלי הוא התחתן לפניי ופתר לי ספקות ודמיונות  (:

לכולנו יש רצונות טבעיים וחשקים ויצרים, ואם אתן לא בטוחות אז תסתכלו בשרשורים כאן בפורום.

אז למה כשבת מתלבשת איך שבאלה כדי שיראה אותה וכדי למשוך  ומוציאה את העיניים לאנשים ברחוב לא קוראים לזה פגיעה? הטרדה? כמעט כפייה להסתכל?

וכשבן רואה מישהי שלבושה איך שבאלה ברחוב והוא מסתכל וזה מושך אותו ובא לו לדבר איתה ולגעת בה זאת כן הטרדה?

קיבלנו את הגוף שלנו במתנה.

ולכל אחת בפורום הזה יש את הגוף הכי יפה בעולם. אנחנו בנות. נשים. אימהות.

ה' יתברך נתן לנו חן ויופי של נשים כדי שנוכל לממש את המהות שלנו. כדי שנוכל להתענג על ההרגשה הזאת שמישהו מסתכל בך ואת הכי הכי מדהימה בשבילו בעולם כולו.

אנחנו יפות מהשיער דרך הגבות והשפתיים, החזה הבטן והרגליים ועד הלק בקצות האצבעות.

יש לנו כזה יופי!

לא, הוא לא מוקדש ליצרים של בעלך. הוא לא נועד למלא את התאוות שלו.

הוא נועד כדי לחבר בינך, האישה הכי יפה ומדהימה בעולם לבין האיש הכי מקסים ונפלא שאיתו תבחרי לבנות את ביתך, ודרך החיבור הזה להביא לעולם עוד נשמות קדושות טהורות ויפות כמוך!

כל מה שאת רוצה, שיראו אותך, שיגידו לך שאת יפה, שיתפעלו מהיופי שלך, שיהיה איש אחד שיבין את מה שעובר לך בלב ולא יבגוד לעולם ותמיד יהיה בינכם אמון, עתיד לקרות בקשר המיוחד הזה.

את מהממת!

וכשהיופי הזה מופקר? וכשהוא מפורסם לכולם ולא נסתר וסודי בינך לבין עוד איש אחד בעולם, אז מה יש בו?

לפי זה את רוצה שימדדו אותך? לפי הגוף?

למה לך להצטלם וללכת עם ביקיני גם אם זה בחוף? למה ללבוש חצאיות מעל הברך עם שסע שכמעט רואים דרכו את התחתונים? למה לך חולצה פתוחה שבסתם התכופפות להרים משהו שנפל לך באוטובוס תמשוך למה שיש מתחתיה עיניים לא רצויות?

אם מסתכלים על הגוף שלך ולכן רוצים להיות בקרבתך, אז מה שווה מי את באמת?

יש לך עולם הרבה יותר עשיר ומדהים בתוכך! בלי קשר לגוף.

לא תרצי שימדדו אותך קודם לפי מי שאת בפנים?

למה להשתמש בגוף היפה הזה למטרה אחרת, זולה הרבה יותר מזו שהוא נועד אליה?

הרבה יותר משמח ומחמם את הלב זה כשמישהו בא ואומר לך וואו, את כזאת אנשה שמחה/ יצירתית/ טובת לב/ מנגנת מושלם/ מאירת פנים/ חכמה/ כותבת מרגש וכו וכו, אפשר להיות חבר שלך (לא בדיוק במילים האלה אבל מקווה שהכוונה הובנה (; )

מאשר-  וואו יש לך את הגוף הכי יפה בעולם, אפשר להיות חבר שלך? (אותם סוגריים שלמעלה (; ).

יש בתוכך כוחות מיוחדות נדירים שלא היו ולא יהיו לאף אחת בעולם חוץ ממך, תמשכי תשומת לב דרכם.

את הגוף הקדוש שלך תשמרי לעוד שנה שנתיים או שלוש.

תני לו למלא את תפקידו בעולם.

נכתב כאילו אני כותבת למישהי פשוט כי זה בפורום.

התלבטתי אם לכתוב את זה בכלל ואם כן אז איפה לכתוב. בגלל הנושא החלטתי שכאן.

הרגשתי שזה יוצא ממני ואני חייבת.

לא התכוונתי לפגוע באף אחת, וכמו שכתבתי אני לא באה לשפוט ח"ו.

לא הייתי במקום של אף אחת מפה.

** וכוכבית חשובה!! **

חס ושלום לא התכוונתי להאשים אף אחת שעברה הטרדה כלשהי או אונס. ממש ממש לא.

לצערנו זה קורה יותר מידי פעמים, והבנות לא אשמות

רק רציתי לומר שגם אנחנו צריכות להתגבר על יצירנו כמו שאנחנו מצפות המם. ועוד כמה דברים בדרך.

זה הכל.

היו שלום.

אוהבת אתכן.

עונהאנונימי (2)

היי

אפשר להגיב כמה דברים?

יש נקודה אחת מאוד חשובה שפספסת, בנים הם בני אדם, נכון, ואם בת לבשה לא צנוע, הם בני אדם והם יחטאו אחר כך בגללה לבד בשקט. ויפגעו בעצמם, כי הם בני אדם. 

מה שלא בנאדם, זה גבר ש*פוגע* באחרים, אין שום דבר בעולם. אבל בעולם, שמצדיק התנהגות של פגיעה. לשלוט על הפה אתה לא יכול? על הידיים.

תגידי שהיא התלבשה לא צנוע ומושך, אז הנה הוא בוהה בה. אבל יש מינימום של שליטה בדברים ודחפים  שמתבקשת מגברים כבני אדם. בדיוק בגלל שהם כאלו. 

מושך אותו? יש בו רצון לגעת בה? נכון, אז הוא ירצה. אבל מלרצות ל'לממש' את הרצון יש שנות אור. שפה בדיוק הוא נכנס מגדר אדם לגדר גוש בשר בעל דחפים. 

כשאת עצובה ועם הורמונים, זה לא בשליטה

לקום ולהרע עם ההורמונים, זה בשליטה

אני לא אומרת שבנות שלובשות לא צנוע, זה בסדר. להן יש את החשבון שלהן, עם אלוקים ועם בני אדם שחטאו בגללן. אבל אין שןם הצדק להטרדה. כן, זה שליטה. בדיוק כמו שאני לא קמה היום לרצוח ערבי שאומר אמירות נגדי ונגד העם שלי, שבוודאות הולך לפגוע בעתיד. כי יש שליטה גם אם זה הדבר הכי קשה בעולם. 

די להצדיק אלימות. וכן, זה האשמת קורבן, זה להצדיק. 

(נ.ב אסור לפרסם תמונות עירום, ואיפה שאפשר גם לבנים אפשר.) 

נכון, לכולם יש עבודה, אבל שוב, יש הבדל בין יצרים ורצונות, לבין מימוש בכפייה\הטרדה

זה לא פוגע בבן להעמיד אותו בנסיון, לא תראי גבר עם פגיעה נפשית כי ''מישהי הלכה לא צנוע ברחוב''

כן תראי בנות עם פגיעה מבנים שהטרידו

(אני לא מתחילה לדבר על אונס. אף אדם בריא לא רואה מישהי יפה ואומר בוא נאנוס אותה. הוא קם בבוקר ואומר בוא נאנוס מישהי.)

כולנו משתדלים.

קיבלנו את הגוף שלנו במתנה.

ולכל אחת בפורום הזה יש את הגוף הכי יפה בעולם. אנחנו בנות. נשים. אימהות.

ה' יתברך נתן לנו חן ויופי של נשים כדי שנוכל לממש את המהות שלנו. כדי שנוכל להתענג על ההרגשה הזאת שמישהו מסתכל בך ואת הכי הכי מדהימה בשבילו בעולם כולו.

אנחנו יפות מהשיער דרך הגבות והשפתיים, החזה הבטן והרגליים ועד הלק בקצות האצבעות.

יש לנו כזה יופי!

לא, הוא לא מוקדש ליצרים של בעלך. הוא לא נועד למלא את התאוות שלו.

הוא נועד כדי לחבר בינך, האישה הכי יפה ומדהימה בעולם לבין האיש הכי מקסים ונפלא שאיתו תבחרי לבנות את ביתך, ודרך החיבור הזה להביא לעולם עוד נשמות קדושות טהורות ויפות כמוך!

כל מה שאת רוצה, שיראו אותך, שיגידו לך שאת יפה, שיתפעלו מהיופי שלך, עתיד לקרות בקשר המיוחד הזה.

את מהממת!

וכשהיופי הזה מופקר? וכשהוא מפורסם לכולם ולא נסתר וסודי בינך לבין עוד איש אחד בעולם, אז מה יש בו?

לפי זה את רוצה שימדדו אותך? לפי הגוף?

למה לך להצטלם וללכת עם ביקיני גם אם זה בחוף? למה ללבוש חצאיות מעל הברך עם שסע שכמעט רואים דרכו את התחתונים? למה לך חולצה פתוחה שבסתם התכופפות להרים משהו שנפל לך באוטובוס תמשוך למה שיש מתחתיה עיניים לא רצויות?

אם מסתכלים על הגוף שלך ולכן רוצים להיות בקרבתך, אז מה שווה מי את באמת?

יש לך עולם הרבה יותר עשיר ומדהים בתוכך! בלי קשר לגוף.

לא תרצי שימדדו אותך קודם לפי מי שאת בפנים?

למה להשתמש בגוף היפה הזה למטרה אחרת, זולה הרבה יותר מזו שהוא נועד אליה?

הרבה יותר משמח ומחמם את הלב זה כשמישהו בא ואומר לך וואו, את כזאת אנשה שמחה/ יצירתית/ טובת לב/ מנגנת מושלם/ מאירת פנים/ חכמה/ כותבת מרגש וכו וכו, אפשר להיות חבר שלך (לא בדיוק במילים האלה אבל מקווה שהכוונה הובנה (; )

מאשר-  וואו יש לך את הגוף הכי יפה בעולם, אפשר להיות חבר שלך? (אותם סוגריים שלמעלה (; ).

יש בתוכך כוחות מיוחדות נדירים שלא היו ולא יהיו לאף אחת בעולם חוץ ממך, תמשכי תשומת לב דרכם.

את הגוף הקדוש שלך תשמרי לעוד שנה שנתיים או שלוש.

תני לו למלא את תפקידו בעולם.

מסכימה עם לעייל. יפה מאוד ^^

את צודקת. אני לא אומרת שבגלל שבנות מתלבשות בצורה מסויימתשִׁירָה

אז בנים פוגעים בהן וזו בעיה שלהן.

אני רק אומרת שאל תצפו שלא יקרה כלום כשאתן עושות דברים שגורמים לדבר הזה לקרות.

זה דיי קרוב אבל מעט אחרת.

אולי באמת החלק הראשון שכתבתי פחות מתאים לפה, יותר קשור לרחוב הפרוץ בעולם החילוני והגוי.

אני מסכימה איתך באמת, גבר שפוגע לשם פגיעה או קם בבוקר ומחליט לפגוע, זאת באמת בעיה שלו וזה באמת חמור ואין מציאות שיכולה להצדיק את זה, ובכללי אני לא אומרת שלא להעניש אותם או משהו. גם מי שפוגע כי הוא נמשך זה חמור ובעיה שלו.

(עריכה:תיקון)

מחילה.מקום בעולם
גם אם לא התכוונת, זה מה שנשמע בחלק גדול מדברייך.
הטרדות מיניות נמצאות בכל מקום ובכל זמן. לגברים ולנשים.
0 מקום ללתת לזה לגיטימציה כי קשה. 0!
שלום לך, ותרשי לי להגיד לך.אנונימי (8)

את חיה בסרט.

(אגב האנונימי זה בגלל שיש פה כמה ספציפיות שלא רוצה שידעו שזו אני, אבל אין לי בעיא לכתוב לך באישי מי אני אם ממש משנה לך)

פשוט כך, ואם הנבתי נכון נראלי שהבנתי נכון את 2 ההועדות שלך. את פשוט חיה בסרט ואני לא בטוחה שאת באמת יודעת למה את מתכוונת.

בוא נתחיל מכך. (כמה טעויות שהיו לך והפריעו לי)

שגם חרדיות והכי צנועות ודוסיות ושכל אבריהם הפנימיים מכוסים. מוטרדות!

כן. גם אם לא תשירי ברחוב

ולא תצלמי אותך בחוף ים עם גוף חשוף

ולא תעלי פול תמונות שלך לסטורי

וגם אם את בדרך כלל שומרת על דיבורים עם בנים.

כיום, הסיכויים שלך לעבור הטרדה מאוד גדולים.

דבר שני, ואולי תופתעי. נכון שאצל בנים יותר נפוץ שהם שותפים למקרה אונס וכו אבל גם אצל הבנות לא חסר!

יש היום (וגם הפעם סביר להניח) בנות שבאות ומטרידות ונוגעות באברים שלא צריך לאחרות וכו. וזו תופעה נפוצה.

(אגב, השולחן ערוך קבע מהם המקומות המכוסים. ונכון שהיום הרבה עושות מעצמם הפקר ומראות לכולם כל מיני מקומות שחושבות שזה סתם הידור וכו וזה בעצם הלכה יבשה)

ועדו משהו אגיד לך בתור ילדה בת 12 שחוותה פעם ראשונה הטרדה. 

את אפילו לא משערת כמה השלכות יש לזה אחר כך על מי שחווה כך. (ולא זה לא ממש משנה אחר כך אם אותו אחד נכנס ונפשט לכמה חודשים כלא או שהוא קיבלת התנצלות) 

היום אני יכולה להצביע אחרי מפגשים עם פסיכולגים וכו שניסיתי לטפל בזה.

שהירידה שהיתה לי בלימודים בחברה ובמצב רוח. בחרדות מאנשים וחוסר אמון. זה בגלל המקרה בגיל 12!!

ושמעתי כבר כמה פסיכולגים שאמרו שלרוב האלה שאם הנפילות החקות וההתדרדרויות בחברתי משפחתי נפשי זה כאלה שעברו מקרי אונס והטרדות.

זה הורס את האדם המקרים הללו.

אז אחרי שהלכו לילדה החיים. ובוא נגיד 'שזה היתה אשמתה'

מי את שתשפטי ותחליטי האם זה הגיע לה או לא?

האם היא זאתי שהביאה לצמה את זה או איזה חולה נפש שנדבק אליה?

תכלס. סליחה אם זה יותר מדיי חריף. אבל לא כל מה שנראה מהצד זה נכון.

וכדאי לכוון יותר בתפילה "שלא להביאני לא לידי נסיון ולא לידי בזיון"

יופס בטעות שורשר אלייך.אנונימי (8)

@מקום בעולם, עכשיו רואה מחילה.

היה אמור להיות משורשר ל @שִׁירָה (לא מתייג)

הכל בסדר מקום בעולם
היי, סליחה.שִׁירָהאחרונה

ממש מצער אותי מה שעברת.

לא הבנתי מה בדברים שכתבתי היה לא נכון בקשר למה שכתבת.

אמרתי שגם בנות הכי צנועות עוברות הטרדות ואמרתי שזה לא באשמתן, אלא באשמת העולם הזה והפריצות הנוראית שקורית בו. זה באמת עצוב. שאפילו בת שמתנהגת בצורה הכי נקייה וצנועה שיש סובלת מדברים כאלה.

אמרתי שמי שעוברת הטרדה לא סובלת מזה אח"כ? לא נראה לי.

ברור שיש השלכות, ברור שהרבה פעמים, כמעט תמיד, צריך ללכת לייעוץ או פסיכולוג או משהו בסגנון. לא אומרת שלא.

מצטערת אם היה נשמע שזה הגיע לה. 

ניסיתי להדגיש שלא. לפחות לאלה שנמצאות כאן בפורום וככל הנראה לא הביאו את זה על עצמן.

מודה שרק ריפרפתיברוקולי

אבל אין קשר בין צניעות להטרדות מיניות.

הדברים שלך נשמעים קצת כהאשמה לקבוצת הנשים הנפגעות.

....אנונימי (3)
את בעיקר אומרת שנשים נפגעות כי הן לבושות לא צנוע ומושך . אז איך זה שיש הטרדות גם בציבור החרדי שלבושות צנוע ?
כתבת יפה, חוץ מההקשר להטרדות.. מחילהלב סדוק

אבל שום דבר לא מצדיק פגיעה מינית, גם אם ח"ו אני עומדת ערומה לחלוטין מול גבר כלשהו- אין לו שום רשות לעשות לי משהו בלי הסכמתי.

צריך לצאת ולמחות נגד פגיעות מיניות, כי זה אשכרה יכול להרוס לבני אדם את החיים. ממש ככה.

צריך גם להתלבש צנוע.

אבל זה שמישהי מתלבשת בצורה לא צנועה לא מצדיק פגיעה בה, מה גם שאני מכירה המון בנות צנועות וצדיקות וטובות ועדינות שנפגעו מינית.

זה נכון שמישהי שמתלבשת בצורה לא צנועה גורמת לגברים כל מיני מחשבות ורגשות, וזה הגיוני. אבל שישאר בגדר המחשבות והרגשות, ולא יעבור למעשים.(כמובן שעדיף בלי הרגשות.. אבל כאן זה עניין של הבנים. מי שמתלבשת בצורה לא צנועה לא יכולה לדרוש מבנים לא להרגיש כלפיה כלום.) אבל כן אפשר וצריך לדרוש מבנים לשמור על המעשים שלהם. מבטים זה אולי הגיוני, אבל אונס או מעשים זה כבר ממש עובר את הגבול.

מאז גיל חמש אני לא הרבצתי לאף אחד. גם בנים יכולים לשמור על הידיים שלהם, ואם לא הם צריכים לטפל בזה.

מישהי לא צנועה אולי מביאה על עצמה את המחשבות והרגשות של הבנים, ואפילו את המבטים, ואולי גם  שריקות וכלמיני מילים- אנלא סגורה על זה.

אבל מפה עד למעשים של ממש..

זה לגמרי אשמת מי שעושה. הוא צריך לשמור על עצמו.

אפשר לעזור,

וכדאי גם לשמור צניעות בלי קשר לעזרה לבנים- כמו שכתבת מהמם,

אבל האשמים הם הפוגעים.

נקודה.

אף אחת לא מביאה את זה על עצמה.

זה כמו לטעוןאנונימי (4)
שרצח יהודים ע"י ערבים מוצדק, כי בעצם הפיתוי של הערבי לרצוח היה כ"כ גדול שהוא לא עמד בו ורצח..

צניעות היא דבר חשוב מאד.
אבל מכאן ועד לתת לגיטימציה להטרדות הדרך ארוכה.
אהלן מחזקת את דברייך!אהבת עולם!

אשרייך על הכתיבה והכל!

זה באמת חשוב!

(בקטע של ההטרדות.. יש גם בנות שהתלבשו צנוע והוטרדו.

אני חושבת שלא תמיד קשור ללבוש של הבת באותו רגע, אבל בהחלט בכללי כל הסגנון היום של לבוש לא צנוע, בטוח משפיע על מצב ההטרדות)

תודה רבה...!

וואו לא יודעת איך להתחיל להגיב.Reminder

אמנם בדרך כלל אני לא מגיבה ויותר קוראת. אבל להודעות כאלו אני מרגישה חייבת להגיב. 

אמנם אני ברוך ה לא עברתי פגיעה מינית אבל הנושא הזה ממש כואב לי.

בא נתחיל מהמשפט הראשון שלך-

קשה לי להבין מה העולם ככ יוצא על הטרדות מיניות. 

מה?

זה הרצון הטבעי שלנו. אנחנו בנות. שיראו אותנו שילטפו אותנו. שיגידו לנו שאנחנו יפות, מהממות ויש לנו את העיניים/ שפתיים/ כל איבר אחר הכי יפים בעולם.

נכון, אבל ברצוננו! ולא שמישהו שאנחנו לא רוצות יגיד לנו אתזה!

אחר כך את מדברת על צניעות . אוקי.

את צריכה להבין שצניעות זה לא קשור להטרדות. זה שתי דברים נפרדים!

עובדה שיש הרבה בנות שעומדות בכל כללי הצניעות מכל הבחינות שהוטרדו. 

להגיד שהגבר לא אשם כי האישה התלבשה בצורה מושכת, זה כמו להגיד שהגנב לא אשם כי לקורבן שממנו הוא גנב היה בית מדי יפה ומפואר

אולי את יכולה להגיד שגם הבנות צריכות להתגבר על היצרים שלהם,

אוקי. אבל אם הן לא עושות את זה זה לא הצדקה להטרדה מצד הגבר!

במה שכתבת את סוג של נותנת לגיטימציה להטרדות. את אומרת- אם אישה מתלבשת בצורה מסוימת, שלא תתפלא אם יטרידו אותה.

זה לא נכון!

לאף אחת אין רשות לגעת ולעשות בבת מסוימת או בגוף שלה משהו שהיא לא מסכימה אליו.

גם לפי החוק

לבת מותר להתלבש כמעט איך שהיא רוצה.

ולבן אסור לגעת בשום אופן בבת שא רוצה.

יש פה בנות שקוראות את מה שאת כותבת.

בנות, אם הטרידו אתכן האשם היחיד הוא מי שעשה את זה. 

כתבתי מאוד תקיף, הדברים שכתבת הצדיקו אתזה

חייבת להגיב.אנונימי (5)
זועקת בכאב.
עברתי ניסיון אונס והייתי לבושה לגמרי בצניעות.
לא מאופרת. חצאית שחורה ארוכה, גרביון שחור אטום, חולצה ירוק כהה, סגורה, שרוול ארוך.
לפעמים הגבר לא גובר על עצמו וזאת לא אשמת הבת.
היישִׁירָה

לא היתה לי אפשרות לראות תגובות או להגיב בימים האחרונים, אז עוד לפני שקראתי חשבתי בעצמי על הדברים.

אז יש לי כמה הבהרות והתנצלויות.

ערבבתי בטעות שני נושאים שאין קשר בינהם.

האחד הוא הקטע של הטרדות שקורות בעולם יותר מידי ברמה מפחידה והשני הוא העניין של הצניעות והיופי של הנשים.

א. שני הדברים שאני מתנצלת עליהם בחלק הראשון זה זה שפירסמתי את זה כאן ושנראה שאני מאשימה בנות שמתלבשות לא צנוע כי בזה הם גורמות לבנים לעשות מה שעושים וכו.

על זה אני מתנצלת. כי באמת זה לא מגיע לכן. לא למי שעברה ולא למי שלא עברה.

זו לא אשמת אף אחת פה שהיא עברה הטרדה כלשהי.

אבל אני לא חוזרת בי מהדברים שכתבתי עצמם כי בעיני הם נכונים.

העולם הזה נהיה כל כך פרוץ אז למה אתם מצפים?

כן, בגלל מה שקורה ובגלל כל הגירויים שיש מסביב, ככה אני חושבת, יש יותר ויותר הטרדות.

גם לבנות הכי צנועות בעולם ושלא עושות שום דבר מושך.

כי למישהי בתמונה בפרסומת מרוחה על בניין בכביש ראשי אתה לא יכול לעשות כלום אז אתה עושה את זה על מישהי צנועה הכי בעולם שנמצאת לידך ברחוב.

עיצבן אותי (מאוד) כל הקמפיינים והפרסומים על עוד ועוד אנשים שהציקו לעוד ועוד נשים כי חאלס הבאתם את זה על עצמכם.

לא, לא אתן אלה שקוראות. העולם כולו.

לדעתי זה קשור אפילו לכל מה שבנות כאן כותבות על אוננות, חברים, עירום, פרסום...

מאיפה זה בא לראש שלנו? אנחנו אנשים כשרים וטהורים.

נכון שיש גם משיכה טבעית לדברים, אבל יש גם פרופורציות..

העולם הזה מכניס לנו כל כך הרבה זבל למוח בלי שאנחנו אפילו שמים לב. אז זהו.

סליחה ממש ממי שנפגעה וחשבה שהאשמתי אותה או את הבנות בכלל.

זה לא אתכן, זה את האנשים הפרוצים בעולם ואת העובדה שאף אחד לא עוצר את זה.

ב. לגמרי צודקות כל אלה שכתבו שאין הצדקה לכל פגיעה שהיא.

אני איתכן, לא הצלחתי להסביר את עצמי טוב.

לדעתי זה בא בשני כיוונים.

אחד- אל תתפלא אם מישהו עושה משהו שגירית אותו לעשות. שתיים- אין שום הצדקה למה שהוא עושה, יהיה מה שיהיה.

אני התכוונתי בדברים שלי לכיוון הראשון.

ברור לי לגמרי שבנאדם שלא שולט בעצמו יש בו משהו מחולי הנפש ולא אמרתי שלא להעמיד לדין ולהעניש. לא.

כל אחד צריך לקבל את העונש שלו והייתי אומרת גם לפצות את הנפגעת כי עונש לבד זה לא מספיק.

ג. סליחה סליחה סליחה.

ד. את החלק השני כתבתי בעקבות קריאה של הרבה שרשורים בפורום ובערוץ.

כי קצת כאב לי. לא כואב לי שבנות רוצות אהבה, כואב לי שהם חושבות שהתורה אוסרת אותה.

ורציתי להוסיף, התבלבלנו קצת במושגים ואנחנו חושבים שמקומות מכוסים בגוף הם מקומות לא צנועים. דברים שאסור לעשות אסור לעשות כי זה לא צנוע. ההפך הוא הנכון.

המקומות המכוסים בגוף הם המקומות הכי צנועים. להיות ביחד עם בן זוג זה הדבר הכי צנוע, הכי יפה, הכי קדוש.

ודווקא דווקא דווקא בגלל זה, אנחנו שומרות את עצמנו לזמן שנוכל להיות שם באמת. לזמן שזה יבוא בקדושה.

את משתמשת בפריקות של בנות כנגדן. זה לא מוסרי ומגעילאנונימי (2)

לדעתי זה קשור אפילו לכל מה שבנות כאן כותבות על אוננות, חברים, עירום, פרסום...

מאיפה זה בא לראש שלנו? אנחנו אנשים כשרים וטהורים.

היא לא משתמשת נגדם..לב סדוק

היא רק מתארת מצב. בגלל שהעולם שלנו הוא כזה אז יש לנו בראש דברים כאלה.

גם לנו, גם לבנים.

ולכן יש לנו יותר רצונות כאלו- של עירום ואוננות וחברים ופרסום.

ולכן לבנים יותר קשה לשלוט בדחפים שלהם.

תודה לך (:שִׁירָה

אשרייך!אהבת עולם!

אני חושבתמאמע צאדיקה

אני חושבת שהעולם המערבי מאוד מבולבל בנושא היחס שלו למיניות, התפיסות הבסיסיות שלו על מה זה אדם ומה זה מיניות אנושית, ואיך הקשר בין האדם התבוני לבין האדם המיני מתנהל.

התורה מדריכה אותנו שעל כל דחף בחיים שלנו אפשר וצריך לשלוט

אין דבר כזה "אדם צריך אז הוא צריך" 

יש דבר חזק יותר מהיצרים והדחפים וההשתוללויות בנפש- 

שזה הבחירה שלנו לעמוד בציווי האלוקי, להיות שולטים על עצמנו- הפה, הידיים, העיניים, המוח, המחשבות, הרגשות, הכל. 

הגמרא אומרת "הרואה סוטה בקילקולה יזיר עצמו מן היין" מי שרואה אישה סוטה שהשקו אותה בבית המקדש, צריך לעשות בנפש שלו תיקון ולהיות נזיר לפי התורה לתקופה. 

צריך לא מלשון חובה, אלא מלשון שזו קריאה להתעוררות. 

העולם סביבנו קורא לנו להתעורר, לשים לב איפה אני מתקנת בתוך עצמי מול כל העולם המבולבל שבחוץ. מה אני עושה כדי להיות יותר מדוייקת ופחות מבולבלת.

לא סתם הגמרא אומרת שמיניות היא "תורה היא וללמוד אני צריך" יש בה לימוד, יש בה מה להעמיק כמידת נפש. 

אפשר גם לראות בזה קריאה להתעוררות להתייחס לאנשות שסביבנו לפי מי שהן בפנים, ולא לפי מה שהן לבשו.

אם הלכת לאירוע ופגשת חברה, מה זה משנה מה היא לבשה? משנה שהיה לה חיוך מקסים. 

מהממת.*בננית*
בנניתת! היה שווה :* התגעגעתי אליך!שִׁירָה

דיברתי על הדברים שכתבת עם חברה והאמת שבגדול דיי הסכמנו איתךאנונימי (6)

דיברנו הרבה וניסינו להבין למה קשה לקבל את מה שאת אומרת. בסוף הגענו לכמה מסקנות וחלק מהם זה שבאמת אם מישהי לא מתגברת על היצרים שלה אז איך יש לה את הזכות לצפות שאחרים כן יתגברו על שלהם?

וגם היא אמרה לי בסוף משפט שאהבתי, תכלס אני לא מתפלאת על אלה שנופלים ולא מצליחים להחזיק מעמד, כי זה מזה קשה בדור/בעולם הזה, אבל אני מאוד מעריכה את אלה שכן מתגברים ולא נופלים. זה הרבה יותר קשה.

ועוד משהו אחד שאת קצת הסתייגת ממנו ואנחנו חשבנו- שכן, יש בנות שכן אשמות במה שהם עברו. ברור ברור שלא כולן, אבל יש כאלה שכן.

ממש יישר כח על האומץ! מרגישים שזה יצא מהלב שלך

מה?Reminder
יש בנות שאשמות במה שהם עברו (מבחינה של הטרדות ופגיעות מיניות או אחרות)?

אין
אין
אין
אין

עכשיו תחזרי לשורה השלישית ותקראי שוב
אין לי כח לפרט אין לי כח להסביר כתבתי למעלה תגובה ארוכה ואני לא הולכת לחזור על עצמי
זה נראה שבחיים לא חויתם דבר כזה ואני רק מאחלת לכן באמת שזה ישאר ככה.

אולי התכוונת לכאלו נופלים מבחינה של בינם לבין עצמם
אבל אם התכוונת מבחינה של עושים מעשה, פוגעים ומטרידים אז פשוט עצוב לי שזה מה שאת חושבת.

מה?אנונימי (7)
אני לא מאמינה שאתן כותבות פה שיש בנות שאשמות בזה.

זה הרס לי את החיים...

אני אשמה בזה?!

ואני 'דוסית'.

גם ככה למי שעברה פגיעה יש כמעט תמיד רגשות אשם, איך היא לא עשתה כלום ולא התנגדה וכו'
אז לומר לה שזאת אשמתה בגלל איך שהתלבשה או התנהגה יכול רק לרסק אותה.
אני כתבתי את התגובה למעלהאנונימי (6)

לא דיברתי עליך. אמרתי ש*יש כאלה* שזאת אשמתן, אבל ממש לא כולן.

סליחה

אשמתה זה לא.לב סדוק

זה לא אשמת הבנות אף פעם,

האשם היחיד הוא הגבר שפגע בהן.

גם אם אם משהי הלכה ברחוב ערומה לגמרי הגבר אשם, ויכל לשלוט ביצר שלו.

נכון שהיא היתה יכולה למנוע את זה, ויכול מאוד להיות שאם היא היתה מתלבשת בצניעות הוא לא היה פוגע בה.

אבל עדין לאף אחד אין זכות לגעת במישהי בלי רשותה, לא משנה עד כמה היא לבושה

יוצאת נגד האמירה של דברייך...מממשמתגעגעת...

יש פה פורום נשים?שושיאדית

מי המנהלות?

את מתכוונת לפורומים סגורים?ילדה של אבא

יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה

יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות

שניהם לא פעילים הרבה.

ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד

אני אשמחשושיאדית

לפנות למנהלות

של איזה פורום?ילדה של אבא
נשואות בלבדשושיאדית

וגם לכלות

לכלות- יעל מהדרום, היא תדע להפנות אותךילדה של אבאאחרונה
הי מרכיבה על סוסים באופן קבועאנונימי (פותח)

יכולה להיגרם בעיה גופנית לנשים?

אם הולכים לחוג רכיבה מסודר ומקצועי, אין מה לחשושאנונימי (3)

מכירה שבאיזור שלי סביב נתניה, יש לא מעט חוגי רכיבת סוסים לנשים. במושבים והקיבוצים באזור.  

ראיתי שיש בצהלה חוג רכיבה טיפולי לנשים לאחר לידה, לחיזוק רצפת האגן 

|הפותחת|אנונימי (פותח)

אני הולכת לחוג מסודר, אבל למה זה אומר שאין ממה לחשוש?

(ואני לא ממש בגיל של אחרי לידה )

תודה

ממה את חוששת בעצם?אנונימי (3)

רכיבה על סוסים נחשבת ספורט פופולרי לגברים ולנשים, תורמת לכושר הגופני, יש גם רכיבה טיפולית לטיפול בבעיות שונות. (למשל נשים אחרי לידה. זה היה בתור דוגמה). 

פעם הייתה מחשבה כזואנונימי (4)

היום זה הוכח כלא נכון...

מוזמנת לגלל קצת

אם זו היתה הסיבה לשאלה, ברור שאין מה לחשושאנונימי (3)

וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה  

רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה

אמנם פוסע מאוד ישן אבל איכשהו הגעתי לפהאנונימי (5)אחרונה

עקרונית אין הנחיות לנשים להמנע מרכיבה על סוסים.

אבל זה כן עלול לגרום לפגיעה בעצב הפודנדלי/ להחמיר תסמינים של זה. אז אם יש כאב בפות באגן או במפשעה אחרי רכיבה על סוסים כדאי להמנע ולהבדק אצל רופאה

פריקהאנונימי (פותח)

אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.

אני הכי שמחה בשבילן 

ואני הכי עצובה בשבילי

זהו

לא קל.. ואת לא לבד.עשב לימוןאחרונה

יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,

שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,

שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן

❣️❣️

מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים

עד רדת הערב, גשם

הקשב לנשים בחלון

עד רדת החושך, גשם הקשב

לנשים הצופות בוילון

גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה

גם בנו יש אימה וזעקה

למשהו פורח

וכן הלאה

עד סוף השבוע

גשם, הקשב לנשים בחלון

עד קץ השבועיים

גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות

גם לנו בחצר

חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא

גם אנו מצפות עד אין בינה

למשהו ברוך כמו הגשם

גם בתוכנו מחכה שותקת

חלקת ארץ קטנה חרבה

והגשם שלנו איחר לרדת

הגשם שלנו

טרם בא

אך הגשם שלנו יבוא

עננים כבר זעים במרחב

הגשם שלנו קרב, קרב

בצעדי ענק

הקשב לנשים בחלון

גשם אדיר ונוהר.

הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-

הוא חוזר

הוא חוזר

הוא חוזר

נ.ב

יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו

חיבוק וחיזוק 🫂

היי, אם מישי פה... שאלה מוזרה...תמימלה..?

)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)

השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?

עד כמה שאני יודעת במקרה כזהתמיד בבטחה

ההלכה מתירה להפיל.

וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר

אז מה ילד שנולד מזוג לא נשוי נחשב?תמימלה..?
לא משנה אם זה ברצון או לא ברצון...
לא נראה לי שיש לזה הגדרה.תמיד בבטחה

ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה

טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד

אוקיי, תודה רבה!תמימלה..?
ממזר הוא לא, הוא כן שתוקי (דהולכים בתר רובא)באנגי
הי. איך הגעת לכאן?עשב לימון
הפורום כבר לא פרטי..אנונימי (2)אחרונה
ריח מהפותאנונימי (פותח)

אהלן, לאחרונה אני מרגישה לא בנוח עם תחתוניות ולא רוצה לשים אותן, מצד שני לא יודעת איך להתמודד עם הריח ועם זה שאני מפחדת שכולם יריחו אותי. אני מתאמנת ומזיעה הרבה וזה יכול לגרום לריח להתעצם ואני חוששת 

בקיצור עצות? 

שני דברים בקיצורעשב לימון

א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.

ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.

נכוןאמרלד

נסי בלי תחתונית 

ותחתונים מכותנה, גם לאימון.

( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה ) 

@עשב לימון מבד מכבסים? 

כןעשב לימוןאחרונה
ניסיתיאנונימי (פותח)

אני פשוט חוששת שמריחים אותי 

איך יודעים שזה תקין? ומה עושים כדי שיהיה פחות ריח?

למי הפורום מיועד??יותר טוב

בנות?

נשים נשואות?

אני לא נשואה ופה אז כנראה שגם ללא נשואות...😉תמימלה..?
שלום עשב לימוןאחרונה

הפורום מיועד לבנות מגיל 15 ומעלה - אין הגבלה למעלה

ממי מבקשים להצטרף לפורום בנות בוגרות?אנונימי (פותח)
המנהלות הן-אמרלדאחרונה
שיטת אביבה - מישהי מכירה וממליצה?אנונימי (פותח)

אשמח גם להמלצות למקומות ללמוד את השיטה.

תודה!!

יש את @אפונה שהיא מדריכה לשיטהאנונימי (3)
[@96032|אפונה] היא ניקית פעילה בפורום הריון ולידה.

שרשור לדוגמא בה היא עונה:

שיטת אביבה - הריון ולידה

יש אתר לשיטה הזו, אם יש לך גישה לאינטרנטעשב לימוןאחרונה

באתר יש רשימה של כל המדריכות.

אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא

אני מכירה, ניסיתי.

זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.

אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,

וכשלא- לא.

אולי יעניין אותך