בת ארבע וחצי שעושה במכנסייםאמא מעל ומעבר
המתוקה כבר בת ארבע וחצי, עוד מעט חמש, ולמעשה מעולם לא בדיוק נגמלה לגמרי.
נגמלה פחות או יותר בגיל 3, עם המון פספוסים. עכשיו המצב הוא, שהיא עושה כמעט כל הזמן פיפי במכנסיים. היא כן הולכת לשירותים לפעמים, אבל זה כנראה מעט מאד. באופן קבוע המכנסיים והתחתונים שלה רטובים.
זה לא שהיא פתאום נעמדת ו״בורח לה״, אלא שהיא ״משחררת״ את זה בתחתונים ובאופן קבוע הם רטובים.
כשאני שואלת אותה היא אומרת בפירוש, שהיא עושה את הפיפי ״לאט לאט בתחתונים״.
רוב היום היא פשוט רטובה. מדי פעם, אם צריך לצאת או אם היא מאד רטובה, אני שולחת אותה להתקלח, והיא מתקלחת לבד ומתלבשת בעצמה מחדש... בבגדים שיהיו רטובים שוב אחרי שעה לכל היותר.
למישהו יש איזשהו רעיון יצירתי? אני מיואשת לגמרי. נמאס לי מהריח הקבוע שנודף ממנה, ומהבגדים הרטובים כל הזמן.
(סליחה על התיאורים הלא נעימים. הייתי חייבת להעביר את המסר כדי שתבינו אותי).
לדעתי כדאי לשלול קודם עניין רפואיחדשה ישנה
לבדוק שהיא באמת מסוגלת לשלוט בסוגרים.
אם זה רפואי, לא יעזור שום דבר מלבד טיפול.

אם זה התנהגותי זה כבר סיפור אחר .(להבטיח פרסים וכו')
שללנו דלקת ותולעיםאמא מעל ומעבר
הרופא לא חושב שיש עוד מה לבדוק.
אני נגד פרסים בחינוך באופן עקרוני, ובעיקר בעניין הזה, שאמור להיות פרטי שלה.
ברור שהיא בוחרת לעשות במכנסיים ולא ללכת לשירותים.
אשמח לרעיונות, אבל שלא כוללים פרסים ומבצעים.
לא בטוחה שזה ברור שהיא בוחרת לעשות במכנסיים.. תודהמחשבות....
יכול להיות שהיא מודעת אבל לא בטוחה שהיא בוחרת בזה..
מעבר לזה אין לי ניסיון ועצה בהצלחה!
צודקת. לא התנסחתי נכון.אמא מעל ומעבר
התכוונתי להגיד שהבעיה היא לא פיזיולוגית אלא התנהגותית.
לפעמים אני מוצאת אותה כורעת באיזו פינה, ואם אני תופסת את הרגע הנכון, אני שולחת אותה לשירותים לעשות שם. אם לא, זה יהיה במכנסיים... (לא תמיד זו הסיטואציה. יש הרבה פעמים שאני לא רואה סימן מקדים, והיא פשוט רטובה).
זה מאוד נורמלי בגיל הזהאסתר יוסף
גיל 4-5 לפספס זה נורמלי
גם אצלי בת 5 עדיין בורח לה בשינה שזה מתסכל כל יום להחליף מצעים אבל כולם ענו לי אותה תשובה שזה נורמלי
אני לא מדברת על הלילהאמא מעל ומעבר
היא ישנה עם טיטול.
אני מדברת על משך היום, שכל הזמן היא רטובה. זה נורמלי? היא לא הראשונה שלי, ולא זכור לי דבר כזה אצל אף אחד. בלילה כן, גם בגיל גדול יותר, אבל לא ביום. ביום נגמלו בגיל שלוש, פספסו קצת סביב הגמילה, ונגמר. יכול להיות שברח לעיתים רחוקות, אבל אצלה זה יום יום, כמה פעמים ביום.
מה היא עושה בגן?l666
אולי מישהו מציק או מרביץ לה? אולי יש לחץ בבית?
אם לא אז אולי כן לנסות פרסים? מקסימום, לא יעזור
בגן היא רוב הזמן רטובהאמא מעל ומעבר
היא חוזרת בדר״כ במצב שניתן לראות שהיא רטובה כבר זמן מה ולא ממשהו שקרה דקה לפני סוף היום.
פעם בשבוע בערך, כנראה הגננת שמה לב ושולחת אותה להחליף והיא באה הביתה עם בגדי ההחלפה שיש לה במגירה.
הגננת בחופשת לידה ואין כ״כ עם מי לדבר שם.

באופן כללי היא מספרת שמאד כייף לה בגן, מספרת עם מי שיחקה ומה הכינו, ושמחה ללכת בבוקר לגן, וגם ללכת לחברים ולהזמין חברים אחה״צ.
קשה לי לאבחן אם יש לחץ בבית. היא בין הקטנים, אהובה על כולם וחמודה. אוהבת לשחק עם כולם, וגם לעזור בבית כשהיא רוצה. אבל זו דעתי הלא אובייקטיבית...
האםטל ואור
יש זמנים או היו כאלה שבהם ראית שהיא אכן יכולה לשלוט בזה?

אם התשובה היא שכן הייתי מחפשת סיבות בכיוון הרגשי.
למשל ילד שעדיין זקוק להרגיש מטופל או קטן, או מבקש יחס בצורה כזו.
אם התשובה היא שלא כדאי לנסות לעבוד איתה אולי שוב על נושא הגמילה.
לדוגמא לקחת אותה לשירותים בכל חצי שעה. לתת לה צופר קטן כאשר מתפנה בשירותים בלבד.

איך את מתייחסת כשזה קורה? האם היא לא אומרת לך כלום בעניין?
איך הגננת התייחסה לזה לפני חופשת הלידה?
ומה היה בשנה שעברה???
יש זמנים שהיא שולטת בזהאמא מעל ומעבר
למשל אם אנחנו יוצאים והיא לבושה בבגדים יפים במיוחד. או למשל פעם כשהיינו אצל חברים היא ביקשה שאלווה אותה לשירותים והסבירה לי ש״הם לא מרשים לעשות כאן על הרצפה״.

בשנה שעברה היה יותר גרוע, כי היא היתה עושה גם ״גדולים״ במכנסיים. זה היה קורה בדר״כ רק בבית אבל לפעמים גם בגן. זה הפסיק אחרי שהרופא ילדים התעקש שזה על בסיס רגשי והציע שניתן לה מיץ שזיפים וניקח אותה לשירותים, ואחרי יומיים כאלה הסיפור הזה נגמר.

בעניין הפיפי, גם שנה שעברה בגן וגם השנה עם הגננת הרגילה, היא היתה רטובה רוב הזמן, ואיכשהו אף אחד לא שם לב רוב הזמן.

אני גם בוחרת להתעלם מזה רוב הזמן, כי אחרת היא תחליף בגדים כל שעה... אז רק כשהמצב חמור במיוחד אני שולחת אותה להתקלח/להחליף בגדים (מה שהיא מעדיפה), והיא עושה את זה לבד, לפעמים עם עזרה ממני (אם היא מבקשת).
היה פעם שכן התעקשת על להחליף בגדים כל פעם כשהיא נרטבת?בארץ אהבתי
אולי בגלל שהיא רואה שזה לא ממש מזיז לך אז זה גם לא מזיז לה?
אולי אם תודיעי לה שמעכשיו אין אפשרות להיות עם בגדים רטובים כי זה לא היגייני ולא נעים וגם עם ריח לא נעים, ולכן כל פעם כשהיא נרטבת צריך להחליף מיד בגדים, אז אחרי כמה ימים של החלפות בגדים יהיה לה יותר אינטרס לנסות לשמור על בגדים יבשים וכן ללכת לשירותים?
לי זה נשמע שכרגע פשוט נוח לה עם המצב הקיים אז אין לה שום סיבה לשנות. אבל אם כל פעם שהיא עושה בבגדים תהיה לזה משמעות והיא תצטרך ללכת להחליף בגדים מיד, אז אולי זה יכול לעזור.
(רק מסייגת שאין לי ניסיון עם מצב דומה, הילדים שלי נלחצים ורוצים להחליף אפילו מפספוס הכי קטן שברח להם בדרך לשירותים...)
היא לא אוהבת ללכת להחליף או להתקלחאמא מעל ומעבר
לכן אני מתעלמת מזה.
כי אם אעמוד על זה כל פעם (כלומר כל שעה בערך), היא לא תסכים וזה יהפוך להיות ויכוח, וכל היום יסתובב סביב הנושא הזה.

זה מה שהיה בתקופה שהיתה עושה את הצואה במכנסיים, שאז כמובן מייד לקחנו אותה להתקלח, והיא לא רצתה, וזה פשוט היה סיוט שכל היום היה סביב היציאות שלה. לכן עם השתן החלטתי לוותר, ושתחליף רק אם המצב קשה או לפני שיוצאים מהבית.
ואם לא תתעקשי על מקלחת, אלא רק על החלפת בגדים?בארץ אהבתי
אם הייתי במקומך, נראה לי שכן הייתי מנסה בכיוון הזה. לעשות מראש איזו שיחת הקדמה להבהיר שמה שהיה עד עכשיו הולך להשתנות, ואז כל פעם שהיא רטובה מיד להגיד לה 'אוי, הבגדים רטובים וזה לא נעים, חייבים להחליף' ואם היא מתנגדת אז לדבר על כמה זה באמת לא נעים וקשה להחליף ככה בגדים, וכמה יהיה לה יותר נעים ללכת לשירותים ולהישאר עם אותם בגדים כל היום.

(אגב, כתבת שאת נגד פרסים, באופן אישי אני גם לא בעד פרסים בחינוך, אבל בגמילה אני כן נותנת איזה שוקולד צ'יפס או צימוק על כל הצלחה. בכל מקרה, נראה לי שאם אין פרסים וגם אין שום תוצאה פחות נעימה לפספוס אז באמת אין לה שום מוטיבציה לשנות את המצב. אז צריכה לעזור לה שיהיה משהו שיגרום לה לרצות ללכת לשירותים, בין אם זה פרס כשהיא כן מצליחה ובין אם זה תוצאה לא נעימה של החלפת בגדים כשהיא לא מצליחה. כך נראה לעניות דעתי...)
אם יש זמנים שהיא שולטת בזהטל ואוראחרונה
זה סימן מצויין. זה סימן שהיא מסוגלת והחוסר שליטה מגיע מתוך עצלות
או מתוך הרגל או צורך ביחס או גם וגם.

מציעה לך לשוחח איתה ולשאול אותה אם נעים לה להיות רטובה. לתת לה להריח בגדים רטובים שלה ולהגיד שהיא כבר גדולה. ויכולה להתפנות בשירותים כמו גדולה וכמו כל הילדים בגןושאנחנו רוצים לשמור עליה יפה ונקיה ולא עם ריח לא נעים ורטובה.
אולי כדאי להתחיל בסופשבוע מיד כשחוזרת מהגן בשישי, ככה יש טווח זמן יחסית ארוך. יתכן שכדאי אפילו לקחת יום חופש ביןם ראשון ולהשאיר אותה עוד יום בבית לחיזוק האפקט.

להכין שקית עדשים.
להגיד לה שעכשיו מתחילים מבצע וכל פעם שהיא שומרת את הפיפי לשירותים תקבל עדש.
בכל חצי שעה לקחת אותה לשירותים גם אם אין. שתשב דקה 2.
בכל פעם שעושה שם להתלהב ולצ'פר אותה. אם מפספסת ונרטבת אפילו טיפה להחליף לה בגדים.
אל תתני לה חשקוע בביצה החמימה...
שתתרגל להרגיש את הבגדים היבשים והנעימים עליה והרטיבות תהיה חריגה.
וגם זה שהיא לא מתלהבת מזה אם תתעקשו בסופו של דבר
גם יכול לעזור לה ולדרבן להתפנות בשירותים.

ככל שרואים שהיא מתפנה בשירותים ויבשה בין לבין
אפשר להרחיק בין הזמנים שלוקחים אותה לשירותים ל45 דקות וכו.

לשבח אותה ולהדגיש שהיא גדולה ונקיה וכו.
מכירה מקרוב את הבעיהאני חושבת

היה לי ילד שהיה בדיוק ככה ולמעשה התחיל להיות יבש לגמרי ביום רק בכיתה ג. כבר חשבתי שזה לעולם לא יגיע. אנחנו היינו אצל אורולוג ילדים ועשינו בדיקות מקיפות. דברים שבדקו:

* עצירות. לפעמים זו עצירות לא מורגשת, כלומר הילדה לא מתלוננת. אבל, יש יציאות רק פעם בכמה ימים. זה יוצר לחץ על שלפוחית השתן וגורם לפספוסים. בקשו מאיתנו "יומן צואה" שבו עקבנו ורשמנו במשך חודש אם הילד עשה צואה באותו יום. 

* יומן שתן, שבו במשך 24 שעות רושמים כמה הם שותים ובדיוק כמה שתן יוצא ובאיזה שעה (סיוט!! עוד יותר סיוט עם בת!!). ככה אפשר לראות אם כל הזמן עושים קצת טפטופים כאלו ואף פעם לא מרוקנים עד הסוף

* אולטרה סאונד של הכליות לראות שהם תקינים. אצלנו (אם אני זוכרת נכון) הנפח שהם הכילו (או אולי של השלפוחית?) היה קטן מהרגיל, מה שכנראה גם הפריע להחזקת השתן.

טיפלנו תרופתית במשך תקופה (כי הוא היה כבר בבית הספר). היתרון של הטיפול היה שזה עזר לו להחזיק את השתן יותר זמן וככה הנפח של שלפוחית גדל. גם טיפלנו בעצירות. היינו במרפאה בשערי צדק. שמה מלמדים את הילדים תרגילים לחיזוק רצפת האגן ולהחזקת השתן. 

כל זה עזר אבל האמת שזה היה עניין של זמן, בגרות, מודעות לגוף עד שעבר באמת. אגב, הוא ילד רגיל, חכם, וחברותי. מבצעים ופרסים ניסינו הרבה פעמים אבל אצלנו לא עזר. 

בזמנו חשבנו שאנחנו היחידים בעולם עם הבעיה. אז אם זה מנחם, אתם לא היחידים וזה עובר סוף. מקווה בשבילכם שיותר מהר מאשר לנו. 

גם אני בתחושה שאנחנו היחידים עם הבעיה הזואמא מעל ומעבר
אז קצת מעודד לשמוע שאנחנו לא (למרות שזה לא באמת עוזר).

לא כ״כ הבנתי איך מנהלים יומן שתן, אם רובו יוצא במכנסיים...
לגבי הצואה, היא עושה כל יום לפחות פעם אחת.

אז בשורה תחתונה, את ממליצה ללכת לאורולוג ילדים ולהתחיל בדיקות וטיפולים, או לחכות עוד שנה? שנתיים? היא בגן טרום חובה.
הרופא ילדים, כמו שאמרתי, אומר שזה על בסיס רגשי וממש לא ממליץ ללכת לאורולוג.
לדעתיאני חושבת

את יכולה לחכות לשנה הבאה. בינתיים אני מציעה לך לנסות להגביר את המודעות העצמית שלה. מידי פעם תשאלי אותה אם היא יבשה או רטובה וכשתצליחי "לתפוס" אותה יבשה תני מחמאה כמו "ניצחת את הקטנים - כל הכבוד". אני מקווה בשבילך שהגברת המודעות יעזור. 

בגן חובה אני מציעה לנסות אורולוג אם לא יעבור עדיין.

בהצלחה. זה זכור כסיוט מתמשך (!!) אבל ב"ה שאני יכולה להגיד כבר "זכור" ולא כבר לא התמודדות יום יומית. מאחלת בקרוב אצלכם.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך