איך אמא הולכת לשירותים בלי צרחות רקע? הבו עצות...פיג'מה
מה אתן עושות כשאתן הולכות לשירותים? איפה התינוק/ת בנתיים?
מנסה לחשוב מה לעשות עם המתוקה שלי, כי כל פעם שאני הולכת לשירותים - היא נעלבת וצורחת ממש... היא בת 11 חודשים, ודווקא התחיל לעבור לה החרדת נטישה... נראה כאילו זה נשאר רק בעניין השירותים... אנחנו עושים מלא משחקי 'קוקו', קניתי לה משחק שווה שאני מוציאה רק בזמן שהולכת לשירותים, אפילו סרט שמתי (לא אוהבת את זה), אבל היא בשלה, פשוט צורחת... זה הגיע למצב שאם אני מתקרבת לשירותים - הסצנה מתחילה..
היא באה איתי🤨 אם אני לבד בבית משאירה את הדלת פתוחהמהמרחקים
והיא יכולה להיכנס ולצאת. באיזשהו שלב היא קולטת שמשעמם שם והולכת לשחק
כנ"ל...<מריומה>

משעמם שם?! רר הצברשת אסלה לבד זו אטרקציה!חדשה ישנה
מכניסה איתי/שמה בעגלה ליד הדלת.מוריה
או אם ישן בעריסה..

מזדהה ועוקבת..תיקונים
שלי בת שנה וחצי ועדיין... צריכה להזמין אותה איתי אחרת בכי קורע לב.

משחק מיוחד לזמן הזה זה רעיון מענין.

מושיבה על כסא ילדיםאמאשוני
יש קבוע כסא קטן בחדר שירותים, לידו קצת משחקים.
מושיבה שם וזהו
נושמת עמוק. מוודאת בטיחות והולכת.אנ נונימית לרגע

משתדלת ללכת בזמנים שישנה.

במקרה הצורך מוודאת טוב שאין משהו שאפשר לקבל ממנו מכה או חנק ח"ו

אין מצב שילד נכנס איתי. מבחינתי זה חינוך לצניעות מגיל 0.

משאירה על השטיח בסלון והולכת לשירותים ליד.
אומרת בקול נעים שאני פה בשירותים 

במקרה של צרחות נושמת עמוק.
זוכרת שזה יעבור עוד מעט ושאני לא עושה משהו לא בסדר.

יש ימים שהיא מגיעה לדלת ודופקת שאפתח
ואז אני עושה מקצבים שונים על הדלת (נותן לי עוד כמה שניות שקט יחסי)

בהצלחה!

^^^^מחשבות....
בדיוק מה שאני עושה..
מסכימה לגמרי עם העניין של צניעות מגיל אפס...
גם בעיני זה בסדר להרגיל אותם שיש מקום אחד שאמא יכולה להיות בו לבד.. (למרות שגם לבן השנתיים שלי זה עדין קשהלו לפעמים)
לקרוא לזה צניעות בעיני זו הגזמהאמאשוני
מילא הייתן אומרות פרטיות.. זה משהו אחר, צורך של האמא, אבל לקרוא לזה צניעות, מבחינה חינוכית מגיל 0 זה בעיני זה מוגזם.

אבל כל אחת ותפיסת עולמה...
אם יש עניין לשמור על עצמנו במהלך ההריון למען העוברהנורמלית האחרונה
אז למה אחרי שהוא נולד זה מוגזם?.. כבר ידוע שהם קולטים הכל.
גם בעיני חינוך הוא מגיל 0
כי יש צרכים בסיסיים יותר בגיל הזהאמאשוני
אפשר להתווכח מאיזה גיל יש בהם דעת להבין את עניין השירותים,
אבל כולם וודאי יסכימו למשל שעד גיל חצי שנה אין הבנה כזאת.
אז לכן להגיד מגיל 0 זה בעיני מוגזם.

עוד מעט יגידו שעור לעור בחודשים הראשונים זה לא צנוע... הרי זה גם אחרי גיל 0
וידוע עד כמה זה תורם להתפתחות התינוק ולהתפתחות קשר אם- תינוק.

לכן יש עניין לא להגזים במעלה של משהו אחד שלא יבוא על חשבון השני.
עד גיל שנה אין בהם הבנה כזאת ומצד שנילפניו ברננה!

גם יש יותר זמנים שהם ישנים או משחקים במקום תחום אם עוד לא זוחלים ואמא יכולה להתארגן כך שתיכנס לשירותים כשהילד רגוע.

לדעתי, כשילד בן 11 חודשים העניין כבר הרבה יותר מסובך...

צניעות מבחינתי היא קודם כל פרטיותלא כרגע
מסכימה איתך.מיואשת******
ממש מזדהה. גם אני ככה.לפניו ברננה!

הבן שלי בן שנה ושמונה וכבר מבין שאין מה לעשות, לפעמים אמא נכנסת לכמה דקות ואח"כ יוצאת. הוא כן נעלב מדי פעם אבל זה שהוא בוכה לא אומר שאכניס אותו.

לא רק צניעות, בכללי לדעתי פחות שייך.

מבחינתי זה גבול. מי שמכניסה את הילד איתה מה יקרה פתאום כשהיא תגיד לו שזהו? לדעתי יהיה לו הרבה יותר קשה להתרגל לרעיון.

יש לנו משחק של נקישות על הדלת, לפעמים עובד ולפעמים לא.

אני מקפידה לומר לו לפני שאני נכנסת שלא ירגיש שפתאום נעלמתי. וכמובן דואגת שיהיה משחק אטרקטיבי.

אם הוא מנסה להיכנס איתי אני מוציאה אותו. (פעם לא הייתי נועלת את הדלת. מאז שהוא למד לפתוח את הדלתות הפנימיות אני גם נועלת).

רק לשאלה שבאמצע -<מריומה>

לא זכור לי משבר עם אף אחד מילדיי הגדולים... לא זוכרת כבר איך הפסיק. מן הסתם בשלב מסוים כבר לא הפריע להם שאני עוברת חדר, ולא הרגישו צורך לעקוב. חרדת נטישה עוברת מעצמה בבוא הזמן.

אם יש עוד ילדים בבית, אפשר להיעזר בהם..וואוו
אני קצת בהלם מהתגובותרק שאלה לי
אתן לא רוצות קצת פרטיות?
זה המקום היחיד שאף אחד לא צריך לראות אותך בו.
ומה יקרה אם הילד יבכה קצת (גם אם זה אפילו ממש צרחות)? זה לא שאת הולכת לחצי שעה... כמובן שזה לא נעים לשמוע את הילד שלך בוכה, אבל זה רק לשירותים!
וכן, גם שלי בוכה כשאני הולכת לשירותים וכבר יודעת איפה אני נמצאת ובאה ומחכה לי ליד הדלת של השירותים בוכה.
מסכימה. אז היא תבכה כמה דקות.. אין ברירה..וואוו
לא. היא קטנה ולא מבינה את העניין הזה עדייןמהמרחקים
בת שנה+5. אין עוד ילדים בבית.
יש פעמים שהיא מתקלחת איתי ואני לא רואה בזה שום בעיה.
מבינה שיש כאלו שזה מציק להן ואני חושבת שזה אישי.
חינוך לפרטיות מבחינתי רק מגיל שהילד מבין (2.5-3) ומתחיל להיות מודע לגוף שלו .

בעבר, ובחלק תרבויות ועדות נהגו שכל הנשים מתרחצות ביחד. זה לא אומר עליהן שהן פחות צדיקות או צנועות
לא בקטע של צניעותרק שאלה לי
אני כן מתלבשת מולה.
פשוט קשה לי עם הגישה הזאת שאסןר שהילד יבכה, ואם הוא בכה זה אומר שאנחנו הורים לא טובים ו"מה עשינו לו!".
ברור שאני לא אגרום לה לכתחילה לבכות, אבל אם היא בכתה קצת- לא קרה כלום!
גם הילד צריך להבין שאמא לא משועבדת אליו, והיא יכולה ללכת לכמה דקות, גם אם זה קשה לו.
ממש מסכימה איתך! לא חושבת שיש בעיה לתת לילד לבכות קצתמהמרחקים
כל עוד אני יודעת שהוא בטוח והכל בסדר איתו.
אני לא עושה את זה כדי שלא תבכה..סתם לא מרגיש לי בעייתי להשאיר דלת פתוחה ואם היא רוצה היא באה לומר שלום. במקרה שלי היא מעולם לא בכתה כשהלכתי לשירותים כי מאז שנולדה יכלה לבוא איתי..אולי זה קשור 🤔

אל דאגה, כשהיא סתם עושה סצנות זה לא מרגש אותי במיוחד. וחשוב מאוד לשים לילד גבולות ולדעת לומר גם 'לא'. וכל אחת והגבולות שלה.
פשוט היא שאלה על העניין הספציפי של השירותים אז עניתי מה אני עושה
...מוריה
א. לפעמים כן הולכים לחצי שעה.
ב. יש תינוקות שזה סכנה להשאיר אותם ללא השגחה.
במקרה של סכנה זה משהו אחר אבלאני זה א
אני גם חושבת שלא נכון להרגיל להיכנס איתי אפילו אם אולי לא מבינים בגיל קטן אח"כ קשה לעשות את ההפרדה ובעיני מעבר לצניעות יש גם את עניין הוגנות שהיום היא נכנסת איתך ובעוד כמה זמן חלילה עלול להיכנס לה מישהו זר או להזמין אותה להיכנס איתו והגבול עלול להיות קצת מטושטש.. גם לי יש שני קטנים בבית ותמיד נכנסת לכמה דקות בודדות ואם נשמע לי שיש משהו מסוכן חלילה פותחת את הדלת ומסתכלת וסוגרת..
לא חושבת שיש קשר.מוריה
הילדים מפרידים יפה בין להיכנס איתי כשצריך לבין להיכנס עם מישהו אחר.
הם יודעים שלא נכנסים עם מישהו אחר.

זה אומנם בעסא שאין לך מקום שקט לכמה רגעים, אבל אני לא יכולה לקחת את הסיכון.
זה כבר באמת עניין אחררק שאלה לי
לא דיברתי על חצי שעה וודאי שלא על מקרי סכנה. במצב כזה ודאי שהייתי לוקחת איתי.
אני גם בחיים לא לקחתי ולא אקחמיואשת******
אפשר לחלוטין לקבל כמה דקות פרטיות ו הנסיון שלי אחרי שלוש ארבע פעמים הם קולטים ומפסיקים לבכות. מקסימום מחכים ליד הדלת
זה כנראה עניי אישי לא צניעות או משהו אבל אין שום סיכוי בחיים שאני אקח ילד לשירותים איתי. איכסה
האמת שהיא כבר בת יותר משנהרק שאלה לי
ועוד לא התרגלה, ובוכה כל פעם שאני הולכת. ובכל זאת אני לא אקח אותה איתי.
ואת אך פעם לא יוצאת מטווח הראייה שלה??מיואשת******
אני תמיד משאירה מדי פעם באוניברסיטה או טרמפולינה והולכת למטבח לשתות כוס קפה או משהו
מגיל אפס אני לא נמצאת כל דקה ודקה בטווח הראייה שלה ולא חושבת שיש עם זה בעיה
אולי לכן לא היתה לי אף פעם בעית שירותים
בטח שיוצאת מטווח הראיה שלהרק שאלה לי
גם מגיל 0. יש תקופות שהיא יותר סבבה עם זה ויש תקופות פחות. עכשיו פחות;)
פרטיות עם צרחות ברקע זה פחות נחמד לייעל מהדרום
לימדתי את הילד התורן לשחק איתי "טוק טוק"יראת גאולה
אני אומרת שהולכת לשירותים, ושיבוא לעשות לי טוק טוק על הדלת,
עד שהוא מגיע, אני קצת נוקשת גם מפנים / שואלת מי זה, מקשקשת קצת, ואז כבר סיימתי ופותחת...

לא תמיד זה עבד, לפעמים השארתי לבכות...
אצלי בת שנה וחודש- אני משאירה את הדלת פתוחה והיא זוחלת אלינעם א-ל
ואם יש ממש צרחות- מכניסה איתי.
לגבי צניעות- אני לא מבינה את התמיהה.
כל עוד תינוק יונק (יכול להיות עד גיל 3 נגיד...)- כמובן שאין שום עניין של צניעות, אחרת איך תסבירו את ההנקה? שאמא תחשוף מקום צנוע בגוף שלה בפני הילד זה הרבה פחות צנוע בעיניי מלשבת בשירותים, שלא ממש רואים משהו (סתם הסיטואציה לא נעימה, אבל זה לא "לא צנוע")
ולא סתם אמרו שה"נפש חיה" של האדם זה כוח הדיבור, כי מרגע שילד מתחיל לדבר הוא בעצם נהיה עם תבונה אנושית, ומבין דברים (ברור שגם לפני מבין, השאלה אם אינסטינקטים- כמו להבדיל ברמה של בע"ח, או תבונה של בנ"א).
וכמו שמבחינה הלכתית מותר לקיים יחסים בחדר אם תינוק עד גיל שנתיים ישן בו, ואחרי זה אסור (לפי הרב אליהו, יכול להיות שיש דעות אחרות)-- כי עד לגיל זה (שנתיים/שלוש- הילד מתחיל לדבר ולהבין) הילד לא מבין סיטואציות כאלה.
אם אני מניקה אותה, וזה מצטייר לגיטימי ובסדר- למה להיכנס איתה לשירותים זה לא?
לא נכנסת לעצם הדיוןממצולות
אבל זה ממש לא נכון להשוות בין החזה למקום הערווה.
זה 2 דברים שונים לגמרי מבחינה צניעותית.
ברגע שאישה מניקה, מותר לה להתפלל ולגעת בחזה בזמן התפילה,
מה שממש אסור כשהיא מתפנה או נוגעת במקום הערווה.
וכן לבעל מותר להגיד דברי תורה שאישתו מניקה אפילו שלא מכוסה לגמרי כי יש לזה דין של מקום מגולה.
ועוד דבר כתוב שדוד המלך שיבח את ה'
על זה שלכל החיות הדדים שלהם נמצאים ליד מקום הערווה,
ורק לנו בני האדם זה נמצא במקום אחר בשביל שנשים לא יתבישו להניק ושהתינוקות יתרגלו לצניעות.
אז לדעתי זה כן עונה על ההבדל בין שתי המקומות.
הנה מה שכתוב על זה:

הדדים באשה נקבעו במקום בינה, היינו שנקבעו מעל הלב, בניגוד לבהמה שהדדים הם במקום הרחם והטינופת. הטעם לכך הוא, כדי שהוולד לא יסתכל במקום ערווה, או שלא יינק ממקום הטינופת[19]. ובדרך אחרת ניסחו חז"ל כך: אשה זו דדיה במקום נאה, והוולד יונק במקום כבודה[20]. יש לציין שהבדל זה נכון ביחס לבהמות, אך בפילים ובקופים נמצאות השדיים של הנקבות בחזה, כמו באדם.
מובא בספרים (סדר הדורות, כמדומני)הנורמלית האחרונה
שפילים וקופים נוצרו מאנשי דור הפלגה, אז וואו.
וואי זה באמת מענין לא חשבתי על זה..ממצולות
מותר להתפללרסיס אמונה
בזמן הנקה? כנל תהילים?
נמנעתי עד עכשיו ויצא שפעמים רבות פשוט ויתרתי על זה לגמרי.. את בטוחה?
ראי:<מריומה>

כיצד אמרו שירה? עולל מוטל על ברכי אמו ותינוק יונק משדי אמו, כיון שראו את השכינה, עולל הגביה צוארו ותינוק שמט דד מפיו, ואמרו זה אלי ואנוהו, שנאמר: מפי עוללים ויונקים יסדת עוז (תהלים ח ג)

תראי את התשובה שמריומה כתבהממצולות
את יודעתרחל=)
מה המקור לזה שכשאישה מניקה מותר לה להתפלל ולגעת בחזה תוך כדי?
מאתר yeshivaקרן-הפוך
לימוד תורה בזמן הנקה

הרב דוד חי הכהן
שאלה:
האם רשאית אישה לקרוא תהילים או לשמוע קלטות של שיעורי תורה בזמן הנקה?
יש לציין כי בזמן ההנקה מסייעת האישה לתינוק לאכול על ידי נגיעה בדדיה. (האם יש בכך בעיה של לימוד בידים שאינן נקיות? )

תשובה:
על פי הנפסק בבן איש חי נראה כי בזמן ההנקה שדרך האשה לחשוף את הדד לצורך התינוק, אין הוא נחשב כמקומות שדרכן להיות מכוסים ולכן מותר בדברי תורה כנגדו. אם כך הדבר ביחס לזרים על אחת כמה וכמה לאשה עצמה, שמותר ללמוד תורה או לשמוע קלטות. אף על פי כן מן הראוי שלא תתפלל או תברך בשעה זו שדעתה נתונה לתינוק, ואין זה מכבוד התפילה בהזכרת ה' בדרך של ארעי כשם שנזכר בגמרא בענין קריאת שמע שלא יהא אדם מתעסק בעסק כל שהוא בזמן קריאת שמע. ובמה שנוגע לבעלה יש לו לדון על פי מה שהוא אדם, אם הוא מרגיש שאיננו יכול להיפטר מהרהורים עליו להישמר מאמירת דברי תורה וכדומה, ואם הוא שוה נפש מתוך אהבה לילדו והערכת החסד והמסירות של האשה לבנה ניתן לסמוך על דעת הבן איש חי ולהקל.
מאתר אחר:<מריומה>

שאלה: 

האם מותר להניק תוך כדי תפילה? (רונית, דרום)

תשובה:

רונית שלום,

התפילה היא "מפגש" בין המתפלל ובין הבורא. לכן, קיימות מספר דרישות כדי שהתפילה תהיה שלמה ומקובלת. בהנקה תוך כדי התפילה יש לכאורה שתי בעיות: האחת - שאלה של צניעות וכבוד, והשנייה - כוונה בתפילה.

בנושא הראשון כותב הרמב"ם: "מתקן מלבושיו תחילה ומציין עצמו ומהדֵר, שנאמר השתחוו לה' בהדרת קדש, ולא יעמוד בתפלה באפונדתו (מין ארנק) ולא בראש מגולה ולא ברגלים מגולות..." (הלכות תפילה פרק ה, ה) בנוסף, גם אסור להתפלל חשוף במקומות המוגדרים כערווה.

לגבי זה, אם המניקה מתכסה בבגד או בשמיכה, אין מניעה שתתפלל.

ביחס לכוונה בתפילה, נאמר בהלכה: "המתפלל צריך שיכוון בלבו פירוש המילות שמוציא בשפתיו; ויחשוב כאילו שכינה כנגדו; ויסיר כל המחשבות הטורדות

אותו עד שתישאר מחשבתו וכוונתו זכה בתפלתו; ויחשוב כאילו היה מדבר לפני מלך בשר ודם היה מסדר דבריו ומכוון בהם יפה לבל ייכשל, קל וחומר לפני מלך מלכי המלכים הקב"ה, שהוא חוקר כל המחשבות" (שולחן ערוך אורח חיים סימן צח , א).

מסיבה זו, וכדי להתכוון כראוי בזמן תפילת העמידה (תפילת שמונה עשרה), שהיא עיקר התפילה, נפסק - "כשהוא מתפלל, לא יאחוז בידו תפילין ולא ספר מכתבי הקודש ולא קערה מלאה ולא סכין ומעות וככר, מפני שלבו עליהם שלא יפלו ויטרד ותתבטל כוונתו" (שולחן ערוך אורח חיים סימן צו , א). במשנה ברורה הוסיף שם שמאותו הטעם "אסור להושיב תינוק לפניו בשעת תפלה".

לכן, אישה מינקת שעסוקה ומתרכזת בהנקה, בוודאי תתקשה לכוון בתפילה ובמיוחד בתפילת העמידה, ולכן אם תוכל להניח את התינוק בזמן זה - עדיף.

עם זאת, מכיוון שמניקה עסוקה מאד בטיפול בתינוק במשך שעות ארוכות (לפעמים גם ביום וגם בלילות), ודווקא זמן ההנקה הוא זמן של רגיעה ויכולת התרכזות, בוודאי שיכולה להתפלל, ואין דינה שונה מכל אונס אחר שהתירו להתפלל בו. אדרבה, יש צד של יתרון בכך, שהתינוק/ת ישמע מילים של קדושה ושל תפילה בזמן שיונקים, וכפי שמסופר בתלמוד על אמו של רבי יהושע בן חנניה, שהייתה מביאה את עריסתו לבית המדרש כדי שישמע דברי תורה. כשגדל והיה גדול הדור אמרו עליו "אשרי יולדתו", שבזכותה גדל.

לסיכום: אפשר להתפלל בזמן ההנקה והדבר אף רצוי. אם הדבר אפשרי, כדאי להניח את התינוק בשעת תפילת העמידה.

כל טוב והצלחה. (משיב: הרב שמואל שפירא, רבה של כוכב יאיר)

לדעתירחל=)אחרונה
לא נראה שהוא חושב שיש מגע בחזה בזמן ההנקה. הוא מתייחס רק לכיסוי ולגילוי.

עם זאת, ביררתי קצת את הנושא, וכמו שהרב דוד חי כתב, יש קולא של הבן איש חי, שאומרת שבזמן הנקה כיוון שמשתמשים באזור הזה, הוא לא נחשב מקום מגולה ומותר לגעת תוך כדי דברים שבקדושה (תפילה, ברכות, לימוד..)
הבנתי שזה לא דעה נפוצה, ולכן אם אפשר להסתדר בלי, עדיף. אבל אם אי אפשר בלי, אפשר לסמוך על הבן איש חי.
איתינביעה
איתי.
מה הבעיה
תגידו רק אני תוהה מה מסבירים לפעוטות בזמן צפירה?ממתקית

מדמיינת את הבן שלי לא מבין מדוע לא רצים לממ"ד...
פתאום כולם נעמדים. 
גילאי שנתיים -שלוש, איך מסבירים להם?

שאלה טובה בעידן של ילדי המלחמהיעל מהדרום

לק"י

בגיל 3 אפשר יותר להסביר שזו צפירה אחרת, לא אזעקה.

זה גם נשמע טיפה אחרת (למרות שבחג יצא לי לשמוע אזעקה במקום אחר, וזה באמת היה דומה יותר לצפירה).

לגיל שנתיים הייתי גם מסבירה. ואומרת תוך כדי שזו לא אזעקה. לא יודעת מה יבין, אבל לא יזיק.

אם יש ילדים שעלולים לפחד, אז אולי לשים להם מוזיקה בקול או משהו שיסיח את דעתם.

ותודה שהזכרת לי לדבר על זה עם הילדים שלי. למרות שבטח יסבירו להם בגן.

שנה שעברהכורסא ירוקה

אנחנו אמרנו שזה שופר כדי שכולם יחשבו על אנשים שהם מתגעגעים אליהם, וזה נשמע שונה מאזעקה, והסברנו קצת את ההבדל בצליל.

כל פעם לפני צפירה תזכרנו אותם

אפשר להסביר מראשעוד מעט פסח

ואפילו להשמיע מיוטיוב.

בגדול, אזעקה היא עולה יורדת, וצפירה צליל אחיד, אז אפשר עם היד להמחיש את ההבדל (הרי כשהילדים מחקים אזעקות הם יודעים לעשות את זה מצוין)

ולשחק ב'מה שומעים עכשיו?', או ב'בא נעשה צליל של אזעקה/צפירה'.

למה לא להיכנס לממד וזהו?שושנושי

אני הייתי נכנסת כדי לא לבלבל אותו.  

בפועל כנראה שאשים מוזיקה או הסחת דעת עם משהו מרעיש אחר.

לא רוצה ליצור אצלו התלבטות לפי סוג הצפירה, מתי כן ומתי לא. 

אם הילדים במסגרתהשם שלי
לא יכנסו איתם לממ"ד.
צודקת לא חשבתי על זהשושנושי

אכין אותו באותו בוקר לפני הגן

או שלא, אולי פשוט נזרום עם הסיטואציה

גם ככה הוא לא נבהל מאזעקות. כן באסה לי בשבילו שלא יתאכזב כי ממש אוהב את הפעילות בממד 🤣

אני בעצמי לא בטוחה שלא ארוץ למקלט בטעות🫥טארקו
לגמרי...אני קופצת מכל מיני רעשיםיעל מהדרום

לק"י

שמתי לעצמי תזכורות 10 דקות לפני הצפירות. וגם אז בטוח זה יקפיץ אותי.

יש הרבה סרטונים ביוטיוב עם הסבר בנושארוני 1234
מציעה לגגל ולבחור אחד שמתאים לכם
יש סרטון מהמם בדיוק לזהאמאשוני

כדאי לתרגל בזמנים רגועים.

אחפש בהמשך

זה הקישוראמאשוני

עכשיו רואה שיש עוד כמה סרטונים עם אותו רעיון.

עם זה השתמשתי אצל כמה ילדים. עשינו כמו חידון, וזהו הם זיהו ועבר בשלום.

קודם כלoo

לא כדאי לרוץ לממד אלא ללכת בנחת

ואפשר לומר בפשטות תהיה היום 'צפירה'

צפירה היא לא אזעקה

היא רק דומה

ועומדים כשיש צפירה

אפשר גם להוסיף הסבר למה יש צפירה

הלוואי שהשנה סוף סוף יבטלו את הצפירה!!מתואמת
אני כבר שנתיים או יותר מדברת על זה...

בכל אופן, אפשר להדגים לו איך אזעקה נשמעת ואיך צפירה נשמעת, ואז להסביר שכשיש צפירה לא הולכים למרחב המוגן אלא עומדים.

באמת הבן שלי בן 7 אמר לי שהשנה אין צפירהאני=)

כדי לא להבהיל את החיילים... אחרי בירור קצר הוא הודה שהתבלבל עם זיקוקים ביום העצמאות (או נפצים בפורים) קיצר שמע שיחות של מבוגרים ועדה קצת סלט.

אבל באמת צפירה עלולה להבהיל מאוד. מצד שני- יש לך פתרון לזה? הצעה אלטרנטיבית ליום הזכרון גם?

כן, איזשהו שיר מוסכם מראשמתואמת

(ווקאלי, כדי שיתאים גם למחמירים)

שאותו משמיעים ברמקולים במקום הצפירה...

או עדיף - פרק תהילים... אבל מניחה שזה לא יקרה, מחשש הדתה

קיבלתי את זה, מודה שלא פתחתי...כבת שבעים
אני באמת לא מבינה כל פעם מחדש למה עוד לא ביטלופה לקצת

את הצפירות האלה.

בשביל החיילים כולם מדברים שצריך לוותר על זיקוקים וכל הדברים האלה

ומה עם הילדים? הם לא חשובים?

בשבילם כדאי מאוד לבטל את הצפירות האלה.

אני אומרת לילדים שיש צפירה ולא אזעקה, מסבירה איך זה נשמע ואומרת שזה כדי להזכיר לנו את החיילים שנהרגו כדי לשמור עלינו ושכל עם ישראל ביחד יקרא פרק תהילים לזכותם באותו זמן.

מתי זה?שירה_11אחרונה
חורג מהמקובל וכותב כאןפשוט אני..

בשביל לספר על חידוש מעניין וחשוב:

מעתה, כל זוג עם אחת מהמוטציות בגן BRCA (לא משנה מי מבני הזוג נושא את הגן), זכאי ל-PGD על חשבון קופת החולים.

מה זה אומר?

שאם רוצים ללדת ילדים ללא הגן הזה, אפשר לעשות תהליך של הפרייה מלאכותית. בבית החולים יעשו בדיקות גנטיות לכל העוברים עוד לפני ההחזרה, ורק עובר שלא נושא את הגן הזה יוחזר לרחם. התהליך עצמו קיים כבר שנים רבות ואין בו חידוש, אך ללא מימון הוא עולה עשרות רבות של אלפי שקלים ולכן עכשיו יש בשורה של ממש.

שמח להגיד שיש לי קשר להחלטה הנ''ל.

החלטה שתחסוך מאות אלפי שקלים למדינה על כל תינוקת שתיוולד ללא הגן הזה ולכן לא תחלה בסרטן,

החלטה שתמנע הרבה צער, אובדן וכאב דורות קדימה.

תודה, כמה שאלותחושבת בקופסא

נראה לי שזה יהיה רלוונטי רק לזוגות עם מספיק מודעות לעשות ברור גנים מקיף לפני תכנון הריון, שזה לצערינו לא כמו גדולה של אנשים.

זה גן שמוצאים בבדיקות סקר גנטי רגילות של קופת החולים, או כחלק מבדיקות גנטיות פרטיות כמו אקסום גנטי וכו'?

לכמה ילדים המימון הזה תקף? שניים, כמו בטיפולי פוריות רגילים?

תשובותפשוט אני..

א. יש יותר ויותר מודעות לעשות בדיקות גנטיות לגן הזה ספציפית, בעבר הבדיקה לא הייתה בסל הבריאות, אחר כך הוסיפו לכל מי שיש את הגן הזה במשפחתו, אחר כך לכל האשכנזיות, ומזה כמה שנים שהבדיקה כלולה בסל לכל אדם.

ב. הגן הזה כ''כ אלים, שבדרך כלל משפחות עם הגן הזה יודעות על כך, או לכל הפחות יכולות לחשוד. עם כ-90% לפתח סרטן אצל נשים וכ-30% אצל גברים, קשה להסתיר את קיומו של הגן.

זה כמובן לא אומר שאין צורך להיבדק אם אין סרטן במשפחה.

ג. לכאורה המימון תקף לשני ילדים, אבל:

אם אשה לוקחת הורמונים, עוברת שאיבת ביציות, הפריית מבחנה, ואז מגלים למשל שיש 10 עוברים שלא נושאים את הגן - אז המדינה ''בלי כוונה'' כבר מימנה 10 עוברים.

אולי בהחזרה של השלישי (כלומר אחרי שתי לידות מוצלחות) יהיה צורך לשלם, אבל החזרה זה החלק הכי זול בתהליך. החלק היקר מאוד הוא הבדיקה הגנטית והשאיבה, ואת זה עושים לכל כמות של עוברים שמצליחים להפרות, באותו המחיר. כלומר לבדוק 20 עוברים עולה כמו בדיקת עובר אחד.

ואף אחד לא יגיד לאשה ''הצלחנו למצוא 10 עוברים בריאים אבל רק 2 על חשבון המדינה, אז תחזירי לנו 80% מהעלות''. אין דבר כזה.

בנוסף, אשה שכבר יש לה ילדים אבל בלי השיטה הזאת, יכולה להיות זכאית כל עוד לא הוכח שהילדים שלה אינם נושאים את הגן. אבל לגבי הפסקה האחרונה זה יותר טריקי ואולי לא יהיה אישור אוטומטי, אולי צריך להתווכח וכו'.

לגבי א. אתה בטוח? זכור לי שזה לא לכולם בסליעל מהדרום
לק"י

או שיש רמות סבסוד שונות?

טוב הבנתי שזה תלוי קופהפשוט אני..

רק אשכנזיות ואתיופיות זכאיות אוטומטית, השאר צריכות לקוות שהקופה תאשר.

לגבי ב,Sheela

חשוב לציין שמקרה של 10 עוברים בריאים הוא חריג ובגדול בגדר נס

אחרת נשים מתחילות את התהליך ומתאכזבות להגיע לעובר 1 או שניים. זה לא תהליך כזה קליל כמו שזה נשמע על אף שהוא חשוב ומציל חיים. 

רציתי גם לכתוב...קופצת רגע
@פשוט אני.. לא יודעת את מי אתה מכיר שיצאו להם עשרה עוברים בריאים משאיבה אחת אבל זה לא שכיח...

והתהליך בהחלט לא פשוט בכלל, מורכב יותר מ ivf 'רגיל'. אבל כמובן חשוב מאוד אם יש צורך... 

וואי סליחה!פשוט אני..

ממש לא התכוונתי לתת תקווה שיהיו 10 עוברים אחרי סיבוב אחד,

התכוונתי רק לתת דוגמה בקשר לשאלה על עלות התהליך, ולהסביר שהבדיקה הגנטית תהיה בחינם לא משנה כמה עוברים טובים יהיו, כל עוד עדיין לא היו 2 לידות תקינות.

ממש סליחה אם לא הייתי מספיק ברור

אני נבדקתי במקרהאבי גיל

אחרי שנולדו לנו ילדים

ולאף אחד ברוך ה' לא היה סרטן במשפחה קרובה נבדקתי רק בגלל שאני אשכנזייה וחברה המליצה לי

והנה יצאתי נשאית. האמת לקחתי מאוד קשה ...

ממש ממש ממליצה להיבדק לכל אחת גם ללא היסטוריה משפחתית

נשמע נהדר, תודה שסיפרת!מכחול
וואלה מענייןשלומית.

2 מחשבות שעלו לי:

1. האם זוגות רבים יהיו מעוניינים להשתמש באופציה הנ"ל? כי להכנס לטיפולי פוריות עבור זוג ללא בעיית פוריות נראה לי דורש אומץ והתגייסות מיוחדת. כמובן שאם הגן הפגום הוא מחלה שגורמת לנכות קשה כבר בעוברות ובתחילת החיים הרבה אנשים כן בוחרים במסלול הנ"ל אבל בסיטואציה הזו זו סוג של בחירה "אקסטרא"

2. במחשבה שנייה, אם אחוז גבוה מנשאי הגן אכן יבחרו להשתמש בתהליך אז תוך דור או שניים נוכל לראות ירידה חדה בתפוצה של הגן הנ''ל... אבל באמת זה דורש מהזוגות "לטעת חרובים"...

בכל מקרה ידיעה חשובה, תודה 

יכולה להגיד על המשפחה של בעליאורחת רבתאאחרונה
יש לו כמה קרובות משפחה שנפטרו בגיל 40+..  אז במשפחות כאלה אני חושבת שלא תהיה הרבה התלבטות...
התקן מירנה השפעותיוחנוקה

אשמח לשמוע מנסיון חויות חיוביות או פחות עם התקן מירנה.

בפרט אשמח לדעת איך הוא משפיע על מצב הרוח.

האם זה כמו הריון? כמו גלולות? כמו גלולות משולבות?

ושאלת בונוס- איך הוא משפיע על התאבון והמשקל...

תודה רבה רבה!!

אני מרוצהשושנושי

לא משפיע עליי בכלל לעומת זאת הריון וגלולןת יסמין עושים לי רעעעע.

היה לי כתמי הסתגלות להרבה זמן, וגם דיי הרבה זמן כתמים אחרי מחזור עד שמצליחה לעשות הפסק.

לאחרונה,

לוקחת בימים הראשונים של המחזור 2 ויטמין סי שמעתי שזה עוזר - ב''ה שני מחזורים אחרונים לא היו כתמים.

יכול להיות שלא ''תסבלי'' מכתמים כמוני, אני אחת שבאופן כללי סובלת מזה. בלי קשר להתקן. 

כן הענין של הכתמים אני מבינה שזה אישיחנוקה

ומקווה שיהיה טוב

כי אני רוצה לשים מירנה כדי לא להאסר כל חודש...

פועה אומרים שאם זה לטווח ארוך אז זה אמור להיות 'שווה' את תקופת ההסתגלות.

אבל מאד חוששת מההשפעה ההורמונלית

אז תדעי שאחרי שהסתבכתי עם זהשושנושי

אחרי שהתחלתי עם הויטמין סי ב''ה שיפור מדהים.

אני גם קיוויתי לחסוך מחזורים, מקבלת בערך אחת לחודשיים

מבחינה הורמונלית לא הרגשתי כלוםפרח חדש
אצליDoughnut

מצב רוח מצוין ממש לא מורגש מהבחינה הזו.

יש מצב שמשפיע על החשק.

אבל לא מתקרב אפילו להשפעה של גלולות.

אני כבר פעם שניה איתו ומרוצה ממש.

מתכוונת שמעלה את החשק?שושנושי

כי אם חושבת על זה, נראה לי החשק עלה לי מאז ההתקן.

למרות שתכלס זה משתנה אצלי בתקופה של החודש, כמו שצריך להיות. 

הפוך חחDoughnut
לא השפיע על מצב הרוחעוד מעט פסח

בכלל, רק עם ההתקן אני מרגישה 'אני' לאורך זמן, בלי הריונות, מחזורים וגלולות ששיבשו אותי בצורה קשה.

על משקל דווקא אולי הוא כן השפיע, כי באמת יותר קשה לי לחזור למשקל שלי לעומת בתחילת הדרך, אבל יכול להיות גם שזה קשור לגיל.

עןנהעם ישראל חי🇮🇱

חויה שלילית ,גרם להמון דימומים ,לא הצלחתי להיטהר במשך חודשיים . גרם לדלקת ברחם .

מעבר לזה אין לי עוד מה להוסיף

בהצלחה 

לי יש נסיון עם התקן הורמונלי אחר(קיליינה)טארקו

כמעט ואין השפעה רגשית-הורמונלית, זה דיי שטוח.

לעומת גלולות/גלולות משולבות/הריון זה ממש כמעט ולא.

בכללי ממליצה, זה אינדיבידואלי אבל לי זו המניעה שהכי התאימה עד כה.

לא התחברתי בכלל.אכזב אותימחכה עד מאוד

כתמים בלי סוףףףף

אח"כ ווסת מבולגנת

חוויה חיוביתאמאשוניאחרונה

התחיל עם כמה חודשים של כתמים גדולים יותר או פחות

היה צריך לתמרן כדי לא להיאסר והצליח.

ומאז שקט.

מבחננת מצב רוח השפיע ממש בקטנה. קשה להשוות למצב רגיל כי אין רגיל. גם בתקופה של ההתקן הלא הורמונלי יש תקופות של אפ ודאון. זה טבעי.

לא מתקרב להשפעה של גלולות.

לגבי תיאבון כן עורר לי את התיאבון. חייבת לאכול משהו לפני השינה.

עליתי כמה קילו והתאזן. כלומר זה לא במגמת עליה תמידית.

היו לי תופעות לוואי נוספות בהתחלה.

מעט בחילות, כאבי ראש. מיגרנות, רגישות לריח.

תופעות הורמונליות אבל הורגש די מינורי.

נניח הייתה לי בחילה, אז אכלתי משהו מתאים. זה לא כמו בהריון שצריך להיזכר איך נושמים מרוב בחילה.

כן/לא לימודיםמולהבולה

אין הפסקת אש

אז מה הלאה 🥺

רגע מה אני לא עוקבתרקלתשוהנ

נגמרה ההפסקת אש ?

קמתי מחלום שיש התראה... שזה בעצם סיוט ולא חלוםמולהבולה

ואז אני רואה בחדשות שאין הפסקת אש/הסכם

יואו אחותיייייניק חדש2

בערב שבת גם חלמתי שיש התראה

זה היה כ"כ מוחשי שרק חיכיתי למוצש לבדוק את הפלאפון

מדינה בטראומה

חחח ממששמולהבולה
כל עוד פיקוד העורף לא שינה את ההנחיותנירה22
אני לא רואה סיבה לא לשלוח
עדיף לתת להם קצת שגרה לפני שתופר שובנירה22
גם בשאלה הזאתראשונית

אין לי אפשרות לא לשלוח למטפלת היום, אבל רועדת מפחד כי אין לה מרחב מוגן, אוף!

ואני עובדת מחוץ לעיר שלי

אם זה יתחמם אז בעלי כן בסביבה וילך להיות עם הבייבי

גם אני כךמולהבולה
ויש לי נסיעה יחסית ארוכה מחוץ לעיר אבל אמורה לחזור מהר
אני רק מדייקת כדי לא להלחיץפרח חדש

לא אמרו שאין הפסקת אש.

לא הגיעו להסכמות בינתיים..

הפסקת האש עדיין בתוקףבוקר אור

אים הסכמה הכןןנה שאיראן וארהב מנסות להגיע להסכם רחב לאחר הפסקת האש של שבועיים

זה לא אומר כלום לגבי עכשיו 

קראתי שישראל נערכת לתקוףמולהבולה

מתקני אנרגיה

עניין של זמן כנראה

אני מקווה שיתנו לי עד שלישי לפחות🤭המקורית
אם אפשר עד סופשבוע 😁מולהבולה
לוקחת גם!המקורית
בטח לשלוחניק חדש2

הפגיעה הנפשית שלהם אם שוב ישארו בבית גדולה מאשר הסיכוי שיהיו אזעקות

וגם אם כן יראו הערכות.

תשלחי בלב שלם ושמח🩷

שלחתי בלב שלםמולהבולה

עם הסברים והרגעות...

נקווה לטוב גם אני בטראומה כבר

למיטב הבנתי, בינתיים הכל חלק מאסטרטגיית המו"מריבוזום

בכל זאת אנחנו עדיין בתחילת השבועיים שסוכמו. גם עזיבה של המשלחת והתארגנות להמשך לחימה הם מסרים לגבי הקווים האדומים והכוונות של האמריקאים.

עוקבת ומודעת שלא מדובר במצב יציב, אבל מוקדם לומר שהפסקת האש נגמרת ולא יהיה הסכם.

באופן אישי החזרה לבית הספר ולגן ממש עשתה טוב לילדים שלי, וממש בריאה להם. לכן בהיבט הצר שלי מקווה שיהיה שקט ממושך... אבל יודעת שיש שיקולים חשובים יותר כמובן. בעיקר תפילות שהקב"ה שבסוף בידו לב מלכים ושרים יכווין הכל לטובת עמו וארצו.

האמת אני גם שמחה שחזרו אבלמולהבולה
בשביל שעוד כמה חודשים או שנה שוב תהיה מלחמה,זה פחות.....
פרשנות בשקל שלי, שנראית לי הכי הגיונית...כבת שבעים

יש להם שבועיים. למה שהצדדים יתפשרו כבר עכשיו?

כרגע כולם עושים שרירים ומתעקשים על הכל, ככל שייגמר הזמן יתחילו להתרכך.

בעז"ה נתפלל שיהיו רק החלטות נכונות וטובות 🙏 

הפסקת האש עדיין קיימתטארקו
חלק מההתנהלות בדיונים כאלה כוללת שרירים שכל צד מושך לצד שלו, פיצוצים קטנים וכד'

שולחת למסגרות, עם הרבה תפילות, הבנה שלא הכל בידיים שלנו אבל בנתיים מחזיקים את השגרה השברירית שקיימת.

מסכימה איתךמולהבולהאחרונה
הבן שלי בבכיות וצעקות כמו ב01/09זוית חדשה

לא רוצה ללכת לגן

סיוט

גם אצלי בערך. שאלתי את הצ'ט מה לעשות וזה די עזרירושלמית במקור
לי לא ..זוית חדשה
קשוח. מקווה שיעבור בטוביעל מהדרום
אני כל-כך מבינה אותושושנושי

תחשבי כמה כיף היה לו להיות איתך בזמן הזה. הילדים צודקים. החזרה לשגרה יכולה להיות ממש מאתגרת.

חיבוק גם לך - בטח את רק רוצה קצת שקט. 

ברור, אבל מה אני אעשה 😕זוית חדשה
קודם כל להבין, להיות שם בשבילו כשיחזורשושנושי

לא להכביד, מספיק היה לו קשה.

אני מאמינה בזה שברגע שאת איתו בקושי זו כבר הקלה.

אתם תעברו את זה, כמה ימים וזה מאחורייך. 

אין פיזית מה לעשותoo

זה קשה לו להיפרד

מזכיר לי שלפני 7.10 במשך חודש שלם הילד בכה כשהבאתי אותו לגן

וזה היה חוסר אונים כי הוא היה מפסיק אח"כ

אבל בוכה כל יום רבע שעה

ואז 7.10 ולא היו לימודים

ואז שחזרו הוא היה כ"כ מאושר שהוא שכח לבכות

וככה זה הסתיים

זה לא תלוי במשהו ספציפי אלא בתחושות פנימיות שלו

שהוא צריך לעבור איתם תהליך בקצב שלו

(ועם חוסר אונים שלך 🙁)

כן...זוית חדשהאחרונה
ממששירה_11
‏ותוסיפי לזה שעד שהם התרגלו עוד פעם מלחמה אני כבר מתחרטת ששלחתי אותה
כן, אבל יש ברירה? צריך לעבוד...זוית חדשה
חוזרת עוד חודש מחופשת לידה ☹️התלבטות טובה

יודעת שיתמעט לי החלב ופחות מתאים לי שאיבות בעבודה.

רוצה להתחיל לאגור במקפיא.

איך עושים את זה? אם אני שואבת זה לא לוקח מהחלב של התינוק עכשיו? מהארוחה הקרובה?

אפשר לשאובאיזמרגד1

חצי שעה-שעה אחרי ארוחה, ואז החלב מספיק להתחדש לארוחה הבאה.

ואם תרגילי את הגוף במשך כמה ימים שאת שואבת פחות או יותר באותה שעה הוא יתחיל לייצר חלב בשעה הזאת

תודה!התלבטות טובה

כ"כ אין לי כוח להתעסקול הזאת..

אבל חשוב לי ממש

תשאבי בבוקרנירה22
אז יש הרבה חלב
אחרי הנקה ראשונה?התלבטות טובה
או בכללי?
עדיף אחרי ההנקה הראשונהנירה22
ככה נראה לי
תודה על העזרה!התלבטות טובהאחרונה
מחפשת רעיון לשם שני, כשהשם הראשון אמונהשלומית2

ודווקא בסדר הזה,

כי בסדר ההפוך כקאמונה שני יש לנו מלא רעיונוצ

לקרוא בשני השמות?השם שלי

כי אם לא מתכוונים לקרוא קבוע בשניהם, לא חייב שהשמות ממש יסתדרו.

צירופים ששמעתי עליהם:

אמונה יהודית

אמונה אסתר

אוליריבוזום

אמונה תמה

אמונה זכה

(מכירה תמה וזכה כשמות, אבל לא בצירוף)

מכירה מישהי באחד מהשמות האלה..😍ואילו פינו
גם אנישומשומונית

מעניין אם אותה אחת....

גם אני 🤭רקאני
לאחת הבנות שלי קוראים אמונהמתיכון ועד מעון

והשם השני שלה לא קשור בכלל

בעיני זה שם עוצמתי גם בלי תוספת

סתם לסקרנות- למה אתם רוצים שם שני?יעל מהדרום
אמונה שרהנפש חיה.

אמונה חיה

אמונה יסכה

אמונה מעיין

אמונה תחיה

אמונה טל

אמונה תחיה, אמונה טליה, אבל האמת היתי מוותרתפה משתמש/ת
על שם שני אלא אם לא מאוד בישמוש כי זה ארוך בעיני ולא קל להגות

כמובן כשם שני יש אינסוף אפשרויות 

אמונה מריםחלושי
אמונה תמימה, אמונה תקווה, אמונה אורה, אמונה הדסה,נחלת

אמונה יהודית,  אמונה שירה, אמונה גאולה, אמונה נחמה, אמונה רינה. אמונה אסתר......

מזל טוב!!!!

גם אמונה כנה, מתהילים. ואיך לא: אמונה חנה!נחלתאחרונה
שם לבתאנונימית בהו"ל

אשמח לרעיונות לשמות לבת בסגנון של:

נעמה, אביגיל, תמר, יעל, מיכל

לא חייב להיות תנ"כי, אפשר גם קצת יותר מודרני אבל בסוף כן מחפשים שם יחסית שמרני

מעיין, אמונה, איילהיעל מהדרום
גפן, רותיעל מהדרום
מנסההשם שלי

אלישבע

אילה

הדסה

שירה

שני

אודיה, אמונהמתיכון ועד מעון
אביטלרקאני

אוריה

מרים

נעמי, אורה, שירה, רעות, רות, נעה, נגה, רינה, רננהטארקו
מה המשמעות שאתם רוצים? חשבתם?
רות אחינעם הדסשלומית2
ספיר, עדי, הלל, אורי, הילה, אוריה, הודיה, צופיהצפורה
מעין,שהר,עדן,עדי,תגל,הלל, גפן, תאיר, נהורא, שחר,טלפה משתמש/ת
אפרת, נוגה, אלישבע, רעות, שלומית, רחלרק טוב!
טליה, רבקה, רות, נעמי, לאה, תהילה, הודיה, הלל, נועה
איילה, רבקה, נעמי, רות, רחל, אחינעם, אלישבע, שירהשיפור
ליבי,יהל,תהל,איילה,מילכה,נועה,אבישגעם ישראל חי🇮🇱
רותהדריםאחרונה

אולי יעניין אותך