סקר - האם יש כאלה שהתחתנו ללא שהרגישו משיכהבורא עולם נתן
לאחר מחלוקות כאן בפורום וגם באופן כללי בין רבנים מעניין אותי האם יש כאלה שהתחתנו וכמובן מרוצים מההחלטה
למרות שלא הייתה משיכה
יש כאלה שרואים לזה רגש
מניח שגם אלו שמדברים על רגש לא מתכוונים לרגש עמוק אלא לסוג של משיכה (תקנו אותי אם אני טועה)
מקווה שזה יהיה לתועלת
אולי הפוך. חייבים רגש של שייכות, רצון להתראות וכד'הסטורי
או במילים אחרות רובד, לפחות מסויים של אהבה.

אני מודה שהמושג 'משיכה פיזית' שכ"כ הרבה מדברים עליו בפורום לנ"ו, לא היה במושגים שלי ולא בשיח שלי ושל חברי, לפני החתונה. אחרי הכל בסדר.
כנ"ל^^חייצ'ו

הייתי מפצלת רגש ומשיכהאיפה הגשם
לדעתי - רגש ברמה מינימלית צריך שיהיה. האם צריך בהכרח להרגיש 'אהבה'. לדעתי לא. (אני הרגשתי נכון להוציא את המילים אני אוהבת אותך רק אחרי פרק זמן אחרי שהתארסנו).
משיכה - הדבר הפיזיולוגי הזה שאמור לקרות ;)
אם לא בא לך לתת חיבוק, וללטף לה את הלחי, כשאתה רואה אותה (אחרי שכבר יש קשר..), אז לדעתי זה מצב לא תקיו, ולא הייתי מתחתנת במצב כזה.
הכי טבעי זה לרצות מגע. ברמה כל שהיא. וכן לא מרגישים ככה, משהו כנראה לדעתי, לא בסדר
לא יודע, היה קו ברור שנגיע אינה במושגים לפני חתונההסטורי
אז זה גם לא המקום שאליו הרגש הגיע.

אגב את הביטוי שהזכרת במילים מפורשות ראיתי לנכון להוציא רק בחדר ייחוד. שוב, זה היה ברור קודם - אבל צריך גבולות.
מעניין מאד מה שאתה אומר (על הנגיעה)איפה הגשם
תוהה מה אני חושבת על זה. רמה גבוהה של רוחניות ב"ה?
אף פעם לא תפסתי את זה כרמה גבוהההסטורי
פשוט מעולם לא הייתה אופציה אחרת.

אגב, לא פגשתי את הבעיה אישית. עלה בשיח של מדריכי חתנים, לפעמים (נדיר, אבל קיים) הקושי הוא הפוך. בחורים או בחורות שכעשרים שנה חונכו לצניעות, עלולים להתקשות לעשות את הסוויצ' שכשנשואים ומותר - כל ענייני הקירבה הם לגיטימיים ומומלצים. בד"כ הדרכה טובה מספיקה ופותרת את הבעיה. במקרים נדירים צריך גם טיפול מקצועי.
גם אם ברור שאסורירא שמים!
במצב בריא אתה אמור לרצות.. אתה בן אדם.. יש לך יצר..
לא חושב שזה מוכרחהסטורי
דווקא אם הרגשתי יצר והתמודדות עם הרהורים וכד' , זה הגיע כשבטעות ראיתי משהוא לא צנוע וכד'.

כשנפגשתי עם (ב"ה מעט) בחורות צנועות ויר"ש, היה ברור שבודקים שייכות לנישואין ואלו היו גבולות הגיזרה.
בתור אישה, גם לי לא היה רצון למגע לפני הנישואיןבארץ אהבתי
הערכתי את הבחור שנפגשתי איתו, היה לי נעים להיות איתו, הרגשתי שאני מרגישה פתוחה איתו בדיבור שלי (כשבדרך כלל הייתי מאוד ביישנית ולא נפתחתי עם כל אחד).
לי זה היה מספיק, לא הרגשתי שחסר לי המגע כי זה בכלל לא היה אופציה, היה ברור מאליו שכרגע אסור.
אחרי החתונה כמובן שהכל השתנה, וטוב לנו מאוד ביחד, גם בהקשר הפיזי (כבר יותר מ7 שנים)
אף פעם לא הרגשתחדשה ישנה
שאת רוצה לשבת יותר קרוב אליו? שאת רוצה חיבוק? כהה התחתנת בלי שום צורך לקרבה גופנית? נשמע מפחיד למדי...

מה הקשר שאין אופציה למגע אז גם אין משיכה? גם לי היה ברור שלא אגע בבעלי לפני הנישואין, אבל זה לא אומר שאין רצון.
הייתי תמימה, והחלטנו די מהרבארץ אהבתי
יכול להיות שאם היינו מכירים יותר זמן לפני החתונה היינו מגיעים לשלב שהייתי מרגישה את הצורך, אבל למעשה לי היה טוב שרק אחרי החתונה כשהכרתי מה זה קשר פיזי זה נהיה לי משמעותי וחשוב ונעים.
מדגישה שוב שמעל שאר הבחינות היה לי מאוד נעים וטוב איתו, ולא חשבתי שצריך יותר מזה בשביל להחליט שמתאים לי להתחתן איתו.

לא יודעת אם נכון להנחות כך אחרים, לא מבינה בזה מספיק. לי זה היה מצויין.
מזלך לגמרי. לא ממליצים כך אף פעםחדשה ישנה
וכבר ראינו פה כמה שרשורים שנפתחו בנושא וזוגות שסבלו מכך מאוד
לא על זה לא ממליציםק"ש
לא ממליצים על חתונה כשיש רק התאמה שכלית ואין מציאת חן. עד כמה שזכור לי, השרשורים המדוברים היו במצב של התאמה שכלית בלבד.

התיאור שלה הוא תיאור מעולה, של מציאת חן בריאה ותמימה (במובן החיובי של המילה), שהיא הבסיס המשמעותי ליכולת להיקשר בהמשך. הצד הגופני, לא משמעותי ולא אמור להיות משמעותי לפני החתונה.
אני זוכרת שהמדריכת כלות שליחדשה ישנה
אמרה לי שצריך שתהיה משיכה גופנית. תא צריך לרצות משהו קיצוני, מספיק שבא לך חיבוק, או לשבת קרוב קרוב אליו....

לדעתי היא צודקת. אבל אני לא מהמקצוע אז לא מבינה בזה עד הסוף.
גם לנו היה ברור מאוד שלא תהיהרק שאלה לי
טיפת מגע לפני החתונה, ובכל זאת הרגש כם הגיע לשם ומאוד רצינו כבר לגעת.
זה לא נכון...ד.

אצל בנות אולי יותר. סוג של "תרגום ממחיש" של יחס, בדמיון (ואם רק הצד הזה יש לה, ולא הרגשה פנימית, אז חבל מאד.. יכול לחלוף כמו רוח).

בחור שמתחנך נורמלי, שלא שייך נגיעה במי שאינה שלו, ושגם דמיונות כאלה אינם דבר במקומו, יבנה אהבה פנימית. אחרי החתונה, גם ביטויים כאלה.

יש הבדל גדול בין גברים לנשים, גם אחרי נישואין, במה מתבטא באופן הפיזי. חבל "לתרגם" מזה לזה.

אין דבר יותר מסוכן מזהסוסה אדומה
גם היום, אחרי שבחרתי את האיש שלי מתוך משיכה גדולה, יש ימים בחודש שהמשיכה חלשה יותר, ובהם אני לא מבינה איך חשבתי עם בחורים שיצאתי לחכות שזה יקרה.
חייבת להיות משיכה לפני כן. ברורה. מה שנקרא בלשון נכונה יותר "נשיאת חן" וזה בא לידי ביטוי ברצון להתקרב לאדם הזה גם מבחינה פיזית.

אל תעשה את זה לעצמך.

משיכה זה לא אומר לרצות להתחתן עם האישה הכי יפה בעולם (אין דבר כזה, כי היופי תלוי בעיני המתבונן וכל שנה יש מישהי אחרת כזאת)
משיכה זה אומר שאתה מרגיש רצון להתחבר עם האישה הזאת, לחיות איתה, לאהוב אותה ולהיות איתה אחד.
לא צריך לחשוב על זה הרבה. מספיק רגע אחד בשביל להרגיש את זה...
"נשיאת חן"ד.

אינה "משיכה". זה  להכריח את המושג הזה להיות מה שאינו.

בלי קשר לשאלה שהועלתה כאן - זה לא המושג.

למה?..ד.

"רגש" זו הרגשת אהבה.

אצל בנות, בגלל לפעמים זה מיתרגם ל"משיכה", בגלל כח הדמיון.

הסיבה היא..בורא עולם נתן
כי לא נראה לי הגיוני שיהיה רגש של אהבה אחרי מס' פגישות שחלקן הגדול באופיין זה בדיקת התאמה ללא ניסיון ליצור קשר
רגש לא תלוי בהגיון...הסטורי
נו.. אז אדרבה..ד.

אז לסמוך על "משיכה" בעלמא?  דבר שיכול לבוא גם מסיבות חיצוניות - כל זמן שאין דחיה.

אני לא מדבר דווקא על אהבה עמוקה שנבנית מתוך נישואין,

אבל תחושה של סימפטיה, אהבה עדינה של הטוב שבשני, אישיותו.

הרבי מלובאוויטש אמר למי שהיה אח"כ מזכירו, שהתייעץ איתו על שידוך שהוצע לו: אתה צריך לראות אם הלב נמשך להצעה (ברור שהכוונה לא ל"משיכה" שהוזכרה כאן). והוסיף שדבר זה, לא יוכל לומר לו חמיו (שהיה אז הרבי), ולא הוא - רק הבחור בעצמו..  

אני חושב שזה דבר עדין, שבא על גבי ה"נתונים" וההתאמה הבסיסית. קשה בדיוק "להגדיר". 

סיכום מושגים שהועלו והמשך בירורבורא עולם נתן
עבר עריכה על ידי בורא עולם נתן בתאריך ו' באדר תשע"ט 04:49
1. משיכה
כתגובה לסוסה אדומה תיתכן משיכה מסיבות
שונות כי הבחור חכם או שיש לו תכונה מסוימת
שהבת מאוד אהבה שהיא שגורמת לבת רצון
לקרבה לבן
נראה לי שהרגשה זו קיימת אצל בנות, אצל בנים משיכה זה רק במובן הגופני יצרי, שאז מדובר על קשר בצורה הבסיסית ביותר ומסיבות חיצוניות שסביר שיחלפו בשניה הראשונה שיפגש עם הצד של האישיות הלא נחמד של הבת
בנים - תקנו אותי אם אני טועה

2. נשיאת חן
מוזמנים להסביר מה המושג הזה כולל האם "הסטורי" לזה התכוונת ברצון להתראות? מה יעשו בן או בת שהם יחסית "יבשים"
להבנתי, "עניין" יכול לנבוע מסוג האדם העומד מולך, יש אנשים מעניינים יותר ויש פחות, יש כאלו עם יכולת אישית לעניין אחרים

3. הרגשת רצון להיות יחד
למיטב הבנתי יכול להיות גם ממציאת התאמה שיכלית, הבן רואה שיש לו שיח עם הבת ומבחינת השאיפות הם תואמים
האם זה מספיק לחתונה?

4. רגש של אהבה
במה מתכוונים במושג זה כשמדובר על בן ובת שנפגשו בסה"כ מס' פגישות שמרבית האופי שלהן זה בדיקת התאמה, מתי יספיק ליצור סוג של רגש של אהבה, אהבה זה רגש שנבנה ע"י שנים של נתינה
האם לא כך?
לגבי 2, מה שנשאלתיהסטורי
כנראה שאכן אצל אנשים שונים זה שונה. ממילא מה יעשו אנשים יבשים? בהנחה שלא מדובר על אוטיסטים, לכולם יש רגשות. יש אנשים שכל עניין מופיע אצלהם ב'קולות וברקים' ויש כאלו שהרבה פחות מראים ומביעים התלהבות.

לפי מה שהבנתי (גם מרבותי), צריך גם עניין ליביי. לא רק שיש כאן אדם שאני מסכים איתו על כל מיני דברים ומעניין מה שהוא אומר, אלא שיש גם רצון בלב להתחתן איתו. אפשר לקרוא לזה אהבה. (כמובן שבמערכת מוצלחת, האהבה ממשיכה להיבנות כל החיים.)

לכן, אם רק על הנייר יש התאמה, אבל חוץ מזה אין כלום -לא שייך להתחתן. מצד שני צריך להיזהר מדמיונות שתוקעים. אם יש רצון הלב להתחתן עם מישהו -זה מספיק. גם אם החברים תיארו דברים הרבה יותר בומבסטיים, זה כנראה התאים לא', לב' מתאים משהו הרבה יותר 'שקט'

אגב, בגדול צריך להזהר מהגדרות של אחרים. אם אותנו, לפני כחמש עשרה שנה, הזהירו שלא כל הערה/תיאור/עיצה ששמענו מחבר בהכרח זה מה שנכון לנו. היום בפורומים כל אחד כותב לאין ספור קוראים. יכול להיות לזה יתרון כשצריך עיצה. אך 'שוברו בצידו', כל מיני מושגים שמטרידים מישהו,הופכים לנחלת הכלל. ואז בחור/ה שבתום ויושר זורמים עם המתאים להם, מתחילים להיות מוטרדים מאין ספור דברים והגדרות, שבכלל לא אמורים להטריד אותם.
יפה כתבת. לדעתי מדויק למדי.ד.

לגבי 4יפית8

אהבה זה רגש שנוצר כששני אנשים מתאימים נפגשים ביחד, אולי אפשר לקרוא לזה "נשיאת חן" כמו שכתבו פה

אולי הביטוי של "זיווג משורש נשמתו/ה" גם מתאים פה

בלי הבסיס הזה קשה לי להאמין שנתינה יכולה ליצור יש מאין אהבת בעל ואישה

(יש סוגי אהבות שונים - אהבת הורים לילדים, אהבת בעל ואישה, אהבת רב לתלמיד, לא זוכרת הכל אבל יש הבדלים מהותיים ביניהם)

שנים של נתינה מעמיקים את האהבה, עוזרים ללבות אותה כשהרגש הראשוני קצת דועך - אהבת בעל ואישה חייבת תחזוקה מתמדת של רצון טוב, נתינה, ועבודת המידות כדי שתעמיק ותגדל.

איך מזהים אם יש בסיס של רגש במס' פגישות מועט שמרבית האופי שלהן זה בדיקת התאמה - מרגישים האם יש: תחושה של כימיה/ געגוע בין הפגישות/ תחושת נעימות ורצון להיות ביחד/ כשאתה בוחן את עצמך איך תרגיש אם היא חותכת עכשיו - האם תרגיש אכזבה/צער/החמצה או שלא יזיז לך וכדומה

יש כאלה שמרגישים גם יותר מזה - מרגישים קליק, רגע של התאהבות. יש כאלה שלא. אם יש את מה שפירטתי שורה מעל - זה לכאורה מספיק.

יש מישהו מהגולשים כאן שמבין בשורשי נשמות?!הסטורי
יש כאן טעות מסויימתק"שאחרונה
הרבה בחורים טהורים, שלא נכנסו להם מושגים חיצוניים, רוצים להתחתן עם בחורה שמצאה חן בעייניהם כשהמגע בשלב זה, אינו נושא בכלל.
קיים הבדל בנושא הזה אצל אנשים שונים לפי מה שראיתי-הריונית
לא יודעת לגבי בנים אבל אצל בנות יש כאלה שהרגישו משיכה לפני החתונה ממש ברמה של קושי בשמירת נגיעה ויש כאלה שמספיק שמחשבה על נשיקה או חיבוק עם הבחור לא דחו אותן והיה נראה בסדר מבחינתן ואלו ואלו חיים באושר..
יש הבדל מהדייטים לאחרי האירוסיםכלה נאה
קושי בשמירת נגיעה קשה יותר אחרי האירוסים ככל שהקשר מתחזק.
בפגישות כשבודקים התאמה לא מתאים שיהיה משיכה רצינית עד כדי קושי בשמירת נגיעה.
בפגישות ההרגשה יותר חיבה מאהבה
תלוי כמה זמן יוצאים.. יש כאלה שיש להם קושי כבר בדייטים-הריונית
יש כל מיני רגשות של משיכהים...

ויש דברים שמעוררים רגשות משיכה שבכלל לא חייבים להיות קשורים למראה פיזי

ואפילו אצל מי שפעם היה רגש משיכה X יכול להיות רגש משיכה אחר כלפי מישהו אחר.

לא בהכרח שאם יש משיכה חזקה יהיו גם נישואים טובים ואולי אפילו יכולים להיות פחות טובים. לא הכל זה יצרים- ממש לא.

יש גם משיכה שבאה מאהבה

יש משיכה שבאה מרצון בקשר

מבחינת קשר התחלתי חשוב שלא תהיה דחייה. מעבר לזה נראה לי שאפילו עצם ההיכרות מעוררת משיכה וקירבה

איזה דבריםכבתחילה
מעוררים רגשות משיכה שלא קשורים למראה פיזי?
האישיות!רק שאלה לי
את כ"כ מתפעלת מהאישיות של מי שעומד מולך ומתאהבת בו, וזה גורם לרצון למגע פיזי.
שפת גוף, צורת התנהגות, אופי, אשיותיפית8

כל אלה יכולים להוביל להתאהבות שמתפתחת למשיכה - גם פיזית וגם רגשית/נפשית

מה ששמעתי או אזפאז
ולא זוכרת בשם איזה רב, אנסה לברר.
שצריך לבדוק במל"ך
מח- בשכל
לב- ברגש
כבד- משיכה גופנית.

ובעיני האישיות פשוט שצריך להרגיש אהבה ומשיכה ולפני שמגיעים לקשר שמאפשר זאת וגם במקביל,
לבדוק התאמה בשכל האם זה מה שמחפשת, מה שנכון וטוב עבורי.

ובשולי הדברים אגיד שלכאורה כשיש קשר טוב באמת אמורה להיות משיכה ברמה מסויימת.
למה לחת סיכון ולהתחתן כשאין משיכה? גם אם יש כאלה שהיא הופיעה להם, יש כאלה שלא הופיעה להם וזה יכול להרוס נישואין.

ובכל מקרה בעיני יש רגש של אהבה/חיבה/קרבה/התלהבות רגשית מהאדם
ויש משיכה שהיא פיזית יותר וכוללת רצון למגע (שלרוב אצל בנות הוא עדין יותר- לתת יד/חיבוק/נשיקה, ואצל בנים עדין פחות).

באופן אישי אני חושבת שדווקא בזמן ששומרים נגיעה קל יותר להרגיש אם יש משיכה לאדם עצמו בניגוד למצבים שבהם לא שומרים נגיעה
ולא יודעים אם המשיכה היא דווקא מהאדם או מהמעשים.

כל מילהאורוש3
היה לנו כיף לדבר, לא מעבראתגר מתמשך
לא הייתה 'משיכה' במובן הזה. בתכל'ס לא יודע מה היה נכון לעשות בדיעבד.
לפענ"ד אין להתחתן בלי שני המרכיבים האלההלוי מא
גם רגש שנולד מהערכה לצד השני ומנשיאת חן.
וגם משיכה מינית( כן אפשר לקרוא לזה בשם המפורש).

שני המרכיבים האלה לצד עבודה קשה בנישואים הם בהחלט תעודת ביטוח מספקת לנישואין.
בלעדיהם תיעשה העבודה קשה מאוד בלתי נסבלת ומתסכלת.
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

באותו נושא אבל לא אישי, קפץ לי בפידמשה
טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

זה עניין סובייקטיביחילזון 123
לדעתי דווקא חתונה בשישי יכולה להיות ממש כיפית והרבה פחות מעיקה וכבדה מחתונה בלילה
קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסחאחרונה

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים
המלצות על מטפליםאישדרומי

אשמח לעזרה האם יש המלצות על מטפלים /מטפלות זוגיים.

(אחרי סשן שלא ממש פתר)

יומולדת 50 לבעלמפלצתקטנה

הבו לי רעיונות

בכיוון של בילוי זוגי כלשהו+ בילוי נוסף עם הילדים.

מתנות?

תודה

זה הזמן להתחיל לאהוב 😉נהג ותיק

סתםםםםם

אם זה לא זה זה לא זה.

תזמיני אותה להופעה ששניכם אוהבים.

ווין ווין

שלא יעשו עלייך קופה כמו אז כשנרדמת

לפחות ישנת טוב? היתה לך מוזיקת ערש....

אולי יעניין אותך