העברה של התינוק לחדר אחרבוז
איך עברתם את זה?
הוא בן שנה, קולולו, ובגלל שהתינוק החדש ישן איתנו בחדר העברנו אותו לחדר אחר כדי שיתרגל מעכשיו...
בהתחלה הוא היה במיטה החדשה איתנו בחדר, ועכשיו העברנו את המיטה, וכבר שבועיים הוא בחדר שלו החדש.

והנה הבעיה.
אנחנו לא שומעים אותו!!!
כשהוא היה איתנו בחדר הוא היה קם 3-4 פעמים בלילה, לפעמים בקבוק, לפעמים טיטול, והוא גם בוכה מתוך שינה בכללי (אני חושבת שיש לו סיוטים)

ופתאום לא קם בלילה בכלל! זה הגיוני שהוא הפסיק לקום בלילה? מסתבר שלא.
לילה אחד קמתי ואני שומעת אותו מיילל בשקט... כנראה הוא פשוט בוכה ואנחנו לא שומעים, והוא התרגל שאנחנו פשוט לא קמים אליו... קיבלתי כזה מצפון מטורף... מרגישה אמא נוראית! הוא בוכה ואף אחד לא מתייחס!
בלילה הבא שמתי מין מכשיר בייביסיטר שהשגתי, אבל שוב, גם מה ששומעים, בגלל שזה לא בכי רגיל האוזניים שלי פשוט מסננות את זה ואני לא שומעת אותו!!!

היום שוב קמתי באמצע הלילה ושוב אני שומעת אותו מייבב בקול חלש כזה. הלכתי אליו לחדר והוא התחיל לצרוח, לא נתן לי לעזוב...
מה עושים??? בא לי לבכות רק מלחשוב על זה...(אני לאחרונה בוכה מכל דבר אז לא יודעת אם זה ממש עצוב לי או שזה סתם הדליפה הקבועה, אבל עובדה בשטח)

פליז עצות 😥
זה תהליך מצוין שגומל אותו מלהתעורר בלילהיפית8

אם הוא ממש יצטרך משהו כנראה שהבכי שלו יתחזק עד שתשמעו, אם אתם לא שומעים זה מצוין, ככה הוא לומד להרגיע את עצמו ולחזור לישון בכוחות עצמו.

מה שכן - תשאירו כמובן את הדלת שלכם ושלו פתוחה כדי שהוא לא יצטרך לצרוח את נשמתו בשביל שתשמעו.

בוז
הדלתות פתוחות ולמרות זאת לא שומעים...
חייבת לציין שזה השבועיים שישנתי בהם הכי טוב בזמן האחרון.
מקווה שאתן צודקות
מעולה, תהיי רגועה. זה הכי טוב גם בשבילויפית8

לא רק בשבילכם.

מי החליט שזה טוב בשבילו?אחת שאכפת לה 72
לדעתי זה ממש אכזרי, הוא רק בן שנה!! כדי שתינוק יתפתח טוב, ויקנה לו בטחון עצמי צריך חום ואהבה והרבה!!
אני חושבת אחרת ומאכילה את התינוקת שלי, כל פעם שהיא מראה חוסר סבלנות מתוך שינה. היא ישנה איתי במיטה ולא מתכננת להעביר אותה לחדר משלה עד שהיא תהיה מוכנה לכך. גם אם בעז"ה יוולד תינוק חדש. נצטרך למצוא פתרון אבל בוודאי לא לזרוק אותה לעצמאות בגיל הזה.
אכזרי? נסחפתיפית8

תינוק צריך המון חום ואהבה, ברור. 

זה בכלל לא רלוונטי לנושא

אני לא מתעלמת מתינוק שבוכה, אף פעם! 

תקראי קצת על מחזורי שינה, יש שלבים שהשינה קלה יותר ויש שהיא עמוקה יותר

תינוק יכול להתעורר מתוך שינה או להיות במצב של שינה מאד קלה שמתעורר בקלות מהפרעות של הסביבה ואם לא ניגשים אליו ולא מפריעים לו הוא לומד להירדם חזרה לבד ובסופו של דבר משיג שינה יותר איכותית ובריאה

אם הוא מתעורר כי הוא רעב מן הסתם את תשמעי אותו ותקומי אליו גם אם הוא בחדר השני

אני מניקה בלילה עד גיל יחסית גדול, 5 חודשים זה עדיין סביר בעיני להניק בלילה

מי החליט שזה טוב בשבילו? אני מסיקה את זה מהעובדה ש"סלט" מתארת שבשבועיים האחרונים הם ישנו מצוין, זאת אומרת שהתינוק שלה היה בשל למעבר ולמד לישון טוב יותר. זה הכל.

לייק לאחת שאכפת לה, כמובןרפואה שלמה
גם הפותחת מרגישה לא טוב עם הבכי חסר הישע
מסכימהאנונימית לרגע1אחרונה
כשהילדים ישנים איתנו הם נוטים להתעורר יותר
הוא כנראה לומד לישון עצמאית ללא תלות בכם
נשמע תהליך חיובי
קודם כול - מזל טוב!! (פספסתי?)מתואמת
שנית - לכאורה את דווקא מתארת פה מצב רצוי לרוב ההורים... כלומר - שלא צריך לקום אל הילד...
אם כשהיה אתכם בחדר וגם כשהגעת אליו הוא צרח, וכשאתם לא לידו הוא בוכה בשקט - אולי זה אומר שהצרחות נועדו רק כדי להשיג את תשומת לבכם?...
השאלה העיקרית צריכה להיות כמה זמן הוא בוכה כך. אם הוא בוכה זמן קצר (בין אם זה בגלל שחיפש את המוצץ ובין אם זה בגלל שהיה לו חלום רע) - סימן שהוא יודע להרגיע את עצמו, וזה דבר מבורך! זה חשוב שהילד יפתח עצמאות גם בנושאים האלה.
איך תבדקו את זה?
אולי תשכיבו אותו לישון ותישארו ערים בעצמכם כמה זמן, ותאזינו ליד הדלת אם הוא בוכה ותוך כמה זמן הוא נרגע. (בעצם לא את - את אחרי לידה - אז בעלך). אולי בדרך אחרת...
אבל נשמע באמת שאת יכולה להסיר את נקיפות המצפון...
לא לא... יש עוד זמןבוז
רוצים להרגיל אותו מראש

הוא הולך לישון ב7 כל יום, אנחנו ערים עד 12 בערך והוא לא מתעורר בכלל. ישן טוב...
בדרך כלל היה מתעורר סתם לצומי...
אז מצוין. כנראה שגם כעת הוא מתעורר לצומימתואמת
ובוכה בשקט כדי לבדוק אם תשמעו אותו - וכשהוא רואה שלא, הוא חוזר לישון.
אם ככה, אז באמת אין עניין ללכת אליו...
תאמיני בו שלמרות גילו הצעיר הוא מסוגל לישון היטב לילה שלם!
דווקא חושבת אחרתבת 30
באמת לא נעים לחשוב שהוא בוכה בשקט.
אני זוכרת שעם הגדולה- עשינו את זה מאוד הדרגתי (אח''כ עם הילדים הבאים יותר קל כי הם לא לבד בחדר השני). קודם ישנו איתה בחדר החדש איזה שבועיים עד ללידה, אח''כ בעלי המשיך לישון איתה ואז ישנה לבד.
וזה היה בסדר גמור.
הקטן שלי בן כמעט שנתיים, מתעורר לפעמים בלילה בוכה. בעיני חשוב לפחות לבוא לחבק, להרדים חזרה.
נכון שזה מעייף, אבל מה לעשות.
תחזירי אותו לחדר שלכםסודית
הוא קטן וחסר אונים והוא לא יודע שאתם לא מחליפים אותו באחיו. ובעוד 3 חודשים תעבירי את שניהם יחד לחדר ילדים.
היא עוד לא ילדה...ותינוק בן 3 חודשים עדיף לרוב שיישן עםיעל מהדרום
לק"י

ההורים.
אצלי היא כבר כמעט בת שנתייםניקיתוש
לא ישנה לילה שלם מעולם.
לפני איזה חודש העברתי אותה לחדר הילדים, (לפני זה לא התאפשר לי) ומשבוע שעבר כבר 3 ימים ישנה לילה שלם.
כשהם לא איתנו בחדר ואנחנו לא מתעוררים מכל רישרוש שלהם ומתייחסים, אז הם לומדים להמשיך לישון.
נראה לי שאם הוא היה צורח או שאם הוא יצרח אתם תשמעו לא?!
כן, באמת היה יום אחד שבכה ממש בקול ושמענובוז
והתברר שהיה צריך להחליף לו בגדים כי נרטב...
באמת שגם אני וגם הוא ישנים טוב עכשיו.
אני מתעוררת בדרך כלל מכל רשרוש שלו, ולפעמים הוא רוצה לשחק פתאום ואז הלך הלילה... ועכשיו הוא פשוט קולט שהולכים לישון אז זהו.
כדאי למצוא לזה פתרוןאחת שאכפת לה 72
אישית מאמינה שתינוקות וילדים בכלל צריכים הרבה חום , אהבה ותשומת לב על מנת שיגדלו עם בטחון עצמי.
להשאיר את התינוק ללא מענה זה ממש אכזרי ולא מקובל!!
למרות שלי כככככולם אומרים שאני עושה טעות שמאכילה את התינוקת שלי - בת 5 חודשים - בלילה אני ממשיכה. לדעתי תינוק יודע מה הוא צריך ומאחר שהוא חסר ישע מתפקידנו לדאוג לצרכיו.
טעות?בת 30
יש המון אמהות שמניקות בלילה עד גיל מופלג הרבה יותר... אני רק לפני חודש הפסקתי הנקת לילה עם פעוט בן כמעט שנתיים.
כל מה שאת אומרת נכון וכל זה לא סותר את העובדהיפית8

שיכול להיות טוב מאד לתינוק לישון בחדר נפרד וזה ודאי לא אומר שמתעלמים מצרכיו

שימי לב שמדובר כאן בגיל שונה מאשר הגיל של בתך.מתואמת
עד גיל שנה זה נורמלי ומתבקש לקום בלילה ולאכול (הנקה/תמ"ל). אבל מגיל שנה אפשר ללמד את הילד לישון לילה שלם. כמובן שאין זה אומר שצריך לזנוח אותו ואת צרכיו! נותנים לו המון חום וקרבה, ולא מתעלמים מהצרכים שלו. אבל אם הוא בוכה חלש - זה כנראה כי הוא עדיין רגיל לקום בלילה. ואם הוא מצליח להירגע לבדו ולא מגביר את קולו - זה סימן שהוא מתחיל ללמוד איך להרדים את עצמו בלי עזרת ההורים. ומכאן הדרך לשנת לילה רצופה קצרה - וזה, כאמור, מבורך בגיל הזה
^^^פאז
זאת וגם;
חלק מהצרכים של הילדים זה לפתח עצמאות. ללמוד לישון/לאכול/ללכת ואפילו להתמודד
עלינו כהורים לתת להם כלים לחחים ולעזור להם לעבור שלב ברגע שהם יכולים.
לא לזרוק אותם למים חלילה, אבל לאפשר להם בצורה בטוחה מעבר לשלב הבא
אי אפשר להשוות בכלללא כרגע
בין מה שאת מספרת, להתלבטות של הפותחת.
רוב התינוקות בגיל חמישה חודשים, אוכלים בלילה. ומי שאומר לך שאין צורך - טועה לגמרי.
גיל שנה הוא שונה, ומתאימים לשינה רצופה בלי אוכל.
לא חושבת שבגיל שנה, על כל ציוץ של התינוק צריך לרוץ, ומאמינה לגמרי שאם הוא היה בוכה עוד קצת, הם היו שומעים אותו והיה מקבל מענה.
אין קשר לבטחון, חום ואהבה ולהעברה לחדר אחר שנשמעת רעיון מעולה, ובטח עדיף עכשיו מאשר אחרי הלידה, כשהילד יחווה מספיק שינויים בלי זה. ואז זה באמת עלול לערער את ביטחונו.
יש הבדל בין גיל 5 ח' לשנה.44444
טעות להאכיל בגיל חמישה חודשים?מישהי11
ההמלצות של משרד הבריאות זה עד גיל שנה לתת אוכל לתינוק בלילה אם הוא מבקש. הקטן שלי בן שנה ועדיין יונק בלילה פעם אחת
את עושה מצוין. אי האכלתי בלילה עד גיל שנה. למה לתת להם לבכותכלה נאה
ולגבי הילד שבוכה. הייתי מחזירה אותו לישון איתך ליומים ותיראי מה המצב מקרוב. בן שנה זה קטן מידי
אולילפניו ברננה!

את יכולה לשים מכשיר הקלטה ללילה אחד, לבדוק אם זה ממש בכי שאת לא שומעת אלא מין יבבות כאלו מתוך שינה ואז הוא חוזר לישון?

אם זה לא בכי חזק לדעתי מציין שהוא לומד להירדם חזרה לבד.

ואם כן חזק יש מקום לחשוב על שינוי...

אין לי רעיון איך כי השינה שלי מאוד קלה אז אני שומעת הכל...

ביטחון חום ואהבהאיש חופשי
ברור שצריך לתת לילדינו. אבל לפעמים אנחנו שוכחות שחלק מביטחון ואהבה זה לתת להם גבולות.
ומבחינתי אם הילד שלי בן שנתיים יבקש ממני לשחק באמצע הלילה אלמד אותו שעכשיו לילה הולכים לישון וגם אם יבכה קצת בסוף יבין את זה אם אהיה עקבית.
אנחנו צריכות לזכור שלהציב גבולות זה לטובת הילד! עוזר לו לביטחון!
מי שלא מציב גבולות לא אומר שאוהב יותר את הילד שלו. הפוך.
סתם נקודה למחשבה כי לפי מה שקראתי כאן היו תגובות ממש בעד להבין את הילד וסוג של לרצות אותו ואני לא חושבת שזה דפוס נכון. אחר כך הילדים מאבדים את הגבול...

אני בעד להבין את הילד אבל לא חושבת שצריך כל הזמן לרצות אותו...
זו רק דעתי..
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מועדון מאמא דילmama273

🌸 מאמא דיל – דילים שאמא באמת צריכה! 🌸

כאמא ל5 ילדים בגילאים מגוונים, אני יודעת כמה אנחנו מחפשות לחסוך – בלי להתפשר על מה שחשוב באמת לילדים ולבית.
בדיוק בשביל זה פתחתי את מועדון מאמא דיל 💕

ערוץ שבו אני משתפת כל יום דילים שווים – כאלה שאני גם קונה בעצמי 👶🛍️

✔️ מוצרים שימושיים לבית ולילדים
✔️ מחירים משתלמים באמת
✔️ חוסך זמן וכאב ראש
✔️ רק דברים שעושים חיים קלים יותר

📲 להצטרפות לערוץ הטלגרם

📩 לא בטלגרם? אין בעיה!

אפשר להירשם ולקבל סיכום דילים מרוכז למייל (כפעם בשבוע):

👉 להרשמה במייל

מאמא אחת לשנייה – בואי לחסוך חכם 💕

מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך