האלו שוב ושוב, ואולי יהיה לתועלת מי מכם:
כיצד לפנות (או יותר נכון לא לפנות) לבחורה באתרי הכרויות?
1.קצרנות
לא מעט בחורים מציצים בכרטיס שנראה להם מעניין ושולחים “היי”. זהו, רק “היי”. סליחה? למה שבחורה נורמאלית תחזיר תשובה למישהו שאמר לה “היי”? זה בדיוק כמו בחור ששולח אליה קריצה ברחוב. אם הוא שולח פעמיים “היי”, זה כבר כמעט כמו בחור שיש לו תיקים בעין. מישהי מעניינת אותך? אל תשלח לה “היי” חסר משמעות, קצת מקוריות בנאדם.
2. פניה קולקטיבית
יש אתרים שמאפשרים פניה מרוכזות לכל הבחורות באר שעונות על קריטריונים מסוימים של גיל, השכלה, גובה, אזור מגורים וכו’. הרבה בחורים משתמשים באופציה הזו, ובמקום לעבור פרופיל פרופיל ולשלוח פניה אישית לבחורות שמצאו חן בעיניהם- מעדיפים לשלוח בדקה קלה הודעה משותפת לכולן. ביג מיסטייק. בחורה רוצה להרגיש שפנית “דווקא” אליה, שמשהו בפרופיל שלה משך אותך, שהבחנת ב”מיוחדות” שלה למול יתר הבחורות באתר ולא סתם שלחת לחמך על פני המים. איך היא אמורה לדעת זה, אתה שואל? אפשר להגיש לפי אופי הפניה, פניה סטייל: “היי, מה דעתך להכיר?” זועקת קולקטיביות. חוץ מזה, אני מכירה לפחות מישהי אחת שפתחה כרטיס נוסף, וברגע שהיא מקבלת את אותה הפניה מאותו בחור לשני הכרטיסים, הבחור מסומן מיידית באיקס אדום ענק.
3. שחצנות
כשאתה פונה למישהי ונותן לה את התחושה של “מי כמוני, מי ישווה לי”, שהיא זכתה שבכלל פנית אליה, שאחריה יש סטנד-ביי ליסט, ולכן מומלץ שהיא תגיב לך מהר ולא תבזבז לך את הזמן, היא מרגישה כמו מתמודדת בתחרות ריאלטי סוג ג’, רק שאתה, בניגוד להפקה של ערוץ 10, לא מבטיח לה ג’יפ בסופו של התהליך.
4. רומנטיקה מוקדמת
פנייה כמו: “מה דעתך עלי ועליך שטים על יאכטה בשעת השקיעה, ומביטים לעבר הגלים?”, היא בעייתית. אני יכולה להניח שיש בחורות שזה “יעבוד” עליהן, בעיקר אם הפרופיל שלך מאד מרשים, אבל רוב הבחורות הממוצעות יחשבו שלגמרי נסחפת. אייקונים של לבבות, פיוטיות רומנטית וציטטות משירי אהבה- תשמור לשלב מתקדם הרבה יותר, כאשר כבר הכרתם באופן אישי ומשהו התחיל להתפתח. בשלב ראשוני מספיק שתקפיד להיות אינטליגנט ומשעשע.
5. סטנדרטיות
אוקי, אז אתה לא שולח היי, אבל אתה שולח: “ערב טוב, אשמח להכירך”. גם אם אני אולי יכולה להסכים שזו לא טעות קריטית, ברגע שאתה אחד מעשרה בחורים ששלחו לה פנייה באותו יום- אתה בעצם מאבד את הסיכוי שלך לבידול ולייחודיות (אלא אם כן יש לך כרטיס מרשים במיוחד). למה לך לא לנצל את הפנייה כדי לגרות אותה להכיר אותך? למה לא לשלוח לה משהו יותר אישי? מתוחכם? הומוריסטי? משהו שיגרום לה לחייך? להסתקרן לגביך? לרצות להגיב?
6. לפתוח בחסרונות
לפתוח פנייה ב: “אני יודע שהגיל שלי אולי ירתיע אותך, אבל חשבתי שבכל זאת יהיה נחמד לנסות”, אוטומטית מסמן אותך כאופציה אחרונה. למה לפתוח בחסרון? הגיל שלך הרי כתוב בכרטיס, נכון? נכון. והיא בחורה אינטיליגנטית שיודעת לקרוא, נכון? נכון. אז למה למען השם להעלות אותו כמחסום ראשוני?… הפנייה שלך אמורה לשכנע אותה שיש מצב, לא שאין. זה נכון גם לגבי גובה, סטטוס, השכלה וכו’. בהרבה מקרים אם תשדר שהחסרון הנ”ל לגמרי זניח ולא מפריע לך, אולי הוא גם לא יפריע לה.
7. שגיאות כתיב
אין טורן אוף יותר נוראי משגיאות כתיב, הודעה ארוכה לא מפוסקת, אותיות חסרות או תחביר לא תקין. גם אם מצוין שאתה מהנדס מכונות בעל תואר שני, העובדה שאתה לא יודע שצריך להשתמש עם א’ בגוף ראשון עתיד, תוריד לך לא מעט נקודות. לכן, מאד רצוי שתלמד את ככלי הכתיבה והפיסוק הבסיסים.
8. מילות חיבה זולות
מאמי, בובה, מותק, נשמה, כפרה- אין מקומן בפנייה ראשונה לבחורה (ובטח לא באתרים דתיים). היא לא המאמי שלך, לא המותק שלך, ולא בדיוק בא לה לבצע כפרה לנשמתך החוטאת.
יש עוד המשך באתר "משלך" למי שמעוניין.
הטור מאת זוהרת ניר כהן