אהלן אנשים- אני מחפשת פעולה ליום העצמאות....saroosh

ב"ה

אם למישו יש-ווקשה תביאו! ד"א-כן! אני חוגגת את יום העצמאות בחדווה ובגילה!!!!!!!

תכנסי לאתר של בנ"ע-חב"ב,הגיוני שיש שם משהו...מיכל160
וגם באתר של "אריאל" יש חידון על יום העצמאות-בהצלחהמיכל160
תעשי על ציונות.3יפי
לאיזה גיל את צריכה?
פעולה ליום העצמאותאנונימי (פותח)
הפעולה הזו נבניתה עבור קבוצת ילדים בגילאים שונים מאוד אבל לכיתות ד'-ה' בערך היא תתאים..

המטרה: להסביר לחניכים שהסיבה שיום העצמאות נחגג יום לאחר יום הזיכרון היא שבזכות כל אותם גיבורים שיצאו לכל מלחמות ישראל, יש לנו את מדינת ישראל ולכן דוקא כשאנו חוגגים עוד שנה לעצמאותנו עלינו לזכור את כל אלו שבזכותם יש לנו את המדינה הזו אך הם לא זכו להגיע לרגע הזה והם לא נמצאים אתנו היום על מנת לחגוג את הנס הזה - עצמאות יהודית בארץ ישראל שכבר קימת 58 שנים.

1. מחלקים את השבט ל-2 קבוצות. מעמידים את שתי הקבוצות בטורים ואז הראשונים מכל קבוצה עושים תחרות - הם צריכים לרוץ הלוך וחזור. הראשון שמגיע הוא המנצח (כמובן....). כדי שהקבוצה המפסידה במירוץ תוכל להמשיך לשחק נציג הקבוצה (זה שהפסיד בריצה) צריך לענות על שאלה בנוגע לאחת ממלחמות ישראל. אם הנציג עונה נכון על השאלה הקבוצה עדיין ממשיכה לשחק אבל הבא בתור הופך להיות נציג הקבוצה. הנציג של הקבוצה המנצחת ממשיך לתור הבא גם כן וכך התחרות היא עכשיו בין הנציג המנצח מה"קרב" הראשון לבין הנציג החדש של הקבוצה השניה. בהתחלה שמים שאלות קלות כדי שהמשחק לא יגמר על ההתחלה ואח"כ זה נהיה יותר ויותר קשה...

2. מתחלקים לכמה קבוצות וכל קבוצה צריכה לשיר את "התקוה" בצורה חדשה ומקורית (לקחת מנגינה אחרת.... לשיר את זה כמו ראפ... וכו')
אפשרות אחרת: לעשות רשימה של הדברים הכי מקוריים או הדברים הכי ישראליים לעשות כדי לחגוג את יום העצמאות.

-מסקנה: כשהמשחק הראשון נגמר כל הקבוצה המנצחת "חגגה" את ניצחונה עם הנציג שייצג אותה כשהיא ניצחה. למרות שחלק מהקבוצה הם חניכים שהפסידו ב"קרבות" שהיו במהלך במשחק שמחים שהקבוצה ניצחה כי הם חלק ממנה והם בעצם היו שותפים בניצחון של הקבוצה כי אם הם לא היו עונים את השאלה בתורם הקבוצה היתה מפסידה אז. וכך גם כאשר אנו חוגגים את יום העצמאות עלינו לזכור את כל אלה שלא נמצאים איתנו עכשיו כדי לחגוג את עצמאותנו אבל בזכות ההקרבה שלהם ישלנו כיום מדינה.

*אפשר להוסיף את השיר "מגש הכסף" לילדים בוגרים יותר.
יפה. אבל זה באמת לכיתות ד'... אולי ה', לויותר...3יפי
לאיזה גיל את מחפשת ואיזה נושא את רוצה?אנונימי (פותח)
כי אם תעלי נושא נוכל לעזור לך קצת פה בפורום!
אני יודעת שהפעולה הזו מתאימה יותר לקטנים וזה בכונה! (לזרעים-נבטים)
אבל הנושא (כמעט כמו כל הנושאים) הוא נושא שיש מה לדון בו עם כל הגילאים אז כמו שאמרתי- "מגש הכסף" מתאים לפעולה בוגרת יותר....
דרך אגב אם הרוח בפורום דומה להלך הרוח בשבטיכם אני חושבת שפעולה על חשיבות היום עצמו היא פעולה שהרבה יותר מתבקשת....
את ממש צודקת!!!!!אנונימי (פותח)
זה לא מתאים לילדים יותר מכיתה ד' וגם זה בחנוק!!!!!!!!!! מנסיון!!!!!
יש באתר כיפהראשון_בנשמ"ה
יש איזשהו סיפור-משל על מדינת ישראל. לא יודע איפה בדיוק, אבל חבר שלי הראה לי את זה אז אני יודע שזה קיים.
אני אכתוב את מה שעשינו בשבתטימון!
בקווה שזה יעזור ושזה עדין לעניין.

1. שיחקנו תחרות בין שתי קבוצות, עם לוח בצורת שבלול שמורכב מעיגולים קטנים (אפשר גם לוח רגיל,אבל זה יותר מעניין) והחלטנו לפני כן שעיגול כתום הוא שני צעדים קדימה, הירוק- 5 צעדים קדימה, הכחול- 2 צעדים אחורה וכו'..
ואז כל קבוצה הלכה על הלוח לפי המספר שהראתה הקוביה ועשתה את מה שצריך בהתאם לצבע שיצא לה.
בסוף המשחק הודענו שהקבוצה שהיתה הכי קרובה להתחלה ניצחה. (בלי להביר)
2. סיפרנו להן סיפור (אני כותבת ממש בקצרה) אדם שנהיה חולה ונשארה לו רק חצי שנה לחיות, הוא שומע על בחור שצריך השתלת כליה דחוף ומחליט לתרום כליה שלו לאותו בחור, כי ממילא אין לו הרבה זמן לחיות וגם אפשר להסתדר עם כליה אחת. בסופו של דבר הבחור ניצל (זה שתרמו לו את הכליב) ואותו אדם שתרם ניצל ממחלתו בזכות שתרם תכליה.. היא היתה הבעיה ולא גילו את זה.
3. הראנו להן שתי תמונות:
אחת- שני הרים ועמק בינהם ואדם עומד בעמק ועל אחד ההרים יש שלט "גאולה".
והשניה- שני הרים ועמק, האדם עומד על הר אחד ועל ההר השני יש שלט "גאולה".
ושואלים את החניכות איזה אדם יותר בטוח שהגאולה קיימת, מוחשית ומציאותית?

והמסר: בעמ"י, לאורך כל התקופות היו דברים רעים, ואח"כ דברים טובים. ע"י הדברים הטובים הבנו למה הדברים הרעים הגיעו ומה היתה מטרתם. לדוג- שיעבוד מצרים ויצאת מצרים, השואה והקמת מדינת ישראל וכו'..
ולכן יום הזכרון נמצא יום לפני יום העצמאות כדי להזכיר לנו את זה ולזכור מצד שני שכל שמחה אצל עמ"י מהולה בעצב.
המשחק מראה שהדברים שחשבנו שהם רעים (הליכה אחורה) בעצם התגלו כטובים, כי החניכות לא ידעו את המטרה האמיתי של המשחק שהיא להישאר כמה שקורב לתחילת הלוח. הסיפור מובן, והציורים מראים לנו שכשאנו נמצאים בתוך המשבר אנו לא רואים את הגאולה והתקווה וכו'.. תפתחו את זה כי אין לי כוח לכתוב..
מקווה שיהיה בזה שימוש.. (היד שלי כבר כואבת מאוד..)
פעולה שעשיתי ''לכבוד'' יום העצמאותהאריאלניקהנאמןאחרונה
אמרתי לחניכים להתחלק לזוגות שאחד מהזוג יעלה על הגב של השני ויקח אותו מסביב לסניף

לאחר הסיבוב מבקשים מהם לרדת ושמי שהיה על הגב יעצום עיניים והשני יקח אותו מסביב לסניף

המוסר השכל: מי שהיה על הגב בסיבוב הראשון זה משל לשלטון שלא הולך בדרך התורה והנושא אותו זה עמ"י, שלטון שכזה הוא מכביד מעצבן וחסר תועלת
בסיבוב השני משל לשלטון שהולך בדרכה של תורה שאיפ' אם עמ"י לא ירצה ללכת בדרך ה' השלטון יקחהו בדרך ה'.
כיום השלטון הוא לצערינו מהסוג הראשון, וכמו כל דבר שמכביד עלינו שאם משהו מכביד עלי אני מנערו מעל גבי כך כאן שלטון שלא הולך בדרך התורה צריך לבטלו.
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך