דבר ראשון חיבוק חם. שתי הפלות עוקבות, ללא ילדים בבית, בהריונות ראשונים- זה דבר כואב וקשה, ומעורר מגוון רגשות ומחשבות. החוויות הלא נעימות מצטרפות לציפיה הגדולה, והולכת וגדלה מיום ליום ומחודש לחודש, וזה מקשה מאוד.
חיבוק על כל זה, ומן הסתם קיימים עוד רבדים בהתמודדות. לא קל.
לגבי שאלתך-
מחזור שהיה קבוע אמור לכאורה לחזור להיות קבוע לאחר זמן מה. העניין הוא שהפלה היא דבר שמוציא מאיזון הורמונלי, ולכן איני יכולה לומר לך מה יקרה עכשיו. יכול להיות שהמחזור יחזור לנוהל הרגיל, אולי בשינויים קלים, ויכול להיות שיהיה שינוי, והמחזור לא ישוב למצב הקודם בשלב הזה.
כל אירוע שקשור למעגל הפוריות יכול לשנות איזון הורמונלי (הריון, לידה, הפלה, גרידה, גלולות או אמצעי מניעה הורמונלים, תרופות הורמונליות ועוד). לכן, לפעמים לאחר אירוע שכזה- הגוף מיטלטל והמחזור ההורמונלי משתנה.
אז מה עושים במצב הקיים?
אני ממליצה להמתין ולראות. אם המחזור אכן יופיע בזמן- זה נהדר.
אם לא יופיע בזמן- לא הייתי ממליצה להתחיל לקחת כדורים. אישית אני אוהבת לתת לגוף לעשות את שלו ולחזור לעצמו בקצב שלו. לגוף יש חכמה משלו והוא זקוק לזמן הזה כדי לשוב למסלול.
אם תהיה חריגה משמעותית ושינוי דרמתי- כדאי לשוב לרופא ולבדוק זאת.
מלבד זה, בהקשר של הציפייה להריון- אני ממליצה לתת לדברים להגיע, ואני מודעת למורכבות ולקושי הגדול בהמתנה.
אני כותבת את הדברים מתוך ידיעה עמוקה של קושי ההמתנה- על בשרי. אני מכירה אותו היטב. ומנסיוני למדתי, שלפעמים ההמתנה נותנת לי כלים אחרים כגון סבלנות, קבלה, הנאה ממה שיש, אורך רוח, הבנה שלא הכל יגיע מיד, אמונה, תקוה, יכולת לפתח בעצמי צדדים נוספים מלבד הצד של הציפייה, ועוד ועוד.
אבל, זה שייך אלי. ולחיי. ואת מתמודדת עם הנושאים שלך והקשיים שלך, שאין לי ידיעה עליהם מלבד המעט שכתבת.
כל שנותר לי הוא לחבק אותך ולאחל הריון מלא, במהרה, ובשמחה.
חיבוקים! 🌻