ימין כלכלי ושמאל פוליטי? או להפך? או גם וגם...הילד בן 30
לאור הדיון הכלכלי,
כמה מכירים את המינוח "עמדות גדורות" ו"לא גדורות"?
האם זה בכלל עולה בשיח הכלכלי שלכם?
כשאתם מדברים קפיטליזם, האם ברור לכם שזה אומר לבטל לחלוטין את קופות החולים כפי שאנו מכירים אותם היום? כל ביקור אצל רופא שיניים יעלה כמה אלפי שקלים, ותאונת אופניים תוכל להגיע גם ל20-30 אלף שקל?
וכשהשיח מרקסיסטי, אתם באמת יודעים מה מרקס רצה?
ברור לכם שבמדיה והמדינה נהיית סוציאליסטית אתם מאבדים כל זכות לקניין?
אבל אם כבר, אז סוצאיל דמוקרטיה, שמעתם?

וואו. אנשים שחופרים על כלכלה ולא מבינים כלום מהחיים.
פשוט תמשיכו לאכול את הראש שאתם "עם דעות מיוחדות" "קפיטליסט עם נגיעות רווחה"? זה פשוט הזוי השטויות שאנשים כותבים כאן.
אנחנו אולי לא בקיאים בכלכלה כמוךענבל

בס"ד

אבל רובנו כנראה מבינים שהעולם מורכב יותר.

אין כמעט [אם בכלל] מקום בעולם שהוא קפיטליסט לחלוטין או סוציאליסט לחלוטין, זה לא מציאותי ולא יקרה. כולנו נמצאים על ספקטרום מסוים ולזה התכוונתי במשפט שציטטת בהודעתך. 

לא הרבה אנשים התיימרו להבין בכלכלה, בסה"כ אמרנו לאן אנחנו יותר קרובים בסקאלה.

אגב, אם אתה רוצה באמת לעורר דיון הייתי מתחילה בלא לזלזל ולהפגין התנשאות כלפי האחרים, זה לא גורם בד"כ לאנשים לרצות להתדיין.

סליחה שהטרדנו אותךאריק מהדרום
נלך לשאול את פרופסור אומן מה הוא חושב על כלכלה, יאללה יאללה, אדון יודע כלכלה.
אני לא קפיטליסט קיצוני אבל רד קצת מהעץ שלך יא יודע כלכלה.
היה אמור להיות משורשר לילד בן 30.אריק מהדרום
באמת תהיתי למה הקצף יצא עלי, תודה על ההבהרה ענבל

אריק... תחליף שם משתמש כבר.הילד בן 30
אני חושב שאפשר לומר שסניגפור והונג קונג הם קפיטליזם לחלוטיןדי"מ

ושוונצואלה (כרגע לא עולות לי עוד דוגמאות) היא סוציאליזם לחלוטין.

אוי נו, פספסתי שלוש מדינות.ענבל
בס"ד

הבנתם את כוונתי וזה מספיק
גם כתוב שם שאין *כמעט*.
כתבת "אם בכלל"די"מ

אז כתבתי שלדעתי יש.

ובעיני זה מראה באופן נהדר למה קפיטליזם זה מדהים וסציאליזם זה נורא.

מה הקשר בין ונצואלה לסוציאליזם?מי האיש? הח"ח!

בוונצואלה, כנופיות מאורגנות של הממשלה הפופוליסטית מסתערות על כפרים ומבצעות מעשי זוועה בתושבים, כדי להטיל אימה ולשדוד ולגזול ולבזוז את הנכסים. למה אתה מסית ומקשר דברים כאלו לסוציאליזם? מי שסוציאליסט בישראל תומך לדעתך בכאלו פשעים?

ברור שעכשיו זה "לא סוציאליזם אמיתי"די"מ

אבל מה שהביא למצב הנוכחי בונצואלה זה בדיוק המהלכים שסוציאליסטים בישראל תומכים בהם.

כן, בטח, "בדיוק"!מי האיש? הח"ח!

יש הוכחה?

הלאמת משאבי טבעדי"מ

אתה מתכוון, שמירה על שטחים פתוחים מכרישי נדל"ן?מי האיש? הח"ח!

או אולי התכוונת למתנות היקרות של בארוני הנפט והגז, כולל קידוח הפראקינג של אפי איתם באדמת הגולן, שיהרוס את הטבע שם לעולמי עד?
למה ההתעקשות הזו, גם לגונן על שוד וגזל, וגם לייחס את השוד והגזל למי שמנסים לוודא שלא יהיה שוד וגזל?
אתה מבין למה אחר כך אנשים עשויים חלילה לחשוב שהלל גרשוני ממומן על ידי חברות האנרגיה?

אני פחות בקטע של להגיע למצב ששטרות של שקלים יותר נפוצים מניידי"מ

באמת לא עושה חשק לענות..ג'ינג'ר
אבל אם כבר,
כל המדינות שרוצות להחזיק מערכת רווחה מתפקדת,
צריכות שיהיה להן בסיס שבנוי על קפיטליזם (או אם תרצה- כלכלה חופשית) שיממן אותה.
כל המדינות המערביות היום (כולל ארה"ב) מנהלות איזה שהוא תמהיל בין קפיטליזם קשה עד רך לסוציאל-דמוקרטיה רכה. מי שבכלל נמצא על החלק של הציר שנוגע במרקסיזם, כמו גם מדינות עם גרעין סוציאל דמוקרטי קשה כבר מזמן פשט את הרגל.
גם המדינות הנורדיות כבר מזמן התחילו לברוח מהסוציאל דמוקרטיה לכיוון של כלכלה חופשית יותר והקטנת מעורבות המדינה מתוך הבנה שאם זה לא ייעשה- המדינה תקרוס.
מילה על סוציאל דמוקרטיה- זה שהסוציאליזם נעשה באמצעים דמוקרטיים ולא בכפייה לא משנה את המהות של מעורבות גבוהה של המדינה בכלכלה ובמשק, מה שבדרך כלל הופך לנטל כלכלי שמפיל את המדינה ולא מאפשר לתושביה רווחה אמיתית.
אנשים פה שאומרים שהם בעד קפיטליזם בד"כ מתכוונים לכך שיש צורך בחיזוק האלמנט של הכלכלה החופשית והקטנת התערבות המדינה.

ויש לי הרבה מה להגיד על שירותי הבריאות והמנגנון הישראלי שנקבע בחוק ביטוח בריאות ממלכתי, אבל זה כבר לדיון אחר. מה שכן, אל תהיה בטוח שאנשים שתומכים בקפיטליזם לא מבינים שהמשמעות היא ביטול קופות החולים.

עוד משהו אחד. להתנשא זה לא טוב לבריאות. וגם לא לשיח. אם יש לך מה להגיד לאנשים לגופו של עניין, פשוט תגיד.
צודקהילד בן 30
יצאתי קצת טרולי... אבל הפוסט על "בחירות על פי מודל כלכלי" עצבן אותי... סליחה על הכתיבה המעצבנת.
@צודקתג'ינג'ר
צודקת!!הילד בן 30
וואו אנשים התחרפנו בפוסט הזה...
ברור שהעסק יותר מורכב מאיך שאתה מתאר אותו!הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ט"ו באדר תשע"ט 07:35
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ט"ו באדר תשע"ט 07:34
יש הרבה שיטות באמצע. למשל ה'סוציאל דמוקרטיה' שהזכרת, שבה לאדם יש בהחלט זכות קניין. גם בכל המדינות הקפיטלסטיות היום - יש איזה שהוא ביטוח לאומי וכד'. אפילו פייגלין מדבר על שיטת השוברים בחינוך ולא שכל החינוך יהיה על ההורים.
אגב, קופת חולים היום ,זה אחד מיצורי הכלאיים שגם סוציאליסטים אמיתיים וגם קפיטליסטים אמיתיים אמורים לשנות - עוד לפני קום המדינה היו קופות חולים - אחת של ההסתדרות, אחת של ההסתדרות הלאומית (של הרוויזיוניסטים) ועוד כמה של ארגונים אחרים. מי ששילם - קיבל ביטוח בריאות וכך זה נמשך גם בקום המדינה - כמה שהיתה כלכלה ריכוזית, הרפואה נשארה בקופות חולים, שזה בעצם ביטוחים פרטיים.
לפני כשלושים שנה העבירו חוק ביטוח בריאות ממלכתי, אבל מכל מיני סיבות לא רצו לפגוע ברופות חולים - אז הגדירו אותם כנותן השירות מטעם המדינה. מאז יש כפל מטורף של סרבול מערכות בין משרד הבריאות לבין קופות החולים. במיוחד שהסל הממלכתי הוא מאוד מינימלי וממילא קופות החולים מוכרות כל מיני ביטוחים משלימים.
סוציאליסט אמיתי - רוצה שהמדינה תממן הכל וקופות החולים ייסגרו, קפיטליסט אמיתי רוצה שהמדינה לא תתערב,מי שירצה יעשה ביטוח פרטי בקופ"ח כבחירתו או בדרכים אחרות. גם מי שכן אכשהו באמצע - אמור להודות שהמערכת כפי שהיא היום, מבזבזת ומבוזבזת.
יש גם עוד אפשרות: ברירת מחדלמשה

המדינה יכולה לכפות שירות בסיסי כלשהו (כמו פנסיה וביטוח רכב) שצריך לקנות בשוק הפרטי.

זה שרוצים לכפות על קיומו של משהו או לסבסד אותו, זה לא אומר שצריך לייצר אותו. אפשר רק לתקצב אותו (שיטת השוברים) או לכפות על אנשים לקנות אותו (ביטוח רכב).

כשהכסף יעבור לאזרחים, פתאום תראו איך שהמחיר יורד ואיכות השירות עולה.

צודק, הבאתי דוגמאות לכך שהעסק יותר מורכבהסטורי
מאיך שהוא תיאר אותו. לענ"ד יש בעולם מודלי ביניים רבים, לכל אחד יתרונות וחסרונות.
לי ברור מצוייןמשה

קופות חולים יכולות להמשיך להתקיים.  גם חברות ביטוח. בדיוק כמו שיש לי ביטוח נגד תאונות רכב שיכולות לעלות גם מליון ₪.

מאמין שיהיו כל מיני חלופות של קופות חולים. כולל כאלה שיתנו שירות רק בהשתתפות עצמית גבוהה (נניח ניתוח לב), אבל בשוטף צריך יהיה לשלם לרופא. בדיוק כמו באוטו.

כמובן שביטוחים כאלה יעלו לי עשירית ממה שהם עולים היום. כלומר - יהיה לנו הכסף הזה ונוכל לשלם אותו.

אני משלם היום בערך 60% מס, אם לא 70% כשמכלילים את המיסים על הנדל"ן (שמגולמים בשכירות) ואת המס על הדלק. אם אני אשלם 30% פתאום יהיה לי הרבה יותר כסף.

60 אחוז? על מה?זית שמן ודבש

מס הכנסה, בט"ל, מע"מ, "מס" על דיור (שמגולם בשכ"ד), מס דלק...משה

לא יודע מאיפה ההנחה הזו שהכל יהיה זול יותר...הילד בן 30
עיין ערך ביטוח לרכב בארה"ב
גוגל: how much does car insurance cost in the USA
נעים מאוד: 1,500$ בשנה, לפני עלית מחירים על תאונות וכו'...
כנ"ל עיין בריאות
זה בגלל שמחירי הרפואה שם הזוייםמשה

פחות בגלל הרופאים, יותר בגלל רשלנות רפואית שם שמגיעה לתביעות במחירי עתק.

ברור שזה אומר שלא יהיו קופות חולים? שטיפולי יעלו הון??? לא.ספק

כבוד הבנתו בכלכלה לא שמע מעולם על ביטוח? 

כשכבוד הבנתו בכלכלה, חס וחלילה עושה תאונה, הוא משלם 40,000 שקלים על תיקון הרכב? 

לא. 

זה נגמר בהשתתפות עצמית. 

ביטוחי הבריאות יהיו פרטיים ותשלם פחות מסים. אתה תשלם הרבה פחות ותקבל הרבה יותר. 

אכן, אנשים שמדברים על כלכלה ולא מבינים כלום מהחיים זו בעיה. 

ללא ספק, השטויות שאנשים כותבים כאן... הזוי לגמרי... 

יקירי אולי מחזיק בביטוח בריאות פרטית? כי אני בטוח שאתה לא.הילד בן 30
רק אוסיף שבגלל שמחירי הביטוח בארץ צריכים להתחרות במחירי הביטוח של קופות החולים הם כל כך נמוכים. Here's how much the average American spends on health care

תהנה, מקווה שיש לך כמה אלפי דולרים בכיס ל"בזבוזים". לחלופין, תעשה גוגל באנגלית כמובן, ותן לצבע לאזול לך מהפנים...
ארה"ב באמת מטורפת בנושא הזה, אבל מסיבות לא רפואיותמשה

1. עיוותי מס מטורפים שגורמים לזה שהרבה מהאוכלוסיה לא באמת משלמת את מחיר הביטוח. זה מייקר דרמטית את המחירים בשוק למי שצריך לספוג אותם לבד.

כולל כל התוכניות של אובמה וכל אלה.

2.  הרופאים הכי טובים בעולם שבאים אחרי הכסף הגדול שיש שם.

3. תביעות רשלנות רפואית עם סכומים הזויים, שבתורן מקפיצות את מחירי הביטוח של הרופאים נגד רשלנות רפואית.

--- מקור ---

אוסף של שקרים.מי האיש? הח"ח!

הדיון כאן מגוחך לגמרי, מנותק לחלוטין מהמציאות ומתעלם מעובדות קשיחות שניתן לבדוק ולאמת.
זה לא דיון אלא דיקלום דמגוגי של כזבים.

אכן, אתה מספר אוסף של שקרים.ספק

ואין לך מושג לגבי מה שקורה במערכת הבריאות האמריקאית. 

בפועל, 28% מהאמריקאים מבוטחים ע"י המדינה. (כלומר, מכספי המסים של אזרחים אחרים). 

ההוצאה של ממשלת ארה"ב באחוזים מהתמ"ג גבוה יותר מהאחוז שמוציאות צרפת, קנדה, אנגליה ומדינות אחרות שבהן מערכת הבריאות היא ממשלתית. 

הבעיה שם היא - מלבד העובדה ש-72% מהאזרחים מממנים 28% - היא שהרגולציה המטורפת שם מונעת תחרות ברמות הזויות. 

טיפול שהעלות *הפרטית* שלו בכל מקום בעולם היא כ-1500 דולרים (החלפת מפרק ירך, למשל), תעלה בארה"ב כ-100,000 דולרים בגלל התערבות הממשלה בשוק והעובדה שהיא גורמת לכך שלא תהיה תחרות!

כרגיל, הבעיה היא סוציאליזם.  

אני אפילו לא נכנס כאן לדיון ולפרטיםמי האיש? הח"ח!

כי אתה מביא נתונים חלקיים ומגוייסים
ובתור מי שהחזיק כרטיס "קופת חולים" אמריקני (של Blue Cross Blue Shield) אני יודע שאתה מביא נתונים חלקיים ושפרשנותם מעוותת ומגוייסת
מי שרוצה מוזמן להיכנס לעובי הקורה, יבדוק את השטויות המטעות שפירסמת כאן, ויחליט לבד

ברור שלא תיכנס לפרטים - כי אין לך מושג מהחיים שלך. .ספק

אני מביא מספרים. עובדות. 

זה שאתה רק רוצה שיממנו אותך, זו הבעיה. 

הנה מה שחשובמי האיש? הח"ח!

מה שחשוב זה שסוף סוף אנשים מתעוררים בעולם
תיהנה

אנשים אכן מתעוררים. פעם כולם חשבו שסוציאליזם זה טובספק

היום, אנשים מתחילים להתעורר. גם בארץ. 

על אפך ועל חמתך. 

רוצה אולי את פרטי הפוליסה שלי?ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ט"ז באדר תשע"ט 13:26

אני משלם בכל חודש סכום מכובד - פחות מעשירית ממס הבריאות שאני משלם - כדי לוודא שאני מכוסה עד כמה שאפשר במקרה הצורך. 

הביטוח מכסה תרופות שאינן בסל (כולל תרופות נסיוניות), השתלות וניתוחים בחו"ל, התייעצויות עם מומחים, טיפולים מסוימים שאינם בסל הבריאות, הדמיות MRI במחיר מוזל במידה וארצה להקדים את התור ועוד. 

שוב, על כל זה אני משלם פחות מעשירית ממס הבריאות שאני משלם. 

ארה"ב היא לא דוגמא לשוק חופשי במערכת הבריאות. היא מן יצור כילאיים לא ברור עם אובאמה קייר, ביטוחים פרטיים ומערכת כ"כ מסובכת עם מעורבות ממשלתית כ"כ עמוקה - שזו ממש לא דוגמא לשוק חופשי בביטוחי הבריאות. 

תעשה קצת גוגל ותקרא על מערכת הבריאות בארה"ב. 

יש לי הרגשה שאין לך שמץ של מושג איך הדברים שם מתנהלים. 

תעדכן אותי אחרי שתלמד קצת. 

אתה טועה.די"מ

יש להבדיל בין "קפיטליזם" ל"ליברליזם".
קפיטליזם עוסק במעורבות המדינה בשוק. ליברליזם עוסק במעורבות המדינה בכל.

אפשר להיות קפיטליסט ולתמוך במדינת רווחה. אני אישי ליברל ורוצה לצמצם למינימום את מעורבות המדינה, אבל בהחלט לוקח בכל רגע את הורדת המכסים, ביטול רגולוציות מיותרות ו/או מזיקות, ביטול הכוח המוגזם של הועדים (חוק השליש, "זכות השביתה" כפי שמפרש אותה בית הדין לעבודה), מס שטוח כמה שיותר וכד', והגדלת הרווחה.
הבעיה הגדולה בסוציאליזם (גם "סוציאל-דמוקרטיה" כפי שמשתשים במונח בישראל) זה הדברים שכתבתי כאן (וגם הלאמת תשתיות טבע) ולא הגדלת הרווחה. כאשר זה מגיע ביחד זה קטסטרופה של ממש.

אתה מקשקש בריבוע ובקומקום.מי האיש? הח"ח!

סוציאליזם זה דיפרנציאציה והגינות במיסוי.
אתה משקר ומסית ומטה דיון בטענות איש קש דימיוניות ומנותקות מהמציאות, בעזות מצח ובזדון.

הגינות במיסוי זה מס אחיד ושטוח. דיפרנציאציה זה חוסר הגינות.ספק

סוציאליזם הוא רוע. 

לא מעניין אותי לשמוע דיקלומים.מי האיש? הח"ח!

תנהל את הדיון עם קהל מוחאי הכף.

אז למה זה כל מה שאתה עושה?ספק

אני רק מוודא שזה המצב.מי האיש? הח"ח!

תראה כמה נדיב אני, שאני משקיע בדין ודברים שחשוד מראש כהטחת ראש בקיר, מול דיקלום פחדני של סיסמאות נדושות, ובכל זאת נותן סיכוי.
אגב, לכל ה"ליברטריאנים" והמיתממים עם ה"מס שטוח" והפטור-מראש לכוחניים ולתקיפים, כרגע התפרסם שהלחץ התעשייתי והזיהום הסביבתי שבעלי המאה מייצרים בגיבוי הפוליטיקאים שהם מממנים, משמיד את הפאונה האנטומולוגית בקצב מזעזע של 2.5 אחוז לשנה, אז שיהיה בהצלחה כשלא יהיה מה לאכול, גם לעניים וגם לעשירים.

מאוד נדיב מצידך לדרוש מאחרים לממן אותך.ספק

חבל שהדיון יורד לפסים אישיםמ"י

אפשר להסתכל על סוציליזם כעל לוקחים ממני 60% מסים.

אפשר להסתכל על זה כך: במשך כל שנות חיי הלכתי מחיר מסובסד אל הישיבה, אל בית החולים וכו, כך שהיום אני אדם משכיל ובוגר שמסוגל לחשוב עצמאית ומתפרנס. 

אמנם יש מקום לתיקון בתוך הסוציאלזם, באופן התנהלות, לדוג', מחייבים להפריש כספים לעת זקנה אך בפועל האדם הפשוט לא מבין בה. מדוע? כי המדינה הטילה את האחראיות על המעסיקים. לא על העובדים. 

דוג' למה הקפטליזם לא עובד. נעשו רפורמות בפנסיות שהחלישו את מעמדו של סוכן הביטוח וחזקו את חברות הביטוח. כיום חברות הביטוח עושות מוות לרוב המבוטחים. אם אין לך סוכן שנאבק למענך - את הכסף לא תראה. הבעיה היא הילדים שלנו. הסוכן האישי שלי מרוויח עוד מאותם תגמולים שאז בזמנו הרוויח אבל את הבת שלי אמר שאין לו טעם לבטח. היא עולה לו יותר טרם הפגישה. אז נכון על פניו היא משלמת פחות דמי ניהול וכו' אבל גם מקבלת הרבה פחות...

ואפשר להמשיך להתדיין

חבל. תגיד את זה לקומוניסט...ספק

אפשר להסתכל על סוציאליזם רק בצורה אחת: 
גזל. 

לאף אחד אין זכות לדרוש מאדם אחר לממן אותו. זה מאוד פשוט. 

אין מקום לתיקון הסוציאליזם - יש מקום אך ורק להכחדת הרעה החולה הזאת מן העולם. 

למה מחייבים אדם להפריש לעת זקנה? למה מחייבים את כולם? כי יש כמה אנשים חסרי אחריות שלא מסוגלים לחשוב כמה שנים קדימה? 

זה נורא חבל - אבל למה לפגוע בכל האוכלוסיה בגלל זה? 

למה המדינה מחייבת אותי לחסוך חלק מהכסף שלי במוסד עם דמי ניהול בשמים ועם תשואה נמוכה יותר מזאת שאני יכול לעשות על תעודות סל? כי יש כמה מטומטמים שלא חושבים יומיים קדימה? 

מה אני עשיתי רע שמענישים אותי וגוזלים את הכסף שעבדתי בעבורו? 

הדוגמא שלך מסבירה מדוע הסוציאליזם הוא כ"כ נורא - למה יש חובה לרכוש פנסיה או תכנית פנסיונית כמו ביטוח מנהלים?
אם לא היו מחייבים כל אדם לרכוש אחת כזאת, הוא היה יכול להגיד גם לסוכן וגם לחברת הביטוח: "לכו חפשו" ולהשקיע את הכסף שלו ב-s&p עם דמי ניהול שכמעט ולא קיימים ועם תשואה גבוה יותר בממוצע מכל אחת מקרנות הפנסיה בישראל. 

אני חושב על הילד שלי ועל איך שהמדינה פוגעת בו באמצעות הסוציאליזם. 

ואם סוכן הביטוח מיותר והתפקיד שלו לא חשוב מספייק כדי שהלקוחות ירצו את השירותים שלו - שיעשה מה שעשו העגלונים כשהמציאו את המכוניות ומה שעשו מחלקי הקרח כשהמציאו את המקרר - יחפש עבודה חדשה שבה הוא יועיל לאנושות ושיהיה לאנשים אינטרס לשלם לו עבור השירותים שלו.  

בקיצור, הבאת דוגמא מצוינת ללמה סוציאליזם זה רע. 

כמה בכי ונהימי האיש? הח"ח!

הרי אם לא חינכת דרך מערכת ההשכלה ("החינוך") את הציבור לעשות את מה שאתה כל כך מתהדר שפשוט וקל לעשות - יקרה בדיוק מה שאתה כל כך מתבכיין שקורה לגבי ביטוחים וכדומה
אבל "ליברטריאנים" כמוך באמריקה מאמינים בכלל בהימנעות מאיזה שהוא "חינוך" (ואפשר גם לדון בעניין כזה ועד כמה נכון ובאיזו דרך) - אז איך זה יקרה?
אבל שוב, אני אדם נדיב והגון, ולכן אני בכלל נכנס לדיון כזה. אתה לעומת זאת, מונסטר של שוד וגזל, ולכן גם נקודה כמו זו שהעליתי היא משהו שלגביו אתה תצווח "צאו לי מהכיס, אני רוצה הכול לעצמי, אני רעב ושמן"!

אני לא צריך לחנך אף אחד - לכל אחד יש אבא ואמא .ספק

ליברטאנים מאמינים בחינוך - פשוט לא בחינוך שהממשלה מחייבת. 

ההורים מחנכים את הילדים שלהם כפי שהם רוצים. 

אתה בסה"כ אדם שרוצה לחיות על חשבון אחרים. 

מאוד נדיב והגון... 

אתה בסך הכל שקרן פשוטמי האיש? הח"ח!

"לכל אחד יש אבא ואמא"

וכל אבא ואמא ממש מתפקדים בכל שכבת אוכלוסייה
נכון?
אוי בחייך, עלינו עליך, חשפנו את פרצופך, זה כבר מביך!

אם יש לאדם הורים שלא חינכו אותו, זו אכן בעיה.ספק

אתה מוזמן לממן אותו מהכסף שלך... אה, רגע, בעצם... אנחנו מדברים עליך, לא? 

תיזהר מלערב הוריםמי האיש? הח"ח!

אני אדם מוסרי, בניגוד חריף אליך, רק כי הוריי הקדושים והיקרים חינכו אותי
כדאי שתפשפש בחינוך הקלוקל שקיבלת, לבדוק מה קרה שם

אני בסה"כ מציין את מה שאני רואה.ספק

אדם שחושב שזה בסדר לגזול - כנראה שהחינוך שהוא קיבל לא היה טוב, בלשון המעטה. 

יש לנו הבנות שונות במושג הגזל והשודמי האיש? הח"ח!

אצלי זה דבר חמור
אצלך זה עיקר העיקרים

אצלך לקחת ממישהו את רכושו - זה סבבהספק

ולהרוויח ביושר, זה גזל. 

אחלה הגדרות יש לך. 

חשבת פעם לכתוב מילון חדש? 

אתה לא קובע מה זה רכושמי האיש? הח"ח!

עיין תגובתי בנושא הצבא
וכן הוא לגבי המשטרה, מכבי האש, מערכת הרפואה, העירייה וכל דבר אחר
מה שעוד אריסטו ואפלטון הגדירו כ"שומרי העיר"

אבל בור וכלומניק כמוך לא למד מעולם אפילו שיעור ראשון בפילוסופיה
וזה החומר האנושי שאני אמור לנהל עימו דיון כאן
זה הרבה מתחת לרמה שבה הייתי עוד בבית ספר יסודי

רכוש הוא מה שאדם רכש. זו ההגדרה.ספק

ותגובתך לגבי הצבא מטומטמת להחריד. אני אפילו לא מבין מה בכלל ניסית להגיד. 

יש דברים שעבורם צריכים לשלם מסים - ביטחון ומערכת אכיפת חוק - אבל כולם צריכים לשלם בצורה שיווינית. 

יתר הדברים כמו קצבאות ושאר גזילות, אנשים צריכים לתת וולנטרית. 

החומר האנושי שאני מתעסק איתו כאן, הוא אדם לא מחונך שרק חומד את כספם של אחרים עבור עצמו. 

האמן לי, זה הרבה יותר קשה. 

כפי שהבהרתימי האיש? הח"ח!

אני הוא זה שרואים שיודע יותר
ושכמובן למד מושגי יסוד בסיסיים
ולכן אני פטור מהמשך הדיון

לך תדבר עם פילוסופים מקצועיים
אולי להם יש דרכים יותר מוצלחות ממני להראות לך איזה צחוק עשית מעצמך כאן ולחלץ אותך מהבור המגוחך שבתוכו אתה מתעקש להתחפר

לא. אתה לא יודע כלום.ספק

אפילו כשדיברתי על נושאים קונקרטיים, הראיתי לך שאין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר. 

אתה לא פטור מהמשך הדיון - אתה פשוט אהבל שעושה מעצמו צחוק. 

וזאת מעבר לעובדה שאתה בסה"כ תינוק חמדן שרוצה את כספם של אחרים בגלל שהוא חושב ש"מגיע" לו - כמו כל המילניאלס המפונקים והעצלנים. 

"מילניאלז" זו מילה של בכיינים מקצועייםמי האיש? הח"ח!

מהסוג של מגישי פוקס פייקס ניוז
אז גם מלדון בזה אני פטור

לא. מילניאלס הם בכיינים מקצוענים. ועצלנים. כמוך.ספק

ואגב, אני לא רוצה הכל לעצמי - רק את מה שעבדתי עבורו.ספק

בניגוד אליך שרוצה מה שאחרים עובדים בשבילו. 

כן. הכי כיף זה להנות מהעמל שלךמשה

(וגם הכי מוסרי).

ולא מעמל של אחרים.

והכי לא כיף זה כשמישהו רוצה לגזול אותו ממך.ספק

למה רוצה? גוזל בפועלמשה

אכן. אני רואה איך עוד ועוד קולגות עוזבים למדינות אחרותספק

עם מיסוי נמוך יותר. 

בכמעט כל פודקסט של תעשיית ההייטק רואים את זהמשה

אבל הם עוזבים לעמק הסיליקון וחוזרים כי חוקי הבניה שם דפוקים אפילו יותר מפה.

אני חושב שדי עבר לאנשים עמק הסיליקוןספק

יש את אוסטין טקסס - עם מיסוי נמוך במיוחד. 

זה היעד שאני חושב עליו כרגע... 

זה מקום שפחות מפותח טכנולוגיתמשה

אבל מתקדם לגמרי יפה. 

במדינת חיים כץ וניסנקורן יהיה הרבה פחות משתלם לגור פה.

מקום שישי מהסוף בגבית מסים מבחינת תחרותיותספק

International Tax Competitiveness Index | Tax Foundation

כמעט כל מדינה אחרת בעול המפותח תהווה שיפור. 

המיסים בישראל אפילו גרועים יותרמשה

זה לא המיסים, זה פשוט העלות של הגביה והסיבוך.

אם אני צריך לשלם 10K מס ונתנו את זה לביטחון ולעניים -זה בעיה אחת.

הבעיה שאני צריך לשלם עוד 1500 שקל (לדוגמא) לרואה חשבון, מבחינתי שילמתי כ-1300 שקלים. כלומר 13% יותר.

(קצת פחות, כי רואה החשבון הוא הוצאה מוכרת בעצמו).

זה נקרא בשפה שלהם "עלות הציות" (לחוקי המס).

למה אתם לא עפים מכאן?מי האיש? הח"ח!

אה, כנראה כי אתם לא תשרדו את התחרותיות האמריקנית, ועדיף לכם להסתמך על שולחן העדה היהודית של הקהילה די שטעטל פון איזראל!
אוי הצביעות...

בעיקר בגלל שאשתי רוצה לגור ליד המשפחה שלהספק

אבל אני עובד על זה... אל תדאג, בתחום שלי, אני לא מוטרד ממעבר לארה"ב. 

רוב הלקוחות של החברה שאני עובד בה כעת הן מחו"ל. 

טוב, כן, ברורמי האיש? הח"ח!

"אני פה בגלל אשתי"
היא יודעת במה אתה מאשים אותה?...
האמת, לא חשבתי שהדיון הזה יחלץ ממני צחוק!...

זה אכן אחד הדברים המזיקים בסוציאליזם.די"מ

יש עוד כמובן.

מזיקים לדעתךמי האיש? הח"ח!

ואתה כמובן חושב שדעתך צריכה להיות האחת והיחידה ביוניברס
מעניין באילו אמצעים אתה תשמח לנקוט כדי שזו באמת תהיה הדעה היחידה בנמצא ביקום

כמובן לדעתי. זה מה שעושים כאן.די"מ

כותבים את דעתנו.

מנסה לשכנע אנשים שמעוניינים לשמוע.

כן, ותוך כדי כך משתמשים בביטויים מנאצים, מכלילים ומסיתיםמי האיש? הח"ח!

כגון "סוציאליזם זה נורא" ו"המהלכים שסוציאליסטים בישראל תומכים בהם" בלי שום פירוט או דוגמא או הנמקה

סוציאליזם הוא גזל. נקודה. אתה רק חומד את כספם של אחרים.ספק

יש כאן נכון ולא נכון. שחור ולבן. 

אנשים שרוצים שאחרים יממנו אותם ואנשים שמרוויחים כסף למחייתם. 

או שיש כאן דיקלום של סיסמאות מסיתות ומסוכנותמי האיש? הח"ח!

רק אתמול תפסו באמריקה עוד טרוריסט שאגר נשק כדי לרצוח חברי קונגרס סוציאליסטיים
ותאר לעצמך, למשל, קשישים "רוצים שאחרים יממנו אותם" כדי שתהיה להם שמיכה להתכסות בה בחורף, רעים כאלו

זו לא הסתה להגיד לפרזיט שהוא רק רוצה להמשיך להיות פרזיט.ספק

אין שום סיבה שאזרחי מדינת ישראל יממנו קשישים כי הם קשישים. 

קשישים הם המגזר הכי עשיר במדינת ישראל. 

יש להם הכי הרבה כסף. זו עובדה. (אתה מוזמן לבדוק באתר הלמ"ס). 

ואם מישהו הגיע לגיל זקנה ולא חשב לחסוך - שיפנה לעמותות התנדבותיות או שיפשוט יד. 

אין לאף אחד זכות להגיד לאדם אחר: "אני מטומטם חסר אחריות - תממן אותי". גם אם הוא קשיש. 

תודה שהוכחת מה אתהמי האיש? הח"ח!

משאיר לקורא לחרוץ את משפטו עליך
תיהנה

הוא צודק.(ביקשת לחרוץ) ואגב מסוכן..מבקש אמונה

מצוי יותר שאנשים מתפרעים ומרביצים לרופאים או לפקידי ביטוח לאומי

כי כבר התרגלו למחשבה שחייבים לפרנס אותם.

(או סתם מכריזים שהם לא יכולים לעבוד כדי שיממנו אותם... תחשוב לבד לאן זה מוביל את הכלכלה)

ואגב אני עובד עם קשישים, דווקא מהם שמעתי חוסר שביעות רצון על המצב הזה שגורם לאנשים להתנהג בחוסר אחריות..

תמיד הם אומרים "בזמננו כל אחד היה צריך לדאוג לעצמו, וזה היה מצוין"

כמה אנשים?מי האיש? הח"ח!

מאיזה רקע כלכלי-חברתי?
חשבת רגע לפני שחרצת משפט?

כלומר, אם אני עני, מותר לגזול את ה עשיר?משה

"ודל לא תהדר בריבו"

(כמובן, שלעזור בכובע של צדקה זה לגיטימי).

יש רק צד אחד שגוזלמי האיש? הח"ח!

וזה לא העניים, חבר
אבל אפשר גם לחיות כאילו לא היתה מעולם מהפכה צרפתית, אולי גם תמשיך (או ש"ספק" ימשיך) לדרוש את זכות הלילה הראשון

גזלן הוא מי שלוקח את מה שלא שלוספק

מי שמרוויח את כספו ביושר - לא גוזל מאיש. 

מי שלוקח ממי שמרוויח את כספו ביושר באמצעים אלימים - הוא הגזלן. 

אתה הגזלן. 

ברור, ברורמי האיש? הח"ח!

גם בסדום ועמורה לקחו רק מה את שהוחלט בעיני כל אחד "שהוא שלו"

בסדום ועמורה גזלו כי לקחו לאדם את רכושו בניגוד לרצונוספק

לא טרחו לעבוד בעבורו ולהרוויח. 

עושה רושם שאתה מתבלבל בין להרוויח ביושר לבין לגזול. 

זו בעיה עמוקה וקשה. 

הצבא בישראל הוא צבא חובהמי האיש? הח"ח!

כל מה שעשיר ישראלי מחזיק הוא מחזיק על דמם של חיילי חובה
תחשוב כמה שניות ייקח לעשיר ישראלי לאבד הכל אם לא יהיה צבא חובה נכון לעכשיו
לא זכור לי שהעשירים באופן פרטי מממנים טנקים ותותחים

אבל הייתי בצבא, לוחם, 3 שנים - אז כל מה שיש לך שייך לי...ספק

ברכותיי - זכית בפרס הטיעון המטומטם לשנת 2018. 

*אנחנו ב 2019מיכל318
נכון, אז אני עדיין לא יודע אם זה הטיעון הכי מטומטם לשנת 2019ספק

אני רק יודע שהוא הכי מטומטם ביחס לשנת 2018... יש לנו עוד כמה חודשים לראות אם זה יחזיק עד סוף השנה בתור הטיעון הכי מטומטם גם לשנה הנוכחית... 

תמשיך לחשוב שאתה חכםמי האיש? הח"ח!

כי זה הרי לא הפריך ולא כלום את טענתי
אלא רק מחזק - גם אני הייתי בצבא (שש שנים אגב) ומכאן שאכן, גם לי יש חלק ונחלה, כמו כל אחד

כי לא טענת שום דבר. כתבת ג'יבריש חסר תוכן.ספק

לכן, כל מי ששירת בצבא, כולנו שווים מהבחינה הזאת ואף אחד לא חייב לאף אחד אחר כלום!

כל אחד ומה שהוא מרוויח. 

רוצה יותר כסף? לך תעבוד. 

אני לא צריך לממן אותך. 

חוסר הבנהמי האיש? הח"ח!

אבל בורות זה יותר גרוע, אז שוב, קודם תלמד, אחר כך נעסוק בהבנת נקרא

אתה מבלבל את העובדה שאתה טיפש שלא מסוגלספק

לכתוב טיעון הגיוני עם חוסר הבנה שלי. 

כן, בורות... רוצה לדבר קצת על המהפכה הצרפתית שהזכרת קודם?... 

אוי, הטמטום. 

לא פלא שאתה מרגיש שאתה צריך לגזול רכוש מאחרים - כי עם מנת המשכל שלך, העבודה היחידה שהיית יכול להשיג היא לעטוף קרמבו. 

אני שולח את ההודעות האלו ממחשב של החברהמי האיש? הח"ח!

כי בשעות האלו אני עובד, מייצר ומקדם את הכלכלה קידום אמיתי
ולמרות כל זאת, תאר לעצמך, אני עדיין מסנגר על זכויות חברתיות, כי אינני תפלץ מרושע וזדוני כמו מה שדיעותיך מעידות עליך

זה מה שאתה עושה בעבודה?...ספק

מאוד יצרני. הבוס שלך יודע? 

ואתה עדיין עובד? כ"כ הרבה שעות? כנראה שאתה לא מאוד פרודקטיבי. 

בסה"כ לעטוף קרמבו. זה לא מאוד מסובך... 

לא נשמע שאתה יודע על יצירהמי האיש? הח"ח!

ועל השראה ועל השעות שבהן זה קורה
אבל אופייני לתפלצים נטולי נשמה שהדבר היחיד שהם יחשבו שניתן להוציא תחת ידיהם בשעות כאלו זה טינופים, שנאה, הסתה ותסכולים

אני יודע שאתה כותב עכשיו בפורום ולא עובדספק

כלומר, אתה עושק גם את המעסיק שלך... כמה מפתיע שאין לך כבוד להשקעה כספית של אחרים... אני לגמרי בשוק... 

אני בטוח שאתה עושה משהו מאוד יצרני ומלא השראה... עטיפת קרמבו זה עסק עם המון שאר רוח... 

אתה חוזר על עצמךמי האיש? הח"ח!

זה מייגע
באמת מפריע לי להשראה (שכל עוד שיכולנו לדון במה שקשור איכשהוא לליברליזם, סוציאליזם, זכויות וחברה עדיין שמר לי את התפישה בגובה רם דיו, גם כשאני עובר למסך של סביבת הפיתוח מהטאב של האתר)
אז היות שעכשיו אתה כבר סתם מלהג, איך אומרים, so long

ואתה ממשיך לעשוק את הבוס שלך...ספק

"עובר למסך סביבת הפיתוח מהטאב של האתר"... מישהו פה חיפש ביטויים בגוגל כדי לכתוב כאן... מרשים... 

טוב, טוב, לך תעטוף את הקרמבואים שלך... 

גם סבא שלי ז"ל אמר את זהמשה

והוא גדל בתקופה שבקושי היה בבית לחם לאכול. 

זה נכון סטטיסטית.משה

למעשה, מדינת ישראל כופה על כולנו חיסכון לפנסיה כדי לא להתמודד עם קשישים טיפשים.

(שזה מהלך שבגדול הוא חיובי, אבל יש לו מחירים קשים בצד של עיוות המערכת הפיננסית ועמלות גבוהות מדי שמשלמים אנשים עניים יותר).

אני חושב שהיו במדינת ישראל הרבה פחות טיפשיםספק

אם הם היו יודעים שאף אחד לא יחוייב לקחת אחריות על הטיפשות שלהם ושהם יהיו תלויי ברצונם הטוב של האחרים בלבד. 

פתאום, אנשים יבינו שכדאי להם לחסוך. 

אני מסכים.משה

כשאתה מעלה את קצבת הזקנה, אתה מעודד זקנים לבזבז את הכסף שלהם על בר-מצווש לנכד או על טיולים בחוץ-לארץ.

לא הבנתי מה מנאץ ומסית במה שאמרתי.די"מ

זו בדיוק הבעיהמי האיש? הח"ח!

בעיה קשה מאוד בהבנה ותפישת המציאות

לא. הבעיה היא שאתה רוצה שאחרים יממנו אותך.ספק

זו המציאות שבה אתה רוצה לחיות. 

למה שתעבוד? שאחרים יחזיקו אותך... הכי כיף... 

זה שקר שקוף, מסית וזועקמי האיש? הח"ח!

ואתה מוכיח על עצמך את מה שניתן היה מראש לשער
בהצלחה

זה לא שקר. זה תיאור עובדה.ספק

אתה והעובדות...מי האיש? הח"ח!

רק אתה...

נכון.ספק

סבבהדי"מ

...מיכל318
@Admin תעשה טובה ותנעל את השירשור הזה.
תודה!
מה שצריך זה להעיף מסיתים ומשמיצים פרועים וכזבניםמי האיש? הח"ח!

חוכמה קטנה מאוד לנעול שירשור ולהשאיר את ההרשאה של חיות פרא להוסיף ולגדף
אותי חסמו בפורום אחר רק כי בכלל העזתי להביע דעה (ממש בוגר), זה קטן מאוד ליד מה שקורה פה

למה אתה רוצה שיעיפו אותך מפה?ספק

מוזר... טוב, הקרמבואים האלה לא יעטפו את עצמם... הם נמצאים בטאב של האתר... במסך סביבת הפיתוח... 

הנה, מיכל, קיבלת דוגמאמי האיש? הח"ח!

הוכחתי את טענתי

אתה עדיין עושק את המעסיק שלך, אתה יודע... אתה מדווח על השעותספק

האלה? 

היטפלות של טרולמי האיש? הח"ח!

בדיוק מה שצריך להעיף ולנקות מכאן בתור התחלה
אחר כך אולי אפשר יהיה לקוות לדיונים ענייניים

ברור. עשית צחוק מעצמך ואתה עדיין עושק את הבוס שלך...ספק

במקומך, גם אני הייתי רוצה שימחקו את השרשור הזה... 

אני רוצה שזה יישאר לדראון עולםמי האיש? הח"ח!

ואגב, בינתיים אתה משמיץ, מטנף את האתר ומחרף כאחרון הביריונים מהשוק
אז אל תשליך פרוידיאנית עליי את מה שאתה מקווה שיקרה, שימחקו ולא יהיה לזה תיעוד

אני רוצה שזה יישאר כי זה משעשע.ספק

חמוד, ההודעות הראשונות שלך היו חסרות כל כבוד מינימלי כלפי מי שכתב אותן. 

אתה מבלבל את המח לפי הקילו ואין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר. 

יתירה מזאת, לפי דבריך, אתה כרגע עושק את המעסיק שלך. 

בושה. 

פשוט בושה. 

אל תדאג למעסיק שלי.מי האיש? הח"ח!

המעסיק שלי שמח מאוד על התוצרים שאני מספק.
הם נחשבים מהטובים יותר שסופקו.
אתה מבין, ככה זה בעולם העסקים האמיתי ולא בדמיונות המביכים שלך, מבינים שהנקודה האמיתית היא לא כמה שעות דווחו, אלא מה שווה התוצר באמת, שזה לאין ערוך מעבר לחישוב הקרתני של הוצאה פר עובד (אבל אני גם אדם ישר, אין דקה אחת של דיווח על זמן השתתפות שלי בכל עניין שלא קשור לעיסוק עצמו).
אגב, עברתי רגע על מה שאתה מכנה חוסר כבוד "מינימלי", אתה כרגיל עושה פיל מזבוב, ואחר כך עוד טוען שאחרים הם בכיינים.
בוא, תתבגר.

מישהו צריך לדאוג לו... ברור שלך לא אכפת מספיק מהעובדהספקאחרונה

שהוא משלם לך - ולכן אתה מרשה לעצמך לבזבז את הזמן שלך בפורומים באינטרנט במקום לעבוד. 

אז אתה כן צריך לדווח על זמן למרות שמה שחשוב הוא התוצר? קצת סותר את עצמך... 

תבין משהו: 

כשאדם חסר כל ידע מינימלי באיזשהו תחום שעליו הוא מדבר (המהפכה הצרפתית? באמת?) מעז לכתוב כפי שאתה כותב לאחרים - זו הזיה. 

האמת, אחרי שקראתי מה שכתבת על ונצואלה - ברור לי שאתה לא בדיוק אדם נורמלי וככל הנראה, מצבך מצריך טיפול רפואי כלשהו. (רצוי תרופתי). 

אז תהנה לך מעטיפת הקרמבואים ואני מקווה שבאמת תנסה להשיג את העזרה שאותה אתה צריך.  

הוא כתב שהוא מביע דיעה.מיכל318
לא שהוא רוצה שיעיפו אותו מיפה.
אין בשביל מה לריב.
הבנאדם מקשקש את עצמו לדעת ומתייחס לאנשים בחוסר כבודספק

מהתגובה הראשונה שלו כאן. 

על זה נאמר: "יאללה יאללה"... 

לא ראיתי את כל ההודעות פה.מיכל318
מה שכן צריך למחוק את כל השירשור המיסכן הזה.
ולא באלי להיות "המבוגר האחראי" עכשיו
אז לילה טוב לשתיכם.
נו, שוין. לילה טוב.ספק

ברור.מיכל318
צריך למחוק חצי מהתגובות פה, גם אני לא בעד להשאיר אותו ככה נעול.

תגובות שיורדות לפסים אישיים זה כבר משהו פוגע.
כן. כי להתחיל להגיב עם אמירות כמו:ספק

"אוסף של שקרים" או "אתה מקשקש בריבוע ובקומקום" הן מאוד מכבדות ויפות. 

לגמרי. 

הקומוניסטים האלה... 

לא אמרתי את זהמיכל318
אמרתי רק שלרדת לפסים אישיים זה פוגע.
אם הוא היה כותב כמו בנאדם נורמלי - הוא גם היה מקבל יחס בהתאםספק

אבל כשבנאדם שמפגין כזאת בורות בכל תחום שהוא שעליו הוא מתיימר לדבר עוד מעז לפנות בחוסר כבור ובזלזל לאחרים שבניגוד אליו, יודעים על מה הם מדברים - אז שלא יתפלא שזה היחס שהוא מקבל. 

קראי את השטויות שהוא כתב על ונצואלה, מערכת הבריאות האמריקאית או המהפכה הצרפתית. 

עצוב. 

אתה ממש האומות המאוחדותמי האיש? הח"ח!

קובע מה נכון, מה לא, מה פה, מה שם
תירגע עם זה, חבר, לא מינו אותך

אני סתם אדם שלא סובל תינוקות בכיינים, בורים וחסרי כבוד. כמוךספק

כל עוד שאתה מודע לכך שאתה סתם אדםמי האיש? הח"ח!

אז יש עוד תקווה

כל עוד שאתה לא מודע לזה שאתה תינוק בכיין - אז אין תקווה. לך.ספק

לא משנה כמה תנסה לעשוק ולגזול מאחרים - זה עדיין לא יספיק. 

במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניהאחרונה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צעאחרונה
דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא