לחגוג או לא את העצמאות?אנונימי (פותח)
המאמר נלקח מפורום "צעירים והחיים" www.c-s.co.il

משום מה כל שנה "חג העצמאות" מזכיר לי את חברי המעצבנים בכיתה. אותם אלה שכאשר המחנך היה מנפנף בדפי מבחן פתע הם היו צועקים.. ישששששששששש

הלו, מה יש? למה לגרום למחנך להסמיק מאושר ולהנחית לנו עוד "פתעים" מנחת אושרו?

הלו, מה יש? אתה בטוח שתצליח במבחן?

עם הזמן מצאתי שאין קשר בין צעקת ה"יש" לבין התוצאה. רבים מאלו שצעקו "יש" הוציאו יותר "אין" מאשר "יש" אך הם היו צועקים זאת גם אם היו מציעים להם בפתע להיות עובדים זרים..

"חג העצמאות" על שום מה?
על שום שהפכנו עצמאיים להיות מדינה. הלו, אתה שם עם הספריי קצף הלבן, מה "יש"? על מה ההילולה? מבלי להביט על חצי הכוס הריקה אפשר לראות את המים העכורים שהצטברו בחציה המלא.

מה היה לנו? היינו גרים בחו"ל בקהילות יהודיות שמאימת העמים התלכדנו והיינו לעם שומר תורה ומקפיד על הליכות הייחודיות לעם היהודי.

מה "יש" לנו? שיטת חינוך, קורסת. נוער, אובד. סמים, רצח, התאבדויות, חוסר טעם בחיים, גירושין, תא משפחתי הרוס, שינאה, קאסמים, עוני, מחלות, אי צדק חברתי, פשע מאורגן, תאונות, קרינה, פיגועים, ראש שלא מבין בממשלה, שר ביטחון שמבין בעובדים, שרת חוץ שלא מבינה חוץ.. וכמה נוכלים שמנהלים לך את המדינה.

אז קדימה לחגיגות!

אלא מה יכעסו רבים ורבות ויאמרו, מה? תראה איזו אימפריה! למה להביט על השלילי. תראה צבא למופת, בתי ספר, ילדים מחוננים, אוניברסיטאות, סופר פארם.. מה, ומלחמת ששת הימים, אה? בזכות זה יש לנו מדינה!

טוב, נכון. אך בואו נעשה הבדלה בין קודש לחול.

לבקש ממני לחגוג חג סתם של חול, יכולים לבקש ממני יפה אך לא לחייב. הבעיה שאני מכיתה ג' אהבתי לחגוג את התוצאה ולא את חלוקת המבחנים.

אני מביט על מדינתנו כמדינה מתגבשת אך שסועה והאמת שחוץ משניצל אחד על האש אני לא מוצא סיבה אמיתית לחייך ולחגוג את היותי מיעוט נרדף לדתי. לפתוח עיתון של המדינה ולמצא שם רדיפה ושינאה לעצם היותי מאמין באלוקי ישראל. לגלות שבכנסת יש תקציב להאכלת יונים בכיכר המושבות וכל שקל שהולך לילד דתי נמרחת עליו כותרת בעיתון.

אני בהחלט שמח לא רק ביום הזה אלא בכל יום ומודה לקב"ה בתפילה שקיבץ אותנו יחד מארבע כנפות הארץ. הייתי מוסיף ואומר הלל ביום הזה אם מיליון ילדים היו פותחים את הבוקר בשירת הלל ואומרים חצי דקה "שמע ישראל" במקום "בוקר טוב המחנכת" (חכי מה נעשה לך היום).

הייתי מנגן את ההלל אם חמש מיליון יהודים היו שואגים "יש אלוקים" בכל עת שנמנע פיגוע ולא רק כאשר "מכבי" מטביעה חמש נקודות יותר.

הייתי מלחין כל אות מהלל אילולא אנשי התקשורת היו כחלק מלימודי התקשורת עוברים סמינר של "ערכים" ולו רק כדי לראות שהיהדות נאורה מלשונם השסועה.

הייתי והייתי, בינתיים אסתפק בעוד חזה עוף על האש אולי שנה הבאה התוצאה תהיה טובה יותר ונצעק ביחד "יש" גאולה!

לא מסכימה עם המאמר.....אנונימי (פותח)

אני ממש לא מסכימה.

צריך להפריד בין 2 דברים:

הממשלה, והמדינה.

זו הארץ שלי, ואני אוהב אותה כמו שהיא,

מה אם פתאום יהיה ראש ממשלה דתי, לפי הדעות שלי אני כן יחגוג את יום העצמאות ושנה אחרי שהוא כבר לא יהיה רה"מ אני לא יחגוג...

זה מצחיק.

לפי דעתי עצם החגיגות, אנו שמחים על זה שקמה מדינת ישראל! לומרות שזה היה קשה, ועם המון פצועים והרוגים.

מדינת ישראל קמה.

אז נכון, שזאת לא המדינה האידיאלית והמושלמת, והדרך עוד ארוכה.

אבל אסור להיתיאש.... וצריך להמשיך לקוות ולפעול.

אבל זה לא אומר שאי אפשר לחגוג.

כן לחגוג את חג העצמעותמכאל 2 3
אם היית באאליעזר

ב"ה

עם טענות כאלה לניצול שואה, הוא מחטיף לך כזאת כאפה שהיית רואה זיקוקים גם לא ביום העצמאות!! על מה אתה מתלונן?? על זה שאין לנו שואה? על זה שאין לנו אינקוזיציה? על זה שאנחנו יכולים ללכת עם ציצית וכיפה בלי לפחד? על זה שיש מלא ישיבות מתוספות כל שנה ושנה ב"ה? על מה אתה מתלונן? למה לא, אני לא שמח על מה שיש כי לא מעניינים אותי 6 מיליון יהודים שנטבחו רק בגלל שלבשו ציצית, או שקיימו ברית מילה, או שהניחו תפילין. ברור לי שהמצב באירופה היה יותר טוב כי שם לא רדפו אותי בכלל על היותי יהודי ברור! נכון, היום להיות דתי זה לא הכי קל. אבל איך אתה מתלונן על המצב הזה כשמיליוני יהודים נרצחו בשואה ופה בארץ סה"כ מכפישים אותך? לא רוצחים אותך בארץ. אתה יכול ללכת עם ציצית בחוץ בלי שמישהו יתקע לך כדור (של אקדח כן?) במוח בגלל שלבשת ציצית או כיפה או תפילין.

נכון אתה צודק ;מכאל 2 3
חלאס לדבר בשמם של הניצולים!!!ברוריה מהגוש
אני מכירה ניצולת שואה אחת שמאוסלו הפסיקה להניף דגל ומהגירוש היא הפסיקה לקרוא ליום העצמאות חג.
צריך להודות על מה שישמשה
בשביל הומלס, לעבור לגור בחדר זבל זה שיפור ענקי. יש שם חשמל, מים, קורת גג בימי הגשם, אז מה אם קצת מסריח ?

מצד שני, צריך להתפלל ולעשות על מנת שנגיע ליותר.
יש על זה כבר שירשורראשון_בנשמ"ה
אבל בכל זאת יש לי משהו להוסיף על מה שנכתב שם.

מופיע בהלכה שאדם שנפטר אביו ל"ע צריך לברך "דיין האמת". אבל בנוסף, בגלל שהוא מקבל ירושה ויש לו הנאה מהירושה הוא צריך לברך "שהחיינו"/"הטוב והמטיב" (תלוי במקרה). עם כל הצער והכאב שיש לו על פטירת אביו הוא צריך להודות על הטובה המסויימת שיש לו מזה.

נכון שהמדינה לא מושלמת, היא מאוד מאו רחוקה מזה בהמון תחומים. למשל תחום המשפט, אין שום קשר בין בית המשפט העליון/בג"ץ לבין התורה, ההיפך. ויש עוד המון דוגמאות נוספות. אבל צריך להודות על זה שאנחנו שולטים בארץ ישראל, על זה שאנחנו מקיימים מצות כיבוש א"י ולא רק ישוב א"י, על זה שאנחנו לא נרדפים ע"י נאצים, ובכלל על זה שהמצב הכלכלי יותר טוב ובגלות (נכון שיש מיליון עניים אבל אין מה להשוות בין עני של פעם לעני של היום).
אתה ממש מגזים!אסתריקה

תסתכל כמה טב לנו שאנחנו פה... תחשוב מה היה קורה לנו אם לא הייתה לנו מדינה- היו יותר הורגים אותנו ולא הייתה לנו הגנהף, היינו מפחדים ללכת ברחוב, הייתה לנו התבוללות עצומה ועוד הרבה דברים.

תסתכל רק מה קורה עכשיו בצרפת, אירופה וארה"ב ותגיד- מה עדיף לך לגור בחו"ל כמו שרשמת בלי שתהיה לנו שום מדינה או בארץ, שהריבונות עליה היא של יהודים (שלא היה את זה כבר 2000) שנה?

אני מגזים@?!ראשון_בנשמ"ה
נראלי שאת מתכוונת לאתגר, לא?
זאת הבעיה שלנו...אנונימי (פותח)

אני ממש הולך להתקיף את כל החבר'ה, אז תהיו מוכנים...

אז ככה, שואלים את חבורת העילית של הנוער הדתי לאומי, למה אתה שמח שיש מדינה? והתשובה: כי אם לא, היו הורגים אותנו.

זאת בדיוק הגישה שהובילה לגירוש, ומתכוונת להוביל אותנו לגירושים נוספים בהמשך, ואני אסביר את עצמי...

בטח תהיתם לא פעם, למה האנשים שתמכו בהתנתקות תמכו בה? מה, הם שרוטים על כל השכל?!! הם לא מבינים שאנחנו נותנים את הדבר שכמעט הכי חשוב לנו, ארץ הקודש, ולא מקבלים כלום? אז ככה, חבר'ה, צריך להבין מה המניעים של מה שנקרא הציונות החילונית. הם באו לארץ, (פעם הרוב והיום זה כמעט כולם ככה) למטרה אחת, לעשות ליהודים מקלט, ארץ שבה הם יוכלו לחיות בבטחון ובשקט. שום הקדוש ברוך הוא, שום גאולה, שום מצוות ישוב הארץ. עכשיו, כשנדמה להם שאם נטוש את חבלי הארץ נקבל שקט, (ואפשר להתווכח על זה אבל זה התחום של המדינאים ושל אנשי הצבא.) ההם אומרים: למה להלחם על אדמה, אנחנו רוצים שקט ובטחון.

אנחנו, הדתיים,לעומת זאת,באנו ארצה ממטרות שונות לגמרי. אנחנו בעד שלום ובטחון, אבל לא באנו לארץ שבה כיום נהרגים הכי הרבה יהודים על יהדותם, בשביל שקט. באנו לכאן מסיבה אחת פשוטה. עבודת ה'.

ה' ציווה אותנו  לירוש את הארץ, כלומר שתהיה ריבונות יהודית על כל חבלי ארץ הקודש. ה' ציווה אותנו לשבת בארץ. בכולה.

ואנחנו, כמו היהודים בכל הדורות, שמחים לקיים את מצוותיו של מלך העולם. שמחים שנפלה בחלקנו הזכות להתחיל בשותפות עם הקב"ה את הגאולה. ואני מקווה ששמחים למסור את הנפש כמשמעו על מצוות ה'. (אני עוד לא מוכן לזה, אבל זאת המגמה.). שאני לא אובן לא נכון, ברור גם לי שהמדינה שיפרה אתת הבטחון האישי והכללי של עם ישראל, ולא הייתי רוצה למות בשואה, ואני מודה לה' על כך. אבל זה לא הסיבה העיקרית שאני שמח ביום העצמאות.

וואי, נסחפתי מעט... טוב, צל"ש למי שהחזיק ראש עד לכאן.

בציפיה לגאולה שלמה ולבנין אריאל    

ברור שזו לא הסיבה היחידהראשון_בנשמ"האחרונה
ויש עוד הרבה סיבות שבגללם אני מודה לקב"ה ביום העצמאות (מצות כיבוש א"י, אתחלתא דגאולה...) אבל גם זאת סיבה להודות לקב"ה על זה שאנחנו כבר נרדפים ע"י הגויים. זה לא כ"כ קשור לזה שהחילונים רואים במדינת ישראל מקלט בלבד, כי זאת לא המטרה להיות רק לא נרדפים ע"י הגויים ולקבל מקלט אלא להתיישב בכל ארץ ישראל. לעומת זאת החילונים רואים מקלט מדיני בתור מטרה וזאת הבעיה.

חוצמזה, אני חושב שהיום הרבה אנשים אומרים אותה כי זה אינסטינקט (מקווה שככה כותבים את זה) שכשאתה שומע דברים נגד המדינה אתה מנסה לבוא בדרך של שלילה "מה היה קורא אם לא היה את זה".
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך