קודם כל, כמו שאמרת- שאלו על זה כבר הרבה, ולכן אני מתארת לעצמי שאם תיעזר בחיפוש תוכל למצוא מלא תשובות.
לגבי השאלה שלך.
·זה קצת עולה מהדברים שלך ולכן נראה לי שחשוב להבהיר שאין ממש נוסחה..
ז"א, תמיד אפשר למצוא כאלו שאף פעם לא ישבו והגדירו מה הם מחפשים וב"ה מצאו גם בלי זה, וכאלה שהגדירו מה הם מחפשים ומצאו בדיוק את זה, וגם כאלה שהגדירו לעצמם ומצאו משהו אחר שהיה מאוד מדוייק להם. השורה התחתונה היא שגם אחרי שבעז"ה תברר את העניין עם עצמך- יכול להיות שכדאי לשמור על 'ראש פתוח' גם לדברים שקצת יחרגו מההגדרות שתגדיר.
·אפשר גם להסיק מכאן שמדובר בבנ"א עם הרבה שוני ביניהם ואין יכולת אמיתית להגיד משפט כמו 'כל בחורה דתיה לאומית מחפשת דווקא בחור x'..
·הזכרת בסוף את עניין מציאת החן והמחשבה של 'למה לא' בהקשר לבחורות שיצא לך לפגוש במהלך החיים..
אני לא בטוחה שכל שיחה נעימה עם בחורה מעידה על מציאת חן, ונראה לי שיש פה משהו שדורש קצת העמקה..
ממליצה להקדיש כמה דק' כדי לקבל כיוון-
·וקצת לתכל'ס. נסה להכין לעצמך רשימה של כמה שיותר תכונות שיכולות להיות בבחורה. זה יכול להיות תכונות פנימיות יותר (ענווה, בעלת יראת שמים וכו'), פנימיות פחות (לומדת מקצוע מסויים, עברה מסלול חיים מסויים, תחביבים כאלו ואחרים), וגם חיצוניות (בלונדינית, 'לוק מדרשיסטי/אולפניסטי' וכו').
מדגישה שבשלב הזה אתה רושם הכל..
אחרי שיש רשימה (ונראה לי שחשוב שזה יהיה רק אחרי, אסביר בהמשך)- תתחיל לצמצם.
תמחק את הדברים שיכולים להיכלל אחד בתוך השני, את הדברים שלא חשובים לך בכלל, את הדברים שתוכל להסתדר בלעדיהם..
אני מתארת לעצמי שבהתחלה זה יהיה קל יותר, אבל ככל שתצטמצם הרשימה זה ייעשה יותר מאתגר (כי כל הדברים חשובים), אבל המטרה היא להגיע לארבע תכונות בסוף תהליך הצמצום.
אין פה אמירה שעכשיו אתה מוותר על כל הדברים האחרים, אלא עניין של התמקדות.
*נראה לי חשוב שהצמצום ייעשה על הנייר ורק אחרי שיש רשימה מסודרת, כי זה מגדיל את הבחירה שלך.. כך אתה מפעיל מחשבה אמיתית ובוחר לגמרי במודע מה חשוב ומה פחות..
נראה לי שעל-פי התכונות שאיתן תישאר בסוף יהיה מדוייק יותר לחפש, כי הן יותר שורשיות. כלומר, הן יותר כוללות ויכולות לבוא לידי ביטוי בהמון דרכים. ודווקא לא מצמצמת אותך למשהו אחד בלבד (למשל, אם 'בעלת חסד' היא תכונה שורשית, אז החסד יכול לבוא לידי ביטוי בכל מיני דרכים- דרך התנדבות עם קשישים, דרך עזרה להורים ולאחים בבית, או דווקא דרך מתן צדקה על בסיס קבוע. לא צריך לחפש את הכל, אבל אחד מהדברים יכול להעיד על איזושהי תכונה פנימית של חסד.. מבין?)
מקווה שלא הארכתי יותר מדיי..
שיהיה הרבה בהצלחה ושבת שלום..(: