זקוקה לפרספקטיבה של אנשים אחריםארזי
לא. לא מבינה אותם בכלל!כלה נאה
וניראה את אחותו הולכת ללדת בלי בעלה??
תישאלי אותם איך זה?
יפה מאוד שבעלך איתך ואת הראשונה בשבילו. ככה צריך. אז מה אם זו לא לידה ראשונה??
לדעתי תשאירו את זה ככה.
מזה לדרוש ממנו להגיע לחתונה בכל מחיר??
שיגיד לאמא שלו שהוא מקווה שיהיה בסדר ואתם תצליחו להגיע. ואם לא. אז לפי המצב באותו הרגע הוא יחליט מה מתאים לו לעשות. וזהו!
העיקר בקלות ובידיים מלאות.
מסכימה שהדרישה תלושה והזויהאורי8
הכי חשוב שלא תתרגזי ותילחצי במצבך.כי לעולם חסדו
לדעתי את ממש ממש לא צריכה לדבר עם בעלך כמו שחמותך ביקשה וגם לא להיות צד בעניין.
את כל המו"מ שבעלך יעשה מולן ושידאג להבהיר להן את המצב.
לידה של כל ילד היא עולם ומלואו ואי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
האמת שהמשפט שהכי תפס אותי זה שהיא מבוגרתאין ייאוש בעולם
האחות המבוגרת וחמותך כל כך מצפה שהיא תקים בית כבר
שהכל מתגמד ליד זה בשבילם
בשבילם זה כולה עוד לידה, לא ראשונה, משהו שבשגרה, אבל החתונה היא עילת העילות ועד שהגיע הרגע כל הנחלים הולכים אל החופה הזו...
זה רגע שכנראה מאד חיכו לו ומבחינתם צריך להפוך את העולם עד שהוא קרה.
לא מצדיקה
ולא ברורה לי בכלל ההתנהלות שלהם. אבל ביקשת דרך להבין את הצד השני..
אם מה שכתבתי מתאים לסיפור אז זו יכולה להיות סיבה להסתכלות שלהם.
מסכימה איתך. ועדיין זה הזוימיואשת******
עדיין אין שום דרך בעולם שהבקשה הזו הגיונית
פותחת יקרה, הריני ללמדך טיפ ענק שבעלי לימד רותי ושינה לי את החייל בכל ההתנהלות הזו מול אמא שלו ולפעמים גם אמא שלי...
תגידי כן כן ותעשי מה שבא לך
ממילא האפשרות קטנה
תגידי כן
ברגע האמת הוא ילך איתך ללידה עיכבה את הטלפון וכולם יסתדרו בלעדיו
בשביל מה מריבה משפחתית , הם קצת השתגעו. תהיי את המבוגר האחראי
ובנימה אישית- משוגעים!!!! זה ממש ממש קשה ואני הייתי נפגעת עד עמקי נשמתי ולא מדברת איתם כמה שנים
חיבוק
אהבתי ממש את העיצה שלך, שילוב של חכמה עם השכנת שלוםמק"ר
מסכימה שהבקשה שלהם לא הגיונית! אבל עשיתי מה שביקשה הפותחת
אין ייאוש בעולם
ועשית יפה
מיואשת******
כתבת בדיוק את מה שרציתי לאמר!יפית8
אוהבת את העיצה
וגם חושבת שהם הזויים
מקסים. מאמצת לעוד תחומים...ככה.
גדולה מהחיים עם העצה הזאתפי5
גילגלת אותי מצחוק בגלל שאת כ"כ צודקת לגבי מה שכתבת: "ובנימה אישית- משוגעים!!!! "
גאונות אני מאמצתציפ'קה
ברור שאת צודקת
פשוט הזיה
וממש כל הכבוד לבעלך על שהוא נשאר לצידך מול המשפחה שלו ושברור מאליו בשבילו שהלידה חשובה יותר. תגידי לו תודה על זה, באמת
תודה לכולן אעביר את השבחים לבעלי
מיואשת******
לקח לו הרבה זמן לשחרר אותי, זה לא קל כמו שזה נשמע כשאומרים לך הגיד- את לא נמצאת מספיק עם הילדים את צריכה לחזור הביתה מוקדם יותר
במקום להסביר שזה המשרה
במקום לומר כמה אני רוצה גם אבל אין אפשרות כרגע
במקום לתת שיקולים כלכליים או זוגיים וכו ולהתווכח שעות
פשוט לנשום עמוק לומר
נכון , את צידקת. איך היה היום שלך?
וזה מדהים כמה לאורך זמן מפסיקים לומר לך דברים (כמו שאמא שלי אמרה לא מזמן את ממילא לא מקשיבה לי.. טוב זה לא נכון דווקא אני מקשיבה לה המון אבל רק במה שמתאים לי... )בקיצור היא קלטה לבד בלי שאמרתי שום דבר לא יפה, בלי ויכוחים בלי להוציא אנרגיות ובלי מערכת יחסים שלילית ביננו.
באמת שזה לקח זמן ומאמץ אבל ממש שיפר את החיים שלי. מאד מאד מומלץ
הכל טוב ויפהשלומצ'
גם בעלי המליץ לי לעשות כך, הבעיה מתחילה כשהוא מפעיל את השיטה הזאת עלי ![]()
צחקתי!!מק"ר
חחחחלמה לא123

מיואשת******אחרונה
לדעתיישנה חדשה
וב"ה שבעלך איתך באותו ראש,
אני בעד פשוט לנסות להסביר להם שהסיכוי שבדיוק תלדי ובדיוק הוא לא יהיה זה סיכוי קטן,
ולעמעם קצת את הדברים,
להגיד.. מי יודע מה יהיה? אין לנו מושג
אולי החתונה תהיה שבועיים אחרי הלידה? (אולי בכלל הברית תהיה ביום של החתונה?) אולי תהיי עוד בשיא כוחך ומרצך לפני הלידה?
בקיצור להסביר שהדיון מה יהיה אז לא רלוונטי כרגע ורק בזמן אמת יהיה אפשר לדעת, ואתם לא מתחייבים לשום דבר מראש, לא לפה ולא לפה,
ולהסביר כמה זה סיכוי קטן, יש חודש שאת יכולה ללדת בו, ובכל יום יש כמה וכמה שעות, הסיכוי שזה יהיה דווקא בשעות האלה הוא קטן.
ולהגיד כמה זה שמח שיש הרבה שמחות,
ושבזמן אמת תיראו מה לעשות..
מתי ילדת בלידות קודמות?אמא ל6 מקסימים
יש לי גיסה שהתלמ שלה היה ביום החתונה של האח שלה, ובסוף היא ילדה בשבוע 36, והיה לה יותר מחודש להתאושש עד החתונה.
זה נראה לי סתם דיון תיאורטי ומיותר עכשיו, וחבל להיכנס לויכוחים במשפחה בגלל זה. הרי רוב הסיכויים שהלידה לא תהיה בדיוק באותו יום של החתונה...
^^ככה.
וואו, הזיה ממשניקיתוש
עם כל הסיפורים ההזויים ששומעים, לפחות הוא באמת בצד שלך.
ולדעתי הן ממש מוזרות אבל חבל אל תדושי בזה.
מה שיהיה יהיה, כשתגיעו לגשר תחצו אותו🤗
טוב אז מניסיוני הדלאני זה א
אני רק רוצה להגיד משהו...רק שאלה לי
אני אומרת את זה מהצד של הכלה, שאחות וגיסה של בעלי היו צריכות ללדת בשבוע של החתונה שלנו. לא היה לנו שום תאריך אחר יותר טוב שיכולנו לקבוע. חודש לפני לא רלוונטי כי זה קרוב מדי לאירוסין, שבועיים לפני גם לא היה רלוונטי מסיבות שלא אפרט מחשש לאאוטינג. ושבוע אחרי זה כבר לא היה משנה מבחינת הלידות, כי באותה מידה שתיהן יכלו ללדת שבוע אחרי (ותכלס גם שבועיים לפני הן יכלו ללדת אז זה לא משנה מבחינת ההתחשבות בקביעת התאריך). בפועל הו ילדו כמה ימים אחרי הלידה, ואם היינו קובעים את החתונה יותר מאוחר חא היה יוצא טוב משום כיוון.
לכולנו היה ברור שיש פה סיכון שהן (ובעליהן) לא יהיו בחתונה שלנו, וכולם קיבלו את בהבנה ובאהבה.
אבל ממש לא "לא התחשבנו" באף אחד. פשוט לא הייתה ברירה. ולפעמים מהצד זה נראה שיש עוד מיליון אופציות, אבל לא חשופים לכל הצדדים שיש בעניין.
מסכימה איתך. גם גיסתי לא היתה בחתונה שלימיואשת******
וזה בסדר. וחייבים להבין שהלידה קודמת לכל ואולי אחד או שניים מבני הזוג לא יהיו. מצער אך הכרחי
כמובן אם אפשר להתחשב הכי טוב, ברור שהחתן והכלה רוצים שאחיות שלהם תהיינה!! אבל פשוט אי אפשר לפעמים
תודה
רק שאלה לי
ברור שאת הנורמלית וההגיונית! חשבת לרגע אחרת?מק"ר

אני הייתי מבקש שהדבר לא יהיה נתון לדיון יותר ומבחינתך נסגר סיפור.
מצטרפת.. הזוי בהחלטאורוש3
וואו, אתן טובות! תודה אישית לכל אחת מכן.ארזי
שוב תודה לכולכן על הנירמול
אני רוצה להוסיף משהואמא ל6 מקסימים
צריכים להבין שתמיד יהיה מישהו שלא יהיה לו נוח התאריך, ואי אפשר לצפות מהחתן והכלה (ובמיוחד מהכלה) להתאים את עצמם ואת התאריך לכולם.
אמא שלי לימדה אותי שהאדם היחיד שצריך להתחשב בו זה הכלה, וכל השאר צריכים להתאים את עצמם...
גם לנו היה פיצוץ במשפחה כשאחי קבע חתונה בחו"ל בערב פסח, ואמר שאין מצב שלא כולם באים... אז אמר, ואנחנו אמרנו שעם כל הכבוד לאחי המשפחות שלנו והילדים שלנו הם עדיפות ראשונה, ובסוף הקב"ה סידר שהתפנה תאריך מוקדם יותר באולם (התאריכים באולם הם גם אילוצים שלא תלויים באף אחד).
לא הייתי נפגעת שקבעו בלי להתחשב בי, כי באמת שאי אפשר להתחשב בכולם, אבל בפועל תעשי מה שמתאים לך באותו ערב, ומסכימה עם מי שאמרה להגיד כן כן ולעשות מה שאת רוצה.
הגישה שלך ממש ממש יפה וטובה 😘ישנה חדשה
אומייגד אני פשוט לא מאמינה!!!!!!!אורי$
מה זאת אומרת שהוא ילך לחתונה בכל מחיר?????
אזמה אם זו חתונה ממש מרגשת ומיוחדת שכולם מצפים לה... גם את ובעלך נורא מצפים לקראת הלידה..
את יכולה להסביר לחמותך ברוגע.. אפילו לשלוח לה הודעה ובה תגידי שמבחינתכם זו ממש לא אופציה
וכמובן שאתם תעשו את כל המאמצים כדי להגיע לחתונה , אבל אם תתפתח לידה בזמן החתונה שתיכם
לא תגיעו!! תציבי לה את זה כעובדה!!!!!!!!!
אם זאת הייתה חמותי הייתי מה זה יוצאת עליה!!! מצדיעה לך ממש שאת מתאפקת ולא יוצאת עליה!!
ממש חושבת שהעצה של מיואשת טובה!! אימצתי אותה גם אליי..
לא צריך לחמם את האוירה.פי5
![]()
גם אצלי זה ככהפעם אחרת
מעדכנת... השקט חזרארזי
לא נראה לי שאני אשכח להם באמת אי פעם את הטירוף הזה ובעלי ואני החלטנו שאנחנו צריכים הפסקה ארוכה משבתות אצלם...
שוב תודה לכולכן!
איזה יופי. נשמע טוב. ממש יפה שחמותך לפחות התנצלה...חילזון 123
הרגת אותי עם הביטויים
'אובדן שפיות זמני'אין ייאוש בעולם
ומקווה שיעבור זעם
חייבת להעיר ולהזהיראמא בניסים
חייבת להתייחס למשפט שכתבת שהחלטתם למשך תקופה לעשות הפסקה משבתות שם.
לצערי בעקבות נסיוני.
חמתך התנצלה. ובהזדמנות ראשונה היא תירצה לבדוק שסלחתם לה והשיגרה מבחינתכם ממשיכה כרגיל. היו זהירים. החלטה כזו יכולה להתפרש אצלם כ"עונש" על התנהגותם. וזו פגיעה שעשויה ליצור גלגל שיגרום להם "להעניש" אתכם חזרה וכשתרצו להגיע הם יתחמקו. או לא יזמינו ווכו. ואז אתם נעלבים וחוזר חלילה...
חשוב שתבררו עם עצמכם יחד האם ועד כמה סלחתם ומאיזה מקום מגיעה ההחלטה על עוצר שבתות זמני.
כמובן שבסופו של דבר זכותכם לעשות את הטוב והנכון עבורכם אבל לפחות להשתדל לעטוף את הגלולה במילים יפות ובתירוצים נעימים לאוזן ולא כאלה של... "מעדיפים להיות בבית" "אין כמו הבית" "עדיף שניתן לתקופה המתוחה לחלוף.." וכו.
שתהיה לידה קלה. בזמנה. ידיים מלאות וחב שמח לכל המשפחה. גם המורחבת.
יפה מאוד! הכי חשוב בכל הסיפור זה שבעלך לצידך.כלה נאה
כל הכבוד לו!
שמחה ממש לשמועישנה חדשה
יש לכן רכיון לגורם חיצוני להתלבט איתו לגבי עלייהאוהבת את השבת
לכיתה א'?
אשמח לטיפים והמלצות... תודה רבה!!
מה נחשב חיצוני?השם שלי
לא פסיכולוגית או גננת.אוהבת את השבת
באיזה חודש נולד?גלסגולכהה
היום יחסית קשה להשאיר בגן.
מצטרפת להמלצה להתייעץ עם הפסיכולוגית בגן ועם הגננת.
מתאים לך לפרט מה הקשיים שאת רואה? כי יש קשיים שיותר משאירים בגללם ויש כאלה שפחות.
נובמבר..אוהבת את השבת
הדבר היחיד שאני יודעתכורסא ירוקה
תוך כדי הגן לעלות?אוהבת את השבת
במהלך השנה השניה של גן חובהכורסא ירוקה
באמת? טוב לדעת מה שציינת.ממתקית
מצד שני להעלות באמצע שנה, או אפילו מעט לאחר תחילתה.
לא הכי מומלץ לא?
הם כבר מתקדמים עם אותיות, חוברות, הכרות חברות, פתאום להצטרף מבאס קצת.
לא הכי מומלץכורסא ירוקה
אני לא חושבת שזה נכוןמתיכון ועד מעון
ככה הבנתי במקרה במשפחה שהיה לנוכורסא ירוקה
היו לי על זה מלא התלבטויות עם כמה ילדיםרק שואלת שאלה
ב''ה משחה בבחירות שלי
שמחה עם מי 'העליתי מוקדם יחסית
ועם מי 'בחרתי להשאיר אפילו שהגננת לא תמכה. אבל בחשיבה שלנו ובהתיעצות עם אחרים השארנו וממש מבורך
כדאי להתיעץ עם מי שמכיר את הילד מהגן בנוסף לגננת ואולי הפסיכולוגית של הגן
או מטפלת בתחום
ובעיקר להקשיב לתחושת בטן האמהית שלך
מעניין. תודה, מה זאת אומרת מדריכה מהתחום?אוהבת את השבת
אם יש ספק אין ספקהבוקר יעלה
אני השארתי ומודה לה' כל יום
ומבינה מאוד את ההתלבטות, שנה שלה התלבטתי.
לא חושבת שזה תמיד נכוןבארץ אהבתי
לנו היה ספק עם הבן שלי.
בתחילת השנה בגן חובה הרגשתי שהוא קטן מידי ולא בשל רגשית. התלבטתי מאוד. הגננת גם היתה בעד להשאיר.
בהמשך השנה ראיתי שהוא התקדם בהרבה דברים שחשבתי לגביהם. אבל הגננת עדיין חשבה שנכון להשאיר, וגם אנחנו עוד התלבטנו הרבה.
בסוף העלינו לכיתה א', מכמה שיקולים. ב"ה לא מתחרטת בכלל. הוא פורח שם (עכשיו כבר בכיתה ב'), גם לימודית וגם חברתית. רגשית הוא גם מסתדר יפה, עדיין לפעמים יש טיפה קשיים אבל לא ברמה שהיה צריך להשאיר בגללם, וגם לא בטוחה שזה היה משנה משמעותית.
כשאמרתי למורים שלו שהגננת חשבה שהוא צריך עוד שנה בגן, הם לא הבינו על מה היא דיברה.
לא תמיד נכון בכללניק חדש2
אני התלבטתי קשות עם הבן שלי.
לימודית חכם.
רגשית לא הייתי בטוחה.
גם קטן בשנתון נולד בסוף אוקטובר.
ובסוף העלתי.
וואלה היה חכם מאד לעשות את זה.
גם מבחינת המורה שלו הכל בסדר ואין משהו חריג.
תודה להשם.
השאלה היאאורוש3
על מה ההתלבטות.
אם רגשי עדיף גורם כמו פסיכולוג הגן, מדריכת הורים וכד'.
אם לימודי אז הגננת, קלינאית תקשורת.
רק אומרת שיצא ממשרד החינוך שיתחילו מאוד להקשות את זה ברמת וועדות מהשנה הזו, אז קשה קצת לדעת איך זה יתנהל בפועל.
בגדול צריך להסתכל על הילד כמכלול. אבל הפן הרגשי סופר משמעותי... אומרת כקלינאית.
בגדול הבנתי שלא מאשרים יותר להשאיר שנה בגן, זהואז את תראי
ממה שהבנתיאורוש3
זה ממש תלוי רשותמתיכון ועד מעון
אם תרצי יכולה לפנות אליי בפרטימתיכון ועד מעון
אני פסיכולוגית חינוכית, עוסקת בזה
אבל בעיני דווקא מי שמכיר את הילד מההתנהלות שלו בגן ידע טוב יותר, כי זה לא מנותק
אבל לפחות מניסיונימקקהאחרונה
מוזמנות לקחת זמנים להתנתק מהמסכים
זמן רנה
מי שזקוקה להסבר על השרשור תקראו בכרטיס האישי

תיוגיםזמן רנה
מי שרוצה תיוג כשנפתח שרשור חדש מוזמנת להצטרף ולהגיב ובעזרת ה' נתייג את כל מי שפעילה בשרשורים
מי שמתוייגת כאן אבל לא רוצה תיוג תגידו לנו ונוריד מהרשימה
לוקחת לי מעכשיו לשעתייםשמש בשמיים
איך היה?לפניו ברננה!
בהתחלה לא הצלחתי אז אחר כך התנתקתי לשעתייםשמש בשמיים
והיה סבבה, עשיתי דברים כמו לתלות כביסה לדבר בטלפון, לא הגעתי להרבה מדי מעבר...
הבעיה עם תינוק קטן שאני מושבתת מתי שהוא מחליט, אז המסך הוא פיתרון קל ונוח
אני לגמרי איתך..לפניו ברננה!
מזדהה מאוד
הבחור הקטן שלי גורם לי לבלות ערבים שלמים בישיבה איתו..
מה שעוזר לי -
כמו שכתבתי שבוע שעבר חסמתי לי את יוטיוב, זה עוזר חלקית אבל טוב שיש את זה. הבוקר מצאתי את עצמי מתבזבזת על סטטוסים...
אבל חוץ מסור מרע יש גם עשה טוב
דאגתי לי לחומר קריאה (ספרים וגיליונות ישנים של פנימה) וזה עוזר לי לדעת שיש אלטרנטיבה ויש מענה מיידי לצורך שלי בזמנים האלה.
תודההה על זה לוקחת עד 1 וחצי בע"האוהבת את השבת
מ11:50 בע"ה
לא הצלחתי בכלל. מנסה שוב עד 2.אוהבת את השבת
בהצלחה אהובה! איך היה?שמש בשמיים
לוקחת בעז''ה אחהצ משעה 16-19שושנושי
בהצלחה! זה המון, אלופה!שמש בשמיים
אני לרוב גם ככה בלי הנייד, את יודעת - עם הילדיםשושנושי
תודה!עוד מעט פסח
ב''ה, מעכשיו עד חמש.
בהצלחה לי.
ואוו אלופה!!לפניו ברננה!
אנסההתלבטות טובה
אחהצ כשאני עם הילדים.
מ 3:30-6:00. ואולי אצליח גם עד 7
בהצלחה!!💞לפניו ברננה!
יאלההשם שלי
ספרי איך היה 🩷לפניו ברננה!אחרונה
אשמח לכל טיפ שיש לכן בנושא אסמטת העור / אטופיקשושנושי
אלוקום ואלידל לא ממש עוזרות ובימים האחרונים יש התפרצות בפנים, משהו שלא היה לנו עד כה.
התחלתי כמובן מייד למרוח אלוקום (בהתאם לחוד רפואית), ועדיין - אני חוששת שמפספסת משהו.
טיפ ראשון שקיבלתי הבוקר זה לקלח הרבה פחות כי מקלחות מייבשות את העור - זה נכון?
לעבור להשתמש בשמפו שקונים בבית מרקחת ושכחתי את שמו.
אשמח ממש לשמוע מניסיונכן.
מתייגת את המומחית😉יעל מהדרום
לק"י
יש שמן לאמבטיה וקרם של לה רוש פוזה. יקר, אבל טוב. (לפעמים יש מבצעים בכל מיני מקומות, למשל בשופרסל אונליין).
לנגב היטב, גם בקפלים (נראה לי שבפורום המליצו לנגב בטפיחות).
להלביש בגדים מ-100% כותנה.
(לשני ילדים שלנו היה בתור קטנים, וב"ה עבר. לקטן הנוכחי ולזה שלפניו יש יובש בגוף, אבל לא כמו שהיה לאחרים).
שמן אמבטיה של אמול ועוד חברהשושנושי
בלנאום, משהו כזה
אלה עשו לו פריחה מוזרה
אבדוק על השמפו שציינת
בלנאום ואמול ממש יכולים להחמיר אטופיק.....אמהלהאחרונה
תודה @יעל מהדרום על התיוג.
מצרפת לך משהו שכתבתי פעם. אני פה לכל שאלה.
ד"א הכי בזול מצאתי את השמן והקרם לחות בסופר מדיקה. לוקח כמה ימים משלוח..
https://www.supermedica.co.il/web/?pagetype=9&itemid=354570
הילד שלי אובחן בגיל חודשיים וחצי עם אטופיק בדרמטיטיס ברמה חמורה מאד.
אחרי הרבה ניסוי וטעיה(או תהיה
) הגענו למתכון שהכי טוב לו. ב"ה בשנים האחרונות כמעט ולא היו התפרצויות שנזקקנו להשתמש בסטרואידים.
אז ככה:
1. ללבוש רק 100% כותנה. בקיץ זה קל, בחורף קשה למצוא אבל שווה להתאמץ ולהשקיע כסף בדברים איכותיים. יש לקסטרו 100% וגם לנקסט
2. לתינוק שצריך גופיה - להפוך את הגופיה כי התפרים מאד מציקים ומגרים את העור, במיוחד בגופיות פלנל של חורף.
3. להקפיד על בית נקי מאבק. יודעת שזה קשה לביצוע, אבל לפחות החדר בו ישן. לאוורר את החדר הרבה ולדאוג במקרים שיש חימום בבית לתוספת לחות.
4. מקלחות:
* קצרות!! בשום אופן לא אמבטיות
*שמן אמבט ולא שמפו או סבון. אני ממליצה כרגיל על ליפקאר באום של לה רוש פוזה- לדעתי זה מה שהציל אותנו! הוא מצד אחד עם ריח נעים, מצד שני לא שומני כמו מקביליו... לא מומלץ שמן אמול/בלנאום, הרופא שלנו טען שזה רק מחמיר את המצב לאטופיים. היו פה המלצות שונות על מוסטלה וכד', לנו רק ליפיקאר באום זה עזר.
*ראיתי שהרבה המליצו על אמבטיות שיבולת שועל. יש ילדים אטופיים רבים שרגישים לשיבולת שועל וזה רק מחמיר להם את המצב, זה נראה שיש רגיעה לאחר האמבטיה ואז זה מחמיר. מצד שני יש כאלו שכן עוזר להם. ד"ר אפרים שגיא- מומחה עור ומתמחה באטופיק ממש הזהיר אותי לא להשתמש בזה וגם לא בשמן בלנאום.
*לנגב במגבת בטפיפות זהירות ולא בניגוב חזק.
*תוך דקה מהיציאה מהמקלחת, למרוח את העור בקרם לחות איכותי. (כשהעור עדיין לח) אני משתמשת בליפקאר באום של לה רוש פוזה.
5. במקרים של התפרצות חמורה:
באזור הפנים והצוואר- משחת אלידל, היא לא עם סטוראידים ומאד מאד עוזרת
בשאר הגוף- אלוקום (סטוראידים) לשים יומיים ואז להפסיק ולראות איך מתקדם. שיטת ON&OFF
6. אם הילד לא מצליח לישון כי מגרד לו מאד- פניסטיל/טינדן. לי הרופא אמר לא לתת כל היום ולתת בלילה כמות משולשת. כדי שהילד ישן טוב והגוף יוכל להחלים וגם שההורים שלו ישנו טוב כדי שיוכלו לטפל בו.... עשיתי את זה רק במקרים חמורים.
הרבה הצלחה והחלמה מהירה
עם טיפול עקבי והקפדה על יומיום מריחת קרם לחות, אפשר לעבור חודשים בלי התפרצויות. כמובן שבימים יבשים ובעונת החורף צריך להקפיד הרבה יותר
שולחת חיבוקגלסגולכהה
מניסיון אישי מזג האוויר הנוכחי מאד מגביר התפרצות.
לשמפו קוראים לה רוש פוזה והוא נהדר.
אכן כדאי להמעיט במקלחות.
אצלנו עזר טיפול אלטרנטיבי בשם "ביקום".
מכירה את העמותה הישראלית לאטופיק דרמטיטיס? אם לא ממליצה לקרוא את החומרים שלהם.
לדעתי יש גם קבוצה בפייסבוק, אני לא נכנסתי אליה.
בריאות שלמה!
אני רואה באתר של סופר פארםשושנושי
סבונים של לה רוש פוזה אבל לא רואה משהו לשיער, שמים להם בשיער את הסבון של הגוף? או שאמור להיות אחד בנפרד?
הוא יקר אמאל'ה!!!! כיום הוא עם שמפו של פינוק חחח
קיבלתי המלצה לעוד שמפו, שקונים בבית מרקחת
לא זוכרת איך קוראים לו אנסה להיזכר
מעניין אם את מכירה ומה מביניהם טוב יותר
ליפיקאר - שמעת על זה? איזה עדיף?שושנושי
זה זה!גלסגולכהה
ליפיקאר הוא השמפו וסבון של חברת לה רוש פוזה.
זה שמן שקוף- צהבהב, אכן יקר.
ממליצה לא לסבן את כל הגוף אלא רק במקומות היותר מלוכלכים..
נקנה היום, תודה!שושנושי
מחפשת המלצה לסבון וקרם פנים טבעי המתאים להנקהמולהבולה
או לא טבעי
אבל שמתאים להנקה
לא מכירה שיש הגבלה לשימוש בקרמים בהנקהפרח חדש
מומלץ לשים קרמים עפ מקדם הגנה
כי ההורמונים של הריון והנקה מגבירים פיגמנטציה בחשיפה לשמש
תודה 🙏יש לך המלצה?מולהבולה
לא... סליחה! זה מוצרים שאני שומעת עליהם פשוט...נפש חיה.
אני קונה של קליניק, אבל זה קצת יקרפרח חדש
יש גם יותר זולים
וגם טובים
שמעתי על גרניאר gernier גם מאוד מומלצים ויותר זולים
יש בסופר פארם מבחר גדול.
חשוב למרוח סרום טוב לפני הקרם
וכזה שמכיל ויטמין סי הבנתי שזה מאוד משפר את האיכות.
סרום לפני הקרם לחות?מולהבולה
כןפרח חדש
אולי של ערוגות/ מיכל סבון טבעי (לא ניסיתי!)נפש חיה.
קליניקואז את תראיאחרונה
סיפור הלידה בשבח והודיה להש"יתהדרים
מעקב הריון עודף, עולים כל יומיים לבית חולים, בפעם החמישית שעלינו (41.3), אני מוחתמת על סירוב לקיסרי - הרופאים מבחינתם לא מסתכנים בלידה רגילה עקב משקל גבוה לעובר (4200), פלוס העובדה שבלידה ראשונה ילדתי בקיסרי. אני יוצאת בוכה מבית החולים , ומחליטה לקבל על עצמי קבלה שקשורה לצניעות , להצלחה ללידה טבעית וקלה. מחליטה להתקשר לדוחה שעשיתי אצלה איזון אגן, והיא ממליצה להתייעץ עם רופא מומחה מביח אחר.
41+4, יום למחרת, אני נוסעת אליו כבר מותשת ומיואשת , בתחושה שזו ההשתדלות האחרונה שלי ושבאמת הגיעו מים עד נפש (יושבת במיון נשים מחכה לאולטראסאונד שישי באותו שבוע וחצי ארוך , ופשוט מעייפות נפשית דמעות זולגות על פניי ואני מתחננת להשם שיעזור לי פשוט לשחרר ולסמוך עליו למרות כל הפחדים שכבר נערמו).
הרופא מגיע , מסביר את הסיכונים בניסיון לידה רגיל , ומצד שני מודיע לי בפירוש שמבחינתו גם לבוא ולהוסיף ניתוח על הגוף שלי , תוך ידיעה שזה ישליך על לידות הבאות בניתוחים גם כן, זה לא פחות מסוכן מבחינתו, ואם אני רוצה ללדת טבעי הוא איתי לגמרי, אבל ממליץ לעשות סטריפינג כדי להתחיל לזרז את הגוף לצירים, במקום שנצטרך בשבוע 42 זירוז אגרסיבי יותר .
אני עושה סטריפינג וחוזרת הביתה בתחושת הרפייה ורוגע , מגיעה הביתה ב15, מתחילות התקשחויות של הבטן אבל עוד לא צירים. ב18:30 בערב כבר צירים ממש כל כמה דק , אבל נסבלים, מבקשת מאמא שלי לצאת אלינו לשמור על הילדים , בינתיים מסתובבת נושמת מפעילה עוד מכונה מזמינה פיצה לילדודס,
אנחנו יוצאים לבית החולים כשאמא שלי מגיעה , ולאחר שעה נסיעה מגיעים בערך ב21:30 למיון יולדות , אני כבר כאובה ממש .
פתיחה 3.5 ב"ה .
נכנסת להתקלח , מוניטור, כדור וכו, אחותי שרוצה להיות בלידה יוצאת אלינו .
היא מגיעה לבי"ח בדיוק כשאני מועברת לחדר לידה (היה עומס מטורף של יולדות ברוך השם ), ואני כבר בוכה מכאבים ומבקשת אפידורל. אני בפתיחה 5 וקצת מתבאסת על עצמי כי בלידות קודמות לקחתי רק באיזה פתיחה 6.5-7, אבל מחליטה שאני מקשיבה לגוף שלי שצריך מנוחה (הרגשתי שעומדת להקיא בצירים מרוב כאב וחייבת שנייה לנוח). המרדים והמיילדות פשוט מדהימות , האפידורל משפיע ותוך דקות אחותי בעלי ואני שוקעים בשינה , אני מנמנמת לי וכעבור חצי שעה קמה מציר חזק ארוך וכואב, ורואה שירדו לי המים. קוראת למיילדת שבאה בודקת ומכריזה "פתיחה מלאה תכינו לי מיד ערכת לידה הראש פה", אני בשוק של החיים, רגילה לסבול בלידות קודמות איזה 15-20 שעות ,
ופה תוך חצי שעה קפצה פתיחה מ5 ל10 כשבכלל הייתי חצי רדומה , לפני שאני מספיקה להבין מה קורה יש כמה צירים לחץ, ותוך לכל היותר 4-5 צירים שבכל אחד מהם כמה לחיצות, המתוקי בחוץ כולו, במשקל מכובד של 3973 גרמים.
קרע קטנטן ב"ה שתופרים, ואנחנו אחרי, סה"כ כ6 שעות מרגע שהגענו לבית חולים ואני כבר מניקה ילדון בריא ושלם , ומועברת למחלקת אפס הפרדה כפי שרציתי.
טוב להודות להשם !!!
מזל טוב! סיפור לידה מדהים, מגיע לך כל כך 🤍כתבתנו
מרגש! ❤️מזל טוב!!יהלומה..
ממש מרגש!עלמא22
מזל טוב! מרגש ממש!התלבטות טובה
יישתבח איזה יופישירה_11
ואיזה מתיש לחכות כל כך הרבה
ההסתכלות שלך מהממת
מזל טוב 🩷🩷🩷🩷
מזל טוב!! איזה יופי! הגיע לך לידה כזו חלומיתאביגיל ##
אחרי ההלחצות של הרופאים
ממש טוב להודות לה'
מזל טוב! מרגש ממש!מאוהבת בילדי
טוב להודות לה'!
ב"ה מרגש !! מזל טוב!בעלת תשובה
וואו סיפור מדהים! תודה לה' על חוויה טובהשושנושי
מזל טוב!!לפניו ברננה!
איזה מרגש!
נשמעת לידה חלומית!
שמחה ממש בשבילך שהצלחת ללדת טבעי כמו שרצית 💞
מזל טוב גדול!!
ב"ה!! איזה סיפור משמח!יעל מהדרום
חיזוק לכל אלה שנראה להן שהלידה לא תגיע לעולם😅
מזל טוב! ב"ה איזה יופיבתאל1
איזו לידה מהממת! כייף לשמוע!דיאן ד.
הרבה בריאות ונחת לך ולתינוק
יאאאא איזה כיף לשמוע!!!!ואז את תראיאחרונה
חיכיתי וציפיתי לשמוע איך היה לך 
תודה לה' על כל החסדים!
פתרון למשחקים באמבטיהשירה_11
שרשור נוסף
ואת השלישי אני דוחה רק מסיבות עומס 😅.
יש לי כל מיני משחקים ברווזים, דלי וכפות כזה של חול שמונחות באמבטיה על המדף הזה שהוא חלק מהמאמבטיה מקווה שהבנתן
לא נוח לי המיקום מבולגן לי מידיי, וגם מצטבר שם מים שעומדים וזה יכול להיות לכלוך
בקיצור
יש רעיונות שלא חשבתי עליהם?
**
ושאלת בונוס
איך מנקים את השחור הזה שנהיה בחלק מהסיליקון שבאמבטיה?
קופסה?יעל מהדרום
סלסלה מחוררת או שקית רשתאפונה
נכון. עדיף מקופסה שתתמלא גם במיםיעל מהדרום
אני עם סלסלה מחוררת, מניחה בשוליים (יש מדרגה כזאת)שושנושי
יש בעלי אקספרסשומשומ
והשחור הזה זה עובש, אני מנקה עם אקונומיקה ..
שק רשת שנצמד לקמירה בוואקוםרק טוב!
יש בארץ גםיערת דבשאחרונה
בסטוקים/ דן דיל
קניתי כבר פעמיים לפחות
אני אוהבת את הפתרון הזהכתבתנו
ניסיתי קצת לחפש בעלי קישור לכזה ולא מצאתי אבל בטוחה שיש
השחור יורד בקלות עם מסיר עובששמש בשמיים
ברווזים זה מאוד קלאסי כאילו אבל תכלס מתמלא עובשאוהבת את השבת
מאוד מהר מבפנים
אני לא השארתי שןם דבר מהסגנון הזה..
ממש. סתמתי את הפתח עם דבק חם וזה מחזיקקפיבארה
נכון זרקתי המה אבל הרוב זה דליים וזהשירה_11
מעקב הריון עודף- מהתאריך או יום אחרי?ואילו פינו
תזכירו לי...
לא זוכרת מה הרופאה אמרה..
יום אחרי. בהצלחה!יעל מהדרום
אני זוכרתoo
שתהיתי בזה גם
כי בהריון האחרון הגעתי פעם ראשונה לתאריך
אז החלטתי שהגיוני לחכות ליום למחרת
בסוף הלידה התחילה באותו יום
לי אמרו מהתאריךחרות
רציתי לבוא יום אחרי אבל התעקשו שההמלצה היא לבוא בתאריך
מוזר. אני תמיד מגיעה יום אחרייעל מהדרום
ות'כלס זה לא נשמע לי כזה משנה🤷♀️
תודה!ואילו פינו
בעז"ה שתהיה לידה קלה ומהירה, בעיתה ובזמנהיעל מהדרום
לק"י
ובידיים מלאות ובריאות!!
אמן!!!ואילו פינו
האמת אני הייתי בוחרת לפי היום שיותרשלומית.
זה באמת מה שחשבתי.. אבלואילו פינו
בתאריך פחות נוח לי.. אבל אז השאלה האם צריך ללכת כל יומיים ואז עדיף בתאריך ויומיים אח"כ מבחינת ימי השבוע.. או יום אחרי התאריך ואז יוצא שצריך מעקב ביום שישי כי רווח מרביעי עד ראשון זה גדול מידי..
אז תלכי חמישי וראשון ...שלומית.
צריך פעמיים בשבוע. באיזה יום התל"מ?יעל מהדרום
ואת יכולה לשחק עם זה קצתיעל מהדרום
נניח אצל הבן הרביעי שלי נדמה לי שהייתי ביום ראשון במעקב, ושלישי היה ערב כיפור, אז הלכתי שוב בשני (וילדתי ברביעי. אם לא, אז הייתי הולכת בחמישי).
אמרו לי כל יומיים שלושהואילו פינו
התלמ היום..
חשבתי ללכת מחר ואז ברביעי.. אולי באמת אלך בחמישי פשוט..
כן. שני וחמישי זה בסדריעל מהדרום
לי אמרו מהתאריךמוריה 7אחרונה
מכירות גמ"ח עגלות?יהלומה..
נשברה לנו העגלה ואני ממש מתבאסת לקנות עכשיו טיולון במאות ש"ח.. ביד 2 אני רואה שהמחירים לא רחוקים מטיולון פשוט חדש..
אולי מישהי מכירה גמח עגלות איפשהו להשכרה או למסירה?
לא מכירההשם שלי
אולי יש מישהו בסביבתם שאפשר להשאיל ממנו?
מישהו שכרגע לא צריך את העגלה.
לא רוצה לבקשיהלומה..
אמהות לא אוגרות?בוקר אור
י ש מלא במרקט פלייס בפייסבוק.. בזול ומצב חדשרק שואלת שאלה
וי שביהוד נראה לי גמח השאלת עגלותרק שואלת שאלה
אם את מאזור בית שמששושנושי
המספר שלהםשושנושי
0546058117
מישהי ביקשה בפרטי ולא מוצאת את המסר אז מניחה את זה כאן
באתר אגורה יש לפעמיםחרות
תגגלי "השכרה חברתית"ירושלמית במקור
(יש שם גם לקחת לטווח ארוך)ירושלמית במקור
בגדול יש עגלות יקרותהבוקר יעלה
שמחיר יד 2 שלהן יהיה כמו המחיר של טיולון פשוט, זה נכון.
אבל שווה את זה. אני קניתי בייבי ג'וגר מצב חדש ב700 ₪ ושימשה אותי כמה שנים טובות.. מציעה לך להחליט מה את מעדיפה ולהמשיך לחפש ביד 2