ועייפה. עייפה. עייפה.
זכרתי שאני עייפה בתחילת הריונות,
אבל מזל שלא זכרתי שעד כדי כך....
מה עושים עם העייפות הזו?
אין לי כוח לכלום...
ומבאס ומדכא להיות כל הזמן במיטה...
מלהכנס למיטה בכל רגע אפשרי או לפחות להמרח על הספה
להנמיך את רמת הצפיות מעצמי למינימום האפשרי ומה שחייבים לעשות - להשתדל שאחרים יעשו עד כמה שאפשר....
השתדלתי לא לתת לזה לדכא אותי, נראה לי שדי הצלחתי..
רק תזכירו לי מתי העייפות מתמתנת?
ולי עוד יש בחילות מהרגע שאני קמה ועד שאני נרדמת...
לכיתה א'?
אשמח לטיפים והמלצות... תודה רבה!!
היום יחסית קשה להשאיר בגן.
מצטרפת להמלצה להתייעץ עם הפסיכולוגית בגן ועם הגננת.
מתאים לך לפרט מה הקשיים שאת רואה? כי יש קשיים שיותר משאירים בגללם ויש כאלה שפחות.
מצד שני להעלות באמצע שנה, או אפילו מעט לאחר תחילתה.
לא הכי מומלץ לא?
הם כבר מתקדמים עם אותיות, חוברות, הכרות חברות, פתאום להצטרף מבאס קצת.
ב''ה משחה בבחירות שלי
שמחה עם מי 'העליתי מוקדם יחסית
ועם מי 'בחרתי להשאיר אפילו שהגננת לא תמכה. אבל בחשיבה שלנו ובהתיעצות עם אחרים השארנו וממש מבורך
כדאי להתיעץ עם מי שמכיר את הילד מהגן בנוסף לגננת ואולי הפסיכולוגית של הגן
או מטפלת בתחום
ובעיקר להקשיב לתחושת בטן האמהית שלך
אני השארתי ומודה לה' כל יום
ומבינה מאוד את ההתלבטות, שנה שלה התלבטתי.
לנו היה ספק עם הבן שלי.
בתחילת השנה בגן חובה הרגשתי שהוא קטן מידי ולא בשל רגשית. התלבטתי מאוד. הגננת גם היתה בעד להשאיר.
בהמשך השנה ראיתי שהוא התקדם בהרבה דברים שחשבתי לגביהם. אבל הגננת עדיין חשבה שנכון להשאיר, וגם אנחנו עוד התלבטנו הרבה.
בסוף העלינו לכיתה א', מכמה שיקולים. ב"ה לא מתחרטת בכלל. הוא פורח שם (עכשיו כבר בכיתה ב'), גם לימודית וגם חברתית. רגשית הוא גם מסתדר יפה, עדיין לפעמים יש טיפה קשיים אבל לא ברמה שהיה צריך להשאיר בגללם, וגם לא בטוחה שזה היה משנה משמעותית.
כשאמרתי למורים שלו שהגננת חשבה שהוא צריך עוד שנה בגן, הם לא הבינו על מה היא דיברה.
אני התלבטתי קשות עם הבן שלי.
לימודית חכם.
רגשית לא הייתי בטוחה.
גם קטן בשנתון נולד בסוף אוקטובר.
ובסוף העלתי.
וואלה היה חכם מאד לעשות את זה.
גם מבחינת המורה שלו הכל בסדר ואין משהו חריג.
תודה להשם.
על מה ההתלבטות.
אם רגשי עדיף גורם כמו פסיכולוג הגן, מדריכת הורים וכד'.
אם לימודי אז הגננת, קלינאית תקשורת.
רק אומרת שיצא ממשרד החינוך שיתחילו מאוד להקשות את זה ברמת וועדות מהשנה הזו, אז קשה קצת לדעת איך זה יתנהל בפועל.
בגדול צריך להסתכל על הילד כמכלול. אבל הפן הרגשי סופר משמעותי... אומרת כקלינאית.
אני פסיכולוגית חינוכית, עוסקת בזה
אבל בעיני דווקא מי שמכיר את הילד מההתנהלות שלו בגן ידע טוב יותר, כי זה לא מנותק
זמן רנהמי שזקוקה להסבר על השרשור תקראו בכרטיס האישי

מי שרוצה תיוג כשנפתח שרשור חדש מוזמנת להצטרף ולהגיב ובעזרת ה' נתייג את כל מי שפעילה בשרשורים
מי שמתוייגת כאן אבל לא רוצה תיוג תגידו לנו ונוריד מהרשימה
והיה סבבה, עשיתי דברים כמו לתלות כביסה לדבר בטלפון, לא הגעתי להרבה מדי מעבר...
הבעיה עם תינוק קטן שאני מושבתת מתי שהוא מחליט, אז המסך הוא פיתרון קל ונוח
מזדהה מאוד
הבחור הקטן שלי גורם לי לבלות ערבים שלמים בישיבה איתו..
מה שעוזר לי -
כמו שכתבתי שבוע שעבר חסמתי לי את יוטיוב, זה עוזר חלקית אבל טוב שיש את זה. הבוקר מצאתי את עצמי מתבזבזת על סטטוסים...
אבל חוץ מסור מרע יש גם עשה טוב
דאגתי לי לחומר קריאה (ספרים וגיליונות ישנים של פנימה) וזה עוזר לי לדעת שיש אלטרנטיבה ויש מענה מיידי לצורך שלי בזמנים האלה.
מ11:50 בע"ה
ב''ה, מעכשיו עד חמש.
בהצלחה לי.
אחהצ כשאני עם הילדים.
מ 3:30-6:00. ואולי אצליח גם עד 7
אלוקום ואלידל לא ממש עוזרות ובימים האחרונים יש התפרצות בפנים, משהו שלא היה לנו עד כה.
התחלתי כמובן מייד למרוח אלוקום (בהתאם לחוד רפואית), ועדיין - אני חוששת שמפספסת משהו.
טיפ ראשון שקיבלתי הבוקר זה לקלח הרבה פחות כי מקלחות מייבשות את העור - זה נכון?
לעבור להשתמש בשמפו שקונים בבית מרקחת ושכחתי את שמו.
אשמח ממש לשמוע מניסיונכן.
לק"י
יש שמן לאמבטיה וקרם של לה רוש פוזה. יקר, אבל טוב. (לפעמים יש מבצעים בכל מיני מקומות, למשל בשופרסל אונליין).
לנגב היטב, גם בקפלים (נראה לי שבפורום המליצו לנגב בטפיחות).
להלביש בגדים מ-100% כותנה.
(לשני ילדים שלנו היה בתור קטנים, וב"ה עבר. לקטן הנוכחי ולזה שלפניו יש יובש בגוף, אבל לא כמו שהיה לאחרים).
בלנאום, משהו כזה
אלה עשו לו פריחה מוזרה
אבדוק על השמפו שציינת
תודה @יעל מהדרום על התיוג.
מצרפת לך משהו שכתבתי פעם. אני פה לכל שאלה.
ד"א הכי בזול מצאתי את השמן והקרם לחות בסופר מדיקה. לוקח כמה ימים משלוח..
https://www.supermedica.co.il/web/?pagetype=9&itemid=354570
הילד שלי אובחן בגיל חודשיים וחצי עם אטופיק בדרמטיטיס ברמה חמורה מאד.
אחרי הרבה ניסוי וטעיה(או תהיה
) הגענו למתכון שהכי טוב לו. ב"ה בשנים האחרונות כמעט ולא היו התפרצויות שנזקקנו להשתמש בסטרואידים.
אז ככה:
1. ללבוש רק 100% כותנה. בקיץ זה קל, בחורף קשה למצוא אבל שווה להתאמץ ולהשקיע כסף בדברים איכותיים. יש לקסטרו 100% וגם לנקסט
2. לתינוק שצריך גופיה - להפוך את הגופיה כי התפרים מאד מציקים ומגרים את העור, במיוחד בגופיות פלנל של חורף.
3. להקפיד על בית נקי מאבק. יודעת שזה קשה לביצוע, אבל לפחות החדר בו ישן. לאוורר את החדר הרבה ולדאוג במקרים שיש חימום בבית לתוספת לחות.
4. מקלחות:
* קצרות!! בשום אופן לא אמבטיות
*שמן אמבט ולא שמפו או סבון. אני ממליצה כרגיל על ליפקאר באום של לה רוש פוזה- לדעתי זה מה שהציל אותנו! הוא מצד אחד עם ריח נעים, מצד שני לא שומני כמו מקביליו... לא מומלץ שמן אמול/בלנאום, הרופא שלנו טען שזה רק מחמיר את המצב לאטופיים. היו פה המלצות שונות על מוסטלה וכד', לנו רק ליפיקאר באום זה עזר.
*ראיתי שהרבה המליצו על אמבטיות שיבולת שועל. יש ילדים אטופיים רבים שרגישים לשיבולת שועל וזה רק מחמיר להם את המצב, זה נראה שיש רגיעה לאחר האמבטיה ואז זה מחמיר. מצד שני יש כאלו שכן עוזר להם. ד"ר אפרים שגיא- מומחה עור ומתמחה באטופיק ממש הזהיר אותי לא להשתמש בזה וגם לא בשמן בלנאום.
*לנגב במגבת בטפיפות זהירות ולא בניגוב חזק.
*תוך דקה מהיציאה מהמקלחת, למרוח את העור בקרם לחות איכותי. (כשהעור עדיין לח) אני משתמשת בליפקאר באום של לה רוש פוזה.
5. במקרים של התפרצות חמורה:
באזור הפנים והצוואר- משחת אלידל, היא לא עם סטוראידים ומאד מאד עוזרת
בשאר הגוף- אלוקום (סטוראידים) לשים יומיים ואז להפסיק ולראות איך מתקדם. שיטת ON&OFF
6. אם הילד לא מצליח לישון כי מגרד לו מאד- פניסטיל/טינדן. לי הרופא אמר לא לתת כל היום ולתת בלילה כמות משולשת. כדי שהילד ישן טוב והגוף יוכל להחלים וגם שההורים שלו ישנו טוב כדי שיוכלו לטפל בו.... עשיתי את זה רק במקרים חמורים.
הרבה הצלחה והחלמה מהירה
עם טיפול עקבי והקפדה על יומיום מריחת קרם לחות, אפשר לעבור חודשים בלי התפרצויות. כמובן שבימים יבשים ובעונת החורף צריך להקפיד הרבה יותר
מניסיון אישי מזג האוויר הנוכחי מאד מגביר התפרצות.
לשמפו קוראים לה רוש פוזה והוא נהדר.
אכן כדאי להמעיט במקלחות.
אצלנו עזר טיפול אלטרנטיבי בשם "ביקום".
מכירה את העמותה הישראלית לאטופיק דרמטיטיס? אם לא ממליצה לקרוא את החומרים שלהם.
לדעתי יש גם קבוצה בפייסבוק, אני לא נכנסתי אליה.
בריאות שלמה!
סבונים של לה רוש פוזה אבל לא רואה משהו לשיער, שמים להם בשיער את הסבון של הגוף? או שאמור להיות אחד בנפרד?
הוא יקר אמאל'ה!!!! כיום הוא עם שמפו של פינוק חחח
קיבלתי המלצה לעוד שמפו, שקונים בבית מרקחת
לא זוכרת איך קוראים לו אנסה להיזכר
מעניין אם את מכירה ומה מביניהם טוב יותר
ליפיקאר הוא השמפו וסבון של חברת לה רוש פוזה.
זה שמן שקוף- צהבהב, אכן יקר.
ממליצה לא לסבן את כל הגוף אלא רק במקומות היותר מלוכלכים..
או לא טבעי
אבל שמתאים להנקה
מומלץ לשים קרמים עפ מקדם הגנה
כי ההורמונים של הריון והנקה מגבירים פיגמנטציה בחשיפה לשמש
יש גם יותר זולים
וגם טובים
שמעתי על גרניאר gernier גם מאוד מומלצים ויותר זולים
יש בסופר פארם מבחר גדול.
חשוב למרוח סרום טוב לפני הקרם
וכזה שמכיל ויטמין סי הבנתי שזה מאוד משפר את האיכות.
מעקב הריון עודף, עולים כל יומיים לבית חולים, בפעם החמישית שעלינו (41.3), אני מוחתמת על סירוב לקיסרי - הרופאים מבחינתם לא מסתכנים בלידה רגילה עקב משקל גבוה לעובר (4200), פלוס העובדה שבלידה ראשונה ילדתי בקיסרי. אני יוצאת בוכה מבית החולים , ומחליטה לקבל על עצמי קבלה שקשורה לצניעות , להצלחה ללידה טבעית וקלה. מחליטה להתקשר לדוחה שעשיתי אצלה איזון אגן, והיא ממליצה להתייעץ עם רופא מומחה מביח אחר.
41+4, יום למחרת, אני נוסעת אליו כבר מותשת ומיואשת , בתחושה שזו ההשתדלות האחרונה שלי ושבאמת הגיעו מים עד נפש (יושבת במיון נשים מחכה לאולטראסאונד שישי באותו שבוע וחצי ארוך , ופשוט מעייפות נפשית דמעות זולגות על פניי ואני מתחננת להשם שיעזור לי פשוט לשחרר ולסמוך עליו למרות כל הפחדים שכבר נערמו).
הרופא מגיע , מסביר את הסיכונים בניסיון לידה רגיל , ומצד שני מודיע לי בפירוש שמבחינתו גם לבוא ולהוסיף ניתוח על הגוף שלי , תוך ידיעה שזה ישליך על לידות הבאות בניתוחים גם כן, זה לא פחות מסוכן מבחינתו, ואם אני רוצה ללדת טבעי הוא איתי לגמרי, אבל ממליץ לעשות סטריפינג כדי להתחיל לזרז את הגוף לצירים, במקום שנצטרך בשבוע 42 זירוז אגרסיבי יותר .
אני עושה סטריפינג וחוזרת הביתה בתחושת הרפייה ורוגע , מגיעה הביתה ב15, מתחילות התקשחויות של הבטן אבל עוד לא צירים. ב18:30 בערב כבר צירים ממש כל כמה דק , אבל נסבלים, מבקשת מאמא שלי לצאת אלינו לשמור על הילדים , בינתיים מסתובבת נושמת מפעילה עוד מכונה מזמינה פיצה לילדודס,
אנחנו יוצאים לבית החולים כשאמא שלי מגיעה , ולאחר שעה נסיעה מגיעים בערך ב21:30 למיון יולדות , אני כבר כאובה ממש .
פתיחה 3.5 ב"ה .
נכנסת להתקלח , מוניטור, כדור וכו, אחותי שרוצה להיות בלידה יוצאת אלינו .
היא מגיעה לבי"ח בדיוק כשאני מועברת לחדר לידה (היה עומס מטורף של יולדות ברוך השם ), ואני כבר בוכה מכאבים ומבקשת אפידורל. אני בפתיחה 5 וקצת מתבאסת על עצמי כי בלידות קודמות לקחתי רק באיזה פתיחה 6.5-7, אבל מחליטה שאני מקשיבה לגוף שלי שצריך מנוחה (הרגשתי שעומדת להקיא בצירים מרוב כאב וחייבת שנייה לנוח). המרדים והמיילדות פשוט מדהימות , האפידורל משפיע ותוך דקות אחותי בעלי ואני שוקעים בשינה , אני מנמנמת לי וכעבור חצי שעה קמה מציר חזק ארוך וכואב, ורואה שירדו לי המים. קוראת למיילדת שבאה בודקת ומכריזה "פתיחה מלאה תכינו לי מיד ערכת לידה הראש פה", אני בשוק של החיים, רגילה לסבול בלידות קודמות איזה 15-20 שעות ,
ופה תוך חצי שעה קפצה פתיחה מ5 ל10 כשבכלל הייתי חצי רדומה , לפני שאני מספיקה להבין מה קורה יש כמה צירים לחץ, ותוך לכל היותר 4-5 צירים שבכל אחד מהם כמה לחיצות, המתוקי בחוץ כולו, במשקל מכובד של 3973 גרמים.
קרע קטנטן ב"ה שתופרים, ואנחנו אחרי, סה"כ כ6 שעות מרגע שהגענו לבית חולים ואני כבר מניקה ילדון בריא ושלם , ומועברת למחלקת אפס הפרדה כפי שרציתי.
טוב להודות להשם !!!
ואיזה מתיש לחכות כל כך הרבה
ההסתכלות שלך מהממת
מזל טוב 🩷🩷🩷🩷
אחרי ההלחצות של הרופאים
ממש טוב להודות לה'
טוב להודות לה'!
איזה מרגש!
נשמעת לידה חלומית!
שמחה ממש בשבילך שהצלחת ללדת טבעי כמו שרצית 💞
מזל טוב גדול!!
הרבה בריאות ונחת לך ולתינוק
חיכיתי וציפיתי לשמוע איך היה לך 
תודה לה' על כל החסדים!
שרשור נוסף
ואת השלישי אני דוחה רק מסיבות עומס 😅.
יש לי כל מיני משחקים ברווזים, דלי וכפות כזה של חול שמונחות באמבטיה על המדף הזה שהוא חלק מהמאמבטיה מקווה שהבנתן
לא נוח לי המיקום מבולגן לי מידיי, וגם מצטבר שם מים שעומדים וזה יכול להיות לכלוך
בקיצור
יש רעיונות שלא חשבתי עליהם?
**
ושאלת בונוס
איך מנקים את השחור הזה שנהיה בחלק מהסיליקון שבאמבטיה?
בסטוקים/ דן דיל
קניתי כבר פעמיים לפחות
מאוד מהר מבפנים
אני לא השארתי שןם דבר מהסגנון הזה..
תזכירו לי...
לא זוכרת מה הרופאה אמרה..
שתהיתי בזה גם
כי בהריון האחרון הגעתי פעם ראשונה לתאריך
אז החלטתי שהגיוני לחכות ליום למחרת
בסוף הלידה התחילה באותו יום
רציתי לבוא יום אחרי אבל התעקשו שההמלצה היא לבוא בתאריך
לק"י
ובידיים מלאות ובריאות!!
בתאריך פחות נוח לי.. אבל אז השאלה האם צריך ללכת כל יומיים ואז עדיף בתאריך ויומיים אח"כ מבחינת ימי השבוע.. או יום אחרי התאריך ואז יוצא שצריך מעקב ביום שישי כי רווח מרביעי עד ראשון זה גדול מידי..
התלמ היום..
חשבתי ללכת מחר ואז ברביעי.. אולי באמת אלך בחמישי פשוט..
נשברה לנו העגלה ואני ממש מתבאסת לקנות עכשיו טיולון במאות ש"ח.. ביד 2 אני רואה שהמחירים לא רחוקים מטיולון פשוט חדש..
אולי מישהי מכירה גמח עגלות איפשהו להשכרה או למסירה?
אולי יש מישהו בסביבתם שאפשר להשאיל ממנו?
מישהו שכרגע לא צריך את העגלה.
0546058117
מישהי ביקשה בפרטי ולא מוצאת את המסר אז מניחה את זה כאן
שמחיר יד 2 שלהן יהיה כמו המחיר של טיולון פשוט, זה נכון.
אבל שווה את זה. אני קניתי בייבי ג'וגר מצב חדש ב700 ₪ ושימשה אותי כמה שנים טובות.. מציעה לך להחליט מה את מעדיפה ולהמשיך לחפש ביד 2