משו שהיה באחד הסמינריונים להדרכה... קטע יפה!אנונימי (פותח)

בס"ד

אדם ודם – ערפדים בתנ"ך\מרדכי לזר

ערפדים.אותם יצורי החושך, דרקולה, עטלפים, בטמן, אגדות הילדים, סיפורים.

מי היה מאמין שערפדים קיימים אצלנו!! בתנ"ך?! במסורת היהודית?!

מי היה מאמין שעשיו היה ערפד?

אינני יודע מתי זה קרה, עשיו נולד בן תמותה, אך משו קרה לו בילדותו.

כבר בתולדות(כ"ה,כ"ז) מסופר " ויהי עשיו איש יודע ציד איש..." ומסופר במדרש רבה(פרשה ס"ג י') "עשיו היה צד את הבריות בפיו" מטאפורה? אולי, ואולי לא...בהמשך מסופר על עשיו שמבקש מיעקב "הלעיטני נא מן האדום האדום הזה" (כ"ה, ל'). הפירוש הפשוט מסביר שמדובר בנזיד עדשים, אבל באמת, אתם חושבים שעשיו היה מוכר את כל זכויות הבכורה שלו בשביל כוס של מרק עדשים? לא נראה לי! ענין מכירת הבכורה  נאמר במדרש רבה " מה ראה יעקב אבינו שנתן נפשו על הבכורה?" (ס"ג י"ג) והרי לא יעלה על הדעת  שנפשו הייתה בכוס מרק? אלא, אנו רואים בדברים "הדם הוא הנפש" (י"ב כ"ג), כלומר, "האדום צהאדום" כפל הלשון מדבר לא על נזיד העדשים שיעקב הכין, אלא, על דם.

בהמשך הסיפור עשיו ויעקב נפגשים לאחר פרק זמן ארוך "וירץ עשיו לקראתו, ויחבקהו ויפול על צוואריו וינשקהו ויבכו" (ל"ג, ז') ואומר המדרש – שיש נקוד על ה"ש" ב"וישקהו" ומסבירים – "מלמד שלא בא לנשקו אלא לנשכו ונעשה צווארו של יעקב אבינו לשיש וקהו שיניו של אותו רשע", ערפדים נושכים אנשים בצוואר, עורקים ראשיים, הרבה דם.

מסופר על המפגש של יעקב עם מלאך לפני שעבר את היבוק "ויותר יעקב לבדו ויאבק איש עמו עד עלות השחר" (ל"ב,כ"ה), רש"י מביא מדרש שאומר לנו שאדם זה היה שרו של עשיו.

צריך להבין שערפדים אינם עובדים לבד, לכל ערפד יש את היכולת להפוך אדם אחר להיות ערפד. (על ידי חילוף חומרים ומחזוריות הדם בין שני הגופים). יעקב נאבק עם המלאך והמלאך רואה שהוא מפסיד והוא מבקש "שלחני כי עלה השחר" – ערפדים במיוחד בתחילת ההתפתחות שלהם אינם יכולים לפעול באור יום, רק בלילה.לאט לאט נהיים יותר ויותר חסינים לאור. (רש"י מפרש שהמלאך היה צריך להגיד שירה לה' ביום. אולי , ואולי לא...)

יעקב מבקש ברכה מהמלאך והמלאך מברך אותו שיקרא שמו ישראל "כי שרית עם אלוהים ותוכל" מה זה אומר? או שנאבק עם אנשים או עם אלוהים?ערפד זה השילוב המושלם בין יצור בן תמותה ובין יצור אלוהי, שחי לנצח.

ערפדים נולדים כבני אדם ונהפכים ליצורים בני אלמוות וזוהי המשמעות של אלוהים ואנשים.

השאלה הנשאלת היא, אם ערפדים חיים לנצח, איפה עשיו כיום, ולמה מסופר שהוא מת?!

ערפדים אינם מתים מוות טבעי, אך הם יכולים למות.

מסופר בגמרא במסכת סוטה דף י"ג עמוד ב' – שבאו לקבור את יעקב במערת המכפלה ועשיו עמד בפתח ואמר שהקבר במערה שייך לו (ערפדים משתמשים יום – יום בחלקות קבורה, בארונות מתים) ושהוא לא מכר את חלקת הקבורה שלו עם הבכורה. שלחו את נפתלי(איילה שלוחה) לרוץ למצריים להביא את שטר המכירה. בינתיים חושים בן דן חשב שזה בזיון המת, שיעקב שוכב ולא קוברים אותו, אז הוא לקח קולפא (רש"י מפרש גולפיא – מקל עץ) והרג אותו והוריד לו את הראש. ללא עשיו קברו את יעקב  ואח"כ נעשה נס וראשו של עשיו התגלגל פנימה לתוך מערת המכפלה. שם עד היום יש שלט שמראה את מקום קבורתו של ראשו של עשיו.

בידוע הדרך היחידה להרוג ערפד היא לתקוע יתד של עץ (מקל) בלב ולהוריד לו את הראש כך שהוא מאבד צלם כל אנוש. מוזר שדווקא עשיו מצא את מותו כך, נכון?

אז למה אף-אחד עוד לא עלה על העובדה שעשיו היה ערפד???

כל ההיסטוריה שלנו, היהודים רודפים אותנו, מעלילים עלינו עלילות דם. דם היה נושא מאד רגיש ליהודים, אך הזמנים השתנו, עמדנו מאחורי הגולם מפראג, דיבוקים, תופעות העלאת שדים, ענקים ועוד הרבה דברים מוזרים. הגיע הזמן לקום ולעמוד מאחורי ערפדים!!!

אני לא יודע אם יש ערפדים בעולם או לא, אם עשיו היה ערפד או לא, וזה לא משנה, מה שכן משנה הוא שכל דבר בחיינו אנחנו צריכים לפעמים לעצור ולשאול, לחשוב, אולי אפילו להטיל ספק!

אל תבינו אותי לא נכון, חשוב לדעת לקבל מרות ודעות במיוחד של רבנים גדולים, מפרשים ופוסקים שיודעים וידעו הרבה יותר מאיתנו, אבל חשוב גם לשאול, ולחשב...

לא הכל הוא שחור-לבן!!
חשוב שלכם, לכל אחד מכם יהיה חלק באמונה ובעולם הדתי שלו, שלא הכל יהיה דבר שנולדתם לתוכו, שאמרו לכם לקיים, שמכריחים אותכם לעשות או שלא חשבתם על זה בכלל ופשוט עושים, עונים תשובות מוכנות מראש, ממוחשבות.

אני מאמין שהדרך לאמת היא דרך הפתיחות, דרך השאלות.

אין לי מילה אחרת להגדיר את זה...רחלי ברק

זה ה-ז-ו-י!

אני עדיין בהלם ובלי להעליב, נראה לי שאפשר היה להעביר את המסר בדרך קצת פחות אה..... פחות....

בצלב"א.

רחלי!ענת=)

הכל בסדר איתך מתוקה?

נראה כאילו נתקעו לך המילים. את חשה בטוב?

מצטרף.עוזיה

גם לי אין מה לומר באופן מסודר, חוץ מזה שזו החפירה הכי גדולה ששמעתי בחודש האחרון!!

כולל החפירה של פיני גרשון על זה שהוא יביא את הגביע לאריק...

לא לא לא..רחלי ברק

כמה שזה לא הגיוני בעליל, זה לא כמו בקדיחה של פיני..    חברה למציאת נפט הוא יכול להקים עם החפירות...

בצלב"א.

לא שווה לו.עוזיה
כי עכשיו נשיא בוליביה הודיע שהוא מלאים את חברות הנפט והגז...
למה לא הגיוני?אנונימי (פותח)

הוא מוכיח לך בכל דרך בעליל....

וגם העיקרון זה שלא תאמיני שזה נכון אל את העיקרון שצריך להיפתח...

לשאול..

שלא הכל בעולם שחור ולבן...

באמת היה לכם כוח לקרוא את זה??? ;אביעד
אני דווקא די אהבתי את הרעיוןראשון_בנשמ"ה
בטח שאפשר למצוא דרך אחרת להעביר את המסר, אבל זאת דוגמא "הלכה למעשה" מצויינת.
עד לאן...?!ענת=)אחרונה

אני ממש לא רוצה להעליב אבל מה שזה הבולשיט הזה?! מאיפה הקרצתה את זה?!

ומה כל הסיפור הזה קשור לכך שצריך לשאול שאלות ולא לקחת את חיי התורה והצוות כהרגל שאליו חונכנו וכמובן מאליו?

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך